- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
konyi79
addikt
Na igen, a néhány dollár kb annyi
Esetleg megvan az n-es 7260, ha ki szeretnéd próbálni a gépedben és összehozható. De n-es wifitől ne várj 7-8 Mb/s-nél többet.
Én ezért cseréltem routert is, érzésre már nincs különbség a gigabites ethernethez képest (persze mérve, meg nagy fájlokat másolva van) -
-
konyi79
addikt
válasz
myke01 #26946 üzenetére
Ha már így szétkaptad, billentsd már ki azt a kijelző panelt, lesz rajta egy típuskód. A kábelt nézve az LVDS, LED-es kijelző lesz az...
Már csak a kora miatt is, core-i modellek többnyire már LED kijelzővel jöttek, valahol a core2duo éra végén volt a váltás. A CCFL panelek jobban 16:10-ek voltak, a 16:9 panelek meg LED
Sőt, biztos.
-
konyi79
addikt
válasz
Gergosz2 #26894 üzenetére
Simán elég cad alá, én is itthon ezen dolgozok. Nem terheli folyamatosan, és jobb a hűtés hidd el, mint amit kinézel belőle. Kijelző más, az van is monitor az asztalon, mellé.
Van N szériás az irodában, na annak tényleg vacak a hűtése, ez más.
Persze nem azt mondom egy munkaállomás nem még jobb. -
konyi79
addikt
válasz
Cicero #26892 üzenetére
Nekem az elődje van (UX501JW), a hardware teljesen jó erre. Elmegy a dolog 8Gb-on is,, de a több jobb. Ha vonz a 4k vegyél olyat, de mobil eszközben jobban jársz még a fhd-val szerintem. Meg úgyis veszel majd egy nagyobb külső monitort mellé.
Viszont arra figyelj, mostanában hajlamosak tn panellel adni, azt messzire kerüld el!
-
konyi79
addikt
válasz
Sebibalu #26824 üzenetére
Csak óvatosan, én UX501-el beszívtam. Gyárilag 256-os konfigot vettem, kiderült abban nem sm951 van, hanem sata x300s. Vettem bele egy 950pro 512-t és nem látta. Persze mikor az x300s-t kivettem, már sejtettem baj lesz, ott volt alatta egy aranyos matrica: only sata3
Szóval típuson belül nem egyeznek meg az alaplapok. Csalóka, mert a slot-ban csak 1 kivágás volt, de mégsem támogatta. -
konyi79
addikt
válasz
Misi-67gyurc #26663 üzenetére
Másik gépen csinálj egy USB telepítőt, majd bootolj arról. Amíg nem tudod biztos rossz-e a lemez, ne vegyél másikat.
-
konyi79
addikt
válasz
Misi-67gyurc #26655 üzenetére
BIOS-ban látsz meghajtót? Tuti van rajta oprendszer? USB-ről bootol telepítő?
-
konyi79
addikt
válasz
auth.gabor #26630 üzenetére
Ebben BGA tokozáson ül a proci, nem is engedi az Asus 80C főlé, ott elkezd throttlingolni, Aida szerint mikor néztem stabilan kitart 2,7-2,9GHz között valahol a 4 mag, szóval nem vészes, persze csak procit terhelve. Ez a hőmérséklet nem hinném gondot csinál. Én néha képeket dolgozok fel csoportosan, olykor videókkal nyűgölök, de ebből a szempontból tényleg nincs gond. Korábbi laposom Ivy i7-tel 105C-is elment, köszöni jól van azóta is. Szóval én nem féltem őket, 3-4 évnél tovább meg nem akarom használni.
Ezek a gombok meg... rengeteget dolgozok táblázatokban. Halálom. nem is értem, erre is simán elférne. Egyébként az összes Asus gép ilyen.Ha egy-egy folyamat ennyi adatmozgást eredményez, ügyelj a meghajtóra is. Amelyik nem gyárilag PCI-e 4x meghajtóval van szerelve, az nem is kezeli, azok SATAIII only M.2 kompatibilisek, más az alaplap. Ekkora írás-olvasás művelethez meg lehet már hasznos lenne a gyorsabb interfész. Bár az512-es SSD-vel szereltekben meg sosincs HDD (Sőt, a kissebbekben a wifi is csak n-es --köszönjük Asus) Bár, ha kiesett a típus, akkor ezek nem lényeg neked, de lehet a dolog érinti a nagytesókat is.
-
konyi79
addikt
válasz
auth.gabor #26624 üzenetére
Értelek én, meleg. Csak ott nem fogod, azon a részén nem is érsz hozzá, meg ennyire felmelegedjen nem is tudom mit kell csinálni vele..
Na mind1, nem rábeszélni akarlak, messze nem tökéletes gép ez, sőt.. Csak nem ez a hibája, én pl sokkal inkább a hülye ezüst gombjait rühellem. Meg a 2/3 szélességű numerikus padot, munkára valami eszméletlen kreténség ilyet belerakni. -
konyi79
addikt
válasz
auth.gabor #26622 üzenetére
Lehet, a másik hűvösebb, nem azt mondtam ennek van a legjobb hűtése. Azért csak ultrabookról beszélünk, ebből a szempontból nem biztos egy 17-es gép a megfelelő összehasonlítási alap. Mobilitás szempontjából közel két véglet. Viszont az sem igaz, amit mondanak sok helyen, teljesen lefojtja az i7-et a gyenge hűtés. Egyébként a csuklótámasz alatt a sima SSD modellnél csak akku van, szóval ott nem meleg. A levegőt a billentyűzet felől szívja, szóval nemigen melegszik fel az aluház, talán a zsánernél csak, mikor terheled, oda fújja a meleget. Az alja még felül középen, ahol melegedni tud.
Az IPS figyelmeztetés ha nem volt érthető, a UX501-re vonatkozott. -
konyi79
addikt
válasz
auth.gabor #26618 üzenetére
Bár én nem játszok, szerintem teljesen rendben van a UX501 hűtése. Ha jórészt a CPU-t terheled, akkor pedig főleg. A fenti kritériumoknak megfelelő gépet pedig -főleg ezen az áron- nem fogsz más gépet kapni. Van HDD-s változat is, csak azt nálunk nem forgalmazzák, külföldről kell beszerezned. Ellenben akkor az akkud is kisebb lesz, bukod a jó üzemidőt.
Azt viszont vedd figyelembe, a skylake meghozta a TN panelt a gépbe, csak a haswell-es jött mind IPS-el.(#26619) Gergosz2
Nekem is simán megy USB3-al, decemberben is ment. -
konyi79
addikt
válasz
BaumgartnerS #26603 üzenetére
Szedd ki az adathordozót, tedd egy külső házba, majd mentsd le.
-
konyi79
addikt
válasz
drummermark #26466 üzenetére
El kell felejteni már a tn paneles gépeket.
-
konyi79
addikt
Érdekes ez a kijelző téma, nagyon olcsósít az Asus. Tavaly vettünk N551-et is, abban is IPS panel volt. Úgy tűnik a Skylake árát a kijelzőn próbálják idén megfogni.
-
konyi79
addikt
válasz
Dooonfrigo #26439 üzenetére
Szerintem ezt gyorsan vidd vissza, amíg teheted. Sajnos az asus oldalán ott van, bármikor eltérhetnek a specifikációtól, de ez azért elég kretén dolog. Főleg ebben a kategóriába.
-
konyi79
addikt
válasz
Dooonfrigo #26435 üzenetére
Nekem még a haswell-es változat van, Samsung 156HL01 panellel. Az teljesen rendben van, nagyobb szögből csak a fényerő csökken kicsit, de az természetes. Ennek a panelnek egy hátránya, hogy pwm-es sajnos. Pont ezért kapott sok kritikát az Asus, le is cserélte később a panelt valamilyen LG-re, erre néhol volt panasz külföldi fórumokon, máshol azt írták még jobb.. A 4k modelleknél is az első UX501-ek valami pentile mátrix szerű panelek voltak, amire megint az volt a reakció lecserélték hamar. Szóval az asus eléggé össze-vissza szereli a gépeit, de azért fura ennyire gyenge panel lenne benne. A másik dolog, a 303-ban lévő fHD panel viszont méretében etalon, veri az almásokét, alig akad párja 15,6-ban is. Szóval ne ahhoz mérd a UX501-et. Bár ez a különbség színtér lefedettségben nyilvánul meg, nem pedig betekintési szögben. Ami képet felraktál, az inkább tn panelre jellemző.
-
konyi79
addikt
válasz
donceleger8 #26398 üzenetére
Mindkettőtöknek:
A mostani IGP-dGPU rendszereknél a kijelző közvetlenül az IGP-hez van kötve, a dGPU is azon keresztül hajtja meg. Ezért nem kell kikapcsolni váltásnál, meg nem is villog. Ez az előnye. Htránya, okoz kb 5% teljesítmény vesztést, minimális késleltetést. meg nem lehet kikapcsolni teljesen az IGP-t. A toshiba e miatt egy darabig be se kötötte az IGP-t, de már ott is sincs így. Talán még a hardcore üzleti gépeknél van a dGPU hardveresen összekötve a kijelzővel. Annyit tudsz csinálni, minden programhoz az nvidia vezérlőpultban hozzárendeled a dGPU-t, de sok értelme nincs, hál' istennek pl video lejátszáshoz már megfelel az IGP is. De a böngészőnél se nyersz semmit, ha a dGPU-t használod. Használj gyors adattárat.
Nyugodj meg, előző gépem egy 3630QM-mel hajtott egy Samsung 850pro-t, a hardveresen bekötött AMD 7670M-el, és alig-alig lehetett érezni böngészés közben különbséget asszony mini-PC-je mellett, amiben egy AMD APU van egy A8-4555-el, dGPU nélkül, 840basic SSD-vel. Pedig az nem egy erőgép.(#26399) Gucho
Szóval sehogy. -
konyi79
addikt
válasz
Titmouse09 #26375 üzenetére
Az tuti SATA3 port, ha 2 lenne a szekvenciális írás-olvasás valahol 280Mb/s-nél tetőzne.
-
konyi79
addikt
válasz
Titmouse09 #26373 üzenetére
Na pont ilyen tesztet nehezen fogsz kapni. Itt van egy, konkrétan csak a 850pro stimmel:
Milyen procival megy?Ja bocs, az se összehasonlítási alap, az enyém 256-os. De miért számít, jók azok az értékek. A 128-as vezérlőjében talán 1-el kevesebb mag van, azért lassabb 4k-n
-
konyi79
addikt
válasz
WestCoast92 #26307 üzenetére
A MS szerverén.
Nem kell már hozzá, automatikusan fog aktiválódni telepítéskor, ha van internet.
Rendszer tulajdoságai között meg bírod nézni, de nem lesz rá szükséged. -
konyi79
addikt
válasz
szaboi6512 #25959 üzenetére
Az az i5 egy U-s proci, ami még határeset, de a GTX950M már könnyen kevés lehet, lehet a beállításokból kellene visszább venni.
-
konyi79
addikt
válasz
csababarca #25953 üzenetére
Szervízben nem éri meg, ha meg te szerzel alkatrészt nem foglalkoznak veled. Étterembe se viszel a piacról krumplit. Beszélj vele, szerintem biztos tud segíteni.
-
konyi79
addikt
válasz
csibusz0314 #25915 üzenetére
No para, proci bírja. Van gépem, ami aidával 105C-on throttlingol aidával.
-
konyi79
addikt
-
konyi79
addikt
válasz
atila4 #25904 üzenetére
Van a típusnak saját topikja, ott nézz szét szerintem, sok infót találsz. A hűtésére elég sokan panaszkodnak, bár az i5-ös talán jobb egy fokkal, a 960M-et meg az is kihajtja.
-
konyi79
addikt
válasz
szaboi6512 #25892 üzenetére
Én úgy látom van benne hely akár 2242 akár 2280 M.2-nek is.
Bár érdemes lenne előtte szétpattintani, megnézni tényleg ott van-e a tiedben is. -
konyi79
addikt
válasz
TommyX_ #25887 üzenetére
Szerintem abban half-size mSATA van.
-
konyi79
addikt
válasz
Dhampir #25870 üzenetére
Ja, nekem is azt írta az Asus, vigyem a Fixdirect-hez ha SSD-t akarok csupán nagyobbra cserélni.
Ennyiből a Toshiba sokkal korrektebb volt, elfogadták, hogy úgy küldöm a gépet, az adataim védelme érdekében kiszedem az ssd-t, eltávolítom a gyári HDD-t az ODD caddy-vel együtt, az ODD-t meg a külső házban hagyva a gép mellé csomagolom, úgy küldöm el.
Szóval vannak aggályaim így látva, szabad lett-e volna most Asus-ra váltani, mikor a 2015.áprilisban bemutatott gépre novemberi az utolsó driver, míg a java inkább augusztusi.
Toshibánál ezzel szemben 3 év múlva is ért meglepetés. -
konyi79
addikt
Ez nyílván nem egyedi probléma, nálam is néha összefossa magát pár másodpercre a vga(intel) driver.
-
konyi79
addikt
válasz
Simi37 #25844 üzenetére
Most nem tudom mire gondolsz, a nagyfrekis sípolásra, vagy a winchester zörgésére? Ezt élőben kellene hallgatni így nem sokra lehet menni vele..
(#25843) papaya69
erre írtam tedd fel az aida64-et, ami segít beazonosítani a komponenseket. Majd szépen google segítségével megkeresed az adott eszköz legfrissebb driverét, amit a gyártója adott ki. Ha meg ennyire nem megy, ne foglalkozz vele, vidd el hozzáértő haver-rokon-szomszédhoz. -
konyi79
addikt
válasz
papaya69 #25837 üzenetére
Csakis innen szedd le. Érdemes egy usb telepítőkulcsot csinálni, pár perc alatt felrakja a szűz win-t.
Először utána próbálgasd, dobj fel egy aida64-et, azzal be tudod azonosítani azokat az eszközöket pontosan, aminél az eszközkezelőben esetleg sárga felkiáltójel lesz, bár w10-re nem jellemző.
A w8 liszensz nem veszik el, az alapján bármikor felrakhatod. A w10 frissítéskor kapott a géped tiszta w10-et, ami kulcsát őriz neked a MS, úgyhogy most nem is fog semmit kérni, aktiválja neten magát. -
konyi79
addikt
válasz
zgyorik #25793 üzenetére
Ha azon agyalsz fHD kijelzőt teszel bele, felejtsd el. Az a baj ezekben LVDS 1ch kábel van, max 1050p felbontást kezel, fölötte kellene a 2ch.
Ha jobb betekintési szöggel, esetleg normálisabb színekkel rendelkező panelt akarsz azonos felbontásban szintén elfelejtheted, olyat nem gyártanak.
Én egyszer Toshibáéknál végigjártam ezt, halott ügy. -
konyi79
addikt
Nem szeretnék flame keltést, de egyre többet előkerül a minek i7 téma, ezzel viszont nem tudok egyet érteni.
Ha nem folyamatosan 100%-on pörög, amit jellemzően csak a benchmarkok hoznak, tetemes előnye van. Valós helyzetben a CPU már rég pihen, mielőtt elkezdhetne throttligolni a hőterhelés miatt. A mobil GPU-k pedig olyan messze vannak asztali társaitól, a GTX960M is kb 20% bír RAW-JPEG feldolgozásban ráverni egy i7-re. Szóval sok esetben kell a CPU erő, a GPU gyorsítás meg egy i7 mellett viccnek tűnik sokszor. Nem azt mondom, nincsenek alulméretes hűtések, elcseszett konstrukciók, de kár lenne temetni az i7-es notikat. -
konyi79
addikt
Erre még mindig nem tudtok megoldást?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPad topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nintendo Switch
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest