- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
renato
aktív tag
a venti ugyanaz rajta srácok az a vapor-x technológia szerintem, a borda más. ennyi.
nekem most játék alatt a mem hőmérséklete 85-90 fok körül ugrál. 90-et csak ritkán nyaldossa, de majd megnézem mit művel egy 3 órás nyúzás után.
amúgy valaki nem tud valami fasza mem hűtőt, ami kicsit vaskosabb darab?
de majd szétnézek én is.erre a 4890-re jó lenne olyan is, ami jó hosszú, mittudomén 6 cm*2 cm.
azért az csak többet hűtene mint ezek az 1,5x1,5 cm-es izék.
-
renato
aktív tag
kép
amúgy 5850 toxic-ot néztem ki.de még sajna aranyárban van.
jah ez nem a végleges, itt a sapphire venti nincs rögzitve még, meg csak ráraktam őket, a kész már jobb, a ventit végülis úgy rögzitettem, hogy találtam 3 hosszú csavart ami épphogy de passzolt menetben a ventiével, hátulról csavarta bele, aztán belepassziroztam a bordák közé a három, hátrafelé kilógó csavarral a ventit.
most áll mint a cövek.
-
renato
aktív tag
köszi mindkettőtöknek. most mentem iracingben 10 percet, úgy néz ki 90 foknál megáll a melegedés. GPU 65 fokos. úgy hogy manuálisan 50%-ra van belőve a vaport-x-es venti ami annyira nem vészes így
Még megpróbálkozom egy nagyobb hűtővel, de szerintem a következő kártyám egy ati 5850-es lesz...
Pár hónap és talán be is szerzem. Ezt meg elpasszolom majd 25-30k körül.
ui: házat felraktam az asztalra, így több levegő is éri mint lenn, kicsit beszorítva.
-
renato
aktív tag
válasz
Clapaucius #8570 üzenetére
feszültséget mondana valaki?
lehet azt adok neki túl sokat?
1,313-al megy alapórajeleken épp. :/
tényleg nagyon tanácstalan vagyok. képeket majd feldobálom, de előbb jó lenne már valami megoldást találni... :/ -
renato
aktív tag
válasz
Clapaucius #8570 üzenetére
akkor nem tudom nálam mi van...
nekem vapor-x van, most már accelero s1 rev 2-vel. azon meg már három venti van.
kibaszott hangos ez a szar így is, vacak nulla ez a kártya.az accelero s1 rev 2-es hűtő is nulla, a GPU körül alig van valami réz, kispóroltak ebből egy csomó mindent...
faszom kivan komolyan mondom.
már nem jut eszembe mit tudnék csinálni. esetleg egy komolyabb hűtő amiben van anyag is...
vagy eladom.. vagy elcserélem egy 5770-re... -
renato
aktív tag
válasz
Clapaucius #8568 üzenetére
nem mondod... oO
ez nem lehet igaz... mivel nézed?áruld már el nekem mennyi az a három hőfokod; én everestben és ati tray toolsban úgy látom:
DispIO: MemIO, árnyaló.
nekem e MemIO megy fel mindig 90 fok környékére, neked ez mennyi? és a többieknek? amúgy mi is ez a MemIO?előre is köszöntem a válaszokat.
ui: ha nem sikerül megoldani ezt a hűtős dolgot a végén kénytelen leszek eladni majd aztán venni egy 5850-est.de úgy mondjátok meg lécci a hőfokokat, hogy 90-100%-osan van terhelve a kártya.
-
renato
aktív tag
nem, nem oda, hanem a hozzá adott tápátalakítós akármibe dugtam.
most három venti van a bordán. a két turbós modul meg a régi vapor-x-es, azt szabályozhatom manuálisan is.még egy módosítást eszközöltem a kártyán...
ahol összefutnak a rézcsövek, ott volt egy sapphire valami fosszar műanyag, az levettem mert csak feleslegesen felfogta a levegőt a GPU és a csövek elől.néha komolyan nem is értem mit gondolnak ezek a gyártók... még jó, hogy le-szerelhető/vehető volt.
most alapjáraton 36 48 36 fok, tehát nyertem 2-3 fokot.
amúgy az a 2 tizenkettes venti nem rossz dolog, csak hogy rögzitetted
és a vapor-xes hűtőt cérnaszálakkal.
elég erős az bírnia kell.
nah rögtön képek, előtt még kipróbálom game alatt. -
renato
aktív tag
jah, grat de még gyengus akkor...
szerintem a bordára erőszakolom a sima vapor-x ventit is (és rákötöm a kártyán található hűtőcsatira)igazából nekem egy problémám van
ez a turbo module nem pörög fel még jobban játék alatt. ezen lehet valahogy orvosolni?
nah most szerelek még kicsit, majd jövök
-
renato
aktív tag
meddig egészséges/üzemi egy ati 4890?
mert most is felment 89 fokra. mintha itt stabilizálódott volna.de lehet még maszekolok egy kicsit...
viszont már így is sokkal-sokkal halkabb a cucc mint volt. -
renato
aktív tag
nah ati 4890 vapor-x + accelero S1 rev 2 + modul
hűtést leszed a kártyáról ezzel nincs is gond. aztán nézegetem hogy miként menne fel a kártyára az új cooler. hát érdekesen.
lépések sorban
1. a kártya DVI csatija aggatott, hát a bal alsó sarkából flexeltem egy kicsit a bordának, fél perc se volt. (persze előtte a műanyag vackokat fent és lent leszedtem, semmi értelme hogy fenn legyenek.
2. a negyedik rézcső aggatott az eredeti VRM hűtésnek, ha össze is toltam volna, se tudtam volna rárakni a kártyára. mit csináltam? leflexeltem a cső mellett közvetlen, hogy a bordán lehetőleg még a legtöbb alu maradjon.
3. ezután már fel is ment volna a kártya, de az a heatpipe amit előbb flexeltem lenn aggatott az egyik kártyára ragasztott memóriahűtőnek. így azt tovább flexeltem.
4. ezekután felment mint a huzat.
5. vettem egy rendszerhűtőt is még (Coolink Swif 21200) ezt a gép elejébe raktam, úgy, hogy a légáramlat a kártyát is érje becsülettel.
6. plusz a régi procihűtőm ventijét is belógatom egy kis madzaggal a gép oldalán a nagy accelero S1 telteje felé.eredmények:
DispIO: MemIO, árnyaló:
36, 50 és 37 C-fokok. alapjáraton, visszavett órajelekkel.
hamarosan jön pár fénykép és egy grafikon, hogy iracing alatt meddig melegszik a kicsike. -
renato
aktív tag
accelero s1 rev 2-t szerintem megpróbálom hétfőn... milyen venti lenne ajánlott hozzá?
tippeket lécci
egy jó baszomnagy, vagy kettő kisebb? -
renato
aktív tag
amúgy ti mekkora fordulaton használjátok a vga coolert játék alatt?
vagy automatikus? -
renato
aktív tag
varsam: de akkor ezek szerint simán megoldható egy kis maszekkal nem?
ha rálóg a DVI-re azt lenyisszantom, az nem lehet gond.a bordákat ezen szabadon lehet csúsztatni vagy legalább kicsit hajlítani?
szóval elvileg akkor szerinted is megoldható hogy gond nélkül felmenjen nemde?
ludinho123: uh, tényleg, olvastam tegnap, pech :/ de legalább egy referenciás hűtőre könnyebb hűtőt találni.
bár egy csomó hűtőnél elég gáz a VRM hűtése, ahogy nézegetem a teszteket. szóval ilyen szempontból vapor x előnyben.
thx a válaszokért
ui: én külön légkondit szereltetek a ház mellé.
amúgy jaja, sok hűtő sosem árt, az ördög nem alszik...én is tervezem majd hogy ezzel azzal megtuningolom még a levegő mozgását.
-
renato
aktív tag
ludinho123: irigyellek
nekem egy venti van a házban az viszi ki a proci mögül a meleget, meg még egy régi cpu hűtőt lógattam be a vgara, fentről.varsam:
namármost tegnap ugye én voltam a barom. ati tray tools úgy volt belőve, hogy max 2200-ig pörögjön a venti. én meg azt hittem forog az maxon csak ilyen halk.
szóval ha azt vesszük sikerült majdnem leégetni a kártyát...ati tray tools-ban egyébként sem működik nálam az, hogy automatikusan, hőmérsékletfüggően állítsa be a fordulatszámát.
így most változtattam, alapjáraton, amikor 2D-ben megy, jelenleg 45%-on pörög a venti (1970-es fordulat) és most a hőtokok bekapcsolás és fél óra üresjárat után: 52 - 68 - 56 fokok. már rögtön szimpatikusabb, és áldhatom az eget, hogy tegnap életben maradt a VGA...
amúgy elég hangos tényleg a VGA hűtő, szóval én is tuti cserélem...
a GPU hűtő tippekért kössze.
ezekkel viszont az a bibi, hogy nagyon-nagyon sok helyet elfoglalnak... :/ egy accelero s1 rev 2 mondjuk tök lapos, felrakok rá két kicsi coolert és klassz is. ezeket nem lehet úgy "megflexelni" hogy jók legyenek valahogy? :/
mert ha megvenném mondjuk a HR-03-at, akkor a venti alja már tök közel lenne a hangkártyámhoz, ergo kevés levegőhöz jutna. :/ szóval a hőfokokkal szopi lenne megint.
-
renato
aktív tag
nah olvasgattam a fórumot, aztán hihetetlen mi van itt. egyszer ezt egyszer azt ajánlják egyesek
addig eljutottam, hogy vapor x-es 4890-nél a gyári VRM-et ne piszkáljam.Most akkor kellene egy olyan hűtőborda ami rámegy a kártyára úgy, hogy a VRM hűtőnek sem aggat. Aztán erre a bordára már csak ventit kéne venni, ami már talán a legkisebb probléma.
Fontos lenne egy kis segítség, mert nagyon nagyon felmelegszik a VGA, a szimulátorból 2-3 kör után kidob... kifagy, újraindul. Pedig már egy másik ventivel is nyomatom rá a levegőt :/
előre is köszönök minden tanácsot, jó lenne, ha valaki olyan írna, aki úgy is használta a cuccot, ergo személyes tapasztalata van, nem csak hallásból tájékozódott.
-
renato
aktív tag
oks, meglesem azt a tesztet.
nem tudom miért lehet ilyen magas a hőmérséklete. az alapfeszültsége mennyi ennek a kártyának? azt sosem találom sehol... mert nekem most kicsit mégis húzva volt.
1.313 voltage & 870 Mhz & 1050 Mhz.
csak a GPu órajele volt 20-al feljebb tolva. Most azt is levettem. -
renato
aktív tag
már nem is kell más gamma sajna, már nyilvánvaló a számok alapján, hogy a 3,2 GHz kevés neki. GPUt alig hajtja, proci meg maxon megy majdnem végig.
szóval következő fizuból lesz majd egy négymagos is.
vagy ph-n valami használt, erősebb kétmagos jó áron...
amúgy 1680*1050
-
renato
aktív tag
nah most kezdem nem érteni mi van.
most elvileg jók az órajelek iracing alatt.
890-es GPU, 1050-es mem. Az ATI TRAY 1.6.9 felügyeleti eszköze azt látja, hogy amikor fut a gamma, akkor a processzor kihasználtsága majd 100%-os, 85-98 között változik, a GPU kihasználtsága viszont csak 30 körül van folyamatosan.egy dupla magos e2180 3,2 GHz-en járatva nem elég neki? Nemáár.
Meg értitek, ha minden grafikát felveszek maxra, élsimitás meg minden, akkor azért dolgoznia kellene rendesen annak a GPUnak. Ilyen grafikai részletesség mellett (totál maxon minden) szerintem nem lehet CPU limites a játék...ui: ha minden igy marad, jelenleg azt mondom, hogy a geforce 8800 jobb volt iracing alatt mint ez a fos. azonos grafikai beállitások mellett. (low...)
-
renato
aktív tag
nah lol. oksa, srácok, vágom, ez az első komolyabb ati kártyám, látom van még mit tanulni.
rákeresek majd pár tuningos eredményre is, ha hazaértem mert persze feszültséget sehol nem láttam eddig ahol tuningolták a kártyákat.
de ha 1,3 az alap a francnak van alapból kevesebben.
bár gondolom azért mert az elég neki a 240MHz-hez. nah mindegy.
köszöntem
-
renato
aktív tag
nah a probléma meglett. GPU órajelét nem emelte fel. Meg is lepődtem mennyire csendes.
A gond az, hogy catalyt-ben nem is tudom rávenni, hogy felvigye az órajelet. de ez nem nagy gond, leszedtem az ATI Tray Tool 1.6.9.1481-ot.felraktam. csináltam profilt a játéknak.
gond a következő.
rámegyek a menüben, hogy hardver -> túlhajtás beállításai
ott látom ugye a jelenlegi órajeleket, meg a "BIOS GPU" meg "BIOS MEM"-et.
a túlhajtás résznél a mag órajelét felviszem 240-ről 870-re. (feszültséget hagyom 1.053-on)
a memóriát belövöm 1030-ra.
a két csúszka felett van egy kis négyzet, hogy órajelek felvétele a profilba. kipipálom.
lenn a profiloknál mentés gomb. igenám, úgy csinál mint ha elmentené, de nem, mert ugye a profil neve mögé egy csillag után kiirja hogy 240.00:1050.00C
magyarul mintha mi sem történt volna, nem menti el.aztán van még valami. ha belövöm a normális órajeleket (870 és 1030) és a rendben vagy az alkalmaz gombra kattintok, akkor felpörög a venti, szürke lesz a képernyő majd bejön a monitor analog/digital között váltogató felirata. magyarul a windows eltűnt, a venti csak pörög tovább mint az állat, de semmi nem történik, és meg ilyenkor fogom magam és restart.
kérdés igy egyértelmű, hogy lövöm be hogy elmentse a profil órajeleit, vagy hogy okézom le az adott órajeleket egy profilhoz tartozóan? ha elindul a gamma akkor legyen x órajele és kész.
mondjuk kezdek parázni hogy a táp kevés, de azért bebaszna, ha egy Corsair VX450 nem lenne elég egy GPUnak. úgy hogy még csak nem is húztam a kártyát.
előre is köszöntem mindenkinek a válaszokat.
-
renato
aktív tag
kérdés. lett egy ati 4890-em, iracing alatt használnám, netről driver le, probléma nem volt, ment minden mint a 21, csak az iracing egyszerűen gecilassú rajta. why?
35-50 FPS körül van, akárhogy lövöm a grafikát. ennél mondanom nem kell a 8800 gt is sokkal többet tudott. valamit én baszok el? van valami amit ki kell lőni? win7 64 bit-en menne. persze a driver is ennek megfelelő. előre is kösz esetleg a segitségeket. -
renato
aktív tag
nah pöpec srácok, istenek vagytok!
ez az én kártyám akkor.
majd ha meglesz akkor beszámolok mit és hogy alkot. kíváncsi vagyok...ellenben az ATI új kártyái erősen túl vannak árazva teljesítményt nézve szerintem. Legalábbis a 4890-hez képest. Mondjuk ezt köszönhetjük az nvidia tökölésének többek közt.
63%-os téma, jah már értem.
látom itt mindenki vágja az ilyen "alapdolgokat", sőőőt...
-
renato
aktív tag
63 százalékra esne vissza. de nem tud érezhetően lényegében, mivel a VGA ki sem volt hajtva, hisz CPU limites volt a legtöbb game ilyen alacsony felbontásnál.
3D-ben alapból ennyit pörög az a vapor-x? nem fokozatosan a hőmérsékletet figyelve?
a gainward golden sample 8800 gt nagyon halk, jóformán nem is hallom, pedig ezt maxon járatom (tuning) 3Dben.
-
renato
aktív tag
nekem is lenne egy kérdésem.
1920*1080-ban futtatnék egy szimulátort (iracing). ahogy elnézem a VGA árakat, a 4890 a nyerő kártya, abból is a vapor-x mondjuk. (tévedek?)a kérdésem az, hogy ha nem tuningolom (maximum kicsit) a kártyát, szükség van-e hűtőcserére? ha igen, milyet ajánlanátok? gondolom számtalan "rápasszoló" hűtő van.
előre is köszönöm a válaszokat. (megj.: sajnos időszűkületben nem tudom a fórumot átböngészi válaszok után
sorry és köszönöm még egyszer.)
-
renato
aktív tag
ha jól tudom, akkor eddig erősen proci limites felbontáson nyomtad, így lényegében ki se használtad a VGA-d. 1920*1080-ban már pöpecül kisajtolod a 4890-ből azt ami benne van.
gondolom a 3200 Mhz elég nagyjából kihajtani. nem fog szerintem komolyabban belassulni semmi, ellenben sokkal nagyobb élmény lesz játszani.szal no para, szerintem nyugodtan vegyél új monitort.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- EAFC 25
- Óra topik
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest