- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Netfone
Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
tibz03 #13709 üzenetére
Nos.
Először is GTX-et nem tavaj, hanem tavaj elött 'vettem' 130k-ért, majd nem GTX280-ra cseréltem, hanem 3870 X2-re, ami akkor nem került sokkal többe. azt ma elpasszolom olyan 50k-ért, és rádobok 40-50-et egy 4870X2-köz és Voi' la. Mondjuk azért azt is bele kell(ene) kalkulálni, hogy 8800GTX óta az egész VGA-piac egy nagy katyvasz!
De ha azt vesszük, hogy 2006 Novemberében vettem egy csúcs vga-t, amit még 2008 Novemberében se muszály lecserélnem, mert minden vígan fut rajta, akkor nem volt olyan rossz biznisz az 130k-ért ugye... szerk: Közben továbbra se lett CPU- vagy RAM-limites a rendszer, így azokat se cseréltem, szóval elméletben idén Novemberben 2 éve nem nyúlok a géphez.
Persze, hogy mikor kell cserélni, azt mindnkinek a saját ego-ja határozza meg. Mire van igénye.
Lehet mondani, hogy 100k fölös egy VGA-ra, és ez igaz is. Egyáltalán nem éri meg, mivel drága, sokat eszik, és a mai többletteljesítménye nem hoz élvezhető látvány-javoulást. Az egyetlen lugikus érv, hogy később kell lecserélni, de persze ez is megtámadható azal, hogy később cserélsz le egy sokat zabáló, addigra már elavult dögöt...
Lehet vele dicsekedni, mutogatni, hogy neked 27centis a VGA-d, stb...
k:
Szerinted akkor egy ilyennel vagy egy ilyennel jobban járok, mint 4870X2-vel??Korábban 4850 CF-re esködtek nekem, de SFF-rendszerem fizikai korlátja a CF-nek.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
tibz03 #13667 üzenetére
Én csak azért tenném, hogy lemérjem, mennyi ideig lehet gépfejlesztés nélkül kibírni egy jól összerakutt géppel, TOP-VGA-val a az oldallap mögött. Mert igaz, hogy aki megvette 8800GT/GTS-t vagy 9600GT-t annak nem kell még cserélnie és DX10.1-ig még 8800GTX/Ultra-nak se nagyon, mert még mindíg ott az 50-60FPS.
Nekem (ahogy másoknak is) régi vágyam venni egy csúcs-kártyát. Ahogy néztem csúcsról-csúcsra ált annyi pénz a váltás, mint egy közép-kat kártya.
Ha 2 évig bírja 'FPS-el' akkor megéri lecsengetni a 120k-kat.
szerk: Bizonyos szemszögből meg félévente-évente VGA-t cserélni nem éri meg. Minden alkalommal össze kell hangolni a HW-eket, ami esetenként komoly tortúra.
U.I.: Azért töröltem ki, mert észrevettem, hogy kicsit régi vol és a fele amit artam már le volt írva...
-
eXodus
őstag
válasz
tibz03 #13675 üzenetére
Ezért nem mind1 h valaki hónapok alatt bukik 10k-t. vagy egyik napról a másikra 20k-t.
Középkategória/felsőkategória... teljesen mind1 hogyan nevezzük a 4870 nem a gtx280 ellen készült mégis drasztikusan kellett csökkenteni a gtx árát.
48*0 a teljesítményéhez képest szokatlan olcsó. (Talán rudi írta h lehett ovlna drágább még 10kval)
lsc most akkor legyen tele a topik: "c2q nem hajtja ki a 4850et csak 6GHz-en", "1200Wos táp elég lesz neki?", "fúúúú nagyon melegszik, ez normális?"
-
eXodus
őstag
válasz
tibz03 #13667 üzenetére
Süllyedő hajóról addig jó távozni amíg nem lep el a víz.
Megjelennek a dx10.1 és mégjobban visszaesik a 8800. De még csak dx10.1 sem kell mert idővel nagyobb lesz a különbség a 8***,9*** és 48*0 között, ati javára. (Sok példa van rá h egy kari megjelenésénél még nem volt gyorsabb a konkurenciánál, de 1év múlva már jelentősen gyorsabb volt) -
rup1u5
nagyúr
-
-
rup1u5
nagyúr
válasz
tibz03 #13646 üzenetére
akkora katyvasz van hűtők terén is hogy csak na!
nem lehet tudni, hogy melyik megy fel egy 4850-re és hogy melyiket érdemes venni.
melyik ez a csila? dobj egy linket légyszi! hol vetted?
nekem olyan hűtő kéne ami a ramokat is aktívan hűti.aki járatos a 4850 + aftermarket hűtő témakörben az linkelhetne hűtőket, hogy meglegyen egy helyen és tudjuk melyiket érdemes.
-
DroneZ^
őstag
válasz
tibz03 #13649 üzenetére
Csak akkor hangos, ha gyorsan pörög a ventillátor. Azért pörög (pörgeted) a ventillátort gyorsan, mert melegszik a gpu. Ha a gpu melegszik, terhelve van. Ha terhelve van, az általában játékot jelent
És.... mint tudjuk, ha csak szörfölünk a neten, vagy asszonynak írunk MSN-en, nincs terhelt állapotban a szeretett VGA-nk.. tehát, nincs terhelve, nem melegszik, nemkell gyorsan pörögnie a ventillátornak hogy hűtse, tehát.. nem is hangos!! Nem kell mindig felvenni a fülest. Csak amikor HC Gémelsz
... Akkor meg úgyis felveszed
-
schwartz
addikt
válasz
tibz03 #13043 üzenetére
Na jo, nem nehez de nem is az a lenyeg. Azt akartam mondani, nem biztos, hogy erdemes vacakolni 2-3k-s pasztakkal azert a par fok javulasert. Amugy az AS5-ot vastagabban kell felrakni mint a "mezei" pasztakat szokas. Idovel beall a huto sulya alatt. Az MX1 is hasonlo, de annak allaga meg viszkozusabb. En csak kifejezetten uataltam babralni veluk...
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
válasz
tibz03 #13035 üzenetére
Egyetertek veled, de lepten nyomon ezt a "kihajtja nemhajtja" dolgot latom eroltetni olyan usernel is ki sokkal durvabb procival nyomul es cseret fontolgat nagyobbra.
(En E8200@4Ghz + G80U-rol valtottam es eszem agaban sincs a plusz kp-t (ami onnan maradt) megint visszaolni a gepbe. Egyelore.)
-
janos666
nagyúr
válasz
tibz03 #13010 üzenetére
Én ahelyett hogy rávered a faszodat és megnézed jobb-e mint a szederlekvár (bocs, nem személyes, csak nem tudtam nagyobb hülyeséget írni a ketchuptól) inkább Artic MX-2 pasztát javasolnék, ez a legjobb hűtőpasztának gyártott anyag a Coollaboratory Liquid Pro után, de utóbbi csak tisztaréz-hűtővel használható, és arra is úgy ráragad hogy csak polírpapírral lehet ledörzsölni, vagy savval maratni. (bár VGA-ra jól jöhet, ha nem tervezed hogy a jövőben még leveszed, de akkor nem bírod a CPU-nál is használni ha már vettél egy tubusnyit)
-
janos666
nagyúr
válasz
tibz03 #12918 üzenetére
Én észrevettem mikor 2->4Gb-ra bővítettem nemrég. És még így se kapcsoltam ki a pagefilet, mert anélkül csak 2Gb-ot enged lefoglalni a windows egy programnak (nem mintha nem lenne elég), pagefile melett aká 4Gb-ot is (ha mégis kell, mert addig úgyse lapoz ki hasznos cuccot a vista amíg kell valamire, szereti tömve tartani a memóriát)
Pedig odafigyelek hogy minél kevesebb progi fusson a háttérben, letiltom a felesleges windows szolgáltatásokat, miegymás -
katt777
félisten
válasz
tibz03 #12891 üzenetére
Akkor rendelni kell. Talán most a BattleAxe-et nyomatják, de az meg nem olyan jó.
Ha a Ram sünken jó a ragasztó, akkor semmi gond. Páran kifogtunk "elkent" példányokat, de van egy csomó tartalék a csomagban. BP-n állítólag ilyen 3M ragasztót is lehet kapni.Red Tower
TTomax: Semmi baja a Vistának 2GB RAM-mal és lapozófájl nélkül sem. Én is használtam úgy, csak FEAR-höz kellett pagefile.
-
katt777
félisten
válasz
tibz03 #12882 üzenetére
Állítólag letolták az ügyintézőt, miután beszéltem a főnökkel. De egy próbálkozást megér.
Én nem fizetnék másfélszeres árat egy hasonló teljesítményű hűtőért. És ez sem 1 slotos.
De a Chilla még eBoltban is csak 6.8k (viszont a postaktg. is +300Ft RedTowerhöz képest).Nagyon sok + van ám egy tuningolt E8400-ban!!! Főleg, ha nem csak a VGA kihajtása a fontos, hanem sok progit is használsz.
-
katt777
félisten
válasz
tibz03 #12851 üzenetére
Egyrészt az S1 oda sem fér, nem hogy bármiképp hűtene, másrészt ne olyan alaplapot vegyen már az ember, amelyben csak a VGA alá tud tenni valamit.
Éppen elég jó lap van VGA fölötti, vagy távolabbi PCI-E slotokkal, stb. Ha meg PCI-s a hangkarid, rakhatod alulra. Megsúgom, nekem egy TV-tuner (régi, nagy, nem egy mai törpe) van pont pont ennyivel alatta, és semmi probléma a hűtéssel.
-
katt777
félisten
válasz
tibz03 #12844 üzenetére
Chilla. De majd jön valaki, és megmondja, hogy S1. Tudtommal S1 alá is szoktak RAM bordákat tenni, maga az S1 ugyanis csak a GPU-t fedi, a hőleadó bordák nem érintkeznek a kártyával (ergo nem visznek onnan meleget). Venti hűtését jobban segíti, ha van hűtő a RAM-okon és a fet-eken. Ezen botor dolog lenne takarékoskodni.
Amúgy mi van, ha kellene még valami kártya a gépedbe, az S1 meg a ventivel elfoglalja szinte az összes slotot?
Mellesleg S1-gyel nem lesz már CF-öd. -
joshua7
veterán
válasz
tibz03 #12706 üzenetére
Szvsz nem kötözködnek ők, csak leírják, amit gondolnak. Amivel mellesleg én is egyetértek.
Lefuttattál pár 3dmark tesztet és az alapján kijelentesz valamit (De összességében szerintem elmondhatjuk, hogy egy 3 GHz C2D is majdnem teljesen kihajtja a HD4850-et.). Ez, hogy is mondjam, érdekes...
Illetve megállja a helyét... a 3dmark-ban. Abban ugyanis igazuk van a többieknek, h ahány játék, annyiféle cpulimitről beszélhetünk. Biztos lehetsz benne, h van játék, amiben egy 2.5Ghz-es C2d is elég, van amiben egy 3.5Ghz-es sem. És akkor még mindig nem is beszéltünk róla, h milyen felbontásban, milyen szűrőkkel, milyen grafikai minőség mellett stb...?
-
TTomax
félisten
válasz
tibz03 #12702 üzenetére
Igen csak X játékot egy gamer játssza akit nem hat meg a 8XMSAA,csak a minnél több fps ezért hajlandó akár 1024-be vagy DX7 be játszani... ugyanezt a játékot Vér Pistike ultrahájgon tolja nézelődve...szerinted kinél mikor hol lesz a procilimit?És akkor most nézzük Y játékot is...
-
vers
tag
válasz
tibz03 #12697 üzenetére
mit akarsz elérni hogy azt mondjam a 3 3dmark tesztre hogy az jol van, hát nincs jol
game fejlesztésnél vannak az nvidiának meg az atinak is performance analyzer programjai amik az engine futása alatt 30 grafikont löknek ki a képre , és abbol talán már ki lehet szedni mi és hol a limit
ne akard feltalálni a spanyolviaszt -
vers
tag
válasz
tibz03 #12692 üzenetére
mert csak ezt találtam gyorsba, de láttam olyat többet is ahol ugy volt hogy a 3870x2 gyorsabb volt
bár ez szerintem a driver probléma miatt lehetettviszont csináltunk teszteket és háromszög nyomásban a 3870 gyorsabb mint a 4870
emiatt 3d tervezéshez a 3870 jobb kicsitpersze ezzel nem akarom a 4k -s szériát lebecsülni mert shaderben meg köröket ver mindenre
-
vers
tag
válasz
tibz03 #12674 üzenetére
a 4850 sehol se ütközik cpu limitbe, max csak a game vagy a 3dmark
és ez minden app-nál máshol van , valamelyiknél 1 Ghz-nél van amelyiknél 5-nél
és természetesen felbontás függö is a dolog, meg egyéb beállitások is közbe szolnakcsak mértek de azt se tudjátok mit
amugy egy quaddal(3.6ghz) 13500 pontocska van 3dmark6-ban
-
TTomax
félisten
válasz
tibz03 #12668 üzenetére
De felismeri azt csak a rafkosan kell csinálni ,de ezt leírtam a P35 topicban...flash után nem szabad engedni hogy újrainduljon,hanem gyorsan le kell kapcsolni,akkor proci csere és láss csodát...
Ja egy egész napot vért izzadtam mire rájöttem hogyan tudom az MSI lapomban ez E2180után munkára bírni a wolfit... -
bishopx2
tag
-
bishopx2
tag
válasz
tibz03 #12597 üzenetére
Elsőnek is köszönöm a tesztet !!!!!
Kiváncsi voltam hogy mennyivel hajtja ki jobban egy E8400 proci a Hd4850-et
mint az E6750 (ilyenem van) mert fotolgatom a cserét,ezért is volt szükség a tesztre
a véleményem a következő sm 2.0 100 ponttal kap többet mint az enyémen,
a cpu score pedig 200 ponttal csinál többet kb ez a 200 - 300 pont a különbség is
a két proci között.....3,8 Ghz furcsálom hogy kevesebbet csinál szerintem itt már
több fesz kéne a procinak meg talán a memcsit is optimaziálni mondjuk 450*9
4050 és mondjuk a memcsit 900-ra venni vagy 1125-re attól függ milyen memcsi van
és még a turbo beálitást is megnézném alapon .......Üdv : Bishop
-
Cyberbeni
addikt
válasz
tibz03 #12638 üzenetére
szóval:
leszeded ezt és ezt
aztán winflash-el save-re rámész, és ezzel lemented a gépre a bios-t aztán rbe-vel megnyitod ezt a fájlt, fan settingsbe bemész, és itt beállítod a minimum fordulatszámot, azt a fokot amikor elkezd növekedni a fordulatszám, és azt amikor eléri a 100%-ot. elmented egy külön fájlba (eredetit tartsd meg, ha kellene), azután azt winflash-el felrakod a kártyára. én nem próbáltam, mert mindjárt vízhűtés, aztán fölösleges pár napig a kari hűtését baszogatnom.
gari elvileg ugrik, de nem hiszem hogy megnézik a kártya biosát, hogy módosítva volt e. egyébként meg bármilyen szakember felrakja neked olcsóért az eredeti biost (persze ha megvan), bár ahhoz szerintem ki kell forrasztani azt a chipet, amin a bios van. -
TTomax
félisten
válasz
tibz03 #12597 üzenetére
Ez az egész elmélet abban a pillanatban megbukik amikor Karamellás Győző mesei user meg nem találja a CCC-ben a kulccsal eldugott csuszkákat és addig nem húzza őket amíg szerencsétlen radeon kis nem esik a foglalatból.Ugyanis 700/1050 ez kb jo 200Mhz-el magasabb CPU órajelen skálázódik....
És akkor még arról ejtsünk szót hogy 3Ghz-en egy Wolfi érzésem szerint jobban teljesít mint egy Conroe...(#12621) Recon
Na szerinted ki az az ember aki 4850-et vesz és nem húzza meg amit a CCC-ben bir?De elfogadom amit mondasz...3,6Ghz bőségesen elégnek látszik...a baj ezzel hogy nem sok conroe tud így menni 24/7... -
válasz
tibz03 #12597 üzenetére
És így már be is igazolódott, amit eddig is mondtam: 3 GHz és 3.6 GHz között szépen skálázódik, vagyis addig a CPU valamennyire visszafogta, de 3.6 után már semmi javulás, tehát ott már nincs jelentős javulás az órajelemeléssel, megszűnt a limit. Én kb. 3.3 - 3.6 körülre lőttem be és bejött.
Nagyon jó teszt! Grat! -
Csákk
senior tag
válasz
tibz03 #12510 üzenetére
jobb klikk /szerkesztés
- <Feature name="FanSpeedAlgorithm_0">
<Property name="FanSpeedAlgorithm" value="Manual" />
</Feature>
- <Feature name="FanSpeedRPMTarget_0">
<Property name="Want" value="0" />
</Feature>
- <Feature name="FanSpeedPercentTarget_0">
<Property name="Want" value="70" />lényeg hogy manual legyen ott, és a 70 az érték
Így már megvan? -
törölt tag
válasz
tibz03 #12508 üzenetére
Mindegy, swap akkor sem attól van, akkor lehet hogy inkább laggolás lesz az (leesik drasztikusan az FPS egy rövid időre), az úgy egész más, az a ghz-ek miatt van. A Crysis alatti engine munkája sokszor hagy némi kívánnivalót maga után, lehet éppen fizetésemelés után voltak a srácok, azért írták meg olyan faszán elégedetten azt a motort
A swap az a lapozófájlból töltögetés, amire akkor kényszerül az oprendszer, ha kevés a fizikai memória, de biztos vagyok benne hogy Te is tudod ezt.
Aktív témák
Hirdetés
- BMW topik
- Xbox Series X|S
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Yettel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest