- Légies iPhone halvány színei
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
-
yakuza.tora
addikt
válasz
zolisx4 #6982 üzenetére
"láttál már szétszedve 4890 es referencia vgat ???" - Láttam...
"és láttad a VRM et rajta ami a saját hűtésével is 100fok nem azzal a kis aluminium darabbal .azzal simán leég a vga de te ezt tudod mert próbáltad" - És te már láttál olyat, hogy valakinek leégett az S1 rev2-vel hűtött 4890-es kártyája? (Persze nem szénné tuningoltra gondolok) Ebben a topikban van egy két felhasználó, de még olyat nem hallottam tőlük, hogy az S1 alatt leégés határán volt a kártya.
"Csak olyan hozzászólást irj amivel nem okozhatsz anyagi kárt másnak mert ha valaki megpróbálja rátenni és még sikerül is véletlenül a 3x3 mm VRM re ragasztani azt a kis bordát tuti leég a vga" - Igyekszem. Csak tudod az a baj, hogy te a szezont a fazonnal hasonlítod össze. A kártya gyári hűtése egy darab, a kártya "egészét" lefedő alu lemezre épül. A memória és a VRM hője gap-paddel van átvezetve erre az alu lapra. A venti pedig a nyákkal párhuzamos irányba mozgatja a levegőt. Az S1 rev2-re rászerelt venti viszont a nyákra merőlegesen fúj, így a melegedő alkatrészeket nagyobb mennyiségű és gyorsabban áramló levegő érheti. A vapor ugyanígy, nyákra merőlegesen fúj, éppen ezért került fel rá a légterelő dekli és a VRM bordára is azért szerkesztették rá a Sapphire feliratú "kalapot".
Csak itt, csak most, csak neked belinkelem a két VRM hűtőt:
Sapphire Vapor - Zalman
Ugyan, magyarázd már el nekem légyszíves, hogy mi a különbség a kettő között? (persze a forma és a szín kivételével...)"A másik a Vapr- nak teljesen más nyák lapja van nem összekeverendő a referencia 4890 el és a más gyártók által gyártott hűtési modellekkel" - Ettől most sokkal okosabb lettem.
-
yakuza.tora
addikt
válasz
zolisx4 #6980 üzenetére
"szerintem jobban jár ha vesz egy vapor-x vagy nem referencia vgat mert azon a VRM hűtés meg van oldva más módon" - Nincs. Azon is ugyan olyan alu borda van, mint a Zalman, csak más a formája és a színe. A felső design takaró lemez (ami ezen kívül még a levegő útját is hivatott terelni) simán "lecsúsztatható" róla.
Mellesleg az S1 rev2-höz adnak VRM bordát. [link]
Nem kell túlmisztifikálni a Vaport! Ezzel ugyanis most én szívok...
-
Mika1227
őstag
válasz
zolisx4 #6815 üzenetére
Én is nézegetem most a házakat, jó lenne egy olyan amire az oldal lapot is fel tudnám tenni anélkül, hogy főzni lehetne rajta. Mert így nagyon porosodik! Hát az ár igen, nkem is ezzel van a gondom. Olyan max 10k szánnék rá ha cserélném.
Ez nem olyan rossz [link]
Teszt [link]
Te mennyit szánsz rá?
Na igen jólnéz ki de hát az a fránya árcédula!!!
-
peetmaster
senior tag
válasz
zolisx4 #6642 üzenetére
Nem nagyon látom a képen, hogy milyen órajelekkel dolgoztatod a vga-t.
Közben már megvan a 10500 pont is Vantage-ban. Az már elég 4890-es eredmény.
Tudom, hogy sokakat nem érdekel a Vantage eredmény (engem sem), csak be szeretném bizonyítani, hogy ár/teljesítmény arányban nagyon jó az 5770 is, és lazán utólér egy 4870-et. -
Dyingsoul
veterán
válasz
zolisx4 #6618 üzenetére
Az ati drivert ugy sikerült feltennem, hogy az eszközkezelőben az uj hardvernél betallóztam a catalyst helyét... állítólag utána azt írta hogy feltelepítette, DE:
-Az eszközkezelőben 4800 series-nek irja, holott az amd oldalán ugy látom külön van series 4800 és külön van 4890-es driver.
-Az ati Catalyst sehol sincs, se start menü se tálca se sehol. Szóval a drivere állítólag fentvan de a catalystos vezérlőt nem tudom sehogy sem elővarázsolni, sőt már azt is próbáltam hogy telepítésnél lehet választani telepítést vagy eltávolitást, na ott toltam eltávolitsra is az is ugyanolyan mint mikor telepíteni próbálom...Szerk: device managerben egyébként ezt irja driver verziónak:8.681.0.0 a driver date pedig:2009.11.24.
Jah egyébként ilyen problémám még sosem volt, beleértve ezen telepítésű rendszeremen sem.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
zolisx4 #6611 üzenetére
Szerintem hagyom a fenébe, majd valamikor ha nagyobb gubanc lesz az oprendszerrel, talán ujrarakom a gépet, de ezek után már szerintem az sem segítene.... Az biztos, hogy mindezt nem a vizsgaidősuck közepén fogom megcsinálni.
Azért köszi szépen, hogy próbáltál (próbáltatok) segíteni! -
Dyingsoul
veterán
válasz
zolisx4 #6609 üzenetére
Figyelj, a nyelvválasztó képernyő akárhogy inditom bejön... választottam már magyar meg hagytam ahogy alapból volt, angolon de a végeredmény ugyanaz... bementem a bid64 vagy milyen mappába, ott volt vagy 3 inditható állomány, azokat is inditottam ugyanez az eredmény, az egyik el sem indult.... próbáltam a hotfixeset meg azt is ami alapból volt az amd oldalán (még korábban töltöttem le és fent volta gépemen)
Egyszerűen hihetetlen már ez a szarakodás, most kicsit bánom, hogy nvidiáról atira váltottam... -
varsam
őstag
válasz
zolisx4 #6603 üzenetére
Uhh az csúnya
Ezért kell mindig átlósan meghúzni a csavarokat, valamint nem rögtön elsőre rászorítani az első csavart, hanem fokozatosan, mindig csak egy kicsit hajtani rajta. Ha odafigyelsz, nem lehet semmi gond a felfogatásnál.
(#6600) Mika1227
Én 12centis ventit ajánlok, akár kettő is ráfér, így a kártyát teljes hosszában érné a légmozgás. Kicsit így nehezebb lesz a kártya, lehet hogy fel kéne függeszteni, hogy ne hajoljon meg annyira, mert attól elmozdulhat a hűtő és nem feküdne fel teljesen. Mint már korábban is írtuk, a VRM részre is figyelj oda, legyen rajta borda. Ha cseréled, akkor először semmiképp ne terheld le a karit, csak desktopon nézegesd a hőfokokat, majd ha rendben van, akkor szépen kezd el terhelni, de amint abnormális hőfokot észlelsz, állítsd le. -
Dyingsoul
veterán
válasz
zolisx4 #6594 üzenetére
Pontosan! Egy a véleményünk, ezen a téren!
Azt meg már csak úgy mellékesen hozzáteszem, hogy így is annyi játék van, hogy ki sem tudtam próbálni a játékok javát, amik mennek a gépemen max grafikán, arról nem is beszélve, hogy végigtolni... áhh egy élet is kevés lenne rá!
Éppen ezért én most egy jódarabig nem fogom újítani a gépem, egyelőre csak "élvezem", hogy van.
-
odorgg
addikt
válasz
zolisx4 #6489 üzenetére
47 lessz az ára, ugyhogy bisztosssan nemfognak érte kapkodni
De még több mint 2-év gari van rá, és kivan próbálva és fasza is
Énis legalább 5850-ben gondolkodom, azért lenne az az 1-2 hónap türelmi idő hogy hogy alakulnak az árak. Más nem majd veszek 1 másik Toxicot, itt az apróban
-
odorgg
addikt
válasz
zolisx4 #6487 üzenetére
Hát énsem a toxicot
Majd kiderül mi lessz, 1-2 hónapig elvagyok vga nélkül, asztán majd meglátjuk hogy buktam, vagy nyertem az üzleeten. Persze nemfogom olcsón adni, mert nem 1 utolsó darab, ( ha vanteg toplistát nézem, az enyém a legjobb 4890) és ha nemviszik el azis lehet hogy még megtartom -
Devid_81
félisten
válasz
zolisx4 #6481 üzenetére
Ez igy van, aki most vesz VGA-t az eleg nagy "bajban" van egyebkent.
A 4xxx szeria kifogyoban, pedig foleg a 4890 az ami meg igen utokepes.
A tobbi (5xxx )meg a konkurencia hianya miatt feleslegesen draga.
Viszont most 1-2 honapon belul talan megerkezik az ellentabor kartyaja...akkor aztan lesznek learazasok...foleg ha az ATI alul marad kicsit a teljesitmenyben.
Persze az meg viszi magaval a regi kartyak arait is majd rendesen. -
thoo2
csendes tag
válasz
zolisx4 #6373 üzenetére
Hello
Függ a gyártótól is, mert az én régi xfx kártyámon a saphire cd feltelepül és hasonló gondom van az xfx dc vel meg megy. Csak a gyártó más !! A cd-k x1650 hez készültek. De azt a honlapot használom amit küldtél,meg a saphire honlapját, és az fxf ét is. Minden honlapról ami gyártó lap amikor újj vezérlő jön akkor leszedek mindent és feltelepítem őket hátha az egyiknél jó.
IGEN telepítés előtt mindig törlöm az összes ati devicest és vezérlőd hogy tiszta legyen a dolog.
ja és több Win 7 verzión is ezt csinálja -
Dusee
őstag
válasz
zolisx4 #6242 üzenetére
hát ez namhangzik túl jól...
a legfrissebb bios van rajta.
ha jól emlékszek gari csak egy év volt rá, ami a nyáron járt le, új lapot meg neméppen fogok most venni.
de eddig mért nem csinálta akkor?
ilyen akadások nem voltak (régi vgaval).
nem lehet, hogy a cool & quiet miatt van ez?
kipróbálom úgy, hogy ki van kapcsolva. -
Dusee
őstag
válasz
zolisx4 #6151 üzenetére
háát..ezt azért rosszvolt igy hallani
alapból egy gigabytetot akartam rendelni (havernak az van, ő azt mondta h csak 3d-ben hangos, de nemtudom, mivel az is ref hűtős..), csak a boltban aztmondták h idén már nem lesz náluk, és mondta h van sapphire (mellesleg már ottvan a boltba elkéne menni érte).
hát ha jáccok ugyis megy vmi zene, meg a gépem sem egy halk szerzet (7x12cm venti), szal kibírom
köszi az infót, és majd jelentkezem h milyen
hali! -
Dyingsoul
veterán
válasz
zolisx4 #6111 üzenetére
Értem, viszont igy sem fér a fejembe, hogy miért nem települ fel. már korábban letöröltem az előző drivert, amit a win7 automatán feltett, de a catalyst-et nem teszi fel, telepítésre rákattintok és nem történik utána semmi, csak eltünik az ablak. Feladatkezelőben sincs benne a process.
-
lujo10
aktív tag
válasz
zolisx4 #6031 üzenetére
Idle: 41 fok, ventik GOSD szerint 1300/min cc. 36%
Terhelve (néhány óra COD6 után): 59 fok, ventik 47%, szoba 22 fok.
A hangjával is elégedett vagyok, pedig a ház olyan mint a szita, eggyes vélemények szerint kicsit hangos, de szerintem nem hangosabb, vagy csak egy lehellettel mint az elődje, pedig annak sem volt vészes a hanja 3D-ben. Így elsőre ezek a tapasztalataim vele. -
Perillustris
senior tag
válasz
zolisx4 #6027 üzenetére
Nem vagyok FPS-őrült, s a tuningolgatás sem az én asztalom. Már időm sincs elmerülni a témában. Az alaplapomba elvileg a 6000+ a maximum, de elképzelhető, hogy bírja a 7750-et is.
Szóval azt a kártyát akarom megvenni, amihez nem kevés ez a processzor, hanem egészséges szimbiózisban élnek együtt a házban.
Értsd: ha nem tudja meghajtani, akkor nem feltétlenül veszek ilyen kártyát, hanem olcsóbban olyat, amivel nincs ilyen gond. Már ha ez gond valóban. Vagy szarjam le, menjen bele a 4890, s megy ahogy tud?
-
Daffni2
addikt
válasz
zolisx4 #5949 üzenetére
Szerintem tök egyszerű rendelni, többször rendeltem már onnan,mikor jóval olcsóbb áron kináltak valamit.
2500 a normál szállítás nem tudom az hogy jön ki 15 ezerre.
Nincs semmi pluszköltség,csak ami fel van tüntetve, bruttó ár+szállítási költség.Egyébként szinte mindenhol a világon előrefizetés van,megrendeled kifizeted,és mérget vehetsz rá,hogy azt kapod amit rendeltél,akkor amikorra ígérték.
Elég régóta gyakorlom az internetes vásárlást, főleg külföldről,mert sokszor lényegesen olcsóbb,és ezerszer megbízhatóbb, mint a hazai kóklerek.
Soha semmi probléma nem adódott. -
peetmaster
senior tag
válasz
zolisx4 #5913 üzenetére
Én is meg vagyok elégedve full hd-ben azzal az 55-60fps-el, úgyhogy el is határoztam, hogy 2010 nyárig 1Ft-ot sem fogok költeni a pc-re, inkább összegyűjtöm a pénzt addig, aztán átváltok i7-re (remélhetőleg addig lemegy jól az ára, főleg az alaplapoknak, mert azok a húzósak). A Quad sohasem izgatta a fantáziámat.
Aztán a 4890 Toxic szerintem még tovább meg fog maradni, mert nagyon bevált.
Ha meg valami játék akadna addig is, akkor megszerzem ps3-ra, és játszok azzal.
-
HSM
félisten
válasz
zolisx4 #5916 üzenetére
Nekem se akadt még semmi hiába van "visszavéve". Ez a visszavett órajel amúgy még mindig egy OC, 1GB-os 4870....
(Csak halk, hűvös kiadásban...
)
Amúgy a demóban csak DX11 és DX9 shaderek vannak, azért remélem a véglegehez megcsinálják a DX10-est is, hogy a post process-t fel tudjam húzni medium fölé...
-
Cölöp
tag
válasz
zolisx4 #5908 üzenetére
Visszavettem a procit (10x200@1,25V) és a VGA-t is (500/490).
Ekkor nem csinálja az említett 1 percen belűli restartot. 3x lement a STALKER, meg 15 percet a Furmark.
Aztán visszatettem a VGA-t normál órajelre (a CPU-t hagytam negatív tuningban), és akkor a 2. STALKER menetben restartolt. (kb. 10 perc alatt)
-
HSM
félisten
válasz
zolisx4 #5861 üzenetére
Ja, elég jó eredmények, mondhatni, meglepően jók.
Körübelül a gyári hűtés eredményét hozza, halkabban. Nálam ennyi, ha ~48A-ra belövöm, mint ahogy nálad is ment: [link]
Arra viszont vigyázz, hogy a kari nem méri a memória hőfokát, amit ír a GPU-Z MEMIO, az a GPU memóriavezérlőjében lévő hőmérő! Tehát igazából csak a memóriák mögötti NYÁK-lap hőfokából lehet megtippelni, milyen melegek a ramcsipek a süni alatt.
Viszont jóhír, hogy egy rendesen összeválogatott aftermarket hűtővel simán kordában lehet tartani.
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
zolisx4 #5847 üzenetére
Mondom, próbáld ki ATT-vel leszabályozni 775/925Mhz-re, és 1,185V-ra.... Ha kipróbáltál vele így egy játékot, nem fogsz visszavágyni 850Mhz-re...
(#5846) Daffni2: Igazából az alaplapom féltem főleg.... Mert ha valamelyik részére a VGA csak egy kicsit is ráfújja azt a 60-70 fokos levegőt, ami kijön belőle, az igencsak lerövidítheti a környéken található kondik élettartamát.... Arról nem is beszélve, hogy akkor ráadásul feljebb kell tekernem a házventiket is, tehát összességében rosszabbul járnék, mint a jelenlegi helyzet. És különben is, olyan jó kézmelegítő, amit kifúj hátra!
(#5849) zolisx4: Én pedig a megjelenés utáni második nap vettem a karim... Április 3.-án, szóval korai tulaj vagyok, akkor még csak ez volt, de nem is cserélném le másra.
-
Daffni2
addikt
válasz
zolisx4 #5849 üzenetére
Azért a Tied sem rossz.
Mindennek alaposan utána nézek mielőtt megveszem.
Erre a VGA-ra hetekig vadásztam,mert az Iponnál volt a legolcsóbb,jóval olcsóbb mint bárhol más helyen, és sokszor mire megrendeltem volna már nem volt.
Ismerősök szóltak,hogy van megint,na mire Én néztem már nem volt.Aztán egyszer sikerült lecsapni rá időben.
-
HSM
félisten
válasz
zolisx4 #5838 üzenetére
Az Asus sima refinek nézd meg a BIOS-át, annak szerintem pont jó a ventije.
Olyan 65 fok körül tartja a GPU-t játék közben. Itt van: [link] Ezzel pedig meg tudod nézni a beállításokat: [link]
Mondjuk az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy nem szeretem, ha a VGA-m hagja egészíti ki a játékot, ezért a hőfok/hangerő oltárán feláldoztam néhány Mhz-et... Cserébe halkabb/hűvösebb és még mindig gyorsabb vagyok, mint egy 4870... -
HSM
félisten
válasz
zolisx4 #5833 üzenetére
Azért nem egészen... Van neki egy kis heatpipe, meg egy kis bordázat, valamint azért ott van légcsere is a venti alatt, az 100%.... Mondjuk ezek a digit-PWM-ek mindig is forrófejűek voltak, bár igaz, ennél tudnak hűvösebben is működni. Az aftermarket hűtés nem butaság, bár én tuti nem vesződnék vele, jó nekem ahogyan van, ott a 3 év garim, ha valami gáz lenne.... Amúgy ha valami aktív légmozgást tudsz csinálni egy ilyen zalman VRM hűtőre, és ráteszel a karira egy AC S1-et, vagy nem tudom, ma mik a menő aftermarket hűtők, az tuti jó lesz, csak a gond ott van, hogy mire csinálsz mindenhova megfelelő aktív huzatot, majdnem olyan hangos lesz mint gyárilag, és rengeteg vacakolás után....
Árról nem is beszélve, hogy ezekben a ragadós memória-sünikben se nagyon bízom, bár egyszer volt dolgom rendesen ragadóval is, szval elvileg vannak jófélék is.
Amúgy a középső hűtős VGA alatt nem tudom, mit értessz...
A TOXIC-on is hasonlóan meleg a VRM, igaz, erős OC mellett... Gondolom, amire gondolsz, az nem refinyákos, más VRM-es. A Gigabyte-nak van még egy ilyen okosítása, az UD 4890, ami refinyákos, és ilyen speckó VRM hűtős... Asszem Daffni2-nek van olyan, linkelt is képeket, elég jó VRM hőfokai voltak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest