-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Samus
addikt
válasz
czirok000 #51724 üzenetére
kiegészíteném egy yatour usb olvasóval.
Ugye ez nem egy FM Transmitter?Egyébként előre mindenképp komponens szettet tegyél, és ha lehet 16os méretben. Ha a gyári fejen van kimenet erősítőnek (ez egy pár RCA), akkor a jelen felállás mellett is berakhatsz aktív ládát, ha nincs ilyen lehetőség, akkor döntened kell, hogy a két hátsó ovál, vagy inkább láda.
Komponenseket a hozzáértők ajánlanak, azt írd le, mennyit szánnál az egészre.
-
kacsa7
őstag
válasz
czirok000 #47308 üzenetére
Az az erősítő biztosan karcsú ahhoz a ládához, igazán szép és dinamikus használatra. Ettől függetlenül az igényeidnek elég lehet, ha megtalálsz 1 jó beállítást.
Csak viszonyítás képpen én egy 150W RMS-es nyomót hajtottam zárt ládában ~300W RMS-t tudó erősítővel. Onnan váltottam ~450W RMS körüli erősítőre, és még itt is érződött, hogy könnyebben mozgatja a hangszórót az erősítő és jobb lett a hangzás. -
kacsa7
őstag
válasz
czirok000 #47311 üzenetére
Akkor viszont benéztem, mert a faderrel hiába fogsz játszani, ha 1 RCA-ról van osztva.
Szerintem ha az első szettre fél állásra tekered, akkor kb. biztosan túlvezérled. Nem csoda, hogy 20nál már ordít. Legalábbis én már pár erősítővel próbáltam, és kb. negyed és 2/5-öd állás között voltak jók.
A gain-t úgy célszerű beállítani, hogy letekered a gaint, kb. 3/4 hangerőre beállítod a fejet, és addig tekered fel a gain-t, amíg nem kezd el torzítani. Ott ahol torzít, 1 picit vissza tekersz (akkor már nem fog torzítani) és az nagyjából a jó. Persze amikor már a szettet és a ládát össze kell lőni, játékosabb lesz az egész. A szettet állítsd be először, mert ott jobban hallod ha már torzít. Utána próbáld meg hozzá beállítani a ládát. -
Osynho
addikt
válasz
czirok000 #47308 üzenetére
Akkor az rca kábel el van osztva és úgy bekötve az erősítőbe?
A golf 4 még jó eset, mert egy légtérben vagy a ládával, sedanban nehezebb dolgod lenne. Hogy kevés-e azt majd meglátod, azért szólnia kellene, nem csak suttogni, de kontrollált, szép hanghoz nem árt a combosabb erősítő. Hozzáteszem, nálad van a hifi, én nem ismerem a komponenseidet.
-
mandras81
senior tag
válasz
czirok000 #47304 üzenetére
Most a többiek lehet, hogy meg fognak kövezni: azért, ezt a "mindent FLAT-be" álláspontot én erősen vitatom. Persze, hifizésnél többnyire ez az ajánlott, VISZONT azt sose felejtsük el, hogy ide rengeteg olyan ember néz be - kér tanácsot, aki nem hifista, hanem zenét akar hallgatni (nem pedig öt napig csak a mélyközepet hallgatni a tökéletes beállítás megtalálásáig, majd két hétig csak a magasakat különböző helyekre rögzítve a műszerfalon).
Tehát, simán lehet, hogy a te rendszered is - egyszerűen fogalmazva - ennyit tud (nem olvastam most vissza, hogy pontosan milyen komponensekből áll, vagy hogy rezgéscsillapítottál-e, stb.). Ha pedig ez a helyzet, és nem is akarsz fejleszteni rajta a komponensek cserélgetésével, akkor én a helyedben nyugodtan belenyúlnék EQ-val is, hiszen AZ A LÉNYEG, HOGY ÉLVEZD A ZENÉT, nem pedig az, hogy bármi áron megfelelj a "az igazi hifista mindent alapon hagy" elvnek (ami mellesleg nem is igaz, mert a "nagyok" is belenyúlkálnak ám alkalomadtán a hangképbe).Természetesen, a fenti állítások a saját véleményem tükrözik.
-
-
kacsa7
őstag
válasz
czirok000 #47302 üzenetére
Fejegységen minden 0, bass boost meg egyenesen tilos kb, ha értelmes hangzást akarsz. Bass boost egy bizonyos frekin kiemel és azt tudod állítani, azt a frekvenciát hány db-el emeli.
Zárt ládának erő kell, hogy ugyanakkora hangerőt elérj vele, mint refivel. Mekkora hangszóró van benne?A fejen nincs véletlenül rear-en az az RCA kimenet, amiről a szub megy? Ha lehet, akkor állítsd át sub-ra. Olyankor tudod külön állítani a mélynyomó jelszintjét a fejről is. Ha nem lehet átállítani, akkor a faderrel tudod húzni hátra a rear RCA felé és megváltozik az egyensúly. Egyébiránt a legjobb, ha balance és fader középen és normálisan be tudod állítani a gain-t az erősítőn.
Az, hogy a szettnek idegesítő hangja van 20-as hangerőn, tipikusan a rossz gain beállítás jele. Már torzít, és túlvezérelt jelet kap. A hangváltón ha tudsz állítani, az egyedül a magas hangszóróra eső hangerőt szabályozza.
A mélynyomóhoz kellene normálisan beállítani a gaint, de ha van egy 30-as hangszóró zárt ládában, ahhoz meg lehet, hogy az erősítő alapból gyenge is lesz. Mondjuk 150W RMS körül azért már szólnia kellene valahogy. Gondolom hidalva van kötve a nyomó az erősítőre.
A másik, hogy nincs-e túl alacsony frekvencián vágva a mélynyomó? Próbáld meg 80 hz-től indítani, akkor markáns hangja van. Minél inkább alacsony frekvencián vágod, úgy fog "halkulni" is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- OHH HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- FSP Aurum Pro 1200W 80 PLUS Gold - AU-1200PROH
- EVGA RTX 3070 8Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest