- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Gubek-Einste #5196 üzenetére
Dettó. Az N18 és az AC87 is mutatott már egy éven felüli időszakot.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Dragon3000
veterán
válasz Gubek-Einste #5196 üzenetére
Én se szoktam újra indítgatni, de volt valami eon szerelés és nem volt áram, így ez van, amióta megvan kétszer lett újra indítva, mindkétszer net gond volt, így nem sokat értem vele, de ki akartam zárni a router gondot.
-
Rick4
félisten
válasz Dragon3000 #5195 üzenetére
Ez nálam azért kardinális pont, mivel egy előző AC65P router is max 12, minimum 7-8 órát tudott anélkül, hogy ki-be kapcsolással újra kellett volna indítani, és ez gyári, openwrt-vel is hasonló volt, vettem másikat, openwrt-vel egy darabig jól ment, talán 1-2 hónapig, m,ajd rákezdte, 4-10-14 nap, és elment a net, nem lehetett elérni. Majd most a gyárit visszatéve próbálkozom, egyelőre jó, de még mindig tesztelési fázisban vagyok... A régi WDR-3600-asom openwrt-vel évekig ment, (legalább 5-6 évről beszélünk), szülőknél még most is az van, 200 napokon keresztül tette a dolgát.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Topikgazda
válasz Dragon3000 #5195 üzenetére
Nálam 67 nap 11 óra most az uptime de volt már 200 nap felett is de újra indítottam egy net hiba miatt ami szolgáltatói oldali volt.
Anno az N18U bőven 300 nap felett is járt de annak a villanyóra csere vetett véget.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Rick4
félisten
válasz golfnyeres #5191 üzenetére
Banális kérdés, amikor kipipálod a ddns engedélyezést, utána mented is a beállítás alul a gombbal? A főoldalon látod is, hogy fut, és esetleg frissített, és mikorra tervezte a következő force update-et? A gyári rendszerben lévő ddns-t ugye nem frissítetted valami frissebbre? Nekem azok kavarták meg mindig a dolgot.
Amúgy csak halkan jegyzem meg, az én ac65P-m a gyári rendszerrel röccenés nélkül megy immár 12 nap 15 órája... Úgyhogy csak jó lesz ez.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
zaskar
senior tag
válasz lsebestyen #5192 üzenetére
Androidos telefon csak régi van itthon, iOS-ra meg hirtelen nem találtam hasonlót az App Store-ban, ami ehhez hasonló formában mutatná a közeli hálózatokat.
-
lsebestyen
addikt
-
golfnyeres
tag
válasz vargalex #5190 üzenetére
Szia !
Ez a legutolsó próbálkozásom:config ddns 'global'
option ddns_dateformat '%F %R'
option ddns_loglines '250'
option ddns_rundir '/var/run/ddns'
option ddns_logdir '/var/log/ddns'
config service 'myddns_ipv4'
option ip_source 'network'
option use_ipv6 '0'
option force_unit 'minutes'
option ip_network 'lan'
option service_name 'ipdns.hu'
option domain 'xxxxxx.ipdns.hu'
option username 'xxxxxx'
option check_unit 'minutes'
option retry_unit 'seconds'
option password 'xxxxxxxx'
option lookup_host 'ipdns.hu'
option interface 'lan'
option enabled '1'
config service 'myddns_ipv6'
option update_url 'http://[USERNAME]:[PASSWORD]@your.provider.net/nic/update?hostname=[DOMAIN]&myip=[IP]'
option lookup_host 'yourhost.example.com'
option domain 'yourhost.example.com'
option username 'your_username'
option password 'your_password'
option use_ipv6 '1'
option interface 'wan6'
option ip_source 'network'
option ip_network 'wan6'
option enabled '0'
-
vargalex
félisten
-
golfnyeres
tag
Sziasztok !
Van egy Ac65p routerem. Vargalex fw van rajta. Jelenleg switch módban van az eszköz. Ddns-t szeretném beállítani, de sehogy sem sikerül tartósan. Egy újraindítás után nem indul el a ddns, hiába fut. Manuálisan kell elindítanom, utána jó, de ez a távoli elérésnél elég macera. Tudtok segíteni, mit kell beállítanom?[ Szerkesztve ]
-
zaskar
senior tag
válasz Intruder2k5 #5187 üzenetére
-
MODERÁTOR
-
zaskar
senior tag
válasz Intruder2k5 #5184 üzenetére
A vezérlőcsatornát Auto helyett beállítottam 40-re, így már újra látják az eszközök az 5G sávot. Így maradhat, vagy van még valami, amit esetleg módosítani kell?
-
MODERÁTOR
-
blakey
titán
Nincs fix csatornán és olyanra "ugrott" amit nem kezelenk az eszközök.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! Van egy tavaly nyáron vásárolt AC57U routerem. Eddig hibátlanul üzemelt mindkét sávon, viszont az előbb azt vettem észre, hogy egyetlen eszköz sem látja az 5 gigás sávot, mindegyik a 2 GHz-en van. Mi lehet ennek az oka? Vagy lehet, hogy garanciális probléma? Köszönöm előre is.
-
Riot Gin
aktív tag
válasz Gubek-Einste #5180 üzenetére
Plusz előfordul olyan, hogy hibát jelez a kapcsolat, és megáll az adat forgalom az eszköz és a kiszolgalt készülék mellett, belépek webes felületre, hogy megnezzem mi a baj: semmi. Megy tovább az adat és a kiszolgálás. Nem értem mi a gond.
Riot Gin's Outfit addon Suspended since 06.2018. https://vk.com/hrg_projects
-
Topikgazda
-
Riot Gin
aktív tag
válasz Gubek-Einste #5178 üzenetére
Köszi a választ! A gyári app nem igen szeretne működni a telefonomon, a webes felület azért működik.
Elégedett vagyok nagyrészt vele, de a tulmelegedés néha elég komoly tud lenni, pláne ha internet kábel van rákövetve.
A gyári antenna és amit hozzá vettem panoráma antenna ugyan azt a jelerősséget adják, mint előtte. Furcsa mód. De azért ezt még le kell ellenőriznem.
Nem lehet tudni, mi a hőmérséklet a házon belül, webes felület esetén.
Riot Gin's Outfit addon Suspended since 06.2018. https://vk.com/hrg_projects
-
Topikgazda
válasz Riot Gin #5169 üzenetére
Mert valahogy nehéz elhinnem, hogy milyen egyszerű a dolog, még android app sincs hozzá.
nem tud csatlakozni, hogy a gyári app?De jó, és tetszik, nem tudom lehet-e a teljesítményét növelni valahogy.
Milyen értelemben?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz tothandras80 #5167 üzenetére
Csak kábeles kapcsolattal AP módban tudod felhasználni erre a célra, CFW sem támogatja.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
norba69
senior tag
válasz MaCS_70 #5174 üzenetére
Nem vagy teljesítményigényes (másoljon 100 MB/s-el, és olvasson 150 MB/s-el), és tisztában vagy a korlátaival.
Mostanra azért az SMBv1 bekapcsoltatását el kéne felejteni bármilyen eszközön, a win10-nek meg meg kéne tanulnia alapból, telepítés után a hálózati eszközök tallózását, különösebb állítgatás nélkül[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz norba69 #5171 üzenetére
Ez egy kicsit szerintem azért erős. Ha éve használom az Asus routerek SMB-megosztását, legalább 10 eszközön, és még nem volt ezzel érdemi problémám.
A DLNA-szerverét mondjuk nem szeretem, de az SMB és az FTP nálam teszi a dolgát.
MaCS
-
norba69
senior tag
Ha nem bízol a felhőben, akkor raspiból, meg egy merevlemzből használható cuccot tudsz csinálni. Vagy egy occsó nas, a maga korlátaival.
Fénykép tárolásra pedig azt tudom mondani, mint bármilyen adatmentésre:
Egy mentés, nem mentés.
Két mentés egy mentés, de egy mentés nem mentés.
Minyima 3, különböző technológián levő mentés a mentés. -
zodo
nagyúr
válasz bazsi83vp #5170 üzenetére
Elvileg a Samba engedélyezve van alapértelmezetten, media szerver fület választottam amit fel is telepített és látja a win ha aktív kapcsolat van router és rákötött hdd közt.
Köszi azért hogy megpróbáltál segíteni!
Azt hiszem marad a mezei külső hdd használat.norba69
Felhőkben annyira nem bízom hogy az összes fényképemet ott tároljam de átgondolom.
-
-
Riot Gin
aktív tag
Sziasztok, szeretném tőletek kérdezni, hogy hallottatok-e valamit az Asus 4G-N12 B1 sorozatából? 2019 Júniusban adták ki, egész kicsi meg jó is, de elég szerény képességekkel megáldott dolog.
Szeretném kérdezni, hogy valakinek van vele tapasztalata?
Mert valahogy nehéz elhinnem, hogy milyen egyszerű a dolog, még android app sincs hozzá. De jó, és tetszik, nem tudom lehet-e a teljesítményét növelni valahogy.Riot Gin's Outfit addon Suspended since 06.2018. https://vk.com/hrg_projects
-
zodo
nagyúr
válasz norba69 #5165 üzenetére
Tegnap előtt ezzel kezdtem(#5155) hogy bekapcsoltam.
Ha már egy hozzáértővel állok szembe kérdezném hogy akkor mire és hogyan használható az usb-re kötött hdd?
Semmi extrát nem szeretnék csak 2 db pc-ről elérni a külső hdd-t amin kizárólag fényképek és telefonos rövidebb videók lennének.
Mi a legegyszerűbb módja ennek, kössem a pc-re?[ Szerkesztve ]
-
tothandras80
tag
Üdv! Egy RT-AC1200GU router wifi jelét tovább tudom osztani egy régebbi, RT-N12E routerrel? Lakásban bőven jó a "fő" router jele, de udvarra esetleg a régi routerrel lehetne növelni a lefedettséget? Ha igen, hogyan tudom konfigurálni? Köszönöm
-
félisten
válasz Intruder2k5 #5149 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Nekifekszem a scriptnek!
Köszönettel: MaCS
-
norba69
senior tag
-
zodo
nagyúr
válasz bazsi83vp #5163 üzenetére
Köszi de nem találtam semmi hasonlót sem a menüpontok alatt.
Említett elérési útban ennyi van:Pc kikapcsolása előtt a router menüjében, biztonságos leválasztás után lekapcsolóm a külső házat és visszakapcsoláskor kapcsolódik, ezzel már együtt tudnék élni mert amúgy sem kell folyamatos elérés.
Ami nagyobb gond hogy írni nem enged egyik mappában se.
Vannak a gyári mappák amikbe talán nyilván nem enged de a router menüjében létre hozott mappába se aminek elvileg írás/olvasás jogot adtam. -
zodo
nagyúr
Újraindítottam a routert amit a firmware frissítés után nem tettem meg és most csatlakoztatva a hdd-t megint látja.
Nem lehet 7/24-be hálózatba a külső hdd és mindig le kell választanom mikor kikapcsolom a pc-t vagy miként kellene beállítani hogy következő bekapcsoláskor is elérjem?
-
Topikgazda
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Vettem egy Asus rt-57u routert még az első verzió és szeretném úgy használni mintha csak egy switch lenne. Persze a wifi részét is használnám.
Tudnátok segíteni hogy mit állítsak be rajta? A modem lan portjából a router wan portjába dugjam a kábelt vagy ott is az egyik lan portba?
Üdv:Viktor
-
sinick
senior tag
Sziasztok. Eredeti 4604-es hozzászólásomban írtam, hogy az új ac65p-vel a médialejátszóm fél óra után lefagy, ha Win10 megosztásról játszok le filmeket. A megoldás az lett, hogy a Win10 eszközkezelőben kikapcsoltam a hálókártya energiagazdálkodását. Így most OK. (Írtam azt is, hogy a régi routerrel ezt nem csinálta. Szerintem a régi néha rá vagy mashogy füttyentett minden kliensre és azok hálókártyái sosem mentek el alvóba. De az is lehet, hogy időközben valamelyik windows vagy driverfrissítés máshogy kezeli ezt. X-akta!)
-
dredjudge84
őstag
válasz Intruder2k5 #5134 üzenetére
Azt csináltam. De gondoltam megkerdezem, hátha. Ftpn így hülyén néz ki a mappazas, de ha nincs rá mód marad ez.
-
zodo
nagyúr
Este kikapcsoltam a gépet, csatlakoztatott külső hdd házat áram alatt hagytam és most hogy bekapcsoltam a gépet megint nincs kapcsolat a router és hdd közt.
Istennek nem is akar kapcsolódni.Ötlet?
Semmi extrát nem szeretnék csak hogy az itthoni két pc-el, bármikor elérjem a routerre kötött hdd-t.
-
zodo
nagyúr
Megoldódott!
Firmware verziót: 3.0.0.4.382_51832 frissítettem 3.0.0.4_382_52107 és ahogy csatlakoztattam a router usb portjába már fel is fénylett az állapotjelző led.
Lett egy új szolgáltatás de ez számomra érdektelen csak hátha másnak jól jön az infó.Ez a gép -> Hálózati helyek alatt most RT-AC59U-BB60 -nak jelzi a RT-AC57U v2-t.
Gondolom a Browse mappa a média szerver része de a további főbb mappák mint Music, Video, Pictures alatt lévőek törölhetőek? -
zodo
nagyúr
RT-AC57U v2 -re rádugtam a reggel Win alatt NTFS-re formázott és kipróbált külső HDD-t amit a router kezelőfelületén nem lát.
Bekapcsoltam az SMB 1.0/CIFS szolgáltatást, restart de még mindig "Nem található USB eszköz"-t jelent az USB alkalmazás > Media Server-re kattintva.Hogyan tudnám elérhetővé tenni?
-
lsebestyen
addikt
válasz Zsmester89 #5140 üzenetére
Egyik szomszedod nem konfigolt esetleg mostanában wifit? Wifi analyzer app segítségével nézd meg, hogy milyen csatornák vannak használva a környezetedben, hátha valamivel osszeakad.
-
senior tag
Okozhat. A hűtő teteje nem lesz jó elvileg.
Idézet az RT-AC86U kézikönyvéből:
Az eszközt tartsa távol 802.11g vagy csak 20 MHz-en működő Wi-Fi eszközöktől, 2,4 GHz-es működő számítógépes perifériáktól, Bluetooth eszközöktől, vezeték nélküli telefonoktól, transzformátoroktól, nagyteljesítményű motoroktól, fénycsövektől, mikrohullámú sütőktől, hűtőszekrényektől és egyéb ipari berendezésektől a jel akadályozásának elkerülése érdekében.Úgy sejtem ez azért minden routerre vonatkozhat általánosan.
(négy darab leválasztható antenna, LOL valóban 4 antennája van, csak a negyedik az belső)[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Nekem ugyan nem a hűtő tetején van, de most csináltam egy tesztet.
- router mellett 435Mbit letöltés
- routertől 4m-re a hűtő mellett (szabad rálátás) 405Mbit
- a hűtő mögött, ahol már egy 30 as téglafal, és a hűtő fém ajtaja is kitakar, 247Mbit
- a telefont a mikróba téve, és az ajtót rácsukva + a téglafal is útban, 3 Mbit
- a hűtőajtót kinyitva, és a telefont a hűtőbe dugva (mögötte a téglafal, plusz a hűtő hátulja) 195Mbit.Tehát amíg magát a sebességet befolyásolja, az általános működést már nem annyira. Eddig is ezt tapasztaltam, nálam mondhatni mindenen keresztülmegy, 2 falon keresztül is 80-100 Mbit megvan, ami a netezést önmagában abszolút nem hátráltatja.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
A Milyen routert? topikból folytatva a témát, (#81066) MaCS_70
Sajnos fogalmam sincs, hogy Merlin-ben milyen paranccsal lehet újraindítani a WAN interfészt, ezt Neked kell kideríteni. Ha ez megvan, akkor itt találsz egy scriptet, aminek az utolsó előtti sorába add meg a parancsot ami újraindítja a WAN-t, időzítsd tetszőleges cron-ba, és kész. Az ellenőrzések eredményét a log file-okban vissza tudod nézni, amiket alapbeállítás szerint a /tmp mappába ír, minden nap másik file-ba, valahogy így. A script elején a DEST_IP változó értékét módosítva megadhatod, hogy milyen IP-re pingeljen a script.
Biztos meg lehet csinálni jobban is, nekem ennyi megy.
-
zodo
nagyúr
válasz Intruder2k5 #5139 üzenetére
Siker, köszönöm!
Gyors beállítással kezdett aztán volt némi hiba a csatlakozásban de megoldódott.
Firmware verzió: 3.0.0.4.382_51832Új felhasználó és jelszó párost adtam a routernek, wifi-t is beállítottam ahogy mondtad és ezek is új nevet/jelszó párost kaptak.
Minden más alapértelmezett.Tp-Link és Asus sebességtesztek.
Következő lépésként szeretném majd az elfekvőben lévő 1T HDD-t rákötni az USB port-ra.
Kizárólag fényképek és rövid telefonnal rögzített videók hálózati megosztására.
Ebben a témában mit érdemes tudni, kezdve a vinyó formázásától és router beállításáról? -
félisten
-
SutPet
aktív tag
Sziasztok.
Van egy AC55U routerem ami félre volt rakva ideiglenesen. Most üzemelném be és annyit látok hogy mikor bekapcsolom a routert, ledek felvillannak majd el is alszanak. kikapcsoláskor is felvillan az egyik led. Mielőtt le lett rakva tökéletesen működött.
Valami tipp mi kínja baja lehet?
Tápra gondoltam, de kipróbáltam egy másikkal ami ugyna úgy 12V 2A és azzal is ugyan ezt produkálja. Mási keszköz tökéletesen működik mind a két táppal. Valami tipp?:SGod must love stupid people, he made so many of them.
-
félisten
Ezt szerintem Te fogod először megtudni -- mi pedig kíváncsian várjuk a tapasztalataidat.
Magyarán: ez még nem egy teljesen kiforrott megoldás ebben a szegmensben. A használói bizonyos értelemben úttörők, amint most Te is az vagy. Én egy UTP backhaulos AImesht ismerek, az rendesen megy, de hogy mit csinált volna tisztán rádión, azt nem tudjuk.
MaCS
-
nagyúr
Sziasztok!
Van két ASUS routerem, wifin AiMesh hálózatban. Néha vannak anomáliák, amik a node újraindításával orvosolhatók.
Ha vezetékes kapcsolattal hozom létre az AiMesh kapcsolatot a két router között, akkor megszűnnek a wifis stabilitási gondok? -
Zsmester89
őstag
A napokban említett problémámat továbbra sem sikerült megoldanom. Jelenleg kb. az a non-szakértői diagnosztikám a 65p-ről, hogy egyszerűen olyan, mintha megbolondult volna ac 5ghz-es hálózata, ugrál egy file átküldésnél (tv) 130000-140kb/s között, persze, így nem lehet lejátszani az adott file-t. Átrakva "N"-re folyamatos az átvitel, de ott meg szűk az átviteli sebesség. Jócskán a hiba fellépése előtt óta a legfrissebb gyári fw van rajta? Min tudok állítani, ami megoldhatná ezt a darabos jeltovábbítást? Gyári programban? Esetleg van cfw, amit megéri felrakni s azzal próbálkozni? Köszönöm
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
MODERÁTOR
Szerintem el kell érd, mert ez egy alap dolog, de biztosat nem tudok, mert 10+ éve nem használtam gyári firmware-t, és amikor használtam se a varázsló résszel tettem azt, hanem a sima konfigurációs felületen. Most is csak az emulátorból lestem el a dolgokat.
De egyébként egyáltalán nem bonyolult, szerintem felejtsd el a varázslót Te is.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz Intruder2k5 #5137 üzenetére
Köszönöm.
Első szakaszt azaz a PPPoE beállást elérem a gyors beállítás varázslót választva vagy nem ennyire bonyolult? -
MODERÁTOR
Üdv!
Az internet eléréshez szükséges DIGI-s név/jelszó párost a WAN - Internet Connection oldalon, az Account Settings részben, a Username és Password mezőkbe tudod megadni, miután fentebb a WAN Connection Type opciót PPPoE állásba tetted.
Az SSID a WiFi hálózatod neve lesz, amilyen néven a kliens eszközök majd látják azt. Célszerű az angol abc betűből és/vagy elnevezni. WiFi-nél fontos még, hogy a Wireless - General oldalon az Authentication Method legyen WPA2-Personal, alatta a WPA Encryption pedig AES, a csatlakozáshoz szükséges jelszót pedig a WPA Pre-Shared Key mezőbe kell megadni.
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Vásároltam egy RT-AC57U v2-t ami egy 10 éve működő TP-Link TL-WR741ND-t vált.
Anno sem tudom hogy sikerült életet lehelni bele, egyszóval nem vagyok egy IT guru ezért kérném a beüzemelésben a segítségetek.
Digi 100-as netem van, felhasználónevet és jelszót tudom.http://router.asus.com oldalon kell bejelentkeznem meg valami SSID érték változtatásról ír a kézikönyv.
Valaki leírnám lépésről lépésre vagy linkelne egy jó írást, mit tegyek hogy ne maradjak net nélkül?
-
woodworm
veterán
Az, hogy jelenleg egyetlen fw tölthető le az oldalról, nem jelenti azt, hogy ez a gyári kiadás. Főleg, hogy említed, neked sem ezzel érkezett.
Általam ismert buildek ac65p/85p-re:
Version 3.0.0.4.382.51199 2018/10/31
Version 3.0.0.4.382.51334 2018/12/14
Version 3.0.0.4.382.51599 2019/04/17Abban igazad van, hogy fél év alatt három is, azóta pedig mintha elvágták volna.
Az ac85p support oldalán egyébként most is letölthető az 51334-es build.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz dredjudge84 #5133 üzenetére
Üdv!
Hozz létre egy mappát, és mozgass át abba minden tartalmat. Az nem jó?
-
dredjudge84
őstag
Üdv!
Van rá mód hogy gyári fw-n a komplett routerre kötött hdd-t felcsatoljam Windows-ön? Jelenleg csak mappákat tudok csatolni.
-
TeeJay
félisten
válasz Dragon3000 #5131 üzenetére
még nem kell temetni, simán lehet hogy pár hónap múlva jön rá frissítés
másfél év utána AC57U / AC1200GU is kapott, kaphat az AC65P/85P is hiszen azokra még csak mai napig a gyári kiadás van igaz én még első körben egy régebbi FW-el vettem és frissült a mostaniraMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
senior tag
válasz vargalex #5126 üzenetére
Ezt most nem értem. Szarkasztikusan írod?
Ha tényleg automatikusan frissülnek bizonyos Asus routerek, akkor ez nekem újdonság. Én ilyet biztosan nem engednék, mert szeretem a kontrollt: szeretném tudni mi van a frissítésben, megvárnék néhány visszajelzést, mert jó néhányszor lehetett olyat hallani, hogy valami gebasz volt, és kb. vissza is vonták egyből.
Én mindig a manuális frissítés híve voltam.Tehát azt mondod, hogy akiknek automatikusan frissülő routere van, azoknak fölöslegesen írtam le, hogy van frissítés? És mi van a changelog-al, amit melléírtam? Nem csak beböfögtem, hanem vettem a fáradtságot utána nézni és azzal együtt megosztani, hogy legyen értéke.
Ennél sokkal kisebb értékkel rendelkező hozzászólások is születtek már...Szóval, ki használja a BilibiliВ-t?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz vargalex #5124 üzenetére
Hát, gondolom nem mindenki látogatja naponta a router kezelőfelületét, hogy megnézze mizu.
Hátha valaki pont itt olvassa először, hogy van frissítés. És így utána néz.No meg beszélgethetünk róla. Témaindítás, stb. Nem erre van a fórum?
Ki hallott pl. a BilibiliВ streaming-szolgáltatóról, amit most újonnan támogat az adaptív QoS-ban?[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Új firmware RT-AC86U-hoz: 3.0.0.4.384_81918
-
TeeJay
félisten
válasz vargalex #5116 üzenetére
az mikor elmászott nem volt logban radar detect
utána vissza raktam 100-ra és 2napja használom másik szobában és azóta is 100-on van és ugyanazzal a telefonnal vagyok rajta mint amivel a 65P-ben
65P-t át raktam 100-ra és 1perc múlva 52-re állt
aztán át raktam megint 100-ra akkor 10percet azon ment utána állt átfene érti ezt
meglesz majd a 2antennás teló azzal nekilátok kihajtani rendesen
addig ez a tapasztalatomszaboi6512:
amiket én mértem 300-330megabitet AC65P-vel azt mindet egy antennás telóval 433mbit linken, majd ha lesz 866mbit linkre képes kliensem (hamarosan lesz) azzal meglátjuk mennyit hozok ki vele és lehet összevetni nekem 1000-es net van szóval 940megabitig tudom hajtani bár azt tuti nem fogja hozniMaCS_70:
látod bő másfél év után kapott az AC57U v1/AC1200GU is új FW-t
simán lehet hogy fél év múlva kap az AC65P/85P meg a másik 2 még ami ugyanaz
igaz a 65P-re plusz funkciót is adhatnának nem csak hibajavítást meg biztonsági javításokat[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
vargalex
félisten
válasz szaboi6512 #5120 üzenetére
Persze, láttam, de ezt hozhatja máshol, más klienssel az RT-AC65P is... Én nyilván nem tudok speedtesttel ilyet produkálni, hiszen csak 500 Mbps-es netem van. De iperf3-al 1 szálon is stabilan 500 Mbps fölött mérek 1 szobával távolabb a routertől (1 fal van köztünk).
Alex
-
vargalex
félisten
válasz szaboi6512 #5118 üzenetére
Az a helyzet, hogy TeeJay is a szemének és a nála tapasztalható sebességnek hisz. A wifi már csak ilyen... Illetve nyilván a klienstől is erősen függ.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
félisten
válasz szaboi6512 #5114 üzenetére
Ezzel nem vagy egyedül. Elismerem, hogy a 65P nagyon jó konstrukció, de fáj a kissé herélt rendszere, és wifis hatótávban nálam három konkrét egymás melletti eszközökkel végzett mérésben is egy fallal a 66b1 lett a győztes.
Ugyanakkor tény, hogy a 65P korszerűbb konstrukció, bár bántóan magára hagyták.
MaCS
-
vargalex
félisten
Szerintem az AC követelménye a radar detect (de már lehet, hogy az n-é is). De azt írtad, hogy végül a RT-AC57U is átállt... Egyébként szerintem kell forgalom is ahhoz, hogy életbe a radar detect (forgalom nélkül nyugodtan energiatakarékos módra kapcsolhat). Tehát, ha nem az RT-AC57U-ra vagy csatlakozva, akkor az valószínűleg nem mászik el.
Alex
-
TeeJay
félisten
válasz szaboi6512 #5114 üzenetére
8 hónapig volt olyanom, panel telepen bármelyik utána lévő router verte AC és 2,4GHz N wifiben is, nem is kevéssel! (AC58U, AC57U, AC65P, AC1200GU volt eddig nálam)
mellé még azt se bírta ha ment a torrent és közben böngésztünk, forró volt mint a kazán
köszönöm többet nem kell Broadcom procis router.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
TeeJay
félisten
válasz szaboi6512 #5107 üzenetére
Az egy kőkorszaki 2011 körüli wifi vezérlő nem csodálom hogy ilyet nem tud
-
vargalex
félisten
válasz szaboi6512 #5107 üzenetére
Ez helyi viszonyoktól függ. Ahogy többször írtam már, nálam (Zuglóban) nem mászik el a 100-as csatornáról az RT-AC65P (sem).
Alex
-
vargalex
félisten
válasz Dragon3000 #5101 üzenetére
Konkrétan ott van a logban (legalábbis OpenWrt alatt), hogy radar detect miatt vált csatornát. Szóval, a klienshez nincs köze.
Alex
-
TeeJay
félisten
válasz gabor_01 #5105 üzenetére
65P-ben van a legfrissebb AC wifi vezérlő
wave2 MU-MIMO képes már szóval lehet hogy abba már bekerült a 160MHz tudás miatt is a radar érzékenység
vagy a másik hogy szimplán még reszelni kellene a driveren mivel túl érzékeny lett
AC1200GU/AC57Uv1-ben régebbi AC wifi van, az nem is érzékeny ráMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
gabor_01
senior tag
-
gabor_01
senior tag
Pontosan ugyanez a gondom nekem is.
A te ötletedet végigcsináltam. Ugyanúgy elugrál a 100-ról.
(Mondjuk közel lakom én is Gilicéhez) -
TeeJay
félisten
Köszi, jó tipp ezt megnézem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 16 Pro Max 256GB desert/sivatagi titán új, bontatlan, gyári független
- Nagyon jó ár Új állapot 100% akksi apple gari 2025.01.31-ig 55k értékű kiegészítő.
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- Apple Watch Series 7 45mm Midnight Aluminium Case, GPS
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 16Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / újszerű állapot / Excellent akku
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest