Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
PitLee
őstag
válasz HellGreg #70798 üzenetére
Hát az "A" az olyan, mint Blöf-ben a stukeros jelenet
Magyarán az A az ASMedia, két SATA portot ő vezérel a másik 4-et a B450.Bár ez az SSD-s totyik de itt viszonylag gyakran hallani az ASMedia-ról.
https://prohardver.hu/tema/milyen_ssd-t_vegyek_2/keres.php?stext=ASMedia&suser=&srtouser=&stext_none= -
HellGreg
őstag
Sziasztok! Lenne egy olyan problémám, hogy időnként eltűnik mindkét SATA-HDD a rendszerből (Win 10). Alaplap: ASROCK Fatal1ty B450 Gaming. A rendszer egy M2 SSD-ről fut.
Kb 5x fordult eddig elő, hogy minden előzmény nélkül csak úgy eltűnt egyszerre mindkét HDD (2TB és 1TB). Eleinte a gép áramtalanítása után visszajöttek, de ma úgy eltűnt mind a kettő, hogy nem lehetett visszahozni. Próbáltam ide-oda dugdosni őket, még a tápegységben is átdugtam őket, semmi nem segített. BIOS-ban se láttam őket. Aztán végül sikerült visszahozni, rájöttem hogy eleve nem is SATA1 és 2-be voltak dugva hanem valami A1 és A2-be. Nem tudom, mi a jelentősége ennek, de csak úgy keltek életre, hogy SATA1 és 2-be átdugtam mindkettőt.
Csak hogy értsem, mi a jelentősége annak, hogy mely portban van a HDD? Nem mindegy?
Vagy elromlott esetleg az A1 és A2? Nem hinném hogy a kettő egyszerre romlana el, bár nem értek hozzá. -
imotrepus
aktív tag
válasz grizlisandor #70790 üzenetére
Itt egyszer olvastam egy olyan szabályról, hogy ami jó azt nem javítjuk!
Tapasztalsz bármi hibát?Regisztrált 2012-02-12 21:53
-
bandi0000
nagyúr
válasz PitLee #70793 üzenetére
Próbáltam simán csak HDMI vel is de arra se adott képet
Ami mêg érdekes, hogy áttettem a mem modult a másik slotba, és akkor már a vga-n se volt kép, utána visszaraktam az előzőbe, akkor bejött, aztán megint cseréltem, és akkor azzal is
Na mind1 van még rajta gari megpróbálom azt
Xbox One: bandymnc
-
PitLee
őstag
válasz bandi0000 #70789 üzenetére
Ha jól értem
Nincs VGA kártya.
A G4400-ben lévő Intel® HD Graphics 510-el akarsz multiple displays-t csinálni az alaplapi VGA és HDMI segítségével, de a HDMI nem reagál.Elvileg van egy ilyen "cucc" az IGP-hez
Intel® Graphics - Windows® 10 DCH Drivers
https://downloadcenter.intel.com/download/29465/Intel-Graphics-Windows-10-DCH-Drivers?product=88351Ott az Intel® Graphics Control Panel-ben lehet állígatni.
https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000005599/graphics-drivers.html -
pontyos
senior tag
Hello!
Van egy MSI Z390 Pro lapom amiben 70oC hőfokon sem kapcsol be a venti. Nem találom a biosban hol lehet beállítani, hogy pl 60oC nál kezdjen el pörögni, nem szeretném ha megsülne! Köszi!
-
grizlisandor
veterán
Sziasztok!
Van egy Asrock B450M PRO4-F épülő számítógépem, továbbiak a hsz-em aljában, volt frissebb bios, így frissítettem. Érdemes lenne valamilyek driver(katt)-t lecserélnem a Windows 10 által telepítettek közül? Vagy ezt az ASRock APP Shop(katt)-ot kellene telepítenem és ő intézné a dolgot?
-
imotrepus
aktív tag
válasz maxxenergie #70780 üzenetére
A G3900 proci a 0310 bios
a i7 6700 proci csak 0308 biosRegisztrált 2012-02-12 21:53
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Van egy Asus H110M-D alapapom VGA- nélkül, van rajta VGA csati és egy HDMI , elvileg be van kapcsolva az IGP multimonitor de se kép se hang HDMI-n, illetve simán HDMI-ről se megy, létezhet, hogy elromlott a HDMI csati, vagy beállítás gondja lehet?
Xbox One: bandymnc
-
maxxenergie
senior tag
-
Starchm
őstag
Régi a bios a lapon.
Van egy bios ami 6700-t támogatta de a g3900-at nem, lehetséges, hogy az van a lapon. -
Chaser
legenda
igen, lehet akár bios szinten tiltva más cpu, bár az brand gépeknél jellemző
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
maxxenergie
senior tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem mert már a második ilyen lapom ami Proci csere után nem ad képet, előtte hibátlan volt. Asus B150M-C.
Előtte egy i7 6700 volt benne kicseréltem egy G3900-re tehát ugyan olyan 6. genesre de istenért nem ad képet. Sem Integrált VGA-val sem dedikáltal Proci csere előtt minde Ok volt....
Próbáltam több rammal CLR CMOS is volt elemet is kivettem de semmi. ventik pörögnek nem indul újra a lap ha nem teszek bele ramot sípol rendesen a speaker de ahogy ramot rakok bele látszólag ok de kép az nincs...
Tüskék épek táp is teszterrel kimérve minden OK mit tudok még tenni... Az lehet hogy a BIOS-ba bele van "égetve" gyárilag esetleg hogy csak ilyen procival induljon mert irodai gépek voltak...
Korábban is ugyan ilyen lappal volt gondom ott i5 6500 volt benne ahogy kicseréltem semmi más procival nem indult azonos sziriára tehát 6.- genesre csak i5 6500-al ment de most már második... BIOS sem tudom frissíteni mert I7 már nincs meg csak G3900 ill. i5 7600k van de utóbbi meg nyilván 7. genes ott már BIOS baja is lehet, de hogy G-el miért nincs kép...
Ötlet ezen kívül - Köszönöm.
◄ TELEFON PRIVÁT ÜZENETBEN ► Duna Pláza(XIII.ker) ◄
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Akinek van Asus maximus XI hero lapja melyik hangkártya drivert használja hozzá?
-
arcitec
addikt
válasz abdulka1 #70776 üzenetére
Nem reagálnék , de nem szokásom hazudni és valótlanságokat állítani. TE látatlanba írogatsz más állítására ellenvéleményt , hogy az nem is úgy. TUDOD bizonyítani szokás az ellenkezőt nem marhaságokkal véleményezni.
Én bizonyítom a false írásod mert ezt írod : "Feltételezem, ....' Egyébiránt nem a részletekről
volt szó (az elején), hanem általánosságban. De megnyugtatlak vadi új a technika és a vezérlése is úgy megy ahogy kell. A továbbiakban nem kívánok véleményt cserélni veled.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
abdulka1
őstag
válasz arcitec #70775 üzenetére
A PWM ventilátorok DC vezérléséről volt szó, erre te jössz a gúnyos stílusoddal, állítasz egy ellenőrizhetetlen és szerintem valószínűtlen dolgot(10 év nem rendeltetésszerű használat hiba nélkül), valamint közlöd, hogy van 2db 140-es DC ventid ami jól működik, és nem panaszkodik, persze azt nem írtad hogy vezérled ezeket.
Feltételezem, nem a kialakításuknak megfelelő módon, különben nem említetted volna. Ellenben ha DC alapon vezérled őket, akkor kurv..a nem meglepő ha jól működnek.Esetleg pontosíthatnál, hogy mit nem írtál?
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz jokeph #70772 üzenetére
Igen.
Már vásárlás előtt érdemes lenne tájékozódni, ha már online elérhetők a manual-ok, de sajnos sokan csak utólag vakaróznak, mikor inkompatibilitás vagy ütközés van.
Nem kell mindenkinek érteni mindenhez, de ezért van a fórum, hogy tanácsot kérjünk, ne a saját kárunkon tanuljunk.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
nagyúr
válasz abdulka1 #70771 üzenetére
Itt egy jóféle s775-ös lap:
Ezzel igazából arra akarok utalni, amit már sok fórumon sulykolok, hogy azért van az adott eszköz manualja, hogy ne legyünk vakon.
Kiváltképp fontos a manual mostanság, hogy ennyiféle fajta SSD féleség van, mit melyik slotban és minek a rovására eszik meg.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
abdulka1
őstag
válasz arcitec #70767 üzenetére
Természetesen vannak kivételek, legfőképpen a prémium kategóriában, ott adnak is a ventilátorokhoz megfelelő adaptereket. (pl: Alpenföhn, Noctua)
"nekem 10 évig mentek úgy zokszó nélkül,"
Messziről jött ember........
Ha téged nem zavar a nem megfelelő feszültségből eredő morgás/motorzaj, vagy az idő előtti elhasználódás, az a te dolgod. Nade 10 év! Hagyjuk már."a pár hónapja vett Phanteks házban 2 db 140-es 3 pines venti van és nyilván azok vannak szabályozva. Majd jelzem ha szól, hogy nem szereti , vagy már nem szereti. "
És ezek mitől PWM vezérlésűek?
"Ezek szerint nem oly régi, [link] bár ma már nem tudom, hogy és hova kellhet ilyen."
Talán nem futnak már régi alaplapok, amin fix 12V-os ventilátor aljzat is van?(#70768)Czmorek
Ez nem meglepő.
A 775-ős lapok 4 pines CPU_Fan aljzatai is elboldogultak mindkét vezérléssel, az volt külön jelölve a manualban, ha nem tudta a lap, csak a 4 pineseket szabályozni.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
nagyúr
válasz arcitec #70767 üzenetére
Ilyenem van, megörököltem egy házzal együtt + 2 db vörös neoncsövet is.
DC/PWM: egy ideje már a jobb lapok felismerik milyen venti van csatlakoztatva és akként kezelik.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
arcitec
addikt
válasz abdulka1 #70766 üzenetére
És melyek azok lehet tudni? Ugyan már, nekem 10 évig mentek úgy zokszó nélkül, sőt a pár hónapja vett Phanteks házban 2 db 140-es 3 pines venti van és nyilván azok vannak szabályozva. Majd jelzem ha szól, hogy nem szereti , vagy már nem szereti.
imotrepus : Miért is kell? A mai ventikre simán megy a 4 pin és persze fordítva is.
Ezek szerint nem oly régi, [link] bár ma már nem tudom, hogy és hova kellhet ilyen.[ Szerkesztve ]
-
Starchm
őstag
-
Fandango
veterán
Ilyen vagy ehhez hasonló elosztót hol tudnék beszerezni kis hazánkban?
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Rendben, köszi mindenkinek.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
elistvan
őstag
Sziasztok! Lehet rossz helyre írok, de idegesít. Van egy Asrock Z75 pro3 lapom ami állandóan teljes sebességgel pörög és zavar. A biosban level1 van beállítva venti sebességnek, 4 pines hűtőt használok nem gyárit, és a cpu1 header-re van kötve illetve minden energiagazdálkodást enabled-re tettem. 50 fokos max hőmérsékletet adtam meg. Hiába szedtem le az asrock gyári tuning programját. Egy darabig ha beállítpom megy alacsonyabb értékeken (k b1600 fordulat) utána pár percre rá visszaáll 2500 körüli értékre ami nekem hangos. Utána megint be kell menni az appba (Asroick AXTU( hogy csend legyen. Mit lehet tenni?
Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr
-
aleister
veterán
válasz imotrepus #70735 üzenetére
Nem, semmi OC nincs rajta. Érdekes egyébként ez a minden 2. dolog. Sokat olvastam a témában. Win alatt lehetnek driver gondok hasonló hibával. Viszont ez akár egy BIOS módosításnál is előjön. Egyébként minden beállítást megjegyez a BIOS. Elemcsere is volt. Biztos hw hiba lesz.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Fandango
veterán
Az elsődleges bios-al a vga is elindul, világít, sőt látszólag minden beindul. Szóval a tápot kizárnám.
Már jegeltettem egy alaplapot hardveraprón, azt szerintem megveszem, kipróbálom, és meglátjuk mi lesz. Ha nem az alaplap a hibás, akkor legfeljebb tovább adom a próba alaplapot.[ Szerkesztve ]
-
Tumak
tag
válasz Fandango #70744 üzenetére
Nekem kb 2 hete nehezen indult a gép-felpörögtek a ventik de semmi aztán vagy 5 ödjére csak elindult, alvóból nem akart visszatérni -tápot kellett cserélnem . Arra lettem figyelmes,hogy ment a gép és a 2. hdd kattogott dobálta a fejet. Az elgyengült táp volt a hiba. A hdd koníciója is zuhant egyet Táphoz hasonló hiba ,ha az alaplapi tápkörön van probléma! VRM voltage regulator modul vagy PPM processzor power modul-ritkán megszakadhat ott is a mosfet - gyakrabban zárlatba megy - de akkor a megfelelő táp letilt- leállítja a gépet. 2004 óta használtam azt a chieftec tápot azért megszolgált!
Gondolom ha a ház ventik mentek a táp sem állt le? ha leáll táp csak 5 volt készenléti van- a ventik meg 12 voltosak. Viszont ha nincs annyi periféria bekötve a kis hibás táp még lehet boldogul vele- azért kéne alulról építkezni! -
-
imotrepus
aktív tag
válasz Fandango #70742 üzenetére
Az elemet megmérted vagy csak kivetted és vissza?!
Én találkoztam már olyan MB hibával egy Asus-nál, hogy
leállítás után a ventik a végtelenségig mentek volna, ha a
tápot nem kapcsolom ki. Viszont ezzel a hibával, de tök
rendben működött hónapokig.Regisztrált 2012-02-12 21:53
-
Fandango
veterán
Majd megnézem meddig jut a debug, most fejből nem vágom.
A gép megvan vagy 5 éve, azóta nem volt szétszedve, szóval az alaplap nem lehet meghajolva, tegnap még használtam, csak ma reggel jött a végleges probléma.
Előjelek már voltak mondjuk, mert volt hogy alvó módból nem ébredt fel, vagy nem tudtam elsőre bekapcsolni. Volt hogy alvó módba vagy kikapcsolás után minden periféri kikapcsolt, látszólag rendben, csak a ház ventik továbbra is mentek. Használat közbe semmi hiba nem jelentkezett, nem fagyott, nem indult újra magától, nem lassult be. -
Tumak
tag
válasz Fandango #70742 üzenetére
Csak a proci az alaplapban iGPU, ha akkor sem kéri a ramot- lehet CPU _MB_TÁP
CPU -ki be hűtőn lazítani- alapap kiszerelve asztalon/lehet hajlott/-apránként kiszűrni a hibás részt - debug meddig jut el? Az is info! Az asrock elvileg nem használja a 00 -át. Más lapoknál viszont CPU hiba.
Ha egyáltalán nincs cpu a lapban akkor is 00-- vagy nincs tápellátása a cpu nak a +12v os ágon 4 vagy 8 tűs csatlakozókon.[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
Sziasztok!
Gépem az adatlapomon részletesen megvan.
A problémám a következő. A gép bekapcsolása után nem bootol be a gép, az alaplap debug kijelzőjén futnak a kódok, ami után mindig újraindul, és ezt csinálja egymás után folyamatosan. Vinyók felpörögnek, ventillátorok mennek. Az 1. bios chipje melett kis piros led világít.
Ezt a problémát megoldottam úgy, hogy a tartalék biost használtam (bár nagyon okos módon, nem írtam felül az 1. biost, hanem úgy hagytam, hogy a tartalék bios volt aktív)
Viszont jelenleg a tartalék bios-al sem indul el a gép, ennél még annyit sem csinál mint a 1. biossal. A vinyók felpörögnek, a ventillátorok viszont már el sem indulnak. A debug kijelzőn csak 00 van, semmi más.
Próbáltam biost resetet jumperrel, elem kivétellel, semmi nem segített.
Jól sejtem, hogy az alaplapom kuka?Köszi előre is a segítséget, választ.
-
csige791
tag
Néha előfordul, hogy kb minden USB eszköz lekapcsol, mintha kihúznám majd bedugnám.
Alapalap:
Gigabyte Z390 Aorus Pro
Táp:
650W Seasonic Focus Plus Gold
Eléggé idegesítő, mert online versenyzés közben lekapcsolt a kományom, és hasonló problémák. -
-
boxos23
aktív tag
Üdv. Egy kis segitséget szeretnék kérni. Van egy régebbi Asrock 880g Extrem 3 alaplapom phenom2 x4 955 procival. Hibatlan. Most kaptam bele egy fx6300 6x3500mhz procit. Elvileg a lap támigatja a 2.10 es bios verzioval pont ugyanaz a sorozatszáma a procinak ami az asrock oldalan szerepel. Beleraktam be is jott szepen a gép, de mint egy pici terhelést kap a proci lefagy a windows teljesen. Van hogy mar betolt az asztalra egy unrainditas utan es mar fagyas van. Lehet ez proci kompatibilitási probléma??? Mert vissza téve a phenom 2 őt ujra csodásan muzsikám a pc. Csak nem ertem miert van kiirva a gyarto oldalan hogy ezt az fx et tamogatja a lap! Proci csere win ujra rakás nem volt a rendszert par napja tettem fel. Lehet megoljda a fagyast ha procit cserelek marmint az fx6300 es ujra rakom a windowst? Elore is köszi a válaszokat.
-
abdulka1
őstag
válasz Alteran-IT #70733 üzenetére
A lényeg, hogy megoldódott.
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Alteran-IT
őstag
válasz csabaspecial #70711 üzenetére
Kerestem, de túl nagy segítséget nem találtam, illetve ez olyan igen is, meg nem is helyzet.
(#70712) abdulka1: Köszi, ezt így néztem én is, viszont az a baj, hogy ha a memória első 64 KBájt-jában lenne a hiba, akkor nem úgy kellene működnie, hogy egyszer elindul és működik mondjuk 4-8 órát, egyszer meg nem, szóval ez így hibás, persze tudom hogy a gyártó által van ilyen hülyén definiálva, de akkor is hibás.
A hiba tényleg a memóriában volt (a gombelem új, ugyanis most "újítottam fel"), ugyan nem tudom a 4 modul közül melyikbe, mert inkább mind a 4-et kicseréltem (DDR2-es, az meg van bőven), de valamelyikbe volt a hiba, azóta gond nélkül bekapcsol és nem indul újra, illetve hal be menet közbe, köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz Chaser #70731 üzenetére
Több táppal is próbáltam. A CMOS battery mérés szerint elvileg jó, de kipróbálom most egy másikkal. Valamint CMOS reset is megtörtént.
Egyébként Windows és Linux alatt ugyanezt csinálja. El sem jut a driverek betöltéséig. Még a post screen sem jelenik meg. Ha a BIOS-ban átállítok valamit, akkor a restart után szintén nem jó. Ezért gondoltam alaplap hibára.[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
Sziasztok!
találkozott már valaki olyannal, hogy egy alaplap minden 2. újraindításra jó csak?
Annyi a hibajelenség, hogy miután újraindítom a gépet, egész egyszerűen nem ad képet. Nem kap jelet a monitor. Az usb-s egér és bili nem világít.
Ha ezt követően hardveresen ki/bekapcsolom, akkor tökéletes minden.
Próbáltam más procival, rammal, alaplapi és dedikált vga-val, de ugyanez. A legfrissebb BIOS van a lapon. Egyébként egy MSI Z87-G45 Gaming mbo-ról van szó, és amikor megy, akkor a legnagyobb stabilitással, tökéletesen működik. Napokig járattam kikapcsolás nélkül. Tesztprogramok, játékok, stb mind hiba nélkül mennek.
Mi lehet a gond?Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
PitLee
őstag
válasz lcee79 #70721 üzenetére
Van egy ilyen régebbi Microsoftos téma
Windows 10 slow USB 3.0 transfer speeds
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-hardware/windows-10-slow-usb-30-transfer-speeds/a5e1eebb-74bb-4777-8902-5131f3e8ec3eEmberük az "Eszközkezelő"- ben törölte az "Universal Serial Bus controllers"-t majd újraindítás és a Win10 felrakott valamit ami működött, egy próbát megér.
Eszközkezelőben nincs "sárga" ?
AMD chipset driver ? -
arcitec
addikt
válasz JoolsNOS #70726 üzenetére
Win10 hatása biztos lehet, mert még egy tényleg régi DH3 Giga lapon simám ment usb bill-el.
Egy jó ideig nem használtam és egyszer csak úgy jártam mint te is és még sokan mások.
Pedig semmi nem változott, csak a win10. A mostani vadi új lappal működik usb-ről is. Alattomban olyan frissítő változtatásokat eszközölnek, hogy na. Minden infó nélkül pár dolog csak homlok egyenest másképp kezd működni.Nem is értem az ilyen stílusú fejlesztést...[ Szerkesztve ]
-
JoolsNOS
veterán
válasz arcitec #70725 üzenetére
Lap az aláírásban. Most sikerült ps2 vel elindítani. De tuti hogy eddig ment az usbvel is. MIért ne menne. Tényleg nem egy 20xxes lapról van szó. Illetve pont azt akartam kikapcsolni, hogy ne legyen áram alatt az usb kikapcsolt állapotban. Mert úgy is világít a bill. Depersze most ezt a menüt se találtam. Pedig azt is láttam régebben...
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Vajon miért nem lép boot menübe a gép? Se F2 se Del. Ezzel kell írja is. USB bill ami világít boot alatt...I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
dzsóbácsi
aktív tag
Helló!!
Gigabyte X570i aorus pro wifi BIOSába szeretnék belépni valahogy..Qflash-be egyszer már sikerült..frissítettem is a lapot a legfrissebb bios-ra..De a feszállítgatós részbe sehogy sem sikerül bejutni.. se Delet billentyűvel amit a képernyőn ír se F2-vel amit a lap tájékoztatójában van.. Létezik ,hogy csak egyszerűen nem sikerül elkapni a megfelelő pillanatot a gomb lenyomásával??
Köszönöm!
-
eszakas
senior tag
válasz csuzda #70685 üzenetére
Szia.
Köszönöm szépen. Ez egy türelemjáték, azt hiszem eladom őket és veszek másikat
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
lcee79
addikt
válasz PitLee #70718 üzenetére
Kipróbálom,
köszi!
Remélem hogy lesz valami változás és nem ez lesz a max amivel tudok másolni.
mod: gyorsult 40-45 közötti sebességről 80-ra.
Nem rossz, de láttam már gyorsabbat is...
Nem tudom egy usb 3.1 gen1 (ami ugye kb = USB 3.0 ) USB HDD-nek mennyi lenne a másolási sebessége, de a munkahelyi gépem első usb-je is másolt már 110-120ezerrel egy wd passportra.
Szóval azért beduplázódott a sebesség, az már jónak értékelem.[ Szerkesztve ]
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
lcee79
addikt
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem USB-vel kapcsolatban.
Márciusban cseréltem konfigot, (asrock x570 pro4) alaplap, proci memória stb.Na elvileg minden jól megy, de az USB sebességével nem vagyok megelégedve.
A régi 6 éves inteles gépem gyorsabban másolt, ennél többre számítottam, de inkább lassabb lett.
Az előlapi esetében még rosszabb volt a helyzet, az olyan usb "másfél" tempó, de lassabb mint a régi esetében.
Elvileg legújabb driver fenn van, biosban erre vonatkozóan nem találtam semmit.
Van valami lehetőség, hogy gyorsuljon az usb-re másolás?Köszi!
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
G4ga
őstag
köszönöm a tippet, de
legfrissebb bios van rajta.
ha kiveszem se látja, illetve azért is mondtam hogy kizárnám a kompatibilitási hibát, mert a slot 2-be megy a pci.
Legalább is a bios látja
Win alatt nem tudom tesztelni mert a 240-esen van a win.
Megneztem a support oldalt is, támogatja mind két ssd-t.
lehet, azzal van a baj hogy az egyik pci a másik nvme?
beszarnék ha msi gondba lenne ilyennel.
Alt. az asusnal utkoztem hasonlo esetbe, de a maximus gond nelkul kezelte.lehet amugy, hogy a prociba halt ki a vezérlö?
[ Szerkesztve ]
-
Cargo
aktív tag
Szia,
Látszólag nem egyedi eset. BIOS frissítést próbáltad? Állítólag van akinél megoldotta ezt a problémát, illetve MSI is ezt javasolja. Ha nem oldja meg vagy már megtörtént de nem segített, esetleg próbaként vedd ki a sata m2-t mert ilyet is olvastam, hogy valamiért nem szerette a 2-t együtt.
nothing
-
G4ga
őstag
Sziasztok!
Segitségeteket kérném.
Adott egy MSI X470 PRO Carbon alaplap.
1db nvme pci Hynix 1TB ssd
1db sata m.2 WD 240 ssd
3 hddMiért van az, hogy a lap ujrainditás után egyszerüen elveszti a slot 1 m.2 foglalatot?
Slot 1-be 1tb slot 2-be a sata ssd van.
Az ssd jok, van egy egy Maximus XI-em az tökéletesen látja kezeli az 1tb ugyan ugy 240-es melett.Ami érdekes, kiszedem, áramtalanitom, összerakom megy rendesen, mig ujra nem inditom.
Tehát a nem kompatibilitást is kizárnám.Pci 5 slot üres, sata 3 port üres.
Tanácstalan vagyok.
garibol visszajött javitva, összeállitásig jo volt, tegnap este kikapcsoltam és ma megint nem látja.
Ötlet valakinek? -
abdulka1
őstag
válasz Alteran-IT #70709 üzenetére
Szia!
3 rövid hangjelzés: Hiba van a memória első 64 KBájt-jában.
4 rövid hangjelzés: Rossz a rendszer-timer.Cseréld ki az alaplapon a CR2032 gombelemet, és teszteld le a memóriákat.
Indíts minimális konfiggal (HDD, ODD és ha lehet VGA nélkül)és egyszerre csak egy modul legyen a lapban. Így kiszűrheted a hibás RAM-ot.
Reméljük itt lesz a hiba, és nem a lap haldoklik.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
csabaspecial
tag
válasz Alteran-IT #70709 üzenetére
valami hibajelzés is lehet, google-ban érdemes rákeresni típus vagy gyártó szerint, ott leírják specifikusan mit jelenthet a hangjelzésed
-
Alteran-IT
őstag
-
Cargo
aktív tag
Sziasztok,
Az alábbi hibát észleltem egy gépen, hátha Ti már találkoztatok ilyennel:
- A gépbe bedugva maradt egy noname usb egér+bill. reciever (a vezetéknélküli egér és billentyűzet nem volt a közelben)
- A gép érzékelte a vezetékes billentyűzetet és a vezetékes egeret és működött is, azonban semmi mást nem ismert fel, nem töltötte a telefont, nem érzékelt pendrive-ot. Látszólag egyik USB port sem működött.
- A reciever kihúzása után, mintha mise történt volna, minden működött kivállóan.Találkoztatok már ilyen problémával? Ez hardveres probléma lehet (vevő egység, vagy alaplap?) vagy valamilyen szoftveres összeakadás miatt történhetett?
Az alaplap egy Gigabyte Z97-D3H-CF.
nothing
-
wmarci
senior tag
Vga az mukodik, azt masik gepben is kiprobaltam. Zotac 1070 amp a vga. Vga nelkul es vele is van piros cpu led.
-
wmarci
senior tag
Sziasztok!
Most raktam ossze egy uj gepet, de nem bootol be, nem ad kepet. A lap egy Asus x470-itx, melynel a hibajelzo lednel (Q led) a cpunal pirosan vilagit. A processzor jol van beteve, ezt haromszor is csekkoltam, csak egy iranyba megy bele. A tuskek nem gorbek. Amd 2600 cpu megy bele. Az elozo tulaj a legfrisebb biossal adta at elvileg. A csatlakozok jol vannak csatlakoztatva, teljesen illeszkednek. Mi lehet a gond? Sajnos nincs masik AM4es procim kiprobalni, hogy a CPU lenne e a ludas. Valakinek lenne tanacsa? Lap vagy CPU lenne a hibas?
Koszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- Kingston Fury Renegade 2x8 GB RAM DDR4 3600MHz - garanciás, ingyen szállítás
- AKCIÓ! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest