- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
cs.zs. #36988 üzenetére
természetesen azt is próbáltam már. kb 20x.. tökmindegy neki
a szalagkábelt is megnéztem, nem látok rajta sérülést..egyetlen egy dolgot nem próbáltam csak meg végül, AHCI módban ujrarakni a win10-et.
de azt gondolom, az se segítene.. tekintettel, hogy bios semmilyen felállásban nem látja a vinyót, csak az ssd-t meg a pendrive-okat..
franc vigye el. ez vanköszönöm hogy segíteni próbáltatok azért!
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
cs.zs. #36982 üzenetére
nem, előzményről nem tudok. eleve azzal hozták ide hozzám, hogy valamiért nem látja a 2nd hdd-t a rog. és hogy. oldjam meg.
egyébként, most ott tartok, hogy már felpörög a kisvinyó. eddig nem is pörgött fel.. most pörög, meg is örültem mint majom a falrkának, de a rohadt bios még mindig csak az m.2 sst-t látja. 2-es, 3-as sata portok empty továbra is..
nem értem egyszerüenfeltenném én AHCI-val a win10-et ujra (ez volt az eredeti alapmentő ötletem is), de azon, hogy nem látja a bios sem a kis hdd-t, egyszerűen képtelen vagyok túllépni.. valamiért a 25éves rutinom ezt diktálja, ha a fene fenét eszik is
Pyttawrx a 2.5"-es a második számú kisvinyó benne, nem az ssd. az ssd m.2
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
cs.zs. #36977 üzenetére
kipróbáltam, azt sem látja
mit gondolsz, hogy azt akkor jól gondolom, hogy kelljen bármilyen +driver is majd wint10nek esetleg, de a bios-ban azért látnom kéne mindenképp a 2nd hdd-t is?reseteltem a bios-t is már default-ra. bios update-et viszont még nem csináltam.
de nehogy az kelljen már neki.... -
bodorjanos
aktív tag
-
azbest
félisten
válasz
cs.zs. #36967 üzenetére
nem az ssd-t féltem, mert van másik, hanem munkanap közepén, ha elszáll, akkor kiesik a nap a helyreállítással. Időnként szoktam backupot is csinálni, csak nem annyira egyszerű ez az uefis dolog, mint a régi sima particiók, kell helyreállítás után is igazgatni, hogy megint bootolható legyen.
Bár az igazi kihívás az, hogy egy ssd-vel multibootot megcsináljam végre, hogy ne külső ssd lógjon a többi környezetemmel
-
bodorjanos
aktív tag
válasz
cs.zs. #36965 üzenetére
Szerencsés ember
Nekem mint a titanic... S0-on 1 nap alatt lemerül szinte, ha alvóban van a gép. S3-ban minimálisabban merül, úgy 4-5 napot is kibír alvó üzemmódban.
Ha S0 módban van és le van kapcsolva a gép, akkor is merül...
Sok helyen panaszkodnak ilyen hibákra, vagyis erre a működésre, ami azt hiszem sajnos normális manapság.
Mondjuk ebben H-s intel proci van, ha felébred, gondolom jobban fogyaszt, mint egy U-s proci.
A régi 4 éves ausus vivobookommal ilyen gond nem volt. Ez az új módi sajnos...
Vagy csak az én típusom ilyen problémás... -
válasz
cs.zs. #36945 üzenetére
Akkor is leírtuk a megoldásokat.
Legalább háromféle módszert mondtunk. Még mindíg beszélünk róla. Ennyi idő alatt át lehet menni a szomszédba a vérpistikéhez egy pendrive al. MS media creation tool, 15 perc alatt megcsinálja, visszavonulni, felnyomni és adni a gépnek telóról netet, míg egy adag cucc be nem frissül. Aztán már no problem.
A chipset driver is akadályozhatja a wifi láthatóságát.
Szerintem ezt most már zárjuk le.
Leírtuk lépésről lépésre. Az egész megoldása ha új telepítő kell max egy óra. Azóta egy nap eltelt. Persze ha a tulaj abszolút nem ért hozzá, akkor a TV doktor is kevés lesz ide.
-
válasz
cs.zs. #36943 üzenetére
??? Gyártói oldal, másik gép, pendrive, wifi driver letölt. Onnan nem hiányzik semmi ott van minden ami kell. Max ha tutira akar menni, akkor chipset drivert még töltse le. Ez ennyi, akárhogy rugózunk rajta. Ennyi idő alatt rég túl kell lenni ezen. Ha nem akkor segítség kérése helyben.
-
-
-
Yany
addikt
válasz
cs.zs. #36846 üzenetére
1. megvolt
2. Asusnál nincs új, csak nagyon régi driverek ehhez a géphez, természetesen BIOS legfrissebb van már jó ideje
3. Nincs Asusnál új driver.
4. DSA a fent berakott screenshotnak megfelelően nem ad ki verziót.Röviden: ez minde megvolt.
Viszont... megoldottam közben: Device Manager / Update driver / Select from list / Have disk / betallóz a letöltött Intel driver (amit előzetesen félretettem magamnak, amikor a nem települő gyári exét lefuttatva kicsomagolta a tartalmát egy temp könyvtárba) és voilá, kitrükköztem a szenyót. Frankón felment, működik és a control panelje is teljesen új már ennek.
Ettől függetlenül mindenkinek köszönöm, aki foglalkozott a gondommal.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
cs.zs. #36881 üzenetére
Igen-Igen , most hogy írod az optimised gomb elődje volt ez a Hybrid akármi, és mellé érkezett az ultimate gomb (legutoljára), frissítéssel. Még be is posztoltam a külföldi TUF csoportba, hogy mi lesz ha ezt megnyomom. Lehetséges korábbi print screen-ekben rajta van még, lehet előtúrom. Igazából nincs jelentősége.
Ha nincs semmi gond, akkor is találunk. Igen jogos, valamit valamiért, nálam bizonyára hőmérsékletben is rengeteget spórol, hogy ha nincs komolyabb munka szépen leáll. Gyönyörűen írja is , hogy power saving mód.
El nem tudom képzelni, hogy a kollégánál játék alatt miért erőlteti az igpu-t, elméleti lehetetlenség. AC kavar be. Ha nem lenne nála játékok alatt is teljesítménycsökkenés, jogosan kérdeznék vissza mi a francért gond, ha az igpu hajtja meg a külső tévét. Hiszen megvan benne a kellő erő alap feladatokhoz. Komolyabb terhelésnél meg úgy is jön a dedikált. Azért is csodaszám mert ezt full automatán tolja.
-
-
exchanged13
kezdő
válasz
cs.zs. #36848 üzenetére
Szia!
2021-es a gép, szóval MUX Switch nincs.
A BIOS az nagyon alap, szinte semmit nem tudok beállítani, annyira le van butítva. MyASUS-ban se, illetve Armoryban sem.Bios legfrissebb, minden a legfrisebb. Napokban tartottam egy teljes vizitet driverek terén. Egyesével kerestem ki mindent a neten, hogy melyik a legfrisebb és összehasonlítottam a nekem meglévő verziószámokkal.
Pedig a HDMI az integráltra cuppan.
Lalikiraly:
-
exchanged13
kezdő
válasz
cs.zs. #36757 üzenetére
Már régóta nyomozok, hogy miért nincs erő a kicsikében. Minden lehetőség adott lenne neki pedig. Van ötleted esetleg, hogy mit nézzek még meg vagy hogy hol turkáljak?
Már arra is gondoltam, hogy a prociba integrált videókártya kavarhat be?
Mindjárt ráeresztem a FurMark GPU stressert a videókártyára, megnézem.
-
exchanged13
kezdő
válasz
cs.zs. #36754 üzenetére
Így volt eddig is. Mindig minden egyes játékot automatiksan nagy teljesítményűre rakok.
Nem tudom gyerekek mi állhat a háttérben.. Ötletem sincs.Megfordítottam őket.
Zavaró, hogy a neten nézek benchmarkokat, mindenkinél olyan szépek a játékok ugyanezen a konfiggal.. de nálam egyszerűen borzalmas
-
sewente
tag
válasz
cs.zs. #36750 üzenetére
Szia.
Köszi a felvilágosítást.
Igazából irodai alkalmazásokat futtatnék főleg róla, böngészés. Néha egy kis photoshop vagy ArchiCad, de nem ez lenne a fő irány. Van asztali gépem, ez csak ha úton vagyok, vagy az asztalimtól távol, akkor lenne használva. Egy külön egeret azt szerintem vennék azért hozzá még. -
válasz
cs.zs. #36736 üzenetére
Persze,
Először is a külső kijelzőt fixre beállítani, hogy az legyen az elsődleges.
Chipset driver és frissítések.
A store is szedhet le olyan driver vagy progit.
Aztán BIOS.
Ha akkor sem, akkor külső képernyő lehúz és bedugni egy bootolható pendrive ot. Ha akkor sem akkor szervíz.
Ezt fél óra sem és ki lehet deríteni. -
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
cs.zs. #36718 üzenetére
OFF
Nagyon szeretem én is, nehezen engedem el, az M3 Gen II elvileg csak 5mm-el hosszabb annyit talán elbírok. Nem szeretem az ordenáré nagy bumflák púpos egereket. Mondjuk pont rossz a szög a fotón de tudjuk , hogy ez nem egy nagy egér. Látszik mennyire rondán kopott meg a műanyag, de hát ilyen ez. Esetleg szétszedni megcsiszolni fene tudja, és még mindig ott a mikrokapcsoló, probléma.
Ezt javították volna a G203-ban?ON: Az M3 Gen II viszont hasonlóan nem túl nagy közepes méretű egérke. Sehol nem kapni nálunk. Állítólag 25 dollár környéke. Mutatósabb, és nem sokkal nagyobb mint testvére a Gen I. Talán még elférne..
Ja és antibakteriál bevonat, 59 gramm!!!
IP nem tudom hanyas szabvány, mondjuk abba nem hiszek, de...
Nem rossz! -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
cs.zs. #36713 üzenetére
Minden esetre tehetséges alkatilag, én azonnal felvenném, de csak régi gépeket adnék a kezébe, vagy nem ide témába vágó dolgokat. Viccet félre, egyébként ügyes volt
Inkább ez mint amikor a gombot képesek megnyomni és ennyiLalikiraly
Mi nem tetszett végül a TUF M3-ban? Ahogy nézem méreteiben nekem passzolna. Logitech G102 környékén nézelődök méretben, mert nincs péklapát kezem, és hosszú ujjaim. A G102 is csak amiatt menne mert már megkoptak a gombok. A ROG STRIX IMPACT II ELECTRO PUNK amivel még szemezek de 20k-t nem tudom ér e , amikor a max dpi amit használok az 2000-2500, és az oldalán lévő recék miatt állna benne a dindzsa, azt kitakarítani esélytelen. A Razer deathadder sajnos nagy. TUF M4 Air sajnos nagy, pedig nagyon adná a könnyű súlya.Érdekes a GEN II kicsit már nagyobb és W11 [link] lehet itt már menne az Aura.
A GEN I viszont méretben kevesebb, nekem ez a tökéletes. 6k? Cukorka árban van.
Nem is értem. Most ez vagy best buy, vagy elnéztem valamit. [link] -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
cs.zs. #36709 üzenetére
Én is úgy voltam vele, nem húzom le, mert az akksin lévő csatlakozó pöcök elbénázása nagyobb kockázat, ha azt elrontom véletlen megrántom, és letépem az fájdalmasabb. De tény, hogy lehetett benne némi rizikó faktor az akksi miatt.
Nekem amúgy már az antisztatikus zacsi is kicsit már városi legenda. Állandóan raktunk bele mindent, óvtuk féltettünk mindent a széltől is. Volt, hogy emiatt mondtam le vételt, mert az antizacsi nem volt meg hozzá. Pedig sose volt semmi gond belőle ha csupaszon volt egy kártya a dobozában. PC szerelés előtt hozzáértünk a vasradiátorhoz, és pulóverbe még véletlenül se szereltünk. Nem mondom, hogy nincs alapja, de utólag vicces.
-
-
Szabi2121
tag
válasz
cs.zs. #36692 üzenetére
Nincs MyAsus om. De igazából mindig ilyen kontraszt mentes, emlékeim szerint első időkben nem volt ennyire rossz. amúgy 2,5 - 3 éves a noti. Mointha a Win 11 el csinálná ezt. A 10 el jobb volt. Próbáltam már az ikon beállításokat a vetett árnyék beállatásokat de semmi. Zavaró.
-
bivalyos
aktív tag
válasz
cs.zs. #36694 üzenetére
Minden frissítés fent van, a választhatóak is, ez egy t100taf transformers book, közben kiderűlt, hogy a másik bcmfn2 a gps lenne úgy lenne, az egyik a wifi, mind a 2 51-es hibakódra fut, a wifi ami broadcom pedig 10es hibára, próbáltam régi driver is rá erőszakolni, de nem telepíthető... Kifogytam az ötletekből.
Up
Lehet hardveres a gond? Bluetooth megy... Ha jól sejtem egy eszköz. -
dudu98
tag
-
-
válasz
cs.zs. #36594 üzenetére
Javarészt igen.
De ugye az Armoury nak kéne tudni ezt állítani, néztem programmal meg tesztelővel de az baszik állítani, mindenesetre az intel driverben engedélyezve van az adaptív szink.
Amúgy rájöttem a képfrissítés illetve a lagg problémára. Intel driver frissítés megoldotta és még sokkal gyorsabb is lett a gép.
-
azbest
félisten
válasz
cs.zs. #36525 üzenetére
sőt, nekem simán hozzáadták az 1 év nemzetközi jótállás garancia meghosszabbítása tételt, miután valami bug reportot küldtem nekik myasuson át
Külön nem is kérdeztem a garit, lehet az ügyintéző volt jó arc. Érték miatt itthon 3 év garit kell adjanak egyébként is, azt hiszem.
-
dudu98
tag
válasz
cs.zs. #36538 üzenetére
Állandóan lesem a tevékenységfigyelőt, folyamatokat is, hogy valami ismeretlen program hirtelenül nem iramodik meg, de nem. Windows Updatet napi szinten frissítem, gyakorlatilag minden a legfrissebb, a myasust is ugyanúgy nézem mellette. Ha a takarítás nem segít reklamálhatok az Asusnál hogy cseréljék a gépet?
-
azbest
félisten
válasz
cs.zs. #36448 üzenetére
ha jól látom nem derült ki, hogy milyen a 4es és milyen a 8as modul. Régebbi gépeknél még volt gond a high density ramokkal (kevés nagyobb kapacitású chip), bár 6gennél már talán nem kéne legyen.
A dedikált gpu-val is összefügghet, erőforrásfoglalás lehet rosszul működik. annak csak 256MB-ot kéne bemappelnie a rendszer terhére, de lehet rosszul csinálja a driver vagy a bios. -
-
válasz
cs.zs. #36448 üzenetére
Szerintem is ram ütközés van, valahogy rohadtul nem passzol CL vagy freki értékbe, amit a proci nem tud szinkronba hozni.
Mert az aszinkron dual channelnél elvileg ha a forrasztott 4 es mellé egy 8 ast rak az ember akkor a 8 as fele szinkronba megy a maradék meg magába. De ennyire én sem ástam bele magam. Dea freki és CL érték marad. Én is itt látom a hiba okát. -
azbest
félisten
válasz
cs.zs. #36445 üzenetére
az első kettő csak azt mutatja éppen mennyivel megy, az nem kérdés
A harmadik, a dmi infó az már jobb találat, ott látni, hogy M471A1G44BB0-CWE az integrált és egy weblapon találat is van rá, mint "modul" és már értem, miért lassabb a ram, mint úgy látalában a nagyvilágban hasonló procis gépeknél. Mert 1Rx16 konfigurált az integrált, ami ugye a lassabb megoldás és visszafogja a 2Rx8 modult is, ami mellette van.
Amúgy a géppel kapott cserélhető modul meg M471A1K43EB1-CWE, 1Rx8.
#K3402ZA -
azbest
félisten
válasz
cs.zs. #36442 üzenetére
egyik információs program sem mutatja az integráltat, csak az elérhető méretből látszik, hogy létezik
#36444 GoodSpeed
a rendszer biosba kellene betenniük az spd infót, mint némelyik régebbmi forrasztott mac mininél, ahogy átchippeléskor a biost is moddolni kellett. Mondjuk nekünk test mode-ot is ír a bios képernyő, szóvla lehet valamit elbarmoltak -
-
M00NWALKER
kezdő
válasz
cs.zs. #36344 üzenetére
Barmit telepitek a Winfos alapbol mindent ugy allit be maganak,hogy (teljesitmeny centrikus). Utana neztem az AMD gepeknel nincs MUX switch, es lehetoseg sincs lekapcsolni az integralt kartyat. Sajnos manualisan kell majd mindig allitanom a jatekokat,hogy a nagy teljesitmenyu dedikaltat hasznalja.
De esetleg ha lenne valamilyen kulso program amivel megis le tudom tiltani azt kerem osszatok meg velemKoszonom
-
-
válasz
cs.zs. #36329 üzenetére
Tényleg az a MUX!!! Igazad van.
A TUF 15 ös gépnél úgy volt egyébként, hogy a HDMI kimenet a dedikált kártyáról megy.Nekem még nem jött meg a gép. Amúgy az intel IRST VMD driver kell hozzá, már rájöttem és gyorsan a win telepítő penre másoltam.
Remélem holnap, holnapután megjön a gép. Vasárnap rendeltem meg a Vodánál. Majd elválik. A rendelés követése lehetetlen a voda oldalán mert rossz.
-
-
válasz
cs.zs. #36309 üzenetére
Szerintem nem a dedikalt kartya megy, hanem az integrált nem? Vagy ebben nincs integralt?
Amúgy a windows +g gommbbal a windows sajat merőjét is tudod nezni, hogy mi mennyire terhelt.
Vagy a feladatkezelőben látszik hogy melyik gpu ilyesmi meg a ram hogy áll..
Siman lehet driver hiba. A proci pedig fűt....
-
M00NWALKER
kezdő
válasz
cs.zs. #36309 üzenetére
Igen olyan érzésem van,hogy a kártyában még sokkal több van és a hőmérséklete is sokkal jobb általában 78-86 fok között mozog.
Nem tudom hol lehet megnézni,hogy az adott játék mennyire CPU igényes?! Hunt Showdown a játék neve.
Manuálisan állítottam az armouryban a ventiket 70-80% pörögnek mit mondjak nem kellemes de szerencsére fejhallgatót használok így annyira nem zavaró a hang. -
válasz
cs.zs. #36265 üzenetére
Mondjuk rengeteg variáció van. Bár azt figyeltem meg, hogy CPU-ból ha a GPU RTX akkor felsőközépkategóriás kerül bele vagy egyenesen csúcs CPU. Az 5900HX vagy a 6800H kihajtja a RTX3050TI-től 3080-ig simán, de lehet még a 3090-et is
Ugyanez igaz a 4xxx-es GPU-kra is, de ott már 6000-es CPU-val kezdődik a sztori.
Viszont így is lehet sakkozni.
-
Yany
addikt
válasz
cs.zs. #36210 üzenetére
UX5401 lett így belőle (nem nekem, egy cimborámnak segítettem gépet találni). Én még mindig feleségem gépével vagyok el, amikor kimozdulok és mégis kell a gép, ezzel itt: [Zenbook UX410UA]
-
-
renamed
csendes tag
válasz
cs.zs. #36176 üzenetére
2 hete vettem egy ASUS ZenBook UX325JA-KG321WS gépet i7 processzorral fix 8gb rammal ami csak vasarlas utan derult nekem ki, egy fostalicska volt az egesz gep 😄 pár nap utan visszavittem lett belőle ASUS VivoBook S14 Flip TN3402QA-LZ170W ami egy megvaltas ryzen procival, semmi nem fogja meg igaz 16gb rammal szerelt de 12 év utan ujra azt mondom csak amd 🙃
-
Raiu
tag
válasz
cs.zs. #36154 üzenetére
Megkerestem a régi laptopom adatait. Ha minden igaz annak szebb volt a képe sRGB-ben mérve. Viszont a fényerőt már nem szoktam maxra tenni azon sem. Elég nekem a munkahelyen a 3 DELL monitor + szembenlévő falon a falat betakaró DELL kijelző, hogy kisüti a szemem munkanapokon ~11 órát a 12 órás műszakban...
A szín miatt viszont megnézem valahol a rendelés előtt élőben.... Azért jóval rosszabb színeket nem szeretnék elviselni 10 évig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest