- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 8000-es akksi került az IQOO Z10 Turbo+-ba
- Egy óra, két rendszer
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
Malachi #25498 üzenetére
Köszi a választ, erre a hsz.-re gondoltam én is. Illetve simo9555-nek Dhampir-nak is
Esetleg linux alatt próbáltad? Arra is van NoteBook FanControl, de ott kernelszinten elég sok okosság van venti vezérlésre. (Mint 17.3 is lenne rajta, így ott is fontos, hogy a hűtés ne rendetlenkedjen)
-
Dhampir
félisten
válasz
Malachi #25497 üzenetére
Figyelembe veszem, bár volt aki emiatt visszakapta a pénzét és tudtommal nem vett helyette ugyanilyet. Egyébként még én is sokáig gondolkodtam ezen a gépen, bár nekem optikai meghajtóra is szükségem lenne, még azt is be kellene szerezni hozzá, meg külön hordani macerás egy kicsit.
A másik a kijelző, lehet, hogy megszokható ezzel a panellel is. HP Pavilionban már 160.000-ért van IPS paneles gép is, habár minőségileg közel sem olyan jó, mint a K501.
-
NTonee
veterán
válasz
Malachi #24959 üzenetére
Nyugtával dicsérd a napot, de igen, visszautalják. Erről szól az Asus Bizalom Program.
Hardveresen is kipusztulhat ott pár dolog, de a bios is felelős a ventilátorok működéséért és a hűtési rendért, ahogy azt korábban írtam. A későbbiekben elképzelhető olyan frissítés, amely szabályoz majd a ventik működésén. A G751JY is kapott nemrég ilyet, azóta csendesebb lett állítólag a gép. -
Peterson_
addikt
válasz
Malachi #24869 üzenetére
Valóban érdekes, én ilyennel nem találkoztam annak ellenére sem, hogy alapból többet használnak a beállítások,mint amennyi vRam rendelkezésre áll, csak ugye van egy opció amivel fel lehet oldani a tiltást.
Egyszerűen lezuhan az FPS kb 5-6-ra, és amíg ki nem lépek szinte fixre úgy is marad.
Sok játék mondjuk nincs fent, de ez az egy ami így megizzasztja a vasat.
Érdekes még egyébként, hogy haverom asztali gépében szintén 2GB-os VGA van, ott semmi ilyesmi nincs...persze ott alapból erősebb minden komponens.Hőmérsékletre visszatérve:
Lehet tudni, hogy ennél a típusnál mi a "normális" hőmérséklet pl CPU-nál?
Nálam általános használattal 30-40 °C körül van a CPU, Nvidia GPU-ra 0°C-ot ír, mivel gondolom teljesen inaktív ilyenkor.
HDD és SSD 25-30°C között alakul általában.
Terhelve a CPU és a GPU 60-70°C között szokott lenni, de egyszer láttam a procinál 90°C-ot is.A gépet egyébként havonta megbontom, és kitakarítom, illetve most pasztáztam újra( ami mondjuk a kis felületek miatt nem sikerült a legjobban
)
-
ITjunior
tag
válasz
Malachi #24799 üzenetére
Te adtad az ötletet, én meg ezt találtam:
"
- The fans are something that I had to get used to. Annoyed me too at first. I have since installed a fan controlling software so that I can monitor heat and adjust fans on my own. I have not had any issues with my spacebar though.- Okay that sounds promising. Would you mind sharing the name of that program?
- I'm using "NoteBook FanControl" with the "Asus Zenbook UX32LN" config. NB: Some other users use the "Asus Zenbook UX51VZA". It's possible to customize the setup but I didn't tried to adjust anything else than the temperature thresholds and the Fan speed because I was not sure of the effects.
- Speedfan- kind of a messy, poorly written program but it gets the job done."
1 próbát megér talán.
-
NTonee
veterán
válasz
Malachi #24797 üzenetére
az asusnál szinte soha nem lehet babrálni a ventik fordulatszámával. Valahol érthető is egyébként, lentebb veszed, melegszik, nem veszed észre és felszállt a füst. Egy másik asusos topicban említettek egy Notebook FanControl progit, amivel sikerült (nem k501) babrálni a ventit, esetleg próbáld ki. Viszont ha nem véletlenül hangoskodik, hanem valami oka tényleg van, akkor kockáztatod a gépet.
A BIOS frissítés dolgot azért is említettem, mert ha megírják rendesen, akkor tényleg javítható lenne a dolog. Viszont sajnos még az olyan nagy nevek, mint az alienware is tojnak a rendes biosra.
A szerviz egy utolsó lehetőség, hátha tudnak valamit. -
NTonee
veterán
-
JHonnny
csendes tag
válasz
Malachi #24409 üzenetére
Szia nekem ez nagyon bejön az Asus Rog 551 hez. Próbáld ki! NoteBook FanControl
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- Robogó, kismotor
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Autós topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Civilization VI
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad Universal és Hybrid USB-C dokkoló, töltővel + USB-C kábellel!
- AKCIÓS áron eladó HP ZBOOK STUDIO G8 WORKSTATION! i7-11850H/32GB/RTX A2000/15,6"FHD/IPS/GARANCIA
- Asus TUF Dash F15 Gamer Laptop szép állapotban (RTX 3070, i7)
- AKCIÓ! Dobozos új Lenovo Yoga Slim9 Laptop! / i7-1165G7 16 GB 1 TB SSD UHD IPS TOUCH Garancia/
- 30+ típus!!! Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-12. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation, stb.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Eladó karcmentes Xiaomi Redmi Note 10 5G 4/128GB / 12 hó jótállással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest