- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Bpisti84 #4287 üzenetére
Saeco (Philips) konstrukciót ismerem közelebbről, ami technikailag / szerelésileg nekem talán jobban bejön, de úgy értve, hogy DeLonghi típusokat viszont csak videón láttam belülről:
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Bpisti84 #4279 üzenetére
Itt más a gép teteje, de ha hasonlóan leszerelhető, akkor azt látni, hogy az őrlő alsó fémrésze / kése nem kivehető, noha porszívóval valószínűleg kitakarítható igény szerint:
https://www.youtube.com/watch?v=3hqZKm4mH2k
Itt a másik videóban alaposabban szétszedik és az is látszik, hogy van benne egy műanyag csillagkerék, ami az őrleményt tereli kifelé, hajlamos idővel elkopni, netán fogát törni:
https://www.youtube.com/watch?v=ReKHkX_hPsI
Tehát itt az alkatrész beszerezhetőségének sem árt utánanézni, ezek szerint. A Saeco őrlőjében ilyen alkatrész nincs, illetve felülről levehető mindkét kés, több-kevesebb szerelés árán. Itt a régebbi verziók fémkéses, újabbak már kerámia őrlővel szereltek. Utóbbi lehet törékenyebb, de elvileg jobban kíméli a kávét, mivel a fémkés túlhevülése megégetheti az őrleményt, ami hátrányosan befolyásolhatja az aromát.
Tisztítás igénye érdekes kérdés, felmerülhet egyrészt olajos letapadások vagy kakaópor finomságú anyag lerakódása a résekben. Netán víz / vizesedés, fémkés korróziója (kerámiát utóbbi sem érinti).
Ha évekig nem szedik szét tisztításara, az sem kizáró éppen, hiszen sokan nem foglalkoznak vele, attól még megy a gép. Nekem megnyugtatóbb, ha időnként szétkapom, többé vagy kevésbé.
Amikor nagyon szétszedem, tudom ellenőrizni azt is, hogy az őrlemény nem jutott-e lejjebb olyan részekre, ahová való terjedését normális esetben egy filcgyűrű is elzárja. De láttam videón olyan elhanyagolt őrlőt, ahol mégis átjutott és károsodást is okozott.
Úgyhogy nehéz megmondani, nyilván nem várható el, hogy szétszerelje mindenki magának.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kutya topik
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Corsair TC100 RELAXED gamer szék jóformán új
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Ninebot by Segway F25E II
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest