- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Déjà vu érzés a Z Flip FE specifikációját nézve.
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Nekem elég szedett-vedett hírek ezek. Lehet az angolom gyenge hozzá, de nehezen jön le belőle az irónia.
Remélem, ha már tényleg ennyi projektet kettébevágnak a körülmények, akkor észhezkapnak, és a maradékra legalább rendesen ráfekszenek, aztán jövőre tőlük vehetek majd valami fasza DX 11-es kártyát.De igazából én még mindíg nem féltem őket, sőt, szerintem az RV770 se lett akkora siker, mint aminek tűnik, csak most sikerült átbaszni az embereket. Én is nagy nvidia fan voltam régen, aztán mégis rohantam megvenni a legelső 4870-ek egyikét, és el is hittem hogy jól döntöttem, és megérte megtörni az nvidia-hűséget
Most meg, ha végignézem a teszteket (pl. a nemrégi ph-sat friss driverekkel), mai szemmel mégis jobban jártam volna egy GTX-260al.DX 10.1 érdemben még sehol (FC2-t is csak lassítja), tesztekben a GTX-260 veri a 4870-et. (legalább is a legtöbb olyan játékban amivel én is játszogattam, vagy akarok, amíg ez a kártyám lesz). Most meg ha kijön valami új radeon, ami jobb a 4870-től, de nem olyan drága mint a 4870X2, akkor ezt is megéri majd becserélni, meg azt is becserélhetném.
Nem az, hogy átverve érzem magam, de máig bezáróan biztos nem volt jobb döntés ez a kártya, mint egy GTX-260. (lehet hogy sokkal rosszabb se, vagy épp ugyan olyan, de nem jobb).
Az is oké nekem, ha azt mondjuk egálban vannak most a kártyák, csak akkor az RV770 sikertörténete a hamis, ami szerint az ATI most akkora király, nyereséges lesz, az nvidia meg veszteségbe fordul...
-
janos666
nagyúr
Hmm. Most Windows 7 beta1 van fent, azt nem lehet DX 11 beta nélkül telepíteni, de én arra gondoltam, hogy belenyúlok az ini fileba. Én úgy látom, a geforceok d3d10 nevű renderpatchet haszálnak, a radeonok pedig d3d10a nevűt. Úgy sejtem, ha kézileg leveszem az A betűt és írásvédetté teszem az ini-t, talán sikerült 10.0-ba erőszakolni. Majd ha otthon leszek megnézem.
Van még egy FC2 talányom: Ha futtatok egy timedemót 3 loop-al, akkor a végén rajzol 3 grafikont a logolt FPS-ekről (elég sűrű mintavétellel). Namost ezek a grafikonok olyannyira nem vágnak egybe, hogy ha nem láttam volna a saját szememmel, csak egy tesztoldal közölné a grafikonokat, akkor el se hinném, hogy ezek mint ugyanannak a timedemónak a futtatásából származnak, és közben semmi beállítást sem módosítottak.
Az egész karakterisztika más volt, ránézésre semmi korreláció, csak 3 külön grafikon, összefüggéstelen adatokról. Iszonyat eltérések vannak a 3 futtatás min/max/avg értékei közt is, és nem csökkenő vagy növekvő a tendencia, hanem véletlen (nem mintha lecachelné első futáskor ezt-azt és ottmaradva gyorsít, vagy épp ottragad, csak szemétként, és lassít...)
És mielőtt a beta OS-re fognátok, ezt még Vista SP1-el néztem (8.12 sima és hotfix driverrel is ugyanaz, játék 1.02-es patchelt).Másik jelenség még, hogy néztem a futást, és néha 50 FPS körüli értékeket írt ki és mégis "szaggatott". Pedig Vsync mellett ritkán látni már mai világban szaggatást, de itt tök retro hangulatom volt timedemo közben. 40-50 FPS és ugrál a kép, mintha analóg mágnesszalagról nézném és kézzel böködném a tekercset vagy a lejátszófejet.
Itt mondhatnátok, hogy kevés a 3,6Ghz-es 64nm-es Core 2 Duo 4Mb cache-el, 45nm-es Quad kéne 12Mb cache-el, de hol lehetne itt 1920x1200-ban, 2x AA-el CPU limit? -
rocket
nagyúr
Mint koztudott (ok is ezt mondtak) az AMD-nel felhagytak a monolitikus highend GPU-k tervezesevel, igy semmi meglepo nincs abban, hogy az RV790 (performance GPU) nem a GT212 (highend GPU) ellen keszul.
Valos alkalmazasok alatt csak a teljesitmenyt nezve az RV770 is keves a GT200 ellen, ha szukseguk lesz ra, majd megint osszeraknak 2 GPU-t 1 nyakraAz igazi kerdes inkabb az mikor jelenik meg a GT212, es valosak-e a speckok.
Realisan nezve a dolgokat 40nm-es 384SP/96TMU highend GPU-ja nem lesz az NV-nek Q3 elott.(persze tortentek mar a mulban is meglepetesek, ezert azt nem mondom lehetetlen, de nem tul valoszinu 40nm/384SP-96TMU/Q2 osszejon nekik).
Volt pletyka rola, hogy a G100 neven anno emlegetett GPU valojaban 384SP-ve jott volna ki 55nm-en, de nem hozta volna a megfelelo teljesitmenyt az elet ciklusa alatt, ezert valtoztattak rajta, es ebbol szuletett vegul a GT200. (igy utolag elnezve mennyit kestek az 55nm-es atalassal, lehet a GT200 sokkal kisebb buktat hozott, mint a G100 eseteben tortenhetett volna).Ha Q2-ben megjelenik a GT212 akkor sokkal valoszinubbnek tartom az 55nm-et 384SP/96TMU-val, ezzel mondjuk megint 500mm2 felett lehet a GPU merete, de ha az RV790 is 55nm lesz ahogy varom, es nem csak az orajeleket novelik, akkor annak is no a magmerete, emiatt sokkal kisebb lehet a kulonbseg meret/teljesitmeny aranyban mint a 55nm-es RV770, es a 65nm-es GT200 kozott.
-
ulveczkii
tag
Azért ez biztos nem ilyen egyszerű.
Egyrészt a chip hiába van kész ha a gyártástecnológia nem áll rendelkezésre. Valószínűleg márciusra lesznek képesek olyan verziót és akkora mennyiséget gyártani a kitűzott magfrekivel, a megfelelő kihozatallal és akkor mannyiégben hogy ne csak mutatóba jusson egy két tesztoldalnak.
Másrészt nem hiszem hogy nagyobb fejlesztésre és több időre lenne szükség az rv790 esetében hisz a gyártástechnológiai átálláson túl apróbb módosításokat várhatunk az rv770 hez képest. 20%kal több sp és kész, gondolom kicsit gyorsabb ddr5-öt raknak mellé és kész. ezzel szemben az rv740-ben az rv730hoz képest nagyobb változások történtek. És szerintem a legyártása se ró jelentősen nagyobb feladatot az illetékesekre hisz az a 150-160 mm2 nem nevezhető nagy magméretnek, a TSMC biztos simán veszi az akadájt.MÁRHA BÁRMIIS IGAZ A PLETYKÁBÓL
-
Abu85
HÁZIGAZDA
100 felett lesz kb. 110 mm^2
Viszont kap DDR5 támogatást, de nem biztos, hogy használni fogják. Valszeg most a gyárakban tesztelik, hogy melyik az a maximális sávszélesség, ahol a legjobban teljesít a kari.
Akkor sem hozzák ki az RV870-et, ha ki tudnák hozni ... nincs értelme sietni. A DX11 leghamarabb jövő év végén jön. Tuti előny lesz, ha az RV870 már eleve úgy startol, hogy túl van minimum két stepping váltáson. Ismét tökéletes lesz a chip kihozatali aránya, már a gyártás elején. Az RV770 is itt nyerte meg a csatát. Rohadt olcsón hoz sok hasznot.
Látod mit csinál az AMD ... az RV740-nel teszteli először a 40 nm-ert. Ha valami nem klappól, akkor még mindig olcsó a 110 mm^2-es chip, kevés lesz a veszteség. Q2-re a problémák megoldhatóak, és jöhet többi 40 nm-es lapka ... nagyobb magmérettel persze.
Az NV a G200-at váltja le 40 nm-re az kb. 355 mm^2 ... ha valami nem tökéletes, az nv nem kísérletezgethet, mert túl nagy a magméret, így keményen vissza kell fogni a gyártást és a problémát elméletben kell megoldani ... nyilván ez komoly időveszteség.
-
Dare2Live
félisten
Amúgy szerintem az RV870 is megérkezik valamikor Q2-ben.
Ezt miböl gondolod?
Nem azért de ha ticktockhoz ragaszkodnak (és ez 99%) akkor inkább simán átrakják a kicsit kalapált(pl 960sp) RV770et 40nmre. Orajelet megküdik még +~20%al és "0melóval" megent megvan a korábbi előnyük 55nmes NVvel szemben, vagy még növelték is azt!RV870 ellenben új architektúra: -1-Nem illik bele ticktockba: Szivás/Kockáztatás -2- ATI az elöző ujjgyakorlat miatt nincs rászorulva: Akkor minek hozná ki ideje korán?
Persze az esélye megvan pl ha ez a MC dizájn vmiért annyira k* jó...Tick-Tock egyelőre csak az Intel-nél létezik (hivatalosan) Nem hivatalosan meg mindenki így akarja csinálni.... ha teheti.
RV740 nagyon jó lesz.... de nálam HTPCben marad a passziv 8600GT... Igaz annak nem kicsi a bordája.
-
Bluegene
addikt
Az RV770-ben meg minden blokk aktív, így jön ki a 800SP. hát ezt kötve hiszem, akkor nem 20% lenne a selejt hanem 60%
biztos van benne némi tartalék, muszáj így kihozni különben alacsony lenne a kihozatal(nvidiánál is több sp van benne mint 240)szerintem arról van szó hogy most elkezdik gyűjteni a tökéletes chipeket, de kell várni hogy összegyűljön elegendő az induláshoz
-
sniper elite
senior tag
Egyetértek, mi a francnak kéne felülni az nvidia kapálózásának, amikor egyértelmű hogy lényegesen újat nem is tudnak kiadni, most is kettő nyákos vastag téglát adnak ki, szerintem akkor se fogja verni a 4870x2-öt de mindegy! Tényleg az ATInak azon kéne törnie a fejét hogy október felé kijöjjön a RV870 széria és nagyon brutális legyen! Én szemény szerint azt se bánnám ha lenne x4 magos belőle
Amúgy kezdem megszeretni a Catalayst drivert, eddig 3 évig csak nvidia kártyáim voltak, de utóbbi 4 hónapban elvagyok szállva az ATI-tól, mivel nem csak nagyon erős karikat adnak ki, hanem elkezdtek dolgozni a szoftvereken is, és nem a 3 hónaponként adnak ki forceware féle xarságokat, hanem havonta és látszik hogy van benne munka, szóval forever ATI/AMD
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Motoros topic
- Google Pixel topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest