- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kaposi1
tag
válasz
Mikulásbá #35151 üzenetére
Köszönöm a Segítséget , mostmár látja a partíciókat.
Az a probléma , hogy a partíció ahová telepíteni kellene azon 0 MB-ot mutat , és a Windows telepítőn belül nem engedi formázni.
A hibaüzenet szerint csak NTFS formátumú partícióra lehet telepíteni.Ezt a formázást meg lehet csinálni az Endless OS-en belül vagy hogyan lehetne ezt megoldani?
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz
Mikulásbá #35042 üzenetére
Köszi, jó nagy darab.
Mondjuk sokkal ez a Ugreen GaN 100 wattos sem kisebb, ez a 65 wattos már igen. Az USB-PD támogatásnál érdemes mélyebben a paraméterek közé nézni?
-
válasz
Mikulásbá #34850 üzenetére
Múltkor kiszűrtem, hogy alvó mód megborul az AMD VGA drivertől, szóval azt nem használom, viszont most feltettem a legfrissebb AMD Chipset drivert. Remélem nem lesz vele gond
#34851Pyttawrx: és a MediaTek miatt a frissebb, már elkészült driver, miért nem lehet kint?
Battlefield 2042-nél 90%-os CPU kihasználtság mellett nem igen éri el a CPU órajele a 4 GHz-et. Miközben sima Windows műveleteknél 4.3 GHz-et is sűrűn ír ki
Így pár dolog frissült:
Name : AMD Processor Power Management Support
Version : 8.0.0.13
Install : Success
Name : AMD I2C Driver
Version : 1.2.0.119
Name : AMD GPIO Driver
Version : 2.2.0.130
Name : AMD PSP Driver
Version : 5.22.0.0
Name : AMD SMBus Driver
Version : 5.12.0.38
Name : AMD MicroPEP Driver
Version : 1.0.39.0
Install : Success -
Jazz
veterán
válasz
Mikulásbá #34795 üzenetére
Ez alapján meg se próbáltam system control interface nélkül: https://www.asus.com/hu/support/FAQ/1039718/
-
válasz
Mikulásbá #34754 üzenetére
Nálam is be volt regisztrálva, telefonos beszélgetésnél is látták, de amikor leadod az igényt a javításra, már írásban egyértelmű instrukciók vannak. Nekem a felhőben is megvannak azok a dokumentumok, kinyomtattam belőlük egyet, és mellékeltem. A laptoppal együtt utána azt is visszaküldték.
-
törölt tag
válasz
Mikulásbá #34711 üzenetére
Nem fém az X16, én már szétszedtem. A váz full műanyag, de olyan festékkel van festve mintha fém lenne, a fedlap szintén műanyag. Az alsó fedele allu. Egyébként jól össze van rakva a merevséggel sincs gond.
A Mediatek wifi tényleg gáz (elvileg szerelik intellel is), meg nálam az usb dobálta el a pendrivomat. -
válasz
Mikulásbá #34685 üzenetére
Az a poén, hogy nem én csinálom a videón, én csak kamerázom. Bevittem a szervizbe. Szóval az történt, hogy elkezdtem itthon... kicsavartam a csavarokat ... de a laptop hátuljánál van egy rész aminél jobban kell feszíteni. Nem mertem, így gyorsan visszacsavaroztam bevittem Debrecenbe. A szervizben mondtam, hogy nem baj ha levideózom? Mondták, hogy nem. Aztán az úton gondolkoztam, hogy mintha nem húzta volna le a csatlakozót... az úton gondolkoztam is rajta,hogy alig várom , hogy hazajöjjek és visszanézzem. Aztán beigazolódott a félelmem, hogy hű b+ tényleg nem volt lehúzva. Mondta, hogy ott jobban kell feszíteni a hátsó részénél az oldalának, nem kell tőle félni, nem törik el.
Na meg túl hangos a zene!
Ja -
válasz
Mikulásbá #34643 üzenetére
Kérlek olvasd el a Téma összefoglaló-t!
(
Nem célunk mások üzletének rontása, ezért csak olyan készülék beárazását kérd, amit eladni szeretnél. Tehát csak saját gépet árazunk!)
-
válasz
Mikulásbá #34548 üzenetére
Inkább rákérdeztem mindenre IS, még evidenciára is, nem szeretnék meglepődni. Például felmerült bennem egy kérdés a levél után
Bár nem szeretném, ha annyiszor kellene javítani, hogy végül csere legyen belőle ... ami felmerült: ha véletlen eszkalálódik a dolog addig, hogy csere lesz, a kivett 2x 8 GB RAM meg el lesz adva, benne van 2x16 GB RAM, akkor remélem nem nyeli be a központi irányítás memóriástól
Vagy nem mondja azt ,hogy hát kellene a 2x 8 GB... mert ha igen, akkor a 2x 8 GB-ot meg kell tartanom a garancia lejártáig.
-
válasz
Mikulásbá #34548 üzenetére
Az lesz, mert elsőnek amikor felmerült ma bennem, hogy ezt meg lehetne lépni, azt gondoltam, hogy "csak" szerviz és 99%, hogy nem. Aztán megnéztem az oldalukat és láttam, hogy mégis reális esély lehet rá. Lehet, hogy kicsit ambivalensen hangzik, hogy így még pénzt akarok a dologba feccölni, de hiszek és bízom benne, hogy végül is jól fog elsülni. Akkor pedig az eredeti tervem marad érvényben, ahhoz meg nekem csak a RAM mennyiség jelenti a szűk keresztmetszetet.
-
-
válasz
Mikulásbá #34510 üzenetére
Nálad mi volt a probléma az 1.3 millás cuccnak? ? Mennyi idő volt a javítás? Abban a szervizben kezelték ahol az enyémet? Mik a tapasztalataid?
Amúgy utasítás szerint a dobozába helyeztem, egy nem használt, új kukászsákba raktam, leragasztva, kinyomtattam RMA hivatkozási száma: XXXXXXXXX
szóval ebből láthatja bárki, hogy halott cucc van a csomagban, a számla meg az én nevemre szól, a garanciajegy és a cím is.
Amúgy az a baj, hogy laptopoknál csak azt tudják megoldani, hogy: moduláris esetleg a WiFi - ez például a HP notebooknál király -, bezzeg ennél a ROG-nál az is integrált ... ha az alaplap döglik meg, akkor ugye eleve olyan a történet, hogy ott mindenképpen beküldi az egyszerű felhasználó az egész gépet... és talán nincs is értelme modulárissá tenni ebből a szempontból pl a VGA-t. Egyszerűen nincs arra mód mint a PC-nél, hogy hmm, hmm... hát már régi a VGA, vagy hibás kicserélem ...Ami a MyASUS rendszerdiagnosztikát illeti - és ez igaz a HP Support Assistantra is - sajnos nálam ezek nem jelezték a hibát. Oké a HP azt nem jelezte, hogy az akkumulátor fel van púposodva, de a MyASUS az lefutott úgy - ebből egyszer konkrétsnan futtatás között fagyott szét - , hogy másodjára benyögte minden oké ... innentől kezdve én ezeket olyan sokba nem nézem... Mert ha az alaplapi hibát nem mutatja ki, akkor mit?
Alaplap cserénél: ha most ugrik az alaplap, akkor a ráaktivált gyári Windows 11 Home is, ugye ilyen esetben aktiválnak az új alaplapra egyet ingyen?
-
válasz
Mikulásbá #34465 üzenetére
Régen egy X751 es laposomat kellett bevinnem. Két nap múlva már hívtak hogy kész van, alaplapcsere volt és mázlim volt, hogy van alkatrész.
Hát most aggódok, hogy az Auchan ki tudja mikorra küldi be a gépet, aztán vissza meg ilyesmi. Meg félek, hogy egyáltalán épkézláb állapotban kapom e vissza. Mielőtt átveszem, az fix hogy nagyítóval nézem át a gépet meg a dobozt is. Azért ez szerintem gáz. Tudom többen is írták, hogy ez egy szar széria. Na de ennyire...
Nem örülök, hogy a 280 rongyos gép három napot sem volt nálam, amiből kb 5-6 órát ment.. Azt is két Win telepítéssel és kész. Talán egy fél órát játszottam rajta, de játék közben is volt képernyőhiba. Az auchanban a számtekes emberke szerint a videókártya, amivel én is egyetértek. Itt a hiba videó róla.:
-
-
-
-
-
válasz
Mikulásbá #34331 üzenetére
Memory variációk ennél a gépnél:
4GB DDR4 on board, 2GB DDR4 SO-DIMM, Total system memory upgradeable to:12GB
4GB DDR4 on board, 4GB DDR4 SO-DIMM, Total system memory upgradeable to:12GB
4GB DDR4 on board, Total system memory upgradeable to:12GB
8GB DDR4 on board, Total system memory upgradeable to:16GB
8GB DDR4 on board, 8GB DDR4 SO-DIMM, Total system memory upgradeable to:16GB
4GB DDR4 on board, 8GB DDR4 SO-DIMM, Total system memory upgradeable to:12GB
8GB DDR4 on board, 4GB DDR4 SO-DIMM, Total system memory upgradeable to:16GB
Total system memory upgradeable to:12GB -
törölt tag
-
azbest
félisten
válasz
Mikulásbá #34222 üzenetére
Azt tudom, hogy van forrasztott ram, csak abban vagyok bizonytalan, hogy a K3402ZA sorozatnál 8 vagy 16, mert mysoftnál 32GB-osra bővítéssel is árulják. Hétfőn kiderül
Valamelyik felsőbb kategóriás sorozatnál meg már 16-ot forrasztanak. Csak annyira sokféle változatuk van, hogy képtelenség követni
Sajnos a youtube videókon főleg indiai régiós bemutatók vannak és hát azok csak reklámozzák őket, nem mutatnak rendes technikai részleteket vagy szétszedést.
Az jó, ha nem kell kézzel telepítgetni mindent. Thinkpad és dell vostro gépek, meg egy fujitsu vesz körül, azokhoz is volt ilyen segédprogram. Akkor asusnál sem lesz macerásabb a telepítés.
szerk: Úgy általában is kíváncsi leszek arra, hogy mennyire érezni majd jó felépítésűnek. Munkahelyen gépbeszerzésben részt szoktam venni és hát 400 alatt nem nagyon van értelmes alternatíva, persze 700 körül már komolyabb üzleti szériák is befigyelnek, de azért 10-20 gépnél nem mindegy a különbség. Bővíthetőség, teljesítmény, portok szempontjából minden lábon van lőve üzleti szériából ezen a szinten. Most ezt a vostrot szoktuk venni, míg ki nem fut - 32GB rammal és 500GB ssd-vel br 320ért szokott lenni, gynús hogy kifut nemsoká. Kettől már kellett javíttatni a 10-15 db-ból, de azokra van helyszini szerviz. Amúgy van vagy 40 dell vostro és latitude a cégnél már.
A ram bővíthetőség, háttértár bővíthetőség és lehetőleg 2 kijelző ráköthetőség valamilyen gazdaságos formában a cél nálunk. A vostronál már csalni kellett ezzel.
A korábbi vivobookokat többek közt a monitor ráköthetőség limitek és a nem bővíthető ram miatt kerültem el a csábító oled ellenére. De most majd ...
#34224 tomp
az expertbook az az asus féle üzleti széria, ha jól emlékszem. Megnézem majd. -
F.B.I.
veterán
válasz
Mikulásbá #34199 üzenetére
Az egészben csak az a kellemetlen, hogy világvége után eggyel vagyok, nincs PC sehol a környéken. Egy pendrivera telepített, MS oldalról megcsinált Windows 10-el jöttem (2021.06 havi, vicc).
Én rendeltem a családnak a notit, 2022 van és nem működik a gépen semmi (touchpad, wi-fi).
Pofára esés kategóriába kerültem. Megvásárolt win 10 pro kulccsal, itt ülök, a család meg néz rám bután. -
malor
aktív tag
válasz
Mikulásbá #34145 üzenetére
Nem is arra reagáltam.
Hanem arra, hogy ennek az Asus Zenbook-nak a BIOS-ából hiányzik a VMD setup menu. Pedig a gép vásárlása előtt már az ASUS oldaláról én is arra készültem, hogy van. A vásárlás után, a WIN telepítése előtt kerestem és nem volt. Akkor még IRST driver sem kellett (pedig előre rá is tettem a WIN telpítő usb-re), a WIN simán telepíthető volt. Most, az újratelepítésnél viszont szükség volt rá. Ezt is írtam már egyébként.
-
malor
aktív tag
válasz
Mikulásbá #34107 üzenetére
Mondom, hogy nem én használom a gépet :)
Én már azon meglepődtem, hogy csak úgy BIOS frissítés van. A párom magától ilyet nem csinálna. Most feltehetném a kérdést egy átlag user hozzáállásával, hogy egy laptop miért lenne mindig töltőn?
Látta a drága, hogy WIN újraindítást kér. Nem tudta miért, csak látta, a kis jelet a sarokban. Bezárt mindent és újraindította a gépet. És nem volt közben töltőn a gép. Nem írta ki újraindítás előtt, hogy csatlakoztassa töltőre. És elindult a BIOS frissítés a gép újraindításával. Fogalma nem volt róla (nekem meg pláne, hogy a Windows Update-ből a BIOS frissül). Amikor szólt a párom, akkor láttam, hogy azt írja legyen hálózatra téve és rá lett rakva. Ennyi történt.
Sosem frissítettem még BIOS-t Windows Updattel. Nem is tudtam, hogy van ilyen lehetőség. Nem tartom jó ötletnek egyébként.
-
malor
aktív tag
válasz
Mikulásbá #34104 üzenetére
Mázlista
A páromé a gép. Most még a Wint sem tudom újratelepíteni. Nem látja az SSD-t. Amikor meg látja (IRST driver telepítés után), akkor meg a BitLocker miatt nem lehet telepíteni a partícióra szerinte. Azt mondja Vezérlőpultban kapcsoljam ki. Lassan megyek a Win topikba
-
M-a-X-i
tag
válasz
Mikulásbá #34073 üzenetére
Most mérlegelni kell - vidéki vagyok. Hogy mennyi az annyi: fel posta Pest - le posta anyag+munkadíj. Vagy megrendelem Kínából az új chipet és környékén próbálok keresni olyat aki vállalja az audio chip cseréjét.
Aztán vagy jó lesz vagy nem, de az biztos, nem tudom mennyi lehetne ennek a munkadíja sacc/kb.Olcsóbb USB-s hangkártya, vagy BT hangszóró jöhetne szóba alternatívaként.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Mikulásbá #34035 üzenetére
Sosem értettem miért nem lehetett eddig soha szélesebb körben cserélni a CPU, GPU-t is a teljesen természetes memória, SSD, HDD cserék mellett. Ugyan úgy megvenném a gyártótól, kockáztatom felárasan is az erősebb GPU-t, hogy kapjak egy erősebb gépet.
Nem hiszem, hogy technikai akadálya lenne.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Mikulásbá #34028 üzenetére
+1 Hagytam vissza merülni, azóta csak 60 nem tudom számít e valamit, remélhetőleg igen. Mivel úgy is 99% hálózatról megy, mindegy is.
Régi gépek: Van egy Samu P35-öm. A filmes virágboltba dolgozik, seedel. Agyon csapni nem lehet. Egy harcos. 24/7 megy. Az ilyen gépek értékek
-
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Mikulásbá #34013 üzenetére
Én elsőre a VP4700 Backpack-et vettem meg. Még alap napi bevásárlásokhoz is elképesztő annyi minden fér bele (iszonyat magas). A 17-es szépen stabilan áll benne kimondottan az a rekesz neki van szvsz. Én a hűtőpad dobozát is belerakom, így kap egy olyan merevséget, stabilitást az egész backpack, hogy gond nélkül bárhova. Ez sok idő volt mire kitaláltam. Védelemnek a gyári "huzatát" használom, eddig még nem szakadt el. Masszívnak tűnik.
Asztalon is ráteszem, hogy ne porosodjon, legalább kevésbé.Tervezem majd azt a másik katonai jellegű hátit is hozzá, de egész jól bevált a backpack.
Nem merem nagyon izzasztani azért döntöttem a FHD/60 mellett, ugye mi az olcsó János műanyag harcosok vagyunk a TUF-nál, (DE) valóban dolgoztak vele ahogy a weboldalán ecsetelik, tényleg foglalkoztak a hűtéssel, plussz rovátkákkal az alján, több hőelvezetés stb. Eddig csillagos ötös.A hosszútáv amire kíváncsi leszek, ugye a gamer noti topikban azt mondják hosszú távon nem fogják bírni ezek a gépek. A garancia miatt viszont nem aggódom. Hímestojásként sem akarom felfogni mert nem a vitrinbe akarom nézegetni, és néha letörölgetni.
Szerintem nálam hűtőpad nélkül gondban lenne a TUF magától.
De csinálok majd egy tesztet csupaszon, hogy mit mérek. -
-
-
válasz
Mikulásbá #33931 üzenetére
Nu win11 alatt is ezt csinálja. Kikapcsoltam a víruskergetőt, akkor már tovább ment feljött egy fekete hátterű ablak de pár másodperc után bezárult minden, mai vel ekapcsolatos.
Most tovább nem próbálkozom, de tuti valami a telepítővel lesz.
Mert ez [link] innen letöltve azonnal települt. régebbi verzió, de lehet jó neked is vagy ez már enged frissíteni is újabb verzióra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest