Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Volt egy kis félreértés a OnePlus frissítési politikáját illetően
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
^Boss
őstag
Sziasztok!
AC65P routerem van, de sajnos a lakás távolabbi részén teljesen elmegy a jel és ledob a wifiről. van bármilyen mágia, vagy csere a megoldás?
ha igen, mi ajánlott? 88U? 86U? más? -
citkar
addikt
válasz
Véreshurka #5491 üzenetére
A webhozzaferes engedélyezve van, korábban el is ertem weben is, ezert nem ertem, most miért nem. A mobil app is eléri tavolrol,csak a webes nem megy.
-
turbuczn
tag
Sziasztok,
lenne egy problémám, hátha valaki tud segíteni: lecseréltem a korábbi RT-N18U routerem egy RT-AX56U routerre, és amikor céges VPN-hez csatlakozom, a csatlakozás végbemegy, de az internetelérés, és a VPN használatával elérhető hálózati meghajtók elérése nem működik.
A régi router visszahelyezésével a probléma megszűnik, azaz az új routerrel van valami probléma. Az érdekessége még a dolognak, hogy a kollégánál is ugyanilyen router (RT-AX56U) teljesít szolgálatot, ugyanezekkel a beállításokkal, de ott ugyanez a VPN kapcsolat tökéletesen működik.
Van valami ötletetek?
Köszi! -
Véreshurka
senior tag
Az adminisztrációs menüben tudod engedélyezni, hogy elérhető legyen kívülről is a router, vagy ha van rá lehetőség, hozz létre a routeren egy VPN szervert majd VPN-ezz be a hálózatodba és onnan már el tudod érni anélkül, hogy kiengednéd az admin interfészt a nagyvilágba.
-
citkar
addikt
Sziasztok!
Van egy Asus AC57U routerem. Belső hálón az IP címen elérem gond nélkül, továbbá androidos mobilapplikáción is elérem. Egy DDNS cím van a routerben. Korábban ezzel a címmel és a megfelelő porttal elértem távolról, de most nem. A mobilappkilációban megad egy router.asus.com:xxxx linket, de a böngészőm nem tartja biztonságosnak, nem tudom ez működne-e.
Egy frissítés során történt vmi változás, vagy más oka lehet, illetve az a kérdésem, hogy érhetem el távolról mobilapplikáció nélkül? -
seger
addikt
Ismét elköszöntem az 1200GU-tól. Mégegy esélyt kapott, így bebizonyosodott, hogy nem volt hibás az első sem!
[ Szerkesztve ]
-
petakpa1
őstag
válasz
Gubek-Einste #5484 üzenetére
Igen. Jelenleg közvetlenül kapcsolódik az ip kamera a routerhez. Tényleg ott van. Nagyon köszönöm!
Időközben megnéztem az ip kamera specijét is, és valóban 100 Mbit-et tud csak.Még olyan kérdésem lenne, hogy ha kábel ip kamera felőli végén egy ősrégi SMC7004VBR router-t DHCP funkciót letiltva beállítok switchként, és két amúgy 100 Mbit-es linksebességet tudó kamerát kötök mögé vajon akkor is elég lesz 100 Mbps sávszélesség a két kamerára?
A kamerák 2560*1440 @ 3072 kbps bitrátával 15 frame/sec h264 tömörítéssel sugároznak.
[ Szerkesztve ]
-
-
petakpa1
őstag
Asus RT-N18U gyári fw-ben meg lehet valahol nézni, hogy a vezetékkel kapcsolódó eszközök 100 Mbites vagy 1 Gbites linksebességgel kapcsolódnak?
-
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #5477 üzenetére
AC65P gyári FW-el 2,4 és 5GHz-en is gyorsabb sebességet tudott nálam mint openwrt-vel
vargalex ugye írta hogy openwrt alatt teljesen más a wifi driver és oké stabil volt csak pl 2,4GHz-en 50megabitet tudtam mérni gyárival meg 60-65megabitet is
5GHz-en tudtam mérni 300-at gyárival 310-330-at ismost ugye van AC1200GU-m is AP-ként gyári FW-el
aztán ha ezzel csökken pl az AC sebesség másféle wifi drive miatt akkor nem sokat értem vele ha stabil -
Miért fontos, hogy milyen driver van benne, ha jól működik? Csak mert egyébként nem tudom, hogy ez egyezik-e a jelenlegi gyári verzióval, vagy épp mely másikkal egyezik.
Linaro és Alexey a fejlesztők nevei, akik fejlesztgették az adott repo-t. Én az Alexey-t ajánlom, ami a blogban is linkelve van jelenleg, a Linaro már elég régi, talán ~2 éves. Mármint a forrás akkor frissült utoljára, amiből készült az fw.
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #5473 üzenetére
akkor ha a te linkedről teszem fel tuti gyári driver lesz a wifi alatt csak kapok egy sokkal több beállítással rendelkező routert?
már csak azt áruld el mega-n mi a Linaro és Alexey között a különbség és nekem melyik kell -
-
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5 #5473 üzenetére
Nem kell hozzá varázsló, van dedikált ap-mód. Bekapcsolva nem jelenik meg néhány szolgáltatás (vpn, aidisk).
-
A Padavan topik összefoglalójában van pár link, válassz belátásod szerint. Az enyém már egész biztos nem a legfrissebb, azt viszont bizton állíthatom, hogy beton stabil, lassan közeledik a 100 napos uptime. A többiek által készített újabbakban van többféle wireless driver, azt hiszem az fw file nevében van MOD jelzés, amiben nem az alap driver van, de erről pontosat inkább a készítője tud mondani. Varázslók ezekben nincsenek, tehát magadnak kell mindent beállítani, letiltani a DHCP szervert, stb. 5GHz WiFi régióbeállítások. Én debug módban használom mindkét sávot.
-
TeeJay
félisten
hétvégén kipróbálom az AC1200GU-ra a Padavant
de csak akkor ha wifi-ben nem lesz gyengébb mint a gyári FW tehát wifi driver ugyanaz lehetőleg mint ami a gyári FW-ben is vansemmi extra nem kell bele csak hogy tudjon mindent és akkor tesztelném az AC65P mellett
utána meg AP módra tenném, gondolom nincs olyan benne mint a gyári FW-nél hogy átállítom és minden nem szükséges dolgot magától letilt meg inaktiválIntruder, blakey és aki még Padavant használ --> melyiket tegyem fel?
Nagyon nem követtem ezt fogalmam sincs ki mit hogy fordított meg csinált
lényeg hogy menjen legalább annyi tudás rajta mint amit a gyári FW tud, sem torrentezni sem media lejátszót nem akarok használni rajtau.i. : USA-ra állítva a régiót az 5GHz wifin nem lesz korlátozás?
-
Tamarel
senior tag
Ezt a részt én se értem. Az ac energiagazdálkodási része fejlettebb, vagyis azon kevésbé merülnek a telefonok (nem reprezentatív felmérés: feleannyira).
A kliensek között megoszlik a sebesség (rádiónként) és mivel a 2.4es tartomány gyakran használhatatlanra van tömve, ezek a kiindulási alapelvek:
- minél több eszközt tenni az 5Ghz-re
- 2.4Ghz-re csak azt, amit muszáj (+ vendég hálózat), 20Mhz és n only beállításokkal, a legkevésbé terhelt csatornára az 1, 6 vagy 11 közül -
seger
addikt
válasz
Intruder2k5 #5465 üzenetére
Van iptv. De az eddig is volt. Ha visszakapcsolom a sagem wifit, akkor 120 mérhető. De ha valami beállítás kérdés, akkor szivesen fogadom!
-
-
Tamarel
senior tag
2.4Ghz-n mennyi hálózatot látsz a környéken? Azokból mennyi 40Mhz-s?
(Néhány kép jó lenne.)A beállításaidnál nem láttam a Protected Management Frames részt, azt ki kellene kapcsolni (disabled). Ez nem csak lassúságot, hanem gyakori megszakadást is okozhat 2.4en.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Akkor nem értem ezt a 2,4GHz-es "fétist". Mekkora linksebességet mutat az eszköz? QoS, DoS védelem be van kapcsolva? Egyébként mérhető AC1200GU+Padavannal is 100Mbps feletti érték, tehát nálad valami meggátolja, hogy nagyobb sebességet érj el, valami "megfogja" a sebességet.
-
seger
addikt
-
seger
addikt
Megint van nálam egy 1200GU. Hétfőn viszem egy ismerősnek. Gondoltam kipróbálom, hátha a múltkorival volt gond.
De bármit állítok, 25-45 között tudok sebességet mérni 2.4GHz-n.
Mit csinálok rosszul? Ami van a szolgáltatótól, azzal 2,4GHz-n 120-at mérek.
Lenne valakinek ötlete mi lehet? -
vargalex
félisten
Azt tudja, amit telepíteni fogsz rá. Akár printer servert is.
Sokminden le van írva a wikiben, de nincs és nem is lehet egy összefoglaló oldal a lehetőségekre, mert szinte minden van, ami linuxon elérhető. -
atos30
aktív tag
Üdv! Szert tettem én is egy ac65p- re. Nagyon gyenge a wifi jele ( már az előzőekhez képest). Print servert hiányolom.
Kérdésem, hogy ha felrakok Openwrt-t abban van lehetőség a tx/rx jelszintet növelni? Print server funkciót tudja majd? Nézegetem az Openwrt oldalát, de nem találok ilyen infókat, hogy mit is tudna pluszban a gyárihoz képest ( lehet, hogy rossz helyen nézelődök?) -
Rick4
félisten
válasz
Intruder2k5 #5428 üzenetére
Oké, akkor marad így. Bár nem tudom, ha a HGW a bridge módot elfelejti, a natot is el fogja?
-
-
Rick4
félisten
válasz
Intruder2k5 #5426 üzenetére
A kis szerverem frissít ip lekérdezés alapján, nem wan portról kéregeti. Az i3-6100 + 16GB RAM társaságában könnyedebb feladat, és a routeren a legkisebb lekérdezési intervallum ha jól emlékszem 30 perc volt. A HGW DMZ-je mennyivel rosszabb a rendes Natolt ip-hez képest? Ha lassabb 10%-kal, az se gond, de a szelessav.net-en 920 átjön, hogy ez ténylegesen mennyi lenne, mindegy, natolva is ennyi volt. .
[ Szerkesztve ]
-
-
Rick4
félisten
Telekom kábelnet, sagemcom 3890-es hgw egy éjjeli netszünet, vagy szoft frissítés miatt visszatért bridge módból HGW módba, (nem tudom, másnak milyen, nekem mindig elfelejti, ha buzerálják), és nem nyűglődnék ismét a telefonnal, mert ezek szerint időleges a dolog. Ha csak simán DMZ-be teszem, az miben lesz rosszabb, mint a bridge? Külső elérés megy így, is, ennyit azért értek hozzá, de más, hálózati jellegű dolog lehet gond?
Meg is ijedtem elsőre, hogy 23 napig tartott a gyári fw-es csoda, de nem, ez történt, a routernek semmi baja.. Kopp kopp.
-
mrmft
senior tag
Mit tett fel a 3.0.0.4.384_8601 vagy a 3.0.0.4.384_9354?
-
iff
senior tag
Az asus 65p routeren usb-n megosztott hdd-t nem tudtam elérni, windows 2004 frissítés után., hibát dobott 0x80070035. [kép] Visszaraktam az előző mentést, ott minden rendben. Újra frissítettem 2004-re, két napig elérhető volt, most megint ezt csinálta. Minden más megosztás elérhető, csak a router nem. TV-ről elérhető a router. Annyit csináltam, hogy pc-n \\router ip\hdd és így eléri. Persze hálózaton tallózva szintén hibát dob.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
válasz
golfnyeres #5418 üzenetére
Miattam nyitottad az SSH-t, ráadásul default porton. Ott mindig lesznek próbálkozások. Elég erős jelszó esetén nem akkora gond, de inkább zárd, ha neked nem kell.
-
Multibit
nagyúr
válasz
golfnyeres #5418 üzenetére
Belépési próbálkozások az internet felől. Mivel a dropbear küldi az üzenetet, vélhetőleg SSH-n történik a dolog. Tiltsd le a UPnP-t!
-
golfnyeres
tag
Sziasztok!
Nézegetem a logot. Teli van ilyen bejegyzésekkel, különböző külső ip címekkel.
Mi ez ? Kell ezzel foglalkozni?
Child connection from 222.186.180.142:44278
Wed Jun 10 21:33:24 2020 authpriv.info dropbear[7646]: Exit before auth: Disconnect received: Child connection from 65.49.20.68:12072
Thu Jun 11 02:45:27 2020 authpriv.warn dropbear[11056]: Login attempt for nonexistent user from 65.49.20.68:12072
Thu Jun 11 02:45:31 2020 authpriv.info dropbear[11056]: Exit before auth: Exited normallyStb
-
blakey
titán
-
n@p@lm
őstag
Értem, köszi!
Kérdésem lenne a publikumhoz.
Tegnap vásároltam egy RT-AC65P eszközt, ismerkedem vele.
Úgy hogy már egyszer resetelnem is kellett
Viszont.
Valamit sikerült benne beállítanom mert resetelés előtt a 2,4 GHz és az 5 GHz egy SSID-et kapott valami ilyesmit (default) "ASUS_30_2G/5G", így egyben a két freki.
Most reset után csak "ASUS_30_2G" és "ASUS_30_5G" van.
Gondolom amikor "egyben" van akkor az erősebb jelen forgalmaz.
Nem mindig az 5 GHz-es hálóra csatlakozik fel a telefonom, holott itt van egy helyiségben velem a router. -
kavarc
aktív tag
Köszi!
A gondom az, hogy a 36-48-as sáv nagyon telített a környéken. A jelerősség is drasztikusan csökkent ebben a sávban, feltételezem az interferencia miatt.
Ha az eszközeim látják a 100-as sávokat, akkor is érdemes az alacsonyabb sávba tenni az 5GHz-t, jelerősség vesztés esetén is? -
Rick4
félisten
Igen, bár érdekes módon ez is bohóckodott openwrt-vel, csak ez napokkal többet bírt, de ugyanazok okból visszakerült a gyári fw, és lám, minden megy rendben, bár én sem értem, miért, már WL500Gp-n is volt tomato 10+ évvel ezelőtt, nem új a dolog, de ez van. Pont ma írtam az emagnak, hogy 35 napja vitte el a futár a routert, és mivel ez egy napi használatú eszköz, gondoskodtam másikról, a törekedés a 15 napon belüli javításra nem jött össze, így a nekem okozott jelentős kényelmetlenség miatt elállok a szerződéstől. Erre még várom a választ.
-
krealon
veterán
"mivel nem tudom mi az a DFS csatorna ezért nem csodálkoztam."
Az 5 GHz-es savban a csatorna kisztas: Wikipwdia
Dinanimic Frequency Selection (DFS) csatorna az, ahol egy adott regioban radarok is mukodhetnek, ezert a csatorna hasznalat elott kotelezo meggyozodni, hogy nem zavarunk-e radart a wifi-vel, illetve ha mukodes kozben erzekeljuk, akkor abba kell hagynia csatorna hasznalatat.Ezert indul lassan az 52+ csatornak hasznalata vagy ezert tunnek el idonkent az itt mukodo Access Point-ok.
Leirtam a magoldast, hasznalj 48 alatti csatornat.
-
-
kavarc
aktív tag
Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
Szóval... Frissítettem a FW-t a legújabb gyárira. Utána újra beállítottam - csak alapbeállítások, WAN LAN DHCP, WIFI 2,4 és 5 GHz frekvencia sáv. Csak a csatornákat állítottam fixre mindkét sávon, semmi máshoz nem nyúltam. Érdekes, hogy ismét nem találtam az 5GHz sávot (104-es csatorna), de kb 10 perc után megjelent az eszközökön és tudtam is mindegyikkel csatlakozni.
Most nekilátok a részletesebb tesztreszabásnak. Van valami olyan feature amit érdemes ki-, ill. bekapcsolni? A wifi beállításoknál elég sok mindennel nem találkoztam még. Egyelőre így "alaphelyzetben" isjobb a szórása, mint a régi AC56U-nak.
Azt honnan tudom meg, hogy melyik eszközeim mennek jelenleg az ax szabványon? Nyilván azt tudom melyik szközöm ax képes, de ezt automatikusan szabályozza a router, vagy ezt be kell állítani külön valahol?Köszi!
@krealon: mivel nem tudom mi az a DFS csatorna ezért nem csodálkoztam. Ha estleg megosztanád velem, miért is volt ez probléma akkor megköszönném.
-
golfnyeres
tag
Sziasztok!
Egy nap után sajnos megint leszakadtak az Asus65p wifijéről az eszközök. Kézileg újraindítottam a wifit, utána működött megint. Ennek ötletén próbáltam beállítani a wifi schedulet, hogy kapcsoljon ki éjfélkor és induljon újra 3-kor. A log file szerint nem tudta lekapcsolni a wifit a társított eszközök miatt. Mit tudok ezekkel tenni ?Wed Jun 10 02:50:00 CEST 2020 Station(s) F4:91:1E:43:F1:3D D8:68:C3:34:C1:5D 04:B4:29:4F:7D:D3 DC:4F:22:DE:4E:36 DC:4F:22:DE:55:B2 D4:E6:B7:8E:09:D1 DC:4F:22:DD:60:B6 DC:4F:22:DE:5C:6D DC:4F:22:DE:55:96 D4:E6:B7:B7:A0:A3 84:0D:8E:75:3E:FB associated on wlan0
Wed Jun 10 02:50:00 CEST 2020 Could not disable wifi due to associated stations, retrying...
Wed Jun 10 03:00:00 CEST 2020 /usr/bin/wifi_schedule.sh recheck
Wed Jun 10 03:00:00 CEST 2020 /usr/bin/wifi_schedule.sh start
Wed Jun 10 03:00:00 CEST 2020 Station(s) F4:91:1E:43:F1:3D D8:68:C3:34:C1:5D 04:B4:29:4F:7D:D3 DC:4F:22:DE:4E:36 DC:4F:22:DE:55:B2 D4:E6:B7:8E:09:D1 DC:4F:22:DD:60:B6 DC:4F:22:DE:5C:6D DC:4F:22:DE:55:96 D4:E6:B7:B7:A0:A3 84:0D:8E:75:3E:FB associated on wlan0
Wed Jun 10 03:00:00 CEST 2020 Could not disable wifi due to associated stations, retrying...
Wed Jun 10 03:10:00 CEST 2020 /usr/bin/wifi_schedule.sh recheck
Wed Jun 10 03:10:00 CEST 2020 Station(s) D4:E6:B7:8E:09:D1 F4:91:1E:43:F1:3D DC:4F:22:DE:4E:36 DC:4F:22:DE:55:B2 DC:4F:22:DE:5C:6D DC:4F:22:DD:60:B6 DC:4F:22:DE:55:96 04:B4:29:4F:7D:D3 84:0D:8E:75:3E:FB D4:E6:B7:B7:A0:A3 associated on wlan0
Wed Jun 10 03:10:00 CEST 2020 Station(s) D8:68:C3:34:C1:5D associated on wlan1
Wed Jun 10 03:10:00 CEST 2020 Could not disable wifi due to associated stations, retrying...
Wed Jun 10 03:20:00[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
-
-
Egy picit kijavítanálak: az nem 5G hálózat, hanem 5GHz-es frekvencia.
Nem összetévesztendő a mobil hálózat 5G-jével, ami ott az 5. generációra utal.Naszóval, egyébként az 5GHz-es frekvencia nagyon kényes, és nem jut el mindenhova ahova a 2,4GHz még bőven. Saját tapasztalat, hogy bekapcsolt TV mögött lévő router 1 méterről sem volt elérhető.
Szóval fontos az elhelyezés; magasan, szabad rálátással ezeket a szabályokat betartva:Nem nagyon ronthatsz el semmit, ha a legfrissebb firmwarer-el és gyári beállításokkal kezdesz, csak néhány ajánlott dolog van, de majd azt írják a többiek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Windows 10
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RTX 4060 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
- Új 2K Gamer PC Intel i5 12400F/RTX 4060 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
- Lg Oled Evo OLED55G49LS Prémium Tv! 55" 4k-UHD/144hz/0,1ms/G-sync/Dolby Vision/Atmos/Gaming TV/Talp!
- Sony 20mm 1.8 G objektív
- Apple iPad 10,9" (10th gen) 64GB WiFi Kék makulátlan!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest