Hirdetés
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
vj0c1
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap reggel a lapom sajnos megadta magát. A hibajelenség a következő: a gép a bekapcsolás után kb 2 másodperccel magától leáll, majd újraindul. Végigpróbáltam minden lehetséges megoldást, ami eszembe jutott, illetve youtube-os videókból láttam, pl gombelem kivétel (próbából cseréltem is), minden kábel kihúz-újra bedug (habár a kábelekhez nem értem hozzá eddig sem), ramok másik slotba, minden alkatrészt ellenőriztem másik gépben is (cpu, ram, vga, táp), és minden más hibátlanul működik is.
Jelenleg 2 szervizes válaszra várok, hogy vállalnák-e a lap javítást (már ha egyáltalán javítható), és ha igen mennyiért, de addig is érdekelne.. van esetleg bárkinek bármi ötlete, hogy mi okozhatta ezt?
A segítséget előre is köszönöm!
"Régen az égre néztünk, és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk itt a porban."
-
-
Joker88
őstag
van nekem egy ősrégi - bár még használható - alaplapom , egy Gigabyte GA-880GA-UD3H .
a BIOS-ban találtam egy beálíltást :Ha az érték " Disabled " -en van, akkor a gép kikapcsolása után van áram pl az USB portokon. Ergo lehet tölteni a telefont/powerbankot. Ez mennyire káros a gépre, vagy maradhat ? Mert nekem kétségkívül hasznos tud lenni a telefontöltés miatt.
[ Szerkesztve ]
In loving memory of Garrett Lockhart
-
Weareus
addikt
Üdv.
Ide irányítottak ezzel:
[link]Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Tockos25
tag
Az AM4-es topikban már próbálkoztam, de az elég halott...
AMD, ATI - the BEST
-
Unteroff
aktív tag
Üdv!
Szeretnék egy budget PC összerakni (gxxxx-,i3xxxx-,i5-xxxx-8GB ddr3/4, Gtx 760/960/1050 vagy valami), és eddig 1155 és 1150-es deszkákban gondolkodtam, csak sajna már elég kevés található, újonnan meg ritka, és ha van is, drágán. Nézegettem a 1151-es, 6./7. gen deszkákat, és olcsón vannak 'alap' alaplapok, bolti garanciával, de úgy nézem, hogy bányászatra találták ki elsősorban.
Szeretném kérdezni, hogy lehet-e játékra is használni ezeket a deszkákat, vagy van bennük valami limit, hiányzó dolog, amely miatt nem igazán használható játékra?
Előre is köszönöm a választ!
Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius
-
Mercutio_
félisten
válasz varmi2 #65979 üzenetére
Akkor ez a része tiszta már csak az alap kérdés maradt, bár ha jól saccolom az újabb lap memória kompatibilitás miatt jobb döntés.
A régebbi lap HDMI 2.0-t tud, de gondolom a lényeg a részletekben (lanchip, usb3-as, wi-fi minősége, stb.) rejlikEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
MasOyama
őstag
Tudtok abban segíteni, hogy létezik e olyan alaplap, ahol 2db nvme ssdt raidba tudunk kötni, és +6db merevlemezt is tudunk használni mellette? z390 vagy x470 esetleg?
[ Szerkesztve ]
PCMENTOR - Számítógép és Laptop Kereskedés és Szerviz
-
batorcickany
lelkes újonc
Sziasztok,
Köszönöm a segítséget. Belefutottam még egy problémába a légkavarókkal. Az alaplap Gigabyte Gamer X Z390, a ház Rogue 3, venti szabályzóval.
Alapból 3 légkavarót adtak a házhoz. A ventik csatlakozói össze vannak kötve egy nagy 4 pines kimenettel rendelkező úgynevezett venti szabályzóval/fan controller (amelynek értelemszerűen 3 bemenete van).
Ez a nagy 4 pin nem csatlakoztatható az alaplaphoz amelyen ilyen csatlakozó feliratok vannak:
SYS_FAN1/2/3 ez három csatlakozási lehetőség gondolom 3 egyedi legkavarónak a csatlakoztatása lenne.
Ha jól következtetek akkor egy ilyen Amazonon látott (4pin Computer Motherboard CPU Mesh Fan Power supply Extension Cable Splitter Adapter Connector(Big 4pin To 3 Small 4Pin) kábelre lenne szükségem ami megint 3 részre osztja a ventiket???
Ha egyenként bekötöm az alaplapba akkor is működni fog de a ház venti szabályzói nem fognak működni. Jól gondolom?
-
MrDerekas
addikt
A kolléga válaszát azzal egészíteném ki, hogy a gépre dugott külső merevlemez/pendrive, de szinte bármely saját memóriával rendelkező usb kütyü is megakaszthatja a boot folyamatát. Mivel a bios induláskor "átnézi" a főbb hardvereket, lehet valamelyiktől értelmezhetetlen választ kap és újratesztel (chekkol, ahol második körben már kihagyja a vélt vagy valós hibát, és átugrik a következő lépésre) vagy késik a válasz.
[ Szerkesztve ]
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
mzso
veterán
Helló!
Hogy derítem ki, hogy mi a kínja az alaplapnak amikor egy percig kell bámulni a boot képernyőjét?
Már korábban is csinálta, de elmúlt miután matattam valamit a gépben, de most megint előjött.Típus: PRIME B350-PLUS
-
MrDerekas
addikt
A hiba nem a te készülékedben van. A tűrésen belül van némi (inkább már belelátott) eltérés, de semmi olyan, mint amire nagy szavakat használtak.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok szakik!
Ryzen 5 2400G proci esetén a Gigabyte AB350N-Gaming Wifi vagy az Asrock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac a jobb választás, és miért?
+ kérdés: mindkettőn ALC1220 alaplapi hang van, egy Takstar Pro80 használata esetén (60 Ohm, ~100 dB érzékenység) lesz-e hallható különbség a 2 lap között, illetve ha előtte egy Sounblaster X-Fi HD-t használtam mekkora visszalépés lesz az alaplapi? (Ilyesmi zenéket hallgatok: Diana Krall, Postmodern joke box, Elliphant, és az olyan régi kedvencek mint Sting, vagy a DM)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
abdulka1
őstag
válasz batorcickany #65971 üzenetére
Szia!
"a gigabyte 1-1 fajta csavart adott (egyik a távtartóba jó, a másik nem tudom hová való)"
Látatlanba, ezek az M.2 foglalathoz tartozó távtartó, és rögzítő csavar.
"bónusz kérdés:
- a Rogue 3 ház alaplaptartó lemezének túloldalán van egy kis tenyérnyi lemez amelynek két lába az alaplaptartó lemezben van és elől egy csavar fogja (a lemez levehető) de nem tudom mire való"2,5" SSD/HDD tartó keret.
[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
op9
aktív tag
válasz jokeph #65975 üzenetére
Több évet ment folyamatosan 0-24-ben, semmi gond nem volt soha.
Szerintem élőben sem látni rajta semmit, nem tudom elhinni, hogy lenne ott ténylegesen gond.
Én sajnos teljesen másra tudok csak gondolni. (de ez már nem ide tartozik)
Csak meg szerettem volna tudni, hogy más is látja-e, vagy csak engem akartak át*****.Mivel a procit, meg a ramot eladtam már le sem tudnám direkt ilyenekkel tesztelni.
Felajánlottam, hogy ha mégis gond van vele, akkor természetesen visszaveszem, ha valaki erre is azt mondja, hogy "nem meri" elvinni, ott más ok van.How Bad Do You Want It?
-
nagyúr
Hát, ezt így képről nekem nem sikerült kiszúrnom.
Van, amit még élőben is elég észrevenni.
Egyébként:
Működik rendesen ?
Nem forr a CPU ?
Energiagazdálkodás megy rendesen ?
CPU/RAM tesztek rendesen lefutnak ?
Ha ez mind ok, akkor semmi a gond (és a socket tűin nincs égésnyom se persze).
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
op9
aktív tag
A válasz pedig elvileg itt lenne:
egyik átló
másik átló
vízszintes sor bal
vízszintes sor jobb
függőleges sor bal
függőleges sor jobb
felülrőlElvileg a vízszintes szürke csík alatti sorban középen van egy láb elferdülve.
Én sem látom, hogy mi lenne ott a baj, ezt egy itteni, régebben foglalatokat cserélő PH!-s mondta.How Bad Do You Want It?
-
batorcickany
lelkes újonc
Köszönöm a segítséget.
Az egyik csavarra rájöttem: SSD alaplapi távtartó, a pici csavar még rejtély -
varmi2
nagyúr
válasz batorcickany #65971 üzenetére
Nem kell szigetelő gyűrű az alaplap rögzítő csavarokhoz.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
batorcickany
lelkes újonc
Sziasztok,
Sürgős segítségre lenne szükségem. Most rakok össze egy gépet. Beraktam az alaplapot (Gigabyte Gaming X Z390), a ház SpiritofGamer Rogue3 és kétségeim támadtak:
- a házzal együtt kaptam olyan csavarokat amelyek az alaplap távtartójába illenek de szigetelő gyűrűt nem adtak hozzá ----->>>előző (ASUS) alaplapomhoz az ASUS adott többet is (van meg 5 de 6 kell a mostani alaplaphoz)
Megjegyzés: ugyanazokkal a csavarokkal rögzítettem az SSD-t is (van belőle elég)Ha sima csavarral rögzítem az alaplapot akkor akár rövidre is zárhatom???
- a gigabyte 1-1 fajta csavart adott (egyik a távtartóba jó, a másik nem tudom hová való)
bónusz kérdés:
- a Rogue 3 ház alaplaptartó lemezének túloldalán van egy kis tenyérnyi lemez amelynek két lába az alaplaptartó lemezben van és elől egy csavar fogja (a lemez levehető) de nem tudom mire valóElőre is köszönöm a válaszotokat.
-
BIZ0906
aktív tag
Hali 'ASUS ROG Strix B450-F Gaming' lapnál van lehetőség a CPU hőmérséklet ne kapcsoljon le 66°C-nál? 95°C-ot bír még röhögve bírnia kell lassan cpu hűtő csere de akkor is fura, hogy ennyinél kikapcsol.
-
nagyúr
így már okés.
Igen, s775-ös lapok legtöbbje DDR2-őt használt (kivéve a legelső szériát, mert abból még DDR1-es is volt), az utolsó kiadások meg már DDR3-at (nekem is van többféle chipsettel szerelt s775-ös lapom DDR2-es, DDR3-as, sőt van egy DDR2/DDR3-as is, combo lap, persze egyidejüleg vagy DDR2-es van benne, vagy DDR3-as, egyszerre nem szabad a 2-őt beletenni, mert akkor sütés lesz).
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
titán
válasz varmi2 #65966 üzenetére
varmi2, jokeph
Érdekes a dolog amúgy, mert a rokon lapja így néz ki: [kép] Szerintem ez még a legelső verzió, ami ddr2-es ramot fogadott. Közben az asus frissíthette a lapot, ami már ddr3-as memóriával működik.
szerk: basszus, rájöttem mi az eltérés. A rokoné P5G41-M-LX, a korábban linkelt pedig P5G41T-M-LX.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz varmi2 #65966 üzenetére
+1.
Kivéve, ha piszok erős valaki... de akkor illik füsttel működnie a dolgoknak.
(#65964) Lauda:
Egy fényképet kaphatnánk, a lapról és a ramokról ?
-
op9
aktív tag
How Bad Do You Want It?
-
op9
aktív tag
válasz jokeph #65952 üzenetére
@MrDerekas: köszi, az alaplap az enyém, csak jöttek volna megvenni, és állítólag (én nem látom) van egy tüske, ami nem jó.
Majd készítek képeket oldal irányból is, mert én rohadtul nem látok semmi gondot, és kíváncsi voltam, hogy Ti mit láttok, addig nem akarom elárulni, hogy hol van ez a kérdéses rész.
(persze az alaplap működik, semmi baja nincsen)Igen, s1555.
How Bad Do You Want It?
-
Razor18
tag
válasz heavygrip #65949 üzenetére
Ha épp gariból jött vissza, én biztos elküldeném ugyanezt a mailt a képekkel a szerviznek, ahonnan visszajött. Már csak hogy legyen nyoma, és ne hetek múlva kérdezd meg Tőlük.
Megjegyzem én nem nagyon láttam, hol a problémád, lehet segítene, ha Paint-tel legalább egy nyilat odatennél, mi csípi a szemedet. Bocs, ha csak nekem nem trivi...
-
rx5ak
csendes tag
Sziasztok!
B450 Aorus M alaplapba van 2db PCIe videokártyám, csak külön-külön tudom használni őket, annak megfelelően, ahogy a Biosban beállítom. Van arra lehetőség egyszerre működjön mindkettő? A Windows is csak egy videokártyát lát.
Ha nem megoldható, tudtok olyan alaplapot mondani amivel mindkét kártya tud egyidőben tud működni?
Köszönöm!
-
Petyás
tag
Sziasztok!
Tegnap lecseréltem (volna) a RAM-jaimat.
Eddig Kingston HX432C16PB3K2/8 volt.
Betettem a Corsair CMK16GX4M2B3000C15-öt (használt), de nem ment vele. (pedig QVL-ben benne van)
Próbáltam 1 modullal, egyik slot-ban, másik slot-ban, másik modullal ugyanígy.
Volt BIOS reset is.
Aztán rájöttem, hogy van az alaplapon (MSI B450M Gaming Plus) debug LED.
Minden esetben a CPU-ra jelez hibát. (Ryzen 5 2400G)
Visszatettem a régi RAM-okat és ment minden simán. (persze jelezte, hogy rendszerváltozás volt, lépjek be a BIOS-ba)
Van valami tippetek?
Köszönöm! -
nagyúr
Üdv !
s1155 ?
Képen,így ránézésre nem gyanús... legalábbis ebben a nézetben nem látok hiányzó/sérült/hajlott érintkezőt.
-
MrDerekas
addikt
Bal felső sarok bal széle. Ott két pin gyanús. Jobb alsó negyed meg mintha koszolódott lenne. De négy irányból nézz bele a tüske erdőbe, mert úgy látszik legjobban ha valami kilóg a sorból.
-
heavygrip
senior tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni.
Most jött vissza gariból a gép, amikor veszem le az oldalát látom hogy a VGA táp csatija rajta van az alaplapon,megkarcolta, rendesen.
Mik lehetnek a következmények? Most ment 4 óra hosszát a gép és semmi különöset nem vettem észre.
Szerencsém volt,vagy ezután jön majd idővel a java?
Itt a kép:
They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
picimitch
tag
válasz wrongduke #65946 üzenetére
Tulajdonképpen meg is válaszoltad magadnak. A linkedben a terméktámogatás menüpont alatt megtalálod a kompatibilis processzorok listáját. Ott írja, hogy a 4770-et mindegyik bios firmwave támogatja, tehát gond nélkül mennie kell.
Amúgy pontosan ugyanilyen lapom van, két napja cseréltem 4460-ról 4690-re, azzal sem volt semmi gond (nálam mondjuk 2.30-as fw van, és mindkét processzort 1.90-től támogatja). -
op9
aktív tag
Sziasztok,
Ti láttok problémát ezzel a foglalattal?
kép
Köszi!How Bad Do You Want It?
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni. Tervezek egy CPU újítást i5-4440-ről i7-4770-re.
MBR: Asrock B85M Pro4 (P2.10) [link]Kérdéseim:
1 - a lapom megbarátkozna-e vele?
2 - kell BIOS/UEFI frissítés?
3 - esetleg buktatók?"A tigris az mindig egy jellem, sőt, jellem és tigris az egy!" Discord: wrongduke#6214
-
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
A kezembe akadt egy ASRock H61DE/S3 alaplap, amibe bele tettem egy i5 3570-es procit, azonban a speaker csak 4et sípol és nincs kép. Ezt mi okozhatja? BIOS-t reseteltem, több memóriával is kipróbáltam.
[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
addikt
Sziasztok!
ASUS Z370-F alaplaphoz Win10 alatt az Intel Rapid Starge driver-szoftver kombót kell telepítenem? Van értelme? m.2 NVMe SSD-t és SATA HDD-t használok, ha ez számít.
Köszönöm előre is!
SP!TThere's a device that I've been using called a whoop.
-
törölt tag
ABIT IX38 QuadGT-vel működik az SLI?
-
vepe
őstag
Meg van mi volt ez az egész, tanulságos dolog.
A VGA volt a ludas.
Szóval amikor szétszedtem az i7 gépet és átpakoltam az új házba a konfigot, az alaplap VGA Slotjába olaj/zsír került.
Ma a VGA-n észrevettem, hogy a csatlakozónál alul olajos/zsíros a kártya. Valószínű vagy a hűtőből vagy a ventikből kiolvad a kenőanyag, gyanús is volt még a szétszedés előtt, mert egy ideje terhelésnél elég hangosak voltak a ventik, csak ugye a szétszerelésnél nem néztem meg tüzetesen meg eszemben sem volt. Gondolom amig egyben volt a gép nem volt helye az anyagnak befolyni a csatikhoz, de miután kikerült a kártya volt ideje ott szétfolyni
Az i5 gép alaplapja meg azért koszolódott be, mert abba került volna a ludas VGA.
Most szépen kitakarítottam mind a két lap slotját és el is indul mindkettő. Gigabyte viszont jó alaplapvédelmet csinál ezek szerint.
Ennyit a Híres EVGA videókártyákról.
Majd most kiderül az Alza mennyire rugalmas ilyen garanciánál.
-
vepe
őstag
válasz --HARDCORE-- #65930 üzenetére
Ha egyszerre tönkrement mind a kettő az elég szegényes a Gigabyte-tól. Nagyon sok gépem volt már (p3-tól) sok volt közte a Gigabyte is (alaplap, VGA), de soha nem volt gondom velük.
Lehet a mostani csúcslapok is már ilyen hulladékok?
Gari alap dolog, csak így szívás a munkámban.
-
nagyúr
válasz davetoo #65926 üzenetére
Az DDR3 1600 MHZ az az effektív (elméleti) órajel, DDR3 1600 efffektívnél 800 MHZ a valós, nézz csak utána, Jedec szabvány.
DDR2 800-as ramnál a 800 MHz szintén effektív, a valós órajel az 400 MHZ.
DDR4 2133-e ramnál a valós órajel 1066 MHZ.
A Triple, Quad és Octa channel ram kezelés desktop fronton nem játszik, csak a dual-channel (ahogy írták is, ez a HEDT és szerver platform kiváltsága).
Kis útmutató a témában.
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz davetoo #65918 üzenetére
Azért "2x dual" mert a két csatorna (A és B) két modul esetén nem függ egymástól. Ez jó dolog, mert egy esetleges sérülés vagy hiba esetén a másik csatorna még mindig tud működni dualban.
Azért nem quad, mert a memória vezérlő technológiája ennyit tesz lehetővé.
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
davetoo
csendes tag
1 órája frissítettem bios-t. úgyis kellett már és kapóra jött hát megcsináltam. teljesen alap. A bios-ba jól mutatja. Mind a 4 ram 1600 megy ... A windowsba már nem.
Dave :)
-
davetoo
csendes tag
2x4GB hyper blue kingston 1600
2x4GB Sima mezei Kingmax 1600
Nem tudom mennyi a valóság alapja ennek a 2x800 dolognak. Olvastam már róla énis meg gondoltam én is rá, de szeritem ez nem így működik. Ha te veszel egy ramot ne kelljen már másikat venned, hogy működjön úgy, ahogy eladják. Ha singlebe rakod akkor 1600 ha dualba akkoris? Nem hiszek ebbe, bár elég földöz ragadt a hozzáállásom a témához. Meg kicsit kezdem magam fel..szni.Dave :)
-
nagyúr
válasz davetoo #65923 üzenetére
OC van ?
olyan, ami érinti az FSB-t, a HT-t és ezáltal a ramokat is ?
Ha van, akkor tedd a bios-t alapra, és úgy nézd meg.
-
davetoo
csendes tag
8320 van nálam is.
-
davetoo
csendes tag
ahh értem. Nos odáig eljutottam, hogy lát minden memóriát, azonban 1600 helyett 800 mhz. És nem nincs DC-be csupán az 1 modulba van egy ram. Egyenként átnézem aztán ha nem lesz jó, kivágom a gépet a 8.-ról.
-
nagyúr
válasz davetoo #65911 üzenetére
1600-as ddr3-as ramnak 800-on kell mennie, az a valódi órajele.
Melyik CPU-d van ?
FX8320e mellett tudtam keverni a ram párokat, pedig csak a 2 GB-os méret stimmelt, más nem.
-
davetoo
csendes tag
Ja és azt már meg se merem kérdezni, hogy miért 2xdual a 4db ram és miért nem quad chanell...
-
abdulka1
őstag
válasz davetoo #65911 üzenetére
A manualban szereplő képeken, és leírásban az van, hogy nem az egymás melletti slotokba kell tenni a párokat.
Az "Identical DDR3 DIMMs" arra utal, hogy 4 modul esetén. azonosakat kellene használni.Próbáld ki külön kettesével, és ha így működik a dual channel, de a különböző párokkal együttesen már nem, akkor ezt el kell fogadnod, hogy a lap "háklis" a különböző modulokra.
[ Szerkesztve ]
-
vepe
őstag
válasz MrDerekas #65896 üzenetére
Megtörtént már tegnap, hogy üresen asztalon raktam össze és úgy is ugyanazt produkálja mindkét gép.
Nem lett forditva rákötve semmi, nem volt áram alatt összerakás közben, táp nem hinném, hogy zárlatos (mind a 3?), mit értesz az önvédelmen, miért tiltana le pl?
varmi: proci nem is lett átcserélve.
-
davetoo
csendes tag
https://hu.wikipedia.org/wiki/DIMM
Bár ezt olvasgatva már kezdem azt hinni hogy jó
-
davetoo
csendes tag
Nos. Az evezred szo..ása volt amig kicserelgettem a ramokat... Midi tower es toronyhuto ami persze belelog a 4/2 ram modul föle... Na mindegy. Megcsinaltam ahogy irtad. CpuZ megneztem mind a 4 ramot singlebe latja es 1600 helyett 800mhz-en. Gyorsan frissitettem egy biost is hatha de semmi valtozas. Az asrock oldalarol letiltottem az utilityt hogy mi a szitu. Egy kepen a kovetkezo keppen magyarazza.
DDR3-A1 DDR3-A2
DDR3-B1 DDR3-B2
Nyilvan jobbrol balra a 4 modul. Ezek szerint itt egymas melle kell tenni de nem mukodik. Viszont hablatyol valamiféle
"Identical DDR3 DIMMs" rol aminek szerintem koze lesz hozza, viszont gozom sincs mi lehet. Szerinted hogyan tovabb?Dave :)
-
törölt tag
Sziasztok!
Szerintetek létezik olyan mini PCI USB bővítő, aminek a belső oldalán vannak USB aljzatok? Tüske aljzat, tehát nem a tipikus hátlapi USB hanem, ami az alaplapra van integrálva?
Köszi
-
davetoo
csendes tag
Sziasztok. Az alaplapom egy 990fx extreme 3 . Szeretnék beletenni, 4x4gb ddr3 1600 memóriát. De... Dual chanellbe szerettem volna, azonban az összes memória modul fekete az alaplapon. Milyen sorrendben kell őket rakni, hogy jól működjenek. És a lényeg. 2-2 fajta memóriáról van szó. Mindkettő 1600-as ám az egyik hyper blue a másik egy sima kingston. Köszi előre is :-)
-
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
Van egy ASRock Z97 Fatal1ty Killer alaplapom.
Ha több napra elmegyek itthonról, mindig arra érkezem vissza hogy bekapcsolt állapotban van a gép.
Tudnátok nekem segíteni abban hogy a BIOS-ban hol tudom ezt a funkciót kikapcsolni?
Walking Dead
-
abdulka1
őstag
Szia!
Esetedben a proci 2400MHz-es, de a lap max 2133-as memóriákat tud eredeti frekvencián kezelni.
Egyébként tehetsz bele gyorsabb memóriát, de csak azon a frekvencián fog üzemelni amit a "leggyengébb láncszem" enged neki.[ Szerkesztve ]
-
eeXaa
addikt
Hali! teljesen elbizonytalanodtam ram upgrade előtt. Asus H110M -R alaplaphoz készülök 16gb ramot venni de nem tiszta számomra hogy rakhatok e bele 2133mhz nél nagyobb kit-et... azt is írja hogy a procitól is függ.... ami az én esetemben egy i5 7400
...meg tudná valaki pontosan hogy rakhatok e bele 2400 ast vagy magasabbat, ill. lenne e vmi gond, limitáció belőle? sokszor látok olcsóbban gyorsabb ramokat a 2133-nál...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest