- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Mobil flották
- Realme GT Master Edition - mestermunka
Új hozzászólás Aktív témák
-
NTonee
veterán
válasz
laszlohu #19914 üzenetére
az összes hl-dt-st dvd-vel szerelt notimban ilyesmi gondjaim voltak. A mostaniban talán 15 lemez volt életében berakva (2,5 éves gép) és alig olvas be valamit, írni meg egyáltalán nem tud. Szerintem hagyd a fenébe. Ha nagyon szükséged van rá, akkor próbálj egy sony-t keresni és kicserélni, az egyik gépemben arra cseréltem, az jól működött. Vagy vegyél egy külsőt.
Milyen gép egyébként? Garanciás még? Esetleg vidd be a márkaszervizbe. -
NdF
csendes tag
válasz
laszlohu #17908 üzenetére
Köszi, de már mindenhogy próbáltam. Telepítő CD, asus weboldal, hivatalos weblap (nvidia és intel is), windows frissítéssel... Semmi! Felhívtam a boltot, nagyon korrektek voltak, küldenek érte egy futárt és megnézik, hogy mit lehet vele kezdeni. Kértem a 72 órás csere garanciát, meglátjuk mi lesz.
-
NdF
csendes tag
válasz
laszlohu #17904 üzenetére
Nem tiltottam le az Intel VGA-t. Több verzió is volt attól függően, hogy melyik nvidia-s drivert tettem fel, volt amikor újraindítás után elindult a gép, de sem a tálcán sem máshol nem jelent meg hogy lenne nvidia VGA a gépben. Amennyiben indítani szerettem volna egy 3d-s alkalmazást az az alaplapi intelessel ment. Ha frissítettem, akkor meg nem volt kép ugye. Volt olyan hogy kiírta hogy nem talált olyan hardvert amihez kellene nvidia-s driver. Ami a legfurcsább, ha leszedtem és telepítettem azt a verziót, amelyiket amúgy is telepíteni akart, akkor is mindig kiírta hogy új verziót talált. Mutatta ugyanazt a verziót ami már fel volt telepítve és elkezdte letölteni és újra telepíteni... Majd az újraindítást követően már nem volt kép... Hogy lehet megállapítani, hogy a VGA nem hibás-e? Egy rakat gépet telepítettem már, asztalit és notit is, de ilyennel még sosem találkoztam.
-
NdF
csendes tag
válasz
laszlohu #17902 üzenetére
Nem a CD-ről tettem fel, hanem az Asus oldaláról, de ugyanúgy egyből frissített a legújabb verzióra, majd megint újraindítás után nincs kép. A CD-n egyébként csak win8 driverek vannak.
Azt nem tudom, hogy most a driver-t nem szereti a gép, vagy maga a VGA kuka. Ma telik le a 3. nap a vásárlástól, így nem mindegy, hogy mit csinálok... Alapból az inteles VGA-nak kellene mennie, ezért sem értem, hogy mi lehet a gond. -
törölt tag
válasz
laszlohu #17858 üzenetére
Rákerestem. Történetesen egy oldalnyi találatot adott egy normálisnak látszott oldallal, ahol kiderült le kell töltenem egy Driver Identifier applikációt oszt majd az megmondja a tuttit. Nem szeretem ha igazolhatatlan külső applikációk kotorásznak a gépemben. Valamit telepít ami haszavágja a gépemet akkor nézhetek ki a fejemből.
Feltűnt és mostmár egyre jobban beigazolódik. Akár melyik típus legyen az X550LB közül Win 7 telepíthető rá, de hivatalosan driver nincs. Amit találtam rá, azzal nem adta le a teljesítményét a gép. Win 8 és 8.1 még nincs készen minden driver. Sokat máshonnan szedtem össze és félve telepítettem. Ez így nagyon nincs rendjén, de most ezzel kell beérni.
-
forzamo
tag
válasz
laszlohu #17838 üzenetére
Köszi. Ááá nem tiltottam semmit. A laptop Asus K46CB.
Itt találtam meg a megoldást: [link]
Leírom hátha kell másnak is. Nem volt időm kipróbálni de már működik, szépen váltogat a kártyák között.
Működik az amit akartam.
"A probléma megoldásához, nyissuk meg a regeditet. Start menü -> futtatás -> regedit. Vagy Win+R -> regedit Navigáljunk az alábbi bejegyzéshez: HKLMSystemCurrentControlSetControlGraphicsDrivers
Majd a GraphicsDrivers-hez adjunk hozzá jobb oldalon (jobb klikk->új->duplaszó) egy új duplaszó bejegyzést, aminek a neve TdrLevel legyen, az értéke pedig nulla." Persze 64 bites bejegyzést csináltam.
Plussz innen 8.1 64bit : [link]
Nvidia Januári driver az Asus oldaláról: Version V9.18.13.3204
Intel Januári driver az Asus oldaláról: Version V10.18.10.3316.01
Plussz energiagazdálkodás maxon hálózaton.
Az nvidia oldalán nincs is ilyen verziószámú driver ott 3221 van ez 3204. -
-
Impressa
őstag
válasz
laszlohu #17811 üzenetére
Így már értem a problémádat.
Dobd fel a HWiNFO 64-et és azzal is látni fogod a CPU frekvenciáját, itt minden magot látsz egyszerre).
Pl:
A lemez teljesítményét nem veszi vissza a rendszer - nem korlátozza az áramfelvételét, és nem csökkenti a feszültségét sem -
Esetleg tudsz lőni egy képet, hogy milyen változást látsz a vinyónál, mikor lehajtod a kijelzőt?
De, amit már a többiek is írtak, az energiagazdálkodásnál kellene keresni a "problémát". Minden youtube videónál jelentkezik a probléma? (itt a lejátszott videó felbontására gondolok: 240p - 720p)
-
válasz
laszlohu #17811 üzenetére
Amikor lecsukod a lapot akkor gyakorlatilag megszünik az elsődleges monitor és a vezérlése is, az addigi másodlagost kell átkonfigurálnia a rendszernek elsődlegessé. Ez lehet hogy aktív videolejátszás alatt a képernyők közti átirányítgatás túlzottan sok feledetot ad a rendszernek..
Próbáld meg hogy a videolejátszás indítása előtt a TV-t teszed meg elsődleges monitornak, és azon indítod a videót..
-
válasz
laszlohu #17809 üzenetére
Még nem tisztáztad hogy mi is a problémád...?
Ezt írtad: "...winchestert, vagy hogy kevesebb áramot ad neki, ha a fedelet lecsukom, de a különbség szemmel látható"Szóval szétbontottad a notebookot és a hdd-t is? és nézed hogy pörög? vagy miről beszélsz?
Vagy mi az ami látható?? -
-
-
Impressa
őstag
válasz
laszlohu #17798 üzenetére
Szia!
Nem igazán értem, amit írsz: lecsökken a winchesterem sebességének a teljesítménye mert a sebességnek nincs teljesítménye. A HDD mindig azonos sebességgel pörög (5400, 7200 rpm).
Mit tapasztalsz a külső monitoron?
Ha a notid a billentyűzet felől is szív levegőt, akkor ezt megnehezíted azzal, hogy lecsukod a kijelzőt. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép Hp Pavilion 15-eg Kis Gamer Laptop 15,6" -45% Bivaly i7-1165G7 16/512G FHD IPS Iris Xe
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest