Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
czanga
őstag
Elhoztam az újonnan beszerelt Pioneer fejegységgel ma az autót. A villamosságis szakember komoly 2000 Ft-ot kért el, és közölte, hogy a hangszóróim cserések, mert nagyon recsegve, elcsúszva szólnak. Fura volt, mert az előző Lenco fejegységgel működött viszonylag normálisan. Amennyire két 10cm-es szólni tud a gyári helyen.. Most tényleg használhatatlan volt.
(A Swift-be a fejegység ISO átalakító hiányában forrasztott kábelezéssel került be azthiszem, ha ez számít. Tehát a fejegységhez kapott kábelek egyik végéről leszedték a csatlakozókat, majd mérés, forrasztás)
Hazaérve jött az ötlet, mi van, ha fader-rel elállítom, mert lehet állítani az első és hátsó hangszórók közt. Viszont bármelyik irányba tolom el max-ra, akkor is szól az első kettő. Több nincs is az autóban.
Ez rossz bekötés miatt van, vagy jó így? Bocs, nem igazán vagyok ebben jártas.
Mint amúgy kiderült, mikor rákerestem a hangszóróimra, Pioneer TS-1080 van bent két darab, ezek 1980-ban gyártott példányok.
Mondjuk működni működik.. -
tomboj
csendes tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nekem is volt ilyen erősítőm, ugyanez volt a problémája. Menetfúróval a gyárinál egy mérettel nagyobbra kifúrtam és kapott új rozsdamentes hernyócsavarokat. Jobb lett mint az eredeti.
-
dmad
aktív tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Szia.
nem régen adtam el egy Kenwood kdc-bt45 rádiót, abban volt aptx...
Próbálj keresni, néha lehet találni... -
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
van egy jbl gto 7520 erősítőm a ládának. Sajnos a kimenetek rögzítő menetei eléggé oda vannak. Már én is így vettem anno. Ezekkel lehet valamit kezdeni? Erősítőt nem szeretnék venni, mert a ládához szerintem bővel elég minden téren.Más: A múltkor kerestem volna olyan fejet, amiben van aptx. Mint kiderült, csak clarion és kenwood van. Ebből csak clarion volt itthon, de az meg nem ajánlott.
Ekkora kaptam, hogy nézzek dps-t. De az meg drága nekem. Nézegettem a diy dsp projekteket, de én nem találtam olyan megoldást aminél van olyan bt megoldás, amit támogatja az aptx-et. A freedsp és a minidsp projekteket találtam ezzel kapcsolatban. Előbbi ~70euro, utóbbi ~200euro. Én keresem rossz helyen, vagy tényleg nincs ilyen dsp?
Pedig ezek árban is jók lennének. Bár ha esetleg usb-n keresztül hallgatnék zenét, akkor nem tudom, hogy mennyit rontana a hangon a + adc -> dac konverter.
Ezeket néztem még esetlegesen. 1-2 megoldásban van spdif kimenet, ezzel még lehetne is akár valamit kezdeni. A legtöbbön csak rca van, de azt meg ki tudja milyen dac van mögötte. -
I'am Dony
őstag
válasz
KerekesLevi
üzenetére
Sajnos nagyon, nagyon igaza van Gyumadár kollégának. Végigjártam hasonlót, más típus, de újabb kocsi szintén és közel 300 lett a vége (fejegység nélkül), de minden forintot megért. Ha újra kezdhetném, ugyan ezt tenném. 100 ból rosszabb lesz csak. Sajna.
-
troll81
addikt
sziasztok ujj kerdesem lenne ESB RA 72100 ESB Reference Endstufen Italien valaki halot e roluk ?
erdeklodnek? 
-
válasz
csabi324
üzenetére
Azt nem mondom, hogy nem ér semmit, ha nem szigeteled. Ha korrekt módon bekerülnek a hangszórók, már más világ fogad. A szigetelés legolcsóbb módja (ami meg is éri) a Hanno Protecto PF830 nevű anyag. 3mm vastag, táblákban adják (50x50cm vagy 1x1m). A Régi Swift ajtóhoz 2nm kell (8 kicsi vagy kettő nagy tábla), a 3 ajtóshoz plusz kettő kicsi, mert nagyobb az ajtó. Az ajtóüreg belsejét kell, és a külső részt, amit takar a kárpit, a szerelőnyílásokkal együtt. A nyílásokba érdemes merevítőt tenni (laposvas csavarozva), hogy csak kb. Tenyérnyi felületek legyenek, és ezt egyben egy darabbal lefedni. Vagy akár az egész nyílás lefedni egy fémlemezzel, így könnyen szerelhető. A hangszóró mögé kb. 30x30cm területre mehet a maradék akár több rétegben is (marad annyi). Az anyaggal melegben dolgozz, nyáron a hőségben nem is kell melegíteni. Az autó tetejére kiterítve szép alakítható lesz, szikével vágható, öntapadós. A felhordást ügyesen kell csinálni, hogy ne legyen levegős. Tapéta simító pici hengerrel nem nehéz. Előtte alapos zsírtalanítás, alkoholos anyaggal (izopropil alkohol nagyon jó a célra), de alkoholos ablaktisztító is jó. Ha jól megszáradt, akkor mehet fel, minnél nagyobb darabban egyszerre (ahogy hozzá lehet férni), nyilván kell vágni, nem baj, szépen össze kell illeszteni. Nyáron azért jó, mert a napsütötte ajtó jó meleg, alakítható marad az anyag. Alul szabadon kell hagyni az ajtó belsejét, oldalt meg nem lehet hozzáférni, így az is kimarad. A neten találsz leírást, videót is. Az anyagköltség kb. 15 ezres.
-
tboy93
nagyúr
válasz
KerekesLevi
üzenetére
Ezt érdemes elolvasni: [link]
-
KerekesLevi
tag
válasz
Gyumadár
üzenetére
Huhh, ritkán ismerem el, de lehet igazad van...
Sajnos túl sok extrája van ennek a gyári fejegységek ahhoz, hogy lecseréljem.
Ha kihagyok a lépésekből, akkor gondolom meg olyan, mintha kidobnám a pénzt...
Én a 2-es és 3-as lépéseket gondoltam kihagyni.Én ennek a cikknek a hatására keveredtem ide:
https://www.autonavigator.hu/cikkek/mi-tegyunk-ha-szebb-hangu-autohifire-vagyunk/
Ő a cikkben a kábelezést teljesen ejti, és a fejegységet sem babrálja. Egyedül a zajcsillapítást és a magas-mélyközepet cseréli.
Üdv.: Levi
-
válasz
Morris
üzenetére
Hat nekunk kenwood ddx4018 van, de egyaltalan nem vagyunk elragadtatva tole. Ha jol remlik G.ZS forumtars se volt. Nagyon lassu meg ha csak a mappan beluli szamkereset nezem is. Mappavaltas 4-5 masodperc. Sokszor lefagy, de komolyan. Az erinto panel nem valami erzekeny, jobb lett a helyzet kepernyo kalibralas utan, dehat igy sem az igazi. Nemelyik wav fajl megy, de valamelyiknel fagy. Teszi ezt ugy, hogy elotte ugyan azt halgattuk, minden rendben volt, ket oraval kesobb lefagyott ugyanattol a zeneszamtol. Igaz meg frissites nincs hozza, eleg uj modell

-
Morris
veterán
Kenwood vagy jvc 2din multimédia fejegységek milyenek. Jobbak mint a kínai gyári vw utánzatok?
-
Gyumadár
tag
válasz
KerekesLevi
üzenetére
Szia!
Nem fog tetszeni amit most leírok.
Hagyd így az egészet. Azt is elmondom, hogy miért:
A rászánt összeg még ha használt motyókat is veszel kevés lesz. Rendszerben kell gondolkodni és a rendszer minden eleme majdnem ugyan olyan fontos.
1. Ha nem szigeteled az ajtót, értékelhető közép-mélyközép tartományod nem lesz, így hiányolni fogod.
2. Ha nem cserélsz fejegységet, nem tudod beállítani rendesen, rossz forrásból rossz eredmény lesz, bármit is raksz utána.
3. Ha nem erősítőről hajtod az első szettet és beruházol egy mélyláda erősítő kombóra el fogja nyomni az elejét.
4. Ha nem minőségi kábeleket használsz és nincs rendesen beépítve, jöhetnek a zavaró körülmények: generátorzaj, lámpa villogás, autó kigyulladás...stb.
5. Ha raksz be egy első szettet ami áll magas és mélyközép hangszórókból, csak buffogni fog a gyári de szólni csak nagyon gyengén.Miután mindezeket megvetted és rendesen be vannak építve, jön a következő probléma, hogy amit hallgattál eddig(Mp3, Youtube) hallgathatatlan és veszteségmentes zenékre fogsz vadászni.
Szerény véleményem szerint és ahogy a nagy elődök is már mondták ez egy kizsírozott lejtő, ahol nincs megállás.
Sok sikert! -
KerekesLevi
tag
Halihó!
Gyors kérdés: 2015-ös Suzuki Vitarába (igen, a türkiz) szeretném, hogy jobban muzsikáljon a zene. Max. 100.000 (inkább 75.000) pénzt költenék rá. A fejegységet semmiféleképpen sem cserélném, és mélyládikót is max. a pótkerék helyére tennék, de leginkább a gyári hangszórók cseréje izgat. Elöl 2 utas cucc van gyárilag, a visszapillantónál a magas, ajtó aljában a többi. Hátul csak az ajtó aljában látok rácsot.
Zenei ízlésem: igazi mindenevő, de rock és 90-es évek elektronikus zenéi.
Zseton: Max. 100.000 Ft, de leginkább 75.000 Ft
Igényesség: eléggé botfülem van, leginkább webrádióról, Youtuberól szól bluetoothon keresztül a zene. Botfülűségem: 10-es skálán 5. Szeretem a hangos zenét, nem hallok meg minden cincergést.
Kocsi: Suzuki Vitara 2015, a kárpitok gyárilag kissé zörögnek hangos zenénél (bitumen lap kéne?)Szerelni nem tudok, ha belekezdek, akkor káromkodás és szerviz a vége. Szóval a keretben már a beépítés költsége is benne foglaltatik...
Mit ajánlotok?
Üdv.: Levi
-
pengusz77
senior tag
Audison Thesis?
-
Jajj ne is mondd. Mar megbantam
A parocskam mindig a kocsiban ul es nyomkodja, allitgatja. Egy nap kepes 4-5 orat benne ulni. Akarhanyszor beul mindig van valami allitani valo
Engem azert ez annyira mar tenyleg nem izgat, nekem igy is tokeletes lenne, dehat penz meg lesz aldozva ra ahogy erzem. Jon valami uj erosito a mosconi helyere, mert az "allitolag" gyenge a sub-nak, szett meg nem szol valami jol vele. Azutan szerintem meg fogja most rendelni a rainbow dsp-t mert mittudom en
Na meg a steg hangszoro szettet. Mindegy, en kiszalltam ebbol, en tobbet nem koltok ra. Mondjuk koszonhetem magamnak, en inditottam el ezt 
szerk: jaa azt el is felejtettem, hogy valakivel beszelt otthon, aki az ajtopanelekkel csinalna valamit, hogy jobb legyen. Kulomben meg majdnem rosszul lettem, meg akart venni valami 2.5 millio forintos erositot fel millioert. Hala egnek errol letett, mert emlekeztettem, hogy a nyaralot csinalni kell nyaron, ahhoz is kell azert penz. Egyszoval belehulyult ebbe most

-
válasz
fojtviki
üzenetére
Tudom, olvastam a történeted, elég pofás rendszert pakoltatok össze. Főleg, hogy egy DAB képes fejet akartál csak beszerezni

A kollégának továbbra is azt mondom, hogy ha van rá mód, maga csinálja. Egy dekopír elég, utána az MDF késsel és csiszolással könnyen alakítható a kívánt méretre, formára, valamivel szépen bevonod, és meg is vagy. A lapokat ragasztani sem létszükség, ha szilót nyomsz közé az is jó (vagy technokolt) csak csavarral fogasd össze őket, és az maradjon is benne. Legalább 40mm legyen a vastagsága (2x20,4x10,attól függ, milyen lapot veszel, lehet több is, bár felesleges,kárpitot mindenképp vágj mögötte, hogy legyen tere a hangszórónak), annyi kiemelés kell, hogy biztosan ne érje el a lehúzott ablak a hangszóró mágnesét.
-
Tdizsolt
senior tag
-
-
czanga
őstag
Sziasztok.
Sokat olvasgattam, és legutóbb kérdeztem is, így végül megvettem egy Pioneer MVH-S100UBG fejegységet a Lenco helyére.
Nem vettem végül semmilyen hangszóró a 10cm-es hangkeltők helyére, marad az a Pioneer valami, ami most épp benne van. Bővítésre majd ráveszem magam később, ha úgy érzem, hogy igénylem.
teóriás kérdés:
A fejegységben van alul és felül szűrő is, de csak 1pár RCA kimenet. Utóbbi miatt csak egy mélyládát vagy erősítőt tudnék rákötni, esetleg az erősítőre rádugható az esetlegesen választott mélyláda is?
Az a gond, hogy mivel "látszólag" csak ez az RCA kimenet van rajta, a mezei user nem feltétlen tudja ebből eldönteni, hogy erősítő nélkül mit lehet bekötni, mennyit és hová / illetve ha lesz pl egy erősítő, mélyláda akkor azt miként.
Illetve a kis 10cm-es hangszórókhoz vezető kábel cserélve lesz, ilyen esetben tud számítani a hangszórókábel átmérője, tudok vele rontani rajta? Összefoglalóban lehet olvasni, hogy mélyhez más kell mint magashoz, emiatt kérdezem.
-
s4tch
veterán
válasz
drmotto
üzenetére
Ha funkciót keresel, nem hangot, akkor majd' mindegy, mit veszel, nem?

Kenwood fejekkel van tapasztalatom, nekem ilyen van, cimborának meg egy kategóriával butább. Ezek szépen szólnak, egyszerű a kezelésük, stabil a bluetooth kapcsolat a legtöbb telefonnal. Passzív rendszert nyugodtan lehet rájuk építeni. Ha csak a fejet cserélnéd, akkor egy Mazda ISO adapter kell neked, és már be is szerelheted.
Kormánytáv adapter Kenwoodhoz: [link], illetve [link] (úgy látom, itt már az ISO adapter is része a csomagnak, azt nem kell külön megvenni.
Árlistákat nem fogok helyetted böngészni, de az erősen valószínű, hogy ha új komponensekre gondoltál, ez a keret szűk lesz. Csak a kormánytáv adapter ~15 rongy alsó hangon, a maradékból új fejegység nem fog kijönni. Vagy elfelejted az érintőképernyőt, vagy elkezdesz használt fej után nézni (jófogás, fb csoportok, ebay, amazon warehouse deals, stb). Kínai androidos fejet vehetsz esetleg olcsóbban, az a funkciót fogja tudni, a hangminőség, tartósság erősen kérdéses. Vagy vadászhatsz olyan dealre, mint az amazonon ez a JVC fej (épp nincs készleten), ami papíron tudja, amit szeretnél.
-
Tdizsolt
senior tag
válasz
csabi324
üzenetére
Ha van kézügyességed,és szerszámod,akkor csinálhatsz is,de lehet csináltatni,vagy készen venni...
Amit Samus kolléga írt,az is teljesen helytálló...

-
válasz
fojtviki
üzenetére
Ennyiért én is gyártok neked. Ez rohadt drága. Vegyél MDF lapot, és abból azt csinálsz, amilyet akarsz. Tipp: [link] Csak vágd ki mögötte a kárpitot. És ha lehet, rögzíts csavarral az ajtóhoz, mert különben ha becsapod az ajtót, lesz egy kis kilengése. Ha szigeteled az ajtót, akkor pedig tömítéseni kell mögötte, hogy a levegő ne szökjön el, hanem az ajtóba dolgozzon a hangszóró.
-
(jan)
őstag
2 din témához:
Ezt érdemes lehet megvenni ennyiért ? Ha nem miért nem, és mit vegyek helyette ?

-
drmotto
őstag
-
troll81
addikt
sziasztok Genesis dual mono 1x400 4 ohm? egy átlagos kombi autóba elég lehet? persze nem haj lobogtatáshoz mondjuk egy jobb hifiben sub hajtásahoz
nem kevés? -
Blueline_87
csendes tag
válasz
kacsa7
üzenetére
Rendben, köszi. Mivel mélyreható tapasztalatom nincs ezekkel kapcsolatban, ennek megfelelően nyilván igyekszem hallgatni az itteniek véleményére - pont ezért kérdeztem itt, mert nem mindegy hogy mit írtok. És ha valóban ennyire hasztalan a Sony, akkor passzolom, és helyette akkor ott a második a listán.

-
kacsa7
őstag
válasz
Blueline_87
üzenetére
Vedd meg a Sony-t, úgyis teljesen mind1 mit írunk. Nem véletlenül nem népszerű és van írva az összefoglaló. Ennél a Sonynál bármelyik 25-30eFt körüli JVC és Kenwood többet tud, jobb a hangja és van hozzájuk külön külső mikrofon a normális hangminőséghez telefonálás közben. Ezzel ellentétben a Sony túlárazott, semmivel nem nyújt többet minőségben amiért akár el kellene rajta gondolkodni, és még külső mikrofon sincs az általad írt modellhez, szóval a túloldalon aki hallani fog, annak borzalmas élmény lesz a kihangosított beszélgetés.
Gyakorlatilag ebben az árkategóriában a JVC R981BT, R992BT és a Kenwood X5200 is klasszisokkal jobb. Több beállítási lehetőség, külső mikrofon, sokkal jobb hangminőség. A Sony egyet tud, Extra bass-t rádobni mindenre és brummogni.
Egy dolgot viszont a legelején fontos leszögezni, az 1 din fejek mindegyikének pocsék kijelzője van. Ezen nincs mit szépíteni, meg kell szokni. -
Tdizsolt
senior tag
válasz
csabi324
üzenetére
Szerintem,ha már belenyúlsz,és van rá lehetőség,én mindenképpen a 16.5-öt javaslom.
Sokkal teltebb lesz a közép,és esetenként a mély is előjöhet...
Nekem 4 db Hifonics Atlas van az első ajtóban,és nagyon komolyat szól....Mondjuk van mellé egy pár Powerbass LH3 magassugárzóm is...

Az itteni kollégák tapasztaltabbak első szett ügyben,remélem tudnak majd segíteni a márkák terén,illetve a választásban.

-
Blueline_87
csendes tag
Sziasztok!
Fejegység vásárlása előtt állok és a fórum korábbi hozzászólásait végignyálazva azt látom, hogy a Sony nem épp népszerű kategória, ellenben magam kedvelem a márkát, így azt helyeztem a lista első helyére is, tehát ezt preferálnám. Egyelőre fejről hajtott hangszórós felállás működne egy Gladen szettel (mindenféle, általában rockosabb zene és kompakt autó a kombináció), a későbbiekben pedig természetesen erősítőről hajtott első szett és esetleg egy láda is a képben van. A mindennapi gyakorlatias használat miatt a hangzás mellett fontos a jó BT, a jól olvasható kijelző és az állítható szín is jól jön.
Az alábbiakat néztem ki:
1. Sony MEX-N5200BT
2. Pioneer DEH-S5000BTMelyik az ajánlottabb és miért? Illetve persze más típusok is szóba jöhetnek. Köszi előre is.

-
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
na igen, ez volt a titkos 4. pont...

De azért gondoltam megkérdem, biztos ami tuti ... köszi!(#65142) ThodEE
köszi neked is! Jogos, annyira nem profi a motyó és nem is 2-3 Gb-os DSD muzsikák fognak szólni a kocsiban, azt meghagyom itthonra, nyugiban a nappali közepén ülve

(#65143) s4tch
már meg is rendeltem 
-
Sziasztok!
Használ valaki SanDisk Ultra Fit 32GB pendriveot?
Páran azt írják, - vélhetően a mérete miatt - hogy melegszik. Egy Pioneer MVH-X580BT fejet tervezek venni, hozzá néztem ki ezt a drive-ot, "ha már front usb akkor legyen a legkisebb ami kilóg" alapon.
X580BT leírásában mondjuk amúgy is azt írják, hogy "Use an optional Pioneer USB cable (cd-u50e) to connect the USB device as any device connected directly to the until will protrude out from the until, which could be dangerous."1. azért veszélyes mert ha hosszabb akkor beletörheti a T. User ... ?
2. marketing szöveg, + 1 eladás
3. ha a SanDisk kis bogyó melegszik, problémás lehet-e az USB aljzat műanyag környékére nézve?köszi

-
válasz
csabi324
üzenetére
Nekem nem sikerült, így kénytelen voltam az átvezető mellett vinni, bár nálam gyárilag tele van az ajtó (központi, ablak, tükör). Ha bent van az ajtóátvezető gumicső, akkor könnyen, mert üres lesz. De mivel azt írtad, hogy semmi sincs benne, szerintem le is van dugózva az ajtó/kasztni.
-
válasz
bacsi2
üzenetére
Az karcsú lesz, szélesebb keret kell (vagy flat hangszóró, de az drágább és rosszabb). A 165-ös szettek átlagos beépítési mélysége 60mm. Le kell mérni lehúzott ablaknál, és ahhoz igazítani a keret szélességét.
Szettből Gladen Alpha 165, emellé, ha mindent magad csinálsz, belefér a fentebb írt 35k keretbe az első két ajtó rezgéscsillapítása is Hanno-Proteco 830 anyaggal.
-
drmotto
őstag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek, mert egyáltalán nem vagyok otthon a témában. 2005-ös Mazda5-ben szeretném a gyári CD-s rádiót kicserélni. Jó lenne ha érintős lenne, mindenképp kell bele BT kapcsolat és telefon kihangosítás. Más nem érdekes. CD kifejezetten nem kell. Erre tudok szánni úgy 60k forintot, plusz/mínusz pár ezres.
Illetve jó lenne ha a kormányról vezérlés is megmaradna. Ehhez tudom hogy kell valami adapter, csak nem tudom pontosan hogy mi.
Előre is köszönöm a segítséget! -
bacsi2
csendes tag
válasz
MunezXBK
üzenetére
15-20k HUF max.
ps: még mindig nem vágyom valódi Hifi élményre, évi kb. 100 órát töltök ebben a kocsiban (cégest hajtok amúgy), és akkor sem hallgatok folyamatosan zenét. A cél csak annyi, hogy a gyári összesen 2db 10cm-es első hangszórónál egy fokkal élvezhetőbb hang jöjjön ki belőle.
-
RAiN91
őstag
válasz
MunezXBK
üzenetére
Lehet, hogy ki lesz hajítva, de előbb egy fejegységet és egy SUB-ot szeretnék, és DSK-t erősítőről hajtani. Aztán utána meglátom, lehet nekem annyi elég.
troll81: ha nem zártat választom az egyszerűség miatt, csak lezárom egy lappal az autó bal oldalán lévő mélyedést és abba rakom a hangszórót, az is megoldás, vagy az már nagyon gányolás?
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Ha építek egy mélyládát (mert olyat szeretnék, ami passzol a csomagtartó bal oldalsó részébe), akkor zárt mélyládát ajánlott csinálni? Illetve honnan tudom, hány litereset érdemes csinálni adott hangszóróhoz?
A másik kérdés, írtátok, hogy DSK 165.1-et nem érdemes fejegységről hajtani. Ez esetben, ha mélynyomót is szeretnék, akkor 4 csatornás erősítőt nézzek hozzá?
-
jeenkie
csendes tag
válasz
Morris
üzenetére
Szia! Ha ilyen cuccot szeretnél akkor told meg még ugy kb 150k-val mert ez már szinte a felső kategoria tudás hogy minden legyen benne! Viszont egy jó tanács, akármilyen csábitó és csili vili kinai cuccot nehogy vegyél bele mert vagy az autodat teheted vele tönkre akár, vagy pár hónapos müködésnél továbbira ne nagyon számolj ha belenyúlsz! Nagyon sok gyorsan tönkremegy, leszívja a kocsi aksiját de úgy hogy tönkre is mehet illetve hallotam már olyat is hogy a kocsi elektronikáját cseszte szét!
-
jeenkie
csendes tag
Szia!
Ne haragudj meg hogy ezt mondom de egy 13 cm-es hangszorótol ne várj sokmindent föleg egy olyan autóba ami nem igazán autóhifire lett kitalálva az ajtó kialakítása. Talán egy komolyabb szettel és minimum 16cm-esel ki lehet hozni belőle gyönyörű mélyeket de bnagy csodát ne várj tőle!
-
(jan)
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
2 Din fejegységet keresek, szeretném hogy legyen benne navigáció is. Mit érdemes venni ? láttam vannak már androidos dolgok is, ha nem kellene térképfrissitésre egy vagyont költeni az nem hátrány ( ezért is szimpi az android) .
Valakinek esetleg valami bevált típus / ötlet ? 80kHuf körül gondolkodom.
-
válasz
csabi324
üzenetére
Sedan esetében nem kell ajtót vágni. Neten keress rá, bármilyen autót találsz, az infókat át tudod ültetni a kis Swiftre is. Az ajtópanel nem játszik, mert nincs mihez rögzíteni. A hagyományos úton kell megoldani. Kiemelőkeret kell, legalább 35mm (60as beépítési mélységgel számolva), ez egy sima fa gyűrű. Ezt rögzíted az ajtóra (a jobb alsó sarokban van szerelőnyílás, tökéletes méretű), majd ebbe a gyűrűbe megy a hangszóró. Az ajtókárpitot pedig ki kell vágni ott, ahová a hangszóró került,így tudod felrakni beszerelés után.
-
bacsi2
csendes tag
válasz
MunezXBK
üzenetére
Értem persze, viszont elég sok autóban ültem, ahol nem volt külön erősítő, csak a fejegység hajtotta a hangszórókat, és szerintem nekem elég lesz ez a szint.
Sajnos nem tudok/akarok most rá többet költeni, első körben kb annyit tudok rá áldozni, amennyi az előző hozzászólásomban a hangszóró ára.
Összességében 30-35-nél többet nem áldoznék a projektre (a fejegységen kívül). Viszont ebből szeretném a legtöbbet kihozni.
Az eddigi elképzelésem az, hogy a műszerfalba 10cm-es koaxok kerülnek, és majd az ajtóba 16,5-ös hangszórók később.
Ha összehozható más úton jobb hangzás ennyiből, akkor hajlok rá, csak kétségeim vannak, hogy kijön, + a beszerelést (erősítő, biztosíték, kábelezés) sem tudnám megoldani házilag.
-
bacsi2
csendes tag
Sziasztok!
Ritkán használt 2004-es Yaris I (facelift)-ben szeretnék a gyárinál picitt jobb hangzást elérni. Jelenleg a 2db 10cm-es gyári hangszóró van benne a műszerfal tetejében, amiknek a minőségével nem vagyok megelégedve.
Első körben ezt a 2db hangszórót szeretném gazdaságosan kicserélni, erősítő nélkül használnám a meglévő sony mp3 CD-s fejegységgel (pontos típust sajnos nem tudok most mondani).
Amit kinéztem:
JBL GX402 10CM
^Ez kb. 15e HUF. Mi a véleményetek, megéri? Van esetleg jobb ebben az árkategóriában? Olvasgattam picit, de az jött le, hogy annyira az alja kategóriában keresgélek, hogy a számadatokra (teljesítmény, érzékenység) kb. semmit nem lehet adni. Találtam pár 3 utas hangszórót is, lenne értelme ekkora méretben?
Amit nem szeretnék:
- Nem kell brutál hangerő --> szerintem fölösleges nekem plussz erősítő
- Nem lesz mélyláda sem
- Komponens hangszórók (számomra nehezebb beszerelés, + mivel ritkán használt autó, igazából nincs igény csúcs-hangzásra)Később szeretném:
- Az első ajtókban van hely 16,5cm-es hangszóróknak, talán majd oda is kerül egy pár.
- Fejegység csere (kártyaolvasó, bluetooth miatt) -
troll81
addikt
Phoenix Gold QX2350 Phoenix Gold MS-250 Phoenix Gold MPS-2220
ezek kozul melyik lehet jo az utolso 2 parban van
-
válasz
csabi324
üzenetére
Engedd el a gyári helyet. Komolyan mondom. Második Swiftem van, mindkettőbe az ajtóba raktam komponens szettet. Az elsőnél kipróbáltam, hogy a gyári helyre teszek minőségi (khm) koaxot, hátra pedig 16-os koaxot. Az elsőt szinte nem is lehetett hallani. A három ajtósnál sem tragédia berakni előre, bár ha műanyag az ajtókárpit, akkor elég szívás (nincs mihez rögzíteni). Az ajtót mindenképp vágni kell, mert a 4/5 ajtóssal ellentétben (Régi Swiftről beszélünk, ha jól emlékszem) nincs szerelőnyílás a megfelelő ponton. Ha nem akarsz szívni sokat, akkor a mélyközepet az ajtóhoz rögzíted, és a kárpitot kivágod pontosan ott, ahol a hangszóró van. Költhetsz 10es komponens szettre (én nem tenném), azzal is javulást érsz el, mert a magas elhelyezésével kapsz egyfajta színpadféleséget, rajtad múlik, hogy az egyszerűbb utat választod, vagy a jobbat.
-
csabi324
tag
válasz
troll81
üzenetére
Erősítőm és mélyládám van ezzel nincs gond ☺
Csak előre akarok komponens szettet mert most egy 10cm-es 2 utas koaxiális szett van elől.
Suzuki swift-em van annak pedig a műszerfal alsó részén van a helye a hangszórónak ami lefele irányul.
Ezért akarok magas hangszórót az oszlopra mélyközép hangszórót pedig a mostani koax helyére. -
troll81
addikt
sziasztok nem talalok infot Genesis Four Channel Series III hidban 2 ohm stabil lehet e?
Nennleistung an 4 Ohm (bei 14,4 Volt und nur 0,1 % Verzerrungen): 4 x 50 Watt / 2 x 200 Watt (gebrückt)
Nennleistung an 2 Ohm (bei 14,4 Volt und nur 0,1 % Verzerrungen): 4 x 100 Watt
Typische Ausgangsleistung an 4 Ohm (bei 14,4 Volt und nur 0,1 % Verzerrungen): 4 x 95 Watt / 2 x 290 Watt (gebrückt)
Typische Ausgangsleistung an 2 Ohm (bei 14,4 Volt und nur 0,1 % Verzerrungen): 4 x 145 Watt
mert ugye vegyes minden info de elvileg csak sztereo 2ohm ezek szerint.
Rated Power @ 14.4 [4 Ohm] – 4 x 50
Watts RMS @ 0.1% - Rated [2 Ohm] – 4 x 100
All Channels Driven - Rated [Bridge 4 Ohm] – 2 x 200
Typical Power @ 14.4v [4 Ohm] – 4 x 95
Watts RMS @ 0.1% - Typical [2 Ohm] – 4 x 85
All Channels Driven - Typical [Bridge 4 Ohm] – 2 x 290
Maximum Current Draw – 75 Amps
Signal to Noise Ratio 'A' Wtd [4 Ohm] – > 110 dB -
KubanitoS
veterán
válasz
lautnermark
üzenetére
Elvileg ennek a beépítő keretnek jónak kell lennie az S-Crosshoz is. Elvileg... Amúgy köszönöm a válaszod, pontosan ezért is szerettem volna kérdezni. Tehát ha nem szeretnék komoly hangrendszert kiépíteni (erősítővel, mélyládával), csak a gyári hangfalakat cserélném jobbra, akkor felesleges a jelentősen drágább hangfalakat megvásárolni?
Illetve említetted, hogy a linkelt Hertz áráért már jobbakat is kapok. Volnál kedves ajánlani valamit?
-
Morris
veterán
Sziasztok. Egy Golf 6 Plusba szeretnénk a párommal egy 2 dines multimédiás lejátszót.
Ami kellene: navi, usb/mp3 lejátszás, telefon kihangosítás, film lejátszás.Mit ajánlotok?
Ár max 100k
A kijelző lehetőleg jó felbontású legyen. Nem szeretnék pixeles ikonokat látni hanegy mód van rá.Jelenleg a gyári rádió van benne
CD310 -
troll81
addikt
válasz
csabi324
üzenetére
szia ez teljesen igaz. Mondták hogy 13 alatt nem jól szólnak a középmélyek. keress egy 30 körüli szettet szigeteld az ajtót majd csapj mellé egy használt erősítőt ami nem a mai korbol valo
illetve ajanlott vagy jó a hangja és kellően erős (nem a marketingre gondolok.) nem auna mac stbb 
-
lautnermark
aktív tag
-
lautnermark
aktív tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Szia. A gyári kilőve, mert csak kazettás magnó-rádió van. Tápot az akkutól én tuti, hogy nem fogok behúzni, mert ahhoz lusta és ügyetlen vagyok. Akárhová nem vihetem a kocsit, csak a szerződött partnerhez, akik viszont 9500+áfa óradíjjon dolgoznak. Esetleg egy kisebb trafó lehet még a megoldás, mint a "cb"rádióknál és azután kötni egy normál fejet? Esetleg megerőszakolom magam és bármennyire is nem akarom, de egy transmitter lesz a végén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Egyéni arckép OFF
- Haditechnika, harcászat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Jogász topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bitcoin topic
- További aktív témák...
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 9 GPS 45MM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad 40ANY Thunderbolt 3 Workstation Dock (Gen2)
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 11 M4 2024 256GB Wifi tablet extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- GAMER PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Mondjuk működni működik..

Pedig ezek árban is jók lennének. Bár ha esetleg usb-n keresztül hallgatnék zenét, akkor nem tudom, hogy mennyit rontana a hangon a + adc -> dac konverter.
erdeklodnek? 

Gyorsan mondjad neki hogy megbántad, nyugodtan vegye meg...

Engem azert ez annyira mar tenyleg nem izgat, nekem igy is tokeletes lenne, dehat penz meg lesz aldozva ra ahogy erzem. Jon valami uj erosito a mosconi helyere, mert az "allitolag" gyenge a sub-nak, szett meg nem szol valami jol vele. Azutan szerintem meg fogja most rendelni a rainbow dsp-t mert mittudom en 

már meg is rendeltem

ioneer MVH-X370bt