- Fotók, videók mobillal
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Próbáltam a Bioshock demo-ját, hát lehet, hogy új, meg DX10, és hasonlók, de 1024x768-ban 60-70, 1280x1024-ben meg 40-50 FPS körül teljesített, amivel lenyomott jó pár DX9-es game-et. No persze DX10 funkció nem működött, de a grafika akkor is ász. És ez csak a demo, az FPS szórásból ítélve még optimalizálatlan. Szóval nem elavult az XT, szerintem, legföljebb a programokat nem írják meg rendesen (Stalker, TDU).
-
katt777
félisten
Kiegészítendő: különböző kártyák is mennek pl. éppen 1650XT/1950XT egymás mellett, szoftveres CF-módban (és a kártyák saját órajelen dolgoznak, ha jól emlékszem, csak a kevesebb kártyamemória duplája fog számítani, tehát a rendszer egy 256MB-os és egy 128MB-os VGA memóriát 2X128, azaz 256MB-nak fog látni.)
VISZONT:
Egy (vagy két) 1950XT mellett akár már egy 1650XT használható PhysX kártyaként (2. esetben 3 PCI-E X16 slotos lap kell), amely feleannyi pénzért, ráadásul jóval gyorsabban végzi a fizikai számításokat, mint egy más, direkt PhysX-re készített kártya!!!Tehát nem biztos, hogy olyan rossz választás egy CF-es alaplap a két 16X PCI-E Slottal! (Csak ne MSI legyen a tré biosukkal!
) Ha lenne olyan játékom, amelyiknek igényli a PhysX támogatást, elgondolkodnék a sima CF helyett egy 1650XT vásárlásán, megszabadítandó a GPU-t némi terheléstől.
[link]
[Szerkesztve] -
Speed®
titán
Szerintem a legtöbb kényelmetlenségtől megkíméled magad ha 1950XT választasz mellé, nem a lassabbik verzió órajele lesz domináns és nem kell CF-E karit vadásznod, elég egy sima 1950XT és szoft CF. Bár ha tehetném, lebeszélnélek róla a továbbiakban is, főleg itt az új HDk alkonyán. Inkább egy fejlettebb kártya ami gyorsabb is, mint kettő DX9es amin a gatyádat elbukod ha később el szeretnéd adni
Nálam a nagyon várt befutó jelenleg a 2900Pro, az XT túlzásoktól nem mentes sajna, sem a pénztárcámhoz mérve, sem az elviselhető hőleadást/zajt -
katt777
félisten
A régebbi meg azért gáz, mert még nem tartalmazza a hibáinak a javításait.
Ha nem átírják a kódot, hanem csak felülírják a hibás részt, esetleg csak lekezelik a hibát egy újabb rutinnal (ez egyszerűbb, mint átírni az egészet, és újabb hibákat okozni), az lassítja a drivereket.
A normális az lenne, ha egy hardvert sem adnának ki, amíg nincs hozzá egy olyan, tökéletesen megírt meghajtó, amit aztán nem kell folyamatosan foldozgatni. ezt persze várhatjuk!
Mint az közismert, a számítástechnikai hardver és szoftverpiacon mindent meg lehet tenni a felhasználókkal, amit semmiféle más termék esetében nem. Ez csak akkor változna meg, ha az összes vásárló a világon úgy döntene, hogy semmit nem vesz, amíg nem készülnek megfelelő alkatrészek és megfelő programok. Ez ismét csak nem fog megtörténni. -
katt777
félisten
Hogy ne mennél vele sokra! A te lapodban? Én már kezdem bánni a CF miatt beszerzett ATI chipsetes lapot, főleg, hogy az új prockóval sz@rt sem érnek a tuninglehetőségei. Ha többet nem is, a 3GHz-et biztosan kényelmesen eléred vele. Viszont Vista, illetve egy jövendő DX10 kártya fényében muszáj lesz alapból erősebb procit beszerezned (én ezzel vigasztalom magam, no meg a kisebb proci tuningolva - nagyobb hűtő konfig hasonló, ill. nem sokkal kisebb árával). Az 1950XT-t kihajtja 2800-on a 4200+ is.
2320 a CPU teszt 3D06-ban. Mjad futtatok még 1 CPU Mark-ot is.
FreshDiagban a 4200+ alapértékeihez képest a memória integer és real számítások értéke 20-25%-kal gyorsabb (az osztó miatt lassabb a RAM), a split-ek viszont így is a duplájukra nőttek!
CPU MDIPS +>50%
CPU MWIPS +>65%
miközben a CPU seb. + 50% -
Ebit
addikt
A tuning a hardver vásárlók játéka, az a + amit nyereségként könyvel el.
Általánosan ritka, hogy a csúcs modellek jól birnák a tuningot, merta gyártó kisajtolja belőle a maxot,igaz ez korrektebb és stabilabb megoldás, mint az általad leirt adok még+ feszt menjen 3 ghz-en a proci.
Megjegyzem a 2600 feletti szinkronban járatott rendszer elég ezekhez a vga-k meghajtásához. -
katt777
félisten
Akkor az ASUS nem csak a Sapphire kártyáknál hűvösebb, mert a fesz. értékek nálam is hasonlóak. Bizonyíték itt [link], ha valakit érdekel, mert köztünk már volt szó róla, ráaddásul itt a GPU 661,5 volt, mert ezt bírta fesz. em. nélkül max. Csak a VModhoz (675/1026) kellett 1,45V (mert később ez is elégnek bizonyult 1,475 helyett - de a lapomon a biztos ami biztos értékek vannak), max 1,4 V-on minden más tuningértéket vitt, a fenti linken található hőértékekkel. Viszont az ASUS GPU-ja nem tud 675MHz-nél többet, mások 700-ával szemben, ill. nem akarok már 1,5V-ot adni neki, annyit nem ér a dolog.
Az alapérték (621/900 - 1,3V) meg az energiatakarékos (279/279 - 1,2V) beállítások memória feszültségéből is vettem le később.
Nekem még 56k-ba volt tavasszal, éppen akkor ment le hetvenvalamennyiről. -
katt777
félisten
Majd bizti kapsz egy rakat kérdést, hogy ez milyen különleges cucc!
Én inkább arra számítok, hogy ősszel jön a 2900Pro, és ha tényleg 200USD lesz (EU-ban biztos 200E), akkor leesik az 1950XT ára. 20-25k-ért lehet, hogy bevállalom a CF-t, de azért addig tényleg le kellene tesztelni. Ennél régebbi kártyákat is gyártanak még.
Nekem is 65-68%-ig megy, simán max 68, tuningolva max 76 fok, VMod-dal max. 82. Fesz csökkentéssel simán lejjebb viheted a te értékednél 5-6 fokkal, és akkor már csak a ford. szabályozással kell kicsit játszani, hogy hasonló értékeket kapj. -
Joshi
titán
Az XT megfelel az XTX-nek, ugyanis csak órajelben térnek el egymástól és szinte minden XT megy XTX órajelen(650/2000).
Mivel a tesztek alapórajellel vannak készítve, így pontos képet kaphatunk egy single tuningolt XT-ről az alapórajeles XTX képében.
Hiába erőlteti katt777 a CF-et, nem kifizetődő ráadásul nem is lehet kapni XTX Mastert(nem tudom hogy gondolja az AMD-ATI párocska).Minden bizonnyal januárra lemegy az XT/XTX ára, de addigra a DX10-es kártyáké is(8800GTS/2900XT stb).
-
katt777
félisten
Kösz a jó szándékot, de ez (XTX) tuti hardveres (1900XT is, mert ahhoz létezik master kártya az 1950XT-vel ellentétben), ráadásul 3DMark tesztekben hardveresen (konfig?) messze nem duplája az általam mérteknek, és nics ott szimpla XT v. XTX összehasonlítási alap. Azokat - megnéztem az előző oldalakat is - ráadásul más játékok alatt tesztelték, így még csak számolgatni sem tud az ember. De ha lesz egyszer olyan teszt, amilyet szeretnénk, akkor majd viszoníthatunk ezekhez is.
-
katt777
félisten
Nagyon remélem, különben hiába vettem frankó CF-ös alaplapot, vagy frankó XT-t.
Nincs valakinek Szombathely környékén 1950XT-je, letesztelni?
Különben TomBoynak lesz igaza, és cserélhetek 2900Pro-kra. Pedig önmagában elég jó kis cucc ez az XT. Addig megnézem, itt PH-en mi volt különbség az 1950Pro és CF-es változata között, mert ha ott is csak 10/30% 3D05/06, akkor ez nem CF, hanem 3DMark ''hiba''.
Elképesztő, mennyire nincs erről semmi, még az ATI oldalán sem. Persze, azt leírják, hogy ez milyen frankó és gyors, de se több. -
Dj Dekko!
őstag
Nah ezt nem vágom! átkellene néznem a X2 topicba * mert nekem 2650 már nem akar stabilan menni a rendszer és ez 4600+ X2
eléri a 80 fokot.
a Kártyámal is így vagyok, az X1950Xt 625/1800 döngetem 100% Ac X2 hütővel, de a 2Ghz nem megy a memória, se alap, se tuning hütővel, igaz, nem valami tuning ez se, mert kb. a hőmérsékletek ugyan olyan szinten vannak, csak, HALK -
TomBoy1986
veterán
Én nem szeretem a 8cm-es ventiket, úgyhogy az 570-est nem javaslom, szerintem maradj az 520-as Big Fan-nál.
Nekem ez van: [link]
És gondolom mondanom sem kell, hogy nem osztom azokat az aggodalmakat, amit vele szemben megfogalmaznak. Természetesen nem is várom el tőle, hogy leadja az 520W teljesítményt, de ezzel a kb. 300W-tal bőven megbirkózik (4200+ 89-125W, X1950XT ~130-140W, + (1 winchi, alaplap, két mem, 1 odd )~60W )
Szóval ezzel nincs gondja. -
TomBoy1986
veterán
Nekem Trust 520W-as van, tuningolva elviszi a rendszeremet, feszültségemeléssel és nagyon halk, ami azt jelenti, hogy ~20-25dB. Szóval hogyha egyébként is halk géped van, akkor szerintem jó választás. A másik része viszont, hogy a ház hűtését halkságának következményeképpen nem segíti túlzottan elő. De azzal szerintem nem érdemes számolni, hogy egy 2900XT-s rendszerhez is elegendő lenne - bár ez csak saját vélemény.
Amúgy fél éve működik hibátlanul.
// Az FSP-t szokták még sokan favorizálni, de érdekes módon elég sokat panaszkodnak rá a tulajok a topicokban(na nem a táposban, hanem a videókártyásokban)
-
xlaci
senior tag
Viszont annak már durva hangja lehet Én ahogy nézem a százalékokat/fokokat arra az egyre tudok következtetni hogy nemjó a pasztázás. Az sem jó ha sok van rajta, épp csak annyi kell hogy az egész feluleten csak egy icipicit pasztás. Szóval szerinted azzal nics gond véletlenül?
-
xlaci
senior tag
Jaaaa, értem ugy persze hogy nem zavar be. Amúgy én mostanában azon filózom hogy melyik procihűtőt lehetne biztonságosan rárakni
, aszthiszem bármelyik is lenne rajta, akkor a kártya nagyonhalkan lenne max 45-50 fok, mondjuk egy thermaltake big typhonnal biztos hogy a 40-et sem érné el
-
xlaci
senior tag
Nem zavar be az a +12 cm venti?
Ért valaki itt az elektronikához? Hogy lehetne azt megcsinálni hogy a zalman vf 900 cu ventilátora gyorsabban pörögjön? Lehet hogy hülyén hangzik de szerintem ráadásul nem is annyira bonyolult mivel van hozzá az a kis pöcök kapcsoló, és hát lehet hogy elég lenne abban valamit jobban feltekerni
[Szerkesztve] -
-
Dj Dekko!
őstag
Nekem is ugyan ez volt!
4 Szer szedtem le az Acceleró X2 hütőt rolla hogy bíztos jol pasztáztam, jól fekszik rajta, 98 fokig fel ment a VGA Terhelés alatt 621/1800!
Ahogy írják Tesztben is, ez a Sorozat R580 Mag csak úgy ontja magából a HŐT!
Nállam is felmegy annyira mint neked, pénzem meg nincs 20 ezrekért hütőt venni -
katt777
félisten
Az szép érték.
Kari tudja az XTX értékeit, de még annál feljebb is. Ha magad akarod megkeresni a max értékeket, kísérletezz 6-8 MHz-es emelésekkel. Az automata max. keresés alacsonyabb értékeket hoz (több programban is), mint a kézi állítgatás, úgy pl. nekem a GPU csak 645-ön ment, a RAM meg 990-en (1980). Aztán kézzel beállítva még fesz. csökkentéssel (1,4V) is elszaladgált 661,5/999-en (661,5/1998) stabilan, úgy, hogy memóriát ennél nem is próbáltam feljebb vinni. Alap órajeleken megpróbálhatod lejjebb vinni a VGA fesz.-t, úgy nem melegszik annyira a kártya, és nem csökken a teljesítménye (a csökkenthetőség mértéke kártyafüggő).
Lapomon láthatod a különbségeket a tuningolt kártya javára, nem kevés. Persze, még nem nagyon van rá szükség, de előbb-utóbb tuti, hogy lesz. -
katt777
félisten
Nekem 5458 pont körül teljesít alapjáraton a 4200+ procival (2200 MHz), és 621/1800 VGA beállítással.
Driver uninstall mellé töltsd le [link]-ról a Driver Removal toolst, és azt futtasd le utána a biztonság kedvéért. Aztán restart, és ne ismerje fel a drivert, hanem installáld a telepítőből. (CCC-t nem kell.)
Feltettem a lapomra a teljes ATT beállítás-t (nem csak a profilokat). [link]
Főoldalról közvetlenül letölthető. (Csak regisztrációba kell betenni, persze kicsomagolva.)
Csak akkor kezd el húzni a kártyát, ha a alapon már OK a teszt. -
katt777
félisten
Tomboy1986 adatai mellé kiegészítésül itt megtalálod a gyári hűtős beállításokat, amelyeket kiteszteltem az ő segítségével.
[link]
Lejjebb már volt, de kérdésedből ítélve nem nézted meg.
Ha az alsóbb hőmérsékleti sávokban kicsit magasabb határértékeket adsz meg a ventinek, csendes marad a kártya, és a még elfogadható, 70-75 fok körüli hőmérsékleten marad.
Catalyst-tel az ott feltűntetett értékeknél simán 10-15 fokkal magasabb értékeket fogsz kapni, ez utóbbival csak pár fok mínusz az eltérés az ATT javára. -
xlaci
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti O12G 2026.10.24-ig alza garis.
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest