- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabonagyur
félisten
válasz
alfa20 #22999 üzenetére
Ezzel az a baj, hogy ki tudja a HDD hibás e vagy más... illetve hiába megjavul most SSD-vel a dolog, még mindig ott van, hogy ha baja van a gépnek 2 hét múlva kihez megy? Itt kellene az egész dolgot elfolytani, a kollégát meg kitiltani, hogy ne adhasson el több ilyen szemetet senkinek (árul nem keveset).
(#22998) Ferkósza: mennyi ideig tart billentyűzetet cserélni? Semeddig... Szerintem ezt is be kéne rakni ilyen minusz 1. pontba, hogy aki gépet vásárol az nézze meg, hogy kapható volt e a gép egyáltalán itthon, illetve nem elfelejteni, hogy nincs olyan sem, hogy nemzetközi garancia.
-
alfa20
senior tag
válasz
aram01 #22997 üzenetére
A gép most nálad van vagy el vitte az eladó?
A legrosszabb esetben, ha nem hajlandó visszavenni és a szervizzel sem boldogulsz, akkor én elgondolkodnék azon, hogy a recovery partíciót leklónoznám, és egy SSD-t vagy egy HDD-t vennék bele, arra tenném fel a recoveryt, abból meg feltenni a wint. Bár kétségeim vannak az op. legális mivoltja felelő is, de ha az alján megvan a martica, akkor nem lehet baj ("elvileg"). bár a garancia hiány, akkor is ott lebeg az ember feje felett...
A legjobb meg az lenne ha az ilyent kitiltanák a hardver apróról őrökre.remélem azért megoldódik, és szerencsés vége lesz a történetnek.
-
Ferkósza
tag
válasz
aram01 #22997 üzenetére
Basszus, ez kezd tényleg eldurvulni, pedig bíztam benne, hogy jóra fordul... Viszont milyen a gép billentyűzete, magyar? Vagy csak átmatricázta a csávó? Mert lengyel gépnek nem hiszem, hogy magyar billentyűje lenne.
Ettől függetlenül, mit gondoltok, a hardverapro.hu mennyit tudna segíteni? Elég egyértelmű, hogy gebasz van, ha az eladónak fontos a reputációja (én naív, úgy gondolom), akkor mindent meg kéne tennie, hogy rendeződjön ez a probléma.
-
aram01
nagyúr
válasz
szabonagyur #22990 üzenetére
Reggel màr hívom is őket aztàn írok
-
aram01
nagyúr
válasz
szabonagyur #22988 üzenetére
Köszi kedves vagy
-
szabonagyur
félisten
-
aram01
nagyúr
Fejlemény úgy néz ki hogy beszart az új laptopon vinyoja, holnap fel kell hiívnom a szervízt és javitattàst kell kérnem (vagy cserét) Vajon mennyi idő ez? És mi a menete?
-
Gergosz2
veterán
válasz
Leleményes #22982 üzenetére
Nálam ilyen nincs , akkor sem ha teljesen hátra döntöm, de ez szalagkábel gyanús lesz.
De GOTO szerviz.
-
Leleményes
tag
válasz
ZavaBalazs #22983 üzenetére
Nem mondanám... azt írják a kábel illesztést kell megbuherálni. GG kurvasus.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Leleményes #22982 üzenetére
Túlzottan hátrabillented a kijelzőt? Yep
A kijelző csere óta rosszabb, nem mindig oldja meg a 2* fn f7mármint úgy értem, hogy akkor jelentkezik, ha nagyobbra nyitod, mint 90°? nekem mindig akkor megy el, ha kényelmesre kinyitom, és visszább kell húzni, hogy működön. régen ha ki, majd bekapcsoltam a kijelzőt, az megoldotta, de valamit elsiethetett a srác, amikor még aznap vissza is adta, mert azóta még megbízhatatlanabb.
mindegy, most szükség van rá, egy ilyen kellemetlenség miatt most nem tudom nélkülözni a laptopot. hamarosan úgyis jön a laptopszalonos takarítás-pasztázás ideje, majd megkérem, hogy nézzenek rá a szalagkábelre. -
Leleményes
tag
hmm néha elmegy a kép N550jk-n. Valaki tapasztalt már ilyet? külföldi forumok tele vannak a hibával.
-
Simi37
őstag
Hála Istennek szinte már minden gép PWMes
Hát ha folyamatosan jól leterheled akkor nyilván lesz hangja. Egyenletes a fordulatszám változás. És alapjáraton is megy bár ugye ott az abszolút minimummal. Ha melegedne nagyon akkor veszel alá egy laptophűtőt. De nyáron amúgy jobban melegszik.
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
Asus G771-el kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
"és a szinte teljesen hangtalan hűtőrendszer úgy képes hatékony hőelvezetésre, hogy a ventilátornak alig van hangja."
1.: Ez mennyire fedi a valóságot?
Ennyi a hűtőnyílás ami rajta van. Egy kicsit aggaszt. Alaptalanul? Gép nagyrészt terhelés alatt lenne (munka), néha játék. Folyamatos terheléssel tud üzemelni tartósan? Vagy felforrósodik a proci és szépen visszaveszi az órajelet.2.: A másik ami fontos: Milyen a ventillátor szabályozása, folyamatos, szakaszos? Arra gondolok, hogy kis terhelésen, pl. film, netezés fel-fel pörög hangosan, vagy csak egyenletesen halkan búg? (Toshiba notim olyan, hogy nulla terhelésen film közben is fel-fel pörög idegesítően 5 percenként fél percre lehűti magát, madj vissza szinte álló ventillátorra.)
3.: A billentyűzet megvilágítást kielehet kapcsolni, lehet szabályozni? Akkumulátor áramkörét kilehet iktatni software-esen?
4.: Hány fokban lehet maximum hátradönteni a kijelzőt?
Köszi!
-
-
dudu98
tag
Üdv mindenkinek! Az lenne a kérdésem, hogy Asus K555LB-DM114D gépről mi a véleményetek?
-
válasz
szabonagyur #22971 üzenetére
ööööööööööö... közben megtaláltam.
"Enable CSM"Már megvan a pendrive.
Hát komolyan mondom, pépesre verném azokat, akik ezt a sok "ujjitttást" kiagyalják.
Mi volt a baj, a "régi", "elavult" boot kiválasztósdival?Mi a f×szért kell ilyeneket belerakni, h CSM enable/disable, aztán had kapjon agyf×szt a felhasználó. Már félig meglenne a telepítés, ha nem ilyen sz×rságokat kellene Googleznom.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Thunderzolee #22970 üzenetére
Semmit nem kell BIOS-ban állitani, inditáskor ESC megnyom és kiválaszt.
BIOS-ban csak a fast boot, secure boot kikapcsolása meg a boot mode UEFI-ről legacyra áttétel kell.
-
Üdv!
X550CA notebook.
(szlovák nyelvű 8.1 van rajta)Ez helyett kellene egy 7-est feltennem (driverek vannak az oldalon, úgyhogy szerintem nem lesz gond vele). DE hogy kell a BIOS-ban beállítani, h a pendriveről bootoljon?
(a 2.0-ás aljzatba raktam a pent)Ezt nem értem, csak a merevlemezt mutatja, meg valami PCI eszközt, de nem látom a pendriveot, meg az optikát se (asszem).
Most ilyenkor mi van?
Erre csak úgy lehet telepíteni, h sehogy, max a recoveryről a rajta levő oprendszert?Hát ezt nem értem, százával telepítek gépeket, de ilyet még nem b×sztam..
-
alfa20
senior tag
válasz
Kisfirga23 #22968 üzenetére
szerintem sima Core W8-at tettek rá,
amit te próbáltál az valami buhera win, vagy MS oldalról származó?amúgy miért kellett letőrölni? W8.1-ben nagyon jó a gyári feljavító/újra telepítő.
-
Kisfirga23
csendes tag
Üdv!
A story röviden annyi hogy vettem a páromnak egy ilyen “kis csodát” Asus Transformer Book (T100TAF).
Volt rajta gyári oprendszer…bekapcsolásnál működött minden. Ugye ez laptop is és tablet is lehet. Működött mind a kettő módszerrel.
Ezután jött a baj….:/
Noh már most…én jobban szeretem azt amikor én telepítem az oprendszert és nem valami gyári “hulladékot” használok.
Azt most kijelentem hogy nem vagyok egy über mega giga nagy pc guru…de azért nem áll távol tőlem ez a téma…afféle hobbinak tartom ezt. Magamnak is számtalanszor telepítettem már oprendszert ami a mái napig hibátlanul fut.Szóval a lényeg… Win 8.1 32bit – with Bing volt gyárilag rajta. Én ezt fogtam és szépen le is töröltem. Innen jöttek a bajok…Röviden annyi hogy usb 2.0-ás pendrive-al szépen vissza akartam rakni rá a Win 8.1pro 32bit verziót. Feltelepült. Ezzel nincs is semmi gond…de már mikor először bekapcsol ott már feltűnik hogy nincs hang, se wifi…Ami 8.1nél elég furi számomra…jóóó igen tudom hogy kell az alaplap driver és társai…felraktam mindent amit találtam hozzá…de attól függetlenül az érintőképre nem reagál semmilyen formában…:/ és van hogy gondol egyet és megfagy…:/ Ez többször elő jön.
Próbáltam böngészgetni hogy lehet van valami spéci oprendszer ilyen Windows Tablet cuccra…de nem igazán találtam rá semmi okosságra. Esetleg én rontok el valamit már a telepítésnél? Vagy tényleg valami más microsoft rendszer megy ezekre?
Próbáltam Rufussal és a Win7 USB progival is. De ugyan ez… 64bites oprendszert meg nem ismeri fel bioszban…
Innen töltöttem le az oprendszereket…szal nem értem…Volt Fat32 volt ntfs módszer….Volt usb 3.0-ás pendrive is…Ami meg a legjobban aggaszt h csak felteszem rá a win-t és csak úgy üres járatban is megfagy…szal látszik hogy valami már ott nem stimm. :S
Valakinek van valami ötlete? Vevő lennék bármi elképzelésre. Köszönöm előre is!
Üdv!
-
aram01
nagyúr
válasz
szabonagyur #22960 üzenetére
leszedtem, most próbálom már 13% hátha lesz belőle valami
-
CookieMonsta
csendes tag
Sziasztok! =)
Tegnap este rákötöttem HDMI kábellel a gépet a TV-re, és azóta nem működik az fn+f5 / fn+f6 fényerő állítás. N551JK win8.1
Eddig tökéletesen működött, most azonban csak az ikon jön elő, de nem állít. =/
Valami tipp esetleg? -
aram01
nagyúr
válasz
szabonagyur #22956 üzenetére
Gari papírt meg a számlát holnap adja ide (remélem)
-
szabonagyur
félisten
válasz
aram01 #22955 üzenetére
Hívd fel az Asus-t legalább kiderül minden rendben van e a gép garancia részével... amúgy neten is be lehet jelenteni, van egy formanyomtatvány amit kitöltesz. Ha valóban háztól-házig gari van akkor majd küldik a futárt ami hozza viszi...
Más létezik hogy tényleg csak egy töltő tartozik a géphez? még user manual sem? semmi lemez?
Ez a része eléggé változatos, sokszor a manual környezetet tudatosság miatt már tényleg hiányzik, de ez ritka. Gari papírod van amúgy Asus féle?
Amúgy ahogy mondtam inkább semmit sem mondok az egész ügyletre, mivel nem lepett meg a gép kétes mivolta.
-
aram01
nagyúr
válasz
Ferkósza #22951 üzenetére
semmi, próbáltam a recovery-t és ugyanaz: elkezdi betölteni a felhasználót és ott vége a dalnak, megint csak az egér nyíl marad és a fekete háttér,a kereskedő akitől vettem azt mondta hogy a háztól házig garancia úgy él ha én felhívom az asust és elintézem magamnak vagy ő szívességből megcsinálja otthon
Láttatok már ilyet?Más létezik hogy tényleg csak egy töltő tartozik a géphez? még user manual sem? semmi lemez?
-
Magany
tag
Ha ez segít valamit, NANYA NT512T64UH8A1FN-37B. 512 MB 2RX16. A 2giga a mostanihoz képest menyorszàg lenne! Milyet próbàljak meg szerezni, ami pàszona bele?
-
Ferkósza
tag
válasz
aram01 #22949 üzenetére
Na, csak alakul ott valami
.
Amúgy ha szerencséd van, a Win7-es DVD-n is akad egy command prompt, ahol az alfa20 által fentebb belinkelt Microsoft oldalról a "Method 2"-ben megadott parancsokat kiadva, megmentheted a gépet.
Viszont ahhoz is be kell majd állítanod a BIOS-ban, hogy előbb DVD-ről (v. USB-ről) boot-oljon a géped. Vagy pedig, ha tudsz boot order-t állítani a gép indulásakor vmelyik gomb lenyomásával (pl. F12-vel), az is jó. A lényeg, hogy juss el a DVD/USB boot-olásig, és kövesd az utasításokat.
Edit: ha a Win7 nem szereti a Win8-adat, akkor viszont nincs mese, szerezned kell egy Win8 telepítőt.
-
Magany
tag
Sziasztok, adoot egy asus a9rp tipusu laptop. Gond azvele hogy rettenetesen be van lassulva. Barmitmegnyitni egy orokkevalosag! A netezesmeg lehetetlen vele.....mit lehetvele kezdeni? Tanacs azvolt hogy tegyek bele nagyobb ramot. Ez segit? S ha igen milyen ram paszol bele?
-
aram01
nagyúr
válasz
Permet Elek #22945 üzenetére
annyit amit a képen látsz, sajnos nincs w8-am de még kiírni sem bírom. nincs valami indító amit penről tudnék indítani?
-
Permet Elek
senior tag
Nem dob egy windows helyreállítás üzenetet a gép bootoláskor? Egyszer nekem is behalt a gép. Beraktam egy win 8 lemezt. (8.1 Volt a gépen.) Ma adtam el. Netről is jó bármelyik. Kiírod ha van min. Vagy valamelyik ismerőstől. És a windows helyreállítás vagy javítás, nem tudom milyen néven van. Elvileg megoldja a problémát.
-
-
Ferkósza
tag
válasz
aram01 #22935 üzenetére
Én még nem lennék biztos benne, hogy madárnak néztek. Van esetleg egy (magyar) Win 8-as DVD-d (esetleg USB kulcsod)? Arról megpróbálhatsz bebootolni, és kijavítani a vinyón lévő verziót. A nagy kérdés, hogy bootol-e DVD-ről/USB-ről a géped a jelenlegi BIOS beállítások mellett. Esetleg nyomogathatod az F2-t a gép bekapcsolása után, hogy eljuss a BIOS-ba, de nekem ez nem ment, mert előtte a Win8-ból kellett a UEFI BIOS-t elérnem (egy reboot után). Ehhez viszont ugye el kéne indulnia a Windows-odnak... :S
Re "ennyit adtál ezért a szarért": nekem ilyen gépem volt, igaz, K46-ban, de imádtam. Ja és drágábban vettem a Media Marktban, i5-össel (igaz, másfél éve). Programoztam, játszottam rajta (Skyrim-et, XCOM-ot szuperül vitte). De persze ízlések és pofonok.
-
katica83
újonc
Hello ! Remélem jó helyen kérdezek!
Vettem egy Asus x555l laptopot.Olyan gondom lenne hogy a laptopot és a telefont nem tudom össze kapcsolni Bluetooth keresztül hogy le mentesek dolgokat
Elnézést ha már ezt kérdezte valaki.Választ előre is köszönöm ! -
aram01
nagyúr
kezdem én is sejteni hogy simán madárnak néztek, Azt mondja az eladó rakjam újra a win-t, raknám ha tudnám, de boot után "úgy" marad a drágám.
-
Gergosz2
veterán
válasz
szabonagyur #22936 üzenetére
jó ez az oldal
A56B-t akar részletezni miközben a szöveg K56-ról szól, és még a VGA is más benne.
Amúgy kíváncsi lennék, hogy jutott el kis hazánkba ez a masina.
A komment második feléhez meg +1 Modjuk elvileg az ultrabook követelményeket teljesíti, de valljuk be, azért nem egy 2.3 kilós gép jut eszébe az embernek az ultrabook szó hallatán.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Gergosz2 #22934 üzenetére
A gyártói oldal...A56CB
Egy újabb csoda gép ami nem jutott el ide de mégis lehet kapni...
(#22935) aram01: komolyan kiadtál ennyi pénzt erre a sz@rra??? Ennyi pénzből vehettél volna jobbat is, de legalábbis 3 év garival meg kicsivel erősebb VGA-val. Bár az "ultrabook" meg gamer jelzőt meg kell fizetni... Kár, hogy 2,3kg súllyal közel sincs az ultrabook megnevezéshez, a 740M-el meg a gamerhez.
-
Gergosz2
veterán
válasz
Permet Elek #22933 üzenetére
Elvileg 1.5 V-os kell bele nem DDR3L.
Bár a nem értem ezt a notit még egy rendes oldala sincs neki.
-
Gergosz2
veterán
válasz
Zoli-bácsi #22931 üzenetére
Kényelem. A telepítő mindent magától feltesz, a netről leszedős verziónál meg neked kell egyenként mindent
(#22928) aram01
Gari van rá, ami jó hír. Mondjuk ezt a gépet nem nagyon nevezném gamernek de ez megint ás dolog.
A nem bootol be alatt mit értesz? Szóval ezelőtt rendesen ment, de most, hogy ramot tettél bele azóta nem bootol? Vagy előtte is baj volt vele?
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
ZavaBalazs #22926 üzenetére
Nem kötekedés, de meddig tart leszedni a drivereket? 5percnél nem hiszem hogy több lenne...
-
Gergosz2
veterán
válasz
ha nem sürgős este fel tudom tolni valahova. Nekem sincs DVD olvasóm, asztalin nyomtam be ISO-ba.
-
HoaryFox
őstag
válasz
Miről is van szó?
Legközelebb vagy választ nyomj az előzményre, vagy linkeld be pls
Szerk.: Aha, szóval egy n550jk van neked. Igen, ASUS honlapról egyesével szedd le a drivereket, vagy másik gépen csinálj egy .ISO-t a DVD-ről és máris tudod hurcolászni.
-
ZavaBalazs
őstag
na kapott a SSD egy friss windowst, drivereket tud valahonnan pakkban letölteni, vagy innen kell nekem egyesével leszenvedni őket?
ugyebár a gyári driveres dvd nem játszik, már nincs mivel beolvasnom. -
Kephamos
addikt
Üdv!
Adatlapomon található PC-t cserélném egy Asus ROG g750-re, ha jól gondolom, akkor a gép alkalmas a mai játékkínálat.
A monitort (Asus VG278) megtartanám (illetve az egeret és billentyűzetet is). Ha jól tudom, akkor a notebookon nincs DVI csak egy darab HDMI kimenet, viszont a monitor csak a DVI bemenetén kersztül tudja a 120Hz-et. Megoldható valahogyan, hogy 120Hz-en tudjak játszani és valamilyen kulturált módszerrel a TV-t is csatalakoztatva tudjam tartani?
A laptopot nem hurcolásznám, maximum 1-2 hetente. -
FirstTripla
tag
Sziasztok, valaki tudna segíteni nekem, hogy ebben a laptopban milyen kijelző van ASUS Transformer Book Flip TP300LD-C4036H, mert több helyen néztem ezt a sorszámot és valahol a kisebb felbontású 1366x768, valahol pedig a FullHD felbontást írják. Azért lenne fontos mert ebben a szériában csak akkor IPS a kijelző, ha a felbontása FullHD.
Előre is köszönöm -
aram01
nagyúr
Na most mev szétfagyott ez a a szar. Refreshelem hátha.kezdem azt hinni hogy megszívtam ezzel a szarral
-
HoaryFox
őstag
-
Derivel
tag
válasz
HoaryFox #22909 üzenetére
A DHCP pool méret azt jelenti, hogy mennyi eszközt engedélyez a router, ugye? Sajnos nem ez a gond, mivel mindkét kipróbált router simán elbír még több eszközt is, és csak ennél a notebooknál jön elő a probléma.
Az elején semmi gond nem volt, de pár hét múlva egyre gyakrabban fordult elő. És a routerek beállításait nem változtattuk. -
Derivel
tag
Sziasztok!
Az a gondom, hogy a kb. egy hónapos Asus notebookom wifi-je mindig kikapcsol, amikor több (2-3) eszköz használja egyszerre a netet. Ilyenkor a többi router jelét sem fogja, egyszerűen újraindul a wifi. Ezután vissza sem tud kapcsolódni, amíg több gép használja a netet. Több routerrel is próbáltuk, de az eredmény ugyanaz.
Nem tudja esetleg valaki, hogy mi lehet a gond?
Minden eredeti driver telepítve. Elnézést kérek, ha már valaki kérdezte ezt.
Köszönöm a választ előre is! -
Pehi
senior tag
Hello! Remélem jó helyen kérdezek! Vettem egy Asus lapit,és csak annyi a gondom,hogy nem tudok hangerőt állítani az fn gombbal,de minden más funkció működik!Milyen progi kell még a gépre? Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged