Hirdetés
- Yettel topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
qantum
senior tag
az M.N.C. hangszórók milyenek ?
-
kisboxi
tag
Üdv.
Egy kis segítség kellene. Fejegység cserén gondolkodom. Aktív hajtást nem szeretnék, Tehát melyik passzív fejegységbe érdemes beruházni? Alpine, Clarion, Pioneer? -
conan77
tag
Hali mindenki!

na megakadtam bekötésnél
a dimmer kábelt mivel kötöm össze ? kapcsolt szállal vagy az aksival ?? ilyenem még nem volt.meg olyan hogy Stromsteuerung azaz áram vezérlés ?? wasmakogsz ez már nem a régi fejegység
valaki help ?tudom szervíz beköti, de nem tudok hétfőig várni

-
qantum
senior tag
sziasztok szakik !
Hogy lehet megtudni, hogy egy fejegységet , hogyan kell bekötni, a cd-t kiadja beveszi, de nem akar bekapcsolni, gondolom a gyújtás be ki kapcsolással lesz a gond (ha jól emlékszem acc vagy mi a neve ) ? -
Uzmany
őstag
-
Az-X
őstag
Ha új és ajándékba kapnád akkor ne habozz! A leggyengébb változat is 1700-1800Ft/m áron szokott lenni.
Ha az az MB amit Expressz-en hirdetnek akkor az egy elég jó hangszóró. Nem egy mai darab, de a korában kifejezetten jónak számított. Látszik is, hogy nem ismerik a márkát, mert ennyiért kifejezetten jó vétel. Ha teheted hallgasd meg
Korábban még én is elgondolkodtam rajta... de végül mégsem. -
Uzmany
őstag
-
Az-X
őstag
Ha a Van den Hul-ra gondolsz az tényleg komoly cuccokat gyárt. Már volt szerencsém pár termékéhez, otthoni hifinél. Arra figyelj, hogy ne legyen elöregedve... megblankolod, ne legyen elszíneződve (túl sötét, vagy zöldes színű), mert akkor már nem az igazi. Ha esetleg új, vagy jó állapotú és jó áron adja akkor jó is lehet. Bár lehet kocsiba ez már túlzás

-
Az-X
őstag
-
conan77
tag
Hát igen azért nem kockáztatok meg egy esetleges garanciavesztést 2500 forint miatt az tuti
2 év teljeskörű gari van a fejre és ISO csatis képek alapján Kenwood BT50U
( holnap jön a jézuska futár
) az autóm kétéves Fiat Linea belepiszkálásmentes rendszerrel ( 0 km-esen vettem). -
_seth_
veterán
válasz
conan77
üzenetére
Mindenhol ez a bevett szokás csak van ahol van lehetőség ingyen beszereltetni mint pl a media marktnál volt régebben. Én csináltam már úgy, hogy beraktam majd amikor legközelebb mentem autóvillamosságishoz bepecsételte, hogy ő rakta be... működött ennyi... amúgy nem nagy meló valóban pláne ha az autó iso csatlakozós akkor csak kell a megfelelő csati és megy is feltéve, hogy minden teljesen szabványos.
-
conan77
tag
Hali!
köszi a válaszokat

beszéltem az áruházzal ahonnan a fejegységet kapom és azt mondták, hogy a
garancia csak villamossági szakember bekötésével és pecsétjével érvényes.Igaz ez ??? hogy lehet okosba megoldani az ilyet ? ( lehet hülye kérdés
) -
orbano
félisten
egy kezdő rendszerbe elég a passzív, de abban a kategóriában, amiről az esetedben szó van, jobb az aktív. ehhez kell a 4+2 csatorna. ezért is vetettünk veled aktív fejegységet. még a legminimálisabb késleltetés állítás is nagyságrendeket dob a hangminőségen.
a kábelezést meg hagyd szakemberre, olcsóbban kijössz. menj el Szakállhoz (vagy akárkihez akit ajánlanak még a többiek), add oda a cuccokat amiket összepakoltál, és a megfelelő kábelekkel fogja összepakolni, ez garantált. Én spec azt sem tudom milyen kábel van bent, csak annyit, hogy pontosan elég, kocsiban nem nagyon jönnek ki a kábelek közti különbségek. Viszont így olcsóbb, mert ő nagykeráron veszi nagy tekercsben, méretrá vágja és dugaszolja, ráadásul haszna már van rajtam, nem a kábelen akar meggazdagodni. -
G.Zs.
senior tag
Szerencsés a kialakítás, mert alapból egy zárt dobozt kapsz, de a bitulapozást és a panelt nem tudod kikerülni. Saját tapasztalat, hidd el. Nekem Leon-om van, aminek a kialakítása megegyezik a Golf/Bora-val, nincs megcsinálva az ajtóm, és a mélyközép nagyon sokat veszít dinamikában az alsóbb tartományokban.
Kint vagyok minden pénteken Lurdyban.
-
s4tch
veterán
"Ha jól értelmezem, akkor gyakorlatilag elég egy négycsatornás erősitő.
Viszont azt nem értem, hogy akkor pl G.Zs. miért használ a szubhoz külön még egy kétcsatornásat?"Ha aktív rendszert szeretnél, akkor érdemes (ill. ha eltekintünk az ötcsatornás erősítőktől, gyakorlatilag muszáj) erre külön költeni. Aktívhoz kell egy négycsatis erősítő az első szettnek, egy kétcsatornás (vagy monoblock) a szubnak.
"Azt az infót kaptam, hogy a Golf, Bora ajtókiképzése elég szerencsés. Elég noisekiller (remélem jól irom, mert mondták, nem olvastam) spray-vel kifújni."
Ezt egy VW-fórumon olvastad egy márkafanatikustól, fogadjunk. Úgy is meg lehet próbálni, lehet, hogy tetszeni is fog, de bitumenezéssel jobb lesz, ezt garantálom.Ajtópanel: az lenne a lényeg, hogy az ajtók egy zárt, merev (de nem túl merev) hangdobozként működjenek. Ehhez szükséges az, hogy a szerelőnyílásokat lezárják, az ajtó lemezét rezgéscsillapító lappal vonják be. Ezzel általában még nincs vége a történetnek, ugyanis az ajtó belső, műanyag borítása mögé zenél a legtöbb gyári helyen a mélyközép. Ezt kiemelőgyűrűkkel ki szokták emelni, készítenek hozzá egy ajtópanelt, esetleg beforgatják. Nagyságrendeket javít a hangzáson!
A kábelkérdést sokan túlmisztifikálják. Egy méter kábelt 4-500 Ft-tól fölfelé már lehet normális minőségben kapni, semmi értelme több ezer Ft-ot kiadni egy méterért.
-
Uzmany
őstag
Ha jól értelmezem, akkor gyakorlatilag elég egy négycsatornás erősitő.
Viszont azt nem értem, hogy akkor pl G.Zs. miért használ a szubhoz külön még egy kétcsatornásat?Hoppá, lenne még1 kérdés ajtószigetelés témában.
Azt az infót kaptam, hogy a Golf, Bora ajtókiképzése elég szerencsés. Elég noisekiller (remélem jól irom, mert mondták, nem olvastam) spray-vel kifújni.
Az ajtópanelről beszéljünk egy kicsit, mert nem igazán tiszta a kép bennem
-
s4tch
veterán
"Véleménye szerint nem kell 16,5-es, mert a 13-nak sokkal tisztább a középrésze."
Ez is egy vélemény. Egyébként egy jó 13-as elvileg tud gyorsabb lenni, mint egy 16-os, de vannak hátrányai is. Egyrészt vélhetően nem megy annyira mélyre, mint egy hasonló (mondjuk ugyanabból a sorozatból származó) 16-os, másrészt hangerőben, "dögben" egy 16-os a mérete miatt előnnyel indul. Azzal, hogy 13-ast választasz, kapásból megnehezíted a szub-választást is: olyan szub kell, ami mélysugárzóhoz képest magasra megy (mer' ugye a 13-as nem megy olyan mélyre, mint a 16-osok). És a többi.
Rendszerben kell gondolkodni, nem komponensekben. A Pioneer P88RSII-t is csak azért szokták szinte feltétel nélkül ajánlani, mert roppant rugalmas, mindenevő jószág...
Szerintem az egyik, viszonylag könnyen kivitelezhető, anyagilag is vállalható, célravezető módszer: 16-os komponens szett előre, passzív hajtással, négycsatornás erősítő két csatornájáról indítva; csomagtartóba érzékeny, 20-25 centis szub, a négycsatis erősítő másik két csatornájáról, hídban hajtva. Ez anyagáron egy százasból kijön. Egy normális beépítés kábelekkel, hangszigeteléssel, ajtópanellel, munkadíjjal még annyi. Utóbbin szabad legkevésbé spórolni, ugyanis egy közepes komponens kiváló beépítésben kiválóan tud szólni, ellenben egy kiváló, méregdrága komponens igénytelen beépítésben csak kínlódni fog.
-
conan77
tag
Sziasztok!
Nézelődök azért még erősítők körében és lenne egy pár gép.

Nekem Kenwood BT50U fej + Elől (Herz DSK vagy ESK 165 lesz jövőre) addig gyári
hátul egy mélynyomó ( jelenleg a 2x125W-os a "nagy ládában" amit alakítgatok majd kisebbre) és most egyenlőre a mélyet akarom meghajtani vele utána talán a Herz-et is.melyik erősítőt éri meg megvenni ?
1. DLS CA41 4x70W 15000 Ft.2. Alpine V12 4x50W 17000 Ft.
3. Pioneer GM-X624 4x95W 17000 Ft.
4. Audiobank 4x140W 15000 Ft.
5. JBL GT5-A604 4x60W 17000 Ft.
tudnátok sorrendbe rakni nekem melyik a jobb ?
tudom relatív a hangzás miatt, de
nem akarok azért venni egy erősítőt mert sok a wattja
és nem ismerem őket. -
orbano
félisten
Hehe, AzX épp eladni készül egy Rainbow 13.as szettet. Amúgy a hifi szerelpm meg pont azt mondja, hogy igazából sok alapja nincs ennek a 13.as jobb mint a 16-os dolognak, bár tény, hogy sok felől hallottam én is. Pénteken kint lesz AzX-is, szóval meghallgathatod azt is (ha lesz esze beteszi a Pio fejet addig, hogy tényleg brutálmód szóljon
) -
Uzmany
őstag
Valóban nem vagyok a türelem mintaképe és kissé rugalmasabban döntök egy esetleges vásárlással kapcsolatban, de összességében nézve, nem jellemzi lépéseimet meggondolatlanság.
Az előbb meghallgattam egy cimborám autóját. Alpine fejjel, Phoenix Gold M44 és Rainbow CS Professional 13-as elsőszettel. Kellemes volt. Véleménye szerint nem kell 16,5-es, mert a 13-nak sokkal tisztább a középrésze.
(#8051) G.Zs.
Szivesen meghallgatnám a rendszered. Elképzelhető, hogy holnap leszel a Lurdynál? -
orbano
félisten
Egyébként meg én is, vagy Stariani kolléga is csípőből ajánlhattuk volna, hogy húúú vegyél uDimensiont, mert überkirály (és valóban szép hangú kütyük), vagy épp mondhatnám, hogy sokan most a Hollywood cuccokat istenítik, vagy GZs. is mondhatná, hogy neeem, mert AS-t vegyél steg, meg alpine erősítőkkel, mert az az autóhifi csúcsa, de nem tesszük, mert tudjuk, hogy ízlés kérdése, ha már ennyit költesz, illik olyat választani, ami jobban passzol a zenei stílushoz, amit hallgatsz. Ráadásul Te szerencsés "eset" vagy, mert nem vagy "mindenevő", amitől hülyét kap minden tanácsadásra vetelmült egyén

-
orbano
félisten
én csak azért próbállak csitítani, hogy még véletlenül se ess abba a hibába, hogy felelőtlenül elkezdj költekezni. a tanulópénz pedig itt sokkal több, mint amit az egészre szánsz. nincs annál rosszabb, mint amikor elköltesz 300k-t egy ilyen rednszerre, és nem tetszik a hangja. ezért csitítgatlak, nem azért, hogy rádsózzam G.Zs. rendszerét
ahogy Az-X is írta, 300k pont az az összeg, amit a csodával határos módon jól is elkölthetsz, de akár rosszul is. És ezt meg sem tudjuk mondani, mert nem ismerjük az ízlésed. Ezért is fontos a hallgatózás. Lehet majd az én rendszerem hangja fog bejönni, de az is lehet, hogy Gzs-é, vagy éppen az, amit a 9853-mal hallgattál.
Jó amúgy a hozzáállásod, csak néha ilyen "durrbele" gyereknek tűnsz a hozzászólásaid alapján, ezért próbálunk kis türelemre inteni, hogy várd ki a hallgatózást
-
G.Zs.
senior tag
Az általad nézett autóspecifikus szett arra való, hogy a gyári hangszórót lecseréld, ha ugyanúgy a gyári fejről akarod hallgatni.
Mivel már megvetted a 9853-at (ami elektronikus zenére szerintem a legjobb választás), és aktívban fogod vele hajtani a szettet, akkor mindenképp a rendes X-Ion-t vedd meg.
Egyrészt a 300k-nak egy része úgyis ajtópanelra megy, másrészt amúgy is beépíthető a bora-ba átalakítás nélkül ez is. -
Uzmany
őstag
Lehet, hogy egy hozzáértőnek logikátlan a módszerem, de az első komolyabb rendszerem készülne el. Tájékozódom, olvasom, kérdezősködöm.
Nem hallgattam meg G.Zs. rendszerét, de erről szerintem nem késtem le, feltéve, ha ott lesz a Lurdyban. Az audio system szettet azért vetettem fel, mert autóspecfikus (golf, bora)
Érdeklődés , nem pedig vásárlás szintjén.
Minden bizonnyal vannak ajánlott márkák és tipusok, mint pl azt a fejegység esetében is leirtátok, melyek jó alapul szolgálhatnak. Első körben a tapasztalatok és az árak függvényében leszűkitem a kinálatot arra a csoportra, mely kiindulópont lehet egy esetleges vásárláshoz.
Itt ebben a fórumban az általatok javasoltak eltérnek a máshol olvasott, másoktól kérdezett és kapott javasolt termékektől, Ez persze érthető is.
Az autóhifi teljesen más világ, legalábbis számomra, egyelőre. Eddig ismeretlen márkákkal és fogalmakkal szembesültem. Érdekel, tetszik. Segitséggel,( tanácsaitokat, véleményeteket megkérdezve) magam szeretném kiválasztani a rendszerem összetevőit, nem akarok komplett, kész szettet vásárolni. Lehet, hogy elsőre drágábban jövök ki, de ez a tanulószettem lesz. Azért kérdezősködöm, és lehetőségeimhez mérten amit tudok, és lehet, azt megnézem, megfogom, meghallgatom, hogy igy a mellényúlás esélyeit kissé csökkentsem.
Szerintem, igy az általam leirtakat figyelembevéve, nem is tűnik logikátlannak a hozzáállásom
-
orbano
félisten
600k-ból gyorsan, újonnan megvéve is simán sz*rt vesz, ha nem jön hallgatózni, és nem alakul ki benne koncepció, hogy minek a hangja tetszik neki. Pl. eleve nem értem miért nem hallgatta meg Gzs cuccát. Jobb fejegysége van, audio system hangszórókkal, amiket már itt pedzegetett, hogy venni akar, nagyon jó minőségű erősítőkkel, mindezt a keretösszeg feléért, ráadásul garantáltan jól szól elektronyos zenével és simán helytáll hangszeres muzsikán is.
egyébként meg nekem 150watt van a ládám alatt, és -4db-re van állítva az első szetthez képest. szóval ez a 3-400watt rms kell igencsak relatív. Higy is szokták mondani a szakik? Nem kell a wattokkal foglalkozni, csak férevezetnek. Összeillő ládát és erősítőt kell választani, ami passzol a kocsiba is.
-
Az-X
őstag
Jó lesz az a fej, nem is baj ha nincs mindenkinek P88

Ha minden igaz akkor a fejedben van aktív keresztváltó. Tehát az első szettnek kell egy 4 csatornás erősítő, csatornánként kb 70-100W@4Ohm RMS teljesítménnyel. Mélynek attól függ mid lesz. Ha szánsz rá akkor egy monoblock és akkor az nagyot üt. Ha nem szánsz rá akkor egy 2 csatornás amit hídba kötsz így el lehet érni olyan 300-400W RMS-t 4Ohmon egy megfizethető erősítővel.
Ha kompakt rendszert szeretnél, létezik 5 csatornás direkt ilyen célra, de többnyire nem ajánlott hangminőségre.
Szerk: Ha valaki gyorsan, pörgősen él akkor én tuti
De hidd el én is megszívtam pár felesleges vásárlással. Amerikai rendeléssel... Türelem kell itt mindenképp! Vagy 600K és megvenni mindent üzletben
Szóval várd meg a pénteket, hallgass bele pár rendszerbe utána lesz ötlet, hogy merrefelé indulj és akkor fogunk írni pár konkrétabb dolgot is. -
Uzmany
őstag
Igy van. A két fejegységet más-más autóban hallgattam. Az Alpine első látásra bejött, nem tudtam otthagyni
Doboza, minden tartozéka, (még a garijegy is) és tényleg nagyon szép állapotú.
... és hol van még péntek???
én nem tudok várni, gyorsan élek.
Azért halkan megkérdezem, jöhetnének javaslatok első szett, erősitő tekintetében
(hátha belefutok valami jó vételbe)
Tényleg, akkor 2 erősitő kell, vagy egy? Valaki azt mondta nekem, hogy elsőszett és mélynyomóhoz elég egy. Igaz? -
orbano
félisten
Pedig állítólag a 9853 hangkarakterben sokkal inkább pioneeros, mint sem alpineos
gondolom a két fejegységet nem ugyanabban a rendszerben hallottad, így nem túl mérvadó, hogy milyennek hallottad az egyiket, meg a másikat, mivel csak a komplett rendszert hallod...
de nem értem miért nem tudtál a s*ggeden ülni még péntekig
-
Az-X
őstag
Nem tetszett a P88RS II? Akkor ott valami rosszul volt beállítva

Amúgy jó lesz az az Alpine.Nem hallottam ezt az első szettet, de a hangváltóját elnézve szinte biztos, hogy nagyon komoly nem lehet. Ennyi pénzért sokkal jobbat lehet venni szerintem.
Mélyládát mindenképp a végén nézegess! A reflexnél a ládán van egy "lyuk" míg a zártnál bármennyire is hihetetlen a láda teljesen zárt
Általában akusztikus jellegű zenéhez többnyire zártat ajánlanak. Persze ez nem szent írás. Mindenesetre tüc-tüc vagy hogyis írtad..."diumdisum"
zenéhez nem zártat ajánlanék.Nem feltétlenül szűkséges egy márkából építkezned. Az egy márka sem jelenti azt, hogy tutira minden passzolni fog. Inkább összeillő dolgokat kell válogatni. Nincs már messze a péntek, én is megyek, 1-2 autóba be kell ülni, meg kell hallgatni neked mi tetszik.
-
Egy érdekes kérdésem lenne.
Ugye a fejegységek nagy részének levehető az előlapja, elég sok modell már olyan, hogy a komplett vezérlést veszed le, kijelzővel együtt. Kérdésem, hogy ezek egyedi előlapok, vagyis adott előlap csak adott fejegységgel működik, vagy típuson belül ez tök mindegy?Ha már kérdeztem: mélyládánál mi különbség a zárt, reflex és bandpass típusú ládáknál?
-
Uzmany
őstag
Vettem egy Alpine 9853 fejegységet. Szép állapotban van, minimális karccal. Meghallgattam egy Pio RSII-t is, de nekem nem igazán jött be.
Elsőszett ez milyen lenne? [link]
Közben olvasgattam is. Azt irják, hogy mélyládát csak próba után kell venni. Cucc beépit, minden a helyén és utána mélyláda mustra
Igy van?
Zárt vagy reflex ez mit jelent?
Az hogy azonos márkából legyen összeállitva az szükséges? Valahol olvastam, hogy az azért számit, mert nem biztos hogy x szett y erősítővel jól fog együtt szólni.
Erősitőre javaslat?
Természetesen nem azonnal ma este akarom megvenni
Szemelőtt tartom orbano intelmét, először hallgatni... -
-
Uzmany
őstag
Lehet, lesz RSII
Még 2 év garral 70k Benne a postaktg. Szerintetek?Szabadna kérnem, hogy bővitsétek a listám a többi elemmel is?
Első szett, erősitő, mélyláda. -
domskie
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni mélyláda vásárlásban. Magnat RX44 két csatornája hajtaná egy sedanban és minőségre kellene, főként hangszerelt zenére, bár néha kis elektro is, de nem akarok falat bontani. Csak azért átjöjjön a szinte zárt térből. Elsősorban egy zárt 30-asra gondolok. (pl. AS HX12/X-ion12plus, Rainbow Hammer, MB Quart DWI, Alpine SWR, MAC Select12,stb.)
Milyen konstrukció jöhet számításba az RX-hez: 1x4 / 2x2 / 2x4 Ohm, ill. mi az amit meg is tud hajtani? Néhány márkát Ti is javasolhatnátok! Köszi! -
Az-X
őstag
A link: MB Quart PVI 216
A többi megy privátba. -
Az-X
őstag
Fogsz kapni P88 RS II-t, én ma vettem egyet

A teljes rendszerem:
Fej: Pioneer P88RS II
Első szett: MB Quart QSF 216 Nano
Mély: 2 x MB Quart RSH 252
Erősítő: 2 x Dragster DA 604
Kábelekből Neotech lesz a hangszóróknak KS-1440 az RCA már bent van, nem tudom a pontos típust
Az USA-ból rendeltem még egy MB Quart PVI 216-os szettet, de az nem kerül beépítésre (a QSF miatt). Így egyúttal jelezném is, hogy eladó lesz ha valakit érdekelne jelentkezzen bátran
Vadonat újak, 1év garival.
A hátsó ajtóban van még egy MB Quart QM 165.03 KX, azok ki lesznek szerelve. -
Uzmany
őstag
Az elmúlt pár napban én is rájöttem, hogy valóban vadászni kell a jobb cuccokra, ha fontos a jó ár.
Milyen rendszered lesz? Leirnád?G.Zs. 8012
Hát a kibővitett lista sem hozott előrelépést. Az első Pio az tetszett, de 300k
Szerintem eddig a befutó egy Pio 88RSII. Már ha kapok valahol... -
orbano
félisten
Persze Az-X a ló túlsó oldala, ő vezetés közben is az aukciókat nézi az iPhoneján

azért carstyling+vatera kombóval is össze lehet hozni egy értelmes rendszert. csak fontos tudni előtte már, hogy mit keresel. erre pedig itt van ez a fórum, az index fóruma, illetve a talik a lurdynál, vagy egyéb hifis összejövetelek. -
Az-X
őstag
A szigetelés nem kérdés
Az az első lépés... a két első ajtó kijön olyan 25K-ból, nekem a csomagtartót is szigetelni kell, de ez nem mindenkinél van így. Tehát ha mákod van akkor 25K plusz ha még szánsz arra is akkor egy ajtópanel.A 300K nagyon jó pénz. De ha elkezdesz mindenből újat és nem rendesen átgondoltan venni, akkor hamar elfogy. Ha utána jársz mindennek és szépen összeválogatod a cumókat akkor viszont "sírva hallgatós" rendszert lehet összehozni.

Azt viszont tudnod kell, hogy ez nem 2 perc. Sokat kell olvasgatni, kérdezgetni, hogy mi a jó, meg kell keresni, ki kell várni a jó vételeket... ha nem ragaszkodsz márkához, akkor érdemes találkozóra elmenni, ott tudsz hallgatózni.
Az is nagyon fontos, hogy a szerelést egy jó szakemberrel végeztesd!Én augusztus óta még csak most tartok ott, hogy nagyjából minden megvan ami kell. Több cuccot Angliából, Németországból, de olyan is volt amit az USA-ból (az USA-ról lebeszélnélek) rendeltem. Közben csináltam pár buta vásárlást is, de ez van
Most végre kezdődhet a beszerelés.Csak egy példa... pl az első szettem egy MB Quart QSF 216 Nano. Ez itthon 218e Ft az egyetlen forgalmazónál. Viszont a német eBay-en találtam egyet. Vadi új, az eladónak nem fért be a kocsijába. Így hozzá jutottam 282 euroért, az itthoni ár kb 1/3-áért lett meg

-
Uzmany
őstag
Nos, átböngésztem a netet az ajánlott listával kapcsolatban.
Alpine CDA-9887, 9835, 9833, 9855, 9853 - az első kivételével már nem találtam újat közülük. 9853 lenne használtban 45k-ért. hát nem tudom...
Pioneer P88-RS, P88-RSII - nincs, még használtban semLégyszives bővitsétek ki a listát új termékekkel is

-
Uzmany
őstag
Alpine 9887 motoros előlapos? Ha jól olvastam, akkor a Pio P88-RSII igen.
s4tch: thx, egész jól néznek ki.
-
s4tch
veterán
Pio P88 RS2 gyakorlatilag mindenkinek bevált, népszerű, okos, szép, aranyos, kedves, jól főz, kellemes a humora, tényleg fasza. (Kis önreklám: van egy eladó négycsatis erősítőm, amit vele használtam, igen jól passzoltak egymáshoz.)
A helyedben még megnézném a Kenwood most futó fejeit, röpke ismeretség után a BT60U és a BT50U is igen kellemes darabnak tűnik, egyik sem veszetten drága, és mások is jókat írnak róla.
-
orbano
félisten
ha mást nem, legalább fejegységet vegyél használtan! újonnan eszméletlenül drágák a jó fejek, ráadásul a régebbieknek szebb hangjuk van.
Amit nézz:
Alpine CDA-9887, 9835, 9833, 9855, 9853
Pioneer P88-RS, P88-RSII
Persze egyéb márka is játszhat (nakamichi, clarion, stb), de azokat nem ismerem.Ezek mind kiváló hangú és minőségű aktív fejegységek, újonnan vásárolva ilyet 100e forint felett kapni, míg mondjuk egy RSII-t megkapsz használtan garanciával 60e környékén (újonnan is 85 ezer alatt volt az ára az utsó raktársöprés alkalmával, de sajnos már nem kapható).
Újonnan, hogy tudj tájékozódni, a szükséges featurök:
3 pár RCA casti
6 csatornás digitális időkorrekció
aktív keresztváltó (crossover) funkció az összes csatornára. -
conan77
tag
Köszi a választ

tehát ha nincs bekötve a hátsó kimenete a rádiónak akkor nem küld jelet azokra a kábelekre amik a hátsókat hajtanák ? vagy külön kikapcsolható lenne a fejegységben mert ugye 4 hangszórós a kimenete, vagy ?
bocsi de azt szűrtem le hogy hiába veszem le a hátsókról a jelet attól még beleszólnak a minőségbe.

-
orbano
félisten
ahogy elnézem az egy passzív fejegység, ráadásul a sonyknak elég tré a hangzásuk információim alapján... 300k-s kategóriában rendszerben gondolkodj, gondosan összeválogatott, összeillő rendszerelemekben, különben akár fel is gyújthatod azt a 300e forintot, vagy felajánlhatod jótékony célra, több haszna lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Anker SOLIX C300X hordozható töltőállomás (288Wh) - LiFePO4 - 140W USB-C - szivargyújtó
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Baofeng UV-5R Mini kézi amatőr rádió
- Samsung Galaxy S25 Edge 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI Thin GF63 12VF RTX 4060 / 144Hz / SZINTE ÚJ!
- Apple Macbook Air 13,6 M4 10C CPU/8C GPU/16GB/256GB - éjfekete- HUN - MW123MG/A - 4 Ciklus 3 év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

a dimmer kábelt mivel kötöm össze ? kapcsolt szállal vagy az aksival ?? ilyenem még nem volt.

Korábban még én is elgondolkodtam rajta... de végül mégsem.

Szóval az marad jövő hét keddre.
Ezt egy VW-fórumon olvastad egy márkafanatikustól, fogadjunk. Úgy is meg lehet próbálni, lehet, hogy tetszeni is fog, de bitumenezéssel jobb lesz, ezt garantálom.