- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
butcher eu
senior tag
válasz
katt777 #31814 üzenetére
és nehéz összehangolni egy asust egy sapphire-ral?
Mert ha minden igaz, ma már tesztelhetek ha végra megkapom a sapphire-t.
vissza flash-eljem az ASUSt alapra, ha a másikon is alap bios van?
és még egy kérdés: hogy működik a dios mod?
és húzni is csak biosból tudom, vagy azt lehet software-esen is?
bocs a sok kérdésért.!.! -
WesTM
őstag
válasz
katt777 #31824 üzenetére
NAGY M
Hozzám is vagdoshatná valaki a "meleg" 4870 ét (aki olvasta ma a másik totyikot tudja miről beszélekde 1-2 héten belül épitek havernak egy gépet természetesen 4870el meg quaddal majd jol megcibálom a tökét mind kettőnek aztán megnézem mit tud. Lehet hogy az lesz a pofon nekem, hogy kell egy olyan.
-
DigitXT
félisten
válasz
katt777 #31374 üzenetére
Elbizonytalanítottál, ezért kiugrottam Ausztriába: szerintem nem ennyire drámai a helyzet.
Izlések és pofonok... Btw. a 3850 nagyon szépen viszi: 50-60 FPS mindig megvan, max. grafika 1152x864, 4xAA+16xAF mellett. Ja és mindezeket magától állította be, ahogy néztem, csak a Reflections van Mediumon. Jól néz ki, és szórakoztató: mintaha összegyúrták volna a Carbont, Pro Streetet, DiRTöt és a TOCA RD3-at.
Mivel ezek egyike sem volt szimulátor, sőt, nem is kell azt elvárni.
A csalás persze nem kéne, a visszatekerés meg lehetne kicsit könnyebben kezelhető, pl. konfigurálhatóan gamepadról.
-
Bali27
addikt
válasz
katt777 #31591 üzenetére
Basszus ugy néz ki megoldódott.. Az eredeti Biosát(067es) Módosítottam..Mert abban eredetileg 73 foktól kezd a ventilátor pörögni..Viszaraktam az eredeti biost picit módositva, és tökéletesen kezeli a ventilátorszabályozást.. Kiléptem a játékbol, és ahogy hűlt le a gpu ugy csökkent a fordulatszám is
-
Bali27
addikt
válasz
katt777 #31583 üzenetére
Szar van a palacsintában
Leszedtem Rivatunert, ugy hogy se regisztrybejegyzés se semmi nem maradt utána.
Rivában egyedül a fanlevelnél álitottam be fixre, de azt meg anno teljesen kivettem.. Máshoz nem nyultam benne.. Szóval már nincs..
Elinditom a játékot..
fan speed felpörög 50%ra, max 73 fokon tartva a gput.. Kilépek a játékbol, a fan speed marad 50%on, addig mig le nem megy 40fokosra a gpu.. Mikor leér 40 fokra a gpu akkor felpörgeti 64%ra a fanspeedet..És ott is tartja.. Melyik Biost tudnád még ajánlani? vagy mi lehet a baj???Most el kell mennem.. Kb 11 körül leszek megint,,,
-
Bali27
addikt
válasz
katt777 #31571 üzenetére
Az uj beálításokkal most 50%ventilátorfordulatnál Assiassian Creed DX10be 70fok
Ez azért nem rossz
ÁÁ ez engem szivat.. Eltelt vagy 3 perc és a ventifordulatot felvette 64%ra.. csak az a bibi hogy már nem jászok, és visszakapcsolt 2D modba. most 38fokos a karim.. A végén még kihűl
Kiv vagyok mikor áll vissza 35% ventifordulatra..
-
DigitXT
félisten
válasz
katt777 #31568 üzenetére
Ha nem tetszik a véleményem, ne olvasd
Mivel szoktál értelmeseket is írni, nem szeretnélek ignorálni...
Amíg nem olvasom, addig nem tudhatom, hogy mennyire szakmai.Egyébként melyik NFS-ről van szó? Pl. az egyik legjobb, a Porsche is megy XP alatt. NFS1-et meg egyszer úgy játszottam, amikor beteg voltam (feküdni kellett, tesóm laptopja befigyelt
), hogy a fő gépen voltak a fájlok, a laptopon meg csak futtattam: mindkét gépen XP. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy minden megy XP alatt, sőt, de ha nagyon régi a game, akkor a DOS emulátorral nem lehet gond, és azt hiszem egy tuningolt C2D már elég ahhoz, hogy hozza a régi gépek teljesítményét az emulátoron keresztül.
Már megérte a fejlesztés, nem igaz?
állandó és drága szemétgyártást a PC hardver/szoftver iparban
Most akkor a POP1, Stunts, stb. is szemét, mert nem megy XP alatt natívan?használni akarom, nem eldobni
Senki nem mondta, hogy dobd el. A döntés mindig rajtad áll.
Anno pl. én is szerettem a Stuntsot, sőt, még extra pályaszerkesztő proggit is írtam hozzá, de ma már nem "szenvednék" vele.A zenéjét pl. még ma is bírom, fel is vettem az emulátorral, de aztán valahogy csak nem hallgatom nagyon. Nosztalgiázni néha jó lehet. Volt ám anno C64 is: arra is van emulátor...
(Meg sid-player, stb.)
-
DigitXT
félisten
válasz
katt777 #31549 üzenetére
Nem egészen értem az eszmefuttatásodat, de reméltem, hogy átmegy a véleményem, miszerint nem kellene olyan marhaságot írni, hogy "miért nem fizetik vissza a pénzedet".
PoP1-et történetesen simán játszhatsz pl. DOS emulátorral, stb. Azért bátorkodtam ezt megjegyezni, mert már többedszer olvastam tőled ilyesmit, és kicsit fárasztó már...
-
bolcsodal
addikt
válasz
katt777 #31549 üzenetére
Vágom, de sokmindent nem lehet ez ellen tenni.
Mint ahogy a mocskos Sapphire stock coolerrel sem...egyáltalán minek van rajta hűtő, ha gyakorlatilag ugyanazt a hőfokot produkálja idle....várjunk csak...
Lényegében ez a memóriákra is ráfekszik ugye? Ha a memóriák nincsenek downclockolva, akkor gyakorlatilag ez a memóriák hőmérséklete...
-
DigitXT
félisten
válasz
katt777 #31537 üzenetére
Ezt te sem mondod komolyan.
De nagyon is komolyan mondom: uncsi ez a "rinyálás".
Nem megy az új cuccon, nem megy, nem az ő hibájuk,
hogy nincs végtelen ideig támogatása egy-egy programnak.
Pénz meg mire fel járna vissza: te döntöttél úgy, hogy új
rendszert használsz, amivel a régi nem kompatibilis.Szerk: egyébként nem is akarok minden játékkal játszani.
-
Mercutio_
félisten
válasz
katt777 #31478 üzenetére
Mit javasolsz, bios-ban állítsak ventiszintet (mondjuk a %-os arány marad, de nem 72-től, hanem mondjuk 46-tól lépkedjen
)
Ja, újabb érdekes dolgot tapasztaltam, mióta beraktam a kártyátHGL: az én verziómban nem találtam olyan menüpontot a setup-jában, ahol a frissítés kikapcsolható, egyébként fura, mert eddig ilyet nem csinált, pedig ahogy látom már 1.3-as patch van hozzá
-
Kötelező
senior tag
válasz
katt777 #31533 üzenetére
nekem egyik particion Vista van másikon XP. ma raktam fel őket, először vistát tettem fel utána XP-t. Gép induláskor lehet válsaztani melyiket akarom inditani. Egy kis segitség
-
-
-
FeRRaR1
őstag
válasz
katt777 #31502 üzenetére
hát le, ne is mond már eleget idegeskedtem, de massa könyörgöm miért nem maradt belül
mikor gyorsabbak voltak kanadába, meg silverstone ba, nem tudtak élni vele, 1x a bantu miatt, 1x a gumik miatt
Ja és nálam is akadozik a szőrös fánk, eddig nem csinálta, talán a 8.6 miatt
-
Bali27
addikt
válasz
katt777 #31488 üzenetére
Mikor megvettema karit ujrapasztáztással kezdtem..
Most 98% os gpu használat és 51% os ventifordulat mellett 73 fokos a kari...
Sharkoon rebel9 es házikóm van.. Ugy csináltam meg hogy elöl a winchesterekre egy 12cmes ventilátor szivja be a levegőt, az oldallapon meg van egy 25cmes ventilátor ami eredetileg befelé fujt.. Csak minidg teli volt porral, és most kifelé húzza a levegőt a házból.. Még jobb is lett..Órajeleket is tudom álítani, és azt raktam föl amit te küldtél át a ,mailemre -
Mercutio_
félisten
válasz
katt777 #31459 üzenetére
Azt se tudtram, hogy fel kell tenni, merre találom?
Durván melegszik a cucc, ráadásul az 1slotos hűtés éppen a táp ventilátorába fújja a meleget
de az egész környéket befűti úgy látom, mert az előbb leállt a gép és újraindítás után még mindig 65 fokos volt a CPU ami eddig normál használatnál 30 fokos volt
szóval lehet, hogy a biosban beállított cpu túlmelegedésvédelem lövi le a gépet.
HGL nincs mindenben maxra téve csak a shader, model részletezettség, és árnyék van magasra téve
GPU-lock ha a túlhúzás kizárását jelenti az engem nem érdekel, a kérdés, hogy a feszeket bios--editorral annál is lehet-e állítani, bár ha jól gondolom a 3D-s használat nyomja meg a hőfokot ott pedig nem lehet feszt csökkenteni, legalább is megszívhatom, mert ha tl alacsony, akkor gondolom ugyanúgy dobálni fogja magát a rendszer
-
Mercutio_
félisten
válasz
katt777 #31379 üzenetére
Úgy néz ki a hűtésen tekernem kell, hellgate london egy idő után elszáll
de az előbb az egész gép újraindult
Táp egy 360W-os Zalmi, van ranta 6pólusú VGA-tápcsati, meg egyébként is simán bírnia kell a konfigot (1 HDD, 1 ODD, X2 5000+ 65W-os proci)
GPU bios: 010.067.000.000.026906 Asus-nál nem találtam frisebb biostJa és egy érdekesség: Mióta felraktam az Asus drivert és a GamerOSD, SmartDoctor progikat a gép nem játssza le az MPEG-2 es videókat
Médiaplayer codec-et keresgél, de nem talál, pedig sima szabvány mpeg2 videó, 2 napja még néztem, a divx-eket továbbra is lejátsza
Hopp, mediaplyer Classic simán lejátssza, akkor itt valami MS Mediaplyer gond van -
Bali27
addikt
válasz
katt777 #31425 üzenetére
No felraktam amit küldtéál.. Ugy hogy nincsen ATI driver fent a gépen (elbasztam a rendszert és nem lehet felrakni)
Most már Idle 63 fok.. Sokkal jobb... mégse 85...Köszi.. Igy már sokkal jobb lesz. Ujrarakom a rnedszert, felrakom a drivert Valoszinü sokkal hüvösebb lesz a kártya..
-
Bali27
addikt
válasz
katt777 #31407 üzenetére
No nekem egy olyan kéne amin kb a ventilátor szabályozás alapbol 40% körül van.. A mostani biosba 25% és igy idle:85 fok.. Ha 40 v 43% körül nem kéne rivatunert se használni.. Meg egy olyan bios kell ami tuti jó.. Nem tudom mi az a TPU..
Egy pár% húzás lehetősége benne legyen, nem vagyok nagy tuningrajongó.. Csak a későbbi időkre is jó legyen olyan kéne.. És ha tényleg segitesz akkor nagyon megköszönöm!Xp alatt nekem az Uxtheme mindig müködött.. Azért kéne a vistára, mert a sima Glass nélküli AERO themet már kicsit unom.
-
Bali27
addikt
válasz
katt777 #31403 üzenetére
Mi lenne velünk nélküled? Amugy tényleg értékelm a tudásod..!!!Meg nagy hasznát is vesszük.. És néha jót szórakozok a nagy vitatkozásokon is
Élmény ez a topic..
64 bites vistát használok(Home Basic) Létezik hozzá Uxthemepatch .exe???
HIS Bios nem tudom mi az a: javított energiatakarékos 2D/3D mód.. De ilyen a 780/1130as beálítással nincsen véletlenül? (Nem akarok kockáztatni..) -
Bali27
addikt
válasz
katt777 #31398 üzenetére
Katt.. A tesztoldaladrol szeretném letölteni a HIS ICQ biost a HIS 3870es ref karimra..
4 kérdésem van..
1/ Nem érhető el ilyen file az oldaladon. Fel tudnád tenni?.
2/ A sima HIS3870 birni fogja a 850es órajelet?
3/ Melyik biosfrissitő progit ajánlanád???(idiótabiztos kéne, amivel el lehet menteni a régi biosom is.. )
4/ Ha gáz van akkor mi a teendő? 2 vga slot van az alaplapomban.. Valami hasonló módon kell operálni hogy berakom a régit meg egy kölcsön vgat, és ....? -
bolcsodal
addikt
válasz
katt777 #31371 üzenetére
Nyomj egy load default clock-ot és meglátod egyből vagy 5 fokot ugrik a hőmérséklet felfelé. Ezért nem is lehet find max-okat futtatni rajta mert alapból fűti a karit. Nomeg, ha kinyitom a render ablakot akkor is 2D frekvencián hajtja a karit.
Pedig a GPU-t használja rendesen.
Csak a venti szabályzás miatt tettem fel...elképesztő ez a sapphire 1 slotos hűtő.
-
DigitXT
félisten
válasz
katt777 #31347 üzenetére
Dirtben nem lehet menteni a replayt sajnos.
Nemt'om miért gondoltad, hogy 4850, mindenesetre gondolkodom rajta, hogy megéri-e a csere, lesz-e annyival gyorsabb.
A GRID-re meg kíváncsi vagyok/leszek, de még nem kapható nálunk...Vagy van demója, és teszteljek azzal?
(Ha tényleg jó a játék, csak az eredeti jöhet szóba.)
-
Mercutio_
félisten
válasz
katt777 #31300 üzenetére
Felraktam az Asus legújabb gyári driverét, 8.5.11-es 2008. 06. 24-i, ez eszerint még a 8.5-ös catalyst-ra épül
Jelenleg CCC szerint 2D-ben 47 fokos a gpu (300MHz gpu,829MHz memó, feszt nem jelez ki), indítottam egy hellgate londont, 5 perc után kiléptem CCC-ben 72 fok volt a gpuvagy ez normális érték? (Igaz nem is hallottam a ventit zajongani
)
ATT-t most feltolhatom, vagy az bekavar?SmartDoctort felraktam, de közölte, hogy GamerOSD kell neki, így most azt is töltöm/telepítem, viszont próbálni majd később, mert mindegyik újraindítást kár
-
danntora
tag
válasz
katt777 #31346 üzenetére
Azt inkább nem mert felmegy 90 fokig is alig 2 perc alatt, bár én sem tudom hogy miért. De ez különben a rev 1-es verzió, lehet hogy ez lenne a baj forrása?
Amúgy ha sztem jó a vga akkor miért nem tudom kirakni a képet tv-re? A tv egy Samsung 72 cm-es, s-video, scart bemenettel meg -nem röhögni -egy sárga, piros, fekete rca bemenettel aminek nem tudom a pontos nevét. Van mindenféle kábelem de mégsem tudom catalystban beállítani. Ez a kép fogad engem bárhogy kötöm össze és mégsem látok semmit a tv-n, sőt a 2-es kijelzőnél enable-re kattintva csak elsötétül egy pillanatra a kép és marad minden ugyanaz.
-
DigitXT
félisten
válasz
katt777 #31323 üzenetére
Megnéztem. 6-8-10 FPS-sel lett lassabb. Persze mihez képest?
Lehet, le kéne benchmarkolni az egész versenyt, csakhogy semmi
sem garantálja, hogy kétszer ugyanúgy végigmegyek rajta.Nade a lényeg, amihez hasonlítani kell, kb. 48-50 helyett 40-42.
Induláskor megvolt 45-46, most 40, stb. Arányaiban ezt jelenti...Már csak a VGA-tuning mértéke a kérdés (az eredménye ugye nem).
797/999-nek írja a Riva Hardware monitorja 802/1001-es beállítást követően.
Alapból 668/828 -> jó közelítéssel 20% tuning (mind a GPU, mind a RAM).42 -> 50, ott a közel 20% különbség -> ki van hajtva a VGA, sőt...
Btw. a 3DMark06 FPS értékeinek változásából is hasonló látszott.
(2,4-ről 3,0-ra még elég sokat dobott a proci, de 3,0-ról 3,3-ra már...)
Szerintem összeírom egy táblázatba, hogy egyértelmű legyen (nekem),
meddig volt értelme tuningolni a procit, aztán... veszek egy 4850-et?Persze ár/teljesítményben verhetetlen a 3850, és jól lehet vele játszani,
de ha megtehetem, hogy egy sokkal erősebb VGA-t veszek: hm-hm. -
Lacpac
őstag
válasz
katt777 #31323 üzenetére
Hát nem tudom, ha emelem a feszt az ATT-ben, (nem lehet sokat +ban)akkor növekszik a tuning is, 20 MHz-t, (ez sem sok, de mégis van változás)
Mod:
Akkor mi van, mikor ATT-vel 3D frekin, és fesszel, 70°C
ATT nélül 3D frekin, és fesszel, 60°C Ez a plussz 10 honnan jőn?
BIOS-t nem szeressem piszkálni, mi van ha valamit elb..ok.
A VGA tuning nem lényeg nálam, nem azért tartom az ATT-t (kb 2 hónapja nem indítottam játékot), a CCC-t nem bírom megszokni. -
Lacpac
őstag
válasz
katt777 #31307 üzenetére
Valamilyen szinten biztos hogy jó, mert ha emelem a feszt, akkor emelkedik a hőfok is.
Megj.: 3870 volt 35% ventivel 40°C körül, szóval... ATT-szal 50°C körül volt az is, de csak a - órejeleknek köszönhetően, nem a -Vmod miatt.
Szerintem itt valami bug lehet, mert ATT nélkül 2d:40°C körül, 2d(ha nem hagyom, hogy működjön a fesz+órajel állítás, szoval 3d freki terhelés nélkül):60°C
ATT-val 2d:50°C 2d(ha nem hagyom, hogy működjön a fesz+órajel állítás, ):70°C
Viszont 3d játék alatt nem megy 85 fölé. ATT nélkül is itt volt a csúcs.
Régebben olvastam itt a fórumon, hogy valaki tett Vmodot a 3850-re, és hűvösebb lett a kártya.
Úgyhogy a fene se tudja mi van.
Szóval, ha emelem a feszt, változik a hőmérséklet, persze a tuning is, tehát a fesz is változik. -
bolcsodal
addikt
válasz
katt777 #31315 üzenetére
Nem folyamatosan ciripel, csak az átmenetekkor. És mit mondjak a kiskerben? "ciripel a kártya"? És?
Könnyű elképzelni miért ciripel a tekercs (fogaskerék nélkül is). Mikor rámegy a feszültség lassításkor hideg a tekercs. Mikozben melegszik a laza tekercselés (ciripel) megfeszül a huzal kitágulása miatt, majd egy idő után nem ciripel többé (bemelegedett). Bár...ha jól gondolom a hőtágulástól inkább lazulnia kéne...
De ha garis probléma, akkor rákérdezek...
-
FeRRaR1
őstag
-
Lacpac
őstag
válasz
katt777 #31300 üzenetére
Mindenesetre nézd meg, 2D-ben milyen meleg CCC-ben a VGA-d, aztán ATT-vel állítsd be a 2D módot (hkp-t kilőni!), és ha ugyanolyan hűvös, vagy hűvösebb, akkor OK, ha melegebb, akkor csak a bios mod marad
ATT tökéletesen működik 3850-el! Nem szükséges a BIOS mod.
Nálam 2D: 98/830 0,974V-on a GPU, 30%fan és nincs 50°C -
Mercutio_
félisten
válasz
katt777 #31293 üzenetére
katt777:A logout-on írt második bios-modos cikkedben berakott képeken található freki és hőfok beállítások tuningra vagy csendes működésre vannak belőve?
Ha tuning, akkor halk és minél hűvösebb működés milyen beállításokat javasolsz egy Asus 3850-nél?
Hűtőcsere nem játszik, nem akarok rá költeni, a ház egy jólszellőző Aerocool.SW-ből az asus-ost rakjam fel, vagy tökéletes a 8.6-os ATI?
-
danntora
tag
válasz
katt777 #31284 üzenetére
Van elrakva nekem valahol egy Scythe S-Flex is majd lehet rászuszakolom kábelkötegelővel. Amúgy hova érdemes rakni a ventit, középre vagy melyik szélére?
Nem csak a hangja zavar egy ventinek, hanem ami port termel mondjuk.
A hőmérséklet ugrálása lehet attól van hogy nem fekszik fel rendesen a hűtő..?
-
DigitXT
félisten
válasz
katt777 #31269 üzenetére
Természetesen nem az ASRock lapban járatom 3GHz-en...
(Még mondtad is, hogy jó vétel volt a lapom, mert neked is olyan van....)
Hűtés is megvan (TRUE), de nem akarom fűtőtestnak használni a gépet.A lényeg szerintem az, hogy az is jól érezze magát a saját konfigjával, aki 4 magos procira vágyik, meg az is, aki ennek nem érzi szükségét.
Látod, ebben tökéletesen egyetértünk.(A kihatjtás lejáratásában is.
)
Amúgy anno emléxem ugyanez ment az egy mag vs. két mag témában.
-
butcher eu
senior tag
válasz
katt777 #31264 üzenetére
megpróbálom azt amit irtál, hátha alacsonyabb gpu órajellel tudok emelni a ramon.
a gyyári sima bios-szal tudtak menni a ramjain 1300 MHz felett a GPU meg csak 865-öt bírt.
Az OC bios-szal ez megfordult. most a ramom nem megy magas Órajelen a GPU meg igenazASUS oldala me amúgy is gagyi, az nem hiszem hogy a neted miatt lassú.
nekem az mindehonnan olyan mint a csiga
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest