Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
H.lacika
tag
Megtaláltam a videót a vízkőmentesítéshez, most már csak az a kérdés hogy úgy is eltudom indítani, hogy nem kéri a gép a vízkőtelenítést?
A vízszűrőt érdemes cserélni, mert azt írja hogy 8 vízszürőcsre után kér vízkőmentesítést, én nem cseréltem, mert gondoltam a Laica vízszürőkancsó elég neki, de így sokkal hamarabb kéri.
-
H.lacika
tag
Emagon találtam 9090 +700 a szállítás 2dbos, gondolom ennél akciósabb nem szokott lenni :)
-
H.lacika
tag
Sziasztok
Philips 5000 széria, vízkőmentesítést kért, le lett futtatva, minden adalék nélkül, tudom vízkőteleníteni úgy is ha nem kéri a gép?
Olvastam félig a víztartály és 1 evőkanál citromsav.Vízszűrőt hol vesztek bele,Philips oldalán nincs raktáron?
köszi
-
törölt tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Sima csapvíz mehet nyugodtan, Aquafiltert pattitsd bele.

-
törölt tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
De jó, csak akkor gyakran kell vízkőteleníteni. Vagy gépet cserélni.
Bár ha tudsz venni Norda ásványvizet, az elvileg nem vízkövesít. -
törölt tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Lágy víz is jó, ha van Brita kancsód. Sima Tesco-s filterrel.
Vagy keverhetsz barista vizet RO-vízből, elvileg a DM-es desztillált víz is reverz ozmózissal szűrt víz, rakni kell bele 1g keserűsót és 1/3g szódabikarbónát, 5 literbe.#1692 _seth_ Melyik lenne a kiválasztott? Megnézném azokat a negatív véleményeket, de nem biztos hogy végignézném mindegyik típushoz. Megfelelő karbantartással elég strapabíró megoldás a Latte Go, ha nincs szükség finomabban strukturált tejhabra. Ha elég az a borotvahab amit az automatákkal általában készíteni lehet, akkor ezt elég megbízhatóan biztosítja a technológia. Nincs nagy különbség a régebbi tejhabosító kancsók meg a LatteGo között: [link] Bár a kommentekben valaki győztest hirdet, én nem látok nagy különbségeket.
-
CoolBoy323
nagyúr
Megjött ma a 1220/00
Milyen vizet kell használni hozzá? Valahol olvastam valami DM-es cuccot.
Valami tipp esetleg, hogy mit hogy merre? (Nem vagyok nagy gurmé
, és első gépem
) -
törölt tag
válasz
Erdei88
üzenetére
EP3510-nél nem hangos, mert lazán elvan a gumi felfüggesztésen, de amikor ki akartam cserélni az őrlőt motorral együtt, Saeco típust vettem és hozzáért a műanyag házhoz belül, mert vastagabb motorral gyártották.
Ilyeneken múlik a hangerő, ha átvezetődik közvetlenül műanyagházra a rezgés, baromi hangos.
Amelyiket úgy tervezték, hogy ne legyen holtjátéka a motornak, hangosabb. Ennél még az őröltkávé bemenetnél is van egy gumigyűrű ami elcsatolja a rezgéseket. -
_seth_
veterán
Köszi az infókat!
Mit érdemes venni ami hasonló árban és tudásban?
-
biker
nagyúr
válasz
üzenetére
Pontosan! Inycsiklandó hogy ml-re (10ml-re) lehet kávét állítani, meg sok recept, de ennyi!
Egyébként egy foschtalitschka
nekem a 2+3év garival vett gép 4 hónapig volt jó, utána szerviz ahonnan 3 hét múlva ugyanazzal a hibával visszajött, onnan két hét szerviz majd visszakaptam az árát meg a megvett garinak is.
Takarítani NEM LEHET! SEHOGY!
Teleszórja magát kávéval, és lehet szétszedni miszlikbe szervizben a takarításhoz.
Folyamatosan kéri a tisztító tablettákat és a vízkőoldót is. -
törölt tag
Jók a Krupsok, tetszik hogy ml-re meg lehet adni az adagokat, meg hogy 10 évig szervizelhető alkatrészekből vannak, viszont sokan mondják, hogy még garanciális idő alatt megpusztul, ami nem baj, de legalább kettő kell belőle, hogy míg az egyik a szervizben van, a másik működjön. Aztán lehet hogy semmi baja nem lesz 8 évig. Nekem jobban tetszik a kávé amit gyári állapotában főz, mint a Philipsé, de utóbbit fel lehet tuningolni és akkor mindegy.
-
ToBeY
nagyúr
Kicsit tesztelgettem a gépet, hogy melyik tejből van a legjobb tejhab és nekem eddig 1,5%-os laktózmentes tej volt a legjobb
-
_seth_
veterán
Sziasztok!
Ismeri valaki ezt a kávéfőzőt? Krups EA891110 Evidence White Amire kellene: latte, cappucino és más "gyengébb" kávék készítésére, klasszik presszó kávé főne rajta a legritkábban. Hasonló áron van ami ennél többet tud?
-
törölt tag
-
Gabesz87
veterán
válasz
üzenetére
EZ volt az? És akkor ebből a LatteGo tartályba is lehet önteni? Nem vagyok benne biztos, ott milyen kemény a víz, de ha jól emlékszem, a tesztcsíknál 4-ből 3 pirosodott be, és ennek megfelelően állítottuk be a gépet. Én azon lepődtem meg, hogy nálunk Pesten csak 1 pirosodott be, úgy 3 hónap után még nem is kellett szűrőt cserélni. Igaz, nem is megy sokat a gép, max napi 2 kávé (egy espresso és egy cappuchino) megy le. De én odafigyelek alaposan a tisztításra, hetente főzőegység tisztítás, havonta tablettás (kávéolaj eltávolító/tejkör tisztító).
-
-
wagzo
csendes tag
Sziasztok.
Már régóta használom a DeLonghi ECAM 22.110 W Magnifica S típusú gépet, de nem vagyok megelégedve a kávé "erősségével". Próbáltam már mindenféle beállítást, mind a kávé mennyiséggel, mind az őrlési fokozattal. Jelen állás szerint a mennyisség állítógomb a középtől jobbra áll, az őrlés majdnem a legfinomabb fokozaton van. Mégsem "erős" a kávé, és nem is igazán fekete. Amikor pedig a dupla adag főzést választom, akkor még gyengébb a kávé.
Előtte az ehhez képest kb. félárú Phipilis Saeco HD86.. típusú gép volt, ami sokkal jobb kávét készített és a habosítás is gyorsabb és jobb volt.
Nektek mi a tapasztalat a DeLonghi géppel, milyen beállítást használtok?
Köszönöm. -
claire78
senior tag
Sziasztok,
vettem egy használt, 6 hónapos “alig használt” 5330/10 Philips Lattego gépet. Nagy hiba volt.
Latte készítésénél alig habosít tejet, kb 2cm-t készít el, nyomában sincs a mennyiségnek, amit a tartályból kellene elhasználnia.
Lattego egység tiszta, mosogatógépben is el lett mosva. Ha a mennyiséget szeretném állítani, akkor nem megy annyi ideig, ami elég lenne.
Mi lehet a gond? -
válasz
koxkids
üzenetére
Meg igen. Simán. 80ezer egy ilyen automata gépért korrekt szeirntem. Munkatársam vett egy régi felújított Saecot 50ezere és az amit főz egyáltalán nem finom.. azon kívül h ugye használt, ki tudja hány kávé jött már ki rajta. Attól h a tömítés új meg jó kávé nem jön belőle sajnos.
Most próbáltam ki ezt az ezüst piros csomagolású Lavazzat. Tejes oke, teljes Kávénak nagyon bejött. Közepes vizhofok és legfinomabb őrlés. Legerősebb fokozoton. És valami akcióba nem volt 4ezer egy kiló az Auchanba
-
válasz
CoolBoy323
üzenetére
tegnap volt 2200-as 80-ért philips.hu-n kuponnal
-
CoolBoy323
nagyúr
Sziasztok!
Philips 1220/00 74rongyot megért?
Mit kell tudni róla? Nem értek hozzá, de gondolom ez a leggagyibb, hisz 1xxx széria, nem 2, meg 5 -
hogolyo74
csendes tag
Sziasztok!
Kávéfőző vásárlás előtt állok. Véleményt szeretnék kérni.
Két kiszemelt áldozat van.
DeLonghi Magnifica ECAM 22.110.B
Krups Qattro Force EA 819E
Előre is köszönöm a segítséget! -
Grande Ale
őstag
A philips lattegonal hány ml a hosszukavé? Nespressomál 110, itt mintha több lenne.
-
törölt tag
válasz
Voice24
üzenetére
Ez jó, én szimpla szűrőbe a karosnál 10.1-10-5g-ot rakok és abból lesz 30ml körüli adag, ami két latte arányú cappuccinot eredményez, ami nekünk jó, szóval kb. ugyanaz a költség és a végeredmény is. Az a baj a Sage-nél, hogy nem nagyon lehet egy adagos cappuccinot főzni vele mert a szimpla szűrőbe 9g megy, de valójában 10-11, ami már nem egy szimpla de még nem dupla, szóval vagy kétdecis lattéhoz jó vagy két cortadohoz, vagy rövidebbre veszem és ristrettoból lesz cappuccino, ami viszont jó, tehát nem baj.
-
törölt tag
Glamour kuponnal a Jura E60 184e-re, az E80 pedig 264e-re jön ki a premiumshop24.hu-n, kód a bestbuy topikban.
-
Voice24
őstag
Kíváncsiságból csináltam egy mérést, hány kávé jön ki 1 kg szemes kávéból. Azt nem tudom biztosan, hogy a Delonghinál az össz kávéban benne vannak-e a tejes italok kávéi is, vagy azt külön kell számolni (a statisztika külön mutatja a kávét és a tejet). Ha csak az össz kávét nézem, akkor 87 adag jött ki, ami 11,49 g/kávé (a plusz 7 db tejes italt hozzáadva 10,69/kávé). Aromát tekintve kb. 40-60 arányban ittunk normál és erős ízt (az erős volt a több). A 3800 forintos Pacificaffét nézve, egy adag durván 44 forintra jön ki, az Omnia Gold Crema esetében meg kb. 30 és fél forintra.
-
-
tsaky
csendes tag
Sziasztok!
Rendeltünk ma egy Philips 5000 kávégépet a Glamour napoknak köszönhetően 138k-ért!
Kíváncsian várjuk a főzetét!
Akit esetleg érdekel itt az opció:
Kupon: Glamour20
Link: Gép -
törölt tag
válasz
Voice24
üzenetére
Nem vagyok szaki, de én kiporszívózom üresen és utána már jobban merek állítani rajta. Nekem pattant már el kerámia kés, valószínűleg attól hogy megszorult egy nyugalmi állapotban való finomabbra állítástól. Bár azt kavics is érte, lehet hogy attól pattant el, de csak repedés keletkezett, jobb az ilyentől megóvni az őrlőt.
-
ToBeY
nagyúr
A darálót finomabbra szeretném állítani,ezt menet közben kell beállítani miközben főzi a kávét mert a leírás valami ilyesmit mond,ami nekem picit furcsa.

Én úgy gondolnám kávé készítés előtt kéne ezt beállítani."Nyomja meg az ESPRESSO gombot
Amikor a daráló elkezdi a darálást, nyomja le a darálóbeállító gombot, és forgassa balra vagy
jobbra" -
törölt tag
válasz
bacsaba
üzenetére
A nagy kávés topikban nem sok jót mondanak rá. De van akinek ízlett.
-
bacsaba
csendes tag
Sziasztok!Sok helyen árulják a gimoka kávét, a legolcsobbak között van,
esetleg van valakinek vele tapasztalata, fogyasztott belőle, érdemes venni belőle? -
gyuri860213
tag
Sziasztok.
Kicsit off, de megkérdezem azért. Krups Nespresso "U" XN 2501 kapszulás géphez keresek tömítést. Létezik ilyen? Főzés közben ereszti a kávét a kapszula tartóba és a tálcába, gondolom tömítés probléma a kapszula / fólia résznél.
köszi. -
Gabesz87
veterán
válasz
bbsofficial
üzenetére
Karácsony óra kétszer volt takarítva?
Én hetente elöblítem. Havonta meg kávéolaj-elvátolító/tejkör-tisztító tablettázok. -
válasz
bbsofficial
üzenetére
a használati útmutatóba le van minden kérdésedre írva a válasz, havonta ajánlott elvégezni a karbantartást..
-
bbsofficial
aktív tag
Sziasztok,
karácsony óta használunk egy Philips 2000-es szériás gépet, kommersz kávéval, napi átlag 2 főzésre. A főzőegység azóta kb. 2x volt takaritva, most kérte az Aquaclean szűrő cserét.
Nagytakarítást végeznék, zsíroldó tablettát vizes öblítés után javasolt használni?
DM-es vízkőtlenítés is hasznos így fél év után?köszönöm!
-
törölt tag
Gyakorlatilag mindig marad víz a szűrőbetétben. Az alsó résszel semmi baj, csak amikor már kezd kioldódni amit a szűrő felvett, amikor kapacitása vége felé jár. Lehet hogy egy RO-szűrő lenne a megfelelő, előszűrőkkel, még ha költségben nem is lenne kevesebb. Jobb mint cipelni a nagy kanna desztvizeket.
-
törölt tag
válasz
Voice24
üzenetére
Nem túl jó a Laica kancsónál, hogy a felső tartály rész bebüdösödik, ott mindig állott víz van. Úgy látszik nem hiába klórozzák a csapvizet mostanság errefelé.
Jó lenne valami trükk rá, a hűtőben tárolás mellett, hogy ne legyen ilyen probléma. A napi teljes kiöblítés nem igazán segít. Forró víz károsíthatja a gyantát? -
Voice24
őstag
Ma lejárt az ideje, így lecseréltem a Laica kancsóban a sima Biflux betétet a kávé és tea betétre. Megmértem a frissen szűrt vizet, ez a betét végre már tényleg lágyít a vízen. A csapvíz 182 (vagy 18,2) értéken volt, a szűrt víz meg 135 (13,5) lett. Ez az érték egyes táblázatok szerint a lágy víz felső határa, más táblázat szerint meg közepesen kemény. Mindegy, a lényeg az, hogy végre ténylegesen lágyabb vizet használhatok, a sima Biflux ilyen szempontból csak placebo volt..
-
maroni
aktív tag
válasz
Gabesz87
üzenetére
Nem a sárga flakkonosra, a víztartályba kell rakni, és úgy fözni, azt nem tudom hogy tud- e őrölt kávé ból fözni, ha tud oda gondoltam, hogy kevés kv- ból fözni, ha nem akkor rendesen fözni és a kv- k között legalább fél órát várni hogy hatni tudjon a csövekben az anyag, de lehet hogy csak forró vizet engedsz teának és akkor a tej sem és a kv- sem megy pocsékba!
-
Gabesz87
veterán
Egy kis tanács kellene. Szüleimnek van egy 3200 LatteGo gépük, és így néz ki, egyre kevesebb tejet adagol. Elég nyögvenyelősen csordogál ki a tej belőle, és akadozva. Az a baj, hogy ezt nem lehet tejkör tisztító tablettaval tisztítani, ahogy látom, mint az 5000-est, mivel nem tud csak tejet adagolni a gép. De egyébként anyám el szokta mosni használat után. Én arra gondolok hogy vizkoves lehet belül!? Esetleg citromsavval meg lehet próbálni kimosni? Pár kávé lefozesevel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- NiMH akkumulátor
- Apple asztali gépek
- Call of Duty: Black Ops 7
- SSD kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- SteelSeries Apex Gaming billentyűzet, német, RGB
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1024GB/1T Újszerű Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750 XT 12GB Zalman T4 Plus GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, és első gépem

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én hetente elöblítem. Havonta meg kávéolaj-elvátolító/tejkör-tisztító tablettázok.