- MIUI / HyperOS topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
PiciPeti
őstag
válasz
csabeszsz #70449 üzenetére
Arra figyeljetek ilyen mérésnél, hogy az autó CAN rendszere (gyártótól/típustól függően) kb 20-30 perccel az autó bezárása, és magára hagyása után lép energiatakarékos üzemmódba. Addig mennek az önellenőrző tesztek a vezérlők között, illetve vár az újabb nyitásra, indításra. Ebben az időszakban akár több A is lehet az áramfelvétel. Viszont ezután 2-300mA a maximum.
Csukott géptetővel, kivezetett multival érdemes mérni.
-
XP NINJA
őstag
válasz
csabeszsz #70430 üzenetére
De, fixen van, mint minden autómban
Csak nem gondoltam hogy ez nem fog teljesen kikapcsolni. De mindegy, be lesz kötve egy kapcsoló, úgy is több dolog is van tervezve az autóba.
(#70433) PiciPeti: Van hozzá, azzal akkor valószínüleg menne, csak ezt egyszerűbb szerkezetnek hittem
-
troll81
addikt
válasz
csabeszsz #70428 üzenetére
Egy kerdes folyamatos az erositok aramfelvetele vagy no a teljesitmenyel?
Az autó beindulása után a generátorról mennek a fogyasztók!Fogyasztó az erősítő is!! Akkor a hidalt k2. 04 160 amperjat nem is a pot akuk viszik el hanem a generator? Ja meg van még plussz egy 4.02 2 ohmon hajtva 80 A körül erre van egy 80 A es generator. 2 eve üzemel de van hogy 5kw erősítő vel is.... Semmi gondomvagy igy akkor ez rossz?
-
lautnermark
aktív tag
válasz
csabeszsz #70406 üzenetére
Egy dologban biztosan tévedsz, abban, hogy az erősítődet nem a generátor táplálja közvetlenül, hanem az akkud. Az egy dolog, hogy a generátorod a jármű fogyasztóinak levonása után 50-60A-ral fogja tölteni az akkudat, és egy másik dolog az, hogy az erősítőid simán kirángatnak 100 A-t az akkudból.
-
PiciPeti
őstag
válasz
Értem én, hogy foglalkozol épület villanyszereléssel, és van tapasztalatod, de az autó nagyon más közeg.
Mivel 12V van, sokkal érzékenyebb a feszültségesésre, az erősítők pedig (kevés kivételtől eltekintve) exponenciális arányban veszítenek a dinamikájukból a feszültségesés miatt. Két azonos keresztmetszetű tápkábel között is lehet különbség, nem is kicsi. A villanyszerelési kábelek azért nem ajánlottak, mert vastag szálakból állnak, emiatt rosszabb a vezetőképességük, nagyobb az átmeneti ellenállásuk (skin hatás). Másfelől pedig a szigetelésük nem olaj/hőálló, és túl merevek is ahhoz, hogy szépen elvezesse az ember.
Van aki elhiszi, hogy a 10-es kábel elég 60A környéki áramfelvételhez, kasznira testelve ahol éppen kézre esik. Nekik szokott villogni a lámpájuk minden egyes mélyhangnál, összeomlani a hangkép egy dinamikusabb zene megszólalásánál, stb.... Ezen kár spórolni, mert ~10e spórolásért cserébe megöljük a rendszert, és soha nem fogja tudni megmutatni a tudását.Hangszórókábelbe nem akarok belemenni, mert ott még messzebb vezet a dolog, de hidd el nagyon-nagyon nagy különbségek vannak a kábelek között, minden kábel más tartományban nyel el, emiatt nagyban beleszólnak a hangminőségbe/karakterbe. Ez pedig függ az anyagösszetételtől, a gyártástechnológiától, a szövéstől, a szálak keresztmetszetétől, stb, stb...
RCA? Meg sem említem már...
-
troll81
addikt
válasz
csabeszsz #70408 üzenetére
igazad van mindenben
ebben is tevedtem
meg minek van dupla 70 es bemenet az erositoimen?mert nem kell bele kraft
-
troll81
addikt
válasz
meg van 4.5 metered altalaban hosszban.a 35 mm2 meg ket erositot is elvisel.jobb ha van ra keret a vasatagabbat behuzni.pl 130.4 mosconi terminal a 25 mm2 kabelt siman fogad
A generátorodból meg jó esetbe 100 ampert tudsz kisajtolni ez okes is de ha te vekony kabelen 16mm2 hasznalsz egy 50 A es erot kergetve az biztos h nem a legjobb dontes.
pl itt egy forumtars 120.4 et hajtott 10mm2 kabelen... mondom h meleg a kabel
okes majd csereli.
De nem kioktatni akarlak ne értsd félre,csak pénzkidobás ha a te autod megegeg vagy lefustol mert vekony volt a kabel akkor is ezt irnad le hogy penzkidobas?
Amit fogad az erosito azzal szoktam en kabelezni,(ha 70mm2akkor az ha 100mm2 akkor az kell bele)
-
-
Lite
őstag
válasz
csabeszsz #70372 üzenetére
Egyik kocsiban Rainbow DL-C6.2, a másikban Rainbow SL-C6.2.
Bármelyik elég lenne, a Mosconi-val csodákat művelnek, minden stíluson.Árban: 150 és 200 EUR. Saját váltójukkal is nagyon jók és még pénzed is marad...
Mitöbb, az SL-C-nek már önmagában is vállalható a mélye, a lehetőségekhez képest. -
Lite
őstag
válasz
csabeszsz #70334 üzenetére
Akartam mondani, hogy oda tök felesleges egy plusz erő, ha nem full aktívban gondolkodsz... Az a Mosconi elbír egy rendszert... És ez a félaktív megoldás bőven nagyon jó tud lenni. Az egyik kocsimban így van, és nem érzem szükségét váltani. A full aktívval több a szívás.
Szerintem, először próbáld ki így. Ha nem elég, még léphetsz tovább. De az RCA-k valami rendes, gyárilag is annak való kábelből legyenek! Nekem a Cat6 nem jött be...
-
troll81
addikt
válasz
csabeszsz #70337 üzenetére
subot melyikre kössem a rear-re vagy a sub kimenetre?Mindegy nem? ez volt a kerdes.ha 3 par rcad van akkor annak megfeleloen.
sedan de milyen? a lada teljesitmenye nem mindegy szedan zart at kell szoljon az utasterbe rendesen ezert kerdeztem
a fej az jo olyan is van az asszony autojaban szereti
-
troll81
addikt
válasz
csabeszsz #70332 üzenetére
az erosito csatorna teljesitmenye 120 Watt per channel @ 4 Ohm
hidban 340 Watt BTL mode @ 4 Ohm ez azert elegendo sokmindenre szerintema szett Nom. power: 80 Watts rms Sensitivity (2.83V/1m): 92.5dB konnyen hajthato,minek neki a hidalt teljesitmeny?
Van ilyen szettem azert erdeklodom
hangnyomas vagy zenehalgatas?
rca kabelt inkabb ilyenbol oehlbach 1046 - nf1
-
-
troll81
addikt
válasz
csabeszsz #70314 üzenetére
Generatort nem kell nekem is eleg az egy 80 A es gyari
egy k2.04 meg egy k4,02 van bent siman elbirja 2 potakuval.
ha mar ennyit bele aldozol jo kabeleket veszel hozza megcsinalod akkor egy rele meg egy 15 ezres kis aku beleferhet. de el kell mennie ha egy erosito lesz bent ugy sem maxon megy mindig 80 A biztivel van mondjuk szereti a stabil tapfeszt az az erosito csalad
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nyaralás topik
- Gépösszerakó topik kezdőknek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vicces képek
- PlayStation 5
- MIUI / HyperOS topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS!Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 256GB 5G tablet extra tokkal garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest