- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Déjà vu érzés a Z Flip FE specifikációját nézve.
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nimda
addikt
A hl2-öt még nem próbáltam,de még nem ért véget a kinzás!
Ha lesz egy kis idöm,kap a karesz jobb gpu hütést!
De talán most leugrom a bolba és veszek titant vagy artic coolinket.....
Egyébként a doom3-mat 1024-ben nyomom,mediumon,2xfsaa,..stb.egyedül csak a vsync és az árnyék van kikapcsolva.Ha jól emléxem 36 fps-t ért el. -
Nyuf
senior tag
Azthiszem,mégsem helytálló a fennti kijelentésem,ugyanis nfsu2 minden fullon(minden on vagy max) cpulimitáltnak bizonyult mivel 640x480-töl 1280x1024-es felbontásig mindig 20-25 fpst produkált 6800as karival 2000+ -on
Amég athlon 64 meg 9600 800x600-ban minden fullon 30 fps fölött van,viszont 1024-ben már meghal:15-17 fps. -
DigitXT
félisten
Oké, oké, alapvetően egyetértek, nem akartam vitát kezdeményezni!
3dmark2003:2500 vs 4000
Tudom, nekem meg a procim kevés, hogy csak 3500...
játékban mondjuk nagyon nem mindegy,hogy 25fps(non-pro) vagy 40fps(xt)
Jó, tényleg nem mindegy: sorry.
Ezeknek a kariknak nem szabad meghalniuk akármennyire is tuningolod öket!
Oké, ismét sorry, ha túl aggódó voltam, de azért én mégis kihagyom a tuningot, mert számomra reménytelen: az XT-ből gyárilag kisajtolták - nagyjából -, amit tud, aztán ha nagyon fölé akarsz menni, extrém hűtés, meg miegymás, és különbenis, egy ilyen PoP:WW style cuccnál, ahol az überbrutál csúcstuninggép is ''csak'' 60-80 fps körül húz, azt hiszem nem kell részletezenem, hogy miért maradok a medium beállításoknál, és miért hunyok szemet a néha befigyelő 18-19 fps előtt: átlagban megfelelően magas, azzal elvagyok.
De azt mindenhol le szokták írni, hogy a tuningért semmi felelősséget nem vállalnak, és azt hiszem én is azért voltam ennyire ''nyuszi'', mert épp én válaszoltam egy tuningolós kérdésre. Szóval mindenki a saját felelősségére: ha jobban megy a játék 5 percig, de kifagy az instabilitás miatt, akkor sorry, meg ilyenek. Nem én voltam... -
DigitXT
félisten
sehol sincs teljesitményben
Nana. (Tán kőből nem lehet hidat építeni?De nem ezt akartam írni...
)
A Pro és az XT között mindössze 10% különbség van ld. a megateszt épp itt a Prohardveren!(Ezért is vett a haverom nyáron Pro-t, mert 10%-k az semmi, viszont az ára meg jobb volt, én meg nem voltam közgazdász egy hónappal előtte - igaz, hogy eredetileg 9800Pro-t akartam, de aztán megláttam az árát...
)
Na ezekután kérdem én: a non-pro annyira gyenge? Ehhe! Azért nem SE-kről beszélünk, kérem!De persze abban egyetértek, hogy ha van tuningpotenciál, akkor ki lehet használni, de ésszel!
ha meg meghal és garis akkor kötelesek kicserélni...
De ha a user hibájából, ill. felelőtlenségéből történt - gyk. leégette, vagy mittudomén -, akkor tuti nem kötelesek kicserélni.És én alapvetően hardverbarát volnék.
Kisebb szerk.: közben megnéztem a másik megatesztet is, és oké, a non-prot érdemes mondjuk Pro-ra húzni, de afölé szerintem semmiképp sem: azt sosem értettem, hogy miért akadnak ki azon, hogy pl. 460 MHz a vége, amikor az a +40MHz már 2-3%-ot sem jelentene. -
DigitXT
félisten
Itt egy PoP:WW teszt! Kb. a legbrutálabb gépen, amit ma el tudok képzelni...
Bővebben: link Jók vagyunk, na! -
DigitXT
félisten
De azért nehéz összehasonlitani egy 9600xt-vel ami más kategoria...
Ez ugyanolyan, mint egy XP 2400+-t is nehéz összehasonlítani egy A64 3200+-szal, mert más kategória...
Szóval: az eredmények meggyőzőek!Valóban VGA limit!
Ergo mostanában még semmiképpen sem váltok A64-re, még drága, stb.
Véletlen láttam valahol, hogy neked ezelőtt XP1700+-od volt, csak elfüstölt, szóval nem is az ''öncélú tuning'' miatt váltottál...Vagy valamit félreolvastam?
-
DigitXT
félisten
Okés megnézem,csak le kell töltenem a demot.
Az tök jó lesz, nagyon várom a teszteredményeket!
Bár ha mindenhol azt irják,hogy vga-limitált akkor gondolom az is
Én még sehol nem láttam, ez a saját mérési tapasztalatom.
De a játékok nagyrésze szerintem inkább proci és vga limitált is.
Ebben is egyetértünk.
Off, mert végülis ez egy 9600np topik, csak itt kezdtünk beszélni róla!
Az én eredményeim, minden maxon+8xAF, Omega 2.5.90, R9600XT(500/297)
Menü: 35
Hajó: min=13 avg=25
Kastély: min=15 avg=29
Ugyanez special effects = medium ''butitással'' (nekem ez lett a használható):
Menü: 42
Hajó: min=18 avg=49
Kastély: min=25 avg=53
Szóval az átlag 50 fps már korrekt, amúgy meg fanatikus Princes vagyok...
Ja amúgy 4 ill. 5 perc körül van a két pálya, ha gyakorlottan végigtolod: minden mérés kb. ugyanezzel készült, de nem mérnöki a pontosság, lévén a csaták is elég különbözően alakulnak, stb. A lényeg, hogy az átlagfps meggyőző. Vagy nem.
-
DigitXT
félisten
Nem akarlak kiábránditani,de bizony az a 2400+ kevés egy 9600xt-hez.
Könnyen lehet!(Pl. NFSU garantáltan CPU-limitált, mert ugyanannyit megy 1024-ben, mint 800-ban, persze minden maxon, s csak 1280-ban kezdett valamelyest csökkenni a teljesítmény (ja, 8xAF-fel, az FSAA-t nem szeretem
). De ezt még nyáron vittem ki: az NFSU2-ből csak a demót láttam, az már meg tudta fektetni 1024-ben maxon...)
Nade van játék, ami VGA-limitált! Pl. PoP:WW: kimértem FRAPS-szal, gyönyörűen látszanak a különbségek a felbontások között...
Mióta bövitettem a procim A64-re azóta minden játék megtáltosodott
Azt elhiszem!Mennyiért lehet, amúgy mostanában A64-re bővíteni?
Mert pénz az egyelőre nincs, elment a tápra, RAM-ra, videókarira...
Ha tudsz tesztelhetnél az A64-gyeddel PoP:WW demót: kíváncsi vagyok, mi a különbség!Ha nem fekteti meg (nekem már az átlag 30 fps alatt annak minősül, mert játszhatatlannak érzem) 1024-ben minden maxon, azaz pl. legalább 50 fps-t nyomsz átlagba - FRAPS-szal lemérheted, ahogy kiviszed a két pályát -, akkor elgondolkodok a gép belsejének - mondjuk januári - cseréjén...
Előre is köszi, ha bárki másnak van összehasonlító eredménye.
Eddig azt hittem, hogy vágom a témát, és egyértelmű a VGA-limit, de ez az A64 dolog elgondolkoztatott...
Megjegyzés: 100-as FSB-n, azaz 1500MHz-en (a procim szorzólockos) is csak 3-9 fps volt az átlag FPS csökkenés, ami még mindig a VGA-limitáltságot támasztja alá, spcial effects = medium beállítások mellett is, egyébként minden maxon, 8xAF itt is... Hm.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Tekintve, hogy a mai játékok nem hasznáják ki a 256 MB RAM-ot, vagy ha kihasználnák (pl. DoomIII - Ultra High, meg ilyenek), akkor meg a 9600-as mag ereje lenne kevés, nem érdemes azt venni, pláne, hogy lassabb RAM-okkal van szerelve. Legalábbis nagyon sok helyen olvastam ezt, és bizony el is hiszem.
-
littlerock
aktív tag
hali , kérdésed miatt kicsit megnyúztam a dolgot, de a rendes nfsu-t tolom, nem a demot...
szal a tisztaság kedvéért megjegyeztem ,de most is leírom, az út és az autó tükröződés, vissza van véve asszem 1/3-ad ra, mert az nekem amúgy sem tetszik, és ha a light glowt bekapcsolom, akkor nincs AA-m mert oly söét a kép, mint a vakond belsőzsebe...
így szalad a cuc full worl detalils on, vsync bekapcs, és az első grafbeállítási oldalon 1280x1024 illetve tele zöld csík- ez is valami details...
a szobatársam azt mondja, hogy a közeli falrészek, mintha akadnának kicsit, de ebből én semmit sem veszek észre...
dragben sincs gondom, nincs akadás,
no persze naná, hogy mósön blőr be van kapcsolva
jó ez a kártya, hidd el, nem ok nélkül írtam, hogy egy abit 9600-ost letolt 1500 pontal 2001-ben...
ez még gyári bállításon ment, de most barkácsolom a házba a szélcsatornát
és akkor meglesem mit tud a 2.3+ sempron, mert ez már egyszer megnyalta a 200 fsb-t
de ez már másik topic téma..
szal gecube forever -
-
Mag
senior tag
Ott a pont !! : (((
ez 64 es pedig nem SE
kezdtem aggodni azt hittem a CPU a gond de nem:
összehasonlitás:
AMD XP 2.2 @ 2.4--------------------Duron 1.8 @ 2.0
CPU Score 434 CPUMarks--------------CPU Score 426 CPUMarks CPU Tests
CPU Test 1 45,1 FPS-----------------CPU Test 1 44,2 FPS CPU Tests
CPU Test 2 8,3 FPS------------------CPU Test 2 8,1 FPS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest