Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
szika87
aktív tag
válasz batyuska100 #72899 üzenetére
Javitani lehet igy ránézésre?
We are here for a good time, not a long time.
-
szika87
aktív tag
-
KillerKollar
őstag
válasz imotrepus #72893 üzenetére
Van egy gyanúm, hogy a billentyűzet lehet a ludas... mostanában sokszor csinálja azt, hogy vagy nem mindig veszi be amit gépelek, vagy sokszor duplán ír betűket, leszedtem az Asus honlapjáról az alaplap user manualját és kikerestem, hogy mit jeleznek a sípolások:
Egy rövid csipogás: "No keyboard detected".
Most működik amúgy, de lehet, hogy indításkor nem azonnal ismerte fel az alaplap és azért sípolt, ráadásul megmagyarázná azt is, hogy miért bootolt be a gép, hiszen a billentyűzet nem szükséges ahhoz, hogy felálljon a rendszer.
-
imotrepus
aktív tag
válasz KillerKollar #72886 üzenetére
Furcsa, hogy utána minden gond nélkül beBOOTolt, mert nekem akkor volt ez az 1másodperces sípszó és nem az induláskori rövid pitty, mikor lemerült az elem és bedobta, hogy F1 vagy F2. De magától nem ment tovább!
Regisztrált 2012-02-12 21:53
-
imotrepus
aktív tag
válasz tototos #72878 üzenetére
Az alaplapoknál egy deformáció okozhat vezető sáv szakadást, ami megfejthetetlen! Vedd ki a házból és próbáld ki az asztalon a legszükségesebb perifériákkal. De azt mondtad, hogy most vetted?! Mi lenne, ha visszakérnéd a pénzt és nem rugóznál tovább egy hibás fél konfoiggal?!
-
KillerKollar
őstag
válasz batyuska100 #72889 üzenetére
Mostanában nem, legutoljára 2 hónapja szerintem ez a legfrissebb.
Nem, éjszakára mindig kikapcsolom és áramtalanítom a gépet mióta egyszer kinyírta a fél gépemet egy villám úgy, hogy be sem volt kapcsolva...
-
konci79
őstag
válasz KillerKollar #72888 üzenetére
Nem volt áramszünet?
-
batyuska100
senior tag
válasz KillerKollar #72888 üzenetére
Lehet, hogy valami eltakarta a csipogót, vagy nem érintkezett rendesen. Biost nem frissítettél?
-
KillerKollar
őstag
válasz batyuska100 #72887 üzenetére
De akkor máskor hh nem csinálja? Lehet, hogy arra a kis pittyenésre gondol amit csinál ha bekapcsolom a gépet, de ez annál hangosabb volt, az szerintem 1 másodperc se lehetett ez meg talán 1-1.5 mp volt.
-
batyuska100
senior tag
válasz KillerKollar #72886 üzenetére
1 sípolás 0 hibát jelez, az Asus oldala szerint One short beep from the speaker means the device boots normally.
-
KillerKollar
őstag
Sziasztok!
Asus alaplapnál bekapcsolás után 1 rövid (kb 1 másodperces) sípolás mire utal? Eddig nem csinált ilyet a gépem, most csinálta viszont utána gond nélkül bebootolt és működik azóta is. Asus ROG Strix Z390-H Gaming alaplapról van szó.
-
-
nagyúr
válasz Backrau #72881 üzenetére
Hát ha megy XMP-vel betöltve a 4*8 GB 3200-on, akkor csak használd és élvezd.
Mire kevés lesz, addigra DDR5 lesz a király cucc.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Cimbee
aktív tag
Koszi a kora delelotti gyors segitseget
Letezik,hogy az a kis csatlakozo valami senzor lenne?
[ Szerkesztve ]
Cimbee
-
Cimbee
aktív tag
Szép nyári reggelt
Az alábbi segítséggel fordulok hozzátok.
Van egy MSI Z490 Gaming Plus alaplapom. Erre a lapra csatlakoztattam egy Sound Blaster AE5 hangkátyát. A hangkártya hátulján van 2db csatlakozó.
Az egyik csatlakozóra közben rájöttem,hogy arra az alaplap audio csatlakozóját kellene rádugni. Most ezt hova dugjam a hangkártyára vagy inkább az alaplapra?
Illetve a hagkártyán lévö másik csatlakozó mi célt szolgál (4db tű) képet csatolok hozzá.[ Szerkesztve ]
Cimbee
-
pckrizis
tag
válasz gameresboy #72858 üzenetére
Egy csomó memória nincs beirva az alaplapok támogatási litájába amiket valójába támogat.
Szerintem ezeket simán támogatja.
Lehet csak azokat a gyártókat teszik be akik fizetnek nekik?! -
nagyúr
válasz batyuska100 #72863 üzenetére
Megkockáztatom, az X4500-as Intel IGP tud annyit mint a meglévő AGP-s Ati Radeon 9600XT.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz batyuska100 #72855 üzenetére
Célnak megfelel, bár megjegyezném, hogy az Athlon II X2 240 határeset - az E5700-as Pentium erősebb (core 2 alapú), illetve ide kell még egy VGA is, a linkelt alaplapon nincs IGP.
(#72863) batyuska100: nyilván.
pci-e VGA-t lehet tenni a másikba is, de addig is ott az IGP, böngészni elmegy.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Starchm
őstag
válasz gameresboy #72858 üzenetére
99%, hogy igen.
-
gameresboy
aktív tag
-
imotrepus
aktív tag
válasz Rockland #72839 üzenetére
Win 10 ??
Azt a klaviaturát és egeret nem ismeri fel amivel telepítettél?
A win10, ha a telepítésnél USB eszközöket használtál nem fogja kezelni automatikusan
a PS2-eket. A Registry-ben be kell állítani, pl. képernyő bill. segítségével![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Istuge #72852 üzenetére
Pl. valami ilyesfélét.
Ebből is a legalsót, kell bele 2*2 GB DDR3-as ram, és kezeli az összes 45nm-es C2D és C2Q CPU-t.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Istuge
csendes tag
válasz batyuska100 #72849 üzenetére
Sajnos pont azt nem kezeli, amit itthon találtam: Pentium D 830
-
nagyúr
válasz Istuge #72847 üzenetére
Üdv !
Ez már ereklye, el kell tenni a vitrinbe.
Sajnos, rev 1.x-es a lap, még Core 2 Duo-t sem támogat (bár a 65 nm-es C2D-el is határesetes lenne).
Célszerű lenne az egészet cserélni, úgy ahogy van (AGP-s VGA, DDR1-es ram semmibe nem jó már).(#72849) batyuska100: gyártói oldal szerint nem támogatott a C2D CPU.
(#72850) batyuska100: azt igen, de abból se mindet. D930,D940,D945, ezek érhetnek valamit sebességben, de kell rájuk egy rendesebb hűtő, mert piszok jól tudnak fűteni.
Egy C2D E8400 kisebb órajellel a dupláját tudja teljesítményben, egy stock gyári Intel lapos hűtővel, fele fogyasztással.(#72851) Istuge:
Itthon C2D E8500-al netezek, határesetes, de megy. YT 720p-s videót még kitolja. 4 GB RAM mellett, egy G41-es s775-ös lapban.[ Szerkesztve ]
-
Istuge
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni. Áthozták a szomszéd kisfiú asztali PC-jét (nem mai darab) azzal, hogy nagyon lassú a net annak ellenére, hogy Diginet 1000-es csomagjuk van.
Tettem bele egy Gigabites hálókártyát, mivel az alalapi csak 10/100-as, de szinte semmit sem változott a helyzet.
Alaplap: Gigabyte GA-8I865GME-775-RH (rev. 1.x)
Processzor: Intel Celeron D 331 (2,66 GHz)
Memória: 2 Gb
Táp: Codegen 350W
VGA: Radeon 9600 XT 128 Mb
OP rendszer: Win 7 Ultimate
BIOS régi volt, frissítettem, mint a hálókártya driverét is.
Köszi előre is a segítséget!
István -
-
nagyúr
válasz Rockland #72839 üzenetére
Üdv !
Ahogy (#72844) Attila.85 írja, a PS2-es a tuti, ami mindig működik,
Ettől függetlenül, a 2 fekete USB csatiba is működik az összes mezei usb-s bill. és egér is, kivéve a spéci agyonbonyolított példányok némelyekét.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz varmi2 #72841 üzenetére
Nem csak RyZen-nél...
A legbiztosabb megoldás - ha nem T-Topology-s az alaplap, a 2*16 GB single rank ram beszerzése.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
varmi2
nagyúr
válasz Backrau #72840 üzenetére
Kár volt még venni ramot. Normál használat mellett a 16Gb is elég. Ryzeneknél meg egyenesen kerülendő a4db modul, mert jobban terheli a memória vezérlőt, igy kisebb frekvencián lesz csak stabil. Állítsd be az xmp profilt, ha megy, akkor megy, hanem megy , akkor a frekvciát vedd lejebb egy lépéssel.
Ha nem használod ki ténylegesen a 32Gb, akkor semmivel nem lesz gyorsabb semmi.
Mondok egy példát:
Van két teljesen megegyező autó, egy apró különbség van a kettő között, az egyiknek dupla akkora a benzintankja, mint a másiknak. Akkor van a két autó között különbség? Igen, a hatótáv. De ez csak akkor tudod kihasználni, ha mind a két tartályt teletankolod. De ha te mindig 10k-ért tankolsz a kúton, akkor ér bármit is a dupla tartály? Semmit.
A memóriánál is így van, ha többet használsz, mint 16Gb akkor van előnye a 32-nek, ha nem éred el a 16-t sem, akkor a 32 semmi pluszt nem jelent. Inkább vettél volna magasabb órajelű ramokat.[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Rockland
tag
Sziasztok, olyan gyors kérdésem lenne, hogy új lapom lett msi tomahawk max b450 és klasszikus eset nem ismeri fel a billentyűzetet és az egeret csak a biosba, Enableden van a beallitasokba, de ha tovább lép, vagy újra szeretném tenni a gépet nincs egyik sem, mi a megoldás?
-
tototos
őstag
válasz imotrepus #72831 üzenetére
Hát amikor megérkezett a csomag az alaplap meg volt hajolva mert az előző tulaj a távtartókat nem húzta meg rendesen. Gondolom nem tudta a hűtőt feszítő bordát lecsavarozni és kiengedte a távtartókat. A probléma hogy a hűtő elég erőteljesen kell nyomni hogy belekapjon a csavar.
-
imotrepus
aktív tag
-
pea02
újonc
válasz batyuska100 #72826 üzenetére
Igen mindent elfelejt a bios az idő beállitást a ventilátorok beállitásait stb.
-
tototos
őstag
válasz Allihoppa #72813 üzenetére
Nem tudom, hogy ez nekem jött vagy sem. A tápot már cseréltem másikra, ssd-t cseréltem hdd-re. Win7-t próbáltam. Ultimate boot cd-vel windows nélkül de mindig ugyanaz a szitu. Egy idő után kikapcsol a monitor és csak a ventillátorok forognak, alaplap semmire nem reagál. Amit észrevettem hogy ilyenkor a lan port ledjei is kialszanak. Olyan mintha az alaplap kikapcsolna de a tápot nem lövi le. Volt olyan hogy boot közben teljesen kikapcsolt a gép.
-
pea02
újonc
Van egy asus p5 q deluxe alaplapom 8gb ram q9650processzorral FSP táppal. Az lenne a gondom hogy már kétszer előfordult fél év alatt , hogy a bios elálitodott . Az ora is elálitodott. Iletve a ventilátor csendes funkcio beállitások stb elálitodtak . Illetve a gépet mikor kikapcsolom , kikapcsolás után ujraindult. Kivettem az elemet bemértem az jo. Mikor visszaraktam az elemet akkor a probléma megszünt. Persze a bios t ujra be kellet állitani.
Ez már kétszer előfordult 5 honap alatt. Meg tudná valaki mondani mi lehet a probléma ? Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Starchm
őstag
-
tusi_
addikt
Hello
szepen lassan - valoszinuleg - elszallt az Asus x470 pro prime alaplapom. Eloszor csak neha neha megfagyott a jatek. Aztan kezdtek elmenni az usb portok, most meg mar nem latja az nvme-s ssd met sem, billentyu sem mukodik mindig, biosba nem tudtam belepni, hiaba nyomtam a deletet.
Mit ajanlanatok? En a giga aurus elitet neztem ki x570-el, ezt azonnal szallitani is tudjak, bar a gari sokaig fog sajnos tartani
Köszi a tippeket. Asust meg egyszer nem veszek, eddig csak giga lapjaim voltak az elozo 10-11 eves es meg mindig megy... Ez nincs masfel eves...
eat, sleep, play, replay
-
Allihoppa
aktív tag
válasz mikemyers133 #72816 üzenetére
Ha nem látsz számottevő CPU terhelést procmonban vagy feladatkezelőben, akkor az alaplap vagy táp lehet problémás. Próbálj meg rajta egy pár fajta benchmarkot lefuttatni, lehet gyakrabban fogja produkálni a hibát.
CPU az kb. sosem megy tönkre és az elmondott taskokkal is meg kéne bírkózzon, hacsak valami a háttérben nem terheli be.
-
Allihoppa
aktív tag
válasz mikemyers133 #72814 üzenetére
Az SSD milyen állapotban van? Gondolom A400-as.
-
mikemyers133
csendes tag
Sziasztok Urak!
Adott egy ASUS H97-PRO egy idejemúlt I3 CPU és 8Gb DDR3 1600Mhz RAM társaságában. A GPU egy XFX Geforce GTX 260XT 1Gb, Emellett 240GB Kingston SSD, és BQuiet 500w táp adja a szuflát.
Sajnos az elműlt időben, amióta lelkes
vagy inkább lélekvesztő úton járóW10 user lettem, nem igazán akarja az igazságot. Folyton befagy, laggol egy excel bezárása is 2 perc stb. Mindenre odafigyelve, CPU hűtés nagyobbra cserélve, semmi virus, semmi mailware semmi fölösleges progi. Csak egy szintiszta W10 64bit (up to date frissitésekkel), és néhány képszerkesztő illetve adatbázis kezelő. Mit kavasoltok, hol keressem a hibát?
Ezer köszi, mike" Az életed kapod, a jövődet írod, a sors pedig rendez".
-
Allihoppa
aktív tag
Alaplap vagy a táp is simán lehet rossz. Érdemes megnézni, hogy eseménynaplóban vagy bluesceenviewban látsz-e valamit.
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Vásároltam egy AM3+-os félkonfigot procival és memóriával.
Alaplap: ASROCK 980DE3/U3S3
Memória: HyperX Fury 2x4GB DDR3 1866MHZProcesszor: AMD FX-6300
Processzor Hűtő: RAIJINTEK Aidos Black
Ehhez hozzáraktam egy FPS hexa 500-as tápot és egy HD5830-es kártyát. Elindul szépen a gép de random időközönként kikapcsolja a monitort és csak tápegyság lekapcsolásra kapcsol ki még a power gomb hosszan nyomására sem. Kicseréltem már benne a videókártyát, próbáltam másik sata portba dugni az eszközöket de semmi. Már sikerült windows 10-t telepíteni rá és a driverek és felmentek majd újraindítás után semmi előjel nélkül megint kikapcsolta a monitort és nem reagált semmire.
Mi lehet a probléma?
Köszönöm -
Attila.85
csendes tag
válasz batyuska100 #72810 üzenetére
Megpróbálom majd. Most annyi történt hogy át tettem a solt 1 és slot 2 be a ramokat most 16ból 15,4 használható ez sem a teljes de legalább már jobb mint eddig
i5 9600k Corsair 16GB ASUS ROG STRIX 1070 SAMSUNG S10+
-
Attila.85
csendes tag
válasz batyuska100 #72808 üzenetére
Nem tudom azt nem próbáltam
-
Attila.85
csendes tag
válasz batyuska100 #72804 üzenetére
Szia igen teljesen mindegy hogy 16gb abból csak 7,94 gb használható vagy 32gb abból csak 16gb használható. És igen 64 bites a windows és eredeti 😊
-
Attila.85
csendes tag
Sziasztok egy olyan próblémám lenne hogy a windows csak a fele memoriát látja mindegy hogy 16gb vagy 32gb akkor is csak a fele használható próbáltam már a msconfig beállítást próbáltam cserélgetni is a ramokat a ramok másik gépben mükődnek és már nem tudom hogy mi a fene baja lehet. Asrock b450m pro4. Bios resetelve windows újra rakva. Esetleg valakinek lenne valami ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest