- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
katt777
félisten
Lehet, hogy ezt teszik, de vagy azonos gyártmányú és típusú alkatrészt kell adniuk (esetleg más gyártmányt, de azonos típust, ha elfogadod, mert te ragaszkodhatsz ahhoz, hogy bármiféle indokból egy bizonyos márka egy bizonyos típusához ragaszkodsz), ha ezt nem tudják biztosítani, akkor az ár jár vissza, illetve az árában vásárolhatsz. Még az sem kötelező, hogy az értékét ott vásárold le, amiről gyakran próbálják meggyőzni a vásárót.
Pénz terén a lényeg az, hogy te az X összeget kifizetted, ők azt a pénzt azóta forgatták, kamatoztatták; ha kisebb értékű alkatrészt adnak, azzal megkárosítanak téged. Ez természetesen arra vonatkozik, ha nem tudnak ugyanolyan alkatrészt biztosítani. Műszaki termékekre ez vonatkozik, és amikor engem próbáltak bepalizni, ki is vertem a balhét, ahol meg úgy sem szolgáltak ki megfelelően, megadtam nekik a lehetőséget, hogy a FVF munkatársaival beszéljék meg a dolgot.
Konkrét esetben azért nem árt a legközelebbi FVF kirendeltségen érdeklődni. -
katt777
félisten
Bármire. Feltéve, hogy számítógépes szoftverek futtatásáról van szó, de a kártya így is csak megfelelő, komplett számítógép részeként használható a fenti funkció biztosítására.
Nekem 1280x960-ban szinte minden megy full grafikán, de ami nem, 1024x768-as felbontásban az is elszalad. Ha akadna valami, lejjebb veszem az árnyékok felbontását, oszt jó napot. -
csumpy
csendes tag
nekem 0 a tapasztalat a 2900-as szériával.
1 ismerösömnek sincs ilyen karija!
Az ára miatt nem veszel xt-t?
Nem akarok beleszolni csak anyit hogy itt sokan irták azt hogy butaság 2900-as vga-t vásárolni.
Gondolom ennek oka van!
Én amikor ezt a karit vásároltam sok tesztet végig olvastam és ezt a forumot is.
Adtam mások véleményére és NEM bántam meg! -
csumpy
csendes tag
-
haspokk
tag
Pedig bizosan jobb lenne, ha részegen botorkálnék/csajoznék a haverokkal, míg Ő otthon vár....????? Nem???
94 óta van gépem, még anno egy dx4/100-as proccal kezdtem. Egy vagyon volt.Oszt dumoztam mint állat, be voltam havazva. Asszony mondta a magáét. Én meg meguntam és átmentem a kocsmába és unaloműzésként elkezdtem gépezni.
Olyan gyümölcsös meg pókerautómatán.
Oszt rászoktam. Ez volt kb. 96-ban. ha tudnád milyen boldog volt az asszony mikor egyszer csak a gép előtt látott ismét. Eljátszottam fél év alatt vagy 300.000.-et.
Aztán teltek az évek és 98-ban a már elaggott géppel együtt lecseréltem az asszonyt is.
Az új már csak nő és nem asszony imádja a bitek birodalmát, fogékony a tudásra.
98 óta sok gép megfordult már nálam, a nő még megvan, bár a cseréjét már fontolgatom.Szal nem valószínű hogy fanatikus számtech és hardverbuziként megváltam volna a vastól.
Előtted a (rossz?) példa, látod.......
-
Bagira01
veterán
Értem. Én is filóztam a váltáson. De nem akarok ezzel is úgy járni mint anno a pro-val. Megvettem mikor még nem is volt gép aztán lett gép, 2 hét használat alaplap kampec, 1 hónap gép nélkül, végül eladtam most meg vettem xt-t és még ki sem tudtam próbálni mert még mindíg nincs alaplap.
-
Speed®
titán
Hát veled meg mi törpént? Necsináld, azt hittem Bundás jött a hülyeségeivel kavarni, halálra ijesztettél
Bagira01
Meggyőződésem, hogy sem a Cryengine2 sem az Unreal3.0 nem fog kifogni az XTken és úgy általában, az R580 architektúrán, lévén shaderekben-árnyalókban nagyon masszív teljesítménnyel rendelkezik, ellenben az nV79el
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
Az SLI még csak hidegen hagy, de a CF már kevésbé.
Az én lapomban mondjuk 2 PCI-EX1 hely van a két 2 PCI-EX16 között, de ez ugye nem sokat segít. Aztán két PCI slot van még a Tuner kártyáig, szóval még ha beférne is 3 helyre a cucc, már akkor sem lenne honnan levegőt szívniuk a ventiknek, mert jószerivel tömör fém és műanyag lenne a gépem.
Szóval a légszomj meglehetősen lerontaná szerintem az önmagában frankó kis hűtést. A HR-3 meg fölé lógva foglal +2 helyet (venti nélkül), amivel legföljebb PCI slotot nyernék, meg egy hőközpontot a proci és a CF chip környékén.
Valaki X2 topicban belinkelt egy Quad CF-es alaplapot (asszem GB), na, azt aztán érdekes lenne hűtéstechnikailag kitölteni. -
DigitXT
félisten
Amikor én vettem a HR-03-at, még nem igazán volt kapható az S1, és utólag azon tűnődtem, hogy ez milyen kár (ár/teljesítmény ugye), de a cikked rávilágított, hogy kár lenne ezen búslakodnom, mert hiába hihetetlen jó hűtő ez az S1 egy 12-es ventivel megtámogatva, egyszerűen nem férne el nálam.
(A HR-03 trükkje, hogy ''szendvics'' kialakításban - bordával felfelé - is felszerelhető: én is így tettem.) Viszont nekem képes volt a nyári melegben 80 fokig melegedni így a GPU, ami talán annak köszönhető, hogy a CPU-hűtő került így hozzá nagyon közel, és nem igazán friss levegővel van átszellőztetve a borda, vagy nem tudom.
Mondjuk sebaj, mert full stabil és hangtalan így nálam is (igaz egy ''noname'' venti van rajta, de csak 5V-on: pörög vagy 1000-et max.
), csak érdekes az a majd' 30 fok különbség (egy másik ugyanilyen kari tulaja is az enyémnál jóval alacsonyabb értékekről számol be, ráadásul a gyári hűtőjével - nem semmi).
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
Nekem minden alkalmazás (játék és teszt) szignifikánsan gyorsabb volt (3DMark05 pl. több mint 200 ponttal) teljesen azonos rendszerbeállításokkal. Ez jóval több, mint amennyit az XP alatt futó szolgáltatások levesznek (3D05-ben kb 50-60 pont), és persze a Vista alatt is fut pár cucc. A dolog hátulütője (amellett, hogy a Vista nem szereti tuning mellett a C&Q-t, v. magasabb fesz. kell neki, de akkor meg ugye minek?), hogy Vista alá nincs normális tuningprogram (legalábbis 64 bites tuti), és az aláírás hiánya miatt azokat sem hagyja futni, amelyek egyébként elmennének. Marad a Catalyst szerény képességű overdrive-ja. Éppen emiatt teszteltem csupán alap órajelen a VGA karit. Szóval tuningolt VGA-val nem kell a gyorsaság miatt Vistára váltanod.
-
katt777
félisten
Azért az a 821-es érték elég durva.
Hány V kellett neki?
Próbáld meg 3DMark03-ban csak 3D tesztekkel folyamatosan izzasztani a karit.
A dupla ventivel az 55 fok, főleg, ha 821/1000-en ment (akkor már miért nem 1026?), szép érték. Ventistől az egész belefér 3 kártyahelybe, vagy már 4 kell neki? Ha ez zrt házban is marad, akkor nagyon OK.
Nekem most a TDU pörgette a kártyámat rendesen, süvített is a gyári venti rendesen (oldalamon 6000+NEW menü alatt ott vannak az ARR grafikonok). 82 fokig melegedett.
Sikerült letöltenem a Joshi által említett BioShock-ot, én majd azzal kínzom egy kicsit a kártyát. -
katt777
félisten
Erre légyszi valamit, ha időd engedi:
[link]
Én is így hallottam, viszont 2 tény: egyrészt a minimális emelés nem fektette meg (jól oda van csavarozva, és a foglalat is álló helyzetben tartja), másrészt ugyanez a minimális emelés az égadta világon semmiféle teljesítmény-növekedést nem okozott. Szóval annyit legalább szeretnék tudni róla, hogy mi módon használható, és mire. Vagy esetleg PCI-E2-es cuccokra előre gondolva szerelték be. Akkor legalább lenne döntési alapom.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
-
Speed®
titán
A DMarkokban is vannak shaderek, de azokra elég könnyű optimalizálni. Érdemes a pontokat nem meghatározó tesztek eredményeit is összevetni, ott látszanak meg igazán az architektúrális előnyei az Ati karinak. Ha olyan helyzet elé állítod a karit, ahol kijön a duplaannyi árnyaló a GTXedhez képest igen impresszív eredményt villant fel. Örülök hogy elégedett vagy, de annak méginkább hogy ismét bebizonyosodott, nem szoktam hülyeségeket beszélni
-
Speed®
titán
Tesztekre, húzáshoz jó poén, de te is szereted a csendet, szóval ja. 1 venti kell.
Befőttesgumi kicsit zordLegalább piros lenne..
Az az igazság, hogy jó ideig nem volt érdemi különbség a 7es csúcskarik és az X19ek közt, de mostanában igazán kezd kijönni a sok árnyaló előnye. És én/mi ennek csak szívből örülhetünk -
katt777
félisten
Hanyagolod az ATT-t, vagy sikeresen összeakasztottad CCC-rel? Csak mert CCC overdrive-val nem igazán lehet 650/945-nél feljebb vinni. Vagy most ezt teszteled? Mert akkor próbáld meg ismét az ATT-t, és ha nem akad, akkor a CCC a gond okozója. Ha ATT-vel is akad, akkor a driver. Én ASUS drivert használok, persze ASUS karihoz, annak még nem volt gondja (igaz, nem COD2-ztem). A CCC-re nincs szükség az ATT mellett.
Az is lehet, hogy az ASUS nem véletlenül maradt meg az új Catalyst csomagjában is a 8.391-es drivernél. A 7.8-as ATI-ban már 8.401-es van.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
KIIIIRÁÁÁLY! Azért vigyázz a kártyára!
Én most 682/1026-nál tartok, de megpróbálom a 688/1035-öt. Gondoltam, ha már a CPU miatt kicsit vissza kellett vennem a kártyát, biosban adtam 5 MHz-et a PCI-E16X frek.-nek, elvégre nagy baj ennyiből nem lehet, ha 200 MHz-ig lehet állítgatni, így talán megy feljebb, csak elfelejtettem átállítani az auto 2D/3D beállításokat, így frankón a már lefuttatott tesztet futtattam újra.
Ehhez a PCI-E freki modhoz szívesen vennék némi segítséget, ha valaki jártasabb a témában. Nekem most 12665 lett 3D05-ben.
A CPU-t közben visszavettem 3,2GHz-re, így alig melegszik jobban az alapnál, és a RAM-ok 5-4-4-14-18-1-es időzítéssel elviszik (feljebb nem), így mégis kicsit gyorsabb a számolás. A rendszer végeredményben alig lassult a 3,3 GHz-hez képest.
Azért 200 pontot nem visz el a rendszer, főleg 3D06-ban, ha gondosan optimalizálod. Én a teljes rendszertelepítésből visszaszámolva jó 2-2,5 GB-ot kiirtok a rendszerből, kiveszek néhány fölösleges Windows szolgáltatást, és máris nem olyan nagy a veszteség (de azért mérhetően van).
Jó lenne Vista alá valami frankó tuningprogi, mert a CCC korlátolt, viszont alap órajelen a 3D05 200 ponttal gyorsabb volt az XP alatt mértnél. -
katt777
félisten
Csak rákattintasz a .reg fájlra, és máris minden működik.
DE ELŐBB
Fontos:
A regedit-tel (C:\Windows) a HKCU->Software->RayAdams ág alól mentsd el a saját beállításaidat! Csak egy ATT bejegyzést találsz itt, ezt kijelölöd a fán, aztán Fájl->Exportálás, és ahova akarod, mentheted a régit, hogy ha valami működne, egy dupla click-kel vissza tudd állítani az összes régi beállítást.
Még valami: az ATT Tools & Options-> General Settings-jében találsz egy Backup Profiles gombot. Ez kizárólag a már létező profiljaidat menti el, így ezeket önmagukban betöltheted, ha nem lennének meg a regisztráció frissítése után.
SEMMIKÉPP SE FELEJTSD EL MENTENI A REGISTRY-T ÉS A PROFILOKAT!
A hungarian.ini-t az ATT language könyvtárába kell bemásolni, aztán az ATT újraindítása után kiválaszthatod a listából (újraindítás nélkül nem látja). Ha a többi nyelvet kitörlöd ellőtte (az angolt mondjuk ne), akkor nem is kell sokat válogatni.
Mielőtt bármelyik beállítást alkalmaznád, nézz végig mindent, legfőkébb a túlhajtás beállításokat. Ha csak betöltöd őket, és nem alkalmazod, semmi nem fog változni a beállításokban. Mivel a te 1950XT-d más, +1x javaslom, hogy mielőtt a tuningbeállításokat alkalmaznád (az XTX-et mondjuk nem szükséges, az laza tuning), vedd vissza a frekvencia értékeket, és a VMod-nál a feszültséget is gyárira vagy csak picit afölé, aztán viheted majd lépésenként feljebb, ha ennyi kevés lenne. Persze lefelé is viheted bármelyiket, ha a kari elviszi úgy. Attól függően, hogy melyik beállítást kívánod tesztelni, előtte a Hardware->Auto Overclocking menüben mindig add meg a szükséges 3D profilt.
Az optimális beállítások megtalálásához javaslom, hogy a 3D06 Forest tesztjét indítsd csak el, az másodperceken belül ''szól'', ha nem százas az aktuális beállítás.
Remélem, sikerült pontosan elmagyaráznom mindent, és végre elégedetten belőheted az ATT-t (legközelebb pedig már egy virtuális 2900XT tesztjét olvashatjuk tőled). Ja, és bár az 1047-es build béta, nálam hónapok alatt nem mutatkozott vele semmi hiba, míg az 1042-essel igen.
-
katt777
félisten
Akadhat, de nem feltétlenül
Innen [link] letöltheted az összes beállítást, és módosítgathatod őket. VMod jelenleg nincs benne, de még ma felteszem azzal együtt a frissítést. Mentéshez először Apply, aztán Save. De csináltam hozzá magyarítást is a jobb érthetőség kedvéért: [link].
Ez meg az 1047-es build, amelyen biztosan mennek a beállításaim: [link]
Mint az oldalamon említem, az értékek XT változattól függően eltérőek lehetnek, és a tuningolt beállításokat érdemes először alacsonyabbra állítani a biztonság kedvéért. -
katt777
félisten
Nem a hőértékben kételkedem, azt nyilván megméri az ember több programmal is. A ventik szabályozására lettem volna kíváncsi (hogy módosítatlanul hagytad-e a gyári beállításokat).
Elhiszem, hogy a gyári értéken is 85 fok alatt maradhat, csak nekem ez egy Sapphire-től szokatlannak tűnt. De, mint mondtam, szériafüggő is lehet a dolog, nem feltétlenül gyártó-specifikus.
És az ASUS-hoz adnak GTI Racing-et, meg bőr CD-tartót, meg minden elképzelhető kábelt.
[Szerkesztve] -
460 bőven elég...
Én egy 430-as ról hajtok mindent...
Most megfognak kövezni az FSP örültek, de egy 350-esre én nem bíznák egy ilyen konfigot, lehet, hogy elbírja, de ha egy tápnak többet kell dolgoznia, nem tesz neki jót hosszú távon....
Én nem tartom olyan nagyra az FSP-t...
egy 350-es hol bír el egy dupla vgat (nagyokról beszélünk), a xtx pedig eszik rendesen...
Ebit-nek adok igazat...
Macka: csak itt ph-án istenítik...
[Szerkesztve] -
Bagira01
veterán
Én úgy fogom megoldani hogy a 2 venti keringesse a levegőt az s1-n egyik a kártyára fújja másik meg a kártyáról, aztán a kártya távcsatl. vége kap még 1 ventit hogy a ház hátulján kifújja. Ezenkívül a ház oldalán a vidkari magasságban egy 8cm-es fújja be a levegőt. Persze csak a tesztek alatt mivel elég hangos lehet
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- C++ programozás
- Synology NAS
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest