Hirdetés
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabulaxi
senior tag
-
ToBeY
nagyúr
Nagyon off,de valaki magyarázza el nekem pls,mi a különbség cappuccino és latte macchiató között?Mert tegnap előbbit,ma pedig utóbbit ittam ízre ránézésre kb ugyanaz.
-
törölt tag
Másik véglet : WPM WELHOME PRO
-
Dee Dee
tag
válasz
üzenetére
Te most szop@tol?

https://youtu.be/vAUlouSTGmM?t=167
amennyiben nem a főzőegységre gondoltál, akkor elnézést
-
-
Sziasztok!
Eléggé haldoklik mostanában a Nespresso U kávégépünk, és erősen gondolkodunk egy automata örlős gép beszerzésén.. elég drágák a kapszulák..Philips gépeket nézegetem egyelőre (Series 3000), mivel néha ki lehet fogni akciós darabot - ahogy nézem most nem nagyon van jó ajánlat. Melyik típust éri meg venni? Jó lenne ha lehetne vele latte-t is csinálni. Árban 100k környékét lőttem be első körben. Esetleg van más márka is ami ajánlotabb?
Ahogy nézem a Brendon oldalát a EP5345/10 155e.. Várok még, hátha lesz a korábban itt említett 96e is

Köszi!
-
Pé
senior tag
-
Pé
senior tag
válasz
üzenetére
Köszi. A kényelem a gyorsaság és a megbízhatóság a legfontosabb. Most van egy pides, tuningolt Gaggia Baby meg egy Mazzer SuperJolly de amikor rohanás van nincs időm szarakodni vele, illetve a párom nem tud/akar vele főzni. Paljoc GetUp-ot szoktam venni hozzá, szeretem az olaszos kávét. Mivel sokszor nincs idő/kedv, ezért van egy Nespresso gép is meg egy rahedli kapszula. Mostanában azt vettem észre, hogy kizárólag olyat iszunk, pedig minőségben van különbség. Ezért gondoltam, hogy eladok mindent és veszek egy automatát, automata tejhabosítóval, és akkor tudunk inni gyorsan jó presszót is meg kapucsínót is.
-
Gabesz87
veterán
Aposomeknak van egy Philips HD8650 gépük, és most azt csinálja hogy főzés elején kicsit kirúgja a zacctartalyt, világít is a hiba jelző LED és így nem is főz. Szerintetek ez mitől van?
-
törölt tag
A Philips is jó, amelyiknek pannarellos fém gőzcsöve van, azzal a legkönnyebb lattéhoz tejet gőzölni, de leginkább pannarello nélkül. (pl. EP3510)
A LatteGo-sok inkább csak borotvahabot készítenek, nem tudsz latte artot önteni belőlük.Delonghinál a LatteCrema tud automatikusan tejet gőzölni, a hőfoka lehet hogy nem lesz elég ha még fém tejkiöntőbe töltöd és utána öntöd. Valaki akinek van Delonghija, erősítsen/cáfoljon meg lécci!
De maguk a gépek gyakorta hőhiányosak, instabilak, nem birkóznak meg minden kávéfajtával, macerásabbak mint egy karos, én most raktam dobozba a Philipset és váltottam karosra.
Ha a kávé főleg cappuccinoként, mint eredmény fontos, jobb egy PID-es karos ami jól tud gőzölni.
Ha a kényelem, akkor LatteCrema-s Delonghi.
Ha költséghatékonyság akkor Philips, de macerával jár, de van aki szereti a macerát.
Nagyon közel van a karos és a Philips plusz nyomásfokozóval, sokkal könnyebb vele tejet gőzölni is, de persze a karos az igazi, könnyebb tisztán tartani, precízebb az őrlője is (egybeépített őrlős modell, átmenet az automaták és a karosok között).
#1370 Paul64: Igen, de ott már laknak. :D
-
Pé
senior tag
Sziasztok. Karos gépről váltanék automatára. Olvastam az összefoglalóban, hogy a Delonghi Magnifica ajánlott gép, és ismerősöktől is jókat hallottam róluk. Viszont látom, hogy több féle Magnifica van több féle kezelőfelülettel, több féle funkciólistával. Mindegyik gép ugyanolyan megbízható ezek közül? Másik kérdésem, hogy a Magnifica automata tejhabosítója milyen habot csinál? Illetve a Magnifica mellett van-e hasonlóan megbízható, komplikációmentes ajánlott gép? Köszi.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
EP5310/00 - Köszönöm!
Gondoltam rá, hogy valami microkontrollerrel rá lehetne darálni üresjáratban ha megnyomom az egy adagot és majd a mikrokontroller nyomja meg az adag gombot, de inkább rövidebbre vettem a lefőzött adagot eddig.
Van érdekes minuto hack errefelé: https://github.com/OpHaCo/smart_coffee_machine
Ezekbe a kijelzőre épített vezérlőkbe nem nagyon lehet belenyúlni, de amúgy érdekes hogy ebben az arduinos projektben a gép státuszát a kijelzőre menő jel dekódolásával lehet kinyerni.
#1364 Tobey: Nem nagyon kell kivenni. Nálam késcsere miatt kellett csak szétszedni, de amúgy nagytakarításkor érdemes kiporszívózni.
-
ToBeY
nagyúr
A daráló egységet milyen gyakran kell kivenni és megtisztítani?(napi 2-3 kávé van)
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Őrlésmennyiséget az aromaerősséggel tudsz állítani. 5 kávészem a leghosszabb idő. Vagy leőrlöd külön őrlővel és őrölt kávé módban használod. Vagy szerviz módban egy pohárba őrölsz és azt használod őrölt kávé módban. Ez a legmacerásabb.
#1354 Voice24: A visszasózós patronok keményebbé teszik a vizet, van ami magnéziumozza, BWT/Laica. A sima Tesco-s meg nem mineral balance filterek lágy vizet adnak egy darabig.
DM-ből most jött meg a desztillált víz, SCA vízrecepttel próbálom majd, kelleni fog keserűsó hozzá. 400 forint 5 liter víz, házhoz szállítás 500 forint, 20 liter elég lesz egy hónapig. Talán. 2000 forint havonta csak vízre.
Ugyanannyi a gyári patron is. Meg az utángyártott kancsós cucc is ha már három hét után kezd kimerülni, jobban megéri a pancsolt víz.
Az RO szűrőt kéne kiszámolni, megéri-e. -
oszy
veterán
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy ep5345-os masinám, az őrlőjét már beállítottam.
Viszont a kávé mennyiséget hogyan lehetne beprogramozni, hogy legalább 12-14 gramm kávét őröljön??? -
Voice24
őstag
Hali!
Vízkeménység ügyben nem hagyott nyugodni a dolog, ugye múltkor írtam, hogy vettem egy kínai kütyüt, amivel tudom mérni. Azt is írtam akkor, hogy furcsa nekem, hogy a csapvíz és a Laica Biflux szűrővel szűrt víz között a kütyü szerint szinte nincs különbség, 16,5 és 18,0 közötti értékeket mértem. Pár napja írtam a helyi vízműnek, ma válaszoltak, szerintük kicsiny falumban a vízkeménység három éves átlaga 19,9 (ami átlag, tehát változik szerintük is).
Ennyi mérési eltérés beleférhet egy ilyen kütyünél, vagy dobjam el nyugodtan? Most az előbb mértem, csapvíz és szűrt víz is 17,5-17,8 között ugrált. A szűrőbetét az időjelzése szerint a végét járja, ezek szerint ilyenkor már lényegében nem szűr semmit? Múltkori tapasztalat alapján frissen cserélt betéttel is csak minimálisan lett lágyabb a víz. Érdemes emiatt megvenni az amúgy egyáltalán nem olcsó kancsókat és szűrőbetéteket? Vagy van valakinek arra konkrét tapasztalata, hogy a direkt kávéhoz való szűrőbetét jobban lágyítaná a vizet, mint a sima Biflux? -
törölt tag
válasz
üzenetére
Közben még tesztelgettem, ha a Bellarom Bio savgyár, ez az Omnia Barista Espresso piros Mezzo epegyár, össze kéne keverni a kettőt és igazán borzalmas lenne.
Ha normálisan beállítom hogy befulladás közeli legyen a lefolyás, szűnni nem akaró keserűség a jutalma, még legalacsonyabb hőfokon is, ez talán kottyantósba lesz jó igen durvára őrölve.
-
törölt tag
Elvileg ez lenne a lényege a mennyiség programozásának. Nem tudom menüből indítható programoknál hogyan működik a gyakorlatban.
off: most vettem Omnia Barista Espresso Mezzo-t, ez a piros verzió, ebből volt a legkevesebb a polcon, csak gondolavégen találtam. Nincs összehasonlítási alapom a többivel. Annyi bizonyos, hogy durva őrleményt igényel, különben nagyon keserű, viszont durvára őrölve is szép vastag cremája van, alacsony hőfokon kiegyensúlyozottabb íze van, megjelennek a gyümölcsös savak az alapvetően magvas ízek mellett, egész jó kávé így beállítva.
Közben rá kellett jönnöm, hogy a Bellarom Bio egy rohadt kényes, nehezen belőhető kávé, igazi savgyár, nem tudok akkora hőt beállítani amin ne lenne citromlé, nem lehet olyan finomra őrölni, hogy szép legyen a lefolyása, már-már összeérnek a kések az őrlőben.
Úgy látszik ami a boltban van eleve döglött, szóval most egy ideig kerülöm, inkább keresek kiegyensúlyozott alternatívákat mint pl. ez az Omnia, bár ez a másik véglet de könnyen beállítható.Ígéretes még a Tchibo Espresso Sicilia Style is, most ingyenes a házhozszállítás a webshopból.
Szóval az összefoglalóban lévő ajánlott bolti kávékkal azért vigyázni kell, jó lenne saját tapasztalatokkal bővíteni a repertoárt, mert a teszteknek nem nagyon lehet hinni, ismeretlen eszközökkel és módszerekkel egy teszt nem teszt, mi meg azért kipróbáljuk százszor, többféle módszerrel is ugyanazt a kávét.
-
Till@
aktív tag
Nem tudom milyen Segafredot iszol, de a piros Intermezzo pont olyan ízű amit leírtál, attól még a Tchibo family is jobb ízű, árban meg hasonló a 2 .Szerintem az őrlést legfinomabbra állítsd
, és próbálgasd az aromaerősséget 1-3 vagy 1-5-ig (amid van). Szerintem ! ezek az autómaták nem tudnak olyan finomra őrölni hogy attól keseredjen meg a kv.
Az őrlés memorizálás jó dolog lenne , viszont egy pár adagot le kell főzni mire a kívánt eredmény lefolyik. -
ToBeY
nagyúr
Én általában cappuccino-t vagy latte-t iszom, és utóízben sokáig ottmarad nagyon keserű már-már éget íz a számban.
Szüleim szerint ez így jó,mondjuk ők "üresen" sima kávét isznak.
Engem zavar,de sajna nincs benne személyszabhatóság a gépben,hogy az őrlést,hőfokot mindent személyre szabjak.Vagy ha igen,akkor másnak nem jó,több memo kéne.
-
törölt tag
Azon lehet még javítani a hőfok csökkentésével is, meg durvább őrleménnyel vagy hosszabb kávéval. Végülis minden kávéfőzési módszernél ezek a paraméterek vannak:
Hőfok: alacsony - magas
Őrlés: finom - durva
Mennyiség (aromaerősség, kávészemek): kevés - sok
Hossz: rövid - hosszúEredmény: savanyú - pont jó - keserű.
Ha nem sikerül elérni az optimumot presszó formában, még lehet belőle cappuccino.
Némelyik gépen még van nyomásfokozó állítási lehetőség, ez a lefolyás sebességét határozza meg, ami döglött kávéra is crema-szerű habot varázsol, viszont a kioldódás mértékét is befolyásolja, tovább érintkezik a kávé a vízzel, igazából ez volna az ami meghatározza az automatáknál gyakorta hiába vágyott erősséget.
-
törölt tag
A savanyú-keserű egyensúlyt tudod változtatni, semmi mást. Ha keserű a végeredmény, vedd durvábbra. Ha savanyú, vedd finomabbra. Ha erősebbet akarsz, őrölj többet (aroma gomb szokott lenni, kávészemek száma). És/vagy vedd vissza a víz mennyiségét. Ettől persze savanyúbb is lesz, így lehet az őrleményen durvábbra állítani.
-
totesz09
csendes tag
válasz
üzenetére
Ami még érdekes, hogy bekapcsolásnál kidobja az ábrát, miszerint:
A főzőegységséget eltömítette a kávépor. Tisztítsa meg a főzőegységet. (Kivettük, átöblítettük, nem kávéporos látszólag.)
Aztán az induláskor szokásos melegítés és átöblítés után már nem mutatja ezt az ábrát.
Viszont bármekkora szintű aroma strength-nél (amit a gép őrőlne) jön a piros háttérrel a kulcs jobb alsó sarokban a 2es hibakóddal.
-
Sziasztok!
Philips 5330/10 kávéfőző piros kóddal (villáskulcs, jobb alsó sarok 2-es) “örvendeztetett” meg. A könyv azt írja, hogy ha nincs a listában (nincs), akkor hívja az ügyfélszolgálatot.
Van valakinek tapasztalata, hogy ilyenkor mi van

-
-
ToBeY
nagyúr
Van egy "hardness" állítási lehetőség a gépben,honnan kéne tudnom hogy mire kell állítanom?
-
n@p@lm
addikt
-
ToBeY
nagyúr
Vajon miért all folyton víz a kávégép tálcájban,hogy ha mindig aláteszek egy poharat ki/be kapcsoláskor hogy abba eressze a vizet?!
Új hozzászólás Aktív témák
- Arc Raiders
- Kés topik
- Napelem
- Elemlámpa, zseblámpa
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gaming notebook topik
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Exkluzív órák
- További aktív témák...
- Dobozos! Xbox One X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honeywell DC311E elemes kapucsengő BONTATLAN
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Utóbbival már nagyjából sikerül jó habot készíteni. Gyakorlok 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

nem ph-ra töltöttem fel hanem oldalról szúrtam be
ingyen szállítással.