- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Mobil flották
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Yettel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Új hozzászólás Aktív témák
-
WesTM
őstag
válasz
HarryPotter #24155 üzenetére
Akkor szerintem a biosban lehet elállítva valami.Ha meg tudod nézni légyszives nézd meg gpu-z vel hogy hányszorosan megy a pci-x -ed.Én csak arra tudok gyanakodni,mert ennek a konfignak így minimum 11000pontot kéne csinálni.
Sanci:
Ha téged zavar,hogy nem nyálazom át a szöveget 6X,mert akit érdekel az elolvassa így is,akkor megteszem a szivességet,és mostantól megpróbálok a te kedvedért helyesebben írni.
-
Bundás22
őstag
válasz
HarryPotter #24155 üzenetére
spyware ment a gépre/régi a windows
szvsz új driver nem lehet rosszabb mint az előző ez hülyeség lenne akkor kiadnák a régit új néven max
-
Tibord
senior tag
válasz
HarryPotter #24087 üzenetére
PÜ megy még ma lehet hogy nem most mert már idelye lenne lcserélnem a téligumikat
de mindenképp megy hamarossan -
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #24026 üzenetére
Biztos van papírja róla.
Nekem nincs szerelői végzettség a diplomámban, mégis évekig raktam össze gépeket gond nélkül (persze kivéve a hibás hardvereket). De mondjuk ez olyan, mint a szex, azaz legalább nem árt tudni, mit, hova dug az ember.
-
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #24022 üzenetére
Ja, főleg az elektromos zavaroktól véd...
Legyen az a ház csak szépen, körben fém. Majd keress egy panaszkönyvet az üzletben, és írd bele véleményünket az eladók/szerelők szakértelméről.
Lehet. MSI lapban van még a slotja mellett egy tápcsati. De miért akarod? Egyébként ATT-szal lehet, és/vagy bios moddal. De pár tized FPS-ért... -
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #24016 üzenetére
Nálam is pont úgy van. VGA + 5cm + HDD.
A vinyó lehet, hogy eléggé nincs előre tolva. Nekem úgy van. -
athomi
veterán
válasz
HarryPotter #23985 üzenetére
Nekem még a mATX-es házban sem zavarták volna egymást.
-
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #24000 üzenetére
Akkor hogy a jó francban nem fér el a vinyótól a VGA?
Szimpla E6907-es Codegen-embe is lazán belefér, marad is 5cm a vinyóig a kari mögött. Még a batár K9AP is belefért, pedig az jóval szélesebb volt a mostani lapomnál. -
Samanbacsii
őstag
válasz
HarryPotter #23993 üzenetére
Most nem vagyok Giga közelben de megkeresem majd melyik menüpont.
-
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #23992 üzenetére
Esetleg egy bővebb ház nem ártana, a szellőzésnek is jót tenne. Ventikkel óvatosan, mert van, hogy többet ártanak, mint amennyit használnak (rossz irányú, összekavarodó légáramlatok, egyik venti elszívja a másik elől a levegőt, stb.). Nálam volt, hogy más konfigban/házban fordított irányban hűtöttek jól, mint egy előzőben, vagy a mostaniból 2-t ki is vehettem a HTX2-nek köszönhetően (az oldalsót és a hátsót, persze a tápomban van egy 16cm-es).
-
WesTM
őstag
válasz
HarryPotter #23989 üzenetére
Hát ha be tudod kötni hogy forogjon akkor természetesen van értelme.
Vagy a ház végébe teszed hogy kifujja a levegőt,vagy az elejébe hogy befelé tolja a hidegebb levegőt. -
WesTM
őstag
válasz
HarryPotter #23985 üzenetére
Végülis nem a rossz helyen van,csak nem a jón.
Szerintem érdemes nekiveselkedned,mert tényleg sokat fog gyorsulni játékokban.
Nálam 1 honapja volt egy asrock 4core dual vsta alap.azon 4X es pci- van,és a 870 orajelein kocogó 850em nagyon látványosat gyorsult a 16xos slottól.Szoval szerintem ugorj neki,nem olyan nehéz azt a 4 csavart kiszedniMAugy mond meg a gyereknek keményen
-
WesTM
őstag
válasz
HarryPotter #23951 üzenetére
Na sikerült az átrakás???És az eredménye??? Kíváncsian várom
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
ha kicsit humorkodnék, azt mondanám, hogy varázsütésre megoldódik a probléma..
katt777: elég szomorú, hogy felsőkat. vga-k kihajtására már esély sincs egy mezei X2-vel -
WesTM
őstag
válasz
Semmi más dolgod nincs min kivenni a karit a slotbol,és áttenni a másikba.Ez kb.25mpes munka. Ezekután meglesz a telesítmény amit kerestél ;)
jah persze előtt áramtalanitsd a gépet!!!!!!!!!
-
HarryPotter
őstag
válasz
HarryPotter #23950 üzenetére
mod: most látom, hogy a 2. pcie slot x8, az 1-es x16. ezzel meg is van a válasz az első kérdésre.
-
WesTM
őstag
válasz
HarryPotter #23946 üzenetére
Háát amd oldarol nemsok jót hallok,főleg akiknek amd procija van és a beszámolókbol,aki váltott eddig intelre mindenki meglepődött hogy valami más lett...
Remélem érted mit akarok ezzel mondani.
-
WesTM
őstag
válasz
HarryPotter #23944 üzenetére
Igen nagy gondot okoz.ugyanis ha másik pci-e slot csak 4Xes akkor a kártyád ezért kap ien alacsony pontokat.Szóval az a tehendőd,hogy kiveszed a kártyát ,és átrakod a pci-e 16X os szlotba és egyből 12000pontot fogsz kapni 3dmarkban
,meg kicsit jobban fonak menni a játékok is
-
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #23917 üzenetére
Ha muszáj...
Az új csomaggal már Oblivionban sem olyan rossz a 3870.
-
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #23909 üzenetére
Miért "feltételezed"?
Ott van a menüben.
Platform-váltás óta kevesebb a gondom. -
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #23907 üzenetére
Ha ATI uninstallal, és reg pucolással mindenestül eltávolítasz minden ATI cumót, a beállításaid megmaradnak, ha elmented profilokba, mert azokat másutt tárolja.
-
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #23904 üzenetére
Csak visszatértem a gyökerekhez. És élvezem!
Biosban kapcsolod ki. Rendszertől függetlenül. Vista alatt a Teljesítmény profilt válaszd ki az energiagazdálkodásnál. Ott a minimális profil ráadásul cak 50%-ig engedi a procit (ha csak át nem szerkeszted).Tomboy: Nekem nem volt Vista alatt, ha biosban kikapcsoltam, úgy emléxem.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
HarryPotter #23904 üzenetére
Vista esetén csak ott tudod. XP esetén a Winben is.
katt777:
Én is azt mondom.Viszont ha BIOS-ban bekapcsoltad, akkor Vista alatt már nem tudtad kikapcsolni - ellentétben az XP-vel.... mint az 1x1
-
TomBoy1986
veterán
válasz
HarryPotter #23816 üzenetére
Leszedsz egy új redist-et és elindítod.
Pista alatt egyelőre nem kell vele foglalkozni.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
HarryPotter #23805 üzenetére
Ami nekem van abba van DX9 és DX10 indítási mód is...én is Vista64 alatt tolom, de nekem se volt gondom....tegnap 1x megfagyott. Kb. ennyi.
-
Kecuhun
senior tag
válasz
HarryPotter #23805 üzenetére
Erdekes, en Vista 64bites op.rendszer alatt jatszom vele DX10-ben.1440x900 felbontason, minden grafikai beallitas maxra tolva. Egyszeruen gyonyoru.
XP 32biten is probaltam, de ott korantsem volt olyan szep a a latvany, mint DX10-ben.
-
HarryPotter
őstag
válasz
HarryPotter #23796 üzenetére
ill. nekem 3870-em van, de a többi igaz.
-
WesTM
őstag
válasz
HarryPotter #23788 üzenetére
Az a.i. a 3d fülön belül van,asszem 2 állása van,standard,és advenced.Ezekkel érdemes játszani mielőtt játszunk
.Valahol olvastam egy tesztet,van ahol 30-40%os gyorsulást hozott a 2 közti állás. A lényeg hogy minden játéknál érdemes megnézni,nem-e változik a sebesség.
-
fagy53
nagyúr
válasz
HarryPotter #23757 üzenetére
Várjuk.....!
-
fagy53
nagyúr
válasz
HarryPotter #23747 üzenetére
Milyen varázsló vagy Te?
-
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #23748 üzenetére
Inkább modolj, mert betámadnak a sok fölös hsz miatt. Még 400 pont, és eléred az X2-esem alap-órajeles eredményét. Persze összpontszámban, nem 3D-ben.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
HarryPotter #23748 üzenetére
[link] - így kellett volna.
Amúgy nagyon jó, mert én ennyit kb. 2.8GHz-el tudok elérni. 3GHz még 10K alatt van.
fagy53:
-
TomBoy1986
veterán
válasz
HarryPotter #23743 üzenetére
-
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #23743 üzenetére
Ha csak linkre: megjeleníted a feltöltőoldalon, jobb gomb: kép címének másolása, ide meg beszúrod linkbe. Kis képpel ugyanez, csak először beszúrsz egy kis képet, és arra teszed a linket.
-
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #23738 üzenetére
Kimodolhattad volna. Lehet kis képet is beszúrni, és arra rálinkelni a nagyot, én úgy szoktam.
-
fagy53
nagyúr
válasz
HarryPotter #23738 üzenetére
Próbáld meg egy képfeltöltő oldalra feltenni, és onnan linkeld be.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
HarryPotter #23737 üzenetére
És azt megosztanád, hogy miként sikerült a Turbo-t előcsalni?
A képet meg inkább linkbe tedd be, mert így nem látni -
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #23683 üzenetére
Kihajtást egyféleképpen tudsz nézni:
3DMarkot, ha tudod, 1600-as felbontás fölé tedd, 8XAA-ra és 16XAF-re High Precision-nel, VSync-kel, aztán megnézed a CPU tuning maximumán, meg 100MHz-cel alatta. Ha az SM2/HDR pontszámok eltérése 0-20 pont, akkor teljesen ki van hajtva a VGA, ha 20-60 pont, akkor gyakorlatilag van kihajtva (azaz a hiány max. pár tized FPS az új játékokban), ha viszont 100 körül, vagy afölött, akkor a procid messze kevés hozzá.
Így lehet használni 3DMark-ot, a pontszámoknak önmagukban nincs sok jelentőségük, főleg az összpontszámnak.
Persze kisebb felbontáson is nézheted így, de azokra látatlanban megmondom, hogy esélyed sincs a VGA-t kihajtani, csak nagyon rossz hatásfokkal használhatod. Tesztoldalamon nézd meg a HQ értékeket (SM2, HDR!), hogy nagy felbontáson miket kéne kapnod 3870-nel, ha ki van hajtva. -
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #23680 üzenetére
Te kis valóvilág-drukker!
Suite-ben benne szokott lenni, de úgyis látod, amikor kijelölöd, mit installáljon. Ha meg ref.-t töltöttél le, akkor külön van DD, SB, CCC, WDM, AVIVO -
TomBoy1986
veterán
válasz
HarryPotter #23673 üzenetére
Sajnos csak ezt találtam. Ez elvileg könnyen észrevehető piros gomb, ha nem látod, akkor vagy rossz a verzió (linken találsz), vagy csak Vista alatt funkcionál.
-
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #23675 üzenetére
Nem jól értesz. Ez még egy Phenomtól is kevésnek tűnik (3500 fölött szoktak tudni 4 magosok, hiszen még a kisebb 2 magosok is 2000 körül), de attól még lehet, hogy tényleg csak ennyi. Meg kéne nézned 8.2-vel (SB drivert se feledd ki).
-
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #23659 üzenetére
Az csak kb. meghatározás, C2D tesztet láttam 3,5-ön és 3,6-on 2-300 3D pont közötti különbséggel, tehát az tuti nem elég neki. Még jó, hogy nem 3D06 default beállításon játszom! CPU drivere? Nem rémlik, hogy ilyet írtam volna. Játékok többsége 1 v. 2 CPU-magra optimalizált, ezért a +2 mag csak csücsül a gépben hiába. Tömörítésnél, videokódolásnál, stb, amilyen programok már kihasználják a több GPU-t, előnyöd lesz a 2 magosokkal szemben, de részemről ez az, ami nem érdekel, mert nekem a játék menjen gyorsan, egy tömörítés/kódolás ideje nem érdekel, arra így is, úgy is várni kell.
szacsee: A CPU score-t illetően tök mindegy, hogy 3870-nel tesztelsz, vagy mással. A gebasz a 8.3-as Catalystben van (legalábbis nálam), amitől 2400-ról 1700-ra esett a CPU-score-om. Ezért gyanús a 2900-as Phenom eredmény. Amúgy jó az a P35-DS3 is, amely nekem lesz holnaptól. A CF az, ami amúgy is fölösleges, megosztott 4X-es sebességű 2. slot meg aztán végképp. Amúgy játékokban 10% az Intel előnye, nem feltétlenül 300-400 MHz (persze 3GHz feletti eredményeknél ez jön ki).
gege71.hu:
A sznobság és az igényesség nem ugyanaz.
Ne nevezd magad sznobnak.
Bundi meg 2 magos, azért jönnek duplán a hsz-ai.
Skacok, mail helyett küldjetek pü-t, arra tudok válaszolni, a mail-ek meg nem mennek át freemail-en.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
HarryPotter #23670 üzenetére
Akkor viszont nagyon úgy tűnik, hogy nem mindig működik az a program.
Overdriveban nincs neked Turbo mód? Mert elvileg az kikapcsolná.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
HarryPotter #23661 üzenetére
Hát igen az AMD és az Intel között most magasan az Intel vezet!
Én is rájöttem amikr lecseréltem az X2-öt Core2-re.
Nagy a külömbség a kettő között. -
szacsee
nagyúr
válasz
HarryPotter #23661 üzenetére
Egy 2400-on ketyegő Quad 3900 pöttyöt kap, egy húzott pedig 6000-et.(G92-es 8800Gt-vel)
3870-el 3800 alapon, 6000 pedig oan 4Ghz körül.
Az eredményeket itt chekkolhatod.
Beszélj gabomannal neki is AMD-je volt és amikor lecserélte lesett, hogy mennyivel jobb az intel.
Ha rászánnád magad, akkor P35-ös alaplap (CF támogatás x4+x8), vagy majdan P45 (X8+X8), és egy Quad, aztán száj eltát..
Ha P35 mellett döntessz, akkor nem érdemes spórolni, mivel visszajön az ára..pl egy 3,6Ghz-re tépett Quadot nem kell lecserélni 1-2 évig az tuti..Giga P35-DS4-et, vagy Asus P5K Pro-t ajánlom..Ja és a fenti PCI-E line CF-re vonatkoznak, 1 kártyánál természetesen X16-os sebességen mennek..
-
szacsee
nagyúr
válasz
HarryPotter #23659 üzenetére
Mennyi pontot ad a phenomnak a Dmark?
Nézzd meg, hogy kb mennyit ad egy 2 magos C2D-re és egy Quadra..
Látatlanba szerintem a Quad ugyanazon órajelen több pontot kap, a pláne az egészben, hogy már jóformán csak G0-s steping van forgalomban, ami alapfeszen 3,2Gh-re húzható általában, ha nem tovább. -
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #23618 üzenetére
Ha CPU tesztnél akad ki, nem vsz. a grafikus driver hibája.
A gyenge procival lehet reális ez a 8625-ös pontszám, de nekem a CPU-score alacsonynak tűnik egy 4 magoshoz.
Driver-ed melyik?Bundi: azért nagyobb az esélye annak, hogy ezután is nV karikra fognak optimalizálni.
-
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #23447 üzenetére
Simán OK lesz GPU és a hűtés is, no para!
Most én is indulok, mert nyakamon a tavaszi kerti munkák.
-
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #23437 üzenetére
Én inkább ATIFlash-sel próbálkoznék, ott a leírása a Segítségek alatt és a Hardvereknél is.
-
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #23435 üzenetére
És akkor megtalálod a bios-frissítés leírását is.
Amúgy kösz.
De én még mindig, hangsúlyozottan a 860/1200-as beállítást javaslom. -
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #23431 üzenetére
Mindent megtalálsz ám az oldalamon!
De itt.
A legújabb az, de válogathatsz is, details-ben leírás és verzió.
Akkor, majd ha beregisztráltad. -
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #23428 üzenetére
Olvasd el az előző, moddolt hsz-t.
Tedd fel a 010.077-es biost, azzal nem lesz hűtés-gondod. Gondolom, a 010.067-tel szállították a tiédet is. Ráadásul az még GPU-lockos is 850-nél.
És inkább a 860/1200-as beállítást javaslom, bios frissítés után.
A Phenomod a játékok számára egy lassú X2-es (nézd a 3D pontokat!). Megírhatnád, mennyi lett az SM2/HDR/CPU eredményed a 9k-s 3D06 mögött. -
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #23426 üzenetére
Én még nem láttam olyan 3870-et, de nem is hallottam róla, hogy 860/1200-at ne vitt volna. Mondjuk a hűtését nem ártana megnézned. Adatlapodon nincs gyártó, így nehéz segíteni.
(Nálam 900MHz- körül kezd el bizonytalankodni, azt a 20-30MHz-et meg nem teszem rá kínozni a karit pár tized FPS-ért. (Régi játékokhoz meg megint fölösleges.) Mondjuk 2 magos alkalmazásoknál (játékok jó része annyi sincs) a Phenomod sebessége jelentősen visszafogja a teljesítményt, tehát ott sem biztos, hogy kijön a tuning. Nekem pl. a default 3D06 pontszámom 3 GHz-en 9886 volt, 2319-es CPU score mellett, ami neked jóval több kell, hogy legyen. Nézd meg a tesztoldalamon a CF teszt rovatban a single 3870 eredményeket, különös tekintettel az SM2/HDR pontszámokra! -
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #23422 üzenetére
Yes.
Minél nagyobb felbontásban és összetettséggel játszol, annál jobban ki van hajtva a VGA, annál magasabb lesz a tuning hatásfoka. Nálam a 3870-nek kellett 3GHz 1680x1050 8XAA 16XAF High Precision beállítás, hogy megszűnjék a CPU limit. (Intel esetében ez kb. 2,7 GHz ezekkel a beállításokkal.) És ha egy játék (pl. UT3-as engine-nel) nem képes kényszerített módban sem AA-re és AF-re, akkor nem lesz már kihajtva a VGA, ergo a tuningeredmény sem lesz meggyőző.
Mi lenne? -
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #23417 üzenetére
Semmivel, ha nincs kihajtva a VGA. Rendszert belőni 3DM06-tal lehet (játékokban mindig beletojik az engine (nem) optimalizáltsága), 3D05 nálam pl. totál bizonytalan volt 3870-nel.
-
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #23415 üzenetére
Figyu: már mondtam: ha default-on futtatod 3Dmákot, szinte semmi változást nem tapasztalsz. Ha megnézed az oldalamon, ott is látni, hogy nagy felbontásban (VGA-limit-CPU-limit összehozása) jön csak ki a tuning mértéke, azalatt húzhatod a GPU-t 20%-kal is, nem lesz több 3-6%-nál a javulás, ha nincs kihajtva a VGA.
Szemléltetésül:Tuningban amúgy 0,5 p alatt 860/1200 a rekordom, eddig tartott, amíg megnyitottam CCC-t, és átállítottam a csúszkát, erre a minden 3870-nél üzembiztos értékre. Ezzel úgy lehetünk, mint amikor Tango és Cash összetalálkozott:
"Én már 3 hónapja dolgozom az ügyön!'
"Én néhány órája, és ugyanott vagyunk." -
fagy53
nagyúr
válasz
HarryPotter #23334 üzenetére
Az Everest ebben az esetben nem pontatlan, csak a szabványban nem szerepel az 1066 MHz-es DDR2 memória modul. Nemcsak az Everest, hanem az alaplapok BIOS-a is 800MHz-esnek ismeri fel, ez persze nem jelent semmit, az SPD-t figyelmen kívül hagyva úgy állítod be ahogy akarod.
-
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #23331 üzenetére
Az előbb nem, de most igen.
Overdrive simán bent van a CCC listában, alul.
RAM-okat értelemszerűen a VGA-ra értettem (még a topic is az).
Hűtés elégségessége bios-tól ill. igényektől függ (Sapphire-nél ez az újatt 010.073 és a 010.077), de mint mondtam, csak hűtésre jó a RivaTuner is. -
mindfreak
őstag
válasz
HarryPotter #23331 üzenetére
Nekem Kingmax 1066-os van, de az Everest szerint csak 800-asok... Mellesleg 1066-on is mennek.
-
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #23325 üzenetére
Simán. Csak engedélyezed az Overdrive funkciót, aztán már csúszkázhatsz is, és rögtön tudod tesztelni a beállításokat, vagy megkeresi neked a maximumot. 3870-ek 880 fölött úgyis bizonytalankodnak, ebben meg 885-ig tudod állítani. RAM-okat ne vidd 1200 fölé, totál értelmetlen, ha csak nem találsz értelmet a memória-modulok kinyírásában.
Riva legföljebb hűtésre érdemes, ez elmegy CCC mellett, ATT-vel meg még sok gebasz előjön (fesz. vagy hűtés terén), no és az tényleg bonyolult, de van hozzá leírásom, ha mégis azt választanád (mert ebben viszont 885 fölé is lehet tuningolni a karit, de azt megint minek 0,2 FPS-ért). -
mindfreak
őstag
válasz
HarryPotter #23325 üzenetére
Hinned kell magadban!
-
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #23319 üzenetére
CCC bőven elég, és nem veszik a Powerplay, és nincs gond a frek (min.)/fesz állításokkal.
RT-ben a többi beállítás beállítás nV karihoz van, ATI-n nem lesz. -
mindfreak
őstag
válasz
HarryPotter #23316 üzenetére
Csak egy csúszkát kell tologatni. Ehhez szerintem nem kell prog-matosnak lenni. Btw, azok lehet, hogy még ennyire se tudják.... tisztelet a kivételnek!
-
BPFeri
senior tag
válasz
HarryPotter #23313 üzenetére
Igen
egy kis segítség
-
gege71.hu
addikt
válasz
HarryPotter #23313 üzenetére
ati tray tool is eleg jo. Viszonylag egyszeru hasznalni es magyar nyelvre is allithato.
-
mindfreak
őstag
válasz
HarryPotter #23311 üzenetére
pl. RivaTuner.
-
rucinho
tag
válasz
HarryPotter #23259 üzenetére
vezérlőpult,minden ami ati!
-
Solten
őstag
válasz
HarryPotter #23216 üzenetére
A catalystét...
-
katt777
félisten
válasz
HarryPotter #23220 üzenetére
A ref-t simán: SB driver, restart, VGA driver, restart, WDM driver, restart, AVIVO codecs, restart, CCC, restart, Uninstall all ATI software, restart, 8.2 vissza. Lehet persze egyben is, ahogy a gyári csomagok teszik, de így biztonságosabb (és az utolsó 2 fázis nem feltétlenül szükséges
).
Előtte a régit Catalyst uninstallal távolítottam el, és rendszerpucoló progival kitakarítottam a maradékot (junk-fileokat és registry bejegyzéseket).
Sapphire-t elindítod, és simán feltelepít mindent egyszerre. Részletes telepítés, és a regisztrációt, Earthsimet, szülői zárat törölheted. Lehet, most azért jó, mert angol nyelvű?
Mindenetre, ha gond lenne, a Sapphire driver könyvtárában (ahova kicsomagoltad) megtalálsz mindent, ez esetben egyesével telepítsd a fenti sorrendben. Ja, AVIVO nincsen benn, azt felteheted a ref-t. -
bakosgabor57
őstag
válasz
HarryPotter #23169 üzenetére
Látom milyen lapod van,pü.-ben küldhetnél róla tapasznyalatot/ha van már egyáltalán/lehetőleg még ma!
-
Solten
őstag
válasz
HarryPotter #23165 üzenetére
Nem kell törölnöd semmit, csak indítsd az installert.
-
WesTM
őstag
válasz
ha van fennt más driver természetesen azt előtte uninstaláld,és utána mászhat fel a 8.3.nálam nincs baj vele
-
Asmodeus01
tag
válasz
töröld a régi drivert!
-
WesTM
őstag
válasz
HarryPotter #23163 üzenetére
Annyi a dolgod leszeded a vistás drivert,és installálod.remélem jól vettem ki a kérdést is arra válaszoltam amire kell
-
TomBoy1986
veterán
válasz
HarryPotter #23161 üzenetére
Vistával kapcsolatban mást kérdezz inkább, de XP-n annyi a művelet, hogy letöltöd amit fel akarsz tenni, majd uninstall a régire, eztán DriverCleanerrel leszeded a maradékot, majd pedig szépen installálod és kész is.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
HarryPotter #23156 üzenetére
Én ennyit tudok most így gyorsan mutatni, nálam ez van most:
[link]Ha esetleg valami vezérlőpultos verzió is kell, akkor majd megnézem.
És igen, az AMD honlapjáról a 8.3-ast tettem fel.bajusz15:
Nincsenek húzva. -
HarryPotter
őstag
válasz
HarryPotter #23157 üzenetére
bocs, most végre felfogtam: a 8.3-as catalyst release note-jában szereplő verziószámot kell megnéznem, és összevetnem a saját gépemen lévő verziószámmal (este otthon meg is teszem).
-
TomBoy1986
veterán
válasz
HarryPotter #23154 üzenetére
Így van, viszont a verziószám - mint mondtam is - attól eltér. Régóta 8.4xxxx van már. A 7.12-es is már ilyen verziós volt.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
HarryPotter #23152 üzenetére
Köszi!
A Catalyst-ben 8.2, 8.3... stb. csak annyit tesz, hogy mikor adták ki (2008.02...). Emellett a drivernek van egy valós verziószáma is, amit kevésbé használunk/használnak. És az amit említesz.
-
leviske
veterán
válasz
HarryPotter #21109 üzenetére
Azért ajánlom ezt a kettőt, mert ezek mutattak némi gyorsulást a 7.11 és 7.12-höz képest. A 8.3-at azért nem ajánlom annyira, mert nem rég írták, hogy picit vissza esett a 3dmark miatta (tehát lassult a kártya tőle), viszont Vista64-nél gyorsulást hozott.
A 8.1 és 8.2 között csak annyi különbség van, hogy a 8.2ben jobban szalad a CF (elvileg)
(#21113) 19870820 : ATi kariknál nem számít sokat a memória. Jó példa erre, ha mégnézed a HD2900XT DDR4 vs. DDR3 teszteket. Csak árban van különbség, de ott egy jó 10-es/20-as.
-
Tyca
senior tag
válasz
HarryPotter #21108 üzenetére
Mert ez a kari Zalman hűtésű, a ram-okat nem hűti semmi, ezért van visszavéve az órajelük
-
rumkola
nagyúr
válasz
HarryPotter #21108 üzenetére
mert ddr3 talán....
pár hozzászólást kelllet volna visszaolvasnod
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest