Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Netfone
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Óriásteleppel futottak be a OnePlus ászai
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy A52 5G - nem csak egy G-vel több
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Hello !
Adott egy ilyen X99 Rampage V alaplap.
Ezen a CPU nal 8 +4 pin 12V betap van. Nem eleg csak egy 8ast bedugni ? Nincs masik +4 a tapegysegen. -
nagyúr
Sziasztok!
ASUS M5A88-M alaplap biosában mit kell állítanom, hogy az asztali PC hátsó áramtalanító billenőkapcsolójának bekapcsolása után ne induljon be automatikusan a gép? -
Perseus871
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Folyamatosan fagy a gépem, illetve kilép a játékokból vagy elsem indítja őket.
Sok alkatrészt kicseréltem már (proci, proci hűtő, táp, ssd)
Alaplapra, vagy ramra gyanakszom. Memtest nem tud lefutni mert test közben lefagy a gép
Post alaplap tester a következő hibakódokat dobja ki:
40 Display Virus protest disable or enable
61 Try to turn on level 2 cache (if L2 cache already turned on in post 3D, this part will be skipped)
Sat the boot up speed according to setup setting
Last change for chipset initalization
Last change for power management initalization (green BIOS only)
Show the System configuration table
66 Completed programming DMA controller a 1 and 2 initalizing the 8259 interrupt controller next
04 RAM must be periodically refreshed to keep the memorx from the keep the memory from decaying. This refresh funcion is working properly.Mit gondoltok? Alaplap vagy ram lesz?
[ Szerkesztve ]
M5A97 Evo R2.0, FX 8350, XFX RX 470 + 1333 32gb ram
-
ZrogNV
tag
Olyan problémába ütköztem LAN Driver telepítésnél:
no intel adapters are present in this computer
Próbáltam telepíteni MSI oldalról letöltve, gyári lemezről, intel oldalról letöltve,
az eredmény mindíg ugyan ez. BIOS-ba bekapcsoltam a hardvert mert alapból le volt lőve.
Esetleg van valakinek tippje mi lehet a gond és a megoldás?
Előre is köszönöm!
(2db RAM modult gond nélkül felismert, utánna a többit 1esével kellett berakni és boot, újra indít és következő berak csak így indult el hiba mentesen a 4 modullal.)“Nem győzni jöttünk, hanem pusztítani!”
-
Dyde
aktív tag
Sziasztok. Vettem egy új gépet amit összeraktam és gondba ütköztem. MSI B450 Tomahawk (bios frissítve), , Ryzen 5 3600, és 2x8 GB Patriot Viper 3400 cl16. Viszont a gép csak 1700 mhz-ként ismeri fel, hiába állítom be biosban hogy 3400. Ez a kombó így kuka vagy lehet valami megoldás? A gép aida64 strestest illetve játéknál (tehát terhelés alatt) egyből crashel.
-
taifun
csendes tag
Üdv,
lenne egy kérdésem egy MSI B450 Mortar lappal kapcsolatban. Egy Ryzen 5 2400G proci van benne és 2x4GB HyperX Predator RAM. 3000MHz-en eddig hibátlanul mentek a memóriák. Pár napja vettem bele használtan még egy pár ugyanilyen RAM-ot. A gépbe belerakva el sem indult, csak csipogott, újraindult. Külön-külön mindegyikkel megy az alaplap, 3db-al is de ha a negyediket belerakom már nem is indul :/ ! Bios reset után most elindult, úgy, hogy egyesével pakoltam bele a ramokat és csak 2133MHz-en mennek. 3000-en semmi. Ötlet esetleg??
Köszönöm előre is! -
creation
senior tag
válasz ZrogNV #66975 üzenetére
A fórum szerint és szerintem is... A plusz 4pin csak OC esetén szükséges. A legegyszerűbb megoldás a jövőre nézve, ha nagyon biztosra akarsz menni, az a fórumban is ajánlott átalakító. Illetve a tápegység csere
"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"
-
ZrogNV
tag
Sziasztok!
Szereztem egy új alaplapot msi mpg z390 gaming pro carbon
CPU PWR 1 és PWR 2-es csatlakozó is van rajta.
A tápom egy Corsair rm550x
Eddig 4+4 volt a cpu-n, 6+2 a vga-n.
De most a PWR 2-re kellene még +4.
A PWR 2 milyen célt szolgál?
A nélkül is lehet üzemeltetni a gépet?“Nem győzni jöttünk, hanem pusztítani!”
-
-
izee
őstag
Sziasztok!
Új(abb) alaplapot nézek és kellene rá Win7 (is).
Evga-nál csak win 10-re van chipset driver. 3 lapot néztem meg.
Asrock-nál sem minden lapnál tölthető le win 7 driver. Pl. Z370 Killer SLI/acWin 7 felmegy és elfut még AM4-en? (Ryzen 3 alá készült chipseteken)
Valamint egyéb Intel lapokon, pl X299 chipset, meg azok, amikkel 6 mag és fölé lehet menni?Van rossz visszajelzés az asrock megkerülős programjáról? AsRock Win7 USB Patcher Ez az írás már elég régi, nem tudom érvényes-e még mindig?
Hirens boot cd-m van.
Még egy kérdés. Már skylake-től kezdve próbálták win 10-re irányitani a felhasználót. Aztán úgy tudom megváltozott a terv és skylake-re még engedik a win7-et, de utána nem. Most úgy tűnik, hogy a Kaby lake-es X299-es alaplapra is lehet tenni win7-et.
MSI X299M-A PRO (supportra katt)
Lehet tudni, hogy hivatalosan mikortól nem támogatott ma a Win 7?Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
őstag
A 3xxx sorozathoz minimum F40 BIOS kell. Le is vagyon irva
[ Szerkesztve ]
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz adamssss #66966 üzenetére
Ugyanígy jártam egy másik giga lappal és engem is megtévesztett a hibajelző led. - már ha nem a bios frissítés a probléma, ami május 16-i kiadás. Csak én azt hittem a processzorral van valami vagy a foglalattal. Arrébb raktam a memóriákat kínomban egy másik páros foglalatba, mert a manual leírásával ellentétben, mégsem volt mindegy hova rakom. Később raktam ugyanoda még egy párt, tehát nem a foglalat volt rossz. Az inteles alaplap volt.
Mint másik tipp..[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
madmaxxx
senior tag
A Gigabyte honlapja szerint F40 BIOS kell ehhez a processzorhoz.
}}}-----> " A szalonna DIABETIKUS, mivel nem tartalmaz cukrot ..." by H.Lali }}}----->
-
nagyúr
Üdv !
Tippre azt mondanám, hogy nem a legfrisebb BIOS van a lapon (F40), ezért nem indul a választott CPU-val.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Sziasztok!
Sos.
Vettem egy giga b450 aorus lapot es raktam bele egy 3200g-t, melle hyperX HX426c15fbk2/8 ramot.
Osszeraktam a gepet azonban se kep se hang. Az alaplapon vilagit a memoria hibat jelzo led es neha egy pillanatra atugrik a procira. Par gepet mar osszeraktam az eletemben de ilyen hibat meg nem lattam.Valami tipp?
Koszi
[ Szerkesztve ]
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
LP700-4
tag
Sziasztok!
Pár napja elkezdett egy asus rampage v extreme alaplap 19-es hibakóddal bekapcsolásnál megállni.
Újra indítás után oc errort ír, majd beirányít a biosba. Utána biosban nyomok egy f10-et és így elfogadom az oc-mat, amit hozzátennék több mint fél éve használok és eddig semmi baja nem volt. Ezután simán feláll a rendszer. Amit kitudtam szedni ebből a 19-es hibából az valamilyen memória probléma lehet.
Próbáltam más ramokkal de annál is jelentkezett ez a hiba. Arra gyanakszom, hogy a memória tuningra akad meg a folyamat, csak ezzel meg az a baj, hogy a memória gyári órajelén megy 2666MHz ami ennél a lapnál már tuningnak számít, ha 2133MHz-en megy ami ennél a lapnál nem tuning, akkor hiba nélkül megy.
A kérdésem az lenne vele kapcsolatban, hogy ezt a hibát valahogy el lehet hárítani, vagy kezd a lap meghalni?Privátra illik vissza írni... ༼ つ ◕_◕ ༽つ
-
-
nagyúr
válasz gyulank #66956 üzenetére
Starchm kollega , által adott linken van pinout rajz, az alapján ez egy VCC pin, azaz tápellátást ad (s1151v1-es socketben ez a rész nem volt kihasználva, reserved, azaz fenntartott, tartalék pinek voltak, s1151v2-nél ezek java részét a tápellátás növelésére fordították, ez érthető is a 6/8 magos CPU-k miatt.
Megpróbálhatod kihajtogatni, max letörik, lecsíped, azt nincs vele gond.
A hiánya max akkor lehet fájó pont, ha i9-9900k-t akarsz csúcsra járatni, pl. L2N hűtéssel, 1,5Volt Vcore felett.
Minden más esetben nem kell legyen gond vele.
Tehát, ha nem érintkezik, az nem gond, csak zárlatot ne tudjon csinálni.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
gyulank
addikt
válasz jokeph #66954 üzenetére
Hát de én azt nem tudhatom. Állítólag a PCX-ben azt mondták, hogy jól működik, de attól még szerintem lehet, hogy nem érintkezik, vagy zárlatot csinál. Meg gondolom nagy áramok mennek ezeken, nem mindegy hogy hogy érintkezik. De azért kérdezem, mert így vettem, és még visszaadhatom. Viszont ha tudnám, hogy mondjuk nincs bekötve az a láb, akkor talán le kéne csípni.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
nagyúr
válasz gyulank #66953 üzenetére
Hát, ha nem okoz zárlatot, és minden működik rendesen, akkor szerintem ne bántsd (jó lenne tudni, mi a funkciója, sajna nem találtam s1151v2 pin kiosztást), illetve van itt a fórumon olyan , aki ezt szakszerűen meg tudja javítani, ha még is problémás lenne).
-
-
ricsi99
addikt
válasz Sayiid919 #66946 üzenetére
Szoftware tesztre ajánlom ,hogy próbálj ki valami pendrive-s linuxot... tökmind1 mely verzió ,ha ott van hang akkor windows probléma... ha ott is ugyan ez a probléma akkor a hangkártya halt meg.
Hdmi-nél a videokártya késziti a hangot / usb headset pedig szintén egy különálló usb hangkártya, igy fizikailag semmi kapcsolat nincs az alaplapi hankeltő közt.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Dinter
addikt
Sziasztok.
Ide is berakom: [link]
-
ricsi99
addikt
Szia
Az alaplapon honlapján biztos van valami biosfrissitő progi.
Nem egy nagy csoda... letöltöd /telepited/elinditod.
Elindul /neten körülnéz /letölti a legfrissebb biost
Megkérdezi mehet e... lefrissiti ,majd ujraindit.
Aranyszabály... frissités közbe ne kapcsold ki semiféleképp a gépet mert olyan adatokat ir felül amik az elinduláshoz kellenek...
A bios az pont ahhoz kell ,hogy az alaplapod minnél több eszközt ismerjen fel... cpu /ram /ssd /miegyébb.Leht megoldja a problémád lehet ,hogy nem de ezt pont arra van kitalálva..
Ha végképp nem mered megtenni akkor vidd a géped szervizbe... aki rutinos simán megcsinálja ezt nekedUI:Ha csak adattárolásra akarod használni akkor nem kell a bios ,hogy jól kezelje... a win 2. meghajtóként elméletileg látja... de lehet valami drivert kér hozzá... de ezt a megoldást nem javaslom ,mert csak elfedheti a problémát... megoldani nem fogja... lehet menni fog de lassabban/ vagy nem tökéletesen...
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Jadro
veterán
Sziasztok! Van egy Asrock B450M pro4 lapom, amibe vettem egy crucial 250GB SATA m2 SSD-t, de sajnos nem ismeri fel a behelyezés után. Bios verzió: B1.60. Lehetséges hogy biost kellene frissítenem? NEm szívesen frissítek, nekem az ingoványos terület, pláne hogy ilyenek vannak az újabb bios verziók mellett:
"Improve user experience for Matisse
* Please install "AMD all in 1 with VGA driver ver:18.50.16.01_WHQL" or a later version before updating to this BIOS.
* If you updated the BIOS before updating the AMD all in one driver, please refer to the Display recovery SOP to recover your system.
* User will not able to flash previous BIOS once upgrading to this BIOS version.
* If the current BIOS version is older than P1.80, please update BIOS to P1.80(PinnaclePI-AM4_1.0.0.6) before updating this version."Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
ricsi99
addikt
válasz vtomi2 #66936 üzenetére
Nem probálkoznák vele... ha annyira egyforma lenne a gyártó sem törné magát a biosokkal.
Elcseszett biossal pillanatok alatt tetszhalott állapotba juttathatod a lapod ,amit aztán lehet csak szervizben ,komolyabb költségek/idöd árán tudod visszahozni....Mi van amugy a béta biosban ,hogy fel kell tenned? A cpu miatt? Akkor simán tedd fel cpu csere elött... a beta bios nem azt jelenti ,hogy tré, csak azt hogy gyorsba hozzácsaptak valamit egy meglévöhöz és még nincs validálva ...vagy mert nem éri meg ,vagy még terveznek hozzárakni valamit...
[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
Szia
Valószinüleg az alaplapodon lévő elem lemerült ,és amikor kivetted a vga-t gondolom kihúztad az áramból is.
Ennek csak akkor van szerepe ha nem kap a tápegységből áramot
Lépj be a biosba/uefi lap függö.
Az utolsó /jobb szélsö menukben keress ilyen "boot feliratú" menüket valami ilyesmit de eltérhet ettöl
Ott állisd be az ssd/hdd...-t... te tudod hogy mid van... itt meg kell a biosnak mondani hogy miször szeretnél indulni
Valami f1-f2 gombra enged be a biosba és ott az irány nyilakkal tudsz balra jobra fel le menni és az enter gombal váltasz ... vagy egérrel megy minden
Aztán a végén ha jó találsz olyat ,hogy "save to exit" ezzel mented el a dolgokat és lépsz ki az egyészböl.
Ilyenkor lehetséges ,hogy az órát/és dátumot is elfelejti de ha azt nem találod meg a windowsból is vissza tudod állitani.Vagy az is lehetséges ,hogy szerelésnél véletlen lehúztad az alaplapról a hdd/ssd adatkábelét ,vagy a ssd/hdd röl csuszott le az adatkábel vagy tápkábel....
Ha picit szétnézel a biosban ott kiir mident... nem egy atombonyolult dolog... van egy csomó menü ,de amit nem tudsz az nem piszkáld...
Minden csak akkor érvényes ha Save and exit -el lépsz ki ... ha csak exit akkor semmi sem fog változni[ Szerkesztve ]
-
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Holnap jön a 3700x-em, és MSI B450M Mortar Titanium-hoz még csak beta bios van, szerintetek mennyire hülye ötlet felflashelni a sima Mortar biosát rá? Elvileg ugyanaz az egész lap, úgyhogy működhetne.
Ha nem működne, akkor Flashback-el még visszahozható ugye? -
V60
aktív tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek mert sokkot kapok.
Adott ez a gép azaz ez a lap: Gigabyte GA-H81M-D2V.
Eddig volt benne egy GTx 770-es vga de most elvitték és D-Sub kábellel rákötöttem egy 32-es Led Tv-re / ezen ment a 770-is /.És indításkor a lépernyő bal alsó részén megjelenik, hogy 1024x768 és rögtön ezután ez a felirat fogad egy ablakban
Warning!!! No bootable device is betected. Sístem will enter the bios setup utility.És belép a biosba.
Mit tegyek???
Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv Zola
A bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!
-
modern
aktív tag
válasz Starchm #66903 üzenetére
Nah megcsinálták és tényleg ez volt a gond. Köszönöm a javaslatokat.
Ahova garis a lap ott le se szartak (iway, nem sok gari van már rá igaz de hát azért legalább emailre válaszolhatnának vagy telót vettél volna fel)
Ezért bevittem Aquaba és kis bios frissítés és már működik is.Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783
-
félisten
Világos így már, köszi mindkettőtöknek a felhomályosítást!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
ricsi99
addikt
válasz AxBattler #66930 üzenetére
Okés véleményem akkor is ez.
Nem kell 4db tök egyforma ram.
Párossával üzemel 2*2+ 2*2 (pl 2*4db meg most veszel 2*4gb vagy 2*8gb vagy 2*16gb... mind1)
Az a lényeg hogy az elsö pár sebesség adatait veszi figyelembe a lap a beállitásoknál ...
amikor teszel még bele ramot az elsö kettöhöz való sebesség beállitásokat használja
Tehát vagy veszel kb ilyen sebességű ramot ,vagy gyorsabbat és berakod a gépbe második párnak és kész.Ha meg csak lassabb kapsz/vagy veszel akkor felcseréled a sorrendet.
Berakod az uj ramokat elsönek és a gyorsabb ramokat másodiknak.Még a méret is mind1 ...csak ne 1db vegyél... működik úgy is de a gép párossával szereti használni a sávszálesség miatt... /fapados példa: ha 2 két kezzed van akkor gyorsabban dolgozol mintha 1 lenne... (2 modul vs 1 modul) mhz/idözités meg kb hogy milyen gyors a kezed.../
[ Szerkesztve ]
-
creation
senior tag
válasz AxBattler #66930 üzenetére
Ahogy írtam és ahogy @ricsi99 is írta, vagy a linkeken található azonos típusút veszed (2x4G) verzióban, vagy azonos gyártó azonos órajel+időzítés kombójából a 8G-t, vagy magasabb órajelűt (ami képes oda butulni ). A lapok általában csak a párban levőkre háklisak, tehát elméletileg nem lesz gond, max vesztek még 8G-t
[ Szerkesztve ]
"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"
-
félisten
+ (#66929) ricsi99
Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam, most ilyen KIT van a lapban:
Kingston HyperX FURY 2x4GB DDR4 2133MHz CL14 (HX421C14FBK2/8)FURY-t találok még itt-ott, de vagy az órajele, vagy az időzítése nem stimmel...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
ricsi99
addikt
válasz AxBattler #66927 üzenetére
Úgy tudom ,hogy páronként háklis az alaplap a memóriára
Gondolom most 2* valamennyi van benne.
Ehhez szerintem bármi jó ami sebességben ugyanaz ,vagy jobb mint ami benne van.
Érdemes olyat venni ami benne van a lap support listájában ,vagy ha van a lapodnak topicja ,akkor ott talán többet tudnak abban segiteni ,hogy esetlegesen lehet e olyan tipus amit a lap nem szeret vagy inkopatibilis.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
félisten
Üdv!
Barátom bővítené a memóriát a gépében, de a meglévő RAM egy már nem kapható típus, így kérdezném, hogy mit ajánlotok hozzá? 1x8GB lenne az elképzelés...
ASRock B150M Pro4
Kingston HyperX FURY 2x4GB DDR4 2133MHz CL14 (HX421C14FBK2/8)"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
nagyúr
válasz ricsi99 #66925 üzenetére
Azért remélem nem térünk vissza az *.ini megoldásokhoz.
-
ricsi99
addikt
válasz }{3@Đ$}{0ot #66924 üzenetére
Felejd az úgy el... eszközkezelöben gondolom kérdöjeles... ott megnyitod a kérdöjeles részt és driver frissités.. ott meg tudod mutatni a win-ek azt a könyvtárat ahova letöltötted a drivert, onnét szépen felszedi.
Ezt a setup next next módszer meg felejtős mert megirták egyszer win8/10 re a drivert aztán már farigcsáltak a win-en egy csomót ,ürőlj ,hogy egyáltalán még megy ,de haladnak felé ,hogy ezt a módszert is kinyirjákEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
válasz jokeph #66921 üzenetére
Igen az Asus oldaláról szedtem le. Most már a Lant sikerült telepíteni....igaz nem a telepítővel. Most a HD Audiot lesz érdekes megcsinálni, mert rákkatintok és Installing driver, please wait... ezt írja, de nem csinál semmit.
[ Szerkesztve ]
™MØИ$T€R-EИEЯGY™® || ИVIĐIA® || ᴺᴵѕѕᴀᴺ ᴳᴛЯ The Best ||
-
abdulka1
őstag
válasz hfrankee #66922 üzenetére
Rosszul fogalmaztam előzőleg. Kéne hogy reagáljon a DC alapú vezérlésre, de előfordulhat, hogy valami BIOS bug, mert volt ilyen lap nálam, és én sem tudtam szabályozni vele PWM-es ventit. A 3 pinest jól vezérelte.
Viszont a CPU hűtő vezérlés nekem működött.Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
nagyúr
válasz }{3@Đ$}{0ot #66920 üzenetére
Nofene...
Gyártói oldal alatt a lap gyártóját érted ?
Ha igen, akkor az eszközök gyártói oldalát lenne még érdemes felkeresni.
OC van alkalmazva ? Ha igen, tedd alapra.
pl. LAN.
Gondolom az oldaról az alkalmazott rendszernek megfelelő (pl. W10x64) drivert akartad feltenni.
[ Szerkesztve ]
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
-
nagyúr
válasz }{3@Đ$}{0ot #66918 üzenetére
Üdv !
Eszközkezelőben látszik a lan és az audio ?
Mert ha nem is látod, akkor lehet hogy BIOS-ban le van tiltva.
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
Hali!
Összelett rakva az új gépem, de a driver telepítésnél csak a LAN és a HD audiot nem tudta telepíteni, ez miért van? Semmi hibát nem ír ki. (Asus ROG Strix Z390-F Gaming) Próbáltam a gyártó oldaláról letölött verzióval, de ugyan az.
™MØИ$T€R-EИEЯGY™® || ИVIĐIA® || ᴺᴵѕѕᴀᴺ ᴳᴛЯ The Best ||
-
-
abdulka1
őstag
válasz hfrankee #66911 üzenetére
A CHA_FAN csatlakozón, csak 3 pines ventilátort tudsz szabályozni. A 4 pines PWM vezérlésű ventik, max fordulaton fognak üzemelni.
A cpu hűtőnél nem kéne gondnak lenni, de az véletlenül nem 3 pines ventivel van szerelve?
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
hfrankee
senior tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszíves.
"új" Konfig érkezett hozzánk....
Asus P8H77-V LE alaplappal. A CPU és a ház ventillátort hogy tudom szabályozni? 100%.on pörög mindkettő,
pedig BIOS-ban Silentre állítottam de nem kussolt be. utána manuálisan 70%ra állitottam és még mindig pörög mint az ökör.
F10-el léptem ki a BIOS-ból. Hol hibázom? Mi a megoldás?
Kösz elöre is -
ricsi99
addikt
-
zelo.adam
csendes tag
Sziasztok!
Az alany egy Asus Tuf B450M-PRO Gaming alaplap , egyik napról a másikra ezt a jelenséget produkálja , hogy pl friss reggeli bekapcsoláskor elkezd az RGB világítás villogni majd be se bootol a gép , ekkor áramtalanítás és utána gond nélkül bebootol.
A gépben semmilyen componens csere, semmiylen változtatás nem történt , legfrissebb biossal , összes csatlakozó áttnézve . Egyetlen változás az egy Windows Update volt .
Találkozott valaki már ilyennel?
Csatoltam giffben a jelenséget .
[link]
Előre is köszönöm a válaszatokat.
Zelo[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- Kuponkunyeráló
- SSD kibeszélő
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- Robotporszívók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest