- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Voice24
őstag
válasz
adriankoooo #449 üzenetére
Gratula, jól néz ki a végeredmény! Én azt tapasztaltam úgy általánosságban, hogy sok függ a kávén is, nem csak a gép beállításain. Mi nem megyünk 4 ezer fölé kávévásárlásnál, talán egyszer vagy kétszer próbáltam ki 4 és 5 ezer közötti kávét, inkább 3 ezer környékén keresgélek. Mostanában ami mindig van otthon, az a Douwe Egberts Gold Creme, ízre nekünk finom és szép a cremája is. Most ami még bejött, az ez: [link] . Az olcsó ára ellenére szerintem finom, és ennek is szép a cremája.
A napokban próbálok én is képet lőni a végeredményről. -
adriankoooo
senior tag
Kicsit megtöröm a Philips uralmat a Delonghi 22.110 tapasztalatával: amilyen olcsó olyan jó. Egy széttuningolt Gaggia (rézcső, PID stb.) felől nézve sem csalódás a Delonghi kávéja. Jó kávéval (most AVX Gold, nem túl savas kávéval próbáltam) , megfelelően előfűtve (én kétszer öblítek, aztán gőzölök), nagyon jó presszót lehet készíteni. A daráló levéve jó kicsire, az őrlemény mennyiség meg maximumra. Ajánlom mindenkinek, főleg ha tud hozzá venni hosszabbított garanciát. -
Gabesz87
veterán
Értem, köszi a beszámolót. Ezt nem tudtam, illetve nem is gondoltam rá, hogy a tejtartályt beteszem a hűtőbe, és később újra használom. Jó tudni. Nálunk a céghez most hoztak nemrég egy Saeco Aulika TOP EVO gépet, de van egy Bosch TIS30321RW is. Hát, árban nem egy kategória, de olyan nagy különbséget én nem érzek köztük. Nyilván nem vagyok akkor kávés. Az eszpresszója talán finomabb a Saeconak, de a cappuchino nekem a Boschból jobb.
-
Voice24
őstag
válasz
Gabesz87 #446 üzenetére
Igen, nagyjából az emelkedő típusszám komolyabb, drágább gépet sejtet, és az ecam-esam-etam sorrend is jó. Ha jól tudom, az esam-etam széria már dupla kazános, tehát külön kazán van a kávéhoz és külön a gőzhöz. Az enyém ugye ecam, azaz egy kazános, de mégis gyorsnak mondható, ha elindítom a capuccino készítést, kb. 5-6 másodperc múlva már elkezdi a hab adagolását. A Jurán, ha gőzt akartam, jóval tovább kellett várni, mire készen állt a feladatra. Amúgy a tejtartály sem akkora macera. Ha lefőtt a capuccino, és már nem főzöl többet, a tekerőjét a megfelelő állásba fordítva az öblítő rendszerével forró gőzzel-vízzel átmossa a tejes járatokat, leveszed a tartályt a gépről, majd mehet be a hűtőbe. Tehát nem kell mindjárt a főzés után kiöntögetni a tejet, ugyanúgy a hűtőben tárolod, csak nem tejesdobozban, hanem ebben a tartályban. Nyilván bizonyos időközönként ezt is el kell mosni, mert hiába van utánaöntözgetve a tej, azért mindent az sem bír ki.
A mi gépünk akciósan volt 144 ezer, általában 160-180 körül megy akció nélkül. Philips-Saeco gépet még sosem használtam, így arról nem tudok véleményt mondani. -
Gabesz87
veterán
Hát most egyelőre csak nézelődöm, puhítom az asszonykát
Mondjuk amikor olyen akciók vannak, hogy az 5000-es szériás Philips 95-ért kapható (eMAG-on láttam), akkor azért azon erősen elgondolkodom, és gyorsan elfelejtem a felújított használtat. Szóval árban ettől nagyon nem rugaszkodnék el, lehetőleg akcióban ilyen 100k közelében lenne az ideális. Nem tudom, jól gondolom-e, de alapvetően úgy láttam 2 féle megoldás van: vagy dedikált tejtartályos, vagy én öntöm bele a tejet a csészébe, és azt habosítja fel!? Nekem utóbbi szimpatikusabb, mert ne álljon már a tej egész nap a tartályban...jó persze ki lehet önteni használat után, csak annak meg nem sok értelme van, hogy beletöltöm, kávét főzök, aztán kiöntöm a maradékot. Annyira durván nem lenne nálunk használva. Reggelente 2 adag espresso, és délután meg 1-1 tejes ital (cappuchino, latte), de az is inkább csak hétvégén. Delonghi-k tudom hogy jók, csak baromira nem tudok köztük eligazodni, annyi van. Nem vágom a számozást (minél nagyobb, annál jobb elvet követik?). Meg valahol olvastam, hogy ECAM-->ESAM-->ETAM a sorrend minőségben, tudásban!?
-
Voice24
őstag
válasz
Gabesz87 #443 üzenetére
Attól függ, mennyit szánsz kávégépre. Első körben érdemes lehet kipróbálni ilyen felújított darabot, de csak garanciával, amit érvényesíteni is tudsz. Mi egy felújított Melittával kezdtük, de nem vált be, egyfolytában gond volt vele, szerencsére az eladó inkább visszavásárolta. Utána jött egy Jura, az majdnem 3 évig szolgált nálunk, 10 ezer pár száz adag volt benne, amikor megvettük, kb. 21 ezer adaggal adtuk el. Nem mondom, volt javítva párszor, de sokat egyszer sem kellett rákölteni. Most szeptemberben aztán úgy döntöttünk, belevágunk egy újba, egy Delonghi Ecam 23.460 lett a kiválasztott, eddig meg vagyunk elégedve vele. Sokkal halkabb, mint a Jura volt, nagyon egyszerűen készíthetők tejes italok, és ki is van használva ez a funkciója is, nem csak dísznek van ott, eddig már 100 felett jár az elkészített tejes itóka (azaz capuccino).
-
Gabesz87
veterán
Felújított, 6/12 hó garis gépet érdemes lehet venni? Látom, hogy van egy csomó bolt, akik foglalkoznak ezzel, árulnak ilyen gépeket, már 50-60.000+ÁFA környékén. Több oldalt megnéztem, nagyjából ugyanazokat a gépeket látom. Csak fogalmam sincs ezekből melyik jó, melyiket érdemes (ha egyáltalán érdemes ilyet venni) megvenni. Általában Jura, Saeco, Bosch, Siemens, AEG, Delonghi, Melitta gépeket látok.
-
ZolkoW
őstag
Akartam épp írni,hogy ennek van talán jobb topicja,csak nem emlékszem,melyik. De offolok is, nekünk volt Szarvasi 15 baros, de egyrészt már nem gyártják, úgy tudom, másrészt 2 év után tönkrement az elektronikája, és nem jutottam oda,h komolyabban belenézzek,alkatrészt már akkor sem találtam - de annó 22-ért nem volt rossz vétel, ha valakit nem zavar,hogy vizes zaccot termel. Egy Delonghi Dedica váltotta, de az már 40 körül volt, valami akcióban vettem, eddig (1 éve?) jól teljesít.
-
azka79
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérem az asszony szeretne kávéfőző gépet mit ajánlatok?
Max 30e
otthoni karos
őrölt kávéval használnánk -
jansky1
senior tag
Esetleg, ha valaki lemaradt erről az 5xxx philipses kávégépről, én a beszerzési áron, 80k-ért odaadom...
-
Voice24
őstag
Már többször felvetődött bennem, hogy mi lenne, ha készítenénk videókat a kávéfőzésről, lefolyásról (netán még a zaccpogiról is), aztán tudnánk véleményezni egymás gépét? Videó alapján könnyebben lehetne javaslatokat tenni, tippeket adni, meg jobban képben lehetnénk, milyen is az a kávé, amit iszunk (persze ez egyéni ízlés dolga is).
-
törölt tag
Ebben sincs SBS. Túl gyorsan folyik le, de ez az összes Saeco típusnál így van, amelyikben nincs plusz nyomásfokozó. Jurához képest is gyenge, de csak 7-8 grammot használ, szimpla adag.
Milyen a zaccpogácsa, mennyire durva az őrlemény? Nálam legfonomabb álláson is durvább mint a bolti őrölt. Szarok ezek a Philips őrlők, egy szempontjuk van, hogy forogjon amíg a gariidő tart, mindegy hogy filter finomságra őröl. A Saeco Xsmall őrlőjét addig lehetett állítani míg a kések összeértek.
-
jansky1
senior tag
Nekem eddig ez az 5xxx szériás philips gép csalódás. Nem főz olyan jó kávét, mint a régi deloghi. Hiába állítgatom, gyenge a kávé ami a lefőz. Túl gyorsan hígul a lé, ami lejön belőle. Aroma strenght maxon, kávé mennyiség visszacsökkentve. Őrlő is a legapróbbra van állítva.
-
törölt tag
Néha érdemes egy resetet csinálni és megkóstolni mit csinál a gép.
Most középre állítottam a hőfokot, az őrlőt a tuningolt végállástól vissza kettővel, azaz 3-asra (ez kb. a gyári minimum) és az adag is 40ml-es alapértelmezett. Egész jó egy cukorral és egy kávétejszínnel. Az biztos, hogy kellett hozzá a plusz SBS szelep, hogy legyen folyamatos két egér(patkány)faroknyi cremás (habos) lefolyás. Az összes tuning közül tehát csak ezt javaslom ehhez a típushoz. SBS szelep a rugós kerámiatuskó fölé. Csodálatos. Fantasztikus. Minden más beállítható. -
Zolom89
senior tag
válasz
tibcsi2012 #433 üzenetére
Feletted nemsokkal írták hogy az alapból kedvezményes árakra nem lehet kupont használni csak a teljesárú cuccokra.
-
tibcsi2012
csendes tag
Sziasztok ehez a géphez esetleg nem tud valaki kupon kódot? link
-
törölt tag
válasz
tibcsi2012 #427 üzenetére
Őrölt kávéból nem tud főzni, butítva van a szoftvere. Mivel fizikai akadálya nem lenne.
-
curmpli
tag
A Saeco Inteliám zaccpogácsa helyett vizes trutyit nyom a zacctartályba, a kávé is híg.
Zsírtalanítást végeztem az előírás szerint, bedobtam a tablettát az őrölt kávé tartályba majd megnyomtam a hosszú kávé gombot. Egy ideig jött a víz rendesen majd a felénél kínlódni, kattogni kezdett a gép és a víz kifolyása idő előtt teljesen megszűnt. A procedúra felénél kb. Kikapcs, negyed óra szünet majd, vízkőtelenítést vègeztem. Most a fenti állapot van. Szerintetek mi a baj, mit tehetek? -
tibcsi2012
csendes tag
Sziasztok szeretném kikérni véleményetek erről a gépről.
link109000ft igaz nem mai darab
-
KaksziLajos
senior tag
Köszönöm a válaszokat, meg fogom nézni mindegyik linket.
Közben találtam egy ilyet, ehhez mit szóltok?
-
ati888
senior tag
válasz
KaksziLajos #418 üzenetére
Ennél jobb ajánlat most nincs szerintem.
-
Sefter
veterán
válasz
Ez a gép kuponnal:
[link] -
Voice24
őstag
válasz
-
KaksziLajos
senior tag
Sziasztok!
Első komolyabb kávégépünket szeretném megvásárolni és ebben kérném a segítségeteket.
Az anyagi keret lélektani határát 100 ezer forintnál húztam meg. (nagy duzzogva 110 ezer is lehet).Nem tudom, hogy ennyiért van-e olyan gép, ami megfelel minden elvárásunknak, mert ahogy néztem ez igencsak vékonyka összeg a témában...
Szóval az elvárások:
-megbízható gép, de ha kell jó szervíz háttérrel
-automata, mind főzésben, mind tisztításban
-saját örlő
-gombnyomásra legyen cappuccino
-esetleg lehessen egyszerre két kv-t főzni (mondjuk ez talán nem annyira fontos)
-finom kávéHa tudnátok segíteni kicsit, hálás lennék. Én egyre jobban elveszek az erdőben, ahogy minél többet olvasok a témában.
-
Vangelis
félisten
Üdv Fórumtársak!
Szeretnék venni végre egy KV masinát.
Sajnos vagy inkább szerencsére csak az eMag-tól tudok venni. [link]Sajnos legolcsóbb kategória játszik csak.
Legutóbb ilyet vettem 32e ft ért: [link]
Sajnos a kijelzője nem működött ezért visszaküldtem és a pénzt adják vissza....(de nem sietik el)
Köszönöm!!!! -
M3aN
senior tag
Nálam Saeco PicoBaristo gépen 3-ig tudtam levenni az őrlési finomságot, mert már 2/10-es örleménynél is láthatóan erőlködött a gép, lassú és akadozó volt a lefolyás 4/5 intenzitás mellett. Bár tegyük hozzá, hogy ez kávépörkölői valóban frissen pörkölt kávé, nem bolti vacak.
-
Zolom89
senior tag
Le is írnám az első tapasztalataimat a Philips 5000 EP5311/10-ről.
Első nekifutásra beüzemelés után nem álígattam semmit, minden közepes értéken ahogy a gyárból kijött. Érződött a kavén hogy gyenge, az erőshöz vagyok szokva lehet. (egy karos gépet váltott)
Aztán jött a beállítás: Vízhőfok legmagasabra,legfinomabb örlés.kávé örlemény mennyiség 5ből 4-esre. És most értem el azt az ízt amit a karosból kaptam h a jól daráltam és töltöttem meg
Azért lényegesebben egyszerűbb egy ilyen automatát használni, egyszer beállítod és onnantól főzi ahogy neked tetszik nem kell mókolni.Tippek-trükköket szívesen olvasok
-
Olivrob
újonc
Ilyen <a href="https://www.kimbino.hu/auchan/auchan-black-friday-csutortoktol-28-11-2019/#page_4//">Philips EP 2230 /10</a> gépet vett valaki? Mik a tapasztalatok?
-
Zolom89
senior tag
Hétfőn jön a Philips 5000 EP5311/10 automatám próbáltam előre utánna nézni, hogy üzemeljem be stb az meg is van, de mit ajánlotok hozzá milyen finomra orolje a kávét?
valahogy erről nem találtam infót. Köszi! -
törölt tag
-
csabulaxi
senior tag
"A központi egység kiszedése és vízzel való tisztítása után, megvárva, hogy teljesen kiszáradjon (ahogy a használati útmutatóban le van írva)"
Csak kérdem, mi van, ha nem szárítom meg és úgy rakom vissza a gépbe?
Általában jól lecsöpögtetem, meglóbálom és már megy is vissza a helyére. Ilyenkor mivel rontok rajta? -
törölt tag
Bocsi, kicsit offra sikerült hsz megint:
Ha a Delonghi ECAM 656.85.MS csak 10/5-ös presszót tud, nem nagyon érdemes automatában keresni a presszókávé lehetőségét.
Viszont érdekes módon Jurával, Philipsszel is tudtam jó presszót főzni - külső őrlővel, egy Graef CM702-essel őrölve, a gépet őrölt kávé módban használva.Tehát jó irány lehet olyan őrlős gépet találni, ami tud annyira finomra őrölni, hogy megfelelő legyen presszóhoz, csakhogy ilyenkor kevés szokott lenni az őrlemény, Juránál és Saeconál így jártam.
Talán egy hackelt firmware-rel vagy manuális őrléssel (miért ne lehetne őrölt kávé módban járatni a beépített őrlőt?) ki lehetne hozni azt egy automatából, amit automata+presszóképes őrlővel ki lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest