- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
PiciPeti
őstag
válasz
Borisz76 #46457 üzenetére
Ajajj, ez így nehéz lesz akkor. Az autó, és a változó stílusok miatt mindenképp zártat ajánlanék, de a relatív kis erősítőteljesítmény miatt nem merem nyugodt szívvel mondani...
A linkeltek közül talán a Spectron megérhet egy próbát, a többi felejtős szerintem. A Gladen zártban jó lenne, de kevés lenne hozzá az erő szerintem...
-
Bazsee71
őstag
-
Osynho
addikt
válasz
Borisz76 #46118 üzenetére
A gyári hangfalkábelt 1 évesen is érdemes cserélni.
A képeiden látható rca nem valami bizalomgerjesztő, én azt se erőltetném. Milyen hosszú és vastag a tápkábel? OFC? A 2 erősítőnek 2 fog kelleni, vagy egy vastagabb és azt elosztani 2 felé. Tápelosztó, biztosítékház, biztosíték, saruk, ilyesmik kellenek majd.
-
peti85
senior tag
válasz
Borisz76 #46042 üzenetére
Bár én messze nem vagyok szakértő a témában, de mostanában sokat foglalkoztam vele. Majd a tapasztaltabbak megmondják, hogy ezek milyenek:
- HiFi Audison Endstufe Millennium Power 5
- Audison VR 404 XR 4 Kanal (ezen van RCA kimenet is a 2 bemenet mellett) -
PiciPeti
őstag
válasz
Borisz76 #46037 üzenetére
Szerintem a kevésbé rossz megoldás (Mert jónan sajnos nem lehet mondani) az, hogy egy RCA Y elosztóval elosztod a fejegység Front kimenetét az első, és a hátsó hangszórók között, és a másik kimenetet (Rear/sub) meghagyod a subnak. Így fejről tudod szabályozni a sub hangerejét, amire jó eséllyel szükség lesz hacsak nem egyazon stílusú zenékből hallgatsz gyári albumokat.
Az első-hátsó hangszórók hangerejét pedig az erősítő gain-jével tudod majd beállítani.
A jó megoldás az lenne, ha olyan fejet használnál, amin van 3 pár RCA, de ez ritka, és jellemzően a drágább kategóriák sajátja...
Viszont meg kell állapítsam, hogy különleges érzéked van a gagyi kiválasztásához...
Most próbálj meg olyanokat nézni, ami eddig nem tetszett, vagy nem vonta magára a figyelmet...
(No offense, de tényleg feltűnő...)
-
-
PiciPeti
őstag
válasz
Borisz76 #46006 üzenetére
Mutatom: 4800W vs. 98W
-
Osynho
addikt
válasz
Borisz76 #46006 üzenetére
"Vagy ennyire sz@r ?
"
Még annál is sokkal jobban.
Még csak nem is olcsó. 50 euró az a hulladék alap 2 csatornás. Múltkor linkeltem egy 4 csatornás Rodeket ennyiért. Tudod mennyi volt az újkorában? És az még 10 év múlva is menni fog, miközben az auna már rég a kukában lesz.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Borisz76 #45993 üzenetére
Hátsó ajtóba szerintem ne pakolj hangszórót, így erre teljesen jó lesz a 4 csatornás erősítő, ha csak nem aktívan akarod hajtani a szettet. Utóbbi esetében, illetve hátsó ajtóba szerelt szett esetén kell csak 5-6 csatorna. SZVSZ egérmozi helyett érdemesebb minőségibb szettre, komolyabb fejegységre, vagy erősítőre áldozni.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Borisz76 #45794 üzenetére
Külföldről rendelted? Itthon náluk is jó áron beszerezhető az összes Audio System/Gladen termék.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Borisz76 #45791 üzenetére
Audio System (Gladen) termékek közül még nem hallottam olyat, ami rosszul szólt volna. Ár-érték arányuk kimagasló. A hátsó ajtóba nem erőltetném a gyári szettet, teljesen elrontja az összképet.
Ha már szétkapják az ajtód, érdemes kibituzni, nagyon sokat számít. Fentebb linkeltem ugyanettől a gyártótól rezgéscsillapító anyagot. Írták, hogy Hanno-ból 3mm alatt nem érdemes felrakni, ebből viszont az 1,8mm-es is szépen teszi a dolgát.
-
N.Laca64
csendes tag
válasz
Borisz76 #45634 üzenetére
Szia.
Én egy Pioneer DEH-X8700BT fejegységet tuszkoltam bele ez cd mechanikás tehát viszonylag hosszú. Azért egy párszor kellett igazgatni a kábeleket mögötte amíg patentül belement. Ha kiveszed a kesztyűtartót akkor be tudsz nyúlni mögé egy kicsit hogy beigazítsd a kábeleket. -
kk831228
addikt
válasz
Borisz76 #45580 üzenetére
Minek akarsz a hátsó ajtóba, mikor ott van a gyári?? Vagy ha sz.. r valamelyik vegyél első szettet a gyári első meg rakd hátra... A magassugárzónál le kell vággni a gyári tartóját és befér 25mm sugárzó még lehet nagyobb is... Úgy is van mögötte egy vastag szivacsami megtartja...
Legalább is nekem b5 passatnál úgy van, szerintem neked minden ugyanaz...
A kalaptartót meg semmiképp ne vágd szét...
-
N.Laca64
csendes tag
válasz
Borisz76 #45588 üzenetére
Szia.
Nekem is Golf 4-em van és nem rég cseréltem a gyári rendszert. Az első ajtóban a mély közepek 13cm átmérőjűek,4db pop szegeccsel vannak a lemezhez rögzítve. Lehet hozzá 16 cm-hez való kiemelő gyűrűt kapni ~2000Ft. A Youtube-on vannak videók hogyan kell kicserélni a gyárit. Van egy ARS24 nevű oldal, ez egy német figura és elég részletesen bemutat mindent. -
opeter70
senior tag
válasz
Borisz76 #45575 üzenetére
"Észrevehető a különbség ha mondjuk 90 db-s vagy 94 db-s a hangsugárzó ?"
Abszolút észrevehető a különbség.
Arra azért figyelj, hogy sok gyártó szereti 1W/1m helyett 2,83V/1m formában megadni az érzékenységet, mert így magasabb értéket lehet ráírni és jobban mutat papíron.
Valójában 2,83V/1m = 2W/1m.
A bevitt teljesítmény duplázásával a hangnyomás 3 dB-el nő, illetve a teljesítmény felezésével 3dB-el csökken.
Így pl egy 94 dB/2,83V/1m és egy 91 dB/1W/1m pontosan ugyanakkora érzékenységet jelent. -
Osynho
addikt
válasz
Borisz76 #45586 üzenetére
A magasak általában szétszedhető műanyag házban vannak, az mx-é nem valami nagy, szóval be kell, hogy férjen. Van egyébként direkt VW specifikus fajtája is, ha jól tudom. A kick beépítési mélységét azért ellenőrizd. Nehogy megakadjon az ablak.
Nálam fordított a helyzet, Denon 4306 + Mission m34i.
-
Osynho
addikt
válasz
Borisz76 #45582 üzenetére
Linkleltem egy jó komponens szettet, bár sokallom érte a 90 eurot.
Visszatérve a sok hangszóróhoz. Ha már házimozit emlegettél: ha van egy 5.1-ed, ami számodra nem kielégítő hangot produkál, akkor is a hangszórókat fogod cserélni, nem 7.1-re bővíteni.
Persze ott is sok tényezős a dolog, csak megpróbáltam párhuzamot vonni az autóhifivel.
A fejnek is könnyebb dolga van 2 hangszóró megszólaltatásával, mint 4-gyel.
-
Osynho
addikt
válasz
Borisz76 #45580 üzenetére
És miért nem cseréled ki a gyári recsegőt egy jobbra, ahelyett, hogy a gagyi hangú hangszórók mellé veszel még egyet? Ráadásul a golf 4-be 16-os megy előre, így semmi szopás nincs a dologban. Sokan a hangszórók számának növelésétől hangminőség javulást várnak, ami számomra érthetetlen.
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
Borisz76 #45572 üzenetére
Hídkapcsolásban, amikor a kimeneten 4 ohmos hangszóró van, az egy végfok szempontjából olyan, mintha 2 ohm terhelés lenne rajta. Vagyis az ilyen hídkapcsolású erősítők 1-1 végfoka eleve 2 ohm terhelésre van méretezve.
Van egy ilyen hülye számítógépes kifejezés, tehát mintha azt mondanám, hogy az erősítő 2 ohmot "lát", nagyjából úgy lehetne elképzelni.
Ha ilyen hídvégfokra kötnél 2 ohmot, az már 1 ohmnak felelne meg, 1 db végfokra nézve. Amivel már egyre jobban közelítünk a zárlathoz, a vezetékek ellenállásához.
Ha nem hídvégfokról van szó, hanem szimpla erősítőről, nyilván annak is túlterhelés, a tápegységre és végfokra nézve.
Ha nem is megy tönkre (például azért, mert nem tolod maxra a hangerőt), de nagyobb áramon nagyobb torzítással lehet kalkulálni, ez különösen igaz volt a klasszikus B-osztályú erősítőkre, bipoláris végtranzisztorokkal kivitelezve. Ez a tranzisztorok jelleggörbéinek sajátosságaiból adódott.
Ma már persze egy végfok lehet FET-es és lehet D-osztályú is, de áramra túlterhelni ezeket sem jó, mert az egyéb negatív hatások mellett a torzítást is befolyásolhatja.
-
kk831228
addikt
-
opeter70
senior tag
válasz
Borisz76 #45500 üzenetére
Úgy látom, a házimozi topicban BBéci már megadta neked a választ, de ha itt is szeretnéd hallani ugyanazt, akkor tessék:
Sem hátsó ajtóba, sem kalaptartóba nem javasolt hangszórót szerelni.
Totálisan elrontja és összekuszálja a hangképet. Szándékosan nem színpadképet írtam, mert az aztán végképp nem lesz.Ha mégis mindenáron ragaszkodsz ahhoz, hogy a hátul ülők is "élvezzék" a zenét, akkor tegyél valamit a hátsó ajtókba, vagy a kalaptartóba, amit jó áron találsz. Itt nem nagyon fogunk tudni ajánlani neked ilyeneket, mert koax hangszórókkal és oválokkal kevés a tapasztalat.
Arra azért mindenképpen figyelj, hogy lehetőleg minél nagyobb érzékenységű legyen, mert különben nehezen fogja tudni meghajtani a fejegységed.De mégegyszer mondom, egyik megoldás sem ajánlott.
Ha fejleszteni akarsz, inkább egy jobb elsőszettet vegyél!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Autós topik
- Asztalos klub
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Milyen videókártyát?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Akvarisztika
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest