- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
troll81 #78817 üzenetére
Az 53r is jó,bár annak nem biolite a kijelzője.De ha nem szempont a kinézet,az is teljesen jó. A Glide touch(érintőcsík) sok embernek nem a szíve csücske,de megszokható.
Az AiNet csatin keresztül tudsz Aux-ot ráakasztani,egész jól működik vele. Usb opcio sajnos nincs. Nekem egy Blitzwolf BT adapter van rajta,telóról simán lehet nyomatni rá jó minőségben a zenét. Telefon kihangosítást nem kezel.,arra csak a későbbi kiadású fejek képesek,saját parrot modullal. -
Tdizsolt
senior tag
Köszi a választ!
Igen,sajnos nincs. Azt sem értem,hogy egy dupla rca-s aux anno miért lett volna kihívás ennek a fejnek,miközben ennél jóval bóvlibb márkákon már volt. (Pl:Sony)
Én még olyan kompromisszumra is hajlandó lennék,hogy a könyöklőbe vezetném a két egység kábelét,és a fejből is egyet,majd ott "cserélném" őket aszerint,hogy éppen melyikre van szükségem. De ezt sem tudom kivitelezni,mert nincs A-B tipusú tárkábel. -
Tdizsolt
senior tag
Sziasztok!
Van egy Alpine 9855-ös fejem. Eddig az Ai-net bemenetén BT adaptert használtam. Most sikerült beszereznem egy cd tárat hozzá,ami ugyancsak Ai-net csatis. Sajnos más aux nincs a fejen,csak a gyári full speed digital,de az nem kommunikál egyikkel sem.Van arra valami esély,hogy mindkettőt tudjam használni ezután,vagy mindenképp el kell engednem valamelyiket? Kerestem hozzá elosztó kábelt,hátha,de nem találtam sehol. -
Tdizsolt
senior tag
Nincs rögzítve,csak úgy bent van a fej mögött. De mozgatásra sem változik a helyzet,ha kint van a fej a helyéről. Az szomorít csak el,hogy nincs gyári bluetooth szett hozzá,a Parrot-os meg csak újabb szériával kompatibilis. Nincs bajom a lemezes etetéssel sem,csak jóval macerásabb letölteni-kírni a számokat,mint telefonról benyomni.
-
Tdizsolt
senior tag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem. Adott a rendszeremben egy 9855 Alpine fej. Vettem hozzá egy bluetooth adaptert,ami ocsmányul alapzajos. Betudható lenne annak,hogy Aliexpresses fos,viszont van egy jóval profibb Blitzwolf Bw-br 4 tipusú adapterem is,ami Ai Net kábellel van csatlakoztatva a fejhez,és ott is észlelhetö az alapzaj. Otthoni hifinél,illetve a másik autóban,ahol van gyári aux bemenet a kesztyűtartóban(3.5 jack),ott hibátlanul üzemel,nyoma sincs a problémának. Elképzelhető,hogy a fejegység korából adódóan (20+) elkerülhetetlen ez a "zajkeltés"? -
Tdizsolt
senior tag
válasz
Lacess #78042 üzenetére
Szia!
Én nemrég vettem egy 9855-öt, 50 pénz volt. Pont nem néztem a piaci árát,mert rá voltam kattanva. Az eBay árai sajnos itthon nem relevánsak,el van gurulva a gyógyszerük....
Vagy mi vagyunk csórók. 😄
Egy 9833r-t most adtam el,dobozost, papírjaival, távjával, karcmentes elölappal 35K-ért. Alá lőttem az összegnek,mert sürgős volt az eladás. A vevő viszont egy Alpine dealer volt,elmesélte,hogy a 9855-öt jól vettem,mert nem kapható a piacon jó állapotút,neki van két darab,de 60-65 alatt nem adja el. Az etalonnak számító 9835r,ami tényleg nincs égen-földön (abból is van neki),arra azt mondta 70,de inkább 75-80 az ára. A Te tipusodat nem ismerem,de simán reális lehet érte a 60+. Amúgy a 9855 az,amit sosem fogok elengedni. Ha már nem fog kelleni,akkor is marad a polcon. -
Tdizsolt
senior tag
A láda jóóó dolog.
Én nemrég raktam össze a rendszerem (újra,másik autóba). Valami nem volt az igazi,hiába állítgattam,nem volt olyan,mint régen. Majd amikor sehogy sem jött össze a dolog,kivettem a nyomót,és az egyik lengőszál szakadt volt. Megjavíttattam. Most vehetek rezgéscsillapítót a tetőre is...
-
Tdizsolt
senior tag
Sziasztok!
Ha valakit esetleg érdekelne egy 9833r,akkor keressen privátban.
Köszönöm,ha maradhat. -
Tdizsolt
senior tag
válasz
sfknasty #77807 üzenetére
Jó lesz az!
Le fogsz döbbenni,mennyit számít!Én a hétvégén fejeztem be a rendszert. Nem volt egyszerű,de sikerült. A fiam szája a füléig ért,nem tudta abba hagyni a vigyorgást,mikor kipróbáltuk. Már ezért megérte.😊
Pár kép a végeredményről:
Külön élvezet,hogy a fejen minden frekivágást,meredekséget be lehetett állítani,így szerintem ki tudtam hozni a rendszerből a maximumot.
Egy kis finomhangolást még lehet,hogy elbírna,de szerintem így is hibátlan. -
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
Kalacskepu #77752 üzenetére
Na,akkor jó legózást hozzá!
A tekerő ha nagyon necces,akkor a hátsó feléből én lekapnék pár milit,ha engedi. Csak hogy ne karmolja össze a rácsot. -
Tdizsolt
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne,hogy ha van egy 4 csatornás erősítőm,amit csak egy pár rca-val tudok "meghajtani",de szükségem lenne mind a 4 csatira (régebben rca osztót használtam),viszont van rajta line out rca,azt felhasználhatom ugyanazon erő másik két csatornájának a táplálására? Vagy ez paradoxon,és féreglyukat hozok létre?
Köszi a válaszokat! -
Tdizsolt
senior tag
válasz
sfknasty #77732 üzenetére
Jó munkához idő kell...
Nekem is csak most volt egy kis időm,be is dobtam a fejet. Nem volt egyszerű...
Szét kellett bontani a középkonzolt a váltókulisszával és a könyöklővel. Viszont most már bent van a 3pár rca,a subwoofer távja,illetve egy kis extra. Vettem egy kormány interface-t,így a multigombok is működtetik a fejegységet. Ennek örülök a legjobban.Most már "csak" az erősítők bekötése+kábelrendezés,tápok elosztása/rendezése van hátra.És utána a szopóroller,a beállítások...😆😆
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
Kalacskepu #77725 üzenetére
Igazán nincs mit!
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
Kalacskepu #77721 üzenetére
És egy itt egy video.
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
Kalacskepu #77721 üzenetére
Ha esetleg a CTK-ban gondolkodsz,én ezt a kitet vettem.Nem muszáj itt beszerezni,több helyen elérhető.Van hozzá leírás is,ha először szigetelnél.
Az Elastic 6.0 az kevésnek bizonyul,már a vásárlásnál ajánlottak 2 plusz lap beszerzését(ez kell a kárpitra belülről),illetve a Standard pro 2,ami maga a rezgéscsillapító,én abból is vettem egyet hozzá,hogy ne kelljen mindenhol centizgetni. Ezeket lehet kapni darabonként,nem vészes az összegük,de kell velük számolni. És persze egy kis sallang. Én féktisztítóval tisztítottam a felületeket,vettem egy nyomóhengert,amivel fel lehet hengerelni a butil lapot,illetve én hőlégfúvóval melegítettem,mert úgy sokkal hajlékonyabb lett az anyag,és okkal jobban tapad. Legalább egy cérnakesztyű ajánlott hozzá. -
Tdizsolt
senior tag
válasz
Kalacskepu #77718 üzenetére
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
Kalacskepu #77714 üzenetére
Az ajó "belsejére" a rezgéscsillapító,utána a rezgéscsillapítóra egy hangelnyelő réteg. Majd a külső felére (ami nálad fehér) mehet megint egy réteg rezgéscsillapító butil lap. A kárpitra belülről ugyancsak egy szivacsos hangelnyelő réteg megy. Szettben is meg lehet venni az egészet,az általában elég egy pár első ajtóra.
-
Tdizsolt
senior tag
Szia!
Köszi!
Nem tudom pontosan megmondani,mert mást is csináltam az ajtókon. Le kellett akasztani őket,mert nem a gyári helyeken vittem be a hangszóró kábeleket. Nagyjából olyan fél napra saccolom/db magát a szigetelési műveletet. Sokan az ajtón lévő vezetékeket is elfedik a lapokkal,én mindet egyesével kifűztem,majd lapolás után vissza a helyükre.
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
troll81 #77631 üzenetére
Mindenevő vagyok,de leginkább disco,rap,pop,hip-hop,r&b,funky. Alkalmanként akár komolyzene,könnyebb rock.
A setup a következő:
Hertz MP 25.3 magas
Hifonics Atlas AX6.2W mélyközepek (2 pár)
Hifonics Brutus Bx 12 dual mélyAz erők:
Mac Audio Fearless Two a magasnak,
Mac Audio Fearless One a mélyeknek,
Mac Audio Fearless 4000 a mélyközepeknek.
Nagyjából ennyi.😊 -
Tdizsolt
senior tag
Sziasztok!
Alpine 9833r és 9855 közül melyiket ajánlanátok jobban? Pro és kontra érvek érdekelnének,illetve tapasztalatok.
Köszönöm! -
Tdizsolt
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek eladó 9835r-je esetleg?
-
Tdizsolt
senior tag
Értelek.
Tehát teljesen elfogadott, bevett szokás pökhendi, lenéző stílusban megfogalmazni a hozzászólást,megpróbálva beégetni a delikvenst?... Ez megy a fiamnál a suliban, hogy kellemetlen helyzetbe hozzák azokat, akik nem tehetősek, a gyengébb márkát válasszák, használják. Ott az a különbség, hogy 11 évesek,de már ott is gusztustalan ez a stílus.Egy ilyen jól összeszokott, "kedves" közösségnek köszönöm, de nem kívánok részese lenni...
Nem, nem szükséges reagálni, ledegradáló hozzászólásokkal, kikapcsolom a topik követését.Minden jót,a mindenkinél többet tudó, mindenkinél tehetősebb brigádnak.
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
V8engines #69474 üzenetére
Fa@zbúúkom nekem sincs,asszonyét használom...
Sajnos soha nem kaptam érdembeli válaszokat,ami a segítségemre lett volna,vagy a kérdésemhez kapcsolódott volna. Helyette burkolt savazás,irónikus beszólások jöttek,ha egyáltalán ezek válasznak tekinthetőek voltak...
Sajnos Gugli nem válaszol mindenre,erre kellene hogy megoldás legyen a fórum...Elvileg...
Olyan kérdéseket tettem fel,amik egy (vélhetően) tapasztaltabb egyén gond nélkül megválaszolhatott volna,de nem így történt. A "keménymag" jól el van magával,de ez sajnos nem hoz lázba,ha szappanoperát akarok,akkor átkapcsolok az RTL-re...Segítségnyújtás híján én magam válogattam össze,és építettem meg a rendszerem,illetve a beállításokat is én csináltam,majd egyszer keresek egy profi hifist,aki véglegesíti,finom hangolja.
Ha össze áll,nem változtatgatok rajta,nem az a cél,hogy bele lapátoljam a családi vagyont.Ahogy Te is írtad,van más időtöltésem nekem is,az autó abszolút hobbi célokat szolgál,van,hogy hónapokig nem is ülök bele.Csak alkalomszerűen használom,illetve tervezgetem,hogy kinézek vele majd versenyre,de csak kiváncsiság képpen,érdekel mit tud.Hál' Istennek van ezen kívül elég programom,így nem ez teszi ki az életem nagy részét...
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
gabber01 #69429 üzenetére
Én ezért koccoltam innen...Néha felnézek,de látva a helyzetet már tovább is állok... Sosem kaptam érdembeli válaszokat,max lekezelő,lenéző kommenteket,amiben odaböfögték látatlanban is,milyen tudatlan vagyok,amire nem igazán vagyok kiváncsi.Egy fórumnak nem ez lenne az alapja.
Fa@zbúúkon sokkal segítőkészebbek,barátságosabbak,itt sajnos már semmi sem a régi... -
Tdizsolt
senior tag
válasz
troll81 #69183 üzenetére
Köszönöm!
Tehát akkor érdemes kisebb terhelhetőségű nyomót,és ehhez képes nagyobb teljesítményű erőt alkalmazni,hogy maradjon tartalék,és így ne legyen csúcsra járatva az erő?
Csak azért kérdezem,mert régebben(kb 15-20 éve) az volt a "bevett" szokás,hogy az erő legyen fele akkora teljesítményű,mint a nyomó terhelhetősége. Nálam pl. anno úgy állították össze a DLD-nél a régi hifimet,hogy 2db Dld 500-at hajtottam egy Audiobank A43x-el,és vígan működött vele úgy,hogy 16-os táppal volt etetve.4x140w volt ráírva,ami valószínűleg a max. teljesítményre vonatkozott,az rms nyílván kevesebb volt...Akkor olyan 300w rms körülit nézzek/db? Mindenképpen kettőben gondolkozok.
Fojtviki:
Köszi!
6-os rétegelt lemez,és az van bevonva antracit textillel...
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
troll81 #69178 üzenetére
Ezt most nem értem pontosan...
1kW-ot 1 ohm-on ad,2 ohm csak 700w.
Ez egy Mac Audio Fearless One. Most gondolom sokan felhördülnek a varázsszó láttán/hallatán,éppen ezért nem akartam kitérni tipusra,hogy ne legyen fikázás belőle. Ezt tudtam szerezni,nekem meg felel.
2 db Hifonics Brutust szeretnék ráaggatni,a már leírt paraméterekkel.(Bal felső).
-
Tdizsolt
senior tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne:2ohm stabil 700w Rms erő ki tud hajtani 2 db,egyenként 4 ohm 400w Rms nyomót?
Köszönöm a válaszokat!
-
Tdizsolt
senior tag
Autóhifis Facebookos topikokban harapnak az Auna márkára,és annak minden tipusára,a hírdetés feladóját kegyetlenül bombázzák a kendőzetlen kommentekkel....én már akkor el kezdem sajnálni őket,mikor szegénykék még fel sem adták a hírdetést....
Botrány,hogy ilyen "képződmények" elhagyhatják a gyártósort...(ha ezek az alkatrészek láttak egyáltalán gyártósort....)
-
Tdizsolt
senior tag
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
V8engines #65206 üzenetére
Na hali!
Nem vagy semmi!
Csak most látom,így jobban megnézve,hogy a fűtéskapcsolót lehelyezted a rácsok helyére???!!Nagy vagy,ez korrekt lett! És,hogy nem retkelve,hanem vissza alakítható módon,ezért külön gratula!
A bajodhoz nem tudok érdemben hozzászólni,de ügyes vagy nagyon!
(az egyik gyerekkori cimborám egy Mk1 Jettába rakott G3 műszerfalat,de az egy másik történet...
)
-
Tdizsolt
senior tag
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
csabi324 #65154 üzenetére
Ha van kézügyességed,és szerszámod,akkor csinálhatsz is,de lehet csináltatni,vagy készen venni...
Amit Samus kolléga írt,az is teljesen helytálló...
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
csabi324 #65139 üzenetére
Szerintem,ha már belenyúlsz,és van rá lehetőség,én mindenképpen a 16.5-öt javaslom.
Sokkal teltebb lesz a közép,és esetenként a mély is előjöhet...Nekem 4 db Hifonics Atlas van az első ajtóban,és nagyon komolyat szól....Mondjuk van mellé egy pár Powerbass LH3 magassugárzóm is...
Az itteni kollégák tapasztaltabbak első szett ügyben,remélem tudnak majd segíteni a márkák terén,illetve a választásban.
-
Tdizsolt
senior tag
Vegyél olyan babakocsit,ami befér az ülés alá...
Nem,nem....csak viccelek. Teljességgel át tudom élni a helyzeted! Két gyermekes apa vagyok,ismerem az érzést. Nekem annyival kónnyebb volt a helyzetem,hogy a kombiba specon-nal volt bent a dupla láda,és van garázsom. Évente vagy 100x vettem ki-raktam be a ládákat,és majd' megörúltem,mikor nyaralásnál nem vihettem magammal őket...(mit ér a nagy felni,ha nem dúböróg a mély?
.)
A pótkerekes MDF lapos opció jól hangzik,én lehet,hogy azzal próbálkoznék,vagy tényleg egy gyári pótkeréktartóssal
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
oscar121 #64908 üzenetére
Szia!
Az MS20 szerintem nem rossz,egykoron egy ilyen hajtotta az első szettemet,ami egy Sony x-sf 1731 volt,ami igaz,hogy egy 3utas koax,de kiegészítettem egy Audiobank magassal,és meglepően jól/szépen szólt. Nekem egy G3 Variantban volt,és elmuzsikált Dupla mélyláda mellett.
Egy szó mint száz,az MS jó,hogy milyen szettet válassz hozzá,azt a profibb kollégák meg válaszolják.
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
Champipi #64888 üzenetére
Test kábellel kezded(negatív) mert ha lazítás közben testre zárod,nem történi semmi,hiszen egy potenciálon vannak. Ha fordítva csinálod,és letesteled,jó esetben a kulcs elolvad,rossz esetben akár fél is robbanhat az Akksi. Visszarakásnál értelem szerűen először a pozitívot rögzíted,majd a negatív sarut.
Amúgy lehet kapni jobb minőségű gyorscsatis akku sarut is,ilyenre érdemes lehet lecserélni,de tényleg csak a jobb minőségűre. Ott elvileg mindegy melyikkel kezdesz...
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
MunezXBK #64851 üzenetére
Igen,ha van előkészítés,akkor egyszerűbb a dolog,de több helyről is hallottam,hogy most már úgy gyártják le rendelésre az autókat,hogy csak azt az extrát rakják bele,amit kérsz,utólagosan már nem bővíthető.Ezért kérdéses,hogy meg van e az Octáviában ez a lehetőség,vagy sem...
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
lautnermark #64846 üzenetére
Illetve kérdéses,hogy egyáltalán van e lehetőség a gyári cucc utólagos beaplikálására,hiszen(nem csak) a Volkswagen konszern,évek óta úgy gyártja az autóit,hogy utólagosan (gyári alkatrészeket) nem lehet beépíttetni adott elemeket,mert sem a szoftver,sem a "hardver" nem tudja azt.(ha van rá mégis lehetőség,én egy CD tárat rakatnék bele,természetesen gyárit,ha a fej tudja esetleg kezelni).
Pl: elektromos ablak,ülésfűtés,hifi,navigáció.
Nekem a tizen éves Volvómba már nem tudom utólagosan berakni sem a memóriás ülést,sem a navit,mert egyszerűen az előkészítés sincs meg hozzá és ha beraknám,csakis gányolással lehetne,és nagy valószínűséggel még úgy sem menne,max szoftver töréssel(pedig szerettem volna). És nem egy fapados tipusról van szó,2002-ben 14milla volt a listaára.(akkoriban ez kb két panel lakás árát tette ki).
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
V8engines #64790 üzenetére
Teljes mértékben meg értelek!
Ha valami nem jön be,akkot az nem jön be...
Én is távirányító fetisiszta vagyok,nagyon nem is tudom elképzelni azt a fejegységet,amihez nincs( én Sony-buzi vagyok,főleg régebbi,magasabb kat.os fejeket szeretlem).Egy ismerősömnek volt régebben Jvc DVD-s feje,1 dines,5.1et is tudta,elég komoly motyó volt.De az is tekerős,illetve nem annyira letisztult,mint amilyet Te keresel.
A Facebook oldalt azért mindentől függetlenül ajánlom!
-
Tdizsolt
senior tag
Mindenkinek köszönöm a segítséget....
-
Tdizsolt
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem,remélem kapok rá választ....
Egy kis aktív rendszert próbálok össze rakni,és akadályba ütköztem.
Az aktív crossoveren lévő beállítási lehetőségek nem egyértelműek.(az említett motyó egy Hifonics Callisto)
Elvileg képes a magas,a közép,és mély tartományok vágására is. A méllyel most nem foglalkoznék,a problémát a magas és közép vágása okozza,ugyanis nem tiszta számomra,hogy a beállított értékek az alsó,vagy felső tartományban dolgoznak e? Tehát ha egy magas frekit vágnék,és mondjuk beállítom adott esetben a 4.5kHz-et,akkor az e fölé,vagy ez alá nem engedi e?(nyilván alá nem szabadna).Ha ez alá nem engedi,ugye ez lenne az ésszerű,akkor mi a helyzet a közép tartományokkal?Ott hogyan tudom beállítani a tól-ig frekit?Sajnálom,ha nem fogalmaztam túl érthetően,csak most ismerkedek ezen rendszer rejtelmeivel,de valahol el kell kezdeni... Viszont nem szeretném azonnal kinyírni az összes hangszórómat.
Mellékelem a fotóját,hátha segít a válasz adásban....
Elöre is köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat!
-
Tdizsolt
senior tag
-
Tdizsolt
senior tag
Sziasztok!
A Mac Audio Fearless One-ról van valakinek tapasztalata,véleménye?
Előre is köszi!
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
I'am Dony #62671 üzenetére
Még egy szösszenet Neked:
Annak idején egy barátommal mentem brahiból hangnyomás versenyre(DB Drag Racing),én az MK3-as Variantommal, Ő egy Nissan Vanette-el.
Nem taglalom,mi volt a Golfomban(nehogy közröhej tárgya legyen),a lényeg,hogy abban is egy dupla láda (30cm,2x 600W?),erősítő,kondi nélkül.
Street kat.-ban indultam. A havernak brutál 38cm mélynyomó,dupla tekercs,komoly tudású erősítő,brutál fejegység,kondi.
Ő nem indulhatott Street kategóriában,mert módosítva volt a padlólemeze.
Verseny,toltam a mélyet,és meglepetésre sorra vertem a csill-vill,márkásabbnál márkásabb összeállításokat.
Nem akarok hülyeséget mondani,hiszen már 16 éve történt és nem emlékszem pontosan,de akkoriban volt valami váltás a db mérésekben.
Azt tudom,hogy az újabb méréseknél minden adat sok-sok db-el kevesebbet ért,mint előtte.
(mondanom sem kell,komoly aparátussal,hitelesített műszerekkel mértek)
Az enyém 139 db volt úgy,hogy a Street kategóriában csak álló motorral lehetett méretni.Kategória 3-ik lettem úgy,hogy a második egy DLD-s demo autó volt(2001 ben,később mondta a tulaj,hogy 2,5 milla a csomiban),az első meg egy kombi Passat Ausztriából,amit egy rokkant emberke vezetett. abban volt 2 db 48cm-es DLD nyomó,a kalaptartó teljesen beépítve,alatta 8 db 1Kw-os erősítő(nem MAC Audio),abban közel 10 misiért volt cucc. Volt róla videóm is,a tető,meg a szélvédő szó szerint hullámzott.Ő 156db-t tudott.Minden létező érmet elvitt. Tehát két ilyen kategória vert el.
Ha Ők nincsnek akkor első helyezett vagyok.Vissza térve a barátomra,az Ő kategóriájában megengedett volt a 2000ford/perc mérés közben.
az Ő mérése 132db volt...csúnyán elvertem. Számomra akkor realizálódott,hogy míg a high end hifinél csak a minőség számít,addig a hangnyomásnál cseppet sem... -
Tdizsolt
senior tag
válasz
troll81 #62662 üzenetére
Köszönöm szépen!
(A Te esetedben a "Trollok kíméljenek" kijelentésem nem állja meg a helyét...)
Kavics:
Akkor most idézlek Téged:
"Nem érted mit mondok,csak mondod a te oldalad tovább "
Még mindig nem az volt a kérésem,hogy becsméred az adott szettet.
Írhattam volna bármilyen konfigot,az összetevő nem releváns.A bekötésen volt a hangsúly,illetve az opciókon,ami vagy működik,vagy nem...
Köszi az ismételten építő jellegű hsz.t.
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
#28001792 #62658 üzenetére
Nem,nem is kell,hogy értsem amit mondasz,ha nem arra válaszolsz,ami az elhangzott kérdéshez kapcsolódik.
Viszont a kérdésemre még mindig nem kaptam ésszerű választ.
Írhattam volna,hogy trollok kíméljenek,de csak nem akartam ilyen belépőt.
Viszont Veled kivételt teszek,ha nem tudsz segíteni a problémámban,ami nem abban merül ki,hogy milyen minőségű a hifim,akkor köszönöm,nem kérek választ Tőled semmilyen formában.
Szerintem egyszerű volt a kérdés,főleg ha értesz is a hifi építéshez elég lett volna egy:
-Igen,így működhet,ha:..
Vagy:
-Nem,nem működhet,mert...
Ha erre nem vagy képes,vagy nincs benned segítő szándék,akkor tekintsd semmisnek a kérésem/kérdésem.
Köszönettel:
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
#28001792 #62655 üzenetére
Nem sértődök be,nem az a korosztály vagyok.
Kérdezni jöttem ide,hogy segítséget kapjak,akár pozitív,akár negatív hozzászólások árán...
Nem ez a szakmám,nem értek hozzá,nem is akarok,hobbi szinten "építettem" a hobbi autómba.
(A szakmámban kijelenthetem,hogy profi vagyok,én is ki tudok bárkit oktatni csípőből,)Nem szándékozom többet költeni rá,egy forintal sem,mint ami szükséges,nem lételemem a zenehallgatás.
Nem high end hifi építése a cél.Huszon éves koromban(2001) már raktam össze olyan hifit,amivel hangnyomás versenyt nyertem,akkor volt indíttatás,pénz.. Mostanra mindkettő elkopott.
(lehet a papírforma mást mutat a "gagyi" összetevők alapján,minden esetre Te is meglepődtél volna,ha hallod,mint ahogy mindenki más is...
)
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
I'am Dony #62653 üzenetére
Szia!
Igen ezzel (már) tisztában vagyok. Tehát ez nem járható út? Mindenképp 2 csatornára kell kötnöm hidalás nélkül őket?(vagy esetleg 4 csatornára hidalva?)
De gondolom így sosem lesznek annyira kihajtva,mint ahogy nálam voltak szegények.Mert megmondom őszintén,az említett bekötési formában iszonyatot szóltak a nyomók...
-
Tdizsolt
senior tag
Sziasztok!
Problémámmal Hozzátok irányítottak,remélem tudtok segíteni.
Gondom a következő:Van egy kis hifim,ami áll egy dupla ládából(2x MAC fire 300),1 farados kondi,illetve egy MAC audio MP8000.Az első szettet nem taglalom,a "hátuljával van a baj"...
Tehát,tegnap adódott egy olyan helyzet,hogy zenélés közben a láda elnémult.Gondoltam esetleg túl melegedett az erősítő,majd ha lehűl,folytatom.Hát nem folytattam.
A kondi előtt van egy 60A-es üvegbizti,el volt égve.Akkor már gondoltam,hogy nem lesz egyszerű.Miután kizártam a hiba lehetőségeket(kondi vagy erősítő),az erősítő maradt versenybe.
Elvittem szervízbe,ahol kérdezték mit hajtok vele,és hogyan.A világ legtermészetesebb módján bemondtam,hogy két mélynyomót,hídba kötve párhuzamosan.(Valahololvastam ezt a fajta bekötést,nem az ujjamból szoptam)
(tudni kell,hogy az autóhifi alapjaival tisztában vagyok,de mélyebben sosem ástam bele magam,sajnos)Annyit mondott,hogy ebben az esetben nincs is értelme megjavíttatnom,hiszen ugyanúgy gallyra megy majd,mivel így 2 ohmon hajtottam az erősítőt,amit nem igazán bírt.
A kérdésem a következő lenne,akad e olyan erősítő,ami az én elvárásaimnak megfelel a jelen bekötési formában,érdemes e(szabad e?) ilyen módon használni?
Ha akad ilyen erősítő,milyen módom tudható meg,hogy alkalmas e hídba és párhuzamosan kötve működtetni két nyomót vele?
(Zárójelben: egyik cimborámnak van egy Mac Audio MPX 1500 mono erősítője,erről olvastam a 2 ohm stabilt,de nem tudom,hogy ez milyen bekötés esetén állja meg a helyét)
Köszönöm a válaszokat,és előre elnézést kérek,ha nem voltam elég szakszerű a fogalmazásban...
-
Tdizsolt
senior tag
Sziasztok!
Sony-s segítség kellene nekem.Szeretnék venni egy Cdx M670-es fejegységet. Nekem van itthon egy Rm x117 távom,de az gyárilag az M630-as távja. A kérdésem az lenne,kompatibilis lehet e az M670-hez az Rm x117?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest