- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #6206 üzenetére
Köszönöm a választ és a linket,valószínű az oxett lesz a bűnös akkor. A gyári gyűrű valamiért jobban bírta
Ha már rendelek,nem tudod véletlenül a pipacső alsó-felső o ring méretét? -
XeeN
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #6202 üzenetére
Soha nem tűnt volna fel, hacsak a nejem nem csinálna minden reggel két eszpresszót egyszerre a géppel. Itt bukott ki a dolog, hogy míg a bal csészében 3/5-öd a kávé mennyisége, a jobb oldaliban pedig kb. 2/5-öd. Ma végrehajtottam a vízkőmentesítési procedúrát is, semmi változás. Lehet, hogy inkább megszokom. Nincs kedvem a garanciális procedúrához.Túlságosan hozzászoktunk már...
-
XeeN
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #6198 üzenetére
Köszönöm a tippet! Az útmutatóban csak fogpiszkálós / rongyos tisztítás szerepel. Bekapcsolásnál és kikapcsolásnál egyaránt öblít egyet. Ez kevés lenne? Mivel garis még, nem szívesen kapnám szét.
-
Winnie The P
őstag
válasz
Dr. Szilikát #6117 üzenetére
Sajnos nem jó. Már négyszer lett újratöltve a tartály az öblítéshez. Ebből szerelő lesz.
-
Winnie The P
őstag
válasz
Értem, köszönöm. Holnap elindítom újra. Tegnapelőtt kb. 3 órán keresztül ment a folyamat. Majd másnap délután szintén. Olyan mintha bootloopba esett volna. Van másfajta vízkőoldó, majd holnap délelőtt azzal próbálom, lehet egy kicsit töményebbre keverem.
-
Nagya21
addikt
válasz
HAli!!
ÖÖÖÖÖÖÖ Hát én a Delonghi tartályban ami 1,8L ennél jóval töményebbet csinálok, sztem van 20-30%, 4 nagy békebeli evőkanállal simán felvesz a melegvíz.
Üdv Nagya -
mpo
veterán
válasz
Dr. Szilikát #6063 üzenetére
Köszönöm, megnyugodtam, nincs hiba, nincs teendőm.
Mai árfolyamon 237 $ lenne, amiért novemberben vettem 90e Ft-ért, az átlagára mindig 120e Ft volt.
Csak duplo készül, se tej, se cukor. -
mpo
veterán
válasz
Dr. Szilikát #6061 üzenetére
De öblített két csésze között, írtam is régebben, hogy azt engedem a tálcába, nem a csészébe.
-
mpo
veterán
válasz
Dr. Szilikát #6059 üzenetére
Ennél a gépnél nincs külön öblítés (vagy csak én nem tudom).
Két espressot állítok be és a kettő között nem jön ki az öblítővíz, minden más esetben igen.
Erős pörkölésű Tchibo Sicilia Style kávé van. -
Beni2360
félisten
válasz
Dr. Szilikát #5934 üzenetére
. Kozben en is keresgeltem meg olvastam. Pl a gepkonyvbe azt irja, hogy kb 110 fozetig ne tekerjuk a gombon addig tanulja meg. De konyorgok 1 honapig tanulja. Ebbol kifolyolag nem nagyon szabadna cserelgetni a kavekat.
Elfogy az uj kave mire kiselefant lesz belole. -
markussandor
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #5882 üzenetére
Köszönöm a linkeket, meg fogom őket nézni. Amíg garis a gép, nem akarom szétszedni. Viszont leszedem a pohártartó alatti részt, és bele fogok nézni. Arra is kíváncsi leszek, hogy az új korában átlátszó cső milyen színű lesz, pedig minden főzés után öblítek egyet.
Első vásárlásom, most az ár és a méret volt a döntő szempont, ha lesz valaha másik gépem, akkor tutira a szerelhetőség lesz a nagyobb prioritás.
-
Nagya21
addikt
válasz
Dr. Szilikát #5884 üzenetére
Hát ehhez képesz a delonghi egy álom szét-össze.....
DeLonghi Coffee Machine - Revival and Restoring DeLonghi ESAM Magnifica - YouTube
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
Dr. Szilikát #5882 üzenetére
hali!
Uhhhh vazze jól össze van tömörítve, bonyolítva a delonghi-hoz képest.
Üdv Nagya -
Beni2360
félisten
válasz
Dr. Szilikát #5871 üzenetére
Erdekes az en felesegem sosem mosolyog ennyit mosogatas kozben.
Mar nem valtoztatok.
------------
Mas kerdesem volna. Adoot egy Saco xdmall ( philips) gepem es sosem ertettem azt belso egyseget miert nem lehet a mosogatogepbe bele rakni. Tele van az evek ota a zugokban lerakodott zsir reteggel, zacc, stb. Mi van benne ami karosodhatna? -
bazsimano
őstag
válasz
Dr. Szilikát #5869 üzenetére
köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
bozont: "allandóan" takarítjuk ahogy a leírásban szerepel tejes italok fogyasztása után, nem tudom mi lehet, majd csekkoljuk holnap újra.Dr.Szilikát: én nagyon új felhasználó vagyok ilyet amig garanciás a gép addig tuti nem csinálok, de köszi a tippet...meglátjuk érkeznek-e egyéb javaslatok és holnap mit művel!
-
Nagya21
addikt
válasz
Dr. Szilikát #5810 üzenetére
Hali!
Na akkó én lehet jól kibacok már évtizedek óta a gépekkel.........
Én melegvizbe feloldok annyi citromsavat amit felvesz a víz (1 tartálynyi), oszt góóóóó.
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
Dr. Szilikát #5713 üzenetére
Hali!
A Delonghi is tud dupla adagot darálni - főzni egyszerre.
A Krupps csak egyadagos, de ha 2* megnyomtad a gombot akkor egymásután lefőzte a 2 adagot.
Üdv Nagya -
viktorhu
veterán
válasz
Dr. Szilikát #5703 üzenetére
Őszintén szólva két balkézzel is rendelkezem, szóval nem szívesen szedek szét finommechanikát, mert akkor az úgy is fog maradni. Ha kávégépszervizben egy javításnál / karbantartásnál megkérem őket, hogy hangolják finomabbra az őrlést, akkor megcsinálják, vagy hülyének fognak nézni?
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #5703 üzenetére
Nálam a kerámia kések csúsznak egymáson, nem érnek össze, annyit rugózik a műanyag felfüggesztés, hogy összeérés után még 2-3 fokozatot lehet rajta szorítani, de az csak gyúrja, porítja a kávét, nem nagyon lesz belőle jobb őrlemény.
Videón amit eddig láttam, a kalibrált őrlő az 1-es jelzéshez esik, vagyis csak durvábbra lehet állítani gyárilag, a kalibrált a legfinomabb állás, én középre raktam a tárcsát, úgy hogy kicsavarozva a négy csavart megemeltem a tetejét és kihúzva a tengelyt a minimumból csináltam középállást, így még el lehet tekerni mínusz hat fokozatot (nálam az csak 2 fokozat, más a beosztás). Most a kettő között használom a savas kék Dallmayrrel, a legkisebbre állítva már keserű is, nem csak savas, így viszont egész jót készít, megemelt hőfokon.
-
ricogsm
őstag
válasz
Dr. Szilikát #5677 üzenetére
Jó rendben mikor szükséges lesz végzek rajta egy tisztítást.
Meg ez lehet a őrlési finomság állítgatástól is mert állítgattam mostanában. -
ricogsm
őstag
válasz
Dr. Szilikát #5671 üzenetére
Szerintem igen megáll.
pár hetes a gép.
Szedjem szét? -
erzol
őstag
válasz
Dr. Szilikát #5652 üzenetére
A DM-es azért szimpatikus nekem, mert citrom, tej és almasav keveréke.
Egy pár éve használom, nekem bevált.
Legendák szerint hasonló az összetétele a philips/delonghi gyári tisztítószereknek is csak sokszoros áron.
Fél flakon / alkalom nálam.
Annyira fillérb@szó vagyok, hogy a kávégépből kijövő tisztítószeres vizet nyomom bele a philips vízforralóba.
Mindig csillog-villog tőle... -
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #5652 üzenetére
Sunbeam karos gépnél pl. fehér ecetet írtak, de csak a szilikon kartömítés eltávolítása után.
-
ricogsm
őstag
válasz
Dr. Szilikát #5632 üzenetére
most kezdek rájönni … ezek állítgatására.
thx -
ricogsm
őstag
válasz
Dr. Szilikát #5615 üzenetére
Köszi
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #5615 üzenetére
Próbáld majd ki visszasózva is, hátha tapasztalod előnyét, 5 literre számítva 1g keserűsó, 0.3g szódabikarbóna. Elvileg a reverz ozmózisos víz, ahogy a desztillált víz, ásványi anyagoktól mentes, a kávénak azonban szüksége van minimális ásványianyag tartalomra, hogy tökéletes legyen a kioldódás, legalábbis baristák szerint, akiknek bevált ez a keverék, persze többféle van, itt is lehet olvasni róla: https://www.baristahustle.com/blog/diy-water-recipes-the-world-in-two-bottles/
-
ricogsm
őstag
válasz
Dr. Szilikát #5608 üzenetére
Philipshez adtak egy teszt csíkot és be kellett állítani a víz minőséget a gépen.
Ezért kérdeztem mit tud s gép befolyásolni ? -
ricogsm
őstag
válasz
Dr. Szilikát #5524 üzenetére
Igy már értem
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #5511 üzenetére
Ja én is beállítottam az őrlőt hogy a minimum állás egybeessen az őrlő legfinomabb állásával, ilyenkor durva végpontnál ott van az őrlő tárcsája, ahová a gyárban kalibrálták. Nem tudom már kalibrálva hol kell legyen a forgatógomb összerakáskor, szerintem középállás lehet, szóval ez elvileg két fokozat mínusz (újabbaknál -6).
Egyelőre legdurvább fokozaton van mert a másik fajta, sötétebb pörkölésnél az vált be.Visszaraktam az EX4 pumpát mert a gyárinak nem találtam semmi előnyét, most lassabb a lefolyás, nagyobb a nyomás amit el tud érni, és csendesebb.
Legnagyobb aromán (ami több őrleményt jelent) több vizet megtart, így kevesebb a főzet mint kisebb aromafokozatoknál, kb. 5ml a különbség. Közepes aromán sötétebb cappuccinokat sikerül csak készíteni, ráadásul még bejön a képbe az automata erősségállítás hullámzása is ha változtatok az őrlő beállításán.
-
ricogsm
őstag
válasz
Dr. Szilikát #5480 üzenetére
Így már értem, és köszönöm!
-
Winnie The P
őstag
válasz
Dr. Szilikát #5454 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a kimerítő választ. Elvileg frissen szervizelt. -
Kiskutya
veterán
válasz
Dr. Szilikát #5453 üzenetére
Köszi!
-
kory24
őstag
válasz
Dr. Szilikát #5413 üzenetére
Hú most, hogy mondod a csepptálcába sok (=gyorsabban telne mint ezelőtt) víz gyülemlik össze
Ha ilyen baja lenne, akkor az garanciába küldős?
Előbb még megpróbálom persze majd a vízkötlenítést.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Dr. Szilikát #5395 üzenetére
Illetve azt még kifelejtettem, hogy amikor már átmelegedett, a program rövid bekapcsolásokkal tartja fenn a hőmérsékletet, 10-15 mp körüli szünetek is lehetségesek, ami konnektorba dugható fogyasztásmérővel is megfigyelhető, ampermérővel, vagy ami van.
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #5391 üzenetére
Igen, elektronikus hőfokszabályozás van bennük de nevezhetjük PID-nek? Nem olyanok mint a Gicar szabályozók a középkategóriás (pl. Magister) karos gépekben? Ha tényleg tizedpontosak, az csak jót jelent!
Ez a zümmer jó ötlet! -
HoTDoG
tag
válasz
Dr. Szilikát #5362 üzenetére
Értem, köszi, ez a fentebb említett típusnál nem opció, az saját tejrendszerrel rendelkezik.
Akkor nincs más lehetőség, csak legalább 5 percet várni, hogy iható hőmérsékletű legyen. -
HoTDoG
tag
válasz
Dr. Szilikát #5355 üzenetére
Köszi és Neked is mpo.
Valami olyasmit kerestem, hogy a capuccino-t úgy tudjam fogyasztani, mint egy kávézóban
. Ott általában presszó géppel készítik és gőzzel habosítják a tejhabot, és ahogy elém teszik, gond nélkül fogyasztható hőmérsékletű. Ez akkor az automatánál nem opció, maximum külön hideg tejhabosítóval.
-
biker
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #5330 üzenetére
igen, elsőre csak 3-at kattant, mire lepréselte, akkor még azt hittem csak a főzőegységgel van valami, szétszedtem, kimostam mindent, utána üresen ment, de kávéval már vagy 15-öt kattogott, ugye addig teker míg el nem éri a végállást.
Mivel még pont garis, megy szervizbe, nem szedem szét -
Kiskutya
veterán
válasz
Dr. Szilikát #5320 üzenetére
Köszi!
-
Kiskutya
veterán
válasz
Dr. Szilikát #5318 üzenetére
-
Dolphin
tag
válasz
Dr. Szilikát #5290 üzenetére
Toredek aron barmilyen tomitest tudtok az oring.hu -nal venni. [link]
Pontosan ugyanolyan szilikon gyuruk, akar szazad pontossagu atmerovel/vastagsaggal.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #5057 üzenetére
Megjöttek tegnap az O gyűrűk, fel is raktam őket gyorsan, köszönöm szépen a tippet.
Szerintem a kávékészítéskori "vízfolyás" csökkent valamelyest, de teljesen nem szűnt meg, két darab két pöttyös mennyiségű espresso után annyi víz volt a tálcában, mint amennyit be és kikapcsoláskor együtt kiad magából a gép.
Szerintem ez kevesebb, mint korábban.Van más gyűrű is, amit be lehet szerezni aliről?
A dugattyút kihúzva volt rajta két kisebb piros, illetve a főzőegységen van még az a nagy, ezekhez esetleg van link, illetve van még ezeken kívül más a gépben amire érdemes tartalékolni?
Philips ep2231/40 a gép, amiről szó van. -
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #5272 üzenetére
A csövekből is ki kéne a zsíros lerakódást szedni, vannak kis kefék, de a tabletta se rossz. Ritkán használok tablettát, őrölt módban, főzés közben power off és negyed óra alatt megoldja. Meg a tálcát is ki lehet így tisztítani, forró víz és tabletta.
Üdv,
Cpt. Obvious -
mpo
veterán
válasz
Dr. Szilikát #5272 üzenetére
Van olyan ábra, amiből megérteném az automata működését?
Szétszedni nem fogom, de érdekel (Philips EP1200). -
mpo
veterán
válasz
Dr. Szilikát #5270 üzenetére
-
viktorhu
veterán
válasz
Dr. Szilikát #5264 üzenetére
Azért érdekes, mert az én saeco gépemen optikai szenzor van. Ha szerencsétlen szögben esik egy zaccpogácsa, akkor akár egy-két darab után is megteltet jelez emiatt, de inkább ez, mint hogy ne jelezzen, amikor valóban megtelt
-
KrAt
veterán
válasz
Dr. Szilikát #5252 üzenetére
Szuper, köszönöm a frankó leírást!
A szűrőcsere intervalluma mekkora lehet kb? Napi kb. 2 kávéval számolva. Csak azért kérdem, van-e értelme a 3db-os pakkot megvenni a szűrőből, vagy nincs?
-
markussandor
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #5227 üzenetére
Nekem is Krupsom van, kb 3 adag főzése és egy öblítés után megtelik a tálca. Én minden főzés után kiöntöm, mert hiába van benne vízszintjelző, amikor rajta van a pohár, nem tud kibújni.
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #5214 üzenetére
A gépemen ezt gombkombinációt majd akkor próbálom, ha ez fontos lesz.
Az első kép utolsó pontja reményt ad arra, hogy megy a Jura is szűrő nélkül.
Köszi mindkét ügyben a segítséget!
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #5204 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget.
(Nem tudom még, szükség lesz-e rá, de lehet, hogy továbbadom a gépet, és jó lenne, ha nem csak az én elnagyolt kalkulációmat tudnám mondani az eddigi használatról.)Hadd kérdezzek még rá, ha a hátsó bekapcsoló és az 1 - 6 gombok egyidejű megnyomása után sikerül a célt elérni, akkor egy sima kikapcsolással vissza tudom állítani a gépet normál használatra?
Ja, és még egy, ha megválok a Saecótól, valamilyen Jurát tervezek helyette venni. A Jura gépek mennyire szigorúan vannak beállítva? Használhatók szűrőbetét nélkül? Én a Saecóba is csak egy évig tettem az előírt szűrőt, de azóta a kávégépekhez kapható kancsós vizet használok.
Bocsi, ha már szemtelen lettem! Köszönöm.
-
markussandor
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #5160 üzenetére
"Plusz van egy buta szoftver, ami a vízszint csökkenését érzékelve abban a pillanatban megállít minden folyamatot (legyen az főzés közben, bármikor), holott a jelzés pillanatában mindig van annyi víz a tartályban, ami a befejezéshez még elegendő lenne."
Ez engem is zavar, főzés közben megáll, pedig marad legalább 3-4 dl víz a tartályban. Túl lehet élni, de nem kimondottam felhasználó barát.
Ha kibír 3 évet, akkor boldog leszek, de az utódjánál arra fogok koncentrálni, hogy könnyen szerelhető legyen.
-
markussandor
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #5131 üzenetére
Köszi a linket, eltettem szükség esetére.
Az nekem is feltűnt, hogy az első főzet nagyon híg volt, és a pogácsa fele se volt a mostaninak, de nem aggódtam, mert olvastam korábban ezt a kalibrálós dolgot. -
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #5124 üzenetére
Nincs nagy lényegi különbség az SBS és sima rugós szelep között, csak annyi az előnye az SBS-nek hogy rá lehet rakni a rugósra még pluszban. De egy erősebb rugó ugyanazt tudná.
A linkelt posztban kérdés volt melyik jobb, nálam az üveggolyó pontosabban zár, nagyobb nyomást tud létrehozni. -
mpo
veterán
válasz
Dr. Szilikát #5100 üzenetére
Az 500 g citromsav volt 800 Ft.
A 2*40 gramm Krups 128 Ft-ba kerülne és nem 2000-be.A Grohe Grohclean tisztítószer, 0,5 liter 4500-6500 Ft között van, ami 5-10%-os citric-acid.
Egy spriccelő flakon kb. 300 Ft. -
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #5100 üzenetére
Köszi hogy végre van egy hivatalos recept erre is!
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Dr. Szilikát #4857 üzenetére
Vízkőoldó előzményhez kapcsolódva, a Krups gyári ajánlása, ami szintén egy acélcsöves bojler, illetve még egy kis öntött alumínium alkatrésze is van a víz útjában (ami általában kevésbé bírja a savat, pontosabban a magnézium ötvöző miatt kissé elszíneződhet):
Ettől függetlenül, a gyártó által ajánlott F054 vízkőoldó kristályos citromsavat tartalmaz, 40 g egy tasak.
Így a tartályon lévő CALC jelzés szerint 440 ml vízbe kell tenni 40 g citromsavat, ami 9 %-os oldatnak felel meg.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #5057 üzenetére
-
Carasc0
őstag
válasz
Dr. Szilikát #5048 üzenetére
-
Carasc0
őstag
válasz
Dr. Szilikát #5046 üzenetére
Megvan!
Így van! Pipacső egyik gumija megvan repedve! Hogy orvosolható? Látom 2 csavar fogja azt a valamit. Itthon szerelhető? 13 hónap után normális ez a repedés?
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #5010 üzenetére
A szoruló főzőegység tényleg becsaphatja az automatikát, jó ez a "lekvár" kifejezés.
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #4912 üzenetére
Ó, a racsnis Krups! Sose lett ilyenem...
Szerencsére, többet lett volna szervizben mint a konyhában, sokan panaszkodtak a pattogó műanyag alkatrészekre, szivárgó vízre, persze lehet hogy nem rosszabb mint bármelyik műanyag automata két év után. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Dr. Szilikát #4912 üzenetére
Vagy csepptálcába is lehet engedni az elejét, értelemszerűen.
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #4889 üzenetére
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #4884 üzenetére
Én is bejelöltem az üvegpoháron 60ml (én ennyit szoktam a lattehoz engedni) ,de nem tudom hogy így is igaz az állítás,hogy 25-30mp kell lefolynia a kávénak. -ennyit tudtam tenni az ügy érdekében
-
[Ixub]
tag
válasz
Dr. Szilikát #4884 üzenetére
Nekem van ilyen kis mérőpoharam, ott lőttem be 40ml-re, de ahogy néztem után kalibrált és majdnem 50 lett. Amúgy finom, szóval nem gond.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #4881 üzenetére
Aha,így már értem.Akkor figyelem a színét, és ha világosodik nagyon akkor lelövöm a főzést
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #4879 üzenetére
Automatánál fogalmam sincs hány grammot őröl be 5-ös aroma erősségen,így nem tudom 1:3 arányt sem számolni.
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #4862 üzenetére
Tényleg, lehet hogy csak az korlátozza be, hogy mekkora a maximális adag, lehet hogy ha egy babszemes az erősség, minimális az őrlemény mennyisége, akkor abból belefér kettő is.
Én csak kipróbáltam egyszer és észrevettem ezt a csökkentett adagot, utána nem is használtam. -
[Ixub]
tag
válasz
Dr. Szilikát #4839 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Azért még annyit beállítok, hogy ne úgy figyelje, mintha sima csapvízről menne. Miután mind a tisztítás, mind a lágyítás megoldott. A keménységet hagyom. Bár mérni nem tudtam, mert hiányzott a kis csíkocska a csomagolásból, de felénk kemény a víz legjobb tudomásom szerint. Lehet erre még rámérek valahogy.
-
[Ixub]
tag
válasz
Dr. Szilikát #4835 üzenetére
Nyilván a kötelező karbantartásokat betartom. Az aquaphor rendszeremen is mindig cserélve van a három betét és a SoftBall-t is cserélni tervezem két havonta. Ha ezt betartom, akkor már csak az a kérdés marad, mennyi időközönként kell vizkőtlenítenem? Tudom jó a kérdés, gondolom a 3 hónap lenne az ideális.
-
[Ixub]
tag
válasz
Dr. Szilikát #4833 üzenetére
Köszönöm!
Tehát akkor át kell írjam arra, hogy raktam, mert az a zacskós vízlágyító gondolom megfelel, mivel szűrt a vizem alapból. Ezért nem vettem meg a hozzá való patront.
Üdv,
x. -
juve600
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #4781 üzenetére
visszaküldtem, visszakaptam az árát, vettem helyette egy DeLonghi EC230, tegnap jött meg ,ez tökéletes,működik
köszi a sok segítséget
-
juve600
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #4762 üzenetére
próbáltam mindkét módot de semmi
olyan hangja van a szívattyúnak mint ami nem szívja a vizet -
juve600
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #4762 üzenetére
próbálom
-
juve600
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #4760 üzenetére
kávéfőzésre kapcsoljam vagy gőzölésre és úgy indítsam ???
-
ovics
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #4722 üzenetére
Se a tisztításnál se a kávéfőzésnél nem folyik ki a víz (kávé) rajta, csak teker. Extra vizet se látok sehol.
A nyíl jelzés alaphelyzetben van. Néztem videót róla, de mintha valami megakasztaná a másik oldalon és nem jön ki, feszegetni meg nem hiszem hogy szerencsés.
Ha jól működne is ki kéne tudjam venni átmosni azért.Most visszaraktam a víztartályt, a kifolyó tálcát és újra próbáltam (tulajdon képpen semmit nem csináltam vele ugyebár) és a tisztítás lement és a kávét is lefőzte, nem is értem igazából.
Ettől függetlenül ki kéne tudjam venni a főzőegységet ahogy írtam takarítás szempontjából is
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #4669 üzenetére
Még a zsíroldó tablettát javasolja a gyártó a tálcába forró vízzel.
-
Palesztin994
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #4657 üzenetére
Szuper, meglepett volna mondjuk, ha hiányzik valami, mert gondoltam feltűnt volna, ha kiesik szetszedeskor. Lattes poharat szoktam használni, az magas, de ettől függetlenül eddig nem folyt így szét a tej, valami nem okés. :/
Az a gond,hogy jóval a kifolyó mögött szivárog, így az már nem a pohár felett van.
-
toome1985
tag
válasz
Dr. Szilikát #4594 üzenetére
Jobban megnéztem mi történik. A főzőegységből nem folyik le a víz rendesen főzés után. Gondolom a leeresztő szelep a ludas vagy valahol eltömődött a cső. Azt kéne már csak tudnom melyik szelep az.
-
[Ixub]
tag
válasz
Dr. Szilikát #4588 üzenetére
Pont ennek az összetevőit írtam be fent. Az a gyanta nem tudom mekkora marketing bullshit, de a 99+1% mellé nem tudom, hogy hova fér bele és mit tud hozzátenni?
-
[Ixub]
tag
válasz
Dr. Szilikát #4586 üzenetére
Hát ez nem egészen így van. A hivatalos összetétele a gyári Delonghi víztisztítónak:
ÖSSZETÉTEL/ ÖSSZETEVŐKRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK
ALK.ELEM TARTOMÁNY CAS NO OSZTÁLYOZÁS
Ezüst <1% 7440-22-4 Nem veszélyes
Aktívszén >99% 7440-44-0 Nem veszélyesEz semmivel nem több, mint amit az ivóvízhez használok. Épp ezért kérdeztem. Ha ez lágyítja a tartályban lévő vizet megeszem a kalapom.
-
Mittu88
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #4508 üzenetére
Szuper, ezt megpróbálom.
Konzumpro, köszönöm a felajánlást, először a fentit megpróbálom
-
Mittu88
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #4503 üzenetére
Ja, ez így sajnos nem tuti.
eBay-en találtam egy ilyet, ez jó lehet?
-
Hauptmann
veterán
válasz
Dr. Szilikát #4438 üzenetére
A régi Saeco-knál 6 és 9 gramm között lehet állítani a mennyiséget 5 fokozatban, a középső érték 7,5 gramm.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #4412 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ! Közben átfutottam a user manual-t és azt mondja,hogy tegyen egy adagoló kanállal az őrölt kávéból a gépbe és meg is találtam az adagoló kanalat ami így néz ki.
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #4391 üzenetére
Az áramlás sebességét lehet pimpelni szűkítővel, gépe válogatja, mostanában nincs szerencsém ez ügyben se karossal, se automatával. Ha kisebb a vízhozam, lassabb a lefolyás, csak jó lehet... (Nem mindig)
-
WaterWawe
őstag
válasz
Dr. Szilikát #4385 üzenetére
Köszi, akkor mostantól a belsejét is bekenem kicsit, amikor a főzőegységet olajozom. Valószínűleg a tapadás miatt kopott el a gumi ilyen hamar.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Dr. Szilikát #4371 üzenetére
Akkor rendben köszi a választ!
-
Hauptmann
veterán
válasz
Dr. Szilikát #4361 üzenetére
Köszönöm. Nincs itthon kis mérőedény, majd veszek valahol.
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #4350 üzenetére
Köszi, ez jó lenne, nem kéne az egész vízvezetéket pucolgatni. ✋
-
WaterWawe
őstag
válasz
Dr. Szilikát #4350 üzenetére
Köszi. A pipacső tömítéseket lehet megnézem / cserélem még szerviz előtt. Nem tűnik nehéznek és ha az a gondja, akkor nem akarom, hogy három hetet üljenek rajta.
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #4329 üzenetére
Olyat már olvastam hogy víz helyett tejjel főzik a kávét vagyishát cappuccinot, kotyogóssal. Az is biztosan megköszöni.
Az eddigi legjobb ötlet a levesfőzés volt kotyogós aljakban. Legalább olyan jó mint a lógulyás főzése szamovárban. -
jambiyya
őstag
válasz
Dr. Szilikát #4318 üzenetére
-
jambiyya
őstag
válasz
Dr. Szilikát #4316 üzenetére
Nem tudtam olyan kevés világos pörkölésű kávét használni, hogy jó legyen nekem. Ellenben egy sötét pörkölésűt tudtam addig túlkivonatolni, hogy se savanyú se keserű ne legyen.
-
Palesztin994
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #4308 üzenetére
Értem, köszönöm!
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát #4308 üzenetére
Kéne már egy FAQ az összefoglalóba ezekből a jó válaszokból.
-
válasz
Dr. Szilikát #4299 üzenetére
Köszönöm a valaszod, próbálok utána nézni mi lehet a gond
-
válasz
Dr. Szilikát #4297 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszod.
Saeco típusoknál tesztmódban a fűtés is kapcsolható, illetve hőfokot is jelezhet (típusfüggő).
Ezt nem tudom hogy lehet megnézni? Én annyit tettem a hátulján kikapcsoltam és bekapcsolás elött az előlapon nyomva tartottam a gőzölő mega dupla kávé gombot ezt olvastam. De így , ha megnyomok pár gombra reagál, viszont csak a darálóra és a vizet engedi az elején, továbbá még egy gombra a főzőegység csinál valamit. A tőbbire nem reagál, nem tudom hogy lehetne ellenörizni a hőfokot.?
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Dr. Szilikát #4296 üzenetére
Előbb kimaradt, gyakori megoldás ebben a kategóriában, áramtalanítás után bekapcsolva, a processzor reset lábát egyszerű késleltető áramkör lehúzza GND-re, azaz minden újraindítás reset is egyben.
Ettől független, hogy vannak tárolt beállítási adatok is (ma már jellemzően a processzoron belüli flash memóriában), azt nyilván csak a gyári beállítás opció teszi alapállásba.
-
Bpisti84
tag
válasz
Dr. Szilikát #4282 üzenetére
Köszi a választ!
Első automata gépem lenne és mint általában mindenki, én is hosszútávra tervezek vele.
Így lehet mégis egy olyat kellene néznem, amit néha azért át tudok tisztítani én is.
Az alábbi két típus közül melyik a jobb?
Delonghi ECAM 23.460
Philips EP2231/40
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fűnyíró topik
- Bluetooth hangszórók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Philips LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest