- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
HoaryFox
őstag
-
CHIPman
nagyúr
válasz
CHIPman #21763 üzenetére
Az első mag konstans 100%on pörög, ha nincs bekapcsolva az energiatakarékosság. Ha be van, akkor csak 20% körül megy az első mag, de az is konstans. Pedig meg van engedve neki a 100% is. Nem értem... Csak kéne legyen erre valami szoftveres megoldás, de nem találok neten se.
szerk.: Az optibayt kihúzva a probléma megszűnt. Ugyan még mindig 3,3GHz-en megy a CPU, de nincs kihasználtság. Viszont a gugli semmit nem ad ki optibay-system process kombinációra keresve. -
HoaryFox
őstag
válasz
CHIPman #21761 üzenetére
Igen
Vedd ki az Optibay keretet és a belsejében kell lennie egy kapcsolónak. Nekem ez jobb oldalra volt tolva. Nyomd át a másik oldalra, szereld vissza és el fog tűnni a dolog.
Nekem is pontosan ugyanez volt a problémám és vagy egy hétig túrtam az internet bugyrait, amire véletlen rátaláltam a megoldásra! Már az idegbaj kerülgetett!
-
NTonee
veterán
válasz
CHIPman #21280 üzenetére
Egy másik gép miatt utánakérdeztem, DDR3L-t kell venned mindenképp sajnos. A 1,5V-os modul instabil lehet a gépben, így valós, amit az asus faq ír.
(#21284) telefonfulke:
Az egy low voltage modul, amit kinéztél, az kell neked, igen. Elvileg megy dualban, ezt asymmetric mode-nak hívják. Gyorsabb, mintha single channel lenne, de kicsit lassabb, mint a normal dual. Nem hiszem, hogy éreznél különbséget amúgy.(#21285) Adammer:
Ahogy már írták előttem, nem igazán ajánlott win7-el szórakozni egy olyan gép esetében, ahol nincs gyári támogatás hozzá. Megoldható, de kínlódás lenne, nem ér annyit. Instabil lehet a rendszer működése, bizonyos hardverek nem működnének rendesen, bármilyen hülyeségbe bele lehet futni.(#21287) KisBundi:
Hát őőő... Egy időben valóban javult a helyzet, de az elmúlt kb 1-1,5 évben szvsz elég érdekes gépek kerültek piacra az asustól. Nyilván vannak normálisak is persze, de sok az elégtelen hűtésű gép, több bios letérdelésről is olvasni mostanság. Az anyagminőség is eléggé furcsa pár gép esetében és itt nem feltétlenül a burkolatokra gondolok. És bár ez nem enyhítő körülmény, de a többi gyártónál is ez van, esik a színvonal. De azért is tettem offba, mert ezt nem lehet ráhúzni egy komplett gyártó összes termékére. Én jobb szeretek adott típusokról véleményt alkotni.(#21290) Davidoff91:
,,Miért oltanak le mindenkit aki Asus laptopot akar venni?"
Ha kicsit huzamosabb ideig elkezded olvasgatni a noti vásárlós topicot, akkor egy idő után fel fog tűnni valami.Nem akarok bántani közülük senkit, mert tényleg vannak ott tapasztalt, segítőkész emberek is, de maradjunk annyiban, hogy egyeseknek egyéb érdekei is fűződnek az ajánlott gépekhez, nem csak a kérdező segítése.
-
NTonee
veterán
válasz
CHIPman #21274 üzenetére
G56JK, ugye? Mi van a gépben? Gyárilag low voltage ramnak kellene benne lennie.
Asus FAQ:
"It will cause no boot when the notebook which shipped with low voltage memory DDR3L(1.35V) exchange the memory to standard voltage memory DDR3(1.5V)".
Tehát a gyári mellé sem, meg úgy egyáltalán sem kéne a normál DDR3 (1,5V) modult betenni, ha gyárilag DDR3L-el szállítják a gépet. Több esetben olvastam, hogy a gyakorlatban ez nem okozott problémát, de szerintem jobb a nyugalom.Maradj a DDR3L-nél.
-
NTonee
veterán
válasz
CHIPman #21229 üzenetére
ezért kérdeztem korábban, hogy volt e benne caddy, igen. Csak átfutott az agyamon az a lehetőség is, hogy esetleg nem a bios feküdt le a gépedben, hanem a caddy miatt a pch. De ezt már úgysem fogjuk megtudni. Legyen kész a lehető leghamarabb, ez a legfontosabb.
De majd ha esetleg Dell XPS fórumtárs bepillant ide, akkor hátha ő hozzá tud tenni valamit a témához, mert ez így csak feltételezgetés.
-
NTonee
veterán
válasz
CHIPman #21140 üzenetére
olvastam mostanában pár ilyen esetet. Pl x55 bios reset után, G751 boot sorrend állítás után win install futása közben. A javítási időt még a szerviz sem tudná megmondani, az alkatrész beszerzéstől és az aktuális javítandó eszközök mennyiségétől függően 1-3hét.
(#21131) telefonfulke: ha teljesen üresnek látszik, és tényleg nem előtelepített rendszerrel vetted (bár ez mostanra már mindegy lenne), akkor töröld, nem fog fájni. Illetve valami partíció buherálóval csapd hozzá a meglévő(k)höz.
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
CHIPman #11686 üzenetére
Hi! Gondolom az ára miatt tetszett meg az AMD, de szerintem ne felejtsük el, hogy még egy 85-90K-s bolti árú gépben lévő T4200 is itt-ott elver a P320-at, szóval magánvélemény, de engem a cpu jobban zavarna és a legkevésbé sem érdekelne, hogy 512Mb vagy 1Gb memót kapna a vga, mert bár ddr3-as de a 64bit memó bus elég haramtos és a viszonlyag gyenge HD5470-nek is szerintem felesleges 1Gb memó. Szóval szvsz nem ér meg 5 ezret a plusz 512Mb memó.
Hogy 5 ezret megér-e +1Gb memó, a válasz szintén nem, mert elég gyakran lehet kapni 5-6-ért itt a PH-n is 2Gb memót is. Szóval célszerű olyan gépet venni amiben 1x2Gb memó van és vehetnél bele még 2Gb-ot. 3Gb=2+1Gb ugye, ha bővíteni akarsz, a gari miatt szívás lesz... (mert az 1Gb memód a polcon fog pihenni míg le nem jár a 24 hó gari)
Nekem K52JR van, nem hinném, hogy sokban tér el a 2 gép minőség ügyileg, zsanérok stabilak, gép sem nyekereg elég jól össze van rakva, a billentyűzet felső széle viszont picit tényleg "lifeg" de nézd meg élőben valahol, szerintem egyáltalán nem vészes, főleg ha az előző notid mondjuk MSI volt...
(nálam 3 féle volt, többet soha nem lesz 1db sem, előbb veszek Fujit komolyan mondom...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EAFC 25
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Elektromos autók - motorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest