- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
M-a-X-i
tag
válasz
Mikulásbá #34073 üzenetére
Most mérlegelni kell - vidéki vagyok. Hogy mennyi az annyi: fel posta Pest - le posta anyag+munkadíj. Vagy megrendelem Kínából az új chipet és környékén próbálok keresni olyat aki vállalja az audio chip cseréjét.
Aztán vagy jó lesz vagy nem, de az biztos, nem tudom mennyi lehetne ennek a munkadíja sacc/kb.Olcsóbb USB-s hangkártya, vagy BT hangszóró jöhetne szóba alternatívaként.
-
M-a-X-i
tag
Szia,
Megcsináltam rendben lezajlott a frissítés de semmi sem változott ugyanúgy nincsen hangja. 😐
Közben ASUS Support válasza szerint is kicsi esély van rá, hogy egy BIOS frissítés megoldja ezt a gondot.
Tényleg senkinek nem volt hasonló problémája itt a fórumon?
Újratelepítés után az eszközkezelőben már rejtett eszközként sem jelenik meg a realtek hangkártya.
-
M-a-X-i
tag
Sziasztok!
A véleményetek, segítségetekre lenne szükségem. Adott egy kicsit régebbi ASUS VivoBook 15 X540UA-GQ010 notebook.
Egyszer csak a hang elment mindenre próbáltam gyanakodni de igazából semmire sem jutottam: nem lehet újra telepíteni (fizikailag nem is látható) mintha ki lenne húzva maga a hangkártya (eszközkezelőben csak rejtett elemeknél látszódik). Újratelepítés, Live Linux Ubuntu alól is próbáltam. BIOS ugyan régi 1. kiadás (BIOS visszaállítás is meg volt), csak a mumosom miatt, hogy megmakkan flashelés alatt nem csináltam még meg.REALTEK chipes ALC 3251
Gyakori jelenség ez? Én az igazat megvallva sosem találkoztam ilyen hibával.
Ötlet, hogy ilyenkor mit lehet tenni? Esetleg újra forrasztani magát a hang chipet, vagy kicserélni ami chipet néztem nem annyira horror az ára (esetleg másik lapról donort keresni) Igazából a forrasztás amit én nem tudok megoldani.
A munka költségben nem tudom mennyit jelentene a forrasztás (8-15?)?Már ha ez a chip csere megoldaná a gondot..
Próbált már jött valaki javítani itt a fórumon?
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát segítség!
Üdv,
Max
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest