Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ptcati
csendes tag
Sziasztok!
Asrock B360 Pro4 alaplap és i5-9400F processzor működne-e alapból együtt? Vagy kérjek inkább előzetes BIOS frissítést? Nem szeretném, ha itthon derülne ki, hogy nem jó, mert 1150-esről váltanék.
-
tha_answer
őstag
pci express csipszet vs cpu.
a verziokban es line numbereken - aka sebesseg - kivul elterhetnek-e masban?[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok,
van egy asrock x570 steel legends alaplapom és a chipset illetve a motherboard 73 fokos szokott max lenni, így beállítottam 75fokra, hogy addig ne kapcsoljon be a venti. Ez magas hőfok neki? 60fok alá ventivel se nagyon megy, a vga-m teljesen betakarja ezt a részt, így nem is tudna hűvös levegőt beszívni. Illetve másik lapban visszavette az mhz-t, ennél meg nem, az energiasémánál be van állítva a min 5%-ra, milyen beállítást kellene a biosban állítani? 4ghz-ra van oc-zva, mint a régi lapban a 2600.
[kép] [kép][ Szerkesztve ]
-
Járókeret
senior tag
Olyan van hogy sérült a pin vagy akármi más, de attól még bekapcsol a gép ? Csak azt akarom kiszűrni hogy nem e lehet más baj, csak a bios update.
-
MrDerekas
addikt
válasz sum-blink #67993 üzenetére
Ahogy a kolléga is írja, cpu nélkül bios sincs. Nem a sok paszta a baj, hanem ha a felesleg bejut a tokozásba és/vagy a lapra. Legalábbis ezüst kolloid tartalmú paszta esetében. Én mégiscsak megnézném a procit, pineket érintkező felületeket.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz sum-blink #67990 üzenetére
Proci hűtő levesz. Aztán nézd át alaposan, hogy paszta nem-e került a tokozásra, alaplapra. Esetleg a cpu-t is ki kellene venni, mert régi és beszáradt pasztás hűtő levételekor, simán elmozdulhat a cpu is.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
sum-blink
aktív tag
Sziasztok, egy régebbi gépben procihűtőt cseréltem. Jelenleg nem tudom visszakapcsolni a gépem. Az alaplap billentyűzetért sípolt, cseréltem, de nem kapcsol be. Pörög minden ventillátor, de a bios nem jelenik meg. Cseréltem VGA-t, procit, hűtőt... Mit próbálhatnék még?
-
Shamli86
tag
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy Biosban kikapcsolható, hogy ha kikapcsolom a gépet, akkor az usb portok is lekapcsoljanak? (Asus ROG MAXIMUS X HERO)
-
_Atesz
addikt
válasz tothrobert #67983 üzenetére
Nyisd meg a feladatkezelőt, és nézd meg mi pörgeti. Végezz vírusellenőrzést..
Nézd meg az energiagazdálkodásnál, hogy kiegyensúlyozott módban van-e, ha nincs, állítsd be. -
tothrobert
csendes tag
Sziasztok!
I7 4470 proci Gigabyte GA-Z87X-UD4H lap.
Az volna a gondom, hogy az összes mag 100%-on megy.
Mit kellene állítani a biosban, hogy ne igy mennyenek?
Terhelésre mennyenek fölfelé. -
füles_
őstag
Köszi a válaszokat!
Kipróbálnám, de nincs hozzá procim. Majd nézek valamit HA-n. Egyébként történhet valami procival ha valami nem jól sül el, vagy csak az alaplappal? -
füles_
őstag
Sziasztok!
Tavaly egy szerencsétlen processzorkivétel után megsérült pár pin az Asus H97 Plus alaplapom foglalatában, akkortájt olyannyira nem volt kedvem ezzel foglalkozni, hogy csak betettem a szekrénybe és az új platformommal foglalkoztam. Ma vettem elő és jobban szemügyre vettem, hogy pontosan mi is a helyzet a foglalatban. Íme:
A felkiáltójelezettek ki vannak törve, a barna szerintem 95%, hogy érintkezni fog a többi pedig kérdéses (mintha le lenne belőlük törve vagy be lennének kunkorodva).
Azt olvastam, hogy ha a VCC (Voltage Common Collector) és a VSS (Voltage Source Supply) lábakból nem csatlakozik néhány, akkor az nem feltétlen jelent gondot. Nektek erről mi a véleményetek? Ha van esély arra, hogy normálisan működjön akkor építek rá egy másik gépet vagy eladom.
Köszi a választ előre is![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Járókeret #67977 üzenetére
Ilyen CPU-d van: SRG0Z van rászitázva ? Ez az R0 stepping, és ehhez kell a BIOS frissítése.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz Járókeret #67973 üzenetére
Melyik B365M pontosan ?
Sanszos, hogy kell a BIOS frissítés a 9400F-hez (R0 stepping esetén meg pláne).RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Járókeret
senior tag
sziasztok.
asrock b365m alaplap. intel i5 9400f proci. raknám össze a gépet, indítom és csak 5 rövid sípolás.kép nincs. ventik mennek. AMI bios. valszeg bios frissítés kellene?
-
ocsi19
senior tag
Sziasztok!
Alaplapi raid vezérlőt használtam (asus p8z68 deluxe gen3) és bezony az új ASUS z370-es lapon nem ugyanolyan vezérlő van. Lehet esetleg külön pcie raid vezérlőt venni ami azonos a régi asus lapommal, hogy újra lássam az adataimat?
régi lap: https://www.asus.com/Motherboards/P8Z68_DELUXEGEN3/specifications/
ilyen kártya pl?: https://www.ebay.com/itm/SATA3-0-Port-Multiplier-PCIe-to-2x-SATA-3-0-Adapter-RAID-0-1-Marvell-88SE9128/223261029626?hash=item33fb64f4fa:g:mjIAAOSwc~BZ0m9KElőre is köszönöm a segítséget.
(elnézést ha nem 100%-osan ebbe a topicba való a kérdés)üdv.: ocsi
[ Szerkesztve ]
-
Krisz0418
őstag
válasz jokeph #67970 üzenetére
Nincs, mindennek új szaga van azt mondta. Megkellene tudni mi ment el es holnap menne venne másikat. Cpu venti megmozdul épphogy az jelent valamit?
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
nagyúr
válasz Krisz0418 #67969 üzenetére
Nem, akkor a táp elindul (legalábbis terhelés nélkül). Másik táppal is meg kellene próbálni.
Egyébként nincs a lapon látható, érezhető égés nyoma ?
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
-
Krisz0418
őstag
-
nagyúr
válasz Krisz0418 #67964 üzenetére
Ha mázlid van akkor csak a táp, ha nincs akkor a lap/táp is. (az ATX 4/8 pin segédtáphoz képest a PCI-E segédtáp pontosan fordított bekötéssel bír (12V/Ground felcserélése csúnyán rövidzárlat gyanús).
A tápot ki lehet mérni, illetve húzd le az alaplapról és az összes eszközről, és zárd állandóan rövidre a zöld és a szürke színhez tartozó pineket. így, ha kicsit is jó, el kell indulni a tápnak (pörög benne a ventilátor is).
[ Szerkesztve ]
-
Starchm
őstag
válasz Krisz0418 #67964 üzenetére
Fater vagy nagyon erős, vagy a műanyag szar a lapon. Kicsit más mintája van a proci/pcie csatinak emiatt azt nem dughatta volna bele...
A sima 4 pinessel még nem lett volna baj, de ha télleg belement a pcie és úgy is inditotta akkor ott elég sok dolog mehetett tönkre. Tippre lap és táp minimum, de kérdés mit vihetett magával. -
Krisz0418
őstag
Adott egy konfig.
Ryzen 2600
Asrock b450m pro4
2x8gb patriot viper 3200mhz cl16
Wd green ssd
Sapphire rx 560
Chieftec smart 400w
Es egy olcsóbb kolink kla-002 ház
Fater osszerakta (en nem vagyok ott). Először ventik porogtek de nem volt kép, kérdeztem bedugta e a proci melle a csatit. 8pines cpu csati kell oda a tápon csak 4es van. Ez lehet gond? Minden stimmel, kártyaba 6os megvan. 24es atx megvan. Ventik nem porognek fel csak a bekapcs gombnal keken felvillan es annyi.
Mi lehet a gond?
Ui: pcie csati lett dugva az atx 12be, gondolom emiatt lett szar minden, lap vagy a táp halt meg? Ház venti nem mozdul, proci venti épp hogy meg mozdul. Bekapcs gombnal kek led felvillan es annyi. Táp venti se megy.AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
GIORGIONE76
őstag
válasz Gősi Balázs #67962 üzenetére
hát csinlád végig mindet amit tudsz, aztán próba, de szerintem driver lesz, nekem hasonlót a Nahimic audio progi csinált, a realtek audio-val kavart valamit, szóval sok minden lehet...
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
Gősi Balázs
csendes tag
válasz GIORGIONE76 #67961 üzenetére
Audio? Hogy érted? Leszedtem hozzá a legfrisebb drivert. A Power settingsbe mit állítsak még be? Kivettem a pipát ahonnan kellett,és Sohára állítottam az alvó és hibernáló funkciót. Van még más is?
-
GIORGIONE76
őstag
válasz Gősi Balázs #67960 üzenetére
én driver problémára, konkrétan audiora tippelnék, vagy a power settings, bármelyik lehet
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
Gősi Balázs
csendes tag
válasz GIORGIONE76 #67958 üzenetére
Végig mentem mindenen. A programos részt az elején nem tudom megcsinálni,mert sajnos fizetős a program.
-
Gősi Balázs
csendes tag
válasz Ace Ventura #67957 üzenetére
Egyenlőre pont ez miatt más játékot még nem raktam fel. Programnál nem vettem észre.
[ Szerkesztve ]
-
GIORGIONE76
őstag
válasz Gősi Balázs #67956 üzenetére
talán ez segíthet:
https://windowsreport.com/kernel-power-41-error-windows-10/https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
Ace Ventura
addikt
válasz Gősi Balázs #67956 üzenetére
Szia!
Más játéknál/programnál is csinálja?Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Gősi Balázs
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.
Adott egy MSI B450 Tomahawk max,egy Ryzen 5 2600-as procival,és 32Gbyte Crucial memória. A lényeg ha elindítok egy játékot(PUBG)kékhalállal újraindul a masina. Az eseménynaplóba Kernel Power 41(63) hibakódot dob ki. Körülnéztem Youtube-on,de nem lettem okosabb. Van ötletetek hogy mit kellene csinálom hogy megszünjön a probléma? Köszönöm. -
kriszwells
aktív tag
Üdv! Gigabyte GA-H97-D3H 1150-es alaplapom van, ami nem kezeli az M.2-es EVO970-es ssd-m sebességét. Kérdésem, hogy ma találni még 1150-es lapot, ami igen, és vásárolható? Vagy ez ma már nagyon elavult?
Más lapra átállás proci cserét, esetleg ram? (ddr3 1600) is magával vonzana. Köszi!Köszönöm, ha támogtsz egy kattintással, feliratkozással, megtekintássel, megosztással:: YouTube: https://bit.ly/49G6iNz Weblap: https://www.fotonebula.hu/
-
Starchm
őstag
válasz SzlobiG #67949 üzenetére
Bios chipen ami a lapon van általában kis cimkével jelzi néhány gyártó.
(#67950) hentes555
Lap támogatásijában benne vannak a ramok? Ha nem akkor lehet nem megy velük pl a dual és amiatt nincsenek benne vagy nem voltak tesztelve vele.
Kikéne próbálni a ramokat másik gépben, hogy ott müködnek-e illetve a lapot más ramokkal, h azokkal jók-e.[ Szerkesztve ]
-
hentes555
senior tag
Szép estét mindenkinek!
Olyan problémám lenne, hogy van egy Asus H61M-F lapom, amiben nem tudok működésre bírni egy Kingston KHX1600C9D3P1K2/4G 2x2 Gb ram kitet. Mikor megvettem egy hete, beleraktam a gépbe mindkettőt egyszerre, de indításnál nem adott képet és 6-8 mp után újraindult, utána végtelen ideig ment a fekete képes rész. Megpróbáltam külön-külön berakni őket, úgy mindegyik ment mindegyik foglalatban, de amint beraktam mindkettőt, rögtön behalt és a fent leírtakat produkálta.
Beraktam hát a fiók aljára, tegnap este újra elővettem őket, most annyi változás történt, hogy mikor csak az egyik modul volt bent, a biosban az advanced módba való belépésnél beadott egy fekete képernyőt pár piros pöttyel, onnantól semmi. Reset, következő próbánál már belépett. Néztem, hogy az első, általános infok oldalon azt írja, 1333 Mhz-en megy, pedig 1600-asak a ramok. A következő, AI tweeker nevű oldalon próbáltam Auto helyett 1600 Mhz-re állítani, de F10 és újraindítás után azt írja overclock failed.
Mit tudnék én ezzel csinálni, hogy működésre bírjam, mikor elvileg a lapnak támogatnia kellene még 1600-nál magasabb órajelű ramokat is, a dual channelt is, valamint a proci (Pentium G2030) is támogatja elvileg az 1600-at?
Pár kép:
[ Szerkesztve ]
"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
SzlobiG
félisten
Sziasztok!
Egy alaplapon a BIOS verzióját csak bootolás után lehet kideríteni ugye? Tehát a dobozra, vagy akárhova nincs feltüntetve melyik verzióval adták el a boltba?
-
Glaz-dozfhut
őstag
-
Sztyepadzso
őstag
válasz Glaz-dozfhut #67945 üzenetére
-
Sztyepadzso
őstag
válasz Glaz-dozfhut #67945 üzenetére
Hm, azt hiszem, hogy van egy usb 3 as pci hub, lehet, hogy azzal meg tudom nézni.
De nem ma
A kölkök alszanak, kelnek eleget maguktól is. Igyekszem holnap belerámolni.
Köszi a tippet! És köszönet Stachmn-is! -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz Sztyepadzso #67943 üzenetére
Jó, az érthető is. Ilyesmire gondolok, mint hálókártya, esetleg hangkártya, vagy sata bővítőkártya. Bármi, ami PCI foglalatba megy és azzal tesztelhetnéd a távolságot, hogy használható e a későbbiekben.
[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
_Atesz
addikt
válasz AeSDé Team #67941 üzenetére
Ha az új van rajta, akkor nem a BIOS lesz.
Még esetleg a boot opciók közt matathatsz, szedd ki a fast boot-ot, vagy állítsd EUFI-re.
Amiről telepítenéd, rakd az első helyre a boot listában.
Esetleg még az SSD-t megpróbálhatod egy másik lapban, ha van rá lehetőséged.Lehet szimplán nem kompatibilis a lapoddal, a kompatibilitási listában nincs ott: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Sztyepadzso
őstag
válasz Glaz-dozfhut #67942 üzenetére
Köszi a választ!
A képen csak az alaplap NYÁKját latod, bal oldal alatta meg a távtartót. Slot nincs a képen.
Kártya még nincs bent, az egész konfiguráció félkész, mert a régi még megy, és onnan jön a gpu majd, még a proci sincs meg, itt is csak próbalépp raktam bele a lapot.
Azért nem tudom azt megnézni, mert bent van még a régiben, és ha nem muszáj, nem szerelem szét. -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz Sztyepadzso #67939 üzenetére
Akkor az elvileg rendben is lenne. A fénykép sajnos nem olyan sokat mondó a nagyítás miatt és a háttér sötét, ahol látszódna a bővítőhely. Nincs másik, kisebb PCI kártyád? A próba kedvéért. Vagy a VGA-val próbálkoztál és nem megy össze?
- Glaz-doz-fhut -
-
AeSDé Team
őstag
válasz _Atesz #67940 üzenetére
Köszönöm!
Az alsó slotban már próbáltam, az nem PCI kompatibilis, egész egyszerűen nem érzékelte a rendszer. Cserébe úgy bebootolt.
A legfrissebb BIOS van rajta, így frissíteni nem tudom. Megérheti esetleg újra flashelni rá (ha lehet ilyet) ?
BIOS resetet próbáltam, az nem segített.
-
_Atesz
addikt
válasz AeSDé Team #67938 üzenetére
Próbáld áttenni az alsó slotba, ha nem megy, akkor próbálj egy BIOS frissítést.
Az is lehet, hogy a lapod szimplán nem komálja, hisz nincs a kompatibilitási listában az SSD-d. Persze az is lehet, hogy szimplán hibás az SSD, ha az előzőek nem segítenek, akkor letesztelhetnéd egy másik gépben.[ Szerkesztve ]
-
Sztyepadzso
őstag
válasz Glaz-dozfhut #67937 üzenetére
Ezt értem, meg világos is lenne.
De én nem kaptam a házhoz külön, se az alaplaphoz. Amit látsz, az ott volt, amikor először kibontottam.Nem tudom, h a ház vagy a lap tartozéka lenne, de akkor gondolom, hogy a házé. Ami nekem, Itt előre fel volt rakva
[ Szerkesztve ]
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Beletettem használtan vásárolt NVME SSD-m az ASROCK B450M Pro4 alaplapom "Ultra M.2" slotjába. Ezek után a gép bootolás közben a nagy "ASRock" logónál megfagy, kiírja ugyan hogy "Press ... to run UEFI Setup" és a többieket, de hiába nyomok bármilyen gombot is, vagy hiába várok a bootolásra, semmi sem történik.
Próbáltam lehúzni minden SATA eszközt, semmit sem segített.
Egyedül akkor hajlandó megnyikkanni, ha kihúzom az M.2 slotból újdonsült meghajtóm, akkor minden gyönyörűen működik, ahogy kell.BIOS verzió: 3.60
SSD: Toshiba XG6 256GB
CPU: Ryzen 5 3600 -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz Sztyepadzso #67936 üzenetére
A PCI eszközök bővítőhelyei a házon úgy vannak kialakítva, hogy távtartó használatával együtt passzoljanak. A VGA-t úgy bele lehet rakni. A házhoz mellékelnek távtartót. Ha saját alkatrészét használod, akkor jónak kell lennie.
- Glaz-doz-fhut -
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Van egy Asrock Z370M-Pro4 lapom, amiben van egy Radeon RX570 vga. Sajnos a vga az egyik pci-e 1x csatit kitakarja, ezért csak az alsóba tudom betenni az újonnan vásárolt hangkarit. Illetve oda sem, mert teljesen elzárja a levegőt a vga-tól.
Csak a 2.-ik pcie 16x csatlakozóba tudom beilleszteni, hogy elférjen normálisan, és a levegőt se zárja el semmitől.
Kérdés, hogy van-e ennek bármilyen hátránya?
M.2 ssd-t használok ezeken felül.Köszönöm!
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Sztyepadzso
őstag
[kép]
A Lap már bent van.
Emiatt nem tudom, h most mi van.
Táv van tartva,... -
Starchm
őstag
válasz Sztyepadzso #67932 üzenetére
Küldesz vmi képet a háznak arról a részéről? Ez igy kicsit furcsának tűnik olvasás után.
Egyébként távtartót 99%-ban használni kell minden lapnál. Mivel a csavarozási pontok univerzálisak ezért nem hinném, h kitolná annyira, h ne tudd becsavarni. -
Sztyepadzso
őstag
Sziasztok,
Lenne egy Be Quiet!, Pure Base 600 házam, amibe az MSI MPG X570 Gaming Edge Wi-Fi kerülne beépítésre. A ház hátlapján, az alaplap rögzítési pontjai kb 5-6 mm-rel el vannak emelve a hátlaptól. Mindenhol írják, hogy használjunk távtartót(vagy nem tudom, mi hogy hívjuk, angolul standoff), hogy eltartsuk az alaplapot. .
Namost, ebben az esetben is jó lenne, ha raknék bele távtartót? A bekerülő GPU felfüggesztési pontját nem tolja ez ki(be lehet csavarozni)?
Köszi a választ előre is! -
Clemi
veterán
Sziasztok, egy kompatibilitási kérdésem lenne.
Az alaplapom, egy ASUS TUF H370 Gaming lap és a leírás szerint M2 Sata tárolók közül a type 2242/2260/2280/22110 tipusokat támogatja PCIEx4 módban.
A kérdés, hogy amit kinéztem Samsung 970 EVO Plus M.2 SSD működni fog benne? Rendszer meghajtónak tudom használni? -
Doky586
nagyúr
válasz Dark KillerX #67929 üzenetére
Ezt írtad: "működik minden, ventik pörögnek, kép van"
És mi nincs?
Ha még nem telepítetted rá az OS-t. -
Dark KillerX
addikt
-
Doky586
nagyúr
válasz Dark KillerX #67925 üzenetére
Ezt hogy érted?
A cpu is ki lett szedve belőle vagy csak az alaplap és a cpu maradt egyben és minden más (pl ram) lett kiszedve belőle? -
_Atesz
addikt
Tápegységet cserélhetnéd próbaképp egy másikra, egy gyenge táp is okozhatja.
-
nagyúr
Az USB-s "gémer" bill. és egerek szoktak érdekes dolgokat produkálni...
Visszanézted a távtartókat, mindegyik lyukon volt ? csúnya zárlatot lehet velük csinálni...
Tuti valami piti dolog, olybá fest, pláne hogy előtte működött.
Erősen javallom a PS2-es billentyűzetet próbára, ha nem lesz, akkor a felette lévő USB 2.0-ás csatikat használd.
-
Dark KillerX
addikt
válasz jokeph #67924 üzenetére
Egy előttem bekapcsolt gépből lett kiszedve a lap és CPU, és működött, szóval azt kizárnám.
Billentyűzetet szerzek vhonnan majd, arra gyanakszom én is, Toms Hardveren is olvastam, néhány embernél volt hasonló hiba, csak más billentyűkkel.
Nyugtas meg, de jól gondolom nincs komolyabb baja, ha bekapcsolt a gép?
-
nagyúr
válasz Dark KillerX #67923 üzenetére
esetleg egy natúr sima billentyűzettel megpróbálni ? (Akár ps2-vel is, ha van hozzá csatlakozó a lapon).
Csak a cpu, ram, táp és a billentyűzet.
CPU nem volt kiszedve ?
-
nagyúr
válasz Dark KillerX #67921 üzenetére
Üdv !
Szereld ki a házból, és nézd meg asztalon összerakva.
Mikor beépítetted, megfigyelted, hogy csak ott van távtartó bolha, ahol furat is van a lapon ?
-
Dark KillerX
addikt
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Z77x-D3h alaplapot és bele egy i7 2600-as procit gyári hűtővel,, ami szépen is működött, de miután átraktam az én házamba, bekapcsolást követően a BIOS képernyőnél megáll a tudomány.
Ami biztos, fizikailag működik minden, ventik pörögnek, kép van még 2 kijelzőn is ( monitor, tv) , billentyű és egér világít, sőt a billentyűn a funkció gombok működnek, azaz szint tudok váltani ( Hama Urage) és Insert funkció is jó.
De itt viszont vége a tudománynak , mert belépni nem tudok.Amit próbáltam : Gomb elem kivétel, ramok kipróbálása 1-el is minden slotban, HDD és SSD cseréje.
Sztetek mi lehet a gond?
-
nagyúr
válasz pimpa1974 #67919 üzenetére
Üdv !
Ez valami brand gép ? illetve annak az alaplapja, ha jól nézem Medion... nem lehet, hogy szűkös kicsit a támogatott dVGA-k sora ? én erre tippelnék, ha minden más egyéb rendben van.
Sanszos, hogy gyengusz VGA-kat eszik csak meg, pl. nVidia GT610/630, Radeon HD6650D, stb...Az alaplap nem tartalmaz tudtommal IGP-t, azt az AMD APU (CPU+VGA egybe) tartalmazza.
[ Szerkesztve ]
-
pimpa1974
csendes tag
válasz abdulka1 #67918 üzenetére
Hali ezeken már túl vagyok sajna nem ilyen a gond már azóta 3 videokártyával próbáltam a lapot de egyszerűen ha be csatolom a kártyát meg áramot teszek rá, nem hajlandó a deszka el indulni még Bios ig sem Tápot is cseréltem nem -e az a gond semmi sem változott most alaplapi videóval ketyeg .
Volt egy gondolatom de lehet baromság! Aki érti ezeket a dolgokat várom segítségét!!!
Az nem lehet hogy az alaplapon is van integrálva vid kari, meg a processzor is tud vid karit adni, meg + pci-ex is mehet bele? és be gajdul a 3 -at nem kezeli vagy ilyesmi?
Vagy hülyeséget gondolok? -
abdulka1
őstag
válasz pimpa1974 #67911 üzenetére
Szia!
A BIOS-ban az "Advanced" fül alatt keress a VGA-ra vonatkozó beállítást (pl:VGA mode), és állítsd automatára.
Valószínűleg, most az integrált van fix kimenetként beállítva.
Sajnos nem tudom szóról, szóra pontosan megmondani, kicsit keresgélj.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
BogyóBP
addikt
kihúzod vagy áramtalanitod igen.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
asus1
aktív tag
-
BogyóBP
addikt
Amit kinéztél igen, Tudomásom szerint a XI szériából az összes érintett(maximus code,gene,extreme,formula,hero) és a 390 es ROG lapok legtöbbje is, pl a prime ("a" az biztosan), z390 gaming sorozatnál is olvastam ilyent. Ezek mind XMP profil bekapcsolásnál jelentkező esetek, (anélkül meg a gyors ram nem sokat ér) ugyhogy számolni kell vele. Érintett a X299 es platform is.
Azt írják ez valami memory training feature. Pontosan mire jó fingom sincs, az értelmét se látom, feltételezem úgy gondolják hogy aki ennyit költ lapra sose áramtalanitja a gépet.
Ugyanezt ellehet mondani a LED vezérlésről is. Régebbi lapjaimnál pl a Z270 és Z370 es chipsetnél betudtam állitani hogy ugyanaz az effekt maradjon meg egy formatálás után is, ez már a Z390 nél nem igaz. Ha letörlöd a programot vagy áramtalanitasz 10mp nél hossszabb ideig vagy amig az összes led elalszik akkor a led vezérlése a lapnak is visszaáll alapra és kezdheted a konfigurálását előről. Érintett márka akiknél így van: Asus, Gigabyte, MSI. Hogy ez miért van ez is X, magyarázatot itt se tudtak rá adni.
Persze lehet trükközni hogy csak pl asus lap esetében 1 restartod legyen egy jobb biossal pl másik ramnál de a te esetedben a G skill trident Z pont az a fajta ram amelyiknél ez halmozottan fenn áll, én ezért is adtam el az ugyanilyen ramjaimat és vettem corsair RGB vengeance okat de nem oldotta meg a jelenséget, csak leszipkázott egy 10 est pluszba még tőlem.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
nagyúr
válasz Darko_addict #67909 üzenetére
Nekem Axagon x1-es bővítőm van, szintén sata segédtáppal, 2 port hátra+egy front csati 2 porttal. Nekem nem volt vele problémám (Asus P6T Deluxe lapban használtam).
Van hozzá driver ? Vagy csak amit a Win feldob ?
-
pimpa1974
csendes tag
Ms-7748 ver1.1 valaki ért hozzá nem tudom a videokártyám be szerelni mert azonnal le áll vagyis nem indul el ha bennt van a videókari.
Ha kiveszem alaplapival megy.
A videókártya: ASUS Radeon R7 250X 2GB GDDR5 128bit Tápom: 600w os proci A8 3820 APU
Nem tudom mi a gond
Nem bios gond lehet? az a baj nem értek angolul és a bios ban sem tudom mit kell hova állítani hogy a videokártyát kezelje. Kérlek segítsetek! -
Darko_addict
őstag
válasz Darko_addict #67909 üzenetére
U.i.: Végigpróbáltam a pendrive-ot az előllapi kivezetésen, hosszabbítón, direkt portban, de néha csak feldobja, hogy energiaimpulzus van jelen. Bármi ötlet?
[ Szerkesztve ]
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Darko_addict
őstag
válasz Darko_addict #67908 üzenetére
Rákötöttem a Satát, már nincs hibaüzenet és sokkal gyorsabban másol. Igazatok volt valahol abban, hogy az alaplappal lehet a baj. Ezzel nagyon szépen muzsikál. Szomorú, hogy ennyi időt töltöttem el ilyen lassú másolásokkal, amikor 2x, 3x gyorsabb is lehetett volna.
[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
válasz jokeph #67881 üzenetére
Szia Jokeph!
Megkaptam az USB bővítőkártyát, 5 csatlakozós plusz front panelhez is van kivezetés.
A gép most rinyál, hogy túl sok az áramfelvétel.
Mintha lenne SATA Power csatlakozója, szüksége van arra a plusz kakaóra, ráköthetem nyugodtan? Az adott hozzá ötletet, hogy itt a csatolt képen látok még Sata kábeleket.[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
Lesz majd 3 restartod minden bekapcsolasnal amikor aramtalanitva indítod a rendszert szóval ne lepodj meg. 2 biztos lesz mire a 3. Ra fog a gép beindulni. Asus feature és kikapcsolhatatlan úgyhogy már nem igaz hogy mindent be lehet állítani.
[ Szerkesztve ]
-
Starchm
őstag
válasz mezgaaladar #67903 üzenetére
Attól függ hol és hogyan voltak az adatok.
Ha egy meghajtód volt akkor egy reinstallnál elvesznének. Emiatt kéne valami havert megkérni, h mentse le az adataid vagy vmi live linuxot bebootolni pendriveról és átmásolni a fontos cuccokat egy másik vinyóra/ssd/pendrivera.. -
mezgaaladar
friss újonc
Ilyenkor nem veszik el minden, ami rajta van?
-
Starchm
őstag
válasz mezgaaladar #67901 üzenetére
Biosig eljutsz? Kéne egy live linux pendrive-ra és akkor ha az megy akkor már fix nem alaplap hiba, utána mehet a windows reinstall és tovább az élet.
-
mezgaaladar
friss újonc
Egy Windows 10-es gépemen csináltam egy frissítést tegnap (talán a májusi lehet) és utána nem lehetett leállítani a gépet, mert mindig a bejelentkezéshez dobott vissza. A súgó azt mondta, hogy indítsam újra a gépet, de azóta nem kapcsol be (vagyis bekapcsol, de még a windows-t sem tölti be, hanem újra leáll és bekapcsol. Így csinál a végtelenségig)
Annyit kell még tudni, hogy már a frissítést hamarabb egyszer elkezdtem, de leállítottam (kikapcsoltam a gépet). Ennek semmi következménye nem lett.
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest