Új hozzászólás Aktív témák
-
exchanged13
kezdő
Azthiszem rájöttem a megoldásra
A laptop hátulján van egy USB-C port. Na, az lenne a DisplayPort, az csatlakozik közvetlen a dedikált GPU-hoz.
Vennem kell majd egy “USB-C to HDMI” kábelt és azzal kell csatlakoztatni a TV-t a laptophoz és állítólag a dedikáltra fog cuppanni😃
———
Ultimate módom valószínűleg azért nincs, mert nem rendelkezek MUX Switchel. Bár érdekes mert hónapokkal ezelőtt felvillant az AC-ban az Ultimate opció de utána az AC bezárását követően eltűnt.
(2021-es évjáratú a kisasszony)———
De az még számomra rejtély, hogy miért van FPS ingadozásom egy régebbi játéknál, illetve miért olyan ormótlan fos a grafika HIGH/ULTRA-n.
———Eddig jutottam a “vadászat” során, de még folytatom, hátha belebotlok még egy kis sunyi valamibe😂
Jóéjszakát nektek.
-
exchanged13
kezdő
válasz
HartgeH3-2.8 #36878 üzenetére
így lenne a legegyszerűbb ahogy te elmondod. de sajnos nem így működik
-
exchanged13
kezdő
válasz
HartgeH3-2.8 #36876 üzenetére
Örök rejtély ez a cucc. Hihetetlen hogy semmi nem működik. a TeamViewer sem akar működni...
-
exchanged13
kezdő
válasz
HartgeH3-2.8 #36873 üzenetére
Természetesen lefogom majd írni neked hogy mi volt az, mert látom már téged is kezd frusztrálni
-
exchanged13
kezdő
válasz
Lalikiraly #36871 üzenetére
Gyere privátba
-
exchanged13
kezdő
válasz
Lalikiraly #36866 üzenetére
-
exchanged13
kezdő
válasz
Lalikiraly #36863 üzenetére
Óóóó a kedves hang téma, arról még nem is beszéltem
Ott is van pár meglepetésem nektek
Az AMD-nél sem találok semmi hasznosat
Mi a baj az energiasémával? gondolom nagyon nagy a baj mi -
exchanged13
kezdő
válasz
Lalikiraly #36861 üzenetére
-
exchanged13
kezdő
válasz
Lalikiraly #36851 üzenetére
Mostmár érted, hogy miért érzem úgy, hogy legszívesebben kibsznám az ablakon mint macskát szrni?
Megeszi az idegeimet rendesen.
Esküszöm már szégyenlek kérdést feltenni, azt hiszitek, hogy hlye vagyok
Bocsánat előre is.
-
exchanged13
kezdő
válasz
cs.zs. #36848 üzenetére
Szia!
2021-es a gép, szóval MUX Switch nincs.
A BIOS az nagyon alap, szinte semmit nem tudok beállítani, annyira le van butítva. MyASUS-ban se, illetve Armoryban sem.Bios legfrissebb, minden a legfrisebb. Napokban tartottam egy teljes vizitet driverek terén. Egyesével kerestem ki mindent a neten, hogy melyik a legfrisebb és összehasonlítottam a nekem meglévő verziószámokkal.
Pedig a HDMI az integráltra cuppan.
Lalikiraly:
-
exchanged13
kezdő
válasz
Lalikiraly #36845 üzenetére
-
exchanged13
kezdő
válasz
Lalikiraly #36843 üzenetére
Armouryban hol lehet ezt beállítani?
a képernyőbeállításokban írja, hogy a TV -t az integrált gpu illesztőprogramja jeleníti meg.
Fixen nem a dedikált GPU-t használja a TV mint megjelenítő. -
exchanged13
kezdő
válasz
Lalikiraly #36841 üzenetére
Értem mit mondasz, de én nem szeretném hogy az integralt kezelje a TV-t is. Sehogyse tudom átrakni a dedikáltra
-
exchanged13
kezdő
Sziasztok, újabb problémával / kérdéssel bombáználak titeket.
ASUS ROG STRIX G713IE
CPU: AMD Ryzen 7 4800H 2,9GhZ 8cores
GPU: NVIDIA GeForce RTX 3050Ti 4GB DDR6
RAM: 16GB
TÁRHELY: 1TB SSD
A laptophoz hozzácsaptam egy HDMI kábellel az LG smart tv-met mint másodlagos “monitor”.
valamiért azt is az integrált gpu kezeli. Egyenesen már kivan a fszom ezzel. Sok youtube videoban latom, ahogy masok boldogan váltogatják, hogy melyik képernyőnél melyik videokartyat akarják használni laptopon. Nálam ez egyszerűen kivitelezhetetlen.valaki valami tipp?
-
exchanged13
kezdő
Nálam a helyzet még mindig ugyanolyan szar… 😂😂😂
-
exchanged13
kezdő
válasz
HartgeH3-2.8 #36791 üzenetére
Na mindjárt meg is nézem amiket mondtál. Max bescreenelem az eredményt
-
exchanged13
kezdő
válasz
HartgeH3-2.8 #36789 üzenetére
Értem köszönöm. Minden up to date.
Már azon gondolkozom hogy mindjárt beküldöm nektek az összes illesztőt ami rajta van, minden szir szar beállítást. Már annyira kapar az ideg 😂vagy esetleg van olyan driver kereső ami tüzetesen átnézi a gépet?
A biosom másfél hete lett frissítve amikor felraktam a win11-et
-
exchanged13
kezdő
Az AC-t ma újratelepítettem (3GB-os verzio).
Az Nvidia Control Panelben beállítottam mindent azóta.
Az Ultimate továbbra sincs ott, Optimized moddal még szarabbul fut a játék.
múltkor a dying Light, majd az AC Valhalla az elején szépen futott majd hirtelen napok után közel sem futott olyan jól.Elegem van, hogy nem lehet sehogysem kiirtani az iGPU-t. Szerintem az zavar be neki..
jut eszembe, az AMD Radeon Software szukseges egyaltalan? -
exchanged13
kezdő
De az az érdekes, hogy másoknak ugyanilyen konfiggal minden simán megy…
-
exchanged13
kezdő
válasz
Lalikiraly #36780 üzenetére
Nekem azota semmi nem valtozott. Mindent megcsinaltam amit mondtatok. Már lassan ott tartok, hogy bánom a gamer laptopot.
a BIOS úgy kuka ahogy van, le vagy korlátozva.. csalódott vagyok nagyon..
szenvedek a játékokban.. kiadtam tavaly 460ezer forintot egy közepes laptopra ami egy minecraftra jó.. -
exchanged13
kezdő
válasz
Lalikiraly #36768 üzenetére
2 hete telepítettem újra csórót..
-
exchanged13
kezdő
válasz
Lalikiraly #36766 üzenetére
Köszönöm. Mindenből a legfrissebb mint ahogy írtam... Én is folyamatosan kutatok
-
exchanged13
kezdő
válasz
cs.zs. #36757 üzenetére
Már régóta nyomozok, hogy miért nincs erő a kicsikében. Minden lehetőség adott lenne neki pedig. Van ötleted esetleg, hogy mit nézzek még meg vagy hogy hol turkáljak?
Már arra is gondoltam, hogy a prociba integrált videókártya kavarhat be?
Mindjárt ráeresztem a FurMark GPU stressert a videókártyára, megnézem.
-
exchanged13
kezdő
válasz
cs.zs. #36754 üzenetére
Így volt eddig is. Mindig minden egyes játékot automatiksan nagy teljesítményűre rakok.
Nem tudom gyerekek mi állhat a háttérben.. Ötletem sincs.Megfordítottam őket.
Zavaró, hogy a neten nézek benchmarkokat, mindenkinél olyan szépek a játékok ugyanezen a konfiggal.. de nálam egyszerűen borzalmas
-
exchanged13
kezdő
válasz
Lalikiraly #36751 üzenetére
A prociról. Tegnap vettem észre, hogy a proci overclockolja magát folyamatosan, 4,2 Ghz-en és 83-88C-on pörgött üresjáratban is. Tegnap állítottam be az energiasémánál, hogy ne pörgesse magát csatolok képet:
Effekt Blur? Hol tudom ezeket megtalálni? Az Nvidia Control Panelemben is hiányzik rengeteg de rengeteg beállítás:
Mindenből a legfrissebb driver van fent.
GameReady Driver a legfrissebb, AMD Software: Adrenalin Edition legfrissebb, AC legfrissebb, MyAsus legfrisebb -
exchanged13
kezdő
Sziasztok. Remélhetőleg sikerül megoldást találni a problémára. Már régebben írkáltam ide a topikba különböző teljesítmény problémák miatt. Na de, ez egy teljesen új jelenség.
ASUS ROG STRIX G713IE
CPU: AMD Ryzen 7 4800H 2,9GhZ 8cores
GPU: NVIDIA GeForce RTX 3050Ti 4GB DDR6
RAM: 16GB
TÁRHELY: 1TB SSDA probléma tehát az, hogy borzalmas a játékok minősége. Hiába állítom be a játék grafikáját High-ra, egyszerűen olyan mintha mégis lowon futna a játék.
csatolok is pár képet a problémáról:
Először a Ghost Recon Wildalnds-nél próbáltam, majd a Just Cause 3-al:
Illetve játék közben ezt mutatja az Armoury Crate:
Nem tudom, hogy a képek mennyire adják vissza azt a borzalmat amit látok a játékokban. Az elsimítás teljes hiánya, lassan töltenek be a textúrák..
Előre is köszönöm szépen mindenkinek!
-
exchanged13
kezdő
válasz
HartgeH3-2.8 #36626 üzenetére
Szia. 95W-os 3050Ti van benne
-
exchanged13
kezdő
Sziasztok. Korábban írtam már ide Dying Light problémával. Mondtam, hogy több játékot kifogok próbálni az fps miatt.
Született egy igen csak furcsa és érdekes eredményem.
Mondom kipróbálom az Assassin's Creed Valhallát, hátha lowon elfut.
Erre, HIGH-on fut 130+ fps-el.
Gyerekek, mitől van ez?A konfigom egy low-mid tier közti átmenet, de mégis a nagyobb gépigényű játékokkal jobban elboldogul mint az alacsony gépigényűekkel.
Nemtudom mi ez.
Sosem gondoltam volna, hogy ez egy erős konfig lenne.
Battlefield 2023 mediumon is boldogan elszaladgál.Konfigom:
ASUS ROG STRIX G17IE
CPU: AMD Ryzen 7 4800H 2,9GhZ (8 mag)
GPU: NVIDIA GeForce RTX 3050Ti (4Gb)
RAM: 16 GB RAM
SSD: 1 TB -
exchanged13
kezdő
Hűtőpad van alatta, nem is a legolcsobb tescos vacak,15ezer forint volt, 5 venti hűti. 3 honapja volt portalanitva.
Armoury Crate legfrisebb, nvidia driverek legfrissebbek, myasus legfrissebbek.kiprobalom a tobbi jateknal, hogy hozott e fps javulast. Msi Afterburner azt irja a dying light kozben, hogy a videokari 70C, a proci viszont 80-85
-
exchanged13
kezdő
Nos srácok, Dying Lightos srác vagyok, aki írta hogy fps problémái vannak.
felraktam a win 11-et, majd teljes tiszta alaphelyzetbe állítás.
azóta a kedves játék 150+fps el hasít Highon. Egyetlen egyszer volt olyan hogy egy küldetés után bezuhant 30 alá, de egy játék ujraindítás után jo lett.amd drivert nem raktam fel, csak az nvidia geforce experiencet. Tokeletesen duruzsol a kis gép🥰
-
exchanged13
kezdő
Meg tudod, hiába állítok bármit a control panelben, egyszerűen nem lépnek életbe a változások. olyan mintha az integrált gpu ledominálná a dedikáltat. Mindenhol át van álllítva, hogy a dedikált gpu-t használják a játékok
-
exchanged13
kezdő
Igen, én is elgondolkodtam hogy újra telepítem az egészet win 11-el.
sok sok játéknál tapasztalok laggot. War thunder 70fps, Battlefront 2 50-60fps meg még sorolhatnám. Nagyon szenved az fps. Nem tudom mi a jó ég van ezzel.
1 éve lett vásárolva a laptop. -
exchanged13
kezdő
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni.
Adott egy ASUS ROG STRIX G17IE laptopom, ami az alábbiakkal van szerelve:
CPU: AMD Ryzen 7 4800H 2,9GhZ (8 mag)
GPU: NVIDIA GeForce RTX 3050Ti (4Gb)
RAM: 16 GB RAM
SSD: 1 TB
—-
A problémám az pedig az, hogy a Dying Light 1 borzalmasan fut.
Amikor elindítom a játékot akkor szépen gond nélkül megvan a 120 fps, de ahogy egyre több időt töltök el a játékban, minél több helyre eljutok, annál jobban csökken az fps (20-30-ra is lemegy).
A laptop nem melegszik közben.
Átlagosan ~80, 85C között ingázik a proci es a videokari.
Már a létező összes megoldást kipróbáltam amit találtam a neten. Kezdve az affinitás beállítással, valós idejűre állitottam a játék prioritását, lehúztam a látótávot, lowra raktam a grafikát. A probléma nem szűnt meg. Mindig a legfrissebb driverek vannak feltelepítve.
Task Manager annyit ír játék közben hogy a GPU kihasználtsága 60%.
Már arra is gondoltam, hogy gyenge hozzá a laptop.
Előre is köszönöm! :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged