- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Aktív témák
-
cizoe
őstag
válasz
nepszter1 #9805 üzenetére
Hagyd már ezt a témát, legalább 20hszed alatt se fogtad fel akkor inkább format c: Bocs, de idegesít az értetlenség ilyen magas szintje..
Vasinger!: Hát nem vagyok énsem az biztos tökéletes, de legalább ha 40en leírják ugyanazt 5percen belül érthetően, nem kérdezem még meg 10szer. Amúgy meg nem neked ment szóval not your business.. Ha a mod gombos rádszolásomra gondolsz, az csak a topik miatt mondtam.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
nepszter1 #9791 üzenetére
A 64 bitnél nagyobb hülyeséget, nem sokat hallottam, mert azt csak nagyon korlátozott progik használják ki, szval elég kevés van. Főleg ilyen videóvágók stb stb. De mivel ha jól értem te főleg gamelni akarsz, bőven jó egy XP SP3 32 bit. Persze ez az én saját privát véleményem... De hát te tod
-
Skizz
addikt
válasz
nepszter1 #9756 üzenetére
őőő... ha azt nézzük, hogy G92-nél az asus dobta ki a legtöbb hibás darabot... hát miért ne. de nem lennék benne biztos. tekerd fel a ventit egy kicsit, és futtass pár óra szőrös fánkot, kicsit nagyobb felbontáson 8, vagy 16x-os élsimivel, és ha lefagy/kikapcsol akkor vidd vissza nekik...
-
Skizz
addikt
válasz
nepszter1 #9743 üzenetére
így már jó, semmi rendellenesség? fura, mert ilyenre még senki sem panaszkodott, hogy a gyári hűtés miatt nem pörög a karesz játékok alatt... egy 24 órás GPU burnt bevállalnék a helyedben, mert ha rossz a kártya, csak az izmosabb hűtéssel nem hibádzik olyan gyorsan, akkor gyorsan vissza kéne dobni gariba.
-
cizoe
őstag
válasz
nepszter1 #9713 üzenetére
Szerintem ekkora fan speed mellett nem indokolt ilyen hőfok, még annak ellenére sem, hogy 100%on van nyúzva a gpu... Lehet hogy ráfér egy újrapasztázás, rávan esetleg keményedve, nem illeszkedik jól a hűtés, etc. Nekem mindenképp hűvösebb ilyen fanspeednél nem nagyon megy 75fölé.
nepszter1: Nekem ugyanilyen vgam van és nem megy 80fölé soha. Próbálj más fan beállítást. Pl hamarabb tekerje fel a hűtést.
-
cizoe
őstag
válasz
nepszter1 #9707 üzenetére
meg probáld ki a karit ha lehet más gépben ha nem driverrel van a gond, esetleg más táppal (bár ezt nem hinném). Ha Grid megy , valszeg nem a kártya rossz.
szerk: Töltsd lea gpu caps viewert, az jól beizzitja a karit, és mutatja a hőfokot. Kb mintha vmi izmos gémmel játszanál.
HÍREK.
Hivatalosan is 4870x2 lezs az r700 neve.
Augusztus végén érkezik, és 2giga rammal lesz szerelve (egyes típusok)
A szűkebb pénztárcájúaknak érkezik egy 1gigás, gddr3as verzio is.
Meredeken esnek a 4850esek árai - 136€-ért már hozzájuthatunkRV710 és RV730 infók - 4450, HD 4470, 4650, 4670 a belépőszintű és alsó-középkategóriás vga-k (lehet hamarosan érik nekik egy topik)
rv710: 55nm,gddr3, 512-1024 ram 800MHz, HD4450, HD4470
rv730: 55nm,gddr3, Hynix(512mb), Samsung (1024mb) ram -
hakos1987
őstag
válasz
nepszter1 #9704 üzenetére
akkor sztem rakd újra a catalystot.... egyébként szoktad lesni GPU-Z-vel a hőmérsékletét játék alatt? nem melegszik túl?
próbáld meg azt is, hogy leszeded a ház oldalát, és ráirányítasz egy 12-ess ventit (ha meg tudod oldani)mod: Macka: csak a hülyeségét ne egy szakmai topikba írogassa, némi kisebbségi komplexussal...
-
VR6-Fan
veterán
válasz
nepszter1 #9332 üzenetére
első kőrben tegyél fel egy mezei 32bites XP-t és azon tesztelj
-VGA hőmérsékletét mindenképpen figyeldamúgy az a csiftek táp meg nem egy nagy durranás egy VX450-essel jobban jártál volna.
driverből meg a 8,6+hotfix (úgye már javasolták előttem) vagy a 8,7-es béta.cizoe:VX450-es elviszi, főleg ha nem egy 1,55V hajtott Qvad van mellette, max a táp csatik nem létével lehet gond
-
FragMaster
addikt
válasz
nepszter1 #9332 üzenetére
Jó lesz, csak szedd le még a hivatalos hotfixet az amd honlapjáról. Először rakd fel a 8.6-os catalystot amit a kari mellé kaptál és arra telepítsd majd rá.
itt van, alul a most recentnél a második -
IreN!CuS
addikt
válasz
nepszter1 #9324 üzenetére
lehet nem táp hiba,DE (nem flema miatt irom) ha egy ilyen configot raksz össze miért nem veszel pl egy normális enermax tápot (csak 1 pl volt)amiböl a 500 is BÖVEN elég és szvsz megbizhatobb!
64 bit-es vista kétlem...nekem semmi ilyen nem volt a vista miatt lehet driver...!
-
TTomax
félisten
válasz
nepszter1 #9152 üzenetére
DNA ATi 8.6 Vista
ezt hogy sikerült..módosításból -
cizoe
őstag
válasz
nepszter1 #9097 üzenetére
biosmod, vagy xml hack. korábban leírták már, lapozz vissza.
segítek: [link]
más: Most komolyan... Ha lehet szabályozni a gyári ventit/hűtést, minek ajánlgattok 5-10k-s megoldásokat neki.
Majd ha loadban akkor is 80c-lesz esetleg. Reméltem hogy ennek a 4850hűtés-mizériának vége lett, de úgynézki nem...
-
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
-
leviske
veterán
válasz
nepszter1 #9003 üzenetére
Két választásod van. Lemondasz a 4GB memóriáról és 32bites rendszert raksz fel, vagy kihasználod mind a 4GB-ot egy 64bites Vistával (és szembenézel pár esetleges problémával, ami a 64bit velejárója).
Én spec. a 64bites Vistát ajánlom, én is azt fogok feltenni.
A többi kollégát pedig megkérném, hogy a kevésbé hozzáértő újoncokat ne szivassák agyon.
-
leviske
veterán
válasz
nepszter1 #8919 üzenetére
Procim, VGA-m, Mobo-m, Tápom és CPU hűtőm még nincs.
Azért van még ott a Várhatóan:
Mobo-m a SB750 miatt nincs (kivártam, hogy milyen lesz)
Procim a 9950BE miatt nincs
VGA-m azért nincs, mert még nem lehet kapni
Tápom azért nincs, mert nem tudtam biztosra, hogy mennyit eszik majd a 70-es és mostmár inkább egyszerre veszem meg mindet.Röviden összefoglalva, amire nem irányult a kérdés.
(#8921) eisento: jó, ezzel a VaporX-et kimagyaráztad... viszont bármi mást is rakhattak volna rá. Bár mondjuk most úgyis megint az 50-es lesz a fő termék... lehet, hogy nem akarták megfosztani az ASUS-t, Sapphire-t, HIS-t és a többi gyártót a +profittól (spec. hűtéses változatok felárért cserébe).
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
nepszter1 #8914 üzenetére
Az adatlapomon, meg a Hsz-eim alatt is ott van, de leírom ide!
Alaplap: Gigabyte P35C-DS3R
Videókártya: Ati Radeon HD 4850 512 MB GDDR3
CPU: E2140 1 MB cache 1.60 GHZ @ 3.0 GHZ
Táp: CORSAIR VX 450 W
Ram: Geil Dual Chanel Kit DDR2 2x1 GB 800 MHZ @ 750 MHZ
Monitor: Samsung 931BF 19"Csak én nem látom, hogy hol kell a ventit szabályozni?: KATT
-
leviske
veterán
válasz
nepszter1 #8914 üzenetére
kattints a nevére
MOD: és gondolom a HD2600XT helyére képzelj egy HD4850 kiírást.
(#8912) eisento: egyszerűen már nem bírja ez a hűtő... nem értem miért nem kaphatta meg legalább a HD3870 hűtését... vagy licenszelték a VaopX-et a Sapphire-tól.
Bár lehet, hogy pont ezért...
-
leviske
veterán
válasz
nepszter1 #8801 üzenetére
Az ASUS-hoz kérlek kapsz ajándékba egy drivert, amit felesleges használnod.
Játékra, 3dmark-ra ne is számíts...
A Sapphire ilyen 3dmark bzi...
Kiváncsi leszek Vantage-ot mikor csomagolnak a kariaik mellé.
MOD: amugy az 1. hozzászólásban benne van az összes gyártó bundle képe (vagyis majdnem összes)
-
Bluegene
addikt
válasz
nepszter1 #8749 üzenetére
extrém esetben lehet
jános: azt veszel ami jólesik és amennyit szánsz ránekem pl marhára nem érte volna meg a 4870, mert
a 3850re 38K-t kellett volna dobnom, így csak 23K-ba került
másrészt a procim még ezt se nagyon hajtja ki 1280as felbontáson, a 8600GT-->3850 váltás érezhetőbb volt ez alig -
VR6-Fan
veterán
válasz
nepszter1 #8738 üzenetére
madár kompjuternél mindent betudsz szerezni, VGA-t is meg hütést is
S1 lehet elvinné egy szellősházban passzívba, de ventivel együtt 3 slotot foglal el (de még ventivel együtt is olcsobb)
csilla felejtő passzivba viszont 2 slot csak (drágább)
-
cizoe
őstag
válasz
nepszter1 #8723 üzenetére
Alaplap Anusz Assbreaker v2
Processzor Zsintel Core2Da Gyuri 2,6khz
Memória Rövidtávú
Merevlemez Camcung 1 mb
Ház 3-dik emeleti panel
Táp Kornflakes
Proci hűtő: Disznozsirszoval ez a gépezet a monitor max 8x8 at bír el
Sakkra kéne szóval nemgáz.
szoval azt tanácsoljátok hogy tejet vegyekés az lehetséges e hogy most veszek egy liter tejeet és kb 6 hónap mulva veszek egy másikat és Aludttej-X be be nyomom a Anusz Assbreaker v2 alaplapomal
lehetséges -e vagy hülyeség
-
Bluegene
addikt
válasz
nepszter1 #8708 üzenetére
hosszabb távra....
mire nem lesz elég a 4850-es addigra lesz 5850-es 20K-ért
a számítástechnikában nincs olyan hogy hosszabb táv, aki 3870est vett drágán annak ugyanúgy elavul mint a 3850es szvsznagyon kitettek magukért sapphirenál: 2gigás fémes sapphire pendrive(elforgatható így kisebb helyet foglal, kék+fémszínű), 3 ingyen játék(COJ,Stranglehold, Dungeon runners), legális 3dmark06, rakás segédprogram, ingyenes képeryővédő, wallpaper-ek, multimédiás CD(multimédiás progikkal), összesen 5DVD
ezenkívűl szép doboz(dombornyomott betűkkel), CF bridge, mindenféle adapter/vezeték(szokásos), és egy csodaszép kártya(tényleg jól néz ki)
szal nagyon igényes darab az fix
, ennyi pénzért
a 3850-estől nagyobb doboz(most ez jó vagy rossz
, de csilli villi)
-
VR6-Fan
veterán
válasz
nepszter1 #8708 üzenetére
tök mindegy szvsz akkor 5hónappal bírja tovább annyival nem gyorsabb
lás csodát és működik a PR gépezet(jó a 70-esnél van létjogosultsága a GDDR5-nek), de akkor is annyival nem lesz gyorsabb egy alap 70-es mit egy húzot 50-es persze a 70-est is lehet húzzni(de állítólag rosszul)
-
-
leviske
veterán
válasz
nepszter1 #8696 üzenetére
Az drágább... te ebből milyen következtetést tudsz ebből levonni? Én pl: azt, hogy ha már az olcsóbb karihoz adnak, akkor a drágábbhoz is...
Viszont a kiegészítők gyártó függők. A Gainward, PowerColor, HIS nem hiszem, hogy tele fogja pakolni a dobozt... A VisionTek valószinűleg csomagol a kari mellé egy kedves kis MassEffect-et, az ASUS a legdrágább 70-eséhez egy Alone in the dark-ot és kifújt...
Bluegene: te milyen játékok takptál a karihoz?
(#8700): kérdezd a játékgyártókat.
Ha tudsz kompromisszumot kötni, akkor szerintem egy jó 2évig nem kell... ha viszont kötelezően high beállítások mellett játszol, akkor szerintem fél év mulva, jobb esetben 1év...
-
Bluegene
addikt
válasz
nepszter1 #8696 üzenetére
hát valszeg többet nem kevesebbet hisz az a drágább, igaz a CD-ket nem vizsgáltam át(4CD)
a pendrive qrva szép fémtokos sapphire, de az limited editionba van(promóció kezdetnek, a későbbi kártyákból sztem kispórolják)
sztem nyugodtan vegyél 4850-est, hidd el mindenre elég a teljesítménye, aztán ráfizetsz egy 4870re, ugyanott vagy
tomax: nekem akkor kapcsol be ha melege van(nyár+tunning), értelemszerűen egyfajta önvédelmi cucc
Aktív témák
Hirdetés
- Proxmox VE
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Tőzsde és gazdaság
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- RAM topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Metal topik
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest