Hirdetés
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
korren
aktív tag
válasz Starchm #67398 üzenetére
Köszönöm a választ!
2700X került bele, de gondoltam nem árt az új AGESA neki...
Az ASRock support jó ötlet, az hogy végül is az XG6 SSD a ludas, az ő válaszuk alapján derült ki. 1 nap múlva írtak is. Nagyon korrekt.A lap honlapja szerint a BIOS downgrade nem működik, ez tényleg így van? Nem merem kipróbálni...
-I like the misery. -I like this world!
-
abdulka1
őstag
válasz Beast007 #67392 üzenetére
Szia!
Cpu foglalatot ellenőrizted? Okozhatja elhajlott érintkező is.
Próbáld minimum konfiggal indatani, BIOS reset után. Csak a lap, proci, 1db RAM modul. Háttértár, optika és VGA nélkül.
Ha elindul, egyesével mehetnek bele a cuccok.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
korren
aktív tag
Üdv! Nem tudom jó topikban járok - e, max átirányítotok...
Az ASRock X370 Taichi lapom az elérhető legújabb (5.60) BIOS - al boot során kifagy.
Ennek oka - sok debug óra után - a Toshiba XG6 512 GB-os SSD...
Korábbi BIOS verziókkal jól üzemelt, átrakva egy Asus Z370 Prime-A - ban szintén működőképes.Másik M. 2. slotban ugyanezt csinálja.
Vmi ötlet vagy várjak egy újabb BIOS-ra, vagy felejtsem el ezt a konkrét SSD-t ebben a lapban?
Köszi előre is!
-I like the misery. -I like this world!
-
nagyúr
válasz BogyóBP #67394 üzenetére
Jó pár lapomnál volt ilyen "ficsőr".
S478-tól, napjainkig, azaz s1151v1-ig. Gyártóból se egyfélénél, adott socketen belül sem.
Áramtalanítás után csinálták, de csak egyszer, olyan volt, mintha öntesztet csinált volna...
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
BogyóBP
addikt
válasz LP700-4 #67391 üzenetére
Nos akkor úgy néz ki ezek ilyenek. Külföldi fórumokon is azt írják hogy ez egy ilyen feature vagy mi. Az elvet persze nem értem de biztos van valami oka.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Beast007
aktív tag
Közben megnéztem a debug ledeket a ramnál megáll világít aztán egy pillanatra átugrik a cpu-hoz aztán vissza a ramhoz. És ez megy míg ki nem kapcsolom a gépet. Most akkor ram vagy cpu a ludas?
-
Beast007
aktív tag
sziasztok!
Összeraktam ma a részben új konfigom, de nem akar bootolni. lap: MSI MPG Z390 PRO Carbon , cpu: i7 9700K ezek az új alkatrészek. Van benne 16GB GSkill F4-3200C16D-16GTZR tipusú ram, egy M.2-es kingston A1000 480 GB ssd (jelenleg csak egy de kettő menne raidbe) illetve a giga aorus gtx 1080 Ti, és egy silverstone ET750G táp.
Összeraktam , megnéztem minden csatlakozót jó helyen van be van dugva stb... ezt még 2x eljátszottam, de a ledeken és ventiken kívül nem ad életjelet a gép.
A lapon a cpu-nál 8 +4 pines tápcsatlakozó van, viszont nekem jelenleg csak egy 8 pines csatlakozón kapja az ampert. Én direkt megnéztem msi fórumon írták, hogy ezzel is el kell indulnia a gépnek, de nem lehet, hogy mégis ez a baj?
A bill. és egér sem éled fel , semmi jelet nem kap a monitor, a vga-t néztük más gépben ott jó volt, meg kb. 1,5 héttel ezelőttig hibátlanul ment a régi konfigal is.
Néztem már egy ram modullal is ugyan az a helyzet.
Valakinek van valamilyen ötlete mi lehet a baj? Előre is köszönöm. -
Zolás
addikt
válasz BogyóBP #67389 üzenetére
Van rajta 3 visszajelző led, egyik sem világít. Proci, vga, ram hibánál kellene hogy jelezzen, plusz a ram bennevan a támogatott listában.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
BogyóBP
addikt
Szerintem a ram nem tetszik neki.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Zolás
addikt
-
BogyóBP
addikt
Csak pörög a venti? RAM?
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Nemtudom kinek van még asus rog strix komolyabb lapja, pl maximus, hero, apex stb. Azokhoz lenne egy kérdésem. Amikor hideg bekapcsolás van (tehát az egész gép áramtalanítva van), nálatok is van hogy a lap többször ki be kapcsolja magát mire beindul? egész pontosan 3x.
-
Zolás
addikt
Üdv.
Épp szívatom magam egy msi b450 tomahawk lappal egy ryzen 3600 procival. Biost felraktam, elvileg minden rendben, de nem bootol be a rendszer, a BIOS képig sem jutok. Valakinek van valami ötlete? Gondolkozom a felgyújtáson is...Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
madmaxxx
senior tag
alapesetben azonos GPU-val szerelt kártyák futtathatók együtt.
Erre volt anno egy elég érdekes példa amikor a 7300GT és a 7600GS volt SLi-be kötve. A 2 GPU azonos volt, így nem volt akadálya a többkártyás üzemmódnak.
}}}-----> " A szalonna DIABETIKUS, mivel nem tartalmaz cukrot ..." by H.Lali }}}----->
-
-
madmaxxx
senior tag
Nem kioktatásképpen írtam én sem.
Bármelyik SLi csatlakozóval ellátott kártyát lehet futtatni. Annyit pontosítanék a kolléga hozzászólásához, hogy alapesetben azonos GPU-val szerelt kártyák futtathatók együtt.
[ Szerkesztve ]
}}}-----> " A szalonna DIABETIKUS, mivel nem tartalmaz cukrot ..." by H.Lali }}}----->
-
madmaxxx
senior tag
Nagyon nem kell gondolkodni rajta, mivel SLi-ben csak és kizárólag nVidia kártyák futtathatók. Az AMD (ATI) kártyák Crossfireben mennek. Általában az nVidia chipsetes több PCI-e x16 foglalattal ellátott alaplapok SLi képesek, illetve akadnak kivételek is bár ott komolyabb chipsetnek kell lennie.
-
nagyúr
Üdv !
Mármint hogyan érted ?
Amúgy nVidia VGA-kat, 2 vagy több egyformát.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
P41N
senior tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy az nvidia chipsettel ellátott 775-ös lapok milyen kártyákat képesek futtatni SLI-ben ? Erre már nagyon régóta keresem a választ, de valahogy sehol se találtam meg.
-
bigrob
őstag
Sziasztok!
Adott egy MSI B450 Tomahawk MAX és egy Phanteks P350X ház.
Úgy tűnik benéztem ezt a dRGB csatit, ami az alaplapon van sima RGB és 12V nem 5V.
Viszont ha egy molexet átalakítanék erre a 2(?) pines csatira akkor működnie kéne a front panel világításnak ugye? Illetve valahogy át lehet mókolni az alaplapi sima RGB csatit vagy azt felejtsem el mindenképp?
Illetve milyen néven találnám meg ezt a molex --> 2 pin átalakítót?Köszi!
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
Glaz-dozfhut
őstag
-
kepeszt
tag
válasz Glaz-dozfhut #67372 üzenetére
Köszi.
Most szeretném összerakni,külön-külön működtek az alkatrészek... -
Mans20
addikt
Jó estét!
Megvettem az első SSD-t, win tlepítés előtt ki akarnám kapcsolni a secure boot-ot ahogy a rufus kérte, de a biosban be van kapcsolva és nincs olyan hogy enable vagy disable rész. Ilyenkor mi van?
-
kepeszt
tag
Sziasztok!
Amennyiben egy alaplap memória kompatibilitási listájában nem szereplő memóriát rakok bele,attól elképzelhető,hogy nem indul a gép?
Az alaplapon 3db ellenőrző led (cpu,vga,ram) szerint ok.
Alaplap msi b150 pc mate
Cpu Intel G4560
Ram HyperX 8GB HX424C15FB2K2/16 -
Starchm
őstag
válasz cooi11 #67368 üzenetére
Spec szerint 1.4
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Ennek a MSI alaplapnak milyen a HDMI kimenete? 1.4 vagy már 2.0? msi b450 a pro -
adm
őstag
válasz BogyóBP #67364 üzenetére
Volt már asus és supermicro ws lapom, most is supermicro kétprocis ws lapom van, mindegyiket én szereltem. A mostani lap 2011es, ennyi idő alatt egyszer merült le a gyári elem.
Nem látszik rajta semmi, hárman nézték át. Amper szag vagy füst sem volt.
Superflower beles, single railes, 1000wattos tápom van, most visszapakoltam és megy.Szombaton vettem át, tegnap lett meg a proci, így tegnap kezdtem hozzá. Minden fólia, minden rögzítési pont érintetlen volt. Nem tőlük vettem, a következő találattól. Nem volt rossz tapasztalat velük.
Én jeleztem 3 munkanapon belül, a szervízlap alapján látszik.16core - 32thread - 64gb
-
BogyóBP
addikt
Ha jól tippelek ettől a kazy computerstol vásároltad, ramos fórumba nagyon szidták a boltot..amikor kibontottad nem volt second hand erzesed? A legkönnyebben ezeket úgy lehet észrevenni ha újracsomagoltat kapsz hogy a tavtarto furatok körüli fém érintkezők sötétek vagy esetleg van benne belemaras, cpu tokozas koszos, vagy esetleg zsirfoltos a hűtő rögzítő rész, nincs rajta a gyári fólia, hiányoznak belőle dolgok pl premium logo matrica stb..en már nem egybe futottam bele..
-
BogyóBP
addikt
Akkor ezek szerint továbbra sem megy a cucc?? en annyira zárlat szagunak érzem a dolgot. Bár aki ilyen drága cuccot vesz valószínűleg érti a dolgát. Nem értem, kiváncsi vagyok mit mond a bolt ahol vetted. Semmi fizikai sérülést nem látsz rajta? Kíváncsiságból megnézném azt a lapot en is bele próbálnám az elfekvő két ramot is hátha életre kel de hat ha be se kapcsol..ment ez a lap amúgy már vagy most kaptad kézhez és próbálkozol?
[ Szerkesztve ]
-
adm
őstag
válasz BogyóBP #67352 üzenetére
Ritka lap, mindenhol kb ennyi a szállítás ahol néztem. Szerintem egyesével hozzák, más WS lapokkal is ez van. Viszont ahol vettem egyedül ott van 3 év gari és az egyik legolcsóbb is ott volt. Voltam olyan meggondolatlan, hogy elmentem érte... így erre a három munkanapos szabály vonatkozik, viszont csapda helyzet mert más nincs raktáron...
16core - 32thread - 64gb
-
nomad138
tag
válasz Glaz-dozfhut #67361 üzenetére
Nem volt bepipálva. Cpu1 és Cpu2 között lehetett váltani és átraktam cpu2-re. Most ellenőriztem és már csak cpu1 van ott vagyis 1-2 volt most már csak az 1-es van kiszürkítva. De nem volt pipa.
Valaki elszokta olvasni ezt az aláírást????!4444!!???
-
nomad138
tag
válasz Glaz-dozfhut #67359 üzenetére
Köszönömközben megtaláltam amit írtál egy szintén angol forrásból (youtube) és megtalálta magát Köszönöm szépen
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz nomad138 #67357 üzenetére
Win (gomb) + R /egyszerre/ és szimplám beírod "msconfig". Csak annyi a lényeg, hogy ne legyen kipipálva a processzorok számánál, mert az valójában korlátozás. Csak mert volt már ilyen, talán pont itt, hogy nem tudott róla az illető és be volt kapcsolva.
[link] Ez most angolul van, de megtalálod.[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
nagyúr
válasz BogyóBP #67349 üzenetére
Egy ideje... de most már megváropm, míg a legújabb összeáll, addig nem variálok.
Amúgy, az a 2 konfig most is használatban van.
A 3., a fő gép, amiről most is írok:
i5-7600k 3,8@4,8, Asrock Z170 OC Formula, 2*8 GB DDR 3200 CL16 G.Skill Trident Z RGB, Kingston A1000 240 GB NVMe SSD (azóta a másik 2-ben is van egy ilyen), Aerocool Strike-X Air ház, 2 TB Samsung HDD, CM Nepton 140 XL AIO, LG24GM79G 144 HZ FreeSync, Sapphire Nitro RX 480 8 GB.
Illetve megvan a retro s775 is, meg van még másik 3 s775, illetve egy AM3+ és egy s1366-os félkonfig, hadrafoghatóan.
-
nomad138
tag
válasz Glaz-dozfhut #67356 üzenetére
Szia!
Nem turkáltam a windows-ban. Intel® Processor Identification Utility - Windows* Version feltettem ezt a programot és ott látja az összes magot stb. Msconfigban hol lehetne ilyeneket kapcsolgatni?
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz nomad138 #67354 üzenetére
Esetleg nem machináltál a windows beállításokban régebben? Konkrétan msconfig-ban a processzormagok számát kipipáltad? Nálam soha nem volt gond processzor csere alkalmával a windows-al. Sőt, volt, hogy Eeepc-ről állítottam helyre asztali gépre lemezképet.
[kép][ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
nomad138
tag
válasz BogyóBP #67353 üzenetére
Akkor megvárom az ssd-t és arra húzom újra. Win10 van rajta. Laptop után igazi felüdülés volt az e8400 is szóval némi javulást remélek a q9550-től. Nyílván erősebb mint a 2 magos társa. De nem is ez a lényeg, hogy mire kell. A Bios tökéletesen látja. Azt hittem a Win10 plug&play op rendszer már egy egyszerű proci cserénél.
-
BogyóBP
addikt
válasz nomad138 #67351 üzenetére
Mert nem húztad újra a windowst Amúgy igen újra kéne mert így a másik procihoz való chipset illesztők vannak fenn, windows 10 esetében nincs gáz de 7 nél lehetnek még gondok ebből, aztán az is lehet hogy magától átáll egy idő után ha tolsz rá egy update-et. Mondjuk az a baj hogy sokkal nagyobb teljesitményt nem értél el a cserével, mert már ez a 4 magos is elég hurkának számít mostanság, sajnos lehet ideje felfele ugrani a platformban. De aztán cáfolj meg lehet nincs igazam. Szerintem ahova a E8400 kevés volt oda ez a A9550 is az lesz.
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
Ez egy igen érdekes dilemma mert most az átvételtől számít a 14 nap vagy a számla kiállítási dátumátol. Fogalmam sincs hogy mi volt 2 hét mire odaért hozzád..Küldöldről jött?
-
nomad138
tag
Sziasztok!
Korábban kérdeztem, hogy melyik bios verzió támogatja a c1-es procikat (Panda L-IQ45) Már az elejétől támogatja a 4 magos q-s procikat. E8400 helyett lett Q9550. A Bios kiírja rendesen, hogy Q9550 4core of 4 core enabled. A Windows-ban viszont az eszközkezelőben E8400 maradt a CPU-Z viszont látja, hogy Q9550 viszont az E8400 adatai vannak alúl az órajelet leszámítva. Vaélami ötlet? Tegyem újra a Windows-t? A bal oldali az én képem a jobb oldali netes kép. Köszönöm szépen!
-
BogyóBP
addikt
Ha 14 napon belül vagy akkor RMA aztán hozz ki egy másikat.
Jokeph; mióta nem frissitetted az adatlapodon levő konfigot?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
adm
őstag
válasz westlake #67345 üzenetére
Köszi hogy ránéztél! Visszavittem...
@BogyóBp
Szépen, több körben, átellenesen rögzítek, a végén két újjal húzom meg. Dh-15, fektetve szereltem.Hibátlan, egy ágas, 1000es evga táp, tegnap 8-ig még egy dual xeon konfigot vitt.
A legnagyobb gond hogy nem fut le semmilyen diagnosztika, a yt-on fellelhető hibákig sem jut el, pl: bootloop.
Az első kereskedelmi forgalomban lévő biossal támogatja a 7960x-et.[ Szerkesztve ]
16core - 32thread - 64gb
-
BogyóBP
addikt
Nem kap áramot vagy fene tudja ez nagyon durva amúgy nem lehet hogy megsérült a lap amikor szerelted? Nem huztad meg nagyon a processzorra rögzített hűtő csavarjait? Ha aio vizhutesed van azoknak a lapján rajta is van hogy a túlzott megfeszites sérülést okozhat a hardverben alarhol vagy esetleg nem tépted meg nagyon az alaplapi csavarokat? 2. Siman lehet hogy gyárilag kaptál egy szar alaplapot. Ha van rajta bios flashback gomb akkor a legújabb biost érdemes lenne ratolni. Ez az elem ki be ez a régi alaplapoknal pl 775 os meg AMDs konfigoknal volt divat de már annyi biztonsági post van beépítve a lapokba hogy addig próbálkozik amíg nem indul. Ha egy tok modern lap nem indul poccre akkor ott komolyabb gond van.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Hát, van egy sor jumper még a lapon + egy XMP kapcsoló, ezeket voolna még talán végigfésülni, hogy default-on vannak e a kézikönyv szerint...
-
vaguny
tag
válasz BogyóBP #67330 üzenetére
A helyzet az, hogy revideálnom kell az előzőleg írtakat. Észrevételed alapján, valamint mai hallgatózásomnak, további olvasgatásomnak megfelelőn arra jutottam, hogy a jelenség, amely ráment az audio-ra is, mégis csak coil whine lesz. (Önmagában ha az audio témát nem érintené nem zavarna, mert nagyon kell fülelni hozzá, szóval ilyen szempontból nem vészes). Néztem külföldi fórumokat, számos Z390-es chipsettel szerelt lap szenved ettől a hibától (az audio-ra terjedést mondjuk nem sokan írják). Javaslatként fogalmazták meg BIOS-ban C State tiltást...kipróbáltam és ezzel tényleg teljesen megszűnik az a zaj, de ez mégiscsak beavatkozás a CPU energiagazdálkodásába...szóval nem biztos, hogy ez lesz a megoldás......
Az alaplap cseréjével a macerán túl meg az igazából a bajom, hogy ahogy olvasom, egyáltalán nem biztos, hogy a második jobb lesz...
Lehet mégis csak egy hangkártyát kéne vennem?! ...arra ugye nem kerülhetne ebből a zajból?!Köszi még1szer!
Üdv.:
vaguny -
nagyúr
Hmmm... ezen is van MEM_OK! kapcsoló... az pontosan mire is lehet való ?
Régi P8xxxx lapon is volt, ha ki lettek véve a ramok, majd újból betéve, meg kellett nyomni, hogy legyen valami (ez "ficsőr" vagy hiba, azóta sem tudom).
-
nagyúr
Üdv !
Az elem tud finom dolgokat okozni....
Az egy modul ramot melyik slotba helyezted ?
Ajánlott a C1-es slotot használni egy modul esetén, különben nem feltétlen fog a lap elindulni.
-
adm
őstag
Sziasztok,
Adott egy vadiúj asus ws x299pro, ami összeszerelése követően nem indul.
Ég az alaplapi power és reset gombok ledje, de arra sem reagál.
Sem Q-code, sem az hibajelző ledek nem világítanak, nem sípol, ventil nem indulnak.
Már csak a proci és egy ram modul van benne, a táp az elmúlt 3 évben hibátlanul ment.Táp - evga g1000, alaposan átnéztem az összes csatlakozást, 24+8+8 PIN csatlakoztatva,
Proci - 7960x - használt, de tesztelt. A legelső biossal kell ismernie a procit.
Ram - hyperx predator 3200mhz 16gbElemet eddig csak a régi lap elemét próbáltam, azzal sem változott, most tudok újat venni.
Egész éjszaka kinn volt az elem, ezzel a bios reset is meglesz.Valakinek egyéb ötlete esetleg?
16core - 32thread - 64gb
-
vaguny
tag
válasz BogyóBP #67332 üzenetére
Az az igazság, hogy a tervezetthez képest már így is kissé elszálltam a költségekkel. Biztos nagyon jók ezek a hangkártyák, de ez már nekem sok lenne (gondoltam max. még 10-12 ezret) rádobok...ráadásul úgy, hogy teljesen el lettem volna az integrálttal is, ha nem szedi össze ezt a zajt valahol/valahogyan.
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz vaguny #67331 üzenetére
Asus strix soar alá ne menj. Esetleg még a sound blaster Z de azt nem ismerem, a soart viszont igen, az nagyon jó kis kártya.
[ Szerkesztve ]
-
vaguny
tag
válasz BogyóBP #67330 üzenetére
Szia
Hát most, hogy mondod az egérmozgatást, mintha azzal is összefüggésbe hozható lenne.
Hangszórón is biztos hallanám, de nem kötöttem még a gépet hangrendszerre, csak fülessel hallgattam eddig.
Aztán nem gondolnám ezt coil whine-szerű dolognak (nem is folyamatos, van egy kis sistergés, pici recsegés szerű a hangkimeneten, majd csend, majd újra az igénybevételnek megfelelően, időnként olyan mintha a tárhely hangját hallanám stb...mintha összeszedné), lekaptam már az oldallapokat, hallgatóztam, nem tapasztaltam semmi különöset.
Ha már a dedikált hangkártya szóba került mi lenne a legelfogadhatóbb, költséghatékony megoldás szerinted?
-
BogyóBP
addikt
válasz vaguny #67329 üzenetére
Ugyanaz a házad van mint nekem szóval az interferencia ilyen szempontból kizárva, az inkább akkor hallható ha pl az egérrel görgeted a képet. Ha előlapon és hátlapon is ugyanazt hallod akkor a hangszoron is kellene hogy halljad. Sajnos úgy látom hogy az alaplapon sporoltál, én kapásból azt cserélném. Valószinüleg amit hallasz az a VRM tekercs rossz impregnálásának a hangja, ez egy elég magas frekvenciás sistergő zaj afféle fehér zaj (rákeresve coil whine néven találsz róla többet) .Anno ez a VGA-k betegsége volt ha nagyon sok volt az FPS szám, de mára egyre kevesebb vga szenved már ettől. Erre nincs megoldás sajnos, dedikált hangkártya vagy vissza a lap és válassz egy másikat. Azt még megnézheted hogyha pl felfuttatsz egy 3d alkalmazást és odateszed a füled a hátlaphoz hallasz e valamit. Valószinű hogy ugyanazt fogod mint a fülesedben.
[ Szerkesztve ]
-
vaguny
tag
Sziasztok!
Elkeseredésemben az alábbiakkal kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni.
Ha rossz helyre írnék, akkor kérem szíves elnézéseteket!A mai nap folyamán érkezett meg összeszerelt új gépem, amit nagyon vártam. Konfiguráció:
Gigabyte Z390 UD alaplap
Intel Core i5-9600K processzor
G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz (ezt mondjuk másik helyről szereztem be-én tettem bele)
MSI GTX1660 Ti 6GB GDDR6 GAMING X 6G videokártya
Crucial 500GB MX500 CT500MX500SSD1 SSD meghajtó
Toshiba 1TB 64MB HDWD110UZSVA merevlemez
FSP 550W HEXA 85+ tápegység
Cooler Master MasterBox MB520 RGB MCB-B520-KGNN-RGB házKezdtem belakni rendszert, már majdnem minden szokásos dolgom fent volt...nagyon elégedett voltam, iszonyat jó gép lett, úgy konstatáltam. Sajnos az öröm nem tartott számomra sokáig. Driverek minden fent, majd egyszer csak felkaptam a fülest...na és itt jött számomra a fekete leves. Valami alapzaj, sistergés hallatszik a hangkimeneten függetlenül attól, hogy előlapi vagy alaplapi jackbe dugom a fülest.
Nem túl hangos, de elég zavaró...és mintha a rendszer erőforrás igénybevételével is összefüggene a jelenség intenzitása. Ha például tölt a gép, akkor jobban érzékelhető, ha idle állapot van, akkor alig észrevehető. Ami érdekes, hiába némítom le Windows-on belül a hangkimenetet, a zaj akkor is fennáll. Lényegében csak akkor szűnik meg ha a BIOS-ban letiltom az integrált hangot...de hát természetesen ez nem lehet megoldás.A kérdésem az lenne, hogy valaki találkozott-e már hasonlóval?...ha igen, sikerült-e rá megoldást találni/mi volt az?!
Mit javasolnátok nekem azon túl, hogy felvegyem a kapcsolatot a beszerzési hellyel ahol összeszerelték a gépemet?!Köszönöm előre is!
Üdv:
vaguny[ Szerkesztve ]
-
kulfoldi
aktív tag
válasz Doky586 #67327 üzenetére
Nincs mar meg a proci.
BogyóBP: Negativ feedbacket hagyott, raadasul sik hulye mert ugy erzi at lett verve, erthetoen baratsagosan elmagyaraztam, kuldtem linkeket hogy mi miatt van, erre o koti az ebet a karohoz, hogy at lett verve. Nem fog szervizbe menni, vagy procit venni sejtheted. Remeltem, hogy van valami egyszeru modszer, de akkor ez buko.
Koszi mindkettotoknek.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz kulfoldi #67325 üzenetére
A proci egyáltalán nem sérülékeny. Ha csak fél óra busszal akkor személyesen, ha távolabbi akkor egy kis dobozban akár focizhatnak is vele a postán, semmi baja nem lesz, ellenben egy alaplappal ami nagy és sérülékeny, nem javaslom hogy azt küldje el neked hogy te frissitsd.
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz kulfoldi #67325 üzenetére
Igen, vagy ha van ott számtech bolt a közelbe akkor lehet tudnak neki segiteni. Ha van szerviz része akkor mégjobb.
-
kulfoldi
aktív tag
Sziasztok!
Segitseget szeretnek kerni! Eladtam a regi alaplapom valakinek, es most gondjai vannak, vissza akarja kuldeni. Az alaplapnak semmi baja tudom, mert 8 evig hasznaltam, eredeti csomagolasssal, ovatosan csomagolva kuldtem el. Egy GA-X58A-UD3R-rol van szo es az a problema, hogy nem indul a gep, es tudom miert, azert mert frissiteni kell a BIOS-t, mert en egy regebbi verzioval hasznaltam ami eleg volt egy i7-960-hoz, de neki i7-990x-e van, es ahhoz kell egy F7L verzio.
A kerdes az, hogy mivel nem indul a gep, hogyan tudja updatelni a BIOS-t?
Koszi szepen, szeretnem elkerulni a returnt, raadasul mar negativ feedbacket is hagyott....
-
törölt tag
válasz Glaz-dozfhut #67318 üzenetére
Tudtok olyan oldalt ahol magyar céggel nettoban lehet vásárolni?
3 éve vettem a gépem a casekingnél, de már nem ad el nettoba.
Evga z370 ftv v. classifiedet akarok venni, de itthon elérhetetlen.[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz Geller72 #67316 üzenetére
Milyen lapot adtál el?
-
Geller72
veterán
válasz BogyóBP #67315 üzenetére
Nem. Akartam, de meggondoltam magam. A 9900K-t nem bánom,mert sok volt, töredékét sem használtam ki. Egy 8600 is elég arra, amire nekem most proci kell, de jó áron le tudtam azt is cserélni egy 8700-ra minimális ráfizetéssel. (+6k). A lapot viszont bánom, de nagyon, hogy eladtam. Azóta van/volt 2 B360 Rog Strix is, az egyik mATX, a másik iTX, de a Z370 sokkal jobb volt. Most egy Z370i Gaming Pro Carbon(AC) van, mert jó áron volt, majd meglátjuk..
-
BogyóBP
addikt
válasz Geller72 #67314 üzenetére
És hogyhogy már nincs? AMDre váltottal?
-
BogyóBP
addikt
A net szerint az Asus lapok abból is a rog széria aminek a legmelegebb a VRM je a tesztek szerint. Jelen esetben a xi hero et láttam de majdnem mindegyik más gyártó lapjának kisebb a hőfoka majdnem 10 fokkal megterhelés alatt. Ez gyakorlatban mit jelenthet? Ha egy felső vagy hátsó elszivo ventit is beiktatnak a helyzet normalizálódik. Hozza kell tenni hogy i9 9900K val nézték 5.2ghz en.. valaki tapasztalt ilyent?
-
popaz
csendes tag
válasz madmaxxx #67300 üzenetére
Sziasztok, nem tudom mi okozta, mindent kihúztam úgy sem.ment, végül egy CMOS reset oldotta meg a kérdést. ötletem sincs mi volt a háttérben
Nekem a gép munkaeszköz, így eladó alkatrészeim mindig minőségiek, melyek csak az időszakos fejlesztések miatt válnak eladóvá.
-
nagyúr
válasz expendables #67309 üzenetére
Lehetséges, hogy ezt a main BIOS-ban külön kell engedélyezni ? ott ahol írtam, mi van ? (sajnos, nem ismerem az Asus BIOS-át)
-
nagyúr
válasz expendables #67305 üzenetére
Üdv !
A BIOS-ban a chipset configuration-nál van egy backup-ra való beállítás, nézd meg, pontosan mit is takar ez.
Ha a backup BIOS nincs frissítve, és nem jársz a MAIN_BIOS downgrade-vel sikerrel, akkor egy jumperrel tudod aktíválni a backup BIOS-t.
Amúgy, mi a baj a legújabb BIOS-al ? Gondot okoz ?
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz expendables #67305 üzenetére
Kapcsold ki a biosban a bios downgrade vagy bios flashback opciót engedélyezd.
-
expendables
aktív tag
Üdv srácok!
Segítséget szeretnék kérni,hogy lehetne visszarakni régebbi biost az alaplapra? (Downgrade)
Van egy Asrock Z370 Taichi lapom a legújabb biossal.
Rá letne tenni valahogyan egy korábbit? Próbáltam de hibát ír ki a flash-nél. Frissíteni tudtam de visszafelé nem engedi. Vagy nem is letséges?
Köszönöm. -
BogyóBP
addikt
válasz Starchm #67303 üzenetére
Éljen akkor gigabyte kihúzva, ez a lap meg akkor RMA és nézek valami mást.
-
BogyóBP
addikt
válasz madmaxxx #67301 üzenetére
Na persze és a 100.000 es lapukba is ugyanazt teszik? ilyen szempontból akkor már ember legyen a talpán aki megtudja mondani melyik az amelyik minőségi alkatrészből van és melyik nem. Mondjuk a Gigabyte ot alapban se tartottam egy acélos gyártónak, de most nagyon megingott irántuk a bizalmam, pedig ez az aorus designjük nagyon bejön.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170 Alaplap!
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest