Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lautnermark

aktív tag

válasz Tam1878 #75365 üzenetére

Kozák Andris 06303373647 XV.kerület.
    https://www.facebook.com/kozak.andras.7

• Lusu

aktív tag

válasz Tam1878 #75354 üzenetére

Zarew nagyon jól leírta, érdemes meghallgatni előtte egy jó rendszert, egyáltalán van-e rá igényed. Bár szerintem, ha valaki zenét akar hallgatni az autójába és beül meghallgatni egy tényleg jól beállított rendszert, kurvára nem akar majd mást az autójába :D
    A DSP részt még kiegészítendő: igen, sok fejben van beépített DSP, de azok paraméterezhetősége édeskevés. Egy DSP-nek (legyen az külön álló vagy erősítőbe épített) csatornánként illik tudnia legalább időkorrekciót (ms-onként) szabadon paraméterezhető crossovert és egy parametrikus EQ-t. Ezt azért tudom, mert volt DSP-s fejem, a lehetőségek össze nem hasonlíthatók egy jó DSP-vel. A sajátomat én is magam építgetem de beleástam magam a laptopos mikrofonos részébe is, sok tanulni/tapasztalni való van még, de az irány jó és egyre jobb.
    Visszatérve: Ha ez megvan és van hozzá aki be tudja hangolni, gyorsan megérti az ember, hogy autóban a legfontosabb dolog a hangolás. Lehet összevásárolni drága hangszórókat erősítőket és ha nem tetszik még drágábbakat, de legtöbbször hiába mert megszelidíteni csak DSP-vel lehet. (persze hazudok, passzív rendszer is tud csodát, de ahhoz az installernek is varázslónak kell lennie)
    A rászánt 500-ból már nagyon szép dolgokat lehet kihozni, csak legyen aki a beépítésnek megfelelő komponenseket fogja ajánlani és nem feltétlen azt erőlteti amit épp forgalmaz hogy fogyjon a polcról de neked meg nem lesz ideális. És a beépítés után hangolni is fogja!!!

Amúgy Kozák Andrásra +1

Viszont ha miskolc közelében vagy, egy kis ízelitőt mutathatok az én autómban, mire számíthatsz egy jól beállított/beépített rendszertől.

• zarew

senior tag

válasz Tam1878 #75350 üzenetére

Mindig azt mondom a legjobb akkor a helyzet, ha feltekered a gyári hangkeltődet, rátekered a basst meg a cincogit ludness gombot benyomod és húdejószól! Az én véleményem szerint, akkor érdemes hangprocesszorban gondolkodni, ha hallottál már jól beállított rendszert, és igényed no meg főleg pénzed is van teljes rendszert kiépíteni. Ilyenkor már érdemes a rendszer elemeit összeválogatni nem a legolcsóbb hirtelen talált használt cuccokat beszerezni . Az én esetemben meg sem próbáltam (illetve próbáltam , de csak játékból) magamnak beállítani a procit , ezért keresnem kellett egy hozzáértőt aki az autó akusztikájához szabja a hangzást.( A beszerelést magamnak megoldottam. Ez a 4. kocsim amit csinálok. Másnak semmi pénzért! ) A laptopon a beállítási felület látványa is tanácstalan kétségbeeséssel és teljes értetlenséggel töltött el. Szerencsére találtam hozzáértőt, de mivel ez 8 óra elfoglaltság is lehet nincs ingyen. Cserébe kaptam egy részletgazdag tisztán szóló nagyon pontosan elhelyezett színpadképet, akusztikus hangszerekkel is tiszta dinamikus hangzást. De a Metallica S&M albuma is úgy tud szólni, hogy nem tudsz kiszállni a kocsiból.
    De a szaladgálós autómban egy Kenwood bt 356 van egy egyszerűbb 16 cm komponens szettel 3 régi Alpine erősítővel és ősrégi RF reflexládával. Ezt magamnak állítottam be de nagyon érzem a hiányosságait ami nyilván az én bénaságom is. És ügye ebben is van DSP ami ügye a mindegyik csatornának a jeleit képes időben változtatni, késleltetni illetve a hangképet az utastér elcseszett torz akusztikájához "visszatorzítani". De nyilván van különbség egy negyvenezres fej DSP-je és egy 10x annyiba kerülő DSP között.

• Lusu

aktív tag

válasz Tam1878 #75344 üzenetére

Amennyiben a beépítést vállaló autóhifis be tudja neked hangolni akkor mindenképp egy DSP-vel egybe épített erősítőt kéne választanod, pl. az Axton-nak vannak ilyen erősítői és ugyanígy 100 ezer körül van az áruk. De ismét mondom, ez az opció csak akkor játszik, ha be tudja hangolni. Ha a válasz igen élvezni fogod a zenehallgatást az autódban. Ha nem, hangosabb biztosan lesz a zenéd de nem lesz ideális és olyan kellemes mint lehetne.

• Wiz Khalifa

veterán

válasz Tam1878 #75344 üzenetére

Egy i30 N-be rádió se kell. Csak hallgasd az N mód adta hangokat. :C

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés