Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Pedig ellőtték a Physx címeket. Most már nemet mond minden fejlesztő. A támogatásnál nagyon fontos, hogy a piacon a célközönségnek milyen rendszere van. Egyszerűen a GeForce GTX 200 elterjedése annyira kicsi, hogy nincs értelme támogatni.
A felhasználók jelentős része még mindig HD Radeont vesz. Amíg ez meg nem változik, addig nincs baj. Márciusban meg jön két új motyó. Elég durva lesz a HD 4830 teljesítmény 20k-ért.
-
DeckardCain
senior tag
A 4830al és rv740el kapcsolatban.
Már a tavalyi év tavaszán voltak pletykák egy rv740ről, csak akkor mindenki rv770 lázban égett, gondolok itt a találgatásokra.
Elvileg 08Q3-Q4ben érkezett volna, már akkor 128 bitről és Gddr5ről pletykáltak és ha jól emlékszem 12 ropról, aztán nem lett az egészből semmi, gondolok itt a 40nm-re átállás és a TMSC problémájára. Aztán október végén megjött a 4830.
Valahol olvastam egy cikket, hogy eredetileg 480SP vel szerették volna kihozni csak az kevés lett volna a 8800GT/9800GT ellen. Szerintem az rv740 helyett jött ideiglenesen.
A fentiekből kiindulva szerintem elvárható lenne ha hozná egy 4830 teljesítményét. Eleve az rv740-et kb a 100$os kategóriába szánják. Ez mellett meglehet nézni mennyi most neweggen egy 4830. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert a DX10.1 ipari szabvány. Nem szabad azt a látszatot kelteni, hogy gürizni kell a fejlesztőknél a támogatásért. Most képzeld el azt a helyzetet, hogy bejelentik előre mik lesznek a DX10.1 játékok. Mindenki könyveli magában, és ha azok nem tetszenek a játékosnak, akkor inkább vesz egy GeForce-ot. Ha viszont a semmiből jönnek a DX10.1 címek, akkor a jövőhéten megjelenő "Piroska és a Farkas" is támogathatja akár a DX10.1-et. A Physx esetében tudod előre, hogy mikről maradsz le, míg az AMD-nél nem, így akár a jövőhéten megjelenő kedvenc játékod is tartalmazhat DX10.1-et, de tudod, hogy Physx-et nem támogat. Melyik karit vennéd a gépedbe. ... érted a logikát
Egyébként a főpartnerekből azért lehet sejteni, hogy mely címek támogatják biztosan az AMD technikákat (még a tesszellátor is esélyes ... csak erről sem szabad böszéni)
-
Bluegene
addikt
nem baj lehet föl lehet húzni 800mhz-re a magot és a gddr5-öt 4 giga fölé
4770-es név illik rá, elég ha csak megközelíti a 4850-est, a 4830ast sztem verni fogja
igazi méltó válasz a válságra, az Oem gyártóknál lesz népszerű hisz inkább beleraknak egy igen olcsó, de komoly teljesítményű kártyát , mint holmi vacak 9500GT-t(kábé annyiba kerülhet legyártani)
egyébként a 4870 256bit+GDD5 olcsóbb mint 512bit+GDDR3
szóval rendkívűl ügyes kis kártya lesz
-
janos666
nagyúr
Én látom benne a fantáziát:
Egyszerre csak elkezdenek megjelenni a játékok, aztán mikor felgyűlnek "kibújik a szög a zsákból", és lehet, hogy már az se kell, de ha mégis, akkor elkezdik fikázásra uszítani a cikkírókat.(Az RV770 után ítélve nem kell uszítani, már egy egálhelyzetet is úgy teknitenek majd megint hogy az ATI elsöprő győzelmet aratott)
-
rollins
őstag
Frostbite lenne az? első igazi dx10.1, magas alu/tex arány, valami ilyesmit pletykáltak róla.
Ha jól értem azt írod, hogy a játékfejlesztők használják már végre az RV770 valódi erejét, ami egy hatásos Amd marketinggel célba is érne? Különben meg amortizálódik, kárba vész az RV770? -
janos666
nagyúr
Az nem tragikomédia lenne, hanem törvényszerűség, ha a hitegetések alatt érvényben lévő aktuális generáció kifutna, mire látunk belőle valamit.
Tesselator - 2 generáció biztos, de 90% hogy a 3. is kifut mire bármi használja majd.
DX 10.1 - 1 nemzedék már kifutott úgy, hogy semmi sem használta, a mostani is 50-50 hogy kifut-e addigra.Amúgy mire célozgatsz, ami március körül jön, és szereti majd a HD4-eseket?
Abu csak magyarországon ténykedik. Fogjuk rá, hogy engem ő "téritett át a vörös oldalra", meg mostanság megszinezi néhány ph-s cikk alaphangját, de én a globális helyzetről beszéltem. Minden külföldi sajtó sikeresnek tekinti a HD4-es radeonokat. Pedig ha objektíven nézünk rájuk, így fél év távlatában, akkor annyit értek el, hogy teljesítményben utólérték, feketelukakkal megelőzték az AMD-t (feketeluk alatt most értem a tesselatort, 10.1-es directx-et...).
Nagyon is, hogy jól működött most náluk a marketing, hisz a fej-fej mellé rakott kártyáikkal is sikertörténetként könyvelik el az utóbbi fél évet. Ha igazak az nvidia bevételéről szóló adatok, akkor sokkal több radeonnak kellett elkelnie, mint GTX-nek, pedig a valós teljesítmény-aktív_szolgáltatás/ár arány még mindíg a geforcoknak kéne hogy kedvezzen. (dx 10.1 sehol, illetve FC2-ben lassítani ottvan, ellenben Physx csak ott lesz a Mirror's Edgeben, Crioban - előbbi sikeres lesz, utóbbi szar, de legalább lesz, meg legalább demókkal és modokkal lehetett már szórakozni, mint az UT3 mappack....)
Értelem szerint, ha már egyszer úgy döntöttem, betárazom a dx 10.1-et, akkor most már nem fogok letenni róla, mert akkor tuti jönne valami. Meg 3 FPS-ért nem cserélem el a kártyát 1:1 árba se.
A 8x AA-val meg nagyon el vagy tájolva. Örülök én, ha 1920x1200-ban a 2x AA-t elbírja, régebbi játékra is csak 4x-et rakok. És van olyan játék, amin érződik, hogy nem bírná a 2x AA-t se, ha lehetne rátenni deferrend rendering mellett. A CFAA módok mindegyike felejtős Full-HDben, mert a ...tentek csak maszatolnak, az edge detecthez min 4x kell, és sokat lassít már ilyen felbontáson.
-
Bluegene
addikt
eleve az NV kartyain sokkal magasabb a shaderek orajele valóban az is közrejátszik hogy az nvidia sokkal kevesebb sp-vel képes arra mint az ati sokkal többel, ezért kábé 5-tel kell osztani az ati sp-it, nem értem amit írtál miért zárná ki?
pont az a lényeg
a 4870X2 pedig alapból benne volt a stratégiába nem utólag dobták össze
-
Bluegene
addikt
Mint koztudott (ok is ezt mondtak) az AMD-nel felhagytak a monolitikus highend GPU-k tervezesevel, igy semmi meglepo nincs abban, hogy az RV790 (performance GPU) nem a GT212 (highend GPU) ellen keszul igen csak az a bibi h az nvidia már alapból számol a kétkártyás ati kártyával, így ők alapból terveznek ilyet, tehát muszáj lesz nekik egy erős GPU-t kihozni, csak megpróbálják 300mm2 alatt, de a GT212 is 300mm2 alatti lesz, tehát az nvidiánál is rájöttek, most tényleg az lesz a nyerő aki erősebb GPU fejleszt ki, az nvidia 2X nem követi el ugyanazt a hibát
nv: 384sp
ati: 2000spha ez lesz a két gpu kábé egálban lesz(nagyjából 5-tel kell szorozni, azonos órajelen), erre bizonyíték:
3870/320sp=9600Gt/64sp
ill: 4870/800sp=GTX260/192sp itt a radeon nyer mert magasabb az órajel(800/5=160)ezt olvastam egy külföldi hardveroldalon, hangsúlyozom ha felépítésben nem változtat az ati ill nv
-
leviske
veterán
Ez mi? Ez honnan? Ez igaz?
Vagy csak valakinek megindult a fantáziája....
(#384) nixx-21: A HD2900PRO óta az ATi stratégiája, hogy ködösíteni kell a megjelenés napjáig. Az RV770-eseknek sem lett volna ekkora sikere, ha már kezdetektől tudni a 800SP-t.
Így a legtöbb esetben nincs az NV-nak ideje válaszolni. Az RV740 vs. GT216(?) összecsapása lesz a legfontosabb ilyen pont. Hasonló időtájt érkeznek és ha az RV740-ről időben kikerülnek a pontos adatok, akkor a GT216 órajeleit még időben tudják korrigálni. Márpedig az RV740 640SP-ával és a GT216 160SP-ával szerintem leginkább az órajel fog dönteni...
Így szerintem addig jó, míg az RV790-ről csak pletykák vannak. Ha szükség van az előre bejelentésre, akkor már baj van...
MOD: Amúgy az R680 óta csak én nem találkoztam hivatalos Radeon roadmap-vel?
(#404) Keldor papa: Lehet, hogy rosszul gondolom, de szerintem a GT212 egy egyszerű 40nm-es GT200 lesz, de még így is képes lesz ütni.... Ezért gyanusak számomra a jelenlegi RV790 adatok. Bár aztán kitudja, lehet, hogy 40nm-en komoly órajel növelésekre lehet majd számítani.
-
csak egy apróság, nem a textúrázás dominál manapság sem, az egyik szűk keresztmetszet a backend (ROP-ok) környékén van elásva, ld. 4830 VS 4850, másrészt pedig az ALU kihasználtság a Radeonokban továbbra is a béka segge alatt van, de még az nVidia skalár ALU-i sem pörögnek éppen 100%-on...
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest