- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #15909 üzenetére
Be lehet persze. Én kicsit belenyúltam tegnap horvathkrisz 200MHz-es BIOS-ába, hogy 30%-on fusson alapból. Csak 30 és 35% között mozog a venti és semmi se volt még 80°C felett! Se a GPU se a VRM se a VRAM... nem is értem ezt a Chilla-zást, ahogy elnézem csak gondok vannak vele... meghal a VRM meg ilyenek... láttam Recon-nak is szépen 120°C volt a VRM...
-
_Toka_
senior tag
válasz
SzlobiG #15406 üzenetére
Nem viccből kérdeztem...
Mert ha ez igaz, egyelőre kihagynám ezt a drivert. Reggel láttam, hogy kijött, de csak késő du. tudom megnézni, ti. dolgozom.
(#15407) Keldor papa és SzlobiG: ...sszus, nem győzöm olvasni a topicot. Keldor papa esetét még nem volt érkezésem olvasni, most látom, mi a helyzet...
Na, de hát dolgozom... De azért igyexem!! -
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #15320 üzenetére
Vista alatt le se fut
Első teszt végén kiírta, hogy hibát észlelet ezért leáll... szoftveresen eléggé a padlón van most a gép.XP pl. azt csinálja, hogyha fel akarok pl. tölteni egy képet, akkor elmegy a net.
És csak restartnál jön vissza. Nagyon ráférne egy full reinstall, mert szennyezett vén"ember" már... csak ismét lapcsere és a f*sznak van kedve elötte.
-
foreveryoung
tag
válasz
SzlobiG #15148 üzenetére
Nálad így jelentkezik, hogy nem tökéletes. Nálam meg szépen mennek a játékok Xp-n, és Vistán is, csak a pötty kevesebb a tesztekben, mindkét oprendszeren.
Azt mondjuk nem értem miért állítod, hogy nem csinál kevesebbet, mikor én teszteltem. Az én rendszeremben kevesebbet csinál. -
katt777
félisten
válasz
SzlobiG #14417 üzenetére
Mivel az eddig PP-s karikon mindig csökkentett fesszel ment a 2D mód, szerintem pont, hogy nem tesztelték ki, ahogy kellett volna, ahogy a 38xx bios-okat sem anno. CF-ben 1-ik karim 39-40 °C volt, a másik 44-45°C, az ATI beállításaival, nem a sajátommal.
Keldor papa: Abban nincs -VMod, csak a freki miatt hűvösebb. Az enyémben tuti lesz.
-
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #14426 üzenetére
Hát nálam nem emelkedett...
22% volt mindig...
Most ilyen. -
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #14417 üzenetére
Én szerintem nem lenne normális a 110°C fok! Gondolj bele, az autók motorja pl. nem megy fel ennyire... jó érdekes példa, de ha egy mozgó, sokkal strapabírobb alkatrész se melegszik ennyire, akkor egy GPU-t hova engedünk el?
Szerintem ezeket direkt úgy állítják be, hogy 1 év múlva menjen tönkre és vegyél újjat... mostanában ez a divat. Sőt ha ezt a BIOS-t megnézem akkor szerintem ki sincs tesztelve... minnél elöbb ki akartak jönni a hardverrel. Nvidia elött ugye...
Most is volt pl. egy olyan hír több oldalon, hogy az összes Nvidia G84 és G86 hibás, mert annyira szar a tokozás, hogy a hőtől tönkremegy! Na az hol volt akkor kitesztelve? Arra mennek rá, hogy gari után haljon meg, és vegyél újjat. Hát én inkább "védekezek" ez ellen! Végülis meddigtart beállítani egy ventiszabályzást? 2-3 perc szoftverrel, vagy 10-15 perc BIOS-al... esetleg +2 óra munka és akkor új hűtő. Igaz én olyan vagyok, aki félévente cserélget, de akkor is vigyázok rá, semeddig nem tart egy kicsit foglalkozni vele...
Meg legalább akinek eladom és tudja, hogy tőlem veszi az tudja, hogy vigyáztam rá így lehet nyugodtabban alszik.Az meg, hogy Bundás22 (Bluegene-t) nem foglalkoztatja semennyire a hőmérséklet, attól szerintem én még nyugodtan foglalkozhatok vele. Itt amúgyis ő lenne az utolsó ember, akire hallgatnék. (No offense bundás)
-
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #14400 üzenetére
Én mindig kurvára féltettem a hardvereimet... lehet túlságosan is...
Egyébként mondom nekem befűtötte a házat, úgyhogy csinálnom kellett valamit vele...
Nálad ment a PowerPlay? Nálam 3D-s órajelen volt 3D-s fesszel, de ahogy olvasgattam mindenkinél ez volt... sztem nálad is. -
katt777
félisten
válasz
SzlobiG #14402 üzenetére
Tudom.
Multimeter.horvathkrisz: Dehogynem valósak! Csak éppen nincs powerplay.
Annyira ne vidd le, mert vsz nem megy, a megtakarítás meg már 1.175-ön is elérhető. De mindenképpen csak lépcsőzetesen szabad lemenni. Ha ugyanis "kevesedik" akkor Win 2D használatban elfehéredik, elmegy a kép, és vissza tudod modolni, ha viszont totál leveszed, lehet, hogy elindulás után szépen elmegy minden, mihelyst kilép a bootup beállításokból (márpedig bootolás után megteszi), így nem tudod visszatenni a még működő biost.
Nem driver-frissítés kell, hanem CCC-ben Overdrive-nál egy Default gomb. Driver frissítés akkor kell, ha más biost teszel fel.
Nálam azért van HIS a Sapphire-ön, mert Sapph-t ha állítottam (3D fesz), akkor sehova nem lehetett állítani a kért órajelet (3D). Aztán persze úgysem alkalmazza a magasabb feszt, de legalább tuti 100%-os a bios. -
katt777
félisten
-
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #14199 üzenetére
Pedig eddig jó volt. Most ezt írja.
Őőő mármint hogy Go BIOS-ba? Nem DOS-t akartál írni? 1000 éve nem frssítettem VGA BIOS-t DOS alól már azt se tudom hogy kell... -
katt777
félisten
válasz
SzlobiG #14187 üzenetére
CPU tuning.
2 VGA-val 4.0 és 4.2 között mennyi a 3D különbség? Ha van, akkor még limites vagy.
CF-ben sosem lesz +100% teljesítményed a párhuzamosítás miatt. Az ilyen tesztek nagyobb kamuk, mint a többi.
De szerintem felejtsd el a default benchmarkokat, használj nagy felbontást és magas szűrőket, egyből kiderül majd, hogy bőven elég a procid a 2 VGA alá. Úgysem 3D06 vagy Vantage default beállításokkal játszol. -
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #14188 üzenetére
Alap fordulaton nálam Windows-ban volt 80 fok...
Amúgy ATiWinflash azt írja mindig, hogy töltsem le újra mert hiányól egy DLL-t... de hiába szedem le újra ugyanaz a baja... ennek sztem vége... jó rövid életet élt a kártya.Rohadjon meg... megy vissza garba, aztán eladó lesz... teszem is vissza a 8800GTS-t!
Amúgy nincs PCI kártyám, de sztem anélkül is mennie kellene.Mod: most nézem a kártya hideg levegőt fúj ki hátúl...
szerintem semmit nem számól a GPU...
Bár érdekes a fesztől kéne hogy meleg legyen, de ez hideget fúj hátúl.
-
horvathkrisz
addikt
válasz
SzlobiG #13883 üzenetére
Azért mert idegesítő, bár megszokható a dolog. Valahol igazad van, csak az a 107 fokos hőmérséklet rohadt idegesítő.
Egyébként tudja valaki hogy mi ez a 3 különböző hőfok?DroneZ^: ez egy 4870
dzsóbácsi: tervezek biosos ventiszabályozást, csak:
Ma megpróbáltam és ha beletúrok a kártya biosába valamiért nem veszi vissza az órajeleket 2D-ben, pedig rendesen kitöltöttem az editort.
Mellesleg rengeteg módszer van így biosból a ventiszabályozásra, órajelek beállítására, stb...Szóval nem vette vissza az órajeleket és simán windows asztal alatt pár perc elteltével olyan hibát produkált bemelegedés után hogy először a kép szétesett, hatalmas fagyás, kékhalál. (Megjegyezném SP1-es Vistám van).
Végül ment vissza az eredeti bios.
Mindenesetre ha majd lesz kedvem, még próbálkozok vele.
A program neve: Radeon Bios Editor v1.11Más:
Biosos feszültségszabályozás működik rv770-nél? -
SzlobiG
félisten
válasz
SzlobiG #13536 üzenetére
Hát itt nagy Driver gondok vannak ahogy elnézem.
Elindúlt és szinte semmit nem látni a annyira "hibázik" a kártya csíkok mindenhol, lehet a 8.6+hotfix kell neki, de asszem megvárom mostmár a 8.7-et, senki nem tud róla semmit? Mára megmostmár befejeztem a szórakozást majd holnap folytatom.
-
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #13529 üzenetére
Én még mindig azt mondom, hogy írd át BIOS-ába!
Nálam működik tökéletesen, igaz én nem 100%-ra tettem, hanem 24/7-re 45%-ra és úgy nem megy 75°C fok fölé ami pont jó. Hangja is jó.
Most nálad P5E BIOS van a lapban, vagy Rampage Formula? Utobbi ugye mivel ROG abban szépen lehetne tweakelgetni és szerintem elérhető az a 4,6GHz, bár én az 1,45V-ot is sokallom...Vantage-nál szerintem a DX verzió a hibás. Nálam spec a 2008. Júniusi frissítést felűl kellett írnom, amikor GeForce 8800GTS G92 helyére betettem a Radeon HD4870-et.
-
-
janos666
nagyúr
válasz
SzlobiG #13464 üzenetére
Tudom ez még nem peryn, de az én CPU-m több mint egy éve nem szólt még egy szót se 1,6V miatt, plafonig lett húzva, most is bírja... 1-2 3DMarkig szerintem mehet neki annyi fesz amivel még 70 fok alatt marad minden mag.
(#13467) - 1920x1200-ban meg csak 1 lépcsővel tud magasabb AA-t mint egy 8800GTS... (2->4 vagy 0->2)
-
janos666
nagyúr
válasz
SzlobiG #13451 üzenetére
Olvastam már valahol ilyen gondról. Ments le egy friss profilt úgy hogy mindkét kártya bentvan (teljes mentést), és keress, mert elvileg kétszer is ott kell lennie a ventilátor alapértéknek, mindkettőt át kell írni.
Miért nem tudsz így tuningolni? Nekem alapfeszen mindegy hogy teker, gyári vezérléssel, fix35-ön, vagy fix 100-on, csak Vmod alatti magasabb Hz-eken lesz instabil 80 foktól.
Max mennyit megy a procid, 1,55V-on kivinne még 4,6Ghz-et, vagy arra már a víz se elég?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
SzlobiG #13442 üzenetére
Az igen, 200Mhz prockóhúzástól 1300pont? De akkor mi a csuda hajtaná ki? A környéken neked van a legjobb procid, sőtt van most ettől jobb? Anyám.
És mégsem bírod kihajtani az eredmény különbség szerint.
Az a proci valami eszméletlen. 4.400Mhz? Az én kis E4500-am 2.8 döcög, és még így is villámgyors számomra az előző prescotthoz képest.
Hallod csinálj majd egy Cryfos bencsmarkot is. Kíváncsi vagyok az eredményedre. ha hazaérek, én is csinálok egyet, és összehasonlíthatjuk, hogy a 2600XT single, és 4870 Cf között hány százalék különbség van.
Gondolom az utókor majd hatalmas következtetéseket fog belőli levonni.
-
janos666
nagyúr
válasz
SzlobiG #13434 üzenetére
Nekem is régi vágyam egyszer átálni vízre, de ott akad meg mindíg a terv hogy ha már ott lenne a radi, pumpa, csövek, stb. mégis illene a VGA-t is rákötni, meg talán még az MCH-t, de úgy meg már mégis drága mert csak kiderül akkor nagyobb radiátor se ártana ha nem csak a CPU-ra megy, stb, stb. és marad a 9k-s léghűtő a procin, meg refhűtő a VGA-n...
(#13435) - Szerintem 2 mag 4Ghz-en és 2x2Gb RAM, pl. 1066-os (vagy 800 cl4-es) DDR2 és akkor tuti bírja az FSB-t ami egy E8200 kihajtáshoz kell. 4 mag majd ha kijön a nehalem és lemegy a Q9 ára.
-
Mazka05
őstag
-
janos666
nagyúr
válasz
SzlobiG #13426 üzenetére
Ohh, nem csapod rá a VGA-kat is a vízre? Aztán mehetne nekik ~1,42V és ~900Mhz GPU. Sőtt, ha mégjobban lehűtöd, pl. 50 fok köré talán kicsit magasabb feszen is stabil lesz.
Szerintem nem fog ot semmit az a RAM, szabadon tologatja a CPU szorzót is, szóval a kihajtással sincs gondja. 2x2-es DDR3 se menne sokkal többet, ahogy 4x1-es kinlódhatna a lap, de 4Gb meg kell azért...
-
WiZARD
addikt
válasz
SzlobiG #12947 üzenetére
kicsi, ramra való bordákkal.
http://wizard.beats.hu/hd4850.jpg -
janos666
nagyúr
válasz
SzlobiG #12843 üzenetére
Ha akarod tolhatok 06-ot, de én nem szeretem, mert CPU limites a kis 3,6-on járó E6420-ammal, a Vantage már nem annyira. (szerintem a SM3 pontom is nőne vagy 5-10%-al 4,3Gzh-es E8400 mellett, csak épp 1920x1200-ban játszom, így még nincs gyakorlati szükségem CPU cserére, várok míg lemegy a Q9300 ára)
910Mhz-en is lekapcsolt 3DMark közben, de nem a hő miatt, hűvösebb mint auto ventivel alapon, szerintem nem stabil a GPU 1,57V-on hőfoktól és Mhz-től függetlenül. (az előző kártyám egy leheletnyi Vmodtól is folyton lekapcsolt 3D-ben, itt valahol ,55 körül lehet a küszöb)
-
janos666
nagyúr
válasz
SzlobiG #12803 üzenetére
Na, kibányásztam a gépet, összeraktam a fotelben (itt elérnek ide a kábelek, de hozzáfére a kártyához is multival), nem volt 1,55V, csak 1,40V-on járt 885-öt, ez még nem gyilkos fesz azért.
MOD: Kár hogy 1,4V-on sem hajlandó botolni a windows, pedig ha alapfeszen bootol utánna nem fagy ki 3D-ben sem 1,4V-tól.
-
janos666
nagyúr
válasz
SzlobiG #12801 üzenetére
Nekem segített pár fokot a pasztacsere, én is ajánlom ha már szétkaptad.
MOD: Most saccra 1,55V-nál is járok, de nem megy 885 fölé. Szerintem ez a vége, de ez már több azért mint 825, így megérheti egy hűtőcsere. Majd megnézem fix 35% fordulat (ami még épp halk) 90 fok alatt tarja-e így.
-
janos666
nagyúr
válasz
SzlobiG #12797 üzenetére
BIOS-ból felkúrtam fix 100%-ra a vetit, olyan mint egy hajszárító. Most nem mértem ki pontosan mennyit kap, csak tekerrésztem a potmétert és eddig 885Mhz-en áll, de csak 65 fokos még a GPU, tekerem amíg nem lesz 900Mhz, ott kimérem majd a feszt (nem férek hozzá, csak ha kiveszem az asztal mellől a gépet) Szerintem meglehet csípni S1/Chilla + Vmod mellett 80 fok alatti GPU-val a 900Mhz-et.
-
janos666
nagyúr
válasz
SzlobiG #12793 üzenetére
Ja, nem egy nagy tuningbajnok ez a GPU, így nem feltétlen éri meg a hűtőcsere 70-esen, mert alapfeszen tuningal is elboldogul.
Nem 100%-on járt, mert a CCC profilos ventivezérlést letiltja a clock tool.
Talán BIOS-ból feltekerem a fordultot és megnézem mit megy 1,5V-on, ha ott se éri el 900Mhz-et tuti nem cserélek hűtést, marad az alapfeszen elért 825. -
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #12161 üzenetére
Nálam is csak addig megy a GPU... mind1 ez is elég, mármint a játékoknak. +40MHz stabil, +50MHz 3DMark stabil felette fagylalt!!
3DMark: Szép eredmény, hang vagy jobban megküldeni a procit!Mármint fesszel...
más: Jó lenne, ha nem kezdődne itt el egy NV vs. ATi fanboy vita...
megint törőlve lesz a topic.
-
katt777
félisten
válasz
SzlobiG #10938 üzenetére
Egyrészt ezek erősebb kártyák, másrészt azt sem árt tudni, hogy az nV drivere javában cheatel Vantage-ben, ezt valahol láttam is kikockázva, kinagyítva pár hete. Ritka szar képe van, viszont magas a pontszáma. Hajrá, nV!
FeRRaR1: 3DMark 06 jobb mint a Vantage, amíg a játékok többsége is csak 2 magot használ. Vantage-ben, azt hiszed, ki van hajtva a VGA-d X cpu-val, játékokban meg valahogy nem lesz.
Q6800-as procival 4870 teljesítménye gyengébb volt, mint nekem egy 3870-nel (a dupla CPU-score-ral volt kicsit több az összpontszám, 3D-k meg alacsonyabbak), Vantage-ben meg majd' a duplája. Azaz hű de barón ki van hajtva a 4870 (Vantage), a játékok meg nálam futnak gyorsabban (kivéve pár 4 magost, amelyekből én jót még nem láttam).
-
janos666
nagyúr
válasz
SzlobiG #10883 üzenetére
Én csak ezt olvastam fórumokon, ezért nem is volt még soha 8.6 a gépemen, hanem 8.7-el kezdtem.
Mivel senki se nyilatkozott érdemben egyik topicban se ma kiteszteltem a Catalyst AI-t. A jó öreg CS:Sourcet vettem elé, mert emlékeztem hogy régen azon durván kijöttek az anizotróp és trilinear optimalizációk mikor az nv elkezdte a drivereibe pakolni.
Nos, itt ugyanaz a helyzet, standardon is "felgyűrődnek" tőle a textúrák. Bizonyos távolságintervallumban mozogva mintha hullámoznának a sík felületek, csíkok futnak rajtuk végig. Ha letiltom az AI-t ez a hatás minimálisra, alig észrevehetőre csökken, standardon már látható, advanced AI-al már egyenesen zavaró. Nv driver szerint a standard felel meg a trilinear + anizótróp optimalizálásnak, az advanced pedig még hozzádja amit nv-nél anizótróp mintaoptimalizálásnak neveztek. (ez utóbbit ők már ki is vették azóta) A különbség csak annyi hogy ott High qualití módban ezek letiltódnak, itt meg külön le kell tiltani az AI menüt, viszont sok tesztben (ph-sakban is) olvastam már hogy "a Catalyst AI-t alapon hagytuk", de az nv driverben meg high qualití módott állítottak be.
Igaz hogy ez csak bizonyos játékokra igaz, a bugosodás mértéke a játék textúrakezeléséből fakad, HL2 motor alatt erősen kijön, AC-ben is kerestem, de ott nyoma sincs, ahogy UT3-ban sem. De azért letiltottam, ert jelentős gyorsulást sem vettem észre disabled és advanced közt. (ahogy nv-nél se ilyenektől, max 1-2 FPS, de azért kár kockáztatni)
Aktív témák
Hirdetés
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- BMW topik
- HiMedia lejátszók
- Energiaital topic
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest