Új hozzászólás Aktív témák
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
Takika14 #23799 üzenetére
Aida méréssel az a gond, hogy nagy mértékben terheli a lebegőpontos koprocesszort, így a hétköznapi terheléshez képeset magasabb hőmérsékletértékeket produkál. A hőmérséklet 80°C alatt még elmegy, felette már magasnak számít, ami ugyan azonnali meghibásodáshoz nem vezet, de hosszútávon csökkenti a processzor élettartamát. A kérdésedre válaszolva ez az eredmény más 15-ös laptopoknál még magasabb is szokott lenni ugyanennél a procinál, szóval aggodalomra nincs okod. Nézd meg általános használat mellett a hőmérsékletet és ha akkor felkúszik ilyen magasságokba, akkor kezdj el aggódni - és ventillátort tisztítani/újrapasztázni.
-
Takika14
aktív tag
ASUS X550JX pl. Játék közben 90-93 CPU hőmérsékletet produkál, AIDA64 mérte.
Szokványos ez i7-nél vagy sok? (i7 4720HQ)
-
HoaryFox
őstag
válasz
csibba #23797 üzenetére
Ezt így offba mondom el, ert tiltott a warez, de ha gányolt Win vn fen, okozhat meglepetéseket
Esetleg megpróbálhatod az Intel Driver Update Utility-t, az tuti azt teszi fel, ami kell neki.
Vagy az ASUS oldaláról szedd le az Intel driver-t, hogyha a fenti dolog nem működne, annak több, mint valószínű jónak kell lennie, a gyári CD-n tuti, hogy valami régebbi driver van. -
csibba
csendes tag
Sziasztok!
Ma érkezett meg a laptopom (Asus X550JX-XX131D). Örömmel raktam fel a Windows8.1-et, majd a drivereket a mellékelt CD-ről. A probléma az, hogy az integrált videokártya egyfolytában lefagy, szinte félpercenként. Újratelepítettem a gépet, megpróbáltam, hogy nem raktam rá csak a dedikált nVidia GTX950m driverét, de a probléma így is jelentkezik. Mit lehet ezzel csinálni? Nyilván ha nincs mit megy vissza a boltba cserére, de azért gondoltam megkérdezem, hátha ti tudtok valami megoldást erre a problémára. Köszi előre is!
-
nyogo83
senior tag
válasz
szabonagyur #23788 üzenetére
Koszi, ez volt az otletem ra. Azt hittem esetleg van az Asusnak is olyan okossaga, mint a Dell-nek, hogy serial alapjan weboldalon tudja a konfiguraciot.
-
nyogo83
senior tag
válasz
szabonagyur #23786 üzenetére
Koszi, hogy megnezted most nagyjabol sikerul nekem is egyenkent. Kb 1 oraja probalkozom mar vele, es folyamatosan megszakadtak a letoltesek, vagy volt olyan ami el se indult.
Ami furcsa, hogy minden mas tokeletesen megy a gepen, egyedul az ASUS oldala megy ugy, mintha a szerver valami vilagvegen levo kis faluban lenne egy 56k-s modemmel a netre kotve.Kicsit mas kerdes: latom hogy mindent egybe driver hegyet csinaltak. Honnan tudom hogy Foxconn vagy Atheros BT driver kell? Ugyanez WLAN-bol. Hangkartya szinten
ealtek vagy Via?
Utanalehet nezni valami serial alapjan, vagy bogarasszam ki valahogy hogy mi is lehet benne? -
nyogo83
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Asus X55A laptop amin eppen ujratelepitem a Win 7-et. Drivereket szeretnek leszedni hozza az ASUS oldalarol ([link]), de kb szinte semmit nem tudok letolteni, mert olyan mintha nem lenne elerheto a file.
Ez pont most csak engem szivat? Esetleg van valami mas megbizhato forras ahonnan letudnam szedni? -
ZeroZero
csendes tag
Sziasztok. Van egy Asus N550JK notebookom, IPS kijelzővel. Pár napja egy érdekes dolgot vettem észre a kijelzőn. Körbe van 2-3cm sötétebb perem. Mitől lehet ez? Garanciánál mire számíthatok? Kép nem adja annyira vissza, de sokkal jobban látszik élbően.
Itt van a kép -
lala0110
újonc
Köszi srácok a gyors választ! Én is így látom, és ha 8gm RAM lenne benne már meg is venném. Csak ugye nincs.... +20k +az ssd ami mérettől függően 20-40k is lehet, szóval azzal már 300+ fölött vagyok. De sokat segítettetek
De én is úgy látom hogy jobb választás lenne, de sajnálom rá a 300+-at :/ De köszi még egyszer
-
Flyron
csendes tag
Hello!
Kis segítségre lenne szükségem... Asus K52JC laptopomon az "A" betű beesett... Mármint elvesztette a rugalmasságát... Működik, nem tört ki, csak besüllyedt, és játékoknál elég zavaró. Asus márkaszervíz bp-n nem tud vele mit kezdeni... Ötlet esetleg? Ki kell cserélni az egész billentyűzetet, vagy elég csak azt az egy betűt? Nem merem nagyon feszegetni...
Köszi előre is!
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
lala0110 #23774 üzenetére
Nem tudom pontosan melyik N550 amiről szó van, de nagyrészük IPS panellel készült, ami én még egyetlen egy X550-nél sem láttam. Én már emiatt is hajlandó lennék ennyivel többet fizetni, de mellette szóló érvként felsorolható a fémház és az általánosan szebbnek tituált dizájn - szerintem is sokkal szebb. Laptopot jobb esetben több évre vesz az ember és szerintem az N550 hosszabb távon jobb választás, eléggé jól sikerült példány az Asus és a többi márka laptopjai között is ebben az árkategóriában.
-
bence512
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus X550CC - XO106D (8gb rammal) laptopom, amit szeretnék eladni. Szerintetek mennyit kaphatok érte?
Szeptember elején lesz 2 éves, szóval a gari épp lejár, de teljesen problémamentes és szép, megkímélt állapotban van, csak az alján van pár karc.Köszi
-
lala0110
újonc
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az Asus N550JX (Core i5 4200H, 15,6" FHD LED matt, 2048 MB NVIDIA GF GTX 950M, 4gb RAM) 240.000 jobban megéri-e az árát, mint az ASUS X550JX ( Intel Core i5-4200H, 15,6" HD LED fényes, NVIDIA GeForce GTX 950M 2 GB, 8gb RAM) 198.000-ért? Azt hozzá kell tennem, hogy mindenképpen 8gb RAM fog kelleni és pluszban még ssd-t is tennék bele. Válaszotokat előre is köszönöm,
-
Johnny194
aktív tag
Üdv!
Asus N550-nel kapcsolatban korábban írtátok, hogy az HDD caddy megsütheti az alaplapot. Ez mennyire igaz még, mennyire áll fenn ennek a veszélye?
-
törölt tag
válasz
Bkrisz9 #23763 üzenetére
Nekem még nem volt bajom az Acerrel. Egy volt nekem 1 évig, eladtam havernak, azóta 3 év telt el, és nem volt rá panasz, illetve egy Acert vettek az ajánlásomra, amit szintén 3 éve használnak legnagyobb megelégedéssel.
Minden gyártónak vannak problémás szériái, hibás darabok, vannak jobban és rosszabbul sikerültek, még a prémium kategóriás gépekre is szoktak panaszkodni... Talán egy kis szerencsének is kell lenni, amikor veszel valamit...
Én mondjuk a Dell monitorral jártam úgy, hogy a monitor ajánló topikban azt javasolta szinte mindenki, megvettem, és az 5 éves Samsung monitorom után elég... gáz volt... Nagyon gyorsan le is cseréltem... -
-
Bkrisz9
őstag
válasz
#21346560 #23757 üzenetére
Erre telik sajnos. Nagyon szívesen választanék erősebb CPU-s gépet hidd el. Sajnos a grafikai teljesítmény kell suli miatt jobbat nem találtam így is jóval a már fájó összeg felett járok.
Ezért is lenne fontos a kielégítő hűtés ,hogy ha már muszáj hajtani legalább ne főljön meg. (Játékokat csak kipróbálnék ha már van rá egy minimálisan alkalmas VGA)
Ha esetleg tudtok jobb alternatívát nem tejfölös doboz műanyagba csomagolva (lesz néha hurcolva is a gép) akkor azt nagyon szívesen fogadom bármilyen márkából (ahol van értékelhető szerviz is /pl lenovot hanyagolnám emiatt/)
-
Bkrisz9
őstag
ASUS K501 (i3,4GB,940M) hűtéséről és akku időről érdeklődnék.Kipróbálnék pár játékot ahogy a gép erejéből telik. (persze nem agyon hajtani szeretném) Akkuról pedig ha kibír 4-5 órát netezéssel , youtube videó nézéssel,filmezéssel akkor mar teljesen megfelelne.
-
Gaben06
tag
Sziasztok!
Tud valaki némi infóval szolgálni az alábbi ASUS noteszgéppel kapcsolatban. Fényes vagy matt felületű kijelzővel van ellátva?
Előre is köszi.
-
Gergosz2
veterán
válasz
Takika14 #23752 üzenetére
Tudom, hogy újabb rendszer dukál hozzá, de a 8.1 nekem nem jött be, 10 pedig még várok vele inkább.
Ez nem dukálás hanem driver kérdése. Most sikerült felraknod a rendszert de már most is hibákat ír, szóval ne csodálkozz ha nemsokára jön a lassulás meg a persze a kékhalálok.
Ez a "Nem tetszik a W8" dumát meg egyszerűen nem tudom elfogadni már. Bevallom annak idején és is ezért nem váltottam egy ideig, aztán felraktam a laptopomra mivel csak azt támogatja. Kb 15 perc alatt megszokja az ember és 99%-ban minden ugyan ott van mint W7 esetén. Ráadásul W8 alatt sem sokszor talákkozik az ember a csempékkel, W8.1 esetén még ennyit sem , mivel rögtön asztalra bootol a rendszer. De ha még ez is sok ott van a számtalan Start menü progi .
-
Takika14
aktív tag
válasz
alfa20 #23751 üzenetére
Köszöntem szépen, közben már sikerült beröffenteni bár érdekes módon az eszközkezelőben még mindig hibát ír, illetve USBhez illesztőprogram hiányát írja. Talán a 3.0 drivert hiányolja, amit nem tudok még feltenni mivel leállítja a telepítőt kompatibilitásra hivatkozva..
Tudom, hogy újabb rendszer dukál hozzá, de a 8.1 nekem nem jött be, 10 pedig még várok vele inkább.
-
alfa20
senior tag
válasz
Takika14 #23750 üzenetére
ha a gyári chipset driver nem segít, akkor az intel oldaláról próbáld meg leszedni a legfrissebbet.
vagy inkább tegyél rá egy 8-ast vagy 10-et arra a gépre az való. -
Takika14
aktív tag
Üdv Urak!
Adott egy ASUS X550JX gép, minden driver felment szépen Win7re a telepítő DVDről viszont az USB portokat sehogy sem tudom életre kelteni, azaz mindegyik USB csatlakozó halott.
Biosban látja az USB-t és engedélyezve van. Feladatkezelő-ben hibát ír, látja de nincs illesztőprogram hozzá.
Tud valaki megoldást rá, esetleg drivert?
Előre is köszöntem!
-
Gergosz2
veterán
válasz
Kiralybali #23748 üzenetére
Szia!
Igen jól látod, nincs hozzá. De a ma kapható laptopok 99%-ához sem jött ki Win7 driver. Annyira nem meglepő a dolog, Win7 is már 6 éves...
-
Kiralybali
tag
Sziasztok!
Szüleim vettek egy ASUS X751LX típusú laptopot, és rám lett bízva a telepítése.
Nékem win7 telepítőm van, azzal estem neki.
Az oprendszer felhúzása után semmi cucc nem ment, amihez driver kell, még az USB portok sem, se a kábeles, se a wifi net sem.Adtak hozzá egy lemezt, amit betettem és elkezdett pampogni, hogy neki már pedig .net 4 kell a gépre. Mondtam, anyád, hogy tegyek rá, ha se letölteni, se rámásolni sem tudom... De aztán egy DVD-re kiírtam és rátettem. Ekkor meg csak annyit közölt, hogy bocsi, de futás közben hiba keletkezett. Megnéztem jobban a lemezt, és mini betűkkel rajta volt, hogy csak win 8.1-hez.
Na gondoltam, akkor neten kezdhetem leszedni a drivereket. Ekkor fogadott a következő meglepetés.
A driver download oldal ugyan is csak win 8 és 10 közül enged válaszatni?!?Tényleg lehetséges, hogy egy gyártó ne csináljon win 7 drivereket egy vadi új laptophoz???
-
berki81
csendes tag
ASUS GL552JX-CN090H notebook
köszi
-
berki81
csendes tag
Sziasztok!
Valaki segítene hogy ez a gép megéri-e az árát!?Processzor:
Intel® Core™ i7-4720HQ Processzor
Processzor gyártója:
Intel®
Processzor modell:
Core™ i7
Processzorok száma:
i7-4720HQ
Processzor sebesség:
2.6 GHz
Processzormagok száma:
4
Processzor sebessége turbóval:
3.6 GHz
Cache:
6 MB
Chipkészlet:
Intel HM86 Express
Cikkszám:
1178674
RAM
Memória típusa:
DDR3
Memóriaméret:
8 GB
Memória sebesség:
1600 MHz
Kijelző
Képernyő átmérő (cm / inch):
39.6 cm / 15.6 col
Felbontás:
1920 x 1080 pixel
Képernyőátló:
39.6 cm
Képernyőátló (col):
15.6 col
Videókártya
Videókártya:
NVIDIA GeForce GTX 950M
Videókártya memória:
4 GB ( elvileg ddr3)
Merevlemez
Merevlemez kapacitása:
1 TB
Merevlemez típusa:
HDD
Merevlemez interfész:
SATA
Merevlemez méret:
2.5 col
Fordulat:
5400 rpmElőre is köszi. 299.000ft
-
Champ1on
tag
Sziasztok!
Ma reggel interneteztem és kikapcsoltam a gépet.Fél 1 körül bekapcsolom internetezek megint, de közbe jött egy 15 perces elfoglaltság, és alvóba raktam a gépet(összecsuktam) amikor ismét arra kerül sor hogy internetezzek, már azt látom hogy nincs internet.WiFi ki-be még mindig nem router ki-be még mindig nincs. Nem is látja a hálózatot annyit ír hogy "Nem található hálózat". Most éppen kábellel netezem de nagyon sürgős lenne hogy helyre jöjjön. Gép: Asus N750JK
Telefonról minden rendben a nettel.
Köszönöm előre is! -
faja0124
tag
Siasztok!
Van valakinek erről a gépről tapasztalata vagy infója?
ASUS K501LB i5 proci NVidia 940m
köszi
-
hanso
tag
Sziasztok,
Vásároltam egy x550jx laptopot.
win 764bit-es raktam fel.Driver ügyben lenne kérdésem:
Wlan,Lan,USB-->oks
VGA (gtx950M) képtelen vagyok a geforce aktuális driverét feltelepíteni,az alábbi miatt:telepítettem intel chipsetet is,de feltehetőleg nem a jót...(bár szerintem igen)
Az asus honlapján nem dob ehhez az op rendszerhez frisebb INtel drivereket.
NEm tudom mit telepítsek még.
Köszi a segítséget
Zsolt -
mongi123
csendes tag
Sziasztok!
http://laptopsystem.hu/adatlap/190011961
http://laptopsystem.hu/adatlap/190030878
melyik a jobb játékra?
köszönöm a válaszokat! -
molll
csendes tag
Egy hónapja vettem egy ASUS X553MA típusú laptopot, aminek beépített akkumulátora van. Gond vele az, hogy 24 óra alatt 100%-os töltöttségről 89-90%-ra csökken teljesen kikapcsolt állapotban. Nem alvás, nem hibernálás. Szerintem ez nagyon sok, 1% körüli csökkenés lenne elfogadható naponta. Van-e valakinek tapasztalata az ilyen típusú géppel? Most Windows 8.1 rendszer van rajta, de a tízessel is ugyanazt csinálta.
-
rvn_10
senior tag
Erre valaki?
-
ratam23
aktív tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Asus Zenbook 303 Lb típusú gépet amin ugye gyárilag telepítve volt a Windows 8.1. Szeretném kicserélni a gépben az ssd-t egy nagyobbra. (már meg is van), illetve memóriával is bővíteni. Na most a kérdésem az lenne, hogy a gyárilag telepített eredeti windowst (amit ugye ingyenes lehet is frissíteni 10-re) lehet e az új ssd-re felrakni valamilyen úton, hogy továbbra is legálisan tudjam használni az operációs rendszert. Ha lehet, akkor milyen úton módon tudom telepíteni? (windows product key megvan, azt viszont nem tudom, hogy pontosan melyik verzió van telepítve)
Előre is köszönöm a segítséget!
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
szita.erno #23724 üzenetére
Akkor próbáld meg azt amit fentebb írt a kolléga. Csökkentett módban uninstall az Avast-nak aztán nézzük mit ír akkor.
koxx: Köszi!
-
válasz
szita.erno #23724 üzenetére
Legyél szíves használni a szerkesztés gombot ha 5 percen belül írnál.
-
alfa20
senior tag
válasz
szita.erno #23714 üzenetére
Próbáld meg az alábbiakat:
indítsd újra egy telepítőlemezzel a rendszert ott válaszd a javítást, majd a parancssort.
első körben egy CHKDSK /F /R /B, majd egy SFC /SCANNOW.egy próbát megér.
vagy igen csökkentet módban, uninstallálni az avatott, vagy helyreállítás.
-
szita.erno
aktív tag
Segítségrellenne szükségem. Van egy Asus K52je laptopom. A gép be kapcsol ki írja hogy Asus. Ki írja Windows inditása, azt ennyi volt. Meg próbálom le fotózni sorrendben
1.
-
alfa20
senior tag
válasz
szabonagyur #23703 üzenetére
A BIOS-t hiába frissítené, nem segítene.
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
szabonagyur #23708 üzenetére
Azt olvastam hogy a hűtése rosszabb, jobban melegszik. Ez sem igaz?
-
szita.erno
aktív tag
Segítségrellenne szükségem. Van egy Asus K52je laptopom. A gép be kapcsol ki írja hogy Asus. Ki írja Windows inditása, azt ennyi volt. Meg próbálom le fotózni sorrendben
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
szabonagyur #23705 üzenetére
Tudom, de reménykedek. Sajna az 551 már egy rosszabbul sikerült példány és sajna undorodok a külsejétől :-D
-
ToMmY_hun
senior tag
Sziasztok! Szeretnék beszerezni egy N550 vagy G550 típusú lapost, de nagyon keveset hirdetnek belőlük. Az lenne a kérdésem, hogy hol lehetne ilyet szerezni akár használt, akár refurbished modellt? Köazi előre is a tippeket.
-
rvn_10
senior tag
Üdv!
Asus x552M laptophoz szeretnék venni beépítő keretet az ODD helyére. Az probléma az, hogy úgy látom 2 féle magasságú létezik. A 12.7 mm magas és a 9.5 mm magas. Melyik való az én notebookomba?
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel találgatós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- M.2 SSD: hova tedd, hogy a leggyorsabb legyen?
- Formula-1
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Le Mans Ultimate
- TCL LCD és LED TV-k
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix G614JZ Intel Core i9 13980HX/RTX 4080/32GB RAM/4TB SSD eladó remek áron
- MSI KATANA 17" Notebook! i7-13630H / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1 Tb SSD / 20 hónap GARANCIA
- Peak Design - Everyday hátizsák 15L Zip v2 - éjkék
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3273, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3359
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest