- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tegla80
addikt
wifi mero.
kokretan melyik az ami ajanlott es jo es sokat tud es hasznaljatok,mert van mar kismillio ezen xarbol is.
(ha magyar felulete van az plusz elony )Sony® & PlayStation®
-
tobias40
veterán
-
addikt
válasz tobias40 #4596 üzenetére
Tegnap még nálam is volt hasonló helyzet egy notebookkal. Egyszer volt kapcsolat aztán nem volt elérhető. Mivel marha rég telepítettem teljesen elfelejtettem, hogy fix Ip volt neki beállítva és mint kiderült "veszekedtek" a routerrel, mert azon meg egy másik fix Ip állítottam be a notebooknak... A gépen sokszor még a régi routerrel használt ipt mutatta.
A klienslistám nekem sem realtime a routerben, ettől függetlenül -most már - minden eszközöm hibátlanul működik:)
-
tobias40
veterán
válasz MaCS_70 #4595 üzenetére
Érdekes gond ez nálatok mert pl. nálam a 87U-n minden eszköz szépen látszik,a vezetékes is ott van mind.
A kliens állapota/vezetékes fülnél nézitek?
Vagy a kliensek/lista megtekintése fülnél?Most nézem hogy nálam meg az 5 gigán kapcsolódott klienseket nem mutatja!!
Pedig most is arról írok meg a telefonom is azon van...Kész röhej mert most meg a vezetékesnél mutatja azt amit 5 gigán kellene neki!
Eddig sosem figyeltem ezt mert viszont jól működnek az eszközök csak nem jó helyen mutatja őket..[ Szerkesztve ]
-
félisten
Nálam is nagyon hasonló lehet a helyzet a vezetékes hosztokkal, és szerintem ez okozza a filmlejátszás hibáját is.
A kapcsolódó eszközök listája valamiért nagyon lassan lett teljes, egy Gigaset VoIP egységnek pl. majdnem két nap (!!!) kellett ahhoz, hogy megjelenjen. A Raspberry-k (2,3) is nagyon lassan, órák után kaptak IP-címet, és ugye a rajtuk lejátszott filmek akadtak ilyen borzalmasan.
A wifis eszközökkel nem volt gond.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
senior tag
válasz MaCS_70 #4592 üzenetére
Nincs valami hivatalos/nem hivatalos teszt, amiből kiderülne a hardverhiba?
A speedtest is akadozik, vagy ha nagy fájlt próbálsz másolni ide-oda lokálban? Nálam LAN-on másolás rendben megy (asztali gépre Raspberry-re kötött külső HDD-ről 100-110MB/s).
Honnan hova próbáltál videót lejátszani?Nálam továbbra is csak az a "probléma" az AC86U-val, hogy eltűnnek/megjelennek LAN eszközök a listában. Most már arra kezdek gyanakodni, hogy energiatakarékosságra váltanak, és ilyenkor lekapcsolódnak annyira, hogy nem listázza őket a router, de ha szükség van rájuk, akkor attól még elérhetőek és utána meg is jelennek.
Egyszer volt nekem olyan, hogy a GUI elérhetetlen volt, restart kellett, azóta bekapcsoltam az SSH-t lokálban, és onnan fogom újraindítani, ha újra előfordul. Az elérhetetlen GUI mellett még rendben működött minden.
Meg néha mintha kijelentkezne, de nem szólna és cache-ből betölti a GUI-t, de hibásan, mert ilyenkor 0 eszközt listáz. Ilyenkor ki/bejelentkezés segít.[ Szerkesztve ]
-
félisten
blakey, NoX1, köszi!
A helyzet összetett, a nejem rábeszélt, hogy tartsuk meg az AX92-est és az AC86-ost is, aminek egyébként lett is volna értelme.
A 86-osról viszont sajnos végérvényesen kiderült, hogy hibás az UTP környékén valamije. Keresztpróbákkal ugyanis az N18 és az AC87 is kifogástalanul szolgáltatta a videófájlokat, a 86-os meg olyan szintre is le tudott menni, hogy 2-3 másodperc lejátszás után 6-8 másodpercre állt le, és mindezt ritmusosan, sokáig.
Ráadásul azt a poént is elsütötte, hogy reggelre elérhetetlenné vált a GUI-ja. Egyébként működött, SSH-n be is lehetett lépni az IP-címén, de HTTP GUI nem volt.
MaCS
-
TeeJay
félisten
mindkettőben maxon van csak általában ha jól emlékszem Merlinben lehet alacsonyabbra is venni, fentebb egyikben sem ahhoz bizonyos Asus routerre HGG kell de ott is csak bizonyos szintin szabad emelni mert az amúgy is kazán broadcom wifi még jobban fog tőle melegedni.
gyakorlatilag felejtsd is el, legjobb lenne ha minden routerben csak auto wifi teljesítmény lenne és akkor nem lenne az hogy a 4 lakással odébb lakó szomszéd is jobban zavarná a saját wifimet mert ő éppen csutkára húzta
wifinek mindig csak annyira kellene erős jelet adni ami otthon a lakásban tökéletesMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
-
nagyúr
Sziasztok!
Merlin FW-ben lehet növelni a Wi-Fi adásteljesítményét a gyárihoz képest?
-
addikt
nos lemértem az ax92 fogyasztását csak mert feltűnően meleg a teteje - 64 fokos. nálam 14 wattot körül fogyaszt /13.9-14-3/. torrent, vpn nem megy. csak a klinesek lógnak rajta. az előző 2 routerem - router+AP - 2,1 és 6,2 wattot fogyasztanak de jelenleg le vannak resetelve csak alaphelyzetben. rendes üzem közben ezek is többet fogyasztanak talán
ettől függetlenül maximálisan meg vagyok vele elégedve. száguld a net rajta mint a villám. és a 80 m2-es pecót is bőven beteríti. nálam nincs gond a vezetékes eszközökkel. megy minden bármikor szükség lenne a netre rajtuk. a mobilnetet sem kapcsolgatom a telefonomon már miután hazaértem, mert nem mozdul az adatszámláló, azaz nem kapcsol át mobilnetre mint korábban mikor megszakadt a wifi kapcsolat[ Szerkesztve ]
:)
-
Topikgazda
válasz gyulazsolti #4583 üzenetére
Nem ajánlott.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
A két sávot át lehet írni, egy névre? PL: ASUS_18. [kép]
Akkor csak egyet látnék a listában, de arra csatlakozna a készülék amit tud.
Egy készülék van itthon ami tudja az 5 GHz-t. -
Topikgazda
válasz gahor72 #4580 üzenetére
Ha lementem a beállításokat,a reset után vissza lehet rakni?
Vagy marad a beírogatás?
A reset-nek pont az lenne a lényege, hogy tiszta lappal újra kezdeni mindent így egy beállítás visszatöltéssel pont ez nem valósulna meg. Tehát reset után manuális újra beállítást kell csinálni.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
senior tag
válasz MaCS_70 #4574 üzenetére
Nálam végül egy KODI-ra kötött külső HDD eléréséhez más gépről az vezetett, hogy jelszót állítottam be.
Én is próbálkoztam mindenfélével: SMB min/max verziók beállításával, Windows-ban a régebbi/újabb SMB verzió engedélyezésével, de nem működtek addig, míg nem állítottam be jelszót. -
blakey
titán
válasz gahor72 #4576 üzenetére
Szerintem egy reset nem ártana, legalábbis én megcsináltam volna, azért mégiscsak eltérő rendszerek még akkor is ha gyári az alapja.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
gahor72
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy ac88u Merlin FW-rel. A vezeték nélküli fül alatt lévő "site survey" környező wifi hálózatokat monitorozó rész nem mutat semmit.
Ez normális?
Az FW váltás után nem volt reset,mert ezen kívül minden müxik normálisan.Gyáriról váltottam.köszi az ötleteket
-
blakey
titán
Ha addig eljutottál, hogy vargalex útmutatása alapján telepíted akkor miért nem az általa készítettet teszed fel? Minden benne van. Ha Snapshot-ot teszel fel akkor szinte azonnam telepítened kell a csomagokat, mert jön egy újabb frissítés és már nem lesz jó.
MaCS_70
Kezdem elveszíteni a fonalat, nem AX92-re költözöl? Az SMB verziókkal és a régebbiek elhagyásával sok probléma adódik a lejatszókon is, Kodi-ban is meg kell adni a minimum SMB verziót, ha LE alatt fut akkor 2 helyen is. Azt hiszem, hogy már csak jelszóval fogadják rl a csatlakozást.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
félisten
Éppen áttelepülök az N18-ról az AC86-ra (Merlin), elvben pontosan átírva a beállításokat. Nem is lenne ezzel gond, ha nem akadnának brutálisan az SMB-n megosztott videók hálózaton át lejátszva.
Az N18-on majdnem hat éven át sosem akadt meg videó, PC-n most is szépen futnak, de a Raspberry-ken Kodival fél percenként 5-10 másodperces lefagyások vannak.
A másik nagy kérdés az, hogy vajon miért csak akkor tudom PC-n és a Raspberry-ken is böngészni az SMB-megosztásokat, ha a routeren SMB1+SMB2 van beállítva, csak SMB2-n hosszas gondolkodás után közli a Windows, hogy a kiszolgáló nem fogadta a megkeresést.
Maga a telepítés a Nagy Könyv szerint történt, kétszeri NVRAM-törléssel.
Ja, és érdekes módon most is csak nagyon lassan szedte össze a 86-os a vezetékes hosztokat, de most legalább nem egy napig tartott tartott neki.
Köszönettel: MaCS
-
omelon
csendes tag
Hát ami le volt írva.
Itt egy videó ezt produkálja loopban a router:
https://youtu.be/SRDG_JEU_MwÚgy érzem ez nem jelent jót
[ Szerkesztve ]
omelon
-
omelon
csendes tag
Na újraindítottam a UPC routert és végre lett internet hozzáférésem kábelen keresztül. Így futtatni tudtam az updatet. Viszont a LUCI-t nem tudom feltelepíteni mert hibát dob:
satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for luci:
* kernel (= 5.4.35-1-28d8d124a22e72c567ad8efeaa4fd048)Ezt jelenlegi verzióm:
OpenWrt SNAPSHOT, r13059-9fac9168c6Valami ötlet, hogy mit lehetne csinálni?
A wifi ledek még mindig nem égnek egyáltalán.
Előre is kösz a segítséget.
omelon
-
PistiSan
addikt
Vargalex openwrt verziója egy snapshotból készült, amit bele rakott azt tudod használni, de új dolgokat nem tudsz telepíteni a rendszerre. Ha kijön egyszer a stabil ágon a routerre az openwrt, akkor ott már tudsz telepíteni, addig sajnos ez van. Nem tudom mikor jön ez ki, de én is arra fogok frissíteni valószínűleg, mert a gyári fw már több mint 1 éves.
-
omelon
csendes tag
Sziasztok!
Vargalex útmutatása alapján elkezdtem ASUS AC65P routeremet OPENWRT verizóra cserélni.
Addig eljutottam, hogy sikerült az OpenWRT-t felmásolni a routerrre. SSH be is tudok lépni 192.168.1.1 re. De aztán ha opkg update futattom, "Failed to establish connection
*** Failed to download the package list from " jelenség lesz.Próbáltam utána olvasni mi lehet a gond esetleg valami átjáró ütközés de sajnos annyire nem vagyok penge a hálozatos dolgokban.
UPC routerhez van csatlakoztatva az ASUS routerem hátha segít ez az infó is.
Az etc/config/network fájl tartalma:
config interface 'loopback'
option ifname 'lo'
option proto 'static'
option ipaddr '127.0.0.1'
option netmask '255.0.0.0'
config globals 'globals'
option ula_prefix 'fdef:e897:c541::/48'
config interface 'lan'
option type 'bridge'
option ifname 'lan1 lan2 lan3 lan4'
option proto 'static'
option ipaddr '192.168.1.1'
option netmask '255.255.255.0'
option ip6assign '60'
config interface 'wan'
option ifname 'wan'
option proto 'dhcp'
config interface 'wan6'
option ifname 'wan'
option proto 'dhcpv6'Kérlek ha tudtok segítsetek mert ahogy olvastam nem én vagyok egyedül ezzel a problémával.
Előre is köszi a segítséget.
Üdv Attila
omelon
-
szjoci
őstag
-
blakey
titán
Szerintem jól csinálta, lehet, hogy a DoS protection fogja meg.
-
Topikgazda
-
szjoci
őstag
Sziasztok!
Van egy asus RT-AC65P routerem, amin az istenért nem sikerül portot nyitni... Egy zyxel nas 520-on futó transmission-nak szeretnék portot nyitni, a beállításaiban meg van adva a port (51234), valamint a routerben fix ip cím van beállítva a nasnak. A port nyitás ezen a képen látszódik, viszont kívülről nézne zárva van.. Ezen kívül kell még valahol valamit beállítanom?
UPC-nél vagyok, előző routeremmel (tp-link wdr3600 openwrt-vel) nem volt semmi gond -
félisten
válasz norba69 #4548 üzenetére
A Samsung telefonommal járta a következőképpen:
Klassz, hosszú minden igényt kielégítő jelszó a rendszervédelemre. Aztán amikor kellett volna, nem engedett be vele. Hosszas kísérletezés után gyári visszaállítás, újratelepítés.
Ezúttal kicsi rövidebb jelszót adtam meg neki, nem is volt gond. Aztán jóval később tök véletlenül jöttem rá, hogy csak korlátozott hosszúságú jelszót fogad el a rendszer, de ha túl hosszút adsz meg, akkor nem szól, hanem egyszerűen csonkolja. A jelszóhasználatkor viszont már persze a teljes beírt jelszót nézi, ami értelemszerűen nem egyezik meg a csonkolttal.
MaCS
-
Gyurka6
őstag
válasz dredjudge84 #4554 üzenetére
Akkor ide is beírhatnád mi volt a megoldás, esetleg más is belefuthat...
Gyurka
-
Dragon3000
veterán
válasz dredjudge84 #4554 üzenetére
Gondolom azért nem kaptál választ, mert itt senki nem használja, így segíteni sem tudtak.
-
dredjudge84
őstag
Sorry, de ez kikívánkozik!
Köszönöm mindenkinek a segítséget, vagyis a semmit, hogy senki válaszra se méltatott. Szerencsére sikerült saját magamnak megoldanom a dolgokat. Van már teljes rutorrent webes felülettel, samba és ftp merlin alatt. Sikerült mindent belőni.
További minden jókat!
-
norba69
senior tag
válasz tobias40 #4552 üzenetére
Igen, DE.
És itt jön szóba a megfelelőség és elégségesség kérdése.
Otthon nem tárolsz és használsz olyan adatokat és alkalmazásokat, amit kiemelten kellene védeni, tehát megfelelő lehet a céljaidra az otthoni wifi védettsége is.
Ha van védendő (GDPR vonatkozó pontjai), akkor mazzag, vagy vpn.
Ha nincs, csak magánfelhasználás, akkor elég a combos wifi jelszó.[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz norba69 #4551 üzenetére
Értelek de az otthoni eszközöknek kell a wifi amit nem tudok kábelre kötni,telefonok laptopok stb.. és én erre csináltam ezt a "szabályt" amit írtam.
Legtöbb dolgom kábelen van (kb 20 eszköz) a többi 15 meg wifin.
Ebben az esetben nem jöhet szóba a vpn,(vagy igen?)de igazából még nem néztem utána..Tehát nincs ilyen ami jelezne ha "betörés t" érzékel,igaz?
-
norba69
senior tag
válasz tobias40 #4549 üzenetére
Ha wifin biztonságot akarsz, akkor csak a végpontok közti VPN marad.
A wifi NEM biztonságos.
Home felhasználásra használható szintre hozható, de a mazzag az igazi (ameddig fizikailag nem férnek hozzá).
Mindenféle céges extrákkal javítható, de akkor sem teljesen oké.[ Szerkesztve ]
-
farkas-j
őstag
- Kérem, adja meg jelszavát!
- Alma
- Sajnálom, a jelszónak legalább 8 karakterből kell állnia!
- Reszeltalma
- Sajnálom, a jelszónak tartalmaznia kell legalább 1számot!
- 50reszeltalma
- Sajnálom, a jelszónak legalább 1nagybetűt kell tartalmaznia!
- 50KIBASZOTTreszeltalma
- Sajnálom, a jelszóban nem követhetik egymást nagybetűk!
- 50,Kibaszott,Reszelt,Alma,Feldugva,A,Seggedbe!
- Sajnálom, a jelszó nem tartalmazhat írásjeleket!
- 50KibaszottReszeltAlmaRohaggymegHaNemFogadodElEztSe.
- Sajnálom, a jelszó már foglalt!Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
tobias40
veterán
válasz norba69 #4548 üzenetére
Nekem 8-10 karakter ,kis és nagy betű kombi meg extra karakter,még sosem vettem észre hogy vki feltörte volna de attól még lehet!
Tényleg,van erre vmi beállítás hogy jelezzen a router ha nem azon az ip-n vagy mac adress-en lép be valaki a hálózatba? (tehát próbálkozik valaki,gondolom logban lehet max vissza nézni)
Nekem mindenki hozzá van rendelve a dhcp-ben az ip alapján a mac-je tehát elvileg több nem léphetne fel mert a létszámot is csak annyira engedem max!
Tudom hogy ki lehet ezt is kerülni de már ez is valami.. -
norba69
senior tag
-
nagyúr
válasz K Norbi #4544 üzenetére
Kisbetű, nagybetű, számok, legalább 10 karakter hosszú. Szerintem ez elegendő.
Nekem a különleges karakterekkel már volt gondom, igaz nem ASUS routernél, de a kötőjel miatt voltak eszközök, amik leestek a hálózatról. Sok időbe, és idegeskedésbe telt, mire rájöttem, hogy mi okozza a jelenséget. -
K Norbi
addikt
Wifi jelszót érdemes túlbonyolítani?
Mindenféle Nagy betű aztán Szóköz_ számok.Feltörni így nehezebb?
-
tobias40
veterán
válasz tobias40 #4541 üzenetére
Nah teszteltem ma ezekkel a beállításokkal.
5 gigán 20-25 méterre még simán megvan a 60/60,a hátsókertben kb 40-45 méterre 40/20!
Ha 10 méteren mérek akkor max 100/80 -ra megy fel.
Sztem ennél jobb nemigen lenne ezekkel az eszközökkel.Most csak a Xiaomi A2 Lite telefonommal tesztelte,lapotopot nem vittem le a hátsó kertbe.
Vagy lenne értelme még a fentebb lévő csatornákkal is megnézni?Szomszédok nem zavarnak be,5 gigán csak én vagyok,2,4-en meg az 1-es és 6-os csatornán van szomszéd de nem erős a jele,enyém a 11-es csati.Nekem 2,4-en a 40MHz jött be nekem,a fix 20MHz-en lassabb volt lényegesen!Egyébként 2,4-es is hasonlókat mértem ,a hátsó kertben a feltöltés már néha csak a 10-15 mega volt.
-
félisten
válasz vargalex #4540 üzenetére
Ezt nem is vonom kétségbe -- de ez Nálad van, az ottani helyi viszonyok, között, a Te eszközeiddel.
Én is ajánlottam ki több 65P-t is, amelyeket elégedetten használnak is, az egyiket egy három szintes, nem túl wifibarát házban.
Nálam viszont két, gyári rendszerrel történt kísérletezés alapján az derült ki, hogy a ház jelentős részében még 2,4 GHz-en sincs kapcsolódásra alkalmas wifi, amint a kertben sincs.
Az AC87 öt évig kifogástalan volt.
Az AX92 szintén beszórja az egész házat és kertet, és sokkal gyorsabb.
Az AC86 valamivel gyengébb, de minden kritikus helyre elér.
Az AX58 már nem ért el a sarkokba, sajnos az irodaszobába sem. Kb. a ház területének 75-80%-án volt használható.
Az AC65P viszont már mind a négy sarkot kihagyta vagy nagyon megbízhatatlanul látta el. Ahol volt csatlakozás, ott jó gyors volt a kapcsolat, de a falakra valamiért sokkal rosszabbul reagált, mint a többi. (Ezt egyébként egy épülő társasházban is így tapasztaltuk, ott ráadásul nagyon sok mérés alapján, műszerrel, szakemberrel.)
MaCS
-
mrmft
senior tag
válasz tobias40 #4533 üzenetére
Ha nincs szukseged a tobblet szolgaltatasaira, akkor napra keszebb a gyari, igen - jelenleg az emlitett AX58Unal, tobb verzionyi lemaradasban van a gyari GPL kodhoz kepest.
Ha hasznalnad a Merlin extrait, akkor nem jobb a gyari, valamint ha azonos GPL kodra epul sanszos, hogy akkor is a Merlin nyer.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz tobias40 #4535 üzenetére
Mindig úgy kezdem a tesztet, hogy első körben a jól ismert, általános csatornákat választom, 2,4 GHz-en 1-11 között, 5GHz-en 36-48 között, ha ezekkel nincs probléma akkor az eszköz nem hibás, ezután jöhet a többi csatorna tesztelése. Nálam pl. a TV-k nem is látják a 48 feletti csatornákat így 36-oson használom, arra amire kell bőven elég.
-
blakey
titán
válasz tobias40 #4533 üzenetére
Miben jobb a gyári most és miben jobb a Merlin? - szerintem nem sokban, az újonnan bekerült routereknél előfordul, hogy a gyári jobb, egyébként nem, szerintem nálad a Merlin jobb.
mindenkitől kérdezem: az miért van hogy a Inspiron 15 3567 laptopom csak ritkán látja az asusom 5 gigás hálóját? - valószínűleg nem fix csatornán használod és olyan csatornára is ugrik amit a laptopod nem ismer, használj fix csatornákat.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
tobias40
veterán
Ezzel azt mondod hogy jobb a gyári jelenleg mint a Merlin fw?
Nekem a gyári 1-2 napig volt fent anno 4-5 éve mikor megvettem a RT-AC87U-t,akkor sokkal jobb volt a Merlin.
Miben jobb a gyári most és miben jobb a Merlin?mindenkitől kérdezem: az miért van hogy a Inspiron 15 3567 laptopom csak ritkán látja az asusom 5 gigás hálóját?
Mostanában nagyon ritkán látja,már frissítettem a wifi kártya driverét a laptopban de így sem javult meg.
Természetesen a többi eszközön szinte mindig látom csak ezen a laptopon nem!
A 2,4 mindig megvan tehát a kártya elvileg dolgozik... -
mrmft
senior tag
válasz woodworm #4501 üzenetére
Arban kb egyezik az AC68U-val, AC-s kliensekkel sebessegben viszont jobb.
@#4509 MaCS_70
ESR Mozilla, elmentette a bejelentkezest. Nem tapasztalom amit te.@#4531 Jim74
Siman betallozod es felmegy. De ha nem kell okvetlen, felesleges vackolni vele, nagyon le van maradva Eric jelenleg a gyari FW-tol frissitesekben.[ Szerkesztve ]
-
-
gofry
senior tag
Szia,
AC68U-ról jövök. Nálam azonos beállítások mellett, azonos ponton a lakásban +100mbit AC eszközökön. Gyári helyett 384.16 os Merlinnel, szerintem gyorsabb, stabilabb.
Távolabbi pontokon pedig lényegesen erősebb jel 5GHz-en.
A 2.4 alapvetően gyenge sajnos , de ügyesen azt is ki lehet sakkozni, arra elég, hogy a klímák menjenek rajta[ Szerkesztve ]
-
félisten
Wifi-hatótávban. Három szintes ház, az egyik sarokba már a 2,4 GHz sem ért el.
Egyébként remek routernek tűnt az 58-as, és van rá Merlin.
A 92-esben tetszik továbbá, hogy HW-es crypto-egysége van, ami a jövőben nagyon jól jöhet.
MaCS
-
félisten
Az AX58 szerintem is többet ad egységnyi pénzért, de a kérdés az, hogy mire van szükséged.
Az pedig, hogy mennyi pénz indokolatlan egy routerre, elég értelmetlen kérdés. Csak a konkrétumok számítanak. Én sem szívesen vettem most 80e Ft-ért egy AX92-est, de egy olcsóbb típus konkrétan pénzkidobás lenne. (Az AX58 és az AC86 megvolt, de nem elég.) Öt évet feltételezve havi egy fagylalt ára.
Egyszerre kiadni persze fáj, de még jobban fájna, ha fele ennyi pénzért ráfaragnék.
MaCS
-
Tamarel
senior tag
válasz Gubek-Einste #4504 üzenetére
Cisco laboros mérése szerint ha az eszközök 30%-a ax, akkor az összes eszköz jobban jár, mintha ac-s lenne mind. (Amúgy nem kell nagy számokra gondolni, rádiónként <=25 kliens az általános tervezési ajánlás.)
Minimalista szemlélettel pedig már 2db ax-es klienstől kezdve van esély észrevenni (max 3 egyszerre beszél a router-rel).
Elvileg ax klienshez a hatósugár is nagyobb kellene legyen a spektrum felosztása miatt, de ezt még nem láttam élőben.
[ Szerkesztve ]
-
-
blakey
titán
válasz MaCS_70 #4513 üzenetére
A Cloudflare DNS-el néha gondok vannak, lehet, hogy érdemes lenne másikat választani illetve elmentheted a fület IP-cím alapján majd javítod router.asus.com-ra. Egyébként nekem elmenti a jelszót és meg is tudom "hívni" betöltéskor, Chrome ill. Safari a böngészők.
-
dredjudge84
őstag
Üdv!
rutorrentet használok a routeremen. Amikor hozzáadok egy fájlt, a letöltés helyét csak kézzel tudom megadni a rubrikában, nincs tallózás gomb. Az egy külön plugin amit telepíteni kell?
-
blakey
titán
válasz MaCS_70 #4509 üzenetére
Milyen DNS szervert használsz? Ip-cím a gyári?
-
félisten
Nálam sajnos azok a hosztok, amelyek nem jelennek meg a listában, nem is csatlakoznak.
Szerencsére stabilizálódni látszik a dolog, de nem értem, hogy mi ez az egész. Ennek a folyamatnak szerintem nem napok, hanem másodpercek alatt kell lezajlania.
MaCS
-
félisten
Szeretnék én nem foglalkozni vele, de nem az a bajom, hogy nem tetszik a felirat a címsorban, hanem az, hogy router.asus.com-ra nem meg az automatikus jelszóbeírás -- én meg nem tudom, hogy ez az átirányítás hol fogható meg.
Egyébként Vargalex kérdésére a válasz: a gyorsítótárat már töröltem, de az átirányítás maradt, és igen, inkognitómódban is.
MaCS
-
blakey
titán
Inkább AX58U, AX56U nem egy nyerő példány, kb. mindenben gyenge.
-
tobias40
veterán
válasz Gubek-Einste #4504 üzenetére
Akkor még várunk egy-két évet mire jobban elterjed ez a szabvány és akkor kedvezőbb lesz az eszközök ára is mint most,sztem!
-
Topikgazda
-
tobias40
veterán
Ezekhez az szabványú ax-es routerekhez kell a kliens oldalon is támogatottság,igaz?
Tehát ha nincs olyan kliensünk akkor gyakorlati előnye nem lesz tehát nem lesz gyorsabb a wifi elérés és a lefedettség? -
woodworm
veterán
Azért az ax56u nem akkora előrelépés, szerintem drága a képességeihez képest. Felmentést csak akkor kap, ha az asus újkori szokásához hűen csak papíron tud kevesebbet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 16 Pro Max 256GB desert/sivatagi titán új, bontatlan, gyári független
- Nagyon jó ár Új állapot 100% akksi apple gari 2025.01.31-ig 55k értékű kiegészítő.
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- Apple Watch Series 7 45mm Midnight Aluminium Case, GPS
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 16Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / újszerű állapot / Excellent akku
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest