- iPhone topik
- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akos1994
aktív tag
válasz
mandras81 #54942 üzenetére
A többiek már leírtak mindenféle lehetséges beállítást, én csak annyit tennék hozzá, hogy jómagam is hallgatok metált és még a sima rock/alternatív/akusztikus zenék is amikor pont jól vannak belőve, akkor a metálnak vagy pont elégséges a mély vagy esetleg kevés. Van csomószor,hogy tök jó, de eladő/felvétel függő. Sajnos elég problémás egy műfaj, szerintem nehéz jól visszadni, és alapvetően ha az előbbi felsorolt műfajok után benyomok nagy ritkán valami eletronikus zenét akkor lerepül a fejem a mélytől, miközben rock-on pont jó, és esküszöm, nem szoktam túlzásba vinni a mélytartományt. Sajnos nagyon a két véglet szerintem, egy jó akusztikájú szobában, sima szobai rendszeren is nagyon nagy különbségek vannak, persze ott még nem a nagyon zavaró szint, de ez is emberfüggő,hogy kinek mi..
-
simi811118
aktív tag
válasz
mandras81 #54950 üzenetére
Első körben én ezt próbálnám :
- bekötés : magassugárzó és sub egyenes kötve, mélyközepek fázisfordítva.
- vágások : szett alja 80Hz, sub teteje 63Hz - mindegyik vágás 12dB/octMásodik körben :
- bekötés : mélyközepek egyenesen, magas és sub fordított fázissal kötve
- vágás : szett alja 63Hz, sub teteje 50Hz - vágások mindegyike 12dB/oct -
opeter70
senior tag
válasz
mandras81 #54714 üzenetére
Ez inkább csak elmélkedés, vagy inkább költői kérdés részemről, de vajon miért nem tesznek az erősítő gyártók az erősítőikbe valami zajcsökkentő megoldást?
Mert van azért néhány gyártó (nem is a legaljából), aki alkalmaz ilyesmit.
PG MS-275 erősítőmön volt pl egy Ground nevű kapcsoló."COM" állásban iszonyatos generátor zajom volt, "FLT" állásban teljesen megszűnt.
A leírás szerint FLT állásban a bemenőjel testelését elcsatolja az erősítő testelésétől.
Én csak ebben az állásában tudtam használni.Aztán volt több Signat erősítőm, amelyen volt egy ENS (Electronic Noise Suppression) nevű potméter, ami szintén a zajokat volt hivatott kiszűrni.
Amikor beszereltem a Signatot, ott is generátor zajom volt, de a potméter tekergetésével teljesen meg tudtam szüntetni.Mivel nem vagyok műszerész, nem ismerem ezeknek a megoldásoknak a műszaki hátterét, így nem tudom, hogy hogy működik, de mindkét erősítő típusnál hatásos volt.
Az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy ugyanebben a rendszerben volt több más erősítőm is, de pl.Audisonnál, Steg-nél, Alpine-nál, egyáltalán nem volt generátor zajom, tehát nem is volt szükség ilyen trükkökre.
-
kacsa7
őstag
válasz
mandras81 #54677 üzenetére
A fejnél minden össze van dugva, szól a zene és fogsz 1 kábel darabot. Az egyik fele az RCA csatlakozó külső burkolatához a másik fele a fejegység házához érjen. Ha így nem zajos, akkor a fejegység RCA testje szakadt. (Nem valószínű, hogy erről van szó)
Az erősítőnél pedig a multiméter egyik tüskéje egy testponton (ez lehet a karosszéria, egy csavar, vagy bármi, amin tuti van test), a másik pedig a házon. Ha tudsz mérni értéket, akkor testel a ház valahol. Nálam is egy fa lapon van az erősítő és nem érintekezett semmivel. Ha ráültettem a metrikus csavarokra, akkor is rendben volt minden. Ha a csavarokra ráhúztam az anyákat és az anyák hozzáértek az erősítő házához, akkor viszont megjelent a test az erősítő házán. Továbbra sem értem, ez hogyan lehet. Fogtam, az erősítő ház és az anyák közé beraktam 1-1 szigetelőt (Tesa szalagból, hirtelen ez volt kéznél). Így nincs zaj. -
válasz
mandras81 #54678 üzenetére
Egyelore semmi. Annyit tudok hogy akkor sipol ha a fejegyseg aramszolgaltatoja (legyen az kulso vagy belso akksi) generatorra van kotve.
Most ott tartok hogy rendeltem 10.000 uF-es 16v-os kondit es bekotjuk a gneerator utan, allitolag kiszűrheti a zajt. Ha nem jon ossze, akkor Simi tippjere megprobalunk esetleg tobb fele kondit parhuzamosan kotni, hatha... Egyebkent otletem sincs, PiciPetivel atneztuk mar 100x az autot
-
kacsa7
őstag
válasz
mandras81 #54674 üzenetére
Nekem 5V-os az RCA és semmit nem számított ez esetben. Az RCA-t meg lehet próbálni testelni a fej házához, de az is csak arra jó, hogy az RCA kábelt (vagy a fej RCA test szakadását) szűrd ki mint hiba lehetőség. Azt most cserélted, úgyhogy max a fej RCA csatlakozójának a testje lehet rossz.
Nekem testelt le egyébként az egyik anyával. Az erősítőt vedd ki onnan ahol van és olyan helyre rakd le, ahol biztosan nem ér hozzá semmi. Pl. rakj alá valamit a próbán. Azt, hogy az erősítő házán megjelenik-e a test könnyen ki tudod mérni. Multimétert rakd ohm állásba, az egyik tüske bármilyen test pontra az autóban, a másik tüske meg az erősítő fém házára. -
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
mandras81 #54620 üzenetére
Autóhifi téren nincs nagy tapasztalatom, konkrét rendszert nem tudnék megnevezni. Valóban nincsenek hatalmas elvárásaim, azt is mondhatnám "szójjon jól azt kész", fülemre hagyatkozom. A mély ne verje le a vesémet, de azért legyen! Nem a rendszámot akarom rezegtetni!
Azért némi sejtésem van a hifi rendszerekről, bár távol állok a szakértőtől. Itthonra pl. nemrég raktam össze egy Sony házimozi rendszert, persze nem felső kategóriást, de így is kb. 250k-ban állt meg. Na ez jól szól!
Fentebb egy kolléga írta, hogy az én esetemben fennáll az esélye, hogy a passzív láda a csomiban külön életet élne, külön szólna a rendszertől. Ezt azért úgy magam előtt lá ... hallom ... többek közt erre értettem a szar eredményt. -
Joe fiú
senior tag
válasz
mandras81 #54421 üzenetére
Én is odzkodtam ettől, de az ég világon semmit nem vettem észre hatranykent Alpine 9855r es Kenwood 6051 után ahogy bekerült az Alpine Ute 92, pedig igyekeztem különbséget találni. Egy nap beraktam mindhárom fejet, de se zaj nem lett, sőt egyáltalán nincs, se dinamikai veszteség.
-
-
mandras81
senior tag
válasz
mandras81 #54410 üzenetére
Komolyan, mindjárt veszek egy 2 dines Pioneer FH-X730BT-t... Ebben az árkategóriában miért nincs ilyen tudású 1 dines???
63e Ft, és van benne minden, ami kell...
-
-
s4tch
veterán
válasz
mandras81 #47339 üzenetére
Íme dióhéjban:
Az autó, a rendszer:
- Honda Accord '06 szedán
- Kenwood DDX5025DAB fej
- Hollywood Excursion HXA 4- és 2-csatis erősítők
- u-dimension JR6 kick és ProXT2 magas
- mindenféle kábelek
- a rendszer lelke: aktív keresztváltó by gmaudioSzögezzük le, a tegnapi naptól függetlenül nagyon tisztelem és kedvelem Mészáros Gyurit. De amit ez a keresztváltó lerak az asztalra, hát lefostam a bokámat.
Ott kezdődik, hogy elrontottam a fej beszerzését. Megnéztem az adatlapját, időkorrekciós, crossover, flac, usb, divx, Asahi Kasei DAC, jó lesz ez. Hát jó is, de sajnos nem aktív. Ezért Gyuri épített egy aktív keresztváltót, amit a fej mögé, az erősítők elé helyez az ember. Két pár rca be, két pár rca is, és ennyi. És ez egy csodálatos szerkezet. Nem tudnék mindent felidézni abból, amit Gyuri mesélt róla, de röviden annyi a lényeg, hogy a keresztváltó funkció mellett erősít is, ~duplázza a fej RCA kimeneteinek a feszültségét, így ami eddig papíron 4V volt, és a gyakorlatban lehetett halvány 2V, az most ténylegesen és stabilan 4V. Mindegy, bármit is csinál a kütyü, olyan levegője, olyan dinamikája lett tőle a rendszernek, hogy kész vagyok tőle.
Egyébként nem szól tökéletesen az autó, sőt. Tonálisan van baja, nem is kevés: a középtartományban is van egy rendes lyuk, kicsit húz a magasba, ráadásul a magasak másfél év után tegnap kaptak először terhelést, nagy hangerőn szúrnak, szinte újra be kell őket járatni. Szóval a frekimenet nem tökéletes. Az erősítőket kicsit megküldte Gyuri, így kis hangerőn van egy enyhe alapzaja a rendszernek, mintha az otthoni gitárerősítőmet hallanám torzított csatornán. Viszont mindenfajta időkorrekció nélkül gyakorlatilag tökéletes a fázis (a mély is egyből beugrott a kézifék elé, Gyuri az első hangnál elégedetten bólogatott), eszelős a dinamika, és nagyon zenei az egész. Ja, és mindez iPodról, úgy szól, mint az atom. A fej se rossz, az erősítőket is csípem, de amit a keresztváltó hozzátett, hát na. Élvezhető, hallgatható, nem fárasztó, csak minimálisan digitális még mp3 forrásról is. Nagyon tetszik. Hagyom 50-60 órát járni, a keresztváltónak és a magasaknak is kell az idő, aztán még ránéz Gyuri, utána lesz végleges.
Mindez úgy, hogy az ajtók nincsenek kiszigetelve, a kábelek válogatásában nulla tudatosság van, és ez alapvetően egy elég olcsó rendszer. Eddig öröm van és boldogság, a nyilvánvaló hibák ellenére. Autóban ez szerintem bőven vállalható.
-
czirok000
csendes tag
válasz
mandras81 #47306 üzenetére
Ez a verzió megnyugtatóbb számomra, jó ideje állítgatom már a motyót de nem akar összeállni, vagy halk elöl és sok a mély, vagy zavaros lesz az egész összkép, nem tartom magamat botfülünek ezért örülnék már valami emberibb hangzásnak amiben van is egy kis dinamika nem csak akkor mikor "üvöltetni" kezdem a rendszert. Azt tudom hogy a kicker ds650.2 komponens szett nem váltja meg a mélyeivel a világot, előző autómból maradt meg , ott számított a beépítési mélység.
De úgy vélem hogy egy ilyen zárt ládával kiegészítve ütősebben kéne szólnia a rendszernek
Kikapcsolom a bass boost ot az erősítőn és picit belenyúlok a fejegységen az Eq ba..valami csak lesz belőle -
Osynho
addikt
válasz
mandras81 #47306 üzenetére
Részben igazad van, de neki még egy alap, jól hallgatható beállítás sincs meg, nem a tökéletes színpadkép megteremtése a cél.
Az EQ-ba is lehet nyúlni, de ez a nincs mély, ezért +6 bass boost-ot használok, miközben gyenge erősítővel hajtom a zárt ládát, nem vezet semmi jóra.
A flac-os dologban is lehet igazság, tapasztalatom nincs vele, mivel otthon flacban van minden zeném, a fejem pedig mp3-at és wav-ot ismer, így ha már konvertálnom kell, wav-ra alakítom, elfér a 320-as hdd-n, a minőség pedig így adott.
Persze vannak eleve rosszul szóló albumok. A tárhely manapság nem lehet akadály, a virágboltokból se drága kölcsönözni.
-
simi811118
aktív tag
-
-
Peti66
senior tag
válasz
mandras81 #46829 üzenetére
Szia!
Semmi gond...ugyan már négy év telt el azóta,hogy,"boxoltam" vele(bass box),,de ezek voltak a legemészthetőbb térfogatok..az a 26 litert,,,zártban én soknak tartom..de nem sokáig tartana reflexet faragni belőle és szerintem úgy már normális lesz...de,így is úgy is kipróbálod így ebben a formában zárt kabinetben...gondolom én...
aztán úgy is reflex lesz belőle...eleve az volt anno a Phase-nek a törekvése,hogy kis zárt helyen elférjen,,és zenéljen..
de, a kb. 28-29 l-es refi jobban passzol-t nekiés erről még most is meg vagyok győződve...
-
-
kinghaxor
aktív tag
válasz
mandras81 #46485 üzenetére
Szia. Igen, a készen lévő dolgok mind itthon készültek, bár nem minden az én kezem munkája.
Zenében szinte bármi jöhet. Szinte minden műfajban van olyan előadó akinek tetszik a munkássága. Viszont az elsődleges vonal mégis az elektronikus. Azon belül jöhet egy kis handsup, hardstyle, house, de még a hardcore is. Rajongok a falbontó, brutális mély hangokért. Viszont néha előkerül egy kis rock is a 80-90-es évekből, valamint a Two Steps From Hell-hez hasonló modernebb klasszikus zenéhez hasonló stílust sem vetem meg. Minden az aktuális hangulatomtól függ. Nagyjából 200 ezret szánnék a projektre pluszban a készen lévő dolgokon felül. Igen, a jelenlegi hangszóró koax, viszont ezt is cserélném. A tükörháromszögben van ugyan hely a magas sugárzónak de jelenleg nincs benne semmi. Egyébként egy kb. 200 forintos érme nagyságú gyári bajonett záras valami volt benne aminek csak akkor lehetett hallani a hangját, ha ráhajolt az ember. És akkor is torz volt. Szóval azokat egy az egyben kidobtam. Jelenleg az csak egy takaró elem. A magasakat az A oszlopra terveztem egy kis gömb alakú kárpitozott panelben. Csak ugye egyenlőre semmit sem vettem még meg, nem akartam mellé nyúlni. Igazából mindenre szükségem lenne a fejegységtől kezdve a kábeleken át a legutolsó hangszóróig.
-
simi811118
aktív tag
-
simi811118
aktív tag
válasz
mandras81 #46460 üzenetére
Az a maximus igazából vifa. Nem tudom a rokival hogy szól, gondolom jó kis dögös. Ilyen vonalon keresnék subot, nem feltétlen jobb a zárt, ha jó refit találsz, akkor azzal sem lesz gond. Nézz szét szobai tájékon is. Vifa, peerless, de egy roki is jó lehet mellé. Az autó nem tudom milyen (sedan vagy egyterű), de én a 16-18-20 méretekben is elgondolkodnék . . . .
-
-
simi811118
aktív tag
válasz
mandras81 #46410 üzenetére
4ohm -on mennyivel szeretnéd meghajtani? Mekkora a zárt láda?
/////Ezem van eladó, talán még gari is lehet rajta :
http://www.autoradiokeret.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_nobasket.tpl&product_id=2077&category_id=23&option=com_virtuemart&Itemid=102
Ha közelben vagy (Tiszavasvári-Tiszaújváros) pár napos kölcsönadásos próba is belefér részemről, ha érdekel.///////
-
ThodEE
őstag
válasz
mandras81 #46412 üzenetére
2db 30cm esem van belőle Rockford Fosgate Punch HX2
139.1dB zenére tervezett ládával 45Hz en2*4Ohm os verzióm van így 4Ohmra van kötve a láda, bírná az erősítő az 1 Ohm ot de zenére a 4Ohmot javasolták
Szerk:
Zárt ládába vettem, de reflexbe sokkal jobban bejön a hangja -
simi811118
aktív tag
válasz
mandras81 #46330 üzenetére
Hali !
Nem testel le valahol a hangszóró kábeled? Ezt nézném át első körben.
Jó kis Vifa hangszórók ezek, bár idővel a pilléjük is megül, kilágyul. Ha javíttatod, akkor párban csináltatnám, új pillékkel, és egyforma tekercsekkel. Kérdés, mennyire éri meg, használtan fillérekért lehet jó szetteket venni, vagy csak mélyközepet. -
kigoi
senior tag
válasz
mandras81 #46137 üzenetére
BT2 jobb volt sokkal mint a ch-zero,még árnyékolásra is.
Ch-zeronál néha előjött generátor zaj majd eltűnt aztán megint volt,rendezgettem párszor a kábeleket hogy eltűnjön.
BT2-nél egyszer sem volt zajom pedig a másik kettő rca mellett ment ugyan úgy,akár a zero.
A zeroval egyébként sok a probléma,dugók és forrasztás terén is. -
-
Bazsee71
őstag
válasz
mandras81 #45671 üzenetére
Tudtommal az AUX-on érkező jelbe nem szól bele a DAC, mert azon már analóg jel érkezik a fejesbe. Ha USB-n keresztül küldi telefonról, ott már feldolgozza a jelet, de a telefon is belepiszkít, nem lesz az igazi.
(#45669) bozont:
Én csak a Kenwood BT60-asról és a KMM-120Y-ról tudok nyilatkozni. A kettő között is van/volt jelentős árkülönbség, de a fő difi az a BT és a DSP, a DAC pedig tudtommal ugyanaz. MP3-ból mindkettő baromi jól szól, az olcsóbbik is bőven kiszolgál egy komolyabb rendszert is. -
bozont
veterán
válasz
mandras81 #45671 üzenetére
Mivel az újabb fejegységek kezelik már az Androidos telefonokat is, így usb keresztül is képes fogadni a hangot digitálisan (vagyis a telefon játssza le a zenét és a fejegység lesz a dac). De igen, mivel most már legfőképpen külső forrásról megy a lejátszás, így talán a fejegység a legkevésbé dominánsabb. De egy jobban paraméterezhető EQ, meg a DSP az jól jönne.
-
barack1997
senior tag
válasz
mandras81 #45647 üzenetére
FLAC vagy WAV teljesen mindegy, ugyanis mindkettő Lossless, csak a FLAC tömörített, tehát, ha konvertálod WAV-ba az olyan mint, ha kicsomagolnád a tömörítést. Nekem a 20-25 megás FLAC-ból, 40-50 megás WAV fájlok lettek. Mondom mivel mindkettő veszteségmentes, szerintem lehet FLAC-ból WAV-ot konvertálni és máris nincs ez a gond. 80PRS sem viszi a FLAC-ot egyébként. Viszont azon meglepődtem, hogy beleraktuk egy MVH-160UI-ba a pendrive-omat, és simán vitte a WAV-ot, olcsó rádió létére. Meglepődtem rajta.
-
Bazsee71
őstag
válasz
mandras81 #45647 üzenetére
Igen, USB-ről hallgatok zenét, és igen komoly FLAC állományom van, mert mindent abban töltök (otthoni hifi miatt is). Most egy KMM-120Y van, de kell a BT.
Egyszerűen nem értem a Kenwood ezt miért lépte meg. Mondjuk van egy másik hülyeségük is, hogy BT-s fejegységen 50e alatt csak egy pár RCA van.
Számomra a tökéletes fejegységet még nem hozták ki: mechaless, BT, DSP, FLAC, 3 pár RCA.
Szerk.: azért a Kenwoodot ostorozom, mert egyébként nagyon komoly hangminőséget képviselnek még a legolcsóbb fejek is, veszett jó DAC-okat építenek bele.
-
s4tch
veterán
válasz
mandras81 #45649 üzenetére
40e alatt van, FLAC képes, 1A-s USB-t tud: Kenwood KMM-BT35
-
s4tch
veterán
válasz
mandras81 #45641 üzenetére
Azért nem muszáj lemondani minden fícsörről. Ha minden igaz, találtam egy qrvajó mindenes fejet. Igaz, 2 DIN-es, de elég okos:
- FLAC (+ szokásos formátumok)
- időkorrekció
- aktív crossover
- divx + egyéb videó formátumok
- MHL
- állítólag jó hangú Asahi Kasei DAC
- 4V-os RCA, 1A-s USBMint a búcsúban
-
kigoi
senior tag
válasz
mandras81 #45644 üzenetére
És akkor mi van ha olyan formátumban lesz? Múltkor olyat hallgattunk elég komoly rendszereken és semmivel nem rosszabb mint az én 1000-1500kbps-os konvertált WAV számaim.
tboy93
Hegesztős kábelből is jó persze,Alukábelnél kell duplázni de még az olcsóbb hegesztő kábel is egész magas réztartalmú.
Nem lesz vele gond csak jók legyenek a csatlakozási pontok.
Egy rosszul préselt saru máris melegítheti a kábelt. -
runner 125
nagyúr
válasz
mandras81 #45507 üzenetére
Igen, arra. Egyenetlen, mivel a gyári kivágást fel kellett bővítenem, h beférjen az u-Dim kosara is. Nyilván azért volt előtte így préselve a lemez, h minél merevebb legyen a gyári kivágás.
Nem, kell valamilyen anyag mögé mindenképpen, annyit nem tud engedni a lemez.
-
footy
addikt
válasz
mandras81 #45435 üzenetére
Szia,
nem tudom pontosan milyen fejed van, de nekem BT-61-en volt ugyanez a problemam.
A bluetooth setup menuben a bluetooth hf/audio menuben lehet beallitani hogy melyik hangoszokon szoljon a hivas. Itt megtalalod a 46. oldalon. Egyebkent eloszor en is rosszul dugtam ossze a kabeleket, mert altalaban a felso par RCA a front/high a kozepso a rear/kick az alos pedig a szub. Ennel a fejnel pedig a kozepso a front/high. A helyedben ezt is csekkolnam -
Osynho
addikt
válasz
mandras81 #45453 üzenetére
Igazad van, nekem is megérné a segítséget kifizetni. Viszont a két ajtó komplett megépítése több napi meló (de egy teljes nap biztosan) + a tervezési fázis + mire megjön a kiemelő keret, stb. 1 fordulóval nem tudnám megoldani sajnos. De körülnézek, hátha. Esetleg valami elérhetőséget adhatnál privátban. Meg mástól is jöhet.
-
Osynho
addikt
válasz
mandras81 #45435 üzenetére
De megnéztem, csak elfelejtettem írni. Nem láttam ilyet a menüben. Szerintem keverem a Kenwood BT60U-val, ami az előző fejem volt. Sajnos így nem tudok segíteni. :/
bigbadforty: Nekem E46-om van, szerencsére gyárilag 16-os hangszóróval, de nálam is a kárpitra van monyákolva. Botrányos. Én kivágom a lemezt megy rá egy mdf karika és arra a hangszóró. Ezt csinálnám a te helyedben is, figyelembe véve, hogy nálad jobban kell figyelni az ablakra, mivel magasan van a hangszóró. Valami slim cuccot keresnék hozzá, lehet nagyobb is elfér, mint a gyári. Viszont, hogy az ülések alatti hangszórók hogy vannak bekötve, azt nem tudom.
Az a baj, hogy oda csak akkor tennék hangszórót, ha mélyen tudom vágni, akkor meg a kis pöcs 10-esek nem mennek le addig és luk lesz a hangban.
A fejet elég simán cseréltem, kellett egy bmw-> iso, meg egy antenna csatlakozó átalakító, aztán egy szűkítő keret a műszerfalra. A multi kormány vezérlés megoldása már nehezebb dolog.
-
mandras81
senior tag
válasz
mandras81 #45382 üzenetére
Az még kimaradt, hogy hétvégén megtörtént a rezgéscsillapítás is: majdnem négy tábla STP ment a két első ajtóba. Én anno az előző kocsim ajtajait Soudaband-dal béleltem (10 órámba telt), ahhoz képest az STP egy leányálom. Öt óra alatt megvoltam mindenestől.
tboy93: hja, ha az ember lelkes!
-
runner 125
nagyúr
válasz
mandras81 #45382 üzenetére
Szép. Noh nálam valahol itt kezdődik és itt is ér véget a minőségi beépítés.
Semmi csicsa, csak a lényeg, ízlésesen tálalva.kk831228
Noh igen, de eleve nem nagy autót az 5 ajtós HR-V, egy hétvégi bevásárlás így is elfér, de nekem fontosabb volt, h ha hosszabb holmit kell szállítanom, az üléseket eldöntve ne kelljen a ládát kerülgeti, ki be pakolni, első körben ezért csináltam az oldalába tervezett egyedit. Noh meg számomra sokkal esztétikusabb így, nem látványhifi volt a cél, sőt, pont az ellenkezője.
-
mandras81
senior tag
válasz
mandras81 #45369 üzenetére
Ha már rendszerről van szó, gondoltam én is megosztom a - számomra mindenképpen - csodaszép minimalista ajtópanelemet és magassugárzó beépítésemet (by Szakáll):
Az hifi többi eleme:
- Pioneer MVH-X560BT (3 pár RCA, 2V)
- Mac Maximus 2.16 biampolva
- Magnat Classic 480
- Cordial CLS 225 hangszórókábel
- UTP CAT7-es RCAA hangról még korai nyilatkozni, alapvetően nem rossz, de nincsenek nagy elvárásaim sem, hiszen a kábelekben kb. 5 óra van benne. Korábban megkaptam, hogy a Magnat nagyon ki fog lógni a rendszerből. Kicsit kezdek efelé hajlani (nagyon vissza kell vennem a gain-t, ha dinamikát szeretnék), bár nem akarom elhamarkodni a dolgot, hiszen a kábelek nyers hangja is okozhatja a hiányérzetemet. Kb. 50 óra zenehallgatás után már okosabb leszek.
Szub nincsen, de ha összeállt az eleje, akkor elkezdek vadászni azt is egy hozzáillő erősítővel, csak addig még lehet, hogy a szett erősítője fog cserélődni párszor.
-
PiciPeti
őstag
válasz
mandras81 #45345 üzenetére
Metálhoz kevés a Raptor 6, tapasztaltból mondom. Fekazenéhez dettó. Kiegészítésre, akkusztikus, lágyabb zenékhez viszont tökéletes. Nekem jobban illeszkedik a Predatorok mellé, mint a Roki láda.
Ha Bp környéki vagy, szívesen megmutatom, kölcsönadom próbára. Cipősdoboz méretű, sliccelt ládában van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest