- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 4G
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeRRaR1
őstag
válasz
zozoz1 #32231 üzenetére
Hát ő DE
ill 3 GHZ az az alap órajele a procidnak, ú h nyugodtan húzhatsz rajta! igaz gyári hűtéssel ne, mert azok a régi Dual Core ok elég forró fejűek
, ill fesz emelés nélkül ezen is húzhatsz, pl 3,2- 3,4 ig, de akkor is messze leszel a Core 2 őtöl, de még az Athlon 64 X2 esektől is...
ill a ramokat is meg csinálhatnád Dual Channelbe, ha támogatja az alaplapod, az még dobna kicsit
-
- = Zk = -
félisten
válasz
zozoz1 #32225 üzenetére
jah..vanezigy...
de egy szóval nem mondtam h nem fogom fejleszteni addig..de konkrétan VGA-t az MS miatt nem veszek!! remélem...
ezt találtam:XP támogatás 2014ig
feka007:...ez pontosan így van
(erről nekem a STALKER féle ultra high mod jut eszembe,,az mien komoly volt)
neem..dehogyis.nagyobb összegről van szó...csak 200k a gépre szállt!! -
feka007
veterán
válasz
zozoz1 #32196 üzenetére
"bár látványosabb grafikát tett lehetővé"
Hát ebbe könnyen bele lehet kötni... Semmi komoly újítást nem hozott, máig minden effektet meglehet oldani DX9-ben, amit DX10-zel is. Kicsit többet kellett volna nyújtania, és akkor talán a fejlesztők is foglalkoztak volna vele...
Így elég rövid életűre sikerült ez a Vista. -
-
- = Zk = -
félisten
válasz
zozoz1 #31988 üzenetére
annyi volt az egész,h állandoan hibázott..játékban,progiban.nemvolt hajlandó elviselni a VGA-t..állandoan hibának dobta ki....megbolondult tőle...már ott tartottam h viszem vissza...de az utolso megoldotta a gondot!látszolag...
mivel full 64bites rendszerem van,igy megnéztem egy 64bites oprendszert rajta...és télleg jobb.leszámitva a progi,driver féle bakikat,ütközéseket.
közel 30%ot dob rajta...nálam legalábbis!! -
- = Zk = -
félisten
válasz
zozoz1 #31986 üzenetére
jól ment,de 64bites Windóz Pista telepitésel előjöttek oprendszer beli gondjai
de kénytelen voltam visszamoddolni,igy ujfent alapon döcögök...
de hála emberi mivoltomnak,sikerült elcseszerintenem vmit a Pista alatt és megint nem mükszik.(nem lepődnék meg egy reinstalltól)..
bár most ugynézki nem a VGA...3trémárk ventidzs!azmeg ageia...mire lesz jó Pistám,tutti új Win fog kijönni!gép cserét egyelőre elodáztam....várok a "jobbik" 4magos AMD-re..feltéve ha lesz,ha igaz ugyebár az álltalad linkelt hirblokk!!
FeRRaR1 merrevagy?nemond h olvasol?...vagy képes vagy felkelteni vkit,h olvassa fel neked?
-
FeRRaR1
őstag
válasz
zozoz1 #31979 üzenetére
Hát szerintem épp h menthető, 1200 milliós veszteségükből 938 milliót a multi médiás cuccok tettek ki mp3/4 lejátszók meg ilyenek, most van a nagy átszervezés, ami veszteséget termel bezárják
Ati most nem hinném h rossz vétel lett voln, mert a szerver front mellett, épp h az integrált atis deszkák a legnépszerübbek az AMD oldalon!
Mellesleg most az Ati hozza is a bevételt rendesen!
Illetve a vállalat átszervezése, logikusan, felesleges kiadások minimalizálása folyik éppen, de a 45 nm es phenomok után, szerintem be indul az AMD is!
Hogy ne csak off legyen, itt van ZK gépe
Na meg az index.hu nak annyira lehet hinni, mint mikor a tények szerint a kő kerítésbe vezettek áramot
-
katt777
félisten
válasz
zozoz1 #30576 üzenetére
Kb. annyit is ér 4 magos procival, alig gyorsabb neki a 3870-nél (13k pontot sem dobott a 3D06, és azt is a CPU-score-ral érte el). Ezért esküszöm én még mindig a 2 magosra. Nem mondom, 4 maggal már a duplája a 3870-nek, az szép.
Még jó, hogy nem játszom ilyen játékokkal. Majd ő is akkor profitál belőle, mindenesetre a Gridtől nagyon elkenődött. Hiába a több magos támogatás, ha a játékból pont a játék hiányzik.
Nekem ráér még a 4 mag, amíg megy olyan gyorsan, mint most a 2.
Egyébként meg 1 mázlista. Annyiért én is összekaparnám valahonnan a hiányzót.
Ház hűtéssel mi van, lett Nocti? -
katt777
félisten
-
TTomax
félisten
válasz
zozoz1 #30151 üzenetére
Nem is tudom vinni fogja a bios editor az X2-es BIOS-át vagy együtt a 2magot??Fekete foltok ezek nekem.
Igen hát lecseréltem a HD3850et egy 4850-re,rögtön procit is kellett cserélnem,a proci miatt jövő héten meg lapot is meg RAM-t is
A régi dolgaim meg el is keltek már nagyon jo kis kártya volt a HD3850em ami pofonokat az kapott...hááát...ATI
- = Zk = -
14000 körül dob a 4850 a wolfival,most ezzel semmit sem akartam mondani még mielőtt félreérted,de szerintem nem nagyon van meghajtva az a kari kár lenne a BIOS-t piszkálni nem nyernél vele semmit csak több meleget.... -
- = Zk = -
félisten
válasz
zozoz1 #30151 üzenetére
az biztos h 2 GPU van...2Bios!de nem úgy számolja az értékeimet hogy összeaddja a két KÁRTYÁT!!!
825/900!alapon...1kártya.
de 825/1800nak írja.... 2 kártyaFeRRaR1:nem akartam ramot pöckölni...picit TÚRKÁLTAM éshát mindjárt lett a 3dmark06ban 12400 ról 12800...éscsak egy GPU-t húztam
-
TTomax
félisten
válasz
zozoz1 #30144 üzenetére
mert az az 1,4V soha nem ért oda,vagy ha odaért akkor nagyon kevés volt
1Ghz-hez kb 1,55-1,6 szélsőséges esetben 1,7V is kellhet,hűtésed legyen nagyon komoly,és olyankor már nem csak a GPU meg a Fetek melegszenek,szóval egy jo gamer ház is ajánlott...
- = Zk = -
Nem is keveset -
TTomax
félisten
válasz
zozoz1 #30142 üzenetére
az a baj,hogy a BIOS editorba hiba írsz be akármit a fesz szabályzó nem ad többet,az én HD3850-em 1,5-1,55-el volt hajlando 950-en menni..csakhát ennyit vmoddal tudtam neki adni ami nem kicsit nyírja GPU-t... szóval lehet próbálkozni BIOS-al de úgy jársz a legjobban ha ki is méred hogy odaér-e.Nem tul drága egy voltméter,én pl 10fontért,azaz kb 3000 forintért vettem...
-
- = Zk = -
félisten
válasz
zozoz1 #30134 üzenetére
jólbeszélsz Z!
nekem kicsit sz..patósabba tuning!a 2GPU miatt
bár elméletben ha két 3870est húzól,ugyebár nagyobb teljesítménynek kéne lennie....
lehet eccer nekifekszek a biosomnak...de akk mindenképp sikítok felétek!
túl jó nekem eza kártya,nem szeretném megölni!
(am mi is kell a bios moddinghoz?progi stb)FeRRaR1:világos és érthető...köszönöm
jó újra OLVASNI felőled)
-
-
-
katt777
félisten
válasz
zozoz1 #30117 üzenetére
1-2°C-ot. Az 5-ösön van a °, elütöttem, mint balf.sz hamilton Raikönnent. Most 40°C alatt marad 2D-ben. Ez a Mass Effect elég gagyiforma.
Nem egy Oblivion-szint.
Megmerem a levest, de meg nem merem próbálni.bootup órajeleket nem bántottam. Mit vacakoljak -0.5°C-ért?
4d: Ez elég kevés. Procinak kell még oda nafta, kb. 3GHz.
-
zkiss0
tag
válasz
zozoz1 #29051 üzenetére
HI!
Nemtom, hogy mit használsz, de sapphire hd3850 ultimate 512-vel minden közepesen 2x-es élsimítással korrektül játszható, nem akadozik. 1680x1050-nél
Ha minden magas felbontásban val simítás nélkül, akkor sincs gond...simítással már szaggat...
Very high-ban meg élvezhetetlen, de háttérnek remek...Én meg vagyok elégedve mindenével... nem húzom, nincs pénzem leégetni...semmit...
...asszony is kivágna...
Lehet ha már nem lesz elég, akkor kap még egy ilyen karit, meg egy kicsivel nagyobb tápot...addigra olcsóbb is lesz!(am2 sli deluxe, athlon x2 5200+nemboxos, 4 GB, 2x250winyo, samsung 223bw)
Hajrá neked, döncs jól!
-
- = Zk = -
félisten
-
- = Zk = -
félisten
válasz
zozoz1 #29813 üzenetére
szia Z Mester...
javasolják a 3d totyikban hogy húzzam..kérdeztem játék alatt érezhető lesz-e,de nagyon egyértelmű számomra a válasz:
akk meg minek?...játékra bőven elég így alapon...hamajdmeg megunom a várakozást egy 3G alapfeszes Phenomra,akk valszeg intelre cserélem...de kiv vok h akik agyon huzzák a konfigjukat( intel proci+X2 VGA)tapasztalnak-e változást játék alatt?mert oké a sok pont,de...
nahmind1
kollégámnak szoktam mondogatni,mikor röhög hogy engem 3 nő etet(anyám,knorr,maggi),mondván megkell nősülni..mire én:ingyen sósmogyoró miatt nem veszek boeinget...
ergó:csakmert jó a 3d markban az intel+X2 vga,azért nem cserélem le a konfigomat -
- = Zk = -
félisten
-
katt777
félisten
válasz
zozoz1 #29738 üzenetére
Mail? Nincs új, a régire meg már válaszoltam.
FeRRaR1: Nem róhatsz meg azért egy játékgyártót (bár AC sztem nem az), mert a konkurens VGA-kra begyorsítják a terméküket. Senki nem kényszeríti az ATI tulajokat, hogy feltegyék a patch-et (vagy hogy játszanak ezzel a valamivel).
És felejtsük már el azt, hogy az nV kilóra megvesz mindenkit. Az üzleti érdekeltségek ennél sokkal finomabban mozognak, az 1szerű kilóra vétel magyar/maffia specialitás. No az olyan (magyar) "cikkek" annyit is érnek, ezek vezetik meg az egyszeri júzert. Nem az nV veszi meg az "újságírókat", hanem a magyar forgalmazó. De sztem tök fölösleges ezen vitatkozni, vagy bármibe bármit belemagyarázni, annyi pénze az nV-nak sincs, hogy mindenkit "kilóra megvegyen".
-
honda23
aktív tag
válasz
zozoz1 #29733 üzenetére
Énis ezért tisztelem az Atit, mert hátrányban vannak nvidiával szemben...
Ezért is drukkolok nekik. Volt nvidia kártyám, egyáltalán nem voltam vele megelégedve. De ez rég volt már... Sajnos megvesznek mindenkit, ha nem tennék, az Ati fejlett technikája diadalmaskodhatna felettük. Csak hát ahol sok a pénz, ugyebár...
Na további szép napot megyek EB-t nézni -
Kelvin
őstag
válasz
zozoz1 #29404 üzenetére
Hagyjátok már ezt a 3dmárk tesztelgetést minden új driver-nél...
Le van írva, h mikben hoz és mennyi javulást.* 3DMark Vantage:10 to 15% gains across all Radeon™ HD 3xxx and HD 2xxx products, with larger gains in specific cases.
* Call of Duty 4: Performance increases across all Radeon™ HD 3xxx and HD 2xxx products, with gains as large as 35% in specific maps.
* Call of Juarez DX10: Performance increases between 2 and 9% across all HD 3xxx and HD 2xxx products
* Company of Heroes (DX10 version): Performance increases between 4 and 10% across HD 36xx and HD 34xx products.
* Lost Planet (DX10 version): Performance increases by 1 or 2 fps across all HD 3xxx and HD 2xxx products, creating in some cases up to 20% increase.
* Lost Planet (DX9 version): Performance increases between 2 and 20% across all HD 3xxx and HD 2xxx products
* Prey OpenGL: 3-5% gains across HD 3xxx and HD 2xxx products.
* Quake 4 OpenGL: Up to 8% increase across all HD 3xxx and HD 2xxx products.
* Shadermark 2.1: Minor improvements across all HD 3xxx and HD 2xxx products, with the largest gains appearing on HD 3650 (up to 9%)
* ViewPerf 10: Substantial performance improvements across several of the sub-tests, with the largest gains in ugnx (up to 55%), catia (up to 17%) and tcvis (up to 10%) across all of the HD 3xxx and HD 2xxx products. -
ricsy888
senior tag
válasz
zozoz1 #29391 üzenetére
Sajnos akkor sem javulnak az értékek. Vagy marad a hőmérséklet, de van mikor rosszabb oldallap nélkül.
Igaz nálunk mindig nagyon meleg van a szobába. Most kb 25-26°C
Én is gondolkodtam új VGA hűtőn, de mostmár nincs pénzem ilyenre.
Majd reménykedem, hogy hűvösebb lesz az idő.Szerk: a 120°C tól azért még messze vagyok. Ha látom, h 80 körül van mindig lekapcsolom.
Amúgy jobb ha fix fordulatszámon hagyom a ventit vagy maradjon autón?
így este fele már jobb az idő, most 2D-ben 48°C. -
FeRRaR1
őstag
válasz
zozoz1 #29290 üzenetére
Hát jah van olyan játék ahol közel volt még a sima HD 3870 is a GTX 280 as hoz, és alig hozott valamit az x2 ő volt olyan ahol majdnem dupláját hozta.....
Sztem 260 -> HD 4850 - > HD 4870 v 280 -> HD 4870 X2 lesz a sorrend
De a vége az 100%
Raki:
Asus egy top gyártó, minden terméke minőségi de kicsit drágább is, viszont nagyon szigorú teszteknek felelnek meg a VGA ik Ati fronton...
A Sapphire a referencia megoldásokat nyomja általában.... 1-2 kivételtől eltekintve és olcsóbbak is valamennyivel, de sok bios meg cucc van hozzá
A His eknek ha nem ref et veszel h nem ICE Q sat akkor jobb a hűtése csak elő fordulhat h biost kell cserélned rajta..... Árban a 2ő között van..
Nekem asus van, mert a TOP garantálja a 850 es órajelet...
Akinek Sapphire van az vagy rivatunerrel sabályozza a hűtést v biosból és egész jó lesz ref hűtővel
A his meg mondtam bios cserés és elvileg akkor csendes és relatívan hűvösTudnod kell h 1 ik gyártó sem gagyi!
IGAZ ->
Várj pár hetet és boldog tulajdonosa lehetsz 1 HD 4850 v 4870 esnek, jóval nagyobb teljesítménnyel...
-
katt777
félisten
válasz
zozoz1 #29287 üzenetére
Azért Guru3D ritkán hazudik, másrészt a GT280X hardveres tulajdonságaiból adódóan nagyon is reálisnak tűnik a teszt, valamint az, hogy ha a 4870 nem nyomja le alaposan a 3870X2-t, akkor esélye sem lesz az nV ellen megint. Sajnálatos. Viszont már az nV is tudja az energiatakarékos módot (takarékosabb, mint az ATI), tudja pluszban a PhysX-et, és már szintén képes gyors videokódolásra. Tehát fejlődik. Az ATI meg (igaz, magasabb szintről) lényegében nem. Nem tudok róla, hogy 48xx-ekben lenne beépített Physics, de majd meglátjuk, hogyan birkóznak meg ezzel.
Azért VH Crysis-ben a 280X is csak 21FPS-t produkált! -
katt777
félisten
válasz
zozoz1 #29265 üzenetére
Feltettem a témajavító patchet az oldalamra a letöltésekhez, ha bárki keresné.
Amúgy meg nem tévedtem, hanem ti keresgéltetek rossz helyen RivaTunerben (mondtam), de legalább a segítségeddel tisztáztuk. Szóval mindenkinek: ha profilos szabályozást akartok RivaTunerben, akkor a Scheduler-t használjátok (mint a képen mutattam), ne a monitorozást, ahogy a RÉGI RivaTuner leírásban van, és ami éppen ezért rossz. Értelemszerűen éppen ezért csak a régebbi verziókban találjátok meg ezt a monitoros szabályozást! 2.08-tól SCHEDULER-t kell használni!Van már 1403-as build (béta), nálam az is rendben van.
-
katt777
félisten
válasz
zozoz1 #29249 üzenetére
Nekem monitorozásra fent van. No meg ilyeneket megnézni, amikor vki azt állítja, nincs meg benne valami, csak mert máshová tették, mint a régiekben.
De bocs, ha tényleg nincs, csak nekem fura, mert minden karinál ott szokott lenni.
Megy az RBE rendesen? Ez olyan, minthogy a HIS bios-szal már nálam is OK a Sapphire kari minden szempontból. Szóval most éljen a HIS, hogy jó bios-okat csinál, meg gebedjen meg, hogy nem képes jó biosokat csinálni (és rögvest cserélni/modolni kell, ha veszel egy HIS karit)?
-
katt777
félisten
válasz
zozoz1 #29244 üzenetére
Régi RivaTuner nem ismeri az újabb Catalyst verziókat (ráadásul teljesen másképp kell beállítani a felülvezérlést, mint 2.08-ban és felett), vagy esetleg a spéci bios-okat, anno nekem is bejött ez a 25%-os sávváltási minimum. Nézd már meg a 2.09-es RivaTunerben a Scheduler fülön, hogy ha a hozzáadásra (zöld +) kattintasz, lent, a Run task-nál nincs-e ott legalul ez: "on hardware monitoring treshold event"
Tény, hogy jobb biosból, főleg a HIS folyamatos vezérlésével, mivel nem futkos egy rezidens progi a háttérben, lassítva a rendszert.
Venti? Honnan rendelted? Red Towerből? Mert ők Postával futároznak, szóval nálam 3 nap volt, amikor legalább már annyit megtudtam, hogy egyáltalán feladták.
laameer: Lásd előbb, vagy nézd meg a közvetlen vezérlést (1szerűbb) az oldalamon. Azért tettem oda, hogy ne kelljen 50x leírogatnom. + esetleg használd a válasz gombot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Austin F.: MOD Android: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Formula-1
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Légies iPhone halvány színei
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest