- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit GTS 4 - divatos megjelenés
- Garmin topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
Bluegene #13335 üzenetére
Rájöttem én is úgy fogom végigtolni a Crysis 4870-el hogy Vista alól -dx9 parancsikonnal indítom és az XP-hez szánt DX10-veryhigh konfigot használom. Így élsimítás nélkül közel játszható 1920x1200-ban, talán az új driver is hoz még 1-2 FPS-t és tényleg játszható lesz húzott kártyán.
-
janos666
nagyúr
válasz
Bluegene #13291 üzenetére
Amúgy potméterrel tekértem a feszt, BIOS-ból nem lehet csak egy lehelettel.
Ment 910Mhz-et is artifact scan alatt 1,55V-on, de úgy azonnal fagyott a Vantage 2. GPU tesztjében. 1,45V-on ment 900Mhz-et, az is instabil volt, egész 1,40V-ig le kellett menni hogy egyáltalán a Vantage lefusson 890Mhz-en. Csak az a baj hogy ez még 100%-on tekerő ventivel volt, mikor lehalkítottam és 85-90 fok köré került a GPU ott már nem bírta a 870Mhz-et se így 1,40V-on, azonnal szétesett a kép, és zajos maradt a hűtő míg így 90 fokon maradt. Szóval most alapfeszen fut CCC limites tuningal.
Gyári hűtővel nem érdemes Vmodot próbálgatni, melegen hibázik a GPU fesz ide vagy oda. (nem is csoda ha nem bírja a tuningot egy 90 fokos GPU, nade ha lehűtöd 65 fokra megsüketít a gyári hűtő)Komolyabb hűtéssel se lehet sokáig jutni, mert mint mondtam 65 fok körüli GPU-val is instabil volt már 1,40V felett, frekvenciától függetlenül. Kifagyott a Vantage vagy lekapcsolt a gép a 2 tesztnél. Az alapfesz meg 1,265 amin 825-öt ment, így meg 890-et. Nem egy nagy javulás ha hűtőt kell hozzá cserélni és forrasztani a nyákon.
Nem olyan ez mint egy GTX-260 hogy bennevan 20-30% tuning alapfeszen halk venti mellett, vagy sufnimód átventilátorozott gyári bordával még Vmod is mehet vagy 30-40% körüli tuningra.
-
katt777
félisten
-
janos666
nagyúr
válasz
Bluegene #12961 üzenetére
Extrem tuning az lenne ha vágnék rá egy rézcsövet, letetolnám szárazjéggel és 2V-al kínálganám kikapcsolt OVP/OCP mellett.
Amit én csinálok ez csak szoftos moddolgatás, 1,264 helyett 1,5V-ot éveken keresztül is elviselne, nemhogy 1 napig. Még ha vízzel tolnék neki 1,7-et 24/7 talán lehetne félni nem éli meg a 2. szülinapját se. -
janos666
nagyúr
válasz
Bluegene #12948 üzenetére
Jelenleg 100%-ra fixált gyári hűtővel, így 1,6V-al is hűsebb mint gyári szabályzással, meg is lehet fogni a hátát, és a GPU dióda is kevesebbet mutat.
Kezd is tőle fajni a fejem, ha megéri kap majd accelerot vagy Chillát.
Reseteltem a lap BIOS-át, újra 16x, és eddig nem fagyott még ki a 3DMark 890/1100-on. Biztos valami durva hardlock volt mikor próbálgattam a feszeket, és nem sikerült felismernie a lapnak a kártyát aztán 1x-re váltott, hátha, pont akor tért magához a VGA és kiegyzetek 1x-ben... -
katt777
félisten
válasz
Bluegene #12929 üzenetére
Ez a hülyeség
, látom, milyen irányban áll a hűtője, másrészt nem fog a levegő a DVI csatikon kimenni.
syckaloz: Majd reggel elmegyek gyúrni, vazze.
WiZARD: Az ilyen tesztekkel az a baj, hogy a játékok még kevesebbet bírnak. Különösen a Vantage esetében, amely nagyon kíméletesen bánik a rendszerrel. Mind a 88GT-m, mint a 3870-em lejjebb megzuhant játékokban, mint amit Vantage-ben bírtak. Bár a játékokat is így írnák meg! (Szóltam már a szintetikus benchmarkok előnyeiről.)
-
janos666
nagyúr
válasz
Bluegene #12885 üzenetére
Ha kijön valahonnal 500 cm3 levegő ami 150W-ot szállít vagy elszálldos 2000 cm3 levegő ami ugyanezt szállítja a szobahőhöz képest, akkor az kissebb hőfokon megy végbe.
Nem értem miért képtelenek legtöbben belegondolni abba hogy itt W-okról van szó, nem csak hfokokról. (mármint nem kell mindenkinek tisztábanlenni ezzel még akkor se ha általános iskolában is tanítanak ilyesmit, de akkor ne okoskodjon itt hogy ha a kárty hűtője 10%-on pörög és így 90 fokos a GPU akkor sokkal forróbb lesz a CPU mintha 100%-on tekerne és 50 fokos lenne - a példában persze befelé fúj a hűtő)
-
katt777
félisten
válasz
Bluegene #12885 üzenetére
4850 felfelé fúj.
A procim ugyan nem izzad.HTX2 van rajta, az még le is van szigetelve oldalról. Hátul meg egy Nocti 50m3/h teljesítménnyel szívja ki a meleget csöndesen.
bishopx2: Igen. És mindazt, amit kérdezel, már soxor megválaszoltuk (konkrétan én is). Szóval azt a tudást el is kéne sajátítani.
-
katt777
félisten
válasz
Bluegene #12873 üzenetére
Ez az én szövegem!
Látom, nem felejtetted el.
Viszont a zaj meg egy másik dolog, amellyel a kifúvás jár. Nekem mindenesetre megérte a Chilla, főleg az a grafikus teljesítmény, amely a RAM-ok +100MHz-éből jött (meg 27MHz GPU-ból).Recon: Nem csak láttam, vettem is: Red Tower. Viszont nem árt a körmükre nézni, mert néha kicsit lazán kezelik a rendeléseket. Nekem pl. csak akkor szóltak, hogy már elküldték a csomagot, amikor elküldtem őket az anyjukba, hogy 3 napig nem válaszolnak semmit. De a Nocti ventiket is tőlük vettem, ahogy a Cyclo RAM-hűtőt (amit aztán ki kellett szerelni a foglalatból, akkora batárt raktak rá, és most befőttesgumi tartja a két kis ventit stabilan).
syckaloz: 1.215V. De a lapom alulfeszeli, szóval még a 3.7GHz is 1.168V-on van meg. A 4.05 meg 1.35V helyett 1.3V-on.
-
katt777
félisten
válasz
Bluegene #12855 üzenetére
Nem driver, bios. Egyébiránt sk. már ma is megcsinálhatod.
Amúgy jó is az a hűtő X1800 és X1900 ATI karikra.
Ne írj hülyeséget, a Chilla nem "tart" bent semmit, hanem széttolja, a ház hűtése meg kiviszi (ami azért csak van mindenkinek). Valahogy 10-20°C-kal hűvösebb a VGA, és halk, ugyanakkor a rendszer többi része sem melegszik. -
luw2win
őstag
válasz
Bluegene #12764 üzenetére
Sztem meg igen is érdemes lecserélni... nem csak a mag hömérsékletét kell nézni ott vannak még a RAM-ok meg azért az alaplapot is fűti a kiáramló forró levegő...
szvsz cserélni érdemesjah és ha pl tél van akk sem az erkélyen jáccassz hanem a fütőtt szobában...szal drasztikus höm változást nem kell várni az évszakoktól
-
Speed®
titán
válasz
Bluegene #10280 üzenetére
Thermaltake TMG-AT1, de passz, hogy rámegy-e a 4850re, utána kell nézni
Házventi persze, hogy gyér levett oldallappal, hiszen olyankor semmit sem ér..
Ha kivágsz elölalul és a táp alatt egy 12es ventihelyet, meglesz a jó szellőzés.
De levett oldallappal teljesen felesleges, nincs hol kialakulnia a légáramlatnak..horitomy
A gondolatmenet ott hibádzik, hogy más is mehet a karival meghibásodáskor.
Ha meg égés formájában távozik az örök FPSmezőkre, a garit is b4szhatod
Továbbá ha szerencséd van, akkoris várhatsz vidkari nélkül a garis huzavonára. -
vers
tag
válasz
Bluegene #10200 üzenetére
talán ez azért van mert más az architectura, pl az nvidia uj kártyáiban gyors a textura /rop meg polygon számolás, az ati meg inkább shaderben jobb
igy lehet variálni ugyanazzal a tesztel , akár ugyis hogy a másikat hozzuk ki gyöztesneka legjobb kártya a gtx280-r700-as ötvözetéböl születne
-
wampa1
tag
válasz
Bluegene #10150 üzenetére
Most nem rosszból de azért vannak ezek a progik h teszteljék a karit, ha vmi baja van, ez ugyis elöhozza és viheted vissza gariba. De ha mondjuk másfél év után beszarik akkor dobhatod a kukába. Ennyi erővel ne használjon senki prime-ot meg orthos-t procik teszteléséhez mert megfőlnek? Meg ha meg akarod nézni h pl 4000en stabil-é a procid akkor inkább benyomsz egy kis winamp-ot meg közben netezel?
A képek egyébként jók
Én még 320as 88gts-el vittem végig a krízist és úgy is leesett az állam tőle
-
-
janos666
nagyúr
válasz
Bluegene #8731 üzenetére
(G)X2-től isten óvjon és sima CF/SLI-től is a magyarok nyila mentsen.
Szóval szerinted is megéri a jelentős felárat a 70-es ekkora felbontáshoz? (végül is nemrég egy tesztben láttam hogy UT3-ban ekkora felbontásban már 42%-ot hozott a GDDR5, és sok játék jön még UT3 motorral, meg lehet DX10.1 alatt is hozza majd a kártya a közel 45%-ot a GDDR3-as kistesóval szemben)
Végül is jobban belegondolva eleve vicces számomra az egész, hisz ha nem dobbantott volna ekkorát az ATI hogy meggyőzzön egy ilyen begyepesedett nv-fant is mint én, most mindenféle kalkulálgatás meg kérdezősködés nélkül sétálnék a boltba GTX-260-at venni amire még többet kéne ráfizetnem mint így erre a 4870-esre ami itt-ott el is veri azt... -
TTomax
félisten
válasz
Bluegene #8581 üzenetére
Nézz már utána mire való a VPU recovery,már az RV670 topicban is a hőmérséklettel kötötted össze...
Amúgy nem volt nagy művészet,mert szerintem hibás volt a kártya.Először Obliban lettem figyelmes néhány háromszögre a messziről nézett vízen...aztán a homályos puska FFOW-ben...aztán terheltem meg... 2perc szőrös fánk után már azt is televerte hibákkal..majd mikor visszakapcsoltam már 2D-ben is hibázott piros-zöld pontokkal volt tele minden fehér háttér... -
juliabrilke
veterán
válasz
Bluegene #8584 üzenetére
Hát ahhoz képest, hogy menniyre mondják, hogy milyen kicsi a mag (mondjuk a GTX-hez képest), azért engem nem nyugtatna meg ez a 100°C fölötti érték. Kérdés, hogy ezt az értéket sztalra lerakva kapták vagy benne a házban. Mert ügye nem mind1.
Szerintem meg a hőfok akkor is sok(k). -
technicolor
csendes tag
válasz
Bluegene #8522 üzenetére
őő miért? Amd/Ati??--vagy már ez is a múlt, most már intelt vegyek az Ati kártya alá? ..... Beteszem ezt a kártyát a 4850-est. Kicserélem a tápot egy erősebbre, akkor az úgy működőképes lesz? Esetleg egy plusz hűtés még a gépbe. Így károsodás nélkül, használható lesz a rendszer? Élvezhető sebességel, magas grafikai megjelenítéssel (élsimítás) tudom használni?
miért vegyek egy előző szériabelit? Úgy gondolom hogy 40e tudok elkölteni videókártyára, és most ennyiért ez a legtöbbet kínáló megoldás. Semmilyen előnyt nem nyújtana a 4850? és ha a késöbbi fejlesztésekre is gondol az ember?
-
TTomax
félisten
válasz
Bluegene #8522 üzenetére
Nálam úgy néz ki a dolog hogy a kártya alá fúj egy 12 xigmatec a kártyára egy 12es Antec-et raktam s1-el ami a proci felé fúj HyperTX2-röl lecseréltem a venit egy silverstone 92mm-re ami 800 on megy (ez valami brutális venti),ezzel szembe meg a a ház hátuljában ugyancsak 75%-on szív kifelé egy 12es xigmatec,és akkor ez az egész egy semmitmondó nagyon régi Antec házban van amit fillérekért vettem
A proci Orthos alatt nem megy 60fok föle 1,28fesszel 4Ghz-en negyed óra után a VGA meg 15 perc szőrös fán utén 47C fokos amúgy 31CZso2
Látszik hogy nem toltad végigIgen az elején jók a dzsungelharcok... aztán majd hegyben gyengül.. a havas pályákon meg diavetit...aztán a hajon meg atomkamu...ott már elfogyott az ötlet,meg a kreativitás...
Casoli
Hát persze hogy nem hallod...folyamat 20%on megy -
technicolor
csendes tag
válasz
Bluegene #8510 üzenetére
Most én ezt nemértem. Szinte most vettem a gépet, ne mond már hogy nem vehetek bele egy 4850-et, mert nem lesz jó... Én beleszerelmesedtem ebbe a hd4850be, nem tudok szabadulni a gondolattól hogy lesz egy ilyenem, mert minden paramétere nagyon impozáns, egyedül a magas hőmérséklete riasztó.
-Nem lesz jó a procimhoz? -miért, már kiment a divatból, vagy..?
-Szerintem nem olyan pici a ház, elötte egy normál házam volt, az anyival volt külömb, hogy magasabb volt, így több optikai meghajtó fért el benne...A Projectoron játszom, (és nagyon élvezem
) a natív felbontása 800*600. De mivel a késöbbiekben egy monitor is kellene, így figyelnem kell, arra is hogy a kártya magasabb felbontásban mit produkál.
-
eisento
addikt
válasz
Bluegene #8510 üzenetére
már válaszoltak .
szerk. ujabb érdekesség a Diamond háza tájárol:
Diamond working on 950MHz 4870
Exclusively for Smoothcreations
Diamond is prepping its ATI Radeon HD 4870 XOC Black Edition graphics card that will be available exclusively with Smoothcreation's systems. The new card is designed with a custom firmware that enables this card to reach a rather impressive core and memory clocks.
The default clocks for the new HD 4870 XOC Black edition card are 800MHz for the GPU and 1,100MHz (4.4GHz effectively) for 512MB of GDDR5 memory. Diamond's custom firmware unlocks the GPU and memory clocks so that they could be raised to 950MHz for the GPU and stunning 1,200MHz (4.8GHz effectively) for the memory.
The new card should available tomorrow, exclusively at Smoothcreation's website. It is still not clear if this card is made only for Smoothcreation's systems, but we hope that this card will make it to store shelves as well.
You can check out the Smoothcreation website HERE
-
válasz
Bluegene #8443 üzenetére
a kognitív disszonancia díszpéldánya vagy - mondjuk ez eddig sem volt titok
okos ember úgy játszik, ahogy neki a legnagyobb élményt nyújtja, és az anyagi lehetőségei megengedik. van akinek 12x10 és 4xAA kell (utóbbi amúgy a crysis-ben számomra kérdőjel, mert mintha több kárt csinálna, mint hasznot), van, akinek a nagyfelbontás.
ON: amúgy egy 4850CF szerintem már megfelelő teljesítményt nyújtana 19x12-ben, még a Crysis-ben is.
-
keIdor
titán
válasz
Bluegene #8458 üzenetére
Hagyd már azt a Crysis-t!
1. rosszúl optimalizált
2. "Nvidia: The way its ment to be played" remélem ezzel elmondtam mindent...A nagyobb monitor=nagyobb élvezet! Egyszer űlj le egy 24' Full HD monitor elé és megtudod milyen... 1920×1080, 4×AA, 16×AF egyáltalán nem fog már megakasztani egy HD4870-et mondjuk CoD4, UT3, Battlefield xxxx vagy bármi más alatt... azért írtam multikat, mert ott számít az FPS. Single Player-nél meg elég 40-50FPS is...
Te tapasztalat nélkűl beszélsz, ennek mi értelme? Vedd meg elöbb a monitort, tesztelj és utána beszélj! És hagyjuk a Crysis-t!
-
janos666
nagyúr
válasz
Bluegene #8458 üzenetére
Én kompromisszumot kötöttem méret és felbontás közt. 1920x1200-as monitort vettem, de 22"-ból, nem 24-esből. És kösz de 1m-ről se folyik ki a szemem mikor szöveget olvasok.
Ekkora felbontáson többnyire már elég egy 2x vagy náhény játékban 4x MSAA, több már meg se látszódna. És a látvány jobban fokozódik ahogy nő a felbontás, mint ahogy csökken az FPS. Főleg a Radeon HD-kre igaz hogy megéri hozzájuk nagy monitort venni (hogy kihajtsd a kártyát).Van már itt olyan aki olvassa ezt a topicot és birtokol egy 4870-es radeont?
-
Laraxior
titán
válasz
Bluegene #8458 üzenetére
miért kell ultra-very-highon játszani? Aki nagyban játszik az köt kompromisszumokat.
Nekem bőven elég a 30FPS amit produkál 1920*1200ben,pár beállítást levettem mediumra, a többi highon.Hidd el,akkora a monitor hogy eszedbe sem jut hogy még szebb látványt akarj. Én meg vagyok elégedve ezzel,és más aki járt Nálam ők is ámultak,és tetszett nekik...
ennyit a nagy monitorról. -
Racecam
nagyúr
válasz
Bluegene #8419 üzenetére
Butaságot mondtál, látszik, hogy nem ültél még igazi monitor előtt. Tudod, ebből is a minél nagyobb, annál jobb az igaz.
Egyébként, és most átmegyek moderátorba, jobb lesz, ha meghúzod magad, ha már visszajötél Bundás! Ne kezd el újra a kötekedést, mert megint ki leszel rakva!!
De ez legyen itt az utolsó offok egyike, kanyarodjunk vissza az eredeti témához!!
-
bozont
veterán
válasz
Bluegene #8423 üzenetére
Ez addig okés, de nem konkrétan csak játékra veszem. Mostanában már többet nézek filmet mint játszanék és következőnek gépfejlesztés helyett valószínűleg konzolt veszek, ahhoz is jó lesz.
Azt meg nem hiszem, hogy az elkövetkezendő 1-2 év játékai megeszik majd reggelire a 4870et még ha ekkora felbontásról is van szó.
Meg akkora felbontáshoz nem is vennék ilyen kártyát, inkább a 38x0 szériából valamelyik. Egy 48x0-t már feleslegesnek tartom a kisebb felbontásokhoz. De persze ez csak magán vélemény, mielőtt bárki belekötne. Mindenkinek mások az igényei. -
Dare2Live
félisten
válasz
Bluegene #8419 üzenetére
Mondhatni benfentes vagyok egy számtech cégnél, ha ipp crysisra lenne kedvem hazahozok 2db 4850et vagy GT280at ahogy tetszik.
böngészésre meg elég jól müködik a ctrl+egér scroll. Hangyányi betük innn ma nálad vannak. :p
ja és próbáld meg bekonfigolni a gépedet ha neked 1920ban mediumon csúcshardveren 25fps jön össe.... sanszosan nagyon nem értesz hozzá.
-
korcsi
veterán
válasz
Bluegene #8423 üzenetére
640x480-ba meg elég egy 8600GT is, az még olcsóbb. Innentől minden attól függ, kinek mi az optimum, mennyi pénze van és mire. Azért egy ilyen izmos karival leszámítva egy két gyilkos játékot el lehet azért lenni. pl hl2 simán fut... A lényeg neked 1280 az optimum, másnak nem.
-
bozont
veterán
válasz
Bluegene #8414 üzenetére
Szerintem meg nem, mert az már igencsak a monitor natívja alatt van. De a teszteket nézve futnak azok jobban is a Crysis meg nem érdekel. Nálam a lényeg, hogy 30fps-t azért elérjék a játékok és egy 4870el lesz az több is jóval high beállításon, ennek érdekében az AA/AF-t is hajlandó vagyok feláldozni.
-
horitomy
tag
válasz
Bluegene #7675 üzenetére
A gtx csak azért kerül annyiba mert nem volt ellenfél. Most van. És igen: a 4850 csúcsszuper és olcsó. Én egy kicsit elvonatkoztatni szeretnék ettől a kártyától. Itt mindig kiforgatjátok az ember szavait. Nagyon jól tudod mire gondolok. Mikor valaki monopol helyzetben van. Tudod!?
Na forgassátok még egy kicsit ki a gondolataimat!
A régi 3650es kártyám már eladva, most 7300gt van kölcsönbe, amint megoldódik a venti szabályzás gondja és még akkor is csenben működik majd: már rendelem is meg.
7675 hozzászólásra: ezekről tudunk mi! ÉS AMIK A SZINFALAK MÖGÖTT VANNAK?!
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz
Bluegene #7537 üzenetére
Látjátok erröl beszéltem...
"de mégis szerintetek mennyire fogja vissza, jelentősen?"
Jelentösen semmiképp nem fogja vissza ez az itteni okosok hülyesége. Vmennyire visszafoghatja de amennyire problémázol rajta kb annyira aproság ez téma. Ok ha egy pentium d procival tolnád megértelek, de igy...
És ez nem a te hibád hanem azé akik félreérhetöen vagy konrétan hülyeséget nyomatják. TTomax inkább ugy értette szerintem hogy ajánlott egy wolfdale, de ha nincs wolfdale az nem jelenti azt hogy te hátrányban vagy jelentösen. Pentium d-vel meg 939-es amd-vel biza nem lenne érdemes megvenni.
-
válasz
Bluegene #7397 üzenetére
Ha leszeded az oldallapot, akkor mindegy, hogy van-e venti vagy nincs, a keringésnek úgyis annyi. Nekem is van az oldalán egy, igaz, csak 8 centis vnti, de hogy 15-20 fokot levegyen egy 12-es... kétlem. Akkor azt jelentené, hogy a terhelés alatt 70-75 fokos 3850-emnek mindössze 50 fokosnak kellene lennie?
Kicsit kevesebb az idle hőmérséklet. Ennyit egy venti azért nem segít, akármennyire is jó lenne.
Épp azért linkeltem a Crysis-t, mert nV-nek hazai pályán is jól teljesít az nV-khez képest Sőt!.
-
Maksifül
senior tag
válasz
Bluegene #7011 üzenetére
Én úgy árulnám, hogy ne kelljen szükségmegoldásokhoz folyamodni a rendeltetésszerű használathoz.
Ha megvesz az ember valamit, elvárja, hogy úgy tudja használni, ahogy van. Pláne, hogy folyton azzal riogatják a népet, hogy ha bármit barkácsolnak rajta, akkor az garanciavesztéssel jár. -
leviske
veterán
válasz
Bluegene #7021 üzenetére
Ezt így nem lehet kijelenteni... még mindíg sokan választják 30k+-ért a HD3870-et. Nem mindenki van képben... én sem nagyon voltam/vagyok tisztában pl: a 88Ultra/GTX és 98GTX/GTX+ viszonyával...
Arról nem is beszélve, hogy a HD38-asok megjelenése után is sokan vettek HD29-est.
-
janos666
nagyúr
válasz
Bluegene #7017 üzenetére
Én azt akartam kérdezni: Miért, adja el 1-2 hónapra előre 10-20%-al magasabb áron és addig ne legyen normális VGA-ja? Ha arról lenne szó én odaadnám azt a ~5000 különbözetet 1 hónap ekvivalens cserekártya fejében ha garanciás cserébe lenne és tuti 1 hónapig ülnének majd rajta...
Lehet én is kirakom jövőhéten 20k-ért a 8800GTS-t, egyre inkább úgy érzem nem ér most annyit egy PhysX kártya ami csak UT3 modpackkal működik. (bár jó lennne ha előbb jönne G80 kompatibilis driver és eladás előtt kipróbálhatnám működik-e hibridben) Ha majd sorra jönnek PhysX-es játékok visszavásárlok 15k-ért.
-
Pala
veterán
válasz
Bluegene #6789 üzenetére
Ha belegondolok, igazad van.
Elvégre a Crysist leszámítva mindent visz maxon 1280-ban, legfeljebb 1-2 játéknál lejjebb kell venni vagy ne adj isten ki kell kapcsolni a szűrőket.
Csak a piaci értéke vészesen közelít az entry level vga-k árához.Így már lehet, hogy tényleg nem is éri meg eladni. Bár én meg fogom tenni, vétek lenne kihagyni ezt a 4850-est.
-
katt777
félisten
válasz
Bluegene #6336 üzenetére
Van, csak nem mind ragad rendesen, de többet is adnak a kelleténél (ragasztó beszerzése nem árt, de a gyári réz rambordát is át lehet alakítani). Az meg nem zavar, hogy passzívan nem olyan jó, mert nem hangos, és jól hűt, valamit kisebb helyen elfér, mint a gyári 3870 hűtés.
cizoe: E8400 43GHz-en, az már durva!
leviske: Sok drága játékot tudok, amelynél a 3D06 beépített játéka jobb.
wmarci: Előszeretettel feledkeztek meg arról, hogy nem kell egy brutál proci VGA kihajtáshoz, ha elég nagy felbontást, és elég magas grafikai szűrőket használunk. A 3870CF-öm pl. ki volt hajtva 3.2GHz-es AMD 6000+-szal, pedig csak 1680x1050-be tettem föl 8XAA 16XAF High Precision mellett. VGA tuninggal viszont a 3.3GHz már nem volt elég a kihajtáshoz. Akinek tehát van egy 1900 feletti felbontású monitorja, az sztem hátradőlhet, ha van egy E8xxx procija, a CF miatt sem kell aggódnia.
Dare2Live: Azért a hűtőbordák állása és távolsága is számít. Most megmondom tutira, hogy a 4870 hűtője hangos lesz.
-
VR6-Fan
veterán
válasz
Bluegene #6334 üzenetére
azért ez kicsit erős volt "a wolfi is csak ímmel ámmal a 4850-est" nem gondolod?(oké 800X600-ba ultra low grafon tényleg nem lehet elég neki az isten processzora sem.)
"a 8800GT is pont ennyit fogyaszt és arra jó a zalmi " jah, aha, meg egy 50-essel többet... és a zalmi is csak 12V járatva elég a 60fok-hoz ohne tuning mellett.
-
Speed®
titán
válasz
Bluegene #6326 üzenetére
Ránézésre ugyanaz, eddig nem is lenne gond (3850en tűrhető).
De az már gond, hogy egy ~1.5xes hőt disszipáló GPUra tették.
Nem kerülne sokba jobb hűtővel adni, de árérzékeny a vevőréteg.
Valszeg egyedi ventiprofillal tűrhetővé lehet csendesíteni\hűtenilosi73 Elhiszem, hogy ment @1920 60FPSel, de AA\AF nélkül
4850re már felejtősek a VF700/900 szerű megoldások szerintem.
Mégiscsak 100W feletti fogyasztásról\disszipált hőről beszélünk.
Chilla\AccS1\VF1k\DuOrb\stb, hőcsövek kellenek nagy bordával. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Bluegene #6326 üzenetére
Persze, csak a PWM blokkra és kéne valami hűtés, az már nem olyan egyszerű.
#6329 rollins: Azért ezt a gyári hűtőt nem nehéz túlszárnyalni, tuti jobb egy VF700/900-szerű hűtő, az ANUS is ilyesmiket pakol a "csillagkapus" kártyáira.
A gari a kisebbik gond, arra ált. nincs szükség, viszont eladásnál kellemetlen a félbevágott borda.
-
Neoteric
addikt
válasz
Bluegene #6316 üzenetére
nézmáá, na vajon kinyitotta azta off topicot..
csak nem a Bundás22 alias Bluegene?egykis on is: húzott 8800GTS 512 vs húzott HD4850. Melyik a jobb?
érdekelne pl Crysis is meg mondjuk vmi atis game is, pl Assassin's Creed.mert most nekem GTS-em van, de nemtom h megérné-e leváltani.. kapnék-e annyi teljesítmény többletet
-
Jiced
csendes tag
válasz
Bluegene #6188 üzenetére
A "Gondtalan Vásárlási Szerződés" nem kötelező, az összefoglalónál klatty a "Bővebb információ"ra, és ott a lap alján ki lehet kapcsolni ("Nem kérem a Gondtalan Vásárlási szerződést !" ). Így össz. 35 843 Ft ÁFÁ-val.
Ha bírod promo kódnak az "akcio-0651" -et, akkor kapsz még 1200HuF kedvezményt, így total 34 643 Ft ÁFÁ-val, szállítással.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged