- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
varsam
őstag
az S1 ár/érték arányban nagyon jó hűtő, vehetsz Thermalrightot ami jobb, de 3szor annyiba is kerül. Annak a kis réztalpnak az alján csak annyi a feladata, hogy felvegye a gpu-ről a hőt és átadja a heatpipe-oknak, amik aztán szétoszják a lamellákon, amiből igen sok van. Mint már mondtam, ha rátennél két 12es ventit, sztem sokkal többre mennél, mint azzal a 3 kis ventivel.
A 4980 a legerősebb egymagos 4800 szériás kártya, ezt vedd figyelembe, és ennek meg is van az ára, fűt mint állat, cserébe van is teljesítménye. (most az új 5xxxx kártyákat ne hozzuk ide).
Nem tudom milyen házad van, de nem árt vmi nagyobb fajta minnél több ventivel, ami kiviszi azt a nagymennyiségű hőt onnan amit a vga termel.
Ezektől függetlenül az a 90 fok még teljesen elfogadható érték, az összes 4890 fel tud melegedni ennyire, pláne a ref hűtősek, azok még jobban is.
A MemIO a memóriát jelöli, nálam ez alapból 5-10 fokkal melegebb mint a gpu.
Játék alatt meg nem melegszik annyira a kártya, mint pl furmark 100%-os terhelése alatt.
Nálam a gpu olyan 80fokig emelkedik, mem pedig 90-ig.
Hogy ludinho123-nak milyen háza van, ami ennyire jól szellőzik nem tudom, de ezek a vga hőmérsékletek dícseretre méltóak, nem találkoztam még ilyen alacsony hőfokokkal 100% terhelés alatt (ugye ezt adtad meg?) 4890-nél. -
varsam
őstag
ahol összefutnak a rézcsövek, ott volt egy sapphire valami fosszar műanyag, az levettem mert csak feleslegesen felfogta a levegőt a GPU és a csövek elől.
ezt én is leszedtem
amúgy az a 2 tizenkettes venti nem rossz dolog, csak hogy rögzitetted
Nekem fordítva van a házamban minden cucc (BTX-es), szval vga van felül, ergo csak simán rá kellett tennem a ventit. Egyébként mindenki kábelkötegelővel szokta felfogatni, de vmi madzag is megfelel.
várom a képeket, és a terhelés alatti hőfokokat
-
varsam
őstag
coolink swif2 ventik nagyon jók (jelenleg best buy), ebből két db 12 centis veszel és nagyon f@sza.
Van több fajtája is, van ami fix 800, fix 1200 és pwm szabályzású. Mind halk és nagy légszállítású.(#8536) Vajga
vaporokból vannak sajnos széria hibásak, azokat garanciával cserélik. -
varsam
őstag
elvileg szerintem megoldható, h felmenjen rá kis maszekkal. Egyre viszont nem emlékszem, ami még gond lehet, hogy az S1 utolsó heatpipe-ja hol van pontosan, mert az lehet hogy pont a VRM borda fölött van, és akkor nem tudod csak úgy rácsúsztatni. Erre már nem emlékszem sajnos.
Ha esetleg belevágsz az egészbe és megcsinálod, mindenképp írj róla, kíváncsi vagyok. -
varsam
őstag
Ismét "user error"
legalább kiderült mi okozza a galibát.
A Accelero S1-el két probléma is van (próbáltam már)
1: túl közel van a DVI csatlakozóhoz, pontosabban útban van neki ezért nem fér el.
Ezt flexxel v lemezvágó ollóval lehet meg tudod oldani, úgy hogy kicsit leszedsz a borda végéről, kb fél centi lóg rá ha jól emlékszem.
2: A VRM hűtő is útban van, itt az S1 hűtő bordáit kellene kicsit átszabni (más a két bordák közti távolság), úgy h szépen egymásba csússzanak.Én most speciel még várok a vga hűtő cserével, jelenleg a gépház átszabását tervezem és telepakolom ventikkel. Most is van már benne 3db 12centis, de még teszek bele kettőt, ami csak a vga-ra fogja nyomni kintről a levegőt
-
varsam
őstag
Igen, erre a vapor kártyára (meg úgy általában 4890-re) nehéz találni olcsó de megfelelő hűtést, sőt ilyen nincs is. Amit ezekhez a külön hűtőkhöz adnak VRM bordákat, azok kevesek egy ilyen kártyához, ezért fent kell hagyni a gyárit, ami miatt viszont több hűtő nem fér fel a kártyára. Én jelenleg egy Alpenföhn Heidi-vel szemezek, ez 10k környékén van, ahogy nézem elvileg el kell férnie a kártyán. Ezen kívül még a Thermalright HR-03 borda lenne még jó, de ez még drágább és még ventit is kell hozzá venni. Én viszont csak a hang miatt akarom cserélni a hűtést, nálam alapból 55fok körül van, játékok alatt 80fokig emelkedig kb.
Ettől függetlenül nem szabadna, hogy nálad ilyen meleg legyen a kártya, vmi ott nincs rendben. Olvastam, hogy voltmoddal is próbálkoztál már, jó lenne megtudni a gyári értéket és arra visszaállítani.
Milyen táp van a gépedben egyébként? -
varsam
őstag
Pl Everest stabilitás tesztje grafikonon mutatja hőmérsékleteket.
"nekem alapon a MemIO 90fok a DispIO és árnyaló meg 70-75 fok körül van úgy hogy még nem is játszom. nem sok ez?"
De ez sok, ha még nem is terheled a kártyát...nagyon sok, vmi ott nincs rendben.(#8509) ádikácska
Mennyin megy a memória?(#8510) Nowi
fordulat mennyi? -
Zoo123
senior tag
-
Zoo123
senior tag
Ati tray tools és CCC nem barátok!
Folyamatosan felülbírálják egymás beállításait, legalábbis régebben küzdöttek ezzel páran a Catalyst driverek topikban.
-Úgyhogy vagy csak driver CCC nélkül és Ati Tool,
-vagy CCC-ben állítgatod és nem használsz ati toolt.Szerintem szedd le a CCC-s drivert és rakd fel csak a video drivert, az ati honlapjáról letöltheted, általában driver only-nak hívják és sokkal kisebb mint a CCC-s driver.
Ha ezzel megvagy akkor állítsd Ati Tray Tools-ban az órajeleket akkor működni fog.Egyébként a kártya alapórajele 3D-ben 870 (GPU) 1050 (mem), nem értem miért 1030-at ír.
Viszont a 3D órajelhez nemtudom milyen feszültség tartozik, azt a nálam okosabbak megmondják -
varsam
őstag
dede, hőmérséklet hatására emeli a fordulatot fokozatosan, bár elég gyorsan melegszik. 4890 nem éppen a kis fogyasztásról és alacsony hőmérsékletről híres, ellenben piszok erős
Nálam megy annyit a venti, saját tapasztalatom írtam csak le, hogy esetleg tudjál mihez viszonyítani. -
Zoo123
senior tag
"63 százalékra esne vissza. de nem tud érezhetően lényegében, mivel a VGA ki sem volt hajtva, hisz CPU limites volt a legtöbb game ilyen alacsony felbontásnál."
Ez így van, én egy ideális esetet vettem amikor csak a VGA-tól függ az fps (nagyon bika processzor).
"3D-ben alapból ennyit pörög az a vapor-x? nem fokozatosan a hőmérsékletet figyelve?"
A venti fordulatszáma természetesen lineárisan változik a hőmérséklet függvényében, csupán azt akartam mondani hogy 2D-ben alig hallani, míg 3D-ben azért bemelegszik és akkor előbb-utóbb felpörög a venti és megjön a hangja.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest