- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Hová lett 1000 mAh?
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
TTomax #10244 üzenetére
Távolról sem ezt akarom felvázolni, olvass vissza kicsit. Én már rég leírtam, hogy a VF7/900 kevés ezekre a cuccokra, 12Von közelítik terhelve a gyárit.
Viszont Angelo69 bepróbálta, és azt mondja nem a GPU melegedett túl (mondjuk azt nem sikerült még leírnia, hogy miként alakul a hőmérséklet 3D alatt).
(no, közben sikerült is ezt leírni, így már láthatod te is, nem a GPU a fő baj)
Csak arról megy a diskura, hogy a VRM rész is komolyabban igényel hűtést.Angelo69
Oksa. Hmm, érdekes, hogy azt a böszme VRMet nem érinti a lemez
Az 1950Promon anno a hasonló cucc 100°C körül üzemelt hűtetlenül...
TTomax javaslatát én GFXChillára módosítanám, ha már új hűtő vétele. -
Dubmaster
aktív tag
A házam egy kalap.sz@r, az tény, a full load 10 perc szőrös fánk.
Az elégedettségem oka az, hogy idle 80 fokkal kezdtem, aztán hakos1987 bios-a 60-ra levitte, ezután került be az accelero s1 és lett 40 fok.
Asszem még beinvesztálok egy cm rc331-be, olcsó és kiváló házikó és a szellőzés problémám is megoldódik. Sajnos nyitottan nem merem hagyni a házat, mert a két kisgyerekem tuti megismerné a 220 varázsát...
-
janos666
nagyúr
De, azt olvastam róla gyorsabb is. Szerintem reinstall kéne neki. Úgy döntött letiltja az overclockot, most már nem érdekli hogy visszavettem a BIOS-t.
Valaki vehetne már SmothCreationnál 4870-es gépet és küldhetné az unlockos BIOS-t. Sőtt, egy rivatuner is elég lenne nekem.
-
grimetime
tag
-
Jiced
csendes tag
Sajnos a 165/500-as BIOS se jelent sokat, kb. 4W-ot és 2C fokot jelent idle-ben...
Majd a 8.7-es catalyst megoldja. -
janos666
nagyúr
Szerintem BIOS-voltmod nem is fog működni, már generációk óta nem egy életképes ötlet olyan kártyáknál se ahol a kissebik variáns kissebb feszt kap, azt is hardveresen oldják meg (egyel több/kevesebb vagy más nagyságú ellenállást böknek a nyákra és kész), forrasztani kell rá egy potmétert és belőni multiméterrel, az a biztos.
-
Bluegene
addikt
Bluegene
A gigabyton ref. hűtés volt.... gondolom elfelejetted a kánikulában feljebb tekerni a ventijét tunningolás közbe, ha alapon használod baja nem lesz, vagy ha tunningolod akkor a venti fordulatszámot föl kell nyomni. Egyébként tehetség kell tönkretenni ugyanis van beépített védelme(VPU recover) gondolom azt is likvidáltad -
LK
addikt
Köszi,nem is hosszú. A bajom annyi,hogy valaki le akart beszélni valakit
hogy 4850-et vegyen. ÉÉÉs az a valaki
3dmark 06-eredményeire alapozta. Ezt kifogásoltam. Vagy esetleg a GTX280 X3 is azonos pontszámot adna? Na ne már.
Ilyen alapon minek a videokártya tuning nem? Adott a CPU teljesítmény oszt kész,mindegy mit teszel mellé? -
a crysis kitűnő demonstrációja annak, hogy mit lehet kihozni a DX9-ből - és rögtön azt is megmutatja, hogy ennek milyen ára van. ebből következően (bár szerintem a játék is teljesen rendben van) sokan csak benchmarkra használják - ezért jön elő mindig, és szerintem nem is fog addig kikopni, amíg el nem kezdenek nagyobb tömegben jönni az újabb generációs játékmotorok.
-
sakal83
addikt
nem mondtam, hogy nem éri meg megvenni
hanem nem éri meg CSERÉLNI 8800gt-ről, mert én AC S1-el adtam el 30k-ért a GT-t
És 37k-ért vettem a hd 4850-t amire még még 6k az AC S1, így 13k lesz a különbség.De nem vitatkozok, csak tapasztalatot írtam meg
ATI lett jelenleg a legjobb vétel a piacon
-
rollins
őstag
Kösz, végre valaki válaszolt
Szóval kockázatos a boot órajel állítása. Ezt jó tudni. Még nincs 4850-em (club 3d-t akartam elég olcsón, 35K, sajnos nem jön) Azon a bioseditoros képen az az MSI bios? Az már megvan, módosítottam az órajeleket és a fan-t is. Már csak egy 4850 kéne :-)
-
Pubszon
veterán
Köszi.
De most gondolkodok és lehet hogy felesleges volt lemérve, mert pontosan csak akkor lehetne tudni ha nem egy lyukhoz, hanem két lyuk közötti ponthoz mérnénk, mert lehet hogy más az átlós furattáv a két kártyán(4850,8800GT).
8800GT: 75.5mm
4850/70: 80mm
Ha nem, akkor jó a mérés.
Még megmérem a kártyámat, hátha kiderül hogy jó e. -
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
Most mértem meg neked,pontosan 24centi... az a 3 centi kell a 6pines csati bedugásához.
Az nem is sok, csak 1 centivel hosszabb, mint a 7900GTO/GTX.
PEG tapkabelt meg siman meghajlitom masfel centin.
(9mm all ki az aljzatbol)Raadasul most mericskelem az aldozatul kiszemelt hazat, a PEG csati amugy sem akadna el a floppyt tarto kerettol, mivel az az alaplaptarto sikjatol 13 centire van.
(kartya legfeljebb 12 centi magas lehet.) -
VR6-Fan
veterán
3 tré márkot hadjuk már ha egy romá húzot quvadot teszek egy 860GT mellé és a 9600GT mellé meg egy alap E4300-ast akkor is a qvados konfig fog több pontot kapni, pedig tényleges FPS-be lehet sejteni hogy melyik jobb..
akkor az előző hozzászólásomban szereplő link neked is érvényes, csak kicsit számolgatni kell hogy mennyivel jobb a 70-es a 9600GT-hez képest pl és meg is kapod mit eszik
depzoo:[link][link][link]+5k egy CM hyper tx2
és nyári meloból gépre költeni fúj, inkább elbuliznám, ill én autóra költöm de az más kérdés
katt777: 1650X1080 a monitorom natív felbontás..
ha nem látad volna:"szvsz nagyobb felbontásba elég lesz a 3GHz-s Iksz kettö, de 1280-ba elégé CPU limites lesz a helyzet sajnos"
-
VR6-Fan
veterán
szvsz nagyobb felbontásba elég lesz a 3GHz-s Iksz kettö, de 1280-ba elégé CPU limites lesz a helyzet sajnos
#8112:szerinted intelnél mekkora szerepe van az L3-rom méretének, és hányszor nagyobb az egy Wolf-ban mint egy E21xx-ben
?
depzoo:inkább a helyedben egy 6400BE-t vennék ha ilyne kis felbontásba akarsz játszani és még azon próbálnék húzni.
-
depzoo
tag
Kipróbáltam az AC-t meg GRID-et a mostani cpummal és vga-mmal (3600x2 aka leggagyibb x2 + gainward 7600gt) és a cpu által kezelt részekkel semmi bajom nem volt ugyanúgy rommátört a kocsi zokszó nélkül. Ha egy BE-t rakok az új kártya alá nekem már az is beszarás lesz olyan sebességet én még sosem láttam. De ahogy elnézem ez a nagy proci kell vga alá is csak egy ilyen 3trémárkos/szintetikus tesztes dolog, mert a World in Conflict +5 fps-t megy 4GHz-en hagyjál már tudod ki veszi azt észre...
-
-
hakos1987
őstag
én azért előbb a helyedben vhogy tesztelném, hogy viszi-e azokat az órajeleket, szal inkább várnék új RT-re, amivel tesztelgetni lehet... persze vissza tod flashelni, szal no para, a hűtőd meg bírni fogja
mod: egyébként mit hűt az S1? Csak GPU-t?
mert nekem (tesómé a gép, meg a kari) van univerzális vízhűtőblokkom VGA-ra, csak para, hogy akkor a fetek és memók nem éreznék olyan jól magukat... mondjuk memóra lehet szerezni ramsünit, de a fetekkel nem tom mit lehetne kezdeni...
-
ez_meg_emaz
őstag
Amindenit. 900 pont. Nah had lám azt a fotot akkor majd meghajolok. Kiv lennék mennyit mozdult a sharder pontszám. 100-at kb. De lehet még annyit se mert procit cseréltél. Ezért egyértelmü hogy a 900pont nagy része cpu pontokhoz ment. Magyarul kb 10%-al gyorsabb lett a játék (HA feltételezzük hogy 3dm ponteltérés százalékát át lehet ültetni fps értékbe). Most mindenki rohanjon wolfdale-t venni mert csak az "hajtja ki" a karit a többi "visszafogja" azt a komoly 10%-ot!
Elnézést ha sértö voltam(inkább ironikus akartam lenni) csak éreztetni akartam hogy azért a 10%-ért nem kell hülyeségeket irni a forumba hogy aztán meg sokan ezért ne vegyenek vga-t vagy ezért vegyenek uj procit mert a többi "visszafogja."
Ahogy zsolti irta a 3dmark nem game. Gameknál kell megnézni az fps változást. Lehet több lesz mint 10% lehet még 5% se lesz.
Én még mindig azt tartom hogy 3ghz elég egy karihoz max benne marad 10%. Nálam ha azt irom hogy visszafogja a karit azt kb ugy értem hogy +40% bennemaradta a kariban a cpu miatt.
-
ez_meg_emaz
őstag
Kb semennyire ezek szerint.
Annyira birom az ien 4ghz kell a vga-mnak hszeket.
Ember lesd már meg hogy miért lett annyival több a pontod. Talán mert nem 3,1-en jár? Elég fura lenne nemgondolod ha 3,1 és 4ghz között nem lenne pontkülönbség.
IreN!CuS:"szerintem ez eléggé a felbontástól függ!Nekem 3.4 és a 3.7 között kb 5-10 fps van"
Annyi sincs.Amugy 8800gt detto olyan volt elöször mint most az uj ati. Annak is csak addig volt baja amig nem szabályozta az ember Riva-ba. Onnantol tuningolva, terhelve nem lépte át a 85-öt soha. (Én még az elsö 1 slotos refhütőről beszélek) Persze azota már ujabb hütövel és rendes ventivezérléssel adják ki.
A lénegy hogy ha a megjelenés idejét nézzük egyiknek se volt jobb vagy rosszabb hütése. Amugy tekintettel a jövöre mindenképp 4850-et ajánlom annak aki ezen gondolkozik. Ha nincs pénze lecserélni a hütést akkor picit vár és szoftveresen megoldja, ingyen. -
-
rocket
nagyúr
Szia!
ASUS nagyon elszallt jo ideje a VGA arakkal, pedig az ovek is referencia kartya.
Mivel elvileg a gari 3 ev mindket gyartonal, es mivel bundleben sincs semmi extra elteres a ket kartya kozott, szerintem nem erdemes a dragabb ASUS-t valasztani, raadasul az ASUS hasznalja a legfurabb matricat, ami nem igazan VGA-ra valo lenne, bar ez nem valoszinu sok embert erint problemakent -
cizoe
őstag
Idézném az Atit:
"ATI has informed its bellowed partners that it will launch Radeon HD 4870 cards next week with a new suggested e-tail price. Instead of going for $329, ATI will launch its cards at $299, as it wants to position this card better than GTX 260, its main competitor. "
-
IreN!CuS
addikt
Most nem azért tom h ati topic én is atit pártolom de ezekhez a gamákhoz 1 88gt(s) elég h 100+fpsed legyen.....de sztem 1 3870 gyárituningos is elég....Nekem 1 88gts512m van cod4 250 akad ut3ba nem tom mennyi volt de 1szer sem volt laggom grid meg minden ultra meg ilyenek és amikor 11ember ellen mek multiba sem akad 1 mpre sem szal.......3dmarkrol meg fölös beszélni....amikor anno az fx korszakban volt csalás h nv ne maradjon le azóta nem mozgat a 3dmark
-
leviske
veterán
És mennyi az esély arra, hogy egy 4GHz-es Q6600 mellett és emelt órajelekkel ugyszintén csak 12k-t kapnánk? Én alap vs. alap vga-ról beszélek és ugyan arról a CPU órajelről.
(#3003) janos666 :
Húzva és 3,6GHz-es procival mennyi az esély rá, hogy a HD4850 12k-t kapna?
Emberek! Direkt írtam, hogy a HD3870X2 is 14k környékén kap, ha alap órajeleken jár és a CPU is csak 3GHz-en ketyeg.
Ebből az eredményből még lazán lehet 15-16k 3dmark-ban.
Vagy ha a HD3870X2-ből indulok ki, akkor akár 20k+ ...
De mondjuk kit is érdekel a háromdémárk?
-
Bundás22
őstag
Nem tudom mit erőlködsz a konzollal,azon nem fut egy erőforrás pocsékoló operációs rendszer...attól még,hogy azon 25 stabil fps-el fut valami annak átirata nem evidens ,hogy majd PC-n is jól fog...Talán éppen a Gears of War elég jó példa,na mer az aztán tud szaggatni rendesen... eheh a gears of war a 8600GT-men úgy szaladt mint forró kés a vajban maxon, igaz csak belekukkantottam nem vittem végig nem tetszett
rossz példa
Xbox 360
Main articles: Xbox 360 and List of Xbox games compatible with Xbox 360
NVIDIA ceased production of the Xbox's GPU in August 2005, which marked the end of Xbox production and the quick release of the Xbox 360 on November 22, 2005.
nehogymá egy 2005-ös hardver, mégha célhardver is, meg akkori csúcs, meg nincs erőforráspazarló OS(vista, xp) szal arra lehessen olyat írni ami megakaszt egy 8800-as karit v. egy r670-est, eddig nem volt ilyen és sztem nem is lesz, ergo ha FC2 rendesen fut xbox-on és rendesen adaptálják PC-re akkor nem lesz gond, eddig se volt az átírásokkal gond a gyakorlatban, a te fejtegetésed elméleti(nem valami magasröptű de az enyém sem én legalább a logikából merítek, no offense)
forrás: wikipédia
-
Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- TCL LCD és LED TV-k
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- AliExpress tapasztalatok
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Hová lett 1000 mAh?
- Házimozi haladó szinten
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged