- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egy ponton visszaléphet a Z Fold8
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Android szakmai topik
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
Hello mindenki!
2001-es citroen xsara-ba szeretném használni a kormányvezérlést egy utólagosan berakott fejegységgel. Ennek az évjáratnak az a különlegessége, hogy a kormányon vannak a gombok, nem pedig a kormányoszlopon a gyújtáskapcsoló mellett. Ennél az évjáratnál a kormánygombok utasításai a kormányoszlop alsó részén egy szalagkábelről. jutnak el a fejegységhez. Ez a hülye 2001-es évjárat amolyan szürke szamár, pont ezért nagyon nehéz hozzá megfelelő interface-t találni. Azt már sikerült kiderítenem hogy pl a pioneer gyártott hozzá ca-r-pi.034 néven megfelelőt, és az autoleads pc99-x34 is megfelelő lenne hozzá, és biztosan van még más gyárnak is. De sajnos idehaza semmit se találok ezekből, egyetlen helyen se kapni. A külföldi webshopok pedig elég drágán szállítanák. Nincs valami ötlete valakinek, honnan lehetne beszerezni ilyet, esetleg egy bontott autót nem tud valaki, amiben ilyen adapter van? -
dethroner
veterán
Hello!
Nem tudom mennyire szentségtörő a kérdésem
Milyen lenne, lehetséges-e egy egyszerű házimozi rendszer passzív subhangfalat fejegységre kötni? -
dethroner
veterán
-
dethroner
veterán
Üdv!
Van egy Pioneer MVH 150UI fej, ami jópáréves már, de eddig nem volt semmi gondja. Csak pendrive-ról hallgatok zenét, ugyanazzal a pendrive-val, egyidős a fejjel. Az elmúlt napokban többször úgy indult reggel, hogy "Format Read" és Error 19" üzenet dob. Használati útmutató szerint ilyenkor ezekkel kell próbálkozni: Perform one ofthe following op-erations.–Turn the ignitionswitch OFF andback ON.–Disconnect theUSB storage de-vice.–Change to a dif-ferent source.Then, return tothe USB source.
Ami be is jön, mert lehúzom a pendrive-ot, kikapcsol magától a fej, majd visszakapcsolom, bedugom a pendrive-ot és már szól is a zene. Ezt csak reggelente csinálja, délután munkából haza már nincs ilyen gond. Lehet hogy a hideget nem bírja már? Vagy lehet-e valami tartós megoldást eszközölni? -
dethroner
veterán
Valaki tud magyar boltot, ami forgalmaz pioneer kormányvezérlő interface-t?
Konkrétan CA-R-PI.034 kellene nekem. -
dethroner
veterán
válasz
lautnermark #75242 üzenetére
Tudom hogy kell hozzá adapter, ez nem probléma. 16 ezret megért volna, de a rendelt szett nem működött. Visszaküldtem, most várom a visszatérítést. Viszont olvasgattam a témában és azt hiszem megvan miért nem működnek a vásárolható adapterek. Rossz helyre csatlakoznak, nem a gyári iso kábelre kell, hanem a kormány alatti csatira. 2 lehetőség maradt, vagy valahogy szerezni egy a képen látható Pioneer adaptert,
vagy megberhelni a kormánygombokat az alábbi módon [link]
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Pioneer MVH-150UI fejet használt valaki multikormányról? -
dethroner
veterán
válasz
dethroner #75097 üzenetére
Na, mentem egy kört, az egyik webshopnak címeztem a kérdést és ezt a választ kaptam:
Sajnos a Pioneer MVH-150UI fejegység nem alkalmas kormánytáv vezérlésre.
Magasabb kategóriájú fejegységekhez telepíthető csak a kormánytáv modul, mivel a megjelölt fej, nem tudja fogadni fizikailag.Szerintetek ilyen van?
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Vettem egy öreg citroen xsara-t és a gyári kazettás fejegység rádióját multikormánnyal lehet vezérelniOlyan kormány van benne, mint a régi picasso-ban [link]
Az lenne a kérdésem, hogy ha kidobom ezt a régi kazettás magnót belőle és beraknám a szekrényben porosodó Pioneer MVH-150UI fejet, működésre lehetne-e bármi módon bírni a kormányon lévő gombokat? -
dethroner
veterán
üdv Urak!
Pioneer DEH-2020MP fejhez nem tud valaki magyar nyelvű leírást? -
dethroner
veterán
Üdv Urak!
Olcsón akarok őseim autójába valami rádió venni. Semmi több cél nincs, mint rádió hallgatás. Fontos lenne hogy a tuner jó minőségű legyen, mert az alföld északkeleti részén élnek, és a legjobb adótorony kb 50 km légvonalban. Nem volna hátrány az egyszerű kezelhetőség és egyértelmű menüszerkezet, de ennek hiánya nem gond, beállítom nekik és majd csak a mentett adók között ugrálnak. Egy másik lényeges dolog ha lehetne a kijelző fényerejét dimmelni és pluszban nem kék háttérvilágítású gombjai lennének.
Természetesen használtban gondolkodunk, most találtam a jófogáson 4 típust, mindegyik 5500-ért van hirdetve. Ha külsőre hasonló állapotban vannak, ezekből melyik lenne a legjobb vétel, és mennyiben felelne meg az említett néhány elvárásnak: Sony CDX-GT230, Sony CDX-GT270MP, JVC KDR-321, Pioneer Deh-1300MP
Köszi ha tudtok segíteni -
dethroner
veterán
válasz
Speeedfire #66997 üzenetére
Pl teszel rá egy jó nehéz mélyládát, az biztos leszorítja majd
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
2010-es Subaru Foresterbe néznék valami zenét. Most a gyári 2 dines CD-s fej van benne, ha minden igaz, akkor ilyen Clarion. Hangszórókat nem tudom mi van az ajtókban. A hangzás az valami borzalom, szinte csak a basszus dübörög, de a többi tartomány alig van jelen.
Szeretnék olyan fejet, ami tud navigációt és hátramenet kapcsolás után a tolatókamera képét kirakná a kijelzőre. Mechanika nem fontos, usb és vagy SD kártya kellene. Mondjuk az igazi az volna, ha vagy usb stick vagy dedikált sim foglalat, a wazze apphoz kell a net, ugyeMivel lövésem sincs hogy mibe kerülhet egy ilyen cucc, ezért nm írnék keretet egyenlőre. Nem tudom hogy a rengeteg kínai, ebay-s fejből érdemes-e nézelődni?
A nem tetsző hangzás a hangszórók miatt lehet leginkább, vagy a fej okolható érte jobban? Vagy az autó felépítése, kialakítása?
Az a legszarabb hogy megszoktam a régi autómba berakott Pioneer MVH-150UI fej és Hertz DSK 165.3 hangját és itt a Subaruban hiányzik a hangváltó, magas sugárzó stb. Mert szerintem jelenleg van a 4 ajtóban 4db hangszóró és kész. -
dethroner
veterán
válasz
bajnokpityu #62759 üzenetére
Egyik munkatárs szeretne venni a faterja Octaviajába és megkért nézzek valamit olyan 200$ körül, ami minimum android 6 (franc se érti minek ilyen friss rendszer kocsiba), gps meg ilyesmi. Amikor mondtam hogy nem szívesen ajánlok semmit mert nincs egy teszt sem ezek hangjáról, azt mondta az szinte tökmindegy, a faterja bányász volt, szar a hallása
S
Vajon van aki vett valami ilyen kínai kacatot és elégedett vele? -
dethroner
veterán
Sziasztok!
Androidos kínai fejegységek terén mennyire van képben a topik? -
dethroner
veterán
Hertz DSK tulajoktól kérdezném hogy a hangszóró rácsot milyen módon kell feltenni? Ugyanazokkal a 4 csavarral, amik a hangszórót az ajtóba rögzítik?
-
dethroner
veterán
válasz
gabber01 #44105 üzenetére
Hertz DSK 165.3 lesz benne. Sajna a hétvégéig nem lesz időm foglalkozni vele, ezért gondoltam hogy addig megérdeklődöm a beépítő keret dolgot, hogy ne akkor szembesüljek a dologgal. Én naivan azt gondoltam hogy ezekhez a komponens szettekhez rácsot is adnak a dobozban
-
dethroner
veterán
válasz
gabber01 #44103 üzenetére
Gyári könyve szerint 165mm-es hangszóró van benne, ekkorát vettem én is most. Elég soknak tűnik a hely, itt egy kép róla
Ez így elégnek tűnik? És a másik kérdésem még ez lenne, hogy a képen is látszik a gyári műanyag rács. Na ebből nekem az egyik már nincs meg, ami pedig megvan az sem a legszebb. Ez valami negyedes fordulattal akad be a jelenlegi helyén kis pöckökbe. Ha veszek hozzá rácsot, akkor azt hogy tudom feltenni? Fúrni kell lyukat az ajtó fülön, oda, ahol a rácson a lyukak vannak?
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Ha az ajtó kárpitban lévő gyári hangszórót ki akarom cserélni, akkor mindenképpen kell hozzá vennem beépítő keretet? -
dethroner
veterán
Tudnátok ajánlani valami boltot Pesten, ahol lehet venni jó minőségű, mégis olcsó 165mm-es hangszóró rácsot?
-
dethroner
veterán
válasz
lautnermark #43904 üzenetére
Köszi a linkeket. Sajna egy dekát se tudok ciril nyelven, a google fordító meg ahogy fordít, hát
Holnap lesz meg a Hertz, 18K az ára, nagyjából 5 ezerrel kevesebb mint az Audio Systemet vettem volna, ami lehet hogy valóban jobb, de emez meg majdnem 20%-al olcsóbb. A gyári szakadt hangszóróknál jobb lesz ebben biztos vagyok. Első "komolyabb" próbálkozás lesz, tanulni kell ezt is, és majd meglátjuk akarok-e még továbbfejlődni. Ha igen, akkor jövök vissza hozzátok és olvasom majd az okosságokat erősítő és mélyláda ügyben is. -
dethroner
veterán
-
dethroner
veterán
Ez a cikk mennyire hasznos ha a magas hangokat kellene csillapítani, vagy inkább csak a szarnak egy pofon ami benne van?
A leírás szerint 165.3, a linkben is az van hogy 24mm-es magas sugárzók, és a gyártó weboldalára mutató link is a 165.3-ra visz.
Rácsot honnan szoktatok szerezni, azt mindig külön kell megvenni? A rusnya gyári műanyagból az egyik már nincs is meg, szóval mindenképp kell valami új. -
dethroner
veterán
Most nézem hogy a Hertz DSK 165.3 ami az edigitalnál van most. Akkor ez valami rev3 megoldás és elképzelhető hogy csiszoltak azokon a magas hangokon? Mert látom hogy már 2010-ben is ajánlották itt többen is a DSK-t, azóta gondolom azért jött a .3, mert valamit alakítottak rajta. 2 napja csak teszteket keresek az említett Hertz és az Audio System MX 165 plus-ról, de nagyon nincs semmi. Vagyis az MX-ről találtam egy pár soros német beszámolót, a Hertz-ről semmi.
Még arra lennék kíváncsi hogy a hangszórók csomagolás nem tartalmaz rácsot? -
dethroner
veterán
Egyenlőre megpróbálnám a fejről hajtani. Egy 20 éves rönóban kéne ami nem tudom meddig fog még szolgálni, túl sok pénzt nem ölnék bele azért. Aztán még az is lehet hogy később kap erősítőt is, de ez még a jövő zenéje. Most csak a gyári szakadt hangszórókat kéne lecserélni, azoknál azért minden jobb lehet. A fej meg megvan már vagy 2 éve és eddig nagyon tetszik. Az lenne még a kérdésem hogy ez az említett Audio System MX 165 Plus hogy viszonyul a Hertz DSK 165-höz? Csak az ára miatt kérdezném, az Audi System 21K a legolcsóbb plusz szállítás, míg az Edigitálnál most a a Herzt 23K és van most 20% kedvezmény ingyenes házhoz szállítással, szóval 18500-ból meglenne a Hertz. Milyen ez a Hertz szett, vannak róla vélemények?
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Pioneer MVH-150UI fejhez szeretnék valami 165mm-es komponens szettet. Kizárólag rock és metal zenét fogok játszani rajta. Valami költséghatékony, de mégis jó cucc kiválasztásában kérném a segítségetek. -
dethroner
veterán
válasz
tboy93 #36886 üzenetére
Ez nem megoldás, ez a probléma megkerülése
Azért vettem egy apró pendrive-t hogy a kocsiban használjam, nem dugdosok fel rá telefont.
Csak tudni szerettem volna hogy azoknál akik ezt a Pioneer fejet használják, mik a tapasztalatok, esetleg valakinél ez normálisan működik-e? -
dethroner
veterán
válasz
tboy93 #36884 üzenetére
Köszi, de ezen már túl vagyok. Sajna az a gomb csak arra jó, hogy egy dalt vagy mappát direktben ismételgessen(vagy ne ismételgessen
). Viszont bármilyen állásban van is, akkor sem ér véget a lejátszás ha minden dal elhangzott, kezdi újra és újra. Így viszont zavaró hogy valamit már sokadszor hallok és van amit egyszer sem ha randomban játszom le.
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Ahogy olvasgatom, elég sokan használtok itt Pionner MVH-150UI fejegységet.
Az volna a kérdésem, hogy lehet-e azt megcsinálni hogy ha usb-ről hallgatok zenét véletlenszerű lejátszással, akkor ne ismétlődjenek a dalok? Vagyis minden szám csak egyszer menjen le véletlen sorrendben és ha az összes elhangzott egyszer, akkor mondjuk véget érjen a lejátszás? Szeretem a kiszámíthatatlanságot zenében, hogy nem tudom melyik dal után mi fog következni, de az nagyon sz@r hogy van olyan dal amit már tizedszer is lenyomott és vannak amik még egyszer sem szóltak. Szóval én bénázok valamit nagyon, vagy ez így működik és nincs rá megoldás? -
dethroner
veterán
válasz
orbano #28494 üzenetére
Elhiszem hogy a minőségi hangzásnak ára van.
A panasonic hifi-m 16 éve 100K-ért vettem. Akkoriban mindenki a böhöm nagy kétkazettás magnókra esküdött, amik ennek a töredékébe kerültek és bolondnak néztek
Szóval tudom hogy ha valamit mindennapos használatra veszek akkor ott a minőséget keressem és annak ára van. De a jelenlegi autóm egy 17 éve rönó, ami aligha hiszem hogy 200K-nál többet ér, és naponta 2x15 percet
használom, munkába és haza. Szóval ennyi használatra bőven elég lenne az is, ha nem nagyon durván szarul szólna a cucc. Nem vájtfülködni meg dübögtetni akarok. Meg az autó értékét sem akarom megduplázni egy minőségi hangrendszerrel(#28483) zolikaDB : Köszi a linket, de ha jól nézem, akkor azon az oldalon csak a számomra drágának titulált szetteket tesztelik. Olyan nincs, ahol esetleg a "megfizethető" kategóriát elemzik? Akár úgy is hogy negatívan szólnak róluk, csak hogy legyen összehasonlítás.
-
dethroner
veterán
válasz
Osynho #28472 üzenetére
De az tutibiztosan kijelenthető, hogy a 10-12 ezres szettek nem jók? Sajnos a meghallgatás nem járható őt, nincs ismerős, akinek ne a gyári cucc lenne az autójában. Rock és metál zenét hallgatok, se rádió, se tucctucc, szóval nem az izombasszus a lényeg. Gondolom az ilyen mediamarkt demófal sem mértékadó.
Pl azt látom hogy a pioneer csinál 220 ezerért és 12 ezerért is szettet. Az nem kérdés számomra sem hogy a drágább sokkal jobb. De ha egy neves gyártó lemegy az alsó kategóriába, akkor égeti magát azzal hogy szart csinál? Vagy a márkanév miatt, meg a mögötte lévő hatalmas tapasztalat miatt gyanítható hogy az olcsóbb terméke is jó minőséget képvisel? -
dethroner
veterán
válasz
orbano #28469 üzenetére
Akkor tisztázzunk még valamit! Minden termékcsoportnál megvannak a jellemzők, értékek amik alapján objektíven el lehet dönteni hogy a termékek egymáshoz képest hogyan viszonyulnak. Hangszórónál mik azok a jellemzők, ami alapján minőségi sorrendet tudok felállítani, vagy meghallgatás nélkül tudom valószínűsíteni hogy melyik hangszóró a jobb. Mert azt azért ti sem gondolhatjátok hogy csupán azzal hogy egy hangszóróra az van írva hogy pl audio system, kicker máris jobb mint egy renegade, titan vagy mac audio. Szóval mik azok a számok, jellemzők, amik alapján jó lesz?
-
dethroner
veterán
Üdv!
Erről vélemény, tapasztalat?
Rock és metal zenéhez lenne, és kérem hogy ne fanatikusmaximalista módon válaszoljatok -
-
dethroner
veterán
válasz
attila666 #28186 üzenetére
Komponens szett jobb, mint egy kétutas hangszóró?
Ajtószigetelést majd meglátom, nem tudom mibe kerül, és hogy mennyire fog első körben zavarni a hiánya. És ha nem szeretnék 20 fölé menni, akkor van valami jó ár/érték arányú modell? Mondjuk erről az oldalról valami, lehetőleg az első néhány sorból valami? -
dethroner
veterán
válasz
attila666 #28172 üzenetére
Hát túl sok pénzt nem szánnék rá, tekintve hogy a fejegységből is olcsót kerestem
Szedánban mennyire érvényesül a mélyláda? Az nem inkább ferdehátúban szól jól? Nem tudom tényleg, de azt hiszem sok tízezret nem akarok kiadni, tekintve hogy az autó sem ér túl sokat. Tuccogós zenét nem hallgatok, metal fog menni rajta, nem az a célom hogy az utcán 5 sarokkal hamarabb hallják meg hogy jövök. Szép, tiszta hangzást szeretnék, korrekt hangerővel, de semmi túlzást. Azt gondolom olyan 20, vagy picivel több lenne a hangsugárzókra, plusz erősítőt tuti nem akarok -
dethroner
veterán
-
dethroner
veterán
válasz
attila666 #28160 üzenetére
Köszi
Láttam hogy csak a pio ad 3 év garit a termékeire, ami nagyon szimpatikus dolog. Közben elkezdtem néhány webshop kínálatát összeirkálni, és van pár pioneer, ami megfizethető. MVH-1400 ahogy látom rendesen kifutott már, de talán még fellelhető valahol. De mit gondol(tok)sz az alábbiakról? MVH-150UI, DEH-1500.
Szemezgetek még a JVC KD-X30-al is, csak az nem levehető előlapos. JVC, és LG amúgy mennyire ajánlott? -
dethroner
veterán
válasz
kavics325i #28155 üzenetére
Az a kérdésem hogy ha lehúzod az usb-t és kiveszed az előlapot, utána is onnan folytatja-e a lejátszást?
18 lenne a fejegységre nagyjából a keret, mert igen valószínű hogy hangszórókat is vennem kell. -
dethroner
veterán
Köszi a válaszokat.
Ez eléggé lehangol, szóval minden nap át kell ugratnom a már hallott dalokat, vagy ha random lejátszást használok, akkor sose fogom tudni mi az ami már lement
Van megfizethető árú (20E alatt) szép hangú, 4x50-es mosfet erősítővel sd kártyát lejátszó? -
dethroner
veterán
Sziasztok!
Egy cd meghajtó nélküli usb-s fejegység vásárlásán gondolkodom. Konkrét típust még nem választottam ki, de egy kérdés megfogalmazódott bennem. Ha az autó leállítása után kihúzom a pendrive-ot, leveszem az előlapot, majd a következő alkalommal vissza mindent, a lejátszás onnan folytatódik ahol abbamaradt, vagy teljesen az elejéről indul?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Fotó állvány eladó
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest