Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tasiadam
veterán
válasz jokeph #72698 üzenetére
I3 4150
8gb ram
Hd4400
B85m hd3
60gb ssdEz a mostani. Netezni jo. Neztem a 2700x-em, hogy a win10 mennyi szálat kér a procitol. Alaphelyzetben 2, de inkabb 4. Szoval a g1840rol i3ra valtas jo volt, es a 4gbrol 8gbre.
Jovore akarnek bele egy 4670et, a 8gb maradna, ssd csere 250es dramosra.
Utana meg az utolso upgrade az lenne, hogy 4770 vagy 4790, 16gb ram, 1030, 1050 vagy 1060 (a VP9 dekodolas miatt).
Szuleim gepe, igy oket nem zavarja, hogy outdated, csak engem hivnak h miert lassu a freemail. A youtube 1080p-t epp birja CPU powerbol a proci, de ig, is kiakad 100%ra neha. Szoval kene egy dekodolo videokartya az i3 melle, aztan lehet h az i7 es 16gb lenne a next step.Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
nagyúr
válasz tasiadam #72697 üzenetére
Azz.
DDR3-as s1151v1-es lap amúgy sem túl gyakori, illetve "Z"-s be nem is láttam.
De a lényeg a CPU ereje, még i7-6700-ra sem volna érdemes pénzt locsolni.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz tasiadam #72693 üzenetére
Nos, nem igazán lennél előrébb. Sőt...
Az i7-6700 is csak hangyányival erősebb az i7-4770-nél.
inkább piacra vele ha nem elég, azt új 8/9 gen vagy RyZen vásárol.
Sőt, az árakat nézve a 10 gen sem elvetendő opció lassacskán.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
trion99
újonc
Üdv mindenki, kérdésem lenne, hogy szerintetek ez az alaplap (gigabyte H370M DS3H) képes lesz-e probléma mentesen kihajtani a procit (i9 9900k) vagy át kell esnem esetleg előtte egy alaplap váltáson is, ha ezt a processzort szeretném. Ami miatt felmerült bennem a kérdés az a vrm-ek száma illetve minősége. Ha jól láttom akkor 4 vrm van ami a prociba megy és tudtommal az 6 maghoz elég míg a proci 8 magos lenne. Válaszotok előre is köszönöm!
-
tasiadam
veterán
Kerdes: megeri ddr3-mas skylake-ra valtani a mostani haswellrol? Vagy annyira nincs? Inkabb egy 4770 mint egy 6500?
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
tasiadam
veterán
válasz Kekmen #72691 üzenetére
Ne aakard megérteni az AMD működését. Ha gyárin használod, akkor BPO és core boost menjen, meg be kell lőni a pstate és ctstate használatát. ekkor fogja visszavenni. De amúgy ja, szokatlan. Nekem általában 4ghz-n megy a 2700x, a feszültség lemegy 0.7v-ra. Vagy le sem megy, de a hw info azt írja h nem fogyaszt 1 wattnál többet. Fura, de ilyen. A RAM-ra rá kéne tolni egy memória tesztet.
-
Kekmen
senior tag
Sziasztok!
Vásároltam a napokban egy Asus TUF GAMING B550-PLUS lapot egy Ryzen 5 3600X procit és egy 32GB 3200MHz DDR4 RAM Patriot Viper Steel CL16 (PVS432G320C6K) RAM-ot.
Összeraktam, szépen be is indult. A BIOS-ban ami elsőnek feltűnt, hogy a memóriák 2666 Mhz-en járnak (A2 -B2 slotban vannak). Itt van egy D.O.C.P. menü ahol disable és profile 1 van. Profile 1-re állítva 3200-ra CL16-18-18-36 időzítések mellett növelte meg a RAM-ok frekvenciáját. Na gondoltam, ez is megvan, kikapcsoltam a gépet, mivel csak egy ideiglenes VGA volt benne, másnap jött meg a végleges. Amikor azt beletettem, a gép bekapcsolt, de se kép se hang, a ventik mennek, az alaplapon pedig világít a "RAM" diagnosztikai LED. CMOS clearrel sikerült újra beindítanom, természetesen visszaálltak 2666 Mhz-re a modulok. Majd ismét D.O.C.P. menü, profile 1 és pár újraindítás után megint fekete kép, RAM leddel. CMOS clear. A másik dolog, hogy telepítés után azt látom, hogy a proci folyamatosan 3800 Mhz-en megy. Na én egy Intel i5-4570-ről váltottam, az volt, hogy visszavette 1Ghz-re is az alapórejelet idle esetén. Ez a Ryzeneknél hogy van megoldva? Szeretném ha idle-ben szépen energiatakarékosan működne, pl filmnézés esetén. Igényel ez valami külön beállítást a BIOS-ban? Ezenkívül a precision boost beállítása is lényeges lenne. Szumma szummárum, szeretném, ha a RAM-ok 3200-on mennének legalább és a processzor úgy működne ahogy kell. Ha nem hajtom pihenjen, ha hajtom akkor mehet a boost. (vízzel van hűtve egyébként).
Én még a régi iskolában tanultam a klasszikus BIOS-okkal, ezek a grafikus új rendszerek nekem nagyon idegenek és annyi féle beállítás van, hogy csak pislogok. Jó lenne, ha valaki útba igazítana ezzel kapcsolatban. Köszi![ Szerkesztve ]
"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."
-
Steve_Brown
senior tag
Üdv!
VGA Contorl led világít az alaplapom, ha az adatlapomon látható configba beteszek egy AverMedia Live Gamer HD Lite-ot. Nem postol, nem bootol.Írjak az alaplap supportjának hátha a következő BIOS-nál gondolnak rám?
-
4C
csendes tag
Helló!
Nem indul a számítógép, képet sem ad.
MSI B450 Tomahawk Max
Ryzen 5 3600
Corsair Vengeance 3000 16GB
Gigabyte GTX 1060 6GB
Cooler Master RS 600Memóriákat kivettem másik foglalatba próbáltam, de semmi. Tápot kimértem, a feszültségek rendben vannak. Ami furcsa, hogy a videokártya sem indul. Mármint nem kapcsol be az a színesen világító felirat az oldalán. Egy fehér led világít a tápcsati felett. Ventik mennek rajta. Az alaplapon a ledsor fehér, az alaplapi tápcsatlakozó felett egy piros led világít. Nem sípol.
Mi lehet a hiba?
-
Nestor16
senior tag
Hali.
MSI B450M GAMING PLUS alaplapon hol lehet beállítani, hogy kikapcsolt állapotban is töltse a készülékeket USB-n keresztül? BIOS legfrissebb rajta.
Üdv, Dávid
-
tasiadam
veterán
válasz batyuska100 #72681 üzenetére
Nalam meg soha nem halt meg igy semmi. Csak szar tap+9800gt vitte egymast sirba sok evvel ezelott
-
-
tasiadam
veterán
Az osszes letezo magyar online aruhaz egy rakas balfsz. Addig tart a garancia, amig engeid a jog. Hianyos a doboz? Igen. Jol mukodik a termek? Igen. Akkor ez nem hiba, tovabbi szep napot. Igy mukodnek. Aqua-ban vettem RMA-s b450 aorus M-et. Sot. Az RMA papriaj is benne van. Amikor szova tettem azt mondgak h de uj. Mondom ja, azert van lekopva a csavar helye az alaplapon. Foleg h voltam az aquanal szervizes, tudom h h mukodik ez.
-
GalaHU
őstag
válasz Hegyirabló #72678 üzenetére
Nem ez a szitu, a lap tök új, minden bontatlan benne, csak maga a doboz nem volt leragasztva, bárki kivehette. A lapot magát már beszereltem, tök jól megy, bírja a tuningot is, szóval az rendben van. Jelenleg a régi lapomról mentettem egy csavart, de azt meg e nélkül nem tudom eladni.
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
Hegyirabló
veterán
válasz Hegyirabló #72676 üzenetére
Megoldva.
Sonic Studio nevű fost kell telepíteni, utána gyönyörűen működik a virtual surround/speaker fill. Csak eddig ilyet nem kellett. Nem is teljesen értem, miért kell most két szoftver ahhoz, ami előtte egy szoftverrel ment, had ne legyen már könnyű az élet! Ideírtam, ha másnak is lesz ilyen gondja.
(#72677) GalaHU
Helyedben én inkább az elálláson gondolkodnék, ha még benne vagy, mert nem kizárt, hogy ez egy visszavitt alaplap. Keress olyan nyomokat rajta és a dobozán, tartozékain, ami erre utalhat.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
GalaHU
őstag
A nemrég vásárolt bontatlan alaplapomból (Msi z490 tomahawk) hiányzik a M2-es SSD rögzítésére szolgáló csavar, így nem tudom rögzíteni. Az iPon eddig csak széttárja a kezét...
Honnan tudnék itthon ilyesmit szerezni?
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Az alaplapom Asus Rog Strix B550-E Gaming. Az alaplapi hangkártyát használom, ami egy Realtek S1220A. Nem találom, hogy hol lehet bekapcsolni, hogy virtuális kitöltést csináljon minden hangszóróra. Nincs valakinek ötlete?
Köszönöm!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
fauv
őstag
válasz tasiadam #72670 üzenetére
Sajnos nem volt, utána olvastam több fórumon ahol ugyan így jártak , hogy nem engedte a BIOS-ba való bejutást , megpróbáltam, de a win 10 ből nem ajánlotta fel az UEFI indítási módot.
Monitor hiba nem lehet, mert ugye a mostani új rendszerrel pöpecül megy, illetve anno a gyerek monitorját is lehoztam és ua. volt a jelenség.Igazából arra lennék, kíváncsi, mert most ugye darabokban van a régirendszer, így nem tudom megnézni, hogy van e valami állítási lehetőség ami a HDMI kimenetet állítja, hisz nem működött az 1060-as VGA-val sem.
[ Szerkesztve ]
-
tasiadam
veterán
-
fauv
őstag
Üdv !
Az asszony gépe az agyamra ment. A10 7850K, Gigabyte GA-F2A88X-D3H alaplap és 4X1 GB DDR3 RAM.
Egyszerúen nem tudtam megoldani neki, hogy a monitorra HDMI csatin keresztül menjen a jel, csak analogon működött. Beleraktam egy 1060-as VGA-t, gonoltam hátha az alaplap HDMI csatija a rossz, de akkor se.
Gondoltam belépek a BIOS-ba hátha ott kell engedélyezni valamit, de Win 10 volt a rendszer és egyszerűen nem engedi semmilyen formában, hogy a BIOS-ba belépjek, így ugye semmit se tudtam állítani.
Bedühödtem, lecseréltem 3400G rendszerre az egészet, azóta minden szépen muzsikál.Ugye szeretném eladni a régi processzort, de az alaplapot így nem merem eladni, mert nem tudom mi okozta a hibát, ha hiba egyáltalán.
Járt már valaki más is így?Esetleg valami tanács?
Köszi előre is.
-
eszgabor
aktív tag
válasz pckrizis #72655 üzenetére
Köszi! Pendrive nincs bedugva, már olyan régen használtam, hogy azt sem tudom hol van :-)
Érdekes, hogy ma meg gyorsan indult. Döglődhet valamelyik hdd? Ha mindig lassan fog indulni, akkor elkezdek kísérletezni azzal a módszerrel, amit ajánlottál, hogy lehúzom egyesével őket, aztán csak kiderül, hogy melyik a ludas.Van élet a Dokumentumok mappán kívül is...
-
-
[-HERO-]
senior tag
válasz batyuska100 #72662 üzenetére
Wifi kartya az kulon van benne.
varmi2: a satas m.2 es ssd nek nem ketto “bevagasa” van?
mert ennek a portnak csak egy van mint a pcie ssdknek.### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
[-HERO-]
senior tag
Sziasztok!
Van nálam egy gépcsoda, amiben ez a tipusú alaplap van:
MB ECS B360H4-EM DDR4 S1151
2 db M.2 es foglalat van rajta, az egyikben van egy phison 1 terrás pcie ssd, amiről megy a win minden gond nélkül.
A másikba ha berakom a 2tb-os Samsung PM981a ssd-t akkor semmi nem látja, még a biosban sem jelenik meg.
Mi lehet a probélma?
Sajnos nem nagyon találok a lapról semmit igy nem tudom hogy a 2. M.2 slot is pcie lehet e, de foglalat szerint az.### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Akinek van Asus Maximus XI Hero lapja és az integrált hangkarit használja milyen drivert használ hozzá?
-
Teaway
veterán
válasz #46372352 #72654 üzenetére
Vagy fel vannak sorolva a bootolható meghajtók és mellettük állítod a sorrendiséget elsődlegesre, másodlagosra, stb, vagy magát a felsorolási sorrendet lehet módosítani, ilyenkor ami legfelül van, az az elsődleges, ami közvetlenül alatta, az a másodlagos, stb.
Nincs itthon csokid??
-
pckrizis
tag
válasz eszgabor #72651 üzenetére
Valószinűnek tartom, hogy a HDD -k deketálása miatt nyúlt meg az idő, valami oknál fogva tovább tart deketálni a vinyókat mint eddig.
Ha lehúzol minden mást csak a rendzerrt taralmazó SSD -t hagyod benn akkor valsz.-eg, gyorsan el fog bootolni.
Esetleg egy gépbe bedugott pendrive is okozhatja. -
eszgabor
aktív tag
Sziasztok,
Az az asztali gépemnél feltűnt, hogy bekapcsolás után a boot képernyő (ahol megjeleníti, hogy milyen hw van a gépben?) megjelenítéséig eltelő idő mostanában eléggé hosszú lett (korábban mondjuk 5 mp volt, most 20 mp), pedig nem változtattam sem Bios beállítást, sem hardver komponenseket nem adtam hozzá vagy vettem ki. Valami kezd vajon elfáradni az alaplapon és ettől lassabban jön meg valamelyik részről a visszajelzés, ami szükséges az induláshoz?
Az alaplap, proci és a RAM-ok 2011-ből valók, a táp, VGA, az SSD-k és HDD-k pár évesek. Hogyan tudnám kideríteni, hogy mi okozza a lassulást?[ Szerkesztve ]
Van élet a Dokumentumok mappán kívül is...
-
tirszin
senior tag
válasz Sixkiller6 #72646 üzenetére
A tv-t nem nehéz kiszűrni. Nincs egy monitor kéznél, rátenni azt?
Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
senior tag
válasz Sixkiller6 #72648 üzenetére
Az amúgy érdekes hogy windowsban semmi baj. Gondolom nincs kéznél másik 10. Genes cpu, aztán azzal kipróbálni, bár kétlem hogy ez lenne a baja.
[ Szerkesztve ]
-
Sixkiller6
őstag
válasz jokeph #72647 üzenetére
Nem igazán, de itt van némi plusz infó
Nem tok random omlik.szabalykovetoen.
Biosfrissites utan tok szabalyos. 3 masodpercig. Utana raszemetel a kerdesre hogy milyencpu hutom van
Utana 3 kattintasig megy a menukben, de mar nem frissit, mogotte marad a regi screen
Utana a valtozok eltunnek es jonnek a kinai karakterek
Aztan fagy
Ez volt az elso indulas
Masodik ugyanez, hűtőkérdés nélkül, de már csíkos. Harmadik resetre csak fejléc és fagy
És marad is bios frissitesig/resetig- no es importante -
-
nagyúr
válasz Sixkiller6 #72646 üzenetére
Üdv !
Ez aztán pöpec.
BIOS-ban van mód a kijelző felbontásának állítására ? FHD és valami más felbontás között ?RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Sixkiller6
őstag
üdv, vmi egészen bizarr dologba futott bele egy cimbora.
vadonatúj msi bazooka lap, új i3 10xxx proci, új konfig
amint belép a biosba, az az alábbi dolgokat produkálja és lefagy; de a windows szépen felment és hasít, egész éjszakás prime tesztet végignyomja, pörög ahogy kell. ha nem nézne bele a biosba semmi jelét nem mutatná hibának a vas.
az összes bios-szal kipróbálta, volt tápcsere, vga nélkül, alaplapival ugyanez, gariban kicserélték a lapot, és az újjal is ez van!
csak a samsung tv marad. nadehogy? hdmi kábelen visszazavar a tv? úgy hogy lefagy a bios és csak a bios ui máűs nem, és kínai karaktereket mutat?
bármi tipp?
- no es importante -
-
pckrizis
tag
válasz SunMount3r #72644 üzenetére
Tehetsz USB3 bővitőkártyát a PCI-E foglalatba, erre találták ki, USB 3 -as sebeséggel fog múködni, amennyiben USB 3.0 -st veszel. A kártyán van az USB 3.0 -s chip.
Átalakitót nyugodtan használhatsz, ez minimális áramot fogyaszt, semmi gond nem lesz. Esetleg annyi, hogy ne a legolcsóbbat vedd meg. -
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #72615 üzenetére
Erre senki? Tudom ez egy elég régi alaplap, de talán hasonló portbővítést csinált már valaki...
Legalább a Molex->SATA Power átalakítós kérdésre tudnátok valami biztosat? Csak ha ilyen bővítőkártyát vennék, nem szeretném ha megsülnének az USB-s winyók, amiket rádugok.[ Szerkesztve ]
-
GalaHU
őstag
Alaplapot, procit és memóriát cseréltem, összerakás után BIOS-ig eljut a gép, de a régi konfigból átmentett SSD-ről nem bootol be a Windows, pedig mind a 2 slot-ban kipróbáltam Mi lehet a baj?
Régi: MSI Z370 Gaming Pro Carbon, 8700k
Új: MSI MAG Z490 Tomahawk, 10700k
Az SSD: Samsung NVMe 960 EVOA BIOS-ban a Storage-ek között AHCI módban látszik az SSD (igaz "96"-nak látja, de lehet hogy nincs több hely), helyes a mérete is, de BIOS NVMe SSD Self tester már azt írja hogy not supported.
Ha berakok egy Win10 bootlemezt akkor arról elindul a telepítő, de nem akarom letarolni az SSD-t ha nem muszáj...
-
baboss
őstag
Sziasztok.
Alaplap: ASUS MAXIMUS VIII GENE.
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy fejhallgatóm amin RGB világítás van , nem szabályozható.
Ha kikapcsolom a gépet akkor világit a füles, este nagyon zavaró.
Biosban hol tudom kikapcsolni, hogy leállítás után az USB pot ne adjon ki 5v-ot.
Vagy jumperrel állítható ?
Energia gazdálkodásnál is találtam valami állítási lehetőséget.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz pckrizis #72638 üzenetére
Sajnos nem tudom hol volt, volt e előtte baja, mert én így kaptam. Valami biztos nem kóser vele, mert még a CMOS clear se működik. Hiába van össze zárva egy jumperrel, akkor is bekapcsol, plusz hiába kötök rá egy hangszórót, semmi csipogás, semmi, szóval lehetséges hogy tényleg kuka.
-
pckrizis
tag
Szia!
Irod, hogy allig lehet elinditani a lapot, ha elindul akkor sincs kép valamint egy láb is hiányzik a CPU foglalatból. Elég valószinű, hogy ez a lap kuka!
Nem hinném, hogy ezzel megéri foglalkozni, ha más baja nincs akkor valószinűleg a hiányzó láb okozza a problémákat. -
senior tag
Sziasztok!
Van egy GA-H81M-D3H alaplapom, aminek a cpu foglalatából hiányzik egy pin. Ábrán meg néztem, elvileg egy RSVD pin hiányzik, utána olvasva azt találtam, hogy nem olyan fontos. Egy G1820-val próbáltam ki, természetesen se kép se hang. A lap valamiért olyat produkál, hogy a bekapcsoló gombot sokszor kell megnyomni, hogy bekapcsoljon (táp csere meg ilyenek volt). Hiányzó pinre gondoltam hogy az a baja, de kétlem, mert cpu+ram nélkül is ezt csinálja. Ezt mi okozhatja ? Illetve megéri még vele foglalkozni ?
-
Exodius
őstag
Kedves mindenki!
Egy Asus B85-Plus ([link]) alaplap southbridge vagy northbridge hőmérsékletét akarnám megnézni.
Csak azért kérdezem, mert tervezem az újrapasztázását és kíváncsi vagyok, mennyit változna a hőmérséklete, hiszen 7 éve nem nyúltam hozzá.Melyik rendszer-monitorozó írja ezt ki? HWiNFO-ban nem találom sehol.
-
Reorx
tag
válasz Beba Snake #72630 üzenetére
Ja, én is erre jutottam, ha normál használ mellett tökéletesen elég a lap, akkor valójában tökéletesen elég a lap
Csak kíváncsi voltam hátha valaki tudja-e, hogy miért volt az, hogy szépen beállt egy hómérsékletre aztán egyszer csak elszabadultak a számok... De gondolom egyszerűen hosszútávon kevés volt a 4 fázisú vrm a 9900k-nak és ennyi.
-
Yszapos
tag
Sziasztok! Adott egy Gigabyte B450M DS3H típusú alaplap. Ezt az SSD-t szeretném beletenni, kompatibilis vele a csatlakozója?
-
Beba Snake
aktív tag
Ha minden tökéletesen fut amit használsz, a hőmérséklet is jó és egyébként elégedett is vagy, akkor ne kínozd prime95-tel. Jobb a békesség.
Azért szaladt meg, mert prime95-ös terheléshez gyenge a hűtőd és 10 perc alatt durván átmelegszik. A VRM sem szereti a stressztesztet.
[ Szerkesztve ]
Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!
-
Nestor16
senior tag
Hali.
Egy másik téma.
Adott egy MSI B450M Gaming Plus alaplap, amin van 2 db LED csatlakozó is. Ez nekem új, hogy már ilyen is van rajta.
Ki szeretném próbálni, legyen egy háttérvilágításom. Milyet vehetek bele? 5050-et ír a manual, azt hiszem sima fehér is elég lenne, de ha színes az se baj. Viszont nem szeretnék rá sokat költeni. Esetleg Aliról is vehetem, kaphatok linket? Köszönöm.Üdv, Dávid
-
Reorx
tag
Sziasztok,
Van nekem egy MSI Z390 A PRO lapom amit meg egy 9600k-hoz vettem de most nagyon jo aron kaptam egy 9900k-t.. Utana neztem es azt lattam, hogy ez a lap mar karcsu egy ilyen procihoz de gondoltam ha mar van probalgatom egy kicsit. Jatek alatt minden kerek, stabil, 60 fok fole nem megy a hofok ( drp4 60 foknal kapcsol 100%ra). De gondoltam, mivel a jatek nem kihivas neki megnezem prime95-el, hogy hogyan birja a terhelest es az elejen szepen szaladt fel a hofok 86ig, (leghutesnek kell ido mire leveszi a hot a procirol) aztan elkezdett merseklodni es 2-3 perc alatt beallt 62-64-re a cpu package is meg a MOS is. Majd ilyen 10 perc korul elkezdett nagyon felszokni a fok es vegul 12 percnel allitottam le a stressz tesztet 96fok cpu package-nel es 99es MOS-nal. Nem igazan ertem h mi tortent de nem is vagyok penge lapokbol, van valakinek otlete h miert szaladt igy meg amikor mar beallt elotte a hofok?Msi z390 a pro
I9 9900k
2x8gb ddr4 g. Skill ripjaw 3600
Corsair rm650x -
wolfman
veterán
Sziasztok!
A WiFi-vel rendelkező alaplapok, amikben Bluetooth 5.0- is van, azok tudják az Aptx-et? Vagy honnan lehet megtudni, hogy milyen tömörítést tud?„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
tasiadam
veterán
válasz hobizoli #72625 üzenetére
Nem lennek sokkal eroebb az a320 lappal sem, annyira papir azoknak is a VRM-je. Most 4150 i3 csucsul benne, ami most igy eleg. De ha keves lesz, akkor i7 4770. 30ert mar lattam. 8gb ram van benne, az is eleg. Es a 4770nel a 2400G se sokkal nagyobb ugrade, es pluszba ki kell fizetni a lapot es a memoriat is.
-
hobizoli
nagyúr
válasz tasiadam #72609 üzenetére
a 4770 50k-s aran veszel egy Athlon 3000G-t egy A320 mATX deszkat meg 2x4GB DDR4 RAM-t es egy SSD-t
csak netre siman elegvagy ha arc vagy, akkor kinai X79-s mATX deszka Xeon E5-1620v2 (4c/8t 3.7GHz) es 2x8GB DDR3-1866 az ali-rol es egy SSD... ez is 50k-bol megall
mondjuk ebbe kell vmi kepgenerator is[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
Giii
senior tag
Helló!
Havernak van egy b150m-k inteles lapja.Szeretne SSD-t rendszernek de a BIOS beállításoknál nincs olyan lehetőség ahol be lehetne lőni az AHCI-t.Mi a teendő ilyenkor?AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
Qtya123
őstag
Üdv!
A napokban jelent meg új BIOS a B550 Tomahawk laphoz.
Az új BIOS esetén viszont nem lehet bekapcsolni a Secure Boot opciót. Nem bootol vele a gép, csak ha a Secure Boot ki van kapcsolva. (NVME SSD-n van az OP rendszer)
Valami nem tetszik neki a Secure Boot kulcsokkal. "violation invalid signature"Az összes korábbi BIOS verzióval tökéletesen működik. Találkozott valaki ilyennel akár a Toma, akár másik alaplapnál?
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Ezzel a kérdéskörrel írnék most ide (ide lettem átirányítva), hátha valami pontosabbat tudtok rá írni. És itt a folytatás, további kérdésekkel. Alaplap: Asus P5QSE2.
Röviden pár lényegi kérdés: ebben a lapban a PCIe csatlakozón (ami a hivatalos oldal szerint 2.0-ás) működne ez a portbővítés megfelelő sebességgel? Ill. hogy ezekhez a kártyákhoz a kiegészítő tápellátáshoz jó egy Molex->SATA power átalakító, nem okozhat e ez gondot? Mert a tápomon nincs elég SATA power csati.
Köszi!
-
tasiadam
veterán
válasz Top cat #72612 üzenetére
Ez csak egy pelda volt. 25-30ert van xeon e3 v3, vagy sima 4770. A 4670 is eleg lenne de plusz 10 ezerert 2x annyi szallat kapok. De lehet hogy hamarabb meghal a lap, igaz sosem volt hulyere hasznalva. Jovore ha birja, akkor kap egy i5ot, vagy i7-et. Az a gaz, hogy a celeron 2 magja is eleg volt, es hirtelen nagyon keves lett netezni is win10 alatt
[ Szerkesztve ]
-
tirszin
senior tag
Egy Ryzen 3600-at szeretnék picit tuningolni úgy, hogy csökkentem a feszültségét, mert az Msi B450 lap által adott fesz 1.4V, de 1.2-n is stabilan megy a 4 GHz.
A gond csak az, hogy fél nap probálgatas után sem tudtam úgy belőni, hogy ne csökkenjen a számítási teljesítménye pusztán attól, hogy csökkentem a feszültségét.
Az offset-el volt talán a legrosszabb.Persze szeretném azt is megtartani, hogy idle módban ne fix magas frekin és feszültségen járjon, hanem szabályozza vissza magát. Bár ahogy láttam, pár Wattal fogyaszt csak többet, ha 3.9 GHz -en van fixen, 1.2V-on. De a lényeg, hogy még így sem tudtam azt a teljesítményt kihozni belőle, mint amikor a vcore-t alapon hagyva, 80 fok fölé fűti magát.
Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
nagyúr
válasz tasiadam #72609 üzenetére
Igazából megértelek.
Bár az 50k egy non-k i7-ért azért pofátlan nagy ár, szerintem.
Pont ezért nem vettem sosem i7-7700k-t, pedig bitang CPU alapon is, de használtan is 80k magassága még most is, ami azért gyenge poén, enniyért van i7-8700k is használtan.
Esetedben inkább az az izgalmas, hogy az s1150-es lapok eléggé kikopóban vannak, és ha behal, egyre nehezebb lesz pótolni az idő előrehaladtával.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
tasiadam
veterán
válasz jokeph #72608 üzenetére
Ha 50 ezerbe keeul akkor is olcsobb, mint egy komplett platform csere :D amigy nem renderre van, de menne melle videokartya a VP9 miatt, mert a VPU nem tamogatja. Meg neha en jatszanek rola, ha evente 2szer ott jarok.
-
nagyúr
válasz tasiadam #72607 üzenetére
Üdv !
Ezzel a hűtési megoldással biztosan.
Gondolom nem render a cél meg egyéb 100%-os CPU kihasználtságot generáló progik.
Feltéve, ha nem kerül egy vagyonba, akkor érdemes beledobni.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
tasiadam
veterán
Udv
B85m hd3 v2 elbirna egy 4770-et, ha tuleli a kovetkezo 1 evet? Vagyis asszem hd3. Lenyeg, hogy 3 fazisu a VRM hutes nelkul es anyam netezik rola. Most 4150 i3 pusztul benne a durva workload alatt.
Nem latom ertelmet annak h sok magos ryzen, tularazott APU vagy 2 magos APU-ra csereljem, ami ugyan ezt tudja. Masik platformra foleg, mert akkor ram csere...[ Szerkesztve ]
-
-
rszp
aktív tag
Sziasztok!
Létezik esetleg Intel z490 chipsethez Win7 x64 driver?
Vagy ami megy vele de nem hozzá készült hivatalosan?Köszi
-
_t0Mi_
aktív tag
Sziasztok!
Csak egy általános kérdés: hogy lehet, hogy az alaplapom honlapján (B550 Aorus Pro) újabb Chipset driver van, mint az AMD honlapján?
2.07.21.306 vs 2.07.14.327Melyiket érdemes használni?
Köszönöm!---
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
- MSI MEG Z590 UNIFY Alaplap WIFI-s
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
- Kingston Fury Renegade 2x8 GB RAM DDR4 3600MHz - garanciás, ingyen szállítás
- AKCIÓ! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest